passat kavrama arızası nasıl anlaşılır / DSG Volant Arızası Nasıl Anlaşılır?

Passat Kavrama Arızası Nasıl Anlaşılır

passat kavrama arızası nasıl anlaşılır

Volkswagen&#;in çift kavramalı şanzımanı olan DSG hiç şüphesiz en konforlu otomotik şanzımanlar arasında. Öyle ki, bazı büyük arızalarına rağmen kullanıcılara sunduğu rahatlık nedeniyle halâ kendisinden vazgeçilmiş değil. Mekatronik arızası da DSG&#;nin kusurlarından biri.

DSG Mekatronik Arızası Nasıl Anlaşılır?

Mekatronik ünitesi normal şartlarda sizin debriyaj kullanarak yaptığınız işi yapan bir robot olarak tanımlanabilir. Kendi içinde iki üniteden oluşur: hidrolik ünite ve elektronik ünite. Hidrolik ünite arızasında araç yürür durumda kalmaya devam eder ancak arıza lambası yakar. Gösterge ekranında vites kısmının yanıp sönmesi de yine bu arızaya işaret eder. Bu durumda aracınızı mutlaka bir servise götürmenizi tavsiye ederiz. Elektronik ünite arızasında ise vites geçişlerinde sarsıntı yaşanır, ya da vites hiç geçmeyebilir, seyir halinde boşa da düşebilir. Bu durumda çekici çağırmaktan başka çareniz yoktur.

Diğer DSG Mekatronik arızası semptomları şunlardır:

  • Birinci vitese geçişte ve vites geçişlerinde titreme/sarsıntı

  • Gösterge panelinde mevcut vites göstergesinin yanıp sönmesi veya PRNDS bölümünün yanıp sönmesi

  • Motor arıza lambasının  yanması

  • Kavrama sırasında kayma veya gürültü

  • &#; Düşük basınç nedeniyle fonksiyon kaybı hatası

  • P17BF &#; Hidrolik pompa kurcalama koruması aktif hatası

  • &#; Pompa koruması maksimum limitine ulaşıldı hatası

  • &#; Yetersiz basınç birikimi nedeniyle fonksyion kaybı hatası

DSG Mekatronik Arızası Maliyeti Ne Kadar?

Böyle bir durumda karşılaşabileceğiniz faturaya gelelim. Arıza durumuna göre bin TL arasında değişen bir maliyet söz konusu. Hidrolik Ünite ve Elektronik Ünite olmak üzere iki ana bileşenden oluşan mekatronik kutusu değişimi, her ikisi de arızalı ise 11 bin TL&#;ye kadar çıkabiliyor. Ancak yalnızca hidrolik ünite veya yalnızca elektronik ünite arızası var ise bu rakam yarı yarıya düşüyor. Döviz kurları nedeniyle değişken olan fiyatlamalara ek olarak işçilik de ödemeniz gerekecektir. Küçük bir dipnot daha: Yetkili servis ya da özel servis nereye giderseniz gidin aracınızdan çıkan parçayı mutlaka görün ya da isteyin. Aracınızda olmayan arıza üzerinden size indirim yapılmış gibi gösterilmesine veya bir kısmı sağlam olan parçanın tamamen değiştirilerek çıkan parçanın yeniden kullanılmasına izin vermeyin.

 

Volkswagen Passat Otomatik Şanzıman Tamiri

VW Passat otomatik şanzıman sorunu yaşıyorsanız doğru yerdesiniz. Volkswagen Passat otomobillerinizin otomatik vites problemlerine garantili çözüm üretmekteyiz. Türkiye&#;nin en büyük otomatik şanzıman tamir merkezi olan firmamızda VW Passat marka araçların her çeşit otomatik şanzıman arıza tespit, bakım, tamir, yedek parça ve satış hizmetini üstün kalite anlayışımız ve alanında uzman teknik ekibimizle sizlere sunmaktayız.

Volkswagen Passat Otomatik Şanzıman Tamiri

Volkswagen Passat Otomatik Şanzıman tamiri hizmetimiz İstanbul Kartal, İstanbul Levent, Ankara Şaşmaz ve İzmir Bayraklı&#;daki Atco bölge müdürlüklerinde kendi servislerimizce garantili olarak yapılmaktadır.

VW Passat Otomatik Şanzıman Çeşitleri

Passat uzun yıllar içerisinde kendi üretimi olan 01N ve DSG şanzımanlar kullandığı gibi, zaman zaman ZF ve Aisin gibi otomatik şanzıman üreticilerinin şanzımanlarını da araçlarına monte etmiştir.

Passat B5 Otomatik Şanzıman Arızaları

Passat B5 kasasında daha evvelki Passat aileleri gibi tam otomatik şanzımanlar kullanılmıştır. VW kendi üretimi olan 01N şanzımanlar ve ZF tarafından tedarik edilmiş 5HP19FL şanzımanlar benzer arızalar gösterirler. B5 kasasında kullanılan 01N şanzımanlar için en bilinen Passat otomatik vites problemleri geç vites değiştirme (yüksek devirde vites atma), rampada aracın geri kaçırması, ilk kalkışta vuruntu ve bir süre sonra boşa düşmedir. 

ZF5HP19FL (01L) Passat şanzımanlar ise daha çok geri viteste vuruntu ve sarsıntı, geri viteste aracın gaz yememesi, D&#;ye alınca vuruntu, rampada aracın çekişten düşmesi, vites geçişlerinde vuruntu ve boşa düşmesi gibi arızalar gösterirler.

Birçoğu kilometreye bağlı bu arızaların büyük çoğunluğunun nedeni işlevini yitirmekte olan selenoid valfler ve aşınmış şanzıman beyin (hidolik) üniteleridir. 

Eğer tam otomatik şanzımanınızda yukarıda bahsedilen sorunlar var ise, en yakın serviste aracınıza arıza tespit cihazı bağlatıp, arıza kodlarını almanızı tavsiye ederiz. Passat otomatik şanzıman arızaları hakkında her zaman bölge servislerimizden destek alabilirsiniz.

Passat B5 Tork Konvertörü Arızası

ZF5HP19 şanzıman kullanan Passat araçlarda sıklıkla karşılan tork konvertör arızası, aracınız sabit bir hızda giderken, devir saatinde göreceğiniz oynamalardır. Eğer km ve üzeri bir hızda ayağınız gaz pedalında sabit konumda giderken devir saatiniz ile devir arasında oynuyorsa, tork konvertörünüz arızalıdır.

Tork konvertör arızasının başka bir belirtisi, aracınız düz bir yolda giderken zaman zaman size  kasis üzerinden geçiyor hissi vermesidir. Bunun nedeni kaçıran şanzıman türbünü balatalarıdır. Firmamızda her türlü ZF tork konvertörü tamiri garantili olarak yapılmaktadır.

Passat B6 Tiptronic Şanzıman Arızaları

Passat B6 kasasında tam otomatik şanzıman olarak 09G, yada üreticisi Aisin&#;deki adı ile TF şanzımanı tercih etmiştir. DSG&#;den farklı olduğu anlaşılması amacıyla, bu araçlar piyasaya Tiptronic olarak lanse edilmiştir.

Aisin TF60 şanzıman, yumuşak vites geçişlerine sahiptir. Bununla birlikte zaman içerisinde, diğer Aisin şanzımanlar gibi, özellikle valf gövdesi kısmından (hidrolik ünite) arıza vermeye başlarlar.

Passat Triptonic Vites Vuruntusu

Passat Tiptronic şanzımanların en çok karşılaşılan sorunları, özellikle ısınınca vites geçişlerinde vuruntu &#; sanki arkadan başka bir araç çarpmış gibi (özellikle geçişi), park (p) konumundan drive (d) konumuna alınca sarsıntı, devir yükselmesine rağmen aracın hızlanmaması ve şanzımanın vites değiştirememesi ve şanzımanın kendiliğinden vitesi yükseltme ve düşürme gibi problemlerdir. 

Bu problemlerin büyük çoğunluğu şanzıman beyni ve selenoidlerden kaynaklanır. Eğer probleme zamanında müdahale edilmez ise, şanzımanın mekanik kısmında da hasarlar başlar. 

Piyasada genel kanı, selenoid burçları değişimi ile şanzımandaki birçok problemin giderileceğidir. Oysa ki, eğer valf gövdenizde aşınma varsa, selenoid tamiri boşuna para harcamak olacaktır. Doğru yöntem, hem valf gövdesinin, hem de selenoidlerin birlikte revizyon yapılması olacaktır.

Aisin TF60 şanzıman beyni ve selenoid tamiri hakkında detaylı bilgilere monash.pw sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

VW Passat B7 B8 DSG Arızaları ve Tamiri

Passat araçlarda hem 6 ileri, hem de 7 ileri DSG şanzımanlar kullanılmıştır. Bundan dolayı 7 ileri DSG şanzıman sorunlarını, 6 ileri DSG şanzıman sorunları ile bir konu altında &#; Passat DSG arızaları &#; toplayarak, Passat B7 ve Passat B8 karşılaşılan DSG şanzıman arızalarını sizler için özetlemeye çalıştık.

1. PC P17BF Passat DSG Mekatronik Arızası:

Vites geçişlerinde sarsıntı, ve ses ile başlayan, aracınızı bu şekilde kullanmaya devam ederseniz, aracın hareket etmemesine kadar devam edecek olan bir arıza türüdür. Mekatronik pompa arızası olarak ta bilinir. Genellikle şu arıza kodlarının oluşmasına neden olur.

  • PC Yetersiz basınç oluşumu nedeni ile fonksiyon kısıtlaması
  • P17BF Pompa koruması maksimum sınıra ulaştı
  • P Sistem voltaj düşük
  • P Kontrol ünite arızası
  • PD Kavrama basıncı çok yüksek

Mekatronik pompa arızasını mekatronik kart arızasından ayırt etmek, tamir maliyetini önemli ölçüde düşürecektir. Bu konuda garantili mekatronik tamiri için uzman ekibimiz hizmetinize hazırdır.

2. Passat Mekatronik Kartı Arızası:

Eğer ekranınızda PRND ışıkları yanıp sönüyor ise, büyük ihtimalle mekatronik kartı arızası yaşıyorsunuz demektir. Passat DSG şanzıman kartı arızaları daha çok marşa bastığınız zaman ekranda vites pozisyonlarının karışması ile kendisini belirli eder. Bazen R&#;ye aldığınızda ekranda aracınız P konumunda gözükür, bazen D&#;ye aldığınızda ekranda aracınız N veya R konumunda gözükebilir. Ayrıca bir başka belirtisi vites konumuna aldığında ekranda anahtar işareti çıkmasıdır.

Nadir durumlarda kartların içerisindeki yollar bozularak selenoid arızaları gibi arızaların DTC olarak araç bilgisayarında oluşturulduğu da uzman ekibimiz tarafından saptanmıştımonash.pw Passat mekatronik kartı firmamız tarafından arızasına göre değerlendirilmekte, bazen mekatronik kartı tamiri yapılırken, çoğu zaman mekatronik kart değişimi yapılmaktadır.

3. Passat DSG Kavrama Arızası:

Kavramadaki kaçırma özellikle yokuşlarda araca gaz verilirken hızlanmama, çekişte zayıflık yada ilk hareket sırasında duran aracı yerinden güçlükle kaldırma şeklinde kendisini gösterebilir. Kasa olarak diğer VW araçlardan ağır olan Passat araçlarda yaşanan bu durum halk arasında daha çok Passat DSG titreme sorunu olarak bilinmektedir.

Eğer titreme sorunlarınız sadece yokuşlarda değil, düz yolda ilk kalkışlarda da devam ediyorsa, muhtemelen kavrama balatalarınız incelmiştir ki bu da ani kavrama problemlerine yol açar ve siz bunu araç içerisinde vuruntu ve titreme olarak algılarsınız. Passat kavrama seti değişimi ile bu problemlerden kurtulabilirsiniz.

VW Passat B7  ve Passat B8 araçlar bazen kavrama arızası yaşadıklarında P arıza kodunu paylaşabilirler. Firmamız İstanbul, Ankara ve İzmir&#;deki servis noktaları ile kavrama problemlerinize garantili servis hizmeti sunmaktadır. Passat DSG kavrama seti fiyatı bilgileri için nolu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

4. DSG Şanzımanda Vuruntu:

Eğer DSG şanzımanınızda vites geçişlerinde vuruntu hissediyorsanız, mekatronik ünitenizde problem başlamış demektir. Aracın bu şekilde kullanılması problemin büyümesine neden olacaktır. Sorun bir tek selenoidden olabileceği gibi mekatronik ünitenin diğer parçalarından da olabilir. DSG Vuruntu sorunu ve mekatronik arızaları için uzman ekibimiz ile irtibata geçebilirsiniz. 

5. Motor ile Şanzıman Arasından Şakırdama Sesi

DSG şanzıman kullanılan araçlarda kilometreden sonra karşılaşılabilen bir durumdur. Genellikle Passat DSG volantından kaynaklanmaktadır. Bu arıza sıklıkla DSG kavrama arızası ile karıştırılmaktadır. Volant ilk kalkışta ve araç viteste iken yoğun, aşırı bir çatırdama sesi yapmaktadır. 

Yukarıda belirttiğimiz Passat DSG şanzıman sorunları için garantili çözümlerimizi sizlere sunmaktan memnuniyet duyacağımızı bilmenizi isteriz.

Firmamızda DSG mekatronik tamir ve revizyon işlemleri garantili olarak yapılmaktadır. Genellikle mekatronik kart değiştirmediğimiz için mekatronik kart fiyatı toplam maliyetten düşülmekte, böylece yeni mekatronik fiyatına göre müşterilerimizin cebi kollanmaktadır. Bundan dolayı Atco Mühendislik&#;in sunduğu DSG mekatronik tamir fiyatları  sıfır mekatronik fiyatına göre çok uygun ve ekonomiktir.

Sadece Passat mekatronik tamiri için değil her türlü VW DSG mekatronik beyni tamiri için, Türkiye&#;nin en modern tesisi olan firmamız ile irtibata geçebilirsiniz. İstanbul, Ankara ve İzmir&#;de kendi yerlerimizde, Anadolu&#;da ise anlaşmalı servislerimizde bu hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Passat DSG Şanzıman Tamiri

Passat DSG şanzıman arızası yaşıyorsanız üzülmeyin. Türkiye&#;nin en büyük şanzıman revizyon merkezi olan firmamızda Passat DSG şanzıman tamiri garantili olarak gerçekleştirilmektedir. Güncel DSG tamiri fiyatı, DSG kavrama fiyatı (Passat B7 DSG kavrama fiyatı ve Passat B8 DSG kavrama fiyatı değişeceği için lütfen belirtiniz), DSG mekatronik fiyatı, DSG mekatronik kart fiyatı için servis danışmanlarımız 0 95 00 nolu telefondan sizlere destek sağlamaya her zaman hazırdır.

Volkswagen Passat Şanzıman Tamiri

Firmamızca tamiri gerçekleştirilen bütün Volkswagen Passat otomatik şanzımanlar, şanzıman dinamometremizde araç üzerindeki koşullarda test edildikten sonra müşterilerimize teslim edilmektedir. Bu sayede garantili otomatik şanzıman tamiri gerçekleştirilmektedir.

Volkswagen Passat araçların otomatik vites kutusu arızası ile ilgili, konusunda uzman ekibimiz her zaman yanınızdadır. Makine mühendisleri yönetimindeki ekibimiz sizlere yaşamakta olduğunuz Volkswagen Passat şanzıman arızaları ile ilgili destek sağlamaktan memnuniyet duyacaktır.

VW Passat Otomatik Şanzıman Tamiri Fiyatı

VW Passat Otomatik Şanzıman Arızası ve Fiyat Bilgisi İçin: 0 06 85 &#; Dahili 16

VW Passat Kavrama, Tork Konvertörü, Şanzıman Beyni Arızaları ve Yedek Parçaları İçin: 0 0 &#; Dahili 17

1 Ocak &#;ten itibaren, kalite standartlarımız uyarınca İstanbul Kartal, İstanbul Levent, Ankara Şaşmaz ve İzmir Bayraklı servislerimiz tek bir telefon numarası üzerinden hizmet vermektedir:

0 0

Volkswagen Passat Şanzıman Yağı Değişimi

Volkswagen Passat şanzıman yağı değişimi servisimizde tam otomatik makineler ile yapılmaktadır. Volkswagen Passat otomatik şanzıman yağ fiyatları için firmamızı arayabilir veya şanzıman yağı güncel fiyat listemize monash.pw sayfasından ulaşabilirsiniz.

Volkswagen Passat şanzıman beyni tamiri ile ilgili bilgilere ve Volkswagen Passat şanzıman beyni fiyatlarına monash.pw sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ustaya Sor – Volkswagen Passat Otomatik Şanzıman Arızaları

Aracınızda yaşadığınız otomatik şanzıman problemini makine mühendisleri ve ustalarımızdan oluşan ekibimize sormadan önce lütfen sorunuza aşağıdaki bilgileri paylaşarak başlayınız:

  • Aracınızın model yılı
  • Aracınızın motor hacmi
  • Aracınızın yakıt tipi
  • Varsa arıza kodunuz

Eğer aracınızın arıza kodunu bilmiyorsanız, yakındaki bir serviste aracınızı cihaza bağlatabilirsiniz. Alternatif olarak Ankara, İstanbul Levent, İstanbul Kartal ve İzmir’deki servislerimizde bu işlem tarafımızca ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Eğer Volkswagen Passat aracınızda motor arızası yaşıyorsanız, sorularınızı monash.pw sayfasından motor teknik ekibimize ulaştırabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır