hepazec 200 mg ne için kullanılır / HEPAZEC Nedir ve Ne İçin Kullanılır? HEPAZEC prospektüsü.

Hepazec 200 Mg Ne Için Kullanılır

hepazec 200 mg ne için kullanılır

İrritabl Barsak Sendromu Tedavisi

 
 

İRRİTABL BARSAK SENDROMUNDA YENİ TEDAVİ SEÇENEKLERİ

Sayın okuyucularım; bundan önceki yazılarımızda irritabl barsak sendromu (İBS) konusunda temel bilgileri sizlere aktarmaya çalıştıseafoodplus.info yazımızda hastalığın tedavisini anlatacağıseafoodplus.infode birtakım yenilikler seafoodplus.info yazıyı merakla beklediğinizi tahmin ediyorum.

seafoodplus.info  tedavisinde ana prensipler nelerdir ?

Tedavide hastanın hekim ile ilişkileri öseafoodplus.infoın güvenini sağlamalı ve hastanın ruhsal yapısı iyi tanınmalıdıseafoodplus.infonel ve fiziki stressin şikayetleri artırdığı seafoodplus.infoıca hastalığın ne olduğu hakkında hastaya detaylı bilgiler verilmeli,bu hastalığın kansere yol açmadığı açık olarak anlatılmalıdır.Yine bu hastalığın kronik bir hastalık olduğu ve kesin bir tedavisinin olmadığı net olarak ortaya konmalıdır.

Tedavinin  süresi  kesin belli değildir, ömür boyu süseafoodplus.info  hastalığın aktif döneminde tedavi süresi  minumum   hafta olmalıdır.

Tedaviye başlamadan önce hastalığın karakterini  belirlemek  zorundayız.Çünkü  ishal  baskın veya kabızlık  baskın hastalarda tedavi  seçenekleri  farklıdır.

Diyet tedavide oldukça  önemli yer tutar.Kabızlığın hakim olduğu hastalarda bol posa kapsayan diyet faydalıdır.Diyetteki posa hastaya maddi bir yük yüklemeden ince saf kepek ile sağseafoodplus.info kolon içi basıncı azaltarak,barsağın geçiş  zamanını normalleşseafoodplus.infoerde birer çorba kaşığı miktarında buğday kepeği  çorba veya diğer yemeklerin içine koyularak verilebilir.Aşırı gaz yapan yiyecekler hariç tutulmalıdıseafoodplus.info alımının artırılması seafoodplus.infoıca spor yapmanın yararı vardıseafoodplus.infoara yaşına uygun spor yapmalarını öneriyoruz.Özellikle günde dakika tempolu yürüyüş kabızlık olan hastalarda çok yararlıdır.

İshalin hakim olduğu hastalarda  kepekli gıdalardan kaçınmalıdıseafoodplus.infoda ishal kesen ilaçlar gerektiğinde kullanılmalıdıseafoodplus.info küçük etkili dozlarda ve çok kısa bir zaman süresinde kullanılması ve sonra kesilmesi seafoodplus.info ilaçları sürekli vermiyoruz. Eczanelerde ishal kesici olarak ‘’ Lomotil’’ ve ‘’ Lopermid’’ bulunmaktadır.

Yemeklerden sonra karın ağrısı olan hastalarda yemeklerden dakika önce alınan antispazmodikler  (spazm çözücü) faydalıdır. İBS hastaları bu ilaçları gayet iyi seafoodplus.infoasmotik olarak kullanılan ilaçlar şunlardır:

DİREK  DÜZ KAS GEVŞETENLER:

Mebeverine(Duspatalin, Duspaverin, Duskonal,Mebefit)  bazı  İBS semptomlarını  giderirler

Trimebutin maleat (Debridat, Tribudat, Gismotal,Puridat,Debrutin ) hem ishal  hem de kabızlıkta  kullanılır

KALSİYUM KANAL BLOKERLERİ:

Alverin sitrat (Meteospazmyl, Spazzı)

Pinaverium  bromide (Dicetel, Pinades)

Hyoscyamine. (buskopan, trankobuskas, spazmotek, molit)

seafoodplus.info tedavisinde diyetin  yeri  var mıdır ?
Bu hastalık için özel bir diyet listesi seafoodplus.info hastalarımıza diyet yapmasını öseafoodplus.info gastroenterolojide temel prensiplerden  bir tanesi  şseafoodplus.info  belli gıdaların kendine dokunduğunu  ve karın ağrısını, şişkinliğini  artırdığını tespit etmişse o gıdalardan uzak  durmasını özellikle öneriyoruz.
Ülkemizde  süte  tahammülsüzlük  sık rastlanan bir tablodur.Eğer hastada  süt ve süt ürünleri alındığında  karın ağrısı, gaz, ishal şikayetleri  ortaya çıkıyorsa  süt ve süt ürünlerini az tüketmelerini öneriyoruz. Bunun dışında  genellikle fazla yağlı yiyecekler, gaz üreten besinler de ;
kuru baklagiller, karnabahar, lahana, brokoli, kızartma,gazlı içecekler,portakal ve portakal suyu,mandalina,nar ve nar suyu,süt ve süt ürünleri,salatalık,domates,roka,alkol
yağlı gıdalar, mayonez, açma ve poğaça şikayetleri  arttıseafoodplus.info  tadlandırıcılar ve diyet besinlerin  kullanımı da sınırlandırılmalıdır. Çünkü bunların fazla kullanımı şişkinlik ve ishal nedeni  olabilir.

seafoodplus.info tedavisinde psikiyatrik değerlendirme ve buna yönelik neler söyleyebiliriz ?

Önemli bir konu doktorların çoğu kere üzerinde durmadıkları gizli (maskeli) veya açık psişik yakınmaların seafoodplus.info tanısı konan hastalarda ruhsal bir sorunun olup olmadığı mutlaka araştırılmalıdıseafoodplus.infoşik sorunlarda ilaç dışı tedavi yöntemleri yararlı seafoodplus.info  depresyon tanısı doğru koyulmuş ise antidepresan grubu ilaçlar tedavide öseafoodplus.infopresanlar, ruh halini düzeltici  etkilerinden bağımsız olarak ağrıyı azaltıcı özelliklere de sahiptir ve bundan dolayı karın ağrısı olan hastalarda yararlı seafoodplus.infoyon tedavisinde kullanılan trisiklik antidepresan imipramin  barsaklarda  geçişi yavaşlatır, ön plandaki yakınması ishal olan olgularda öseafoodplus.info karşın diğer gruptan olan paroxetine ince barsaklardaki geçişi  hızlandırıseafoodplus.infoızlığı baskın olan İBS’li  olgularda kullanıseafoodplus.infoatrik tedaviler mutlaka uzman kontrolü altında sürdürülmeli ve doktorun önerisi dışında tedavi kesilmemelidir.

seafoodplus.info tedavisinde yeni seçenekler nelerdir ?

İBS tedavisinde çeşitli  klinik çalışmalarda;  tüm vucutta etkili olan antibiyotikler (neomycin, metronidazole, ciprofloxacin) kullanılmıştır. İBS’li hastaların %50’inden fazlasında ince barsaklarda aşırı bakteriyel çoğalma  saptanmıştıseafoodplus.info hastalarda karında şişlik, gaz, karın ağrısı, sulu ishal gibi yakınmalar sık görülür.

Bu nedenle ince barsaklarda  bakteriyel  aşırı çoğalmayı  tedavi etmek ve buna bağlı barsak yakınmalarını  iyileştirmek hedef olarak seafoodplus.infoılan birçok  çalışmalardan elde edilen veriler İBS’ de bakterilerin rolünü desteklemektedir. Ancak  ciddi yan etkiler  ve antibiyotik  direnç  gelişimi yukarıda saydığım antibiyotiklerin tedavide kullanımını  sınırlamaktadıseafoodplus.info nedenle araştırıcılar barsaklardan emilmeyen, sistemik yan etkileri olmayan ve antibiyotik direncine yol açmayan  RİFAXİMİN ‘i  ince barsaklarda  bakteriyel  aşırı çoğalma ve İBS tedavisinde kullandılar.

Çok sayıda bilimsel araştırma  Rifaksimin’in  ,  İBS de yakınmaları düzelttiğini göstermektedir.

Diğer  yukarıda bahsedilen ilaçlarla  tedavi  kesildikten sonra hastanın yakınmaları tekrarlamaktadır.

Buna  karşı Rifaksiminle  yapılan tedavilerde Rifaksimin tedavisi tamamlandıktan sonra 10 hafta boyunca  İBS  yakınmalarında düzelme devam eder .Bu bulgular sürekli antibiyotik vermeden aralıklı uygulamalar ile yakınmaların  kontrol altında tutulabileceğini göstermektedir.

Rifaksimin karında şişkinlik, sık gaz çıkarma şikayeti olan hastaların  tedavisinde  emniyetli ve etkilidir .Özellikle yoğun gazı olan ve kendini hamile gibi hisseden kadın hastalarda Rifaksimin  tedavisi  yararlıdıseafoodplus.info gün süreyle 3x2 tablet alınması yeterli tedavi  sağlamaktadır.

Bir diğer çalışmada İBS tanısı konan  ve ince barsaklarda bakteriyel aşırı çoğalma saptanan 84 hastada değişik antibiyotiklerin (rifaximin, neomycin, ciprofloxacin) etkinlikleri  karşılaştırıldı. Çalışma sonunda  Rifaksiminin  İBS  yakınmalarını düzeltmede  diğer  antibiyotiklere göre daha etkili  olduğunu  göstermektedir .

Başka bir çalışmada 34 İBS hastası ve 21 sağlıklı gönüllüye ;  rifaximin 2x mg, 7 gün veya

Aktif kömür bileşiği (2x mg) 7 gün verildi .Şişkinlik, karın ağrısı, gaz çıkarma sayısı, karın çevresi  ve soluk  havasında H2 ölçümleri yapıldı .Rifaksiminle tedavi edilen hastalarda aktif kömür bileşiği alanlara  göre gaz çıkarma sayısında ve karın çevresinde  anlamlı bir azalma saptandı .

Yine başka bir çalışmada İBS li 97 hastanın 54 ünde ( % 56 sında ) ince barsakta aşırı bakteri çoğalması saptandı .Bu 54 hastaya 1 hafta süreyle  rifaksimin mg/gün tedavisi uygulandı ve hastaların %50’inde iyilik hali saptandı. Bu hastalarda gözlenen karında  şişkinlik, rahatsızlık ve ishal yakınmaları  belirgin düzeyde  azaldı.

Rifaksimin İBS olan hastaların % sinde  genel olarak yakınmaları düzeltir  ve İBS’ li hastaların % 84 ünden  fazlasında  ince bağırsaklardaki aşırı bakteriyel  üremeyi  ortadan kaldırıseafoodplus.info sonrası 10 hafta boyunca da bu iyilik durumu devam etmektedir .Rifaximin tedavisinin ciddi hiçbir yan etkisi yoktur.

 

 

 

 

 

 

Hepazec Mg Kullananlar Yorumları?

İçindekiler

Hepazec mide-bağırsak enfeksiyonlarında, hepatik ensefalopati, turist ishali durumunda, diyare baskın irritabl bağırsak sendromu (hassas bağırsak hastalığı), kandaki amonyak ve bileşimlerinin miktarı arttığı zaman kullanılan ilacın etkisini arttırmak amacıyla kullanılan etkili bir ilaçtır. Hepazec kullananlar yorumlar, fiyatı, muadili, yan etkileri, faydaları ve akıllara diğer gelen soruların cevapları hepsi yazımızda.

 

Hepazec Nedir?

 

Hepatik ensefalopati, şiddetli mide-bağırsak enfeksiyonlarında, Turist ishali (Yetişkinlerde rastlanılan, kanlı dışkı veya ateşin görülmediği, son 24 saat içinde 8 veya 8’ den fazla biçimsiz (sulu veya yumuşak) dışkının görüldüğü bir hastalık) durumunda, kandaki amonyak ve bileşimlerinin miktarı arttığı zaman kullanılan ilacın etkisini arttırmak amacıyla ve diyare baskın irritabl bağırsak sendromu (hassas bağırsak hastalığı) tedavisinde kullanılan güçlü bir ilaçtır.

Bu ilaç tek başına ya da daha yaygın olarak laktuloz içeren bağırsak yumuşatıcı bir ilaçla beraber kullanılabilir. Pembe renkli, oval, çentiksiz bir yapısı vardır. Her kutuda 12 adet vardır ve kırmızı bir kutusu vardır. Son derece güçlü bir ilaçtır kullanıcı memnuniyeti oldukça yüksektir. Hepazec mg şeklindedir ve ağızdan alınarak kullanılır.

Antibiyotikler olarak isimlendirilen bir ilaç grubunda yer alır ve antimikrobiyal bir ajan olarak kullanılan rifaksimin içeriğinde bulunur. Bu ilacı 18 yaşından küçükler kullanamaz. Antibiyotik olduğu için sadece reçeteli olarak satılmaktadır. Reçetesiz bu ilacın satışı yoktur. Reçete edildiğinde devlet tarafından ödenen bir ilaçtır. İçeriğinde kortizon yoktur. Bu hapın ruhsat sahibi ve üreticisi İlko İlaç Sanayi ve Ticaret A.ş’dir. Üretim yeri ise Selçuklu-Konya&#;dır.

 

Hepazec Mg Film Tablet İçeriği

 

Etken (etkin) maddesi: Rifaksimin (1 tablette mg etken madde bulunur.)

Yardımcı maddeleri: Mikrokristal selüloz PH , mikrokristal selüloz PH , sodyum nişasta glikolat, talk, gliserol distearat, kolloidal silikon dioksit, hipromeloz, titanyum dioksit, propilen glikol, kırmızı demir oksit, Disodyum EDTA.

İlginizi Çekebilir: Colidur Nedir, Ne İşe Yarar?

 

Hepazec Ne İşe Yarar?

 

  • Şiddetli mide-bağırsak enfeksiyonlarının iyi edilmesinde kullanılır.
  • Turist ishali (Yetişkinlerde rastlanılan, kanlı dışkı veya ateşin görülmediği, son 24 saat içinde 8 veya 8’ den fazla biçimsiz (sulu veya yumuşak) dışkının görüldüğü bir hastalık) durumunda kullanılır.
  • Kandaki amonyak ve bileşimlerinin miktarı arttığı zaman kullanılan ilacın etkisini arttırmak amacıyla ve diyare baskın irritabl bağırsak sendromu (hassas bağırsak hastalığı) tedavisinde kullanılır.
  • Hiperamonemi tedavisinde ko-adjuvant olarak kullanılır.
  • Kolorektal cerrahide enfektif komplikasyonların profilaksisi durumunda tercih edilir.
  • Kronik bağırsak inflamasyonu gibi rifaksimine duyarlı bakterilerin neden olduğu gastrointestinal hastalıkların tedavisinde kullanılır.
  • Hepatik ensefalopati tedavisinde kullanılır.

 

Hepazec Mg Faydaları

 

  • Sindirimin sağlıklı bir şekilde olmasına yardımcı olur.
  • Sindirim sisteminin sağlığını korur.
  • Gaz çıkışı ile beraber kişiyi rahatlatır.
  • Şişkinlik, mide bulantısı gibi durumları ortadan kaldırarak kişinin sindirimin düzenli işlemesine yardımcı olur.
  • Bağırsak kaslarının düzenli çalışmasına yardımcı olur.

 

Hepazec Mg Nasıl Kullanılır?

 

  • Hekiminizin önerisine uyun yoksa da aşağıdaki kullanım önerilerine dikkat edin.
  • Hekiminizin farklı bir şey önermezse bu ilacın kullanım süresi 7 gündür. Bu süreyi sadece hekiminizin değiştirebilir.
  • Kırmadan, bölmeden tek parça halinde bol su ile yutularak kullanılmalıdır.
  • Yemeklerle beraber ya da aç karnına kullanılır.
  • Akut mide-bağırsak kanalı enfeksiyonları, turist ishali tedavisi durumunda yetişkinler 8 saatte 1 tablet şeklinde alınmalıdır. Kanda amonyum düzeyinin artmasında tedaviye yardımcı olarak her 8 saatte 2 tablet alınmalıdır. Diyare baskın irritabl bağırsak sendromu (İshal ağırlıklı hassas bağırsak hastalığı) tedavisinde 8 saatte 2 tablet alınmalıdır. Kullanım dozları bu şekildedir.

Çocuklarda ve bebeklerde kullanım durumu

12 yaşından büyüklerde kullanılabilir.

Yaşlılarda kullanım durumu

Yaşlılarda ve 65 yaşından büyüklerde normal dozlarda kullanılabilir.

Hamile(Gebe) ve emzirenlerde kullanım durumu

Hamile ve emziren annelerde bu ilaç kullanılmaz.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda kullanım durumu

Doktor önerisine göre iki hasta grubunda da kullanılabilir.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanma durumu

Siklosporin (immünosupressör, bağışıklık sistemini baskılayan bir ilaç), varfarin (kan pıhtılaşmasını önleyici ilaç) veya oral kontraseptif (doğum kontrol hapı) kullananlar durumu doktoruna söylemeli.

Araç ve makine kullanma durumu

Araç ve makine kullanımı etkilemez.

Kullanım miktarından fazla kullanırsanız

Fazla kullanımı yan etki riskini ortaya çıkarabilir bundan dolayı da doktora muayene olmalısınız. Çok fazla kullanım durumunda mide yıkanması gerekebilmektedir.

Kullanım dozunu unutursanız 

Unutulan miktarı dengelemeye çalışmadan normal rutinde kullanılmaya devam edilmelidir.

Yiyecek ve içecekle beraber kullanma durumu

Tok karnına yada yemekle beraber kullanılabilir. Alkol ile beraber alınmaz.

 

Hepazec Mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar

 

  • Bu ilaca karşı alerjisi olanlar kullanıma başlamamalıdır.
  • Kullanımda yaş sınırı vardır 12 yaşından küçüklerde kullanılmaz.
  • 7 gün düzenli şekilde kullanın yoksa hastalığınız iyileşmez.
  • İçeriğindeki maddelerden dolayı olumsuz bir etki beklenmez.
  • Emziren annelerde anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.
  • Bu hap idrar renginizde kırmızılaşma yapabilir.
  • Tedavide durum kötüye giderse kullanımı bırakın.
  • 7 günlük tedaviden sonra kullanıma ara verin ve sürekli kullanıma devam etmeyin.

 

Hepazec Kimlerde Kullanılmaz?

 

  • Bu ilaca alerjisi olan kişilerde
  • 12 yaşından küçüklerde
  • Hamilelerde (gebelerde)
  • Emziren annelerde
  • Bağırsak tıkanıklığı durumunda
  • Ateş durumunda
  • Kabızlık, kanlı dışkı, bağırsak tıkanması nedeniyle karın ağrısı ve kusma şikayetleri olan kişilerde
  • Son 24 saat içinde 8 veya 8’den fazla biçimsiz dışkısı olan kişilerde

 

Hepazec Yan Etkileri

 

Bu ilaç duyarlılığı olan kişilerde yan etki göstermektedir. Ciddi yan etkiler ortaya çıkarsa bir sağlık kuruluşuna gitmenizde fayda var.

Yaygın yan etkiler

  • Baş ağrısı
  • Baş dönmesi
  • Gaz
  • Karında şişlik
  • Kabızlık
  • Karın ağrısı
  • İshal
  • Ateş
  • Acil tuvalete gitme ihtiyacı
  • Bulantı
  • Kusma
  • İstemsiz ve ağrılı veya etkisiz ıkınma

Yaygın olmayan yan etkiler

  • Vücudun çeşitli bölgelerinde meydana gelen mantar hastalığı, pamukçuk (kandidiyazis)
  • Soğuk algınlığı
  • Boğazın şişmesi
  • Uçuk, içi sıvı dolu kabarcık
  • Burun ve yutak iltihabı
  • Kandaki beyaz kan hücrelerinde artış
  • Kandaki monosit sayısında anormal artış
  • Kanda nötrofil sayısının düşmesi
  • İştah kaybı
  • Vücutta sıvı kaybı
  • Uykusuzluk
  • Anormal rüyalar
  • Depresif ruh hali
  • Sinirlilik
  • Şiddetli baş ağrısı (Migren)

Bilinmeyen sıklıkta görülen yan etkiler

  • Bakteriyel enfeksiyonlar (Klostridyal enfeksiyonlar)
  • Kızarıklık, kaşıntı, kurdeşen
  • Kırmızımsı mor renkte, basmakla solmayan deri döküntüsü(purpura)
  • Bayılacak gibi olma durumu
  • Çoğunlukla diz altı kısımda bulunan kırmızımsı ve ağrılı topuklara neden olan cilt iltihabı (eritema)
  • Anormal kan testleri
  • Vücudun ilaca karşı gösterdiği ciddi tepkiler (anafilaktik reaksiyonlar), ilaca karşı aşırı duyarlılık (alerjik reaksiyonlar)
  • Deride kızarıklık, kaşıntı, sulanma, kabuk bağlama vb. doku bozukluklarıyla kendini gösteren ve bulaşıcı olmayan bir deri hastalığı (egzama)

Çok ciddi yan etkiler

  • Döküntü, kaşıntı
  • Nefes almayı veya yutkunmayı zorlaştırabilecek şekilde yüzde, dudaklarda, dilde ve/veya boğazda şişme ile kendini gösteren şiddetli alerjik reaksiyon.

 

Hepazec Mg Fiyat

 

mg 12 film tablet fiyatı TL‘den eczanelerde satılmaktadır. Normal reçete ile satılmaktadır. Doktorunuz reçete ederse devlet tarafından ödenen bir ilaçtır. Reçetesiz satışı yoktur. Aile hekimleri bu ilacı reçete edebilir. Satın alırken son kullanma tarihine ve ürünün ambalajının zarar görmemiş olmasına dikkat edin.

 

Hepazec Muadili

 

Bu ilacı bulamadığınızda aynı sonuçları alacağınız başka ilaçlarda vardır. Bu ilaca muadil yani eşdeğer olan ilaçların listesi şu şekildedir;

  • Colidur tablet
  • Normix film tablet
  • Refidex film tablet

 

Hepazec Mg Film Tablet Saklama Koşulları

 

İlacın etkisini kaybetmemesi açısından doğru saklamak önemlidir. 25 derecedeki ılık ortamlarda bu ilacı saklayın. Ayrıca direk güneş ışığı alan bir yere bu ilacı kesinlikle koymayın. Kendi ambalajında ve kutusunda muhafaza edin. Bozulduğunu hissettiğiniz ürünleri kesinlikle kullanmadan atın.

 

Hepazec Prospektüs

 

Özet şeklinde prospektüs bilgilerini verdim bu konuda da prospektüs bilgilerinin tüm detaylarını size ulaştırdık. Bu bilgilere göz atmadan bu ilacı kullanmaya başlamayın.

Hepazec Etken Maddesi Nedir?

Bu ilacın etken maddesi Rifaksimin’dir.

Hepazec Mg Antibiyotik Mi?

Antibiyotiktir ve oldukça etkilidir.

Hepazec İshal Yapar Mı?

Yan etkileri arasında vardır ama bu durum herkeste görülmez.

Hepazec Mg Reçetesiz Alınır Mı?

Reçetesiz olarak satılmaz mutlaka doktora gidip reçete ettirmelisiniz.

 

Hepazec Hakkında Tüm Sorular

 

Soru 1: Hepazec Aç Mı Tok Mu?

Cevap 1: Aç ya da yemeklerle beraber kullanılır.

Soru 2: Hepazec Aile Hekimi Yazabilir Mi?

Cevap 2: Aile hekimi yazabilir.

Soru 3: Hepazec Adet Geciktirir Mi?

Cevap 3: Adet (regl) geciktirme durumu yoktur.

Soru 4: Hepazec Gaz Yapar Mı?

Cevap 4: Gaz yapabilir.

Soru 5: Hepazec Uyku Yapar Mı?

Cevap 5: Uyku yapma durumu yoktur.

Soru 6: Hepazec Kaç Gün Kullanılır?

Cevap 6: 7 gün kullanılır daha fazla kullanma durumuna ancak doktorunuz karar verebilir.

Soru 7: Hepazec Halsizlik Yapar Mı?

Cevap 7: Halsizlik yapmaz.

Soru 8: Hepazec Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Cevap 8: Etkisini hızlıca bir gün içerisinde göstermeye başlar.

Soru 9: Hepazec Kortizonlu Mu?

Cevap 9: Kortizonlu bir ilaç değildir.

Soru Hepazec Hamilelerde Kullanılır Mı?

Cevap  Hamilelerde bu ilaç kullanılmaz.

Soru Hepazec Emziren Annelerde Kullanılır Mı?

Cevap  Emziren annelerde bu ilaç kullanılmaz sadece doktor önerisi ile kullanılabilir.

Soru Hepazec Mg Tableti Devlet Ödüyor Mu?

Cevap  Reçete edilmesi durumunda devlet tarafından ödenen bir ilaçtır.

Soru Hepazec İrritabl Bağırsak Sendromu?

Cevap  Kullanılır ve oldukça da sonuç veren bir ilaçtır.

Soru Hepazec İshali Keser Mi?

Cevap  Bağırsak düzensizliğinden kaynaklanan ishali kesmektedir.

Soru Hepazec Günde Kaç Defa Kullanılır?

Cevap  Günde 3 yada 6 kez kullanılır.

Soru Hepazec Kilo Aldırır Mı?

Cevap Kilo aldırma durumu yoktur.

 

Hepazec Mg Kullananlar Yorumları

 

Bu ilacın nasıl etki ettiğini merak ediyorsanız daha önce ki kullananların yorumlarına bakabilirsiniz. İşte kullanıcıların genel olarak yorumları;

Kullanıcı deneyimi: Ağrı, şişkinlik ve kabızlık durumları için bire bir ve çok etkili. Tavsiye ederim antibiyotik özellikli bir ilaç. Reçete edilmesi durumunda sigorta ödüyor.

Kullanıcı deneyimi: İshal durumunda kullandığım ve iyi sonuç aldığım bir ilaç kesinlikle tavsiye ederim. ishal durumunuz sıkıntılı geçiyorsa kullanın derim.

Kullanıcı deneyimi: Mide ve bağırsaktaki enfeksiyon için kullandım çok iyi geldi bana iki günde ayağa kalktım. Ayrıca herhangi olumsuz bir etki de görmedim diyebilirim.

Kullanıcı deneyimi: Kronik bağırsak sorunum için doktorumun düzenli tedavi yaptığı ilaç diyebilirim ve oldukça da faydasını gördüm.

Kullanıcı deneyimi: Deneyin derim oldukça iyi bir ilaç ve de etkili. Herkeste aynı etkiyi göstermiyor yalnız ona göre.

Kullanıcı deneyimi: Uzun süre kullanılacaksa doktor önerisine göre kullanılmalı aksi takdir de bir hafta kullanım süresi var.

 

HEPAZEC mg 12 film tablet

HEPAZEC mg film tablet

Ağızdan alınır.

  • Etken Madde: Her bir film kaplı tablet mg rifaksimin içermektedir.
  • Yardımcı maddeler: Hidroksipropilmetilselüloz, disodyum EDTA, mikrokristalin selüloz PH , mikrokristalin selüloz PH , gliserol distearat, kollodial silikon dioksit, sodyum nişasta glikolat, propilen glikol, kırmızı demir oksit, titanyum dioksit, talk içerir.
ATCKamu NoEşdeğer KoduTürüBirim MiktarAmbalajÜretim YeriRuhsat Tar.Ruhsat No
A07DA03AOrjinal İlaç MG12imal/77
Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)
Temel İlaçÇocuk Temel İlaçYenidoğan Temel İlaç
DSÖ listesinde bulunmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaçDSÖ listesinde bulunmayan ilaç

HEPAZEC mg Tablet Nedir ve Ne için kullanılır?

HEPAZEC, 12 adet pembe renkli, yuvarlak şekilli, çentiksiz film kaplı tablet içeren blister ambalajda sunulmaktadır.

HEPAZEC her bir tablette mg rifaksimin içerir.

HEPAZEC etken madde olarak rifaksimin içerir. HEPAZEC, bağırsağa yerleşen ve hepatik ensefalopati hastalığına neden olan bakterileri ortadan kaldıran bir antibiyotiktir. Hepatik ensefalopati; ani veya kronik karaciğer yetmezliklerinde karaciğerin temizleyemediği zararlı maddelerin kan yoluyla beyine taşınıp ruhsal gerilim, saldırganlık, bilinç bulanıklığı, kas problemleri, konuşmada zorluk ve koma gibi bozukluklara neden olmasıdır. HEPAZEC, karaciğer hastalığı olan yetişkinlerde belirgin hepatik ensefalopati ataklarının tekrarını azaltmak için kullanılır. İshal ağırlıklı karın ağrısı, şişliği ve bağırsak düzeninde değişikliklerle tanımlanan kronik mide-bağırsak bozukluklarının tedavisinde kullanılır.

HEPAZEC tek başına ya da daha yaygın olarak laktuloz içeren bağırsak yumuşatıcı bir ilaçla birlikte kullanılabilir.

HEPAZEC mg Tablet Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Kullanılmaması gereken durumlar

Eğer:

  • Rifaksimine, benzer tipteki bir antibiyotiğe (rifampisin ya da rifabutin gibi) ya da ilacın yukarıda belirtilen bileşimindeki yardımcı maddelerden herhangi birisine aşırı duyarlılığınız varsa (alerjik olabileceğinizi düşünüyorsanız),
  • Rifaksimini; benzer tipteki bir antibiyotik ile (rifampisin ya da rifabutin gibi) birlikte kullanmayınız.

Dikkatli kullanılması gereken durumlar

Eğer;

  • HEPAZEC alırken idrarınız kırmızı renk alabilir. Bu durum normaldir.
  • Rifaksimin içeren antibiyotik ile tedavi ishale (diyare) sebep olabilir. Bu durum ilacı almayı bıraktıktan aylar sonrasına dek sürebilir. Eğer HEPAZEC tedavisi sırasında ya da tedavi sonrasında ishal meydana gelirse; HEPAZEC almayı kesiniz ve hemen doktorunuza danışınız.
  • Karaciğer probleminiz ciddi ise; doktorunuz sizi izlemeye ihtiyaç duyacaktır.
  • Doktorunuz serum sodyum ve potasyum düzeyinizdeki değişiklikler için sizi izleyecektir.
  • Rifaksimin K vitamini sentezinde rol oynayan Escherichia coli isimli bakterinin sayısında azalmaya sebep olabileceğinden, doktorunuz kanınızın pıhtılaşma durumunu izleyecektir.
  • Rifaksimini; siklosporin (bağışıklık baskılayıcı bir ilaç), verapamil (kalp-dolaşım ilacı), amiodaron (kalp ritmini düzenleyici bir ilaç) gibi ilaçlarla eş zamanlı kullanırken dikkatli olunuz.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

Araç ve makine kullanımı

HEPAZEC normalde araç ve makine kullanma yeteneğini olumsuz etkilemez fakat bazı hastalarda baş dönmesi yapabilir. Eğer baş dönmesi hissederseniz araç veya makine kullanmayınız.

HEPAZEC'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

  • HEPAZEC’in içeriğinde bulunan yardımcı maddelere karşı aşırı bir duyarlılığınız yoksa bu maddelere bağlı olumsuz bir etki beklenmez.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

Bugüne kadar hiçbir etkileşim tanımlanmamıştır.

Oral olarak verilen rifaksiminin gastrointestinal sistemden ihmal edilebilir düzeydeki emilimine (%1'den daha az) bağlı olarak sistemik düzeyde herhangi bir ilaç etkileşimi varsayılamaz.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Yiyecek içecek etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

Yiyeceklerle birlikte veya ayrı alınması etkisini değiştirmez.

HEPAZEC mg Tablet Nasıl Kullanılır?

Doğru ilaç kullanımı nasıl olmalı?

Ağızdan kullanım içindir. HEPAZEC yiyeceklerle veya aç karnına alınabilir.

Doktorun önerisine bağlı olarak dozların miktarı ve sıklığı değiştirilebilir. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde tedavi süresi 7 günü geçmemelidir. Tedavi süresi doktor tarafından hastanın klinik cevabına göre belirlenmelidir.

Tekrarlayan tedavi serilerinin gerekli olduğu vakalarda her bir tedavi serisi günlük ilaçsız dönemlerle ayrılmalıdır.

Aralıklı tedavinin toplam süresi, hastaların klinik cevabına göre belirlenmelidir.

Önerilen doz:

Akut gastrointestinal enfeksiyon, seyahat edenlerin diyare tedavisi:

  • Erişkin ve 12 yaş üstü çocuklar: Her 6 saatte bir, 1 tablet ( mg rifaksimin)

Kronik bağırsak inflamasyonu:

  • Erişkin ve 12 yaş üstü çocuklar: Her 6 saatte bir, 1 tablet ( mg rifaksimin)

Kolorektal cerrahide enfektif komplikasyonların profilaksisi:

  • Erişkin ve 12 yaş üstü çocuklar: 12 saatte bir, 2 tablet ( mg rifaksimin)

Hiperamoneminin ko-adjuvan tedavisi:

  • Erişkin ve 12 yaş üstü çocuklar: 8 saatte bir 2 tablet ( mg rifaksimin)

Çocuklar ve Bebeklerde Kullanımı

İlacın etkililiği ve güvenliliği 12 yaşın altındaki çocuklarda kanıtlanmamıştır.


Yaşlılarda Kullanımı

Yaşlılarda kullanımıyla ilgili deneyim sınırlıdır. Ancak tavsiye edilen dozlarda ilacın tolere edilebilirliğinin yüksek olduğu saptanmıştır.

Rifaksimine, diğer rifamisinlere veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık durumunda kullanılmamalıdır.

Kısmi de olsa intestinal obstrüksiyon veya ağır intestinal ülserasyon lezyonları olanlarda kullanılmamalıdır.


Özel Kullanım Durumları

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda rifaksimin uygulamasına dair klinik veri bulunmamaktadır.

Rifaksiminin sınırlı sistemik absorbsiyonundan dolayı karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması önerilmemektedir.


Doz Aşımı ve Tedavisi

HEPAZEC'i kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Kullanmayı Unutursanız:

Bir dozu atlarsanız, sonraki dozu normal zamanında alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

HEPAZEC ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:

HEPAZEC tedavinizin sonlandırılmasından önce bırakırsanız hastalığınızın belirtileri kötüleşebilir.

Hamilelik döneminde kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Hamileyseniz, hamile olduğunuzu düşünüyorsanız ya da hamile kalmayı planlıyorsanız, HEPAZEC almadan önce doktorunuz ya da eczacınız ile görüşünüz.

HEPAZEC’in doğmamış bebeğe zararı bilinmemektedir. Bu nedenle HEPAZEC hamileyken kullanılmamalıdır.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Gebelik döneminde ilaç kullanımı hakkında

Gebelik döneminde ilaç konusunda sıkça sorulan sorular


Emzirme döneminde kullanır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Rifaksiminin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle emzirme döneminde HEPAZEC’i kullanmayınız.

Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi HEPAZEC in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategoride gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

  • Çok yaygın: 10 hastanın en az 1’inde görülebilir.
  • Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat hastanın 1'inden fazla görülebilir.
  • Yaygın olmayan: hastanın birinden az, fakat hastanın 1'inden fazla görülebilir.
  • Seyrek: hastanın birinden az görülebilir fakat hastanın 1'inden fazla görülebilir.
  • Çok seyrek: hastanın 1 ’inden az görülebilir.
  • Bilinmiyor: Eldeki veriler ile tahmin edilemiyor

Aşağıdakilerden biri olursa, HEPAZEC i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Yaygın olmayan:

  • Yemek borusundaki damarlarda kanama varsa: Özofagus varisi
  • İlacı kullandıktan sonra şiddetli diyare varsa: Bu bağırsaktaki bir enfeksiyondan kaynaklanabilir.

Sıklığı bilinmeyen:

Aşırı hassasiyet reaksiyonları, hipersensitivite ya da anjiyoödem: Yüzde şişme, boğazda şişme, dilde şişme, yutkunma güçlüğü, kurdeşen ve solumum güçlüğü belirtilerini içerir. Beklenmeyen bir kanama ya da morarma varsa: Bu, kanama riskini artıran ve kanda pıhtı oluşumunda görev alan hücrelerdeki azalmaya bağlı olabilir.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin HEPAZEC’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Meydana gelebilecek diğer yan etkiler:

Yaygın:

  • Karın ağrısı ya da şişkinlik
  • Baş dönmesi
  • Depresyon hâli
  • Baş ağrısı
  • Yorgun ya da hasta hissetme
  • Bulantı
  • Kusma
  • İshal
  • Karın boşluğunda sıvı birikimi
  • Nefes darlığı
  • Kas krampları
  • Eklem ağrısı
  • Ayak bilekleri, ayak ya da parmakların şişmesi
  • Döküntü veya kaşıntı

Yaygın olmayan:

  • Kendini kararsız hissetmek
  • Hafıza kaybı ya da zayıflaması
  • Konsantrasyon kaybı
  • Dikkat bozukluğu
  • Karın bölgesinde ağrı
  • Yutakta kanama
  • Mide rahatsızlığı
  • Kafa karışıklığı
  • Kaygı hissi
  • Uykulu hissetme
  • Zor uyuma
  • Ağız kuruluğu
  • Ani sıcak basması
  • Mantar enfeksiyonları (Örneğin pamukçuk gibi)
  • İdrar yolu enfeksiyonları (Örneğin, sistit gibi)
  • Kansızlık (Anemi)
  • İştah kaybı
  • Hiperkalemi (kanda potasyum düzeyi yükselmesi)
  • Normalden daha sık idrara çıkmak
  • Zorlu veya ağrılı idrar yapma
  • Konvülsiyon (kasılma nöbeti)
  • Ateş
  • Düşme
  • Akciğer çevresinde sıvı birikmesi
  • Ödem (Vücutta çok fazla sıvı olması nedeniyle yüz, el veya ayakta şişme)
  • Kas ağrısı

Seyrek:

  • Yaralar
  • İdrarda protein görülmesi
  • Zatürre de dâhil olmak üzere göğüs enfeksiyonları
  • Selülit (Cilt altı dokusu yangısı)
  • Üst solunum yolu (ağız, burun, boğaz) enfeksiyonları
  • Rinit (Burun içi yangısı)
  • Dehidrasyon (Vücutta su kaybı)
  • Kan basıncında değişme
  • Sabit solunum problemleri (kronik bronşit gibi)
  • Halsiz hissetme
  • Ameliyat sonrası ağrı
  • Kabızlık
  • Sırt ağrısı

Bilinmiyor:

  • Bayılma veya bayılma hissi
  • Deri tahrişi, egzema (kaşıntılı, kırmızılı, kuru cilt)
  • Kan testinde görülebilecek şekilde karaciğerin çalışmasında bozukluk
  • Kanın pıhtılaşmasındaki değişiklikler (Uluslararası Normalizasyon Oranı (INR) anormalliği)

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Saklanması

HEPAZEC'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. Ambalajı içinde, 25°C'nin altındaki oda sıcaklığında ve orijinal ambalajında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra HEPAZEC 7 kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz HEPAZEC'i kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi

İlko İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Veysel Karani Mah. Çolakoğlu Sok.

No: 10 / Sancaktepe / İstanbul

Üretici

İlko İlaç San. ve Tic. A.Ş.

3. Organize Sanayi Bölgesi Kuddusi Cad.

Sok. No:l Selçuklu / Konya

Bu kullanma talimatı tarihinde onaylanmıştır.

HEPAZEC İlaçları

Sağlık literatüründe kullanılan bazı tıbbi terimlerin tanımı:
  • (*) Farmakoloji (ilaç bilimi); İlaçlar hakkında araştırma yapan, ilaçların iyileştirici (tedavi) ve yan etkileri (Endikasyon - Kontrendikasyon) ile ve kullanım şekillerini konu alan bilim dalıdır.
  • Preparat nedir? Hazır İlaçtır.
  • Jenerik, Orijinal, Eşdeğer, Muadil ilaç nedir, aralarındaki farklar nelerdir?
    Orijinal ilaca eşdeğer ilaç (biyoeşdeğer) demek olup, jenerik ilaçlar orijinal ilaçta içerik olarak kullanılan etken maddeyi aynı miktarda içeren ilaçlardır.
    Eşdeğer (Muadil) ilaçlar, Orjinal (Jenerik) ilaç ile aynı etken maddeye sahiptir. Her ikisi de güvenli olup, arasında hastalığın iyileştirilmesi açısından ve terapötik yönden farklar bulunmaz.
    Orjinal (Jenerik) ilacın üretici firması ile Eşdeğer (Muadil) ilacın üreticisi farklıdır. Muadili üretmek için jenerik ürünün patent süresinin sona ermesi gerekir.
    Eşdeğer ilaçlar, orijinal ilaç üreticilerinin yaptıkları ARGE ve klinik araştırmaları tekrar yapmak zorunda olmadıklarından daha ucuz fiyat avantajı ile satılabilirler.
  • Vademecum nedir? Liste, kılavuz, rehber anlamı taşır.
  • Etkin madde ne demek? Farmakolojik olarak bir ilacın ana bileşeni.

Film tablet, draje hap, efervesan tablet, şurup, krem, merhem, pomat, kapsül, flakon, ampül, sprey, şampuan, solüsyon ve losyon ve benzeri ilaç şekillerinin özellikleri ve arasındaki farklar için tıklayınız.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir