mantar hastalıgına iyi gelen bitki / Mantar Hastalığı Nedir? Mantar Hastalığının Bitkisel Tedavisi Nasıl Yapılır? - Sağlık Haberleri

Mantar Hastalıgına Iyi Gelen Bitki

mantar hastalıgına iyi gelen bitki

Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi ve Doğal Çözümler

Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi ve Doğal Çözümler

1- Bitkilerdeki Mantar Hastalığı Nedir ve Çeşitleri Nelerdir?

Bitkilerde mantar hastalığı tedavisi için çözümler var elbette ancak bitkilerdeki ve çiçeklerdeki mantar hastalığı tedavisini uygulamadan önce mantar hastalığının ne olduğunu ve çeşitlerini bilmemiz gerekiyor ki doğru şekilde ilaç uygulaması yaparak bitkilerimizi hastalıklardan kurtarabilelim.

Mantar hastalığı bitkilerin çiçeklerine, yapraklarına, dallarına ve köklerine zarar veren bakteriyel ve fungal bir hastalıktır. Her hangi bir türde mantar hastalığına yakalanmış olan bitkiler zamanla hücre yapılarındaki bozulmalar sebebiyle ölmeye başlayacaklardır. Mantar hastalıklarının verdikleri bu zararlar için geç kalarak zamanında tedavi uygulamazsanız eğer bitkilerinizi kaybetmeniz kaçınılmaz olacaktır.

Bitkilerde en yaygın olarak görülen mantar hastalığı türleri külleme, küflenme ve siyah kara leke şeklinde oluşan türleridir.

Külleme veya Küllenme Hastalığı Nedir?

Külleme veya küllenme olarak da söylenen mantar türü için söylenebilecek en önemli sebep nemli ortamlarda oluşan bir hastalık türüdür. Yağmurdan ve çiğden sonra daha hızlı yayılma özelliği gösteriyor. Küllenme hastalığında hastalık genellikle alt yapraklardan başlayarak tüm bitkiyi sarmaktadır. Külleme hastalığı yapraklar üzerinde pamuksu veya pudramsı olacak şekilde kümelenmiş halde bulunurlar. Ülkemizde iklim olarak Akdeniz bölgesi ve İç Anadolu belgesinde görülmektedir.

Küflenme Hastalığı Nedir?

Küf hastalığı bitkilerde ve çiçeklerde genelde aşırı havasız, güneşsiz, karanlık ortamlarda ve soğuk havalardan sonra hava ısındığında oluşur. Küflenme hastalığı bitkilerin dallarında, yapraklarında ve toprağında olabilmektedir. Bitki küfleri yapı olarak külleme hastalığına benzemesi sebebiyle karıştırılabilmektedir. Küflenme hastalığı bitkinizin yapraklarında aktif haldeyse genel itibariyle pamuksu bir yapıda olur eğer ki aktifliğini kaybetmişse tozlaşmış halde olur. 

Siyah Kara Leke Hastalığı Nedir?

Siyah leke hastalığı en çok yaprakların alt ve üst yüzeylerinde koyu kahverengi, siyah renkte ve lekelerin kenarların genelde girintili çıkıntılı şekildedir. Siyah leke hastalığı genellikle diğer mantar türlerinde olduğu gibi havasız ışık almayan ve ani ısı değişikliklerinin olduğu ortamlarda oluşmaktadır.

 

2- Bitkilerde Mantar Hastalığı Belirtileri

Bitkinizde çiçeklenmesi azalmaya başlar. Bitkinizin meyvelerinde dökülmeler olabilir. Çiçeklerin açmaması durumu oluşabilir. Yapraklarında kıvrılmalar ve sararmalar meydana gelebilir. Köklerde kurumalar oluşabilir. Dallarda gelişim zayıflamaya başlar veya durarak kuruyabilir.

3- Bitkilerde Mantar Hastalığı Nasıl Olur ?

Diğer bir soru şekliyle bitkilerde neden mantar çıkar? İşte bu soruların cevabı aslında çok zor değil. Genel olarak tüm mantar hastalıkları havasız ve esintisiz ortamlar, az ışık alan karanlık ortamlar, bitkilerinize olması gerekenden daha fazla sulama yaparak topraklarının aşırı ıslak kalması, ani ısı değişiklikleri ve nemli ortamlar sebebiyle olmaktadırlar. 

Tabi ki sadece dış etkenler sebebiyle olmaz mantar hastalıkları. Diğer bir sebep ise bitkinizin yeterli besin alamamasıdır. Potasyum eksikliği ve diğer besinlerin eksikliği mantar hastalıklarına sebep olabilmektedir. Bununla birlikte bitkilerinize verdiğiniz organik gübrelerinde tam hazır hale gelmeden verilmesi mantar hastalıklarının oluşmasına açık davetiye oluşturacaktır.

4- Toprakta Mantar Hastalığı Nasıl Olur?

Toprakta oluşan mantar hastalığı genel itibariyle toprağın aşırı ıslak kalması ve saksı altında drenaj deliklerinin olmaması ile birlikte bitki toprağının ışık almaması sebebiyle oluşur. Topraktaki mantar hastalığı nasıl geçer sorusuna cevap olarak en güzel çözüm yöntemi mantarlı toprağın ve saksının değiştirilmesi en kesin çözüm yolu olacaktır. 

Saksısını atmanıza gerek yoktur. Saksısını özellikle kaynar suda yıkadıktan ve tam temizledikten sonra tekrar kullanabilirsiniz. Diğer şekilde mantar hastalığından kurtulmanız için aşağıda yazacağımız ilaç tariflerini uygulayabilirsiniz.

Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi ve Doğal Çözümler

5- Bitkilerde Mantar Hastalığı için İlaç

Öncelikle üst yazılarımızda belirttiğimiz şekilde bitkinizin hangi tür mantar hastalığına yakalanmış olduğunu anladığınızda sonraki adım ne sıklıkla ve ne gibi koruyucu doğal ilaçlar kullanmanız gerektiğini bilmektir.

Bitkilerde mantar hastalığına ne iyi gelir? 

Ev yapımı bitki mantar ilacı olur mu? 

Bitkilerde mantar hastalığı için doğal çözüm var mı? 

gibi soruların cevaplarını aşağıdaki yazımızdan okuyabilirsiniz.

Mantar türü hastalıklar pH'ın büyük oranda değiştirilmesi ile birlikte çevresel faktörlerin etkisine duyarlıdırlar. Yapacağınız doğal ilaçların alkali ve asidik oluşu mantar hastalıklarını çok hoşuna gitmeyen ve ölmelerine sebep olan etkenlerdir ancak bu yapacağınız  ev ortamında karışımları siz kendiniz kullanacağınız bitkinin yapısına ve türüne göre ayarlamalısınız. Çünkü alkali veya asidik içeriklerin aşırı dozda kullanılması bitkilerinizdeki mantarlar ile birlikte bitkilerinizi de öldürebilir.

Aspirinle Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi

Aspirin içerisinde bulunan salisilik asitler sebebiyle kullanacağınız bitkilerdeki mantarların yapısını bozmaya ve onları öldürmeye etkisi olmakla birlikte aspirinin asıl yaptığı şey bitkilerinizi koruyucu özelliğinin olmasıdır. Aspirin sudaki pH' seviyesini düşüreceği için suyu asidik bir duruma getirecektir. 1/lt suya atacağınız bir normal aspirin suyun pH oranını ortalama ,5 seviyelerine indirecektir. Tabi bu bulunduğunuz bölgenin su özelliklerine de bağlıdır. Bu sebeple en doğru orantıyı ayarlayabilmeniz için hazır satılan sulardan kullanmanız en uygunu olacaktır.

Süt ve Su Karışımı ile Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi

Evet süt ve su karışımı bitkilerinizi özellikle mantar hastalıklarına karşı koruyucu bir etkiye sahipler. Bu doğal ilacı hazırlarken 1/10 oranında süt ve su karıştırarak kullanmanız başlangıç olarak iyi olacaktır. Daha sonraki gözlemlerinizde hastalık geçmiyor ise dozu yavaş yavaş bitkinize zarar vermeyecek şekilde artırarak tedaviye devam etmeniz gerekmektedir. Haftada bir hastalığın durumuna göre bir veya iki defa bu karışımı kullanabilirsiniz. Karışımı kullanacağınız zamanda yapınız ve bekletmeyiniz.

Arap Sabunu ile Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi

Arap sabunu sadece akarlara ve bitlere değil mantar hastalığı gibi bakteriyel hastalıklarında yok edilmesinde etkili bir doğal ilaçtır. Aslında şunu söylemek gerekirse bitkileriniz bu hastalıklara maruz kalmadan önce ayda iki defa, bahar aylarında ise haftada bir kez Arap Sabunu karışımlı sudan bitkilerinizin yapraklarına, dallarına, saksılarına ve toprak üstlerine fıs fıs yapmanız harika bir koruma sağlayacaktır.

Kabartma Tozu (Karbonat) İle Bitkilerde Mantar Hastalığı Tedavisi

Kabartma tozu suyun pH değerini artıracak yani kullanacağınız hazır suyun yapısını alkali yapıya çevirecektir. Yukarıdaki yazımızda da bahsettiğimiz gibi mantar hastalıkları pH değişikliklerine tepki vererek bozulma yaşayarak ölmeye başlayacaklardır. Karbonatlı suyu uygularken 2lt suya bir tatlı kaşığı karbonat karışımı ile başlayarak uygulama yapabilirsiniz. Daha sonraki zamanlarda bitkinizin yapısına ve hastalığın seyrine göre suya karıştıracağınız doz miktarını artırabilirsiniz. Öyle bir ayarlama yapmalısınız ki bitkinizin yapraklarına ve kendisine zarar vermeden üstündeki hastalıkları bitirmelidir. Haftada iki defa yapmanız uygun olacaktır. Karbonat uzun zaman kullanıldığında bitkinizin toprağının pH seviyesini artıracağı için tedaviden sonra toprağını bol suyla yıkmanız daha iyi olacaktır.

Evinizde kendi imkanlarınız ile yapacağınız doğal ilaçların her zaman dozlarını azdan başlayarak uygulamanızı, bitkinizin yapısı ve yapraklarının durumuna göre dozları artırmanızı tavsiye ederiz. Mesela kalın yapraklı daha dayanıklı yapraklara sahip bir bitki ile yaprakları daha hassas olan bitkiye uygulayacağınız aynı dozda ilaç birine zarar verebilirken diğerine zarar vermeyebilir. 

Bununla birlikte ilk ilaç uygulamasında bir kaç yaprağında uygulama yaparak bir kaç gün bekleyiniz eğer ki bir sıkıntı oluşmadı yaprakta kuruma yanma olmadıysa tüm bitkinize hazırlamış olduğunuz dozu uygulayabilirsiniz.

Yazımızın sonunda en son olarak bitkilerdeki mantar hastalığı tedavisinde doğal yöntemler dışında bitkilerin zirai ilaçlar ve yöntemler ile tedavi edilmesi mümkündür. Bitkilerinizde eğer yukarıdaki doğal yöntemler ile bir sonuca varamıyorsanız en son çare olarak zirai yöntemlere başvurmak olacaktır. 

Etiket:BahceCicekli-BitkilerKaktus-SukulentSalon-Bitkileri

Previous Post Next Post

Our website uses cookies to improve your monash.pw more

Ok

").addClass("theiaStickySidebar").append(monash.pwen()),monash.pw(monash.pwSidebar)}monash.pwBottom=parseInt(monash.pw("margin-bottom")),monash.pwgTop=parseInt(monash.pw("padding-top")),monash.pwgBottom=parseInt(monash.pw("padding-bottom"));var n=monash.pw().top,s=monash.pweight();function d(){monash.pwcrollTop=0,monash.pw({"min-height":"1px"}),monash.pw({position:"static",width:"",transform:"none"})}monash.pw("padding-top",1),monash.pw("padding-bottom",1),n-=monash.pw().top,s=monash.pweight()-s-n,0==n?(monash.pw("padding-top",0),monash.pwSidebarPaddingTop=0):monash.pwSidebarPaddingTop=1,0==s?(monash.pw("padding-bottom",0),monash.pwSidebarPaddingBottom=0):monash.pwSidebarPaddingBottom=1,monash.pwusScrollTop=null,monash.pwcrollTop=0,d(),monash.pwll=function(e){if(monash.pw(":visible"))if(i("body").width()

Evde ayak mantarına doğal çözüm önerileri: Sirke ayak mantarına iyi gelir mi?

Ayak mantarları çok fazla etkene bağlı olarak ortaya çıkar ve bizleri rahatsız eder. Hemen kurtulmak için de evde ayak mantarına doğal çözüm önerileri nelerdir araştırmaya başlarız. Aynı zamanda sirke ayak mantarına iyi gelir mi? diye merak ettiğinizi de biliyoruz. Haydi gelin hep birlikte sorularınızın cevaplarına bir bakalım…

Ayak Mantarı Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Ayak mantarıyla mı karşılaştınız? Hiç telaş etmeyin, size söylediklerimizi uygulayın ve bekleyin. Kısa sürede mantarlarınızdan kurtulacaksınız. Şimdi sizlere ayak mantarı doğal çözüm önerileri sunacağız. Hazırsanız başlıyoruz…

  1. Aloe vera: Kesinlikle en iyi çözümlerden birisi aloe veralardır. Bu bitki özü hem kaşıntıları yok eder hem de kötü kokuyu engeller. Bu sebeple de düzenli kullandığınızda ayak mantarınızı da geçirecektir.
  2. Sarımsak: Evet bir diğer önemli çözüm de sarımsaktır. Son derece doğal bir yöntem olarak sarımsağı deneyebilirsiniz. Sarımsaklar anti bakteriyel özelliklere sahiptir ve bu sebeple de ayak mantarına bağlı olarak ortaya çıkan yaraları da yok edebilir.
  3. Kabartma Tozu: Bu da son derece etkili bir öneridir. Kabartma tozu kullanarak çok kısa bir sürede ayak mantarlarınızdan kurtulabilirsiniz. Karbonat ile karıştırın ve ayak mantarının olduğu bölgeye uygulayın. Böylece doğal yollardan tedavi etmeye başlayacaksınız.
  4. Zencefil: Zencefili veya zencefil içeren herhangi bir bitkiyi de kullanabilirsiniz. Mantarlı bölgeye düzenli olarak kullandığınızda işe yaradığını göreceksiniz. Zencefili bir bardak kaynamış suyun içerisine ekleyin. Tekrar kaynatın ve sonrasında uygulayın.

Ayak Mantarı Geçirme Yolları

Evde ayak mantarı en çabuk nasıl geçer? Sizlere birkaç karışımdan bahsetmek istiyoruz. Bu karışımları uyguladığınızda da çok kısa sürede ayak mantarlarınızın küçüldüğünü ve hatta yok olduğunu göreceksiniz.

  1. Hindistan cevizi yağı: Bildiğiniz üzere Hindistan cevizi yağı çok fazla sağlık sorununda kullanılıyor ve her birinde de başarılı oluyor. Mantarlı bölgeye uyguladığınız zaman iyi geldiğini fark edeceksiniz.
  2. Bal: Evet bal da oldukça önemlidir. Cilde iyi gelmesinin yanı sıra ayak mantarını geçirmek için de kullanılıyor. Fakat burada dikkat etmeniz gereken bir nokta var: Balınız, organik olmalı. Sarımsak ile karıştırarak ayak mantarlarınıza sürün. Bunu günde iki kere yapsanız bile en kısa sürede yok olduklarını göreceksiniz.
  3. Lavanta Yağı: Bazı bitkisel yağlar da bu enfeksiyonun yok olmasında önemli rol oynarlar. Bunlardan birisi de lavanta yağıdır. Kokusuyla ayak mantarı kokusunu yok eder, ferahlatır. Damla olarak da kullanabilirsiniz. En çabuk nasıl geçer dediğimizde bu yöntemi de değerlendirmelisiniz.

Gördüğünüz gibi bu yöntemleri kullanarak ayak mantarlarınızdan en kısa sürede kurtulabilirsiniz. Ama bu konuda en çok merak edilen bir diğer soru da hemen aşağıda yer alıyor. Okumaya devam edin…

Sirke Ayak Mantarına İyi Gelir mi?

Sirkelerin ayak mantarına etkisi…. Elma sirkesinin ayak mantarını oldukça çabuk iyileştirdiğini söylemek doğru olacaktır. Daha önce de bu konuyla ilgili araştırmalar yapılmıştır ve sirkelerin bu enfeksiyonu hızlı bir şekilde iyileştirdiği gözlemlenmiştir.

Sirke, antibakteriyel özelliktedir ve bu yüzden de enfeksiyona sebep olan bakterileri hemen yok edebilir. Her akşam ayaklarınız için kullanmaya ayırdığınız bir kap belirleyin. Bu kap içerisine de bir bardak elma sirkesi ve su koyun. Su içerisinde 20 dakika kadar ayağınızı bekletin. İşte bu sayede mantarlarınız hemen geçecektir.

Mantar enfeksiyonlarına doğal çözüm

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Mantar enfeksiyonlarına doğal çözüm

Vücut mantarları hayatınızı çekilmez bir hale getiriyorsa, mantar enfeksiyonunu doğal bir şekilde yok eden bu yöntemler hayatınızı kolaylaştıracak. İşte vajinal mantar dahil olmak üzere, mantar enfeksiyonlarını etkili bir biçimde geçiren doğal yöntemler

Erkek-kadın herkes hayatı boyunca en az bir kez mantar enfeksiyonuna maruz kalıyor. Mantar denilince akla ilk olarak vajinal mantar geliyor. Oysa mantar, gögüs altlarında, alt karın bölgesinde veya tırnak altlarında gelişebilir.
Mantar enfeksiyonuna yakalanma riskini artıran faktörler arasında gebelik, stres, kronik hastalıklar, diyabet, steroid ve antibiyotik kullanımını bulunmaktadır.

AYAK MANTARININ BELİRTİLERİ
Kadınlarda menopozdan sonra azalan östrojen düzeyleri sonucu ince vajinal duvarlar mantar enfeksiyonlarına daha açık hale gelir. Mantar enfeksiyonunun belirtilerinden bazıları şunlardır: Kaşıntı, yanma veya ve etkilenen bölgede etrafında şişlik. Vajinal mantar enfeksiyonu varsa, seks sırasında vajinada ağrı veya rahatsızlık, idrarda yanma hissi ve kokusuz vajinal akıntı olacaktır. Nispeten kısa bir süre içinde enfeksiyonu basit yöntemlerle ortadan kaldırabilirsiniz.

İşte mantar enfeksiyonları için en iyi 10 ev ilacı

1. Yoğurt
Yoğurtta bulunan dost bakteriler, vücutta enfeksiyonun büyümesini kontrol edebilir. Mantar enfeksiyonunu tedavi etmek için yalnızca şekersiz yoğurt kullanın.

Cildinizin üzerinde bir mantar enfeksiyonu varsa, o zaman bulunan bölgeye yoğurt sürün ve dakika kalmasını sağlayın. Bu kaşıntı hissinin hafiflemesini sağlayacaktır.

Vajinal mantar var ise, bir tamponu yoğurda daldırın ve iki saat boyunca vajinanıza takılı olarak bırakın. Bu uygulamayı günde iki kez yapın.

2. Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı antifungal özelliklere sahip olduğu için mantarlar için öldürücüdür.

Mantardan etkilenen cildinize günde üç defa hindistan cevizi yağı sürün. Ayrıca Hindistan cevizi yağı ve tarçın yağını eşit miktarda karıştırarak da sürebilirsiniz.

Oral pamukçuk durumunda, 5 ila 10 dakika ağzınızda yağı tutun. Sonra yağı tükürün.

3. Elma sirkesi

Elma sirkesi ve beyaz sirke mantar enfeksiyonunu kontrol edebilir. Çünkü içinde mantarı öldüren bileşenler vardır.

Bir fincan ılık suyun içine iki çorba kaşığı sirke ilave edin. Birkaç gün, günde iki kez için.

Sıcak bir banyo hazırlayın ve suyun içine sirke ekleyin. Yaklaşık bir saat bu banyoda vücudunuzu ıslatın. Mantar sebebiyle tahriş olan ve kaşınan cildiniz rahatlayacaktır.

Alternatif olarak, düz su ile beyaz veya elma sirkesini sulandırın ve mantardan etkilenen cildinizi silin. Uygulamadan sonra o bölgeyi açık bırakın ve sonra durulayın.

4. Sarımsak

Sarımsak, çok iyi bilinen bir bitkidir çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için de kullanılabilir. Sarımsak içindeki mevcut anti-bakteriyel ve doğal antibiyotik bileşenler mantar enfeksiyonu üzerinde son derece etkilidir.

Birkaç diş sarımsağı ezin ve bunları bir hamur yapın. Mantardan etkilenen alanları doğrudan sarımsağı sürün. Taze sarımsak yoksa, E vitamin yağı ve Hindistan cevizi yağından birkaç damla damlatarak sarımsağı sulandırın ve etkilenen alanlara uygulayın.

Ayrıca sarımsak tabletleri veya taze sarımsak tüketebilirsiniz. Taze sarımsak, dişlerde kötü kokuya neden olan bakterileri de yok eder.

5. Kızılcık

Kızılcık, antibakteriyel ve antifungal özellikler içerir ve maya enfeksiyonlarının sorumlu mantarla mücadele etmek için kullanılabilir. Aynı zamanda idrar yolları veya mesane enfeksiyonlarını da giderir.

Her gün şekersiz kızılcık suyunu birkaç kez içiniz. Bu iyileşme sürecini hızlandırmak ve kısa bir sürede etkili sonuçlar alınmasını sağlayacaktır.
Şekersiz kızılcık suyu mevcut değilse, kızılcık tabletleri satın alabilirsiniz.

6. Borik asit

Borik asit, hafif antiseptik ve antifungal özelliklere sahip olan bir kimyasal maddedir. Borik asit hamile kadınlar için tavsiye edilmez.
Su ile borik asiti seyreltin. Etkilenen alana seyreltilmiş çözümü uygulayın ve birkaç dakika açık bırakın. Ardından bölgeyi suyla iyice yıkayın.

7. Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı mantar enfeksiyonlarını evde tedavi etmeye yardımcı güçlü ve etkili doğal antifungal özelliklere sahiptir. Çay ağacı yağında bulunan bazı özellikleri çocuklara zararlı olabilir. Hamile kadınlar ise kesinlikle kullanmamalıdır. z.
Bir çay kaşığı su veya zeytinyağı veya tatlı badem yağı ile bir çay kaşığı organik çay ağacı yağını karıştırın. Bu seyreltilmiş yağ ile mantardan etkilenen alanı ovun.

Vajinal mantar enfeksiyonu için bir tampon üzerinde çay ağacı yağından birkaç damla koyun ve iki ila üç saat boyunca vajina içine yerleştirin. Günde iki kez bu işlemi tekrarlayın.

8. Kekik Yağı

Kekik yağı antifungal bileşenleri sayesinde çok faydalıdır ve aynı zamanda bağışıklık sistemini artırır.

Mantardan etkilenen bölgeye kekik yağı sürebilirsiniz. Ancak cilt üzerinde tahriş edici olabilir. Bunun için zeytinyağı ile seyreltmenizi öneririz.

9. Zeytin yaprağı özü

Zeytin yaprağı özü antiviral, antifungal, antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle, maya enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir. Aynı zamanda vücudunuzdaki iyi bakteri koruyabilirsiniz.

Evde zeytin yaprağı ekstresi yapmak için ince taze zeytin yaprakları doğrayın ve kapaklı bir cam kavanoz içine koydu. üzerini tamamen kapacak şekilde vokta dökün ve kapağını kapatın. Karanlık bir yaklaşık 4 hafta boyunca bekletin.

Sonra başka bir cam kavanozun içine sıvıyı süzün. Etkilenen deri bölgesine bu sıvıyı sürün. Etkili bir sonuç almak için günde üç kez sürün.

Önemli not: Bu yöntemleri uygulamadan önce mutlaka bir doktora danışmalısınız.

Kaynak: Mynet

ARKADAŞINA GÖNDER

Mantar enfeksiyonlarına doğal çözüm

SON DAKİKA
kaynağı değiştir]

En yaygın mantar bitki patojenilerinden bazılarının mikovirüslerden muzdarip olduğu bilinmektedir ve bunlar, iyi çalışılmamış olsalar da, bitki ve hayvan virüsleri kadar yaygın olmaları muhtemeldir. Mikovirüslerin zorunlu olarak parazit doğası göz önüne alındığında, bunların hepsinin konakçıları için zararlı olması ve dolayısıyla potansiyel biyokontrols/biyofungisit olmaları muhtemeldir.[8]

Doğal mantar öldürücüler[değiştir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır