bilgisayar aniden kapanıyor laptop / Laptop Aniden Kapanıyor | Bilgisayarı Aniden Kapanıyor Mu ?

Bilgisayar Aniden Kapanıyor Laptop

bilgisayar aniden kapanıyor laptop

Bilgisayarınız Aniden Kapanıyor Mu ?

MSI teknik servis olarak sizlere bütün cihazlar için teknik destek ve yedek parça hizmeti sağlamaktayız. Eğer bilgisayar arızası için bir desteğe ihtiyacınız varsa iletişim adreslerimiz üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz. Öncelikle laptop aniden kapanıyor ise bir soruna işarettir. Önemli olan bilgisayarın ani kapanmasına neden olan sorunun ne olduğudur. Bireysel kullanıcıların çoğu bunu belirleyebilecek teknik yeterlilikte değildir. Olmak zorunda da değildir. Bu tip hataların olmasının başlıca bir kaç nedeni vardır.

laptop aniden kapanıyorLaptop Aniden Kapanıyor ise Yapılacaklar;

Bilgisayar Olmasına Neden Olan Başlıca Faktörler

  • Fan arızası ile birlikte aşırı ısınma bilgisayarınızın kapanmasına yol açabilir bunun nedeni donanımlar için zararlı olan yüksek ısıdan korunmaktır.
  • Kısaca voltaj eksikliği diyebiliriz. Bilgisayarınız bir çoklu prize bağlı ise ve bu prize bağlı yüksek volt çeken bir elektronik cihaz varsa voltaj eksikliğinden kaynaklanabilir.
  • Şarj adaptörü bozulmuş veya uyumsuz ise bu durum laptopun kapanmasına neden olabilir.
  • Şarj adaptörü gibi şarj aletinin genelinde olan bir sorun bu duruma yol açabilir.
  • Oyun oynarken aniden kapanabilir bu durum işlemci ve ekran kartı gibi donanımların arızaları ile ilgili olabilir.

Bu nedenleri çok çok daha fazla uzatabiliriz. Her kullanıcı ve bilgisayar için değişebilecek kesinlikle bundan dolayı bilgisayarınız aniden kapanıyor denecek bir durum yoktur. Ancak bilgisayarınızın aniden kapanması işinizi veya keyif aldığınız eylemi etkiliyorsa bu durumu bir teknik servise giderek çözebilirsiniz. Ani kapanmalar göz ardı edildiğinde anakart yanmasına kadar çok ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Bu neden MSI teknik servis olarak tavsiyemiz bir teknik servise gitmeniz yönündedir. Şişli Mecidiyeköy&#;de bulunan teknik servisimize gelerek veya destek ekibimize ulaşarak sorununuzu çözebilir bizden destek talebinde bulunabilirsiniz.

28 Şubat
sayfa 1sengulb

13 yıl önce - Pzr 06 Hzr ,

Dizüstü bilgisayarı açınca kendi kendine kapanıyor [Yardım]



Diz üstü bilgisayarımız kendi kendine kapandı ve açılmıyor. Açıyorum yeniden kapanıyor. Ne gibi bir arızası olabilir? Bizim yapabileceğimiz birşey var mı? ( Pilsiz çalışıyordu).

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

Doğukan Kahraman

13 yıl önce - Pzr 06 Hzr ,

Sanırım içindeki pille ilgili sorun vardır. Eğer açılıpta kapanıyorsa büyük bir ihtimalle işletim sistemi çökmüştür. Yapmanız gereken, bilgisayarı yeniden başlatırken açışlış ekranı gelmeden Windows CD'yi takıp, format atmak.

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+2

osman67

13 yıl önce - Pts 07 Hzr ,

Anlattığınıza göre büyük ihtimalle işletim sistemizin çökmüş durumda, Bilgisayar satılırken yanında verilen (verilmesi gereken) işletim sistemi kurtarma (recovery) cd/dvd'si ile işletim sistemini kurtarmanız veya yeniden kurmanız gerekecek. Eğer bilgisayarınızın garantisi devam ediyorsa hiç uğraşmadan yetkili servisine götürmenizi tavsiye ederim.

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

Osman Yavuz

13 yıl önce - Pts 07 Hzr ,

Kimi arkadaslar hemen iletisim sistemi goctu o yuzden calismiyordur diye yazmislar. Fakat genel olarak bu acilip kapanmalar ile iletisim sisteminin pek bir alakasi yoktur. Iletisim sistemi cokmus olan makina kapanmaz, acik kalir, ama sistem ya yuklenmez, ya da gec yuklenir, ya da yuklenirken belli ariza notlari verir.

O yuzden, sizin makinanizin software'den ziyade hardware ile bir problemi oldugunu dusunuyorum. Yani makinanin elle dokunabildiginiz parcalarinda bir ariza olusmus olabilir. Velakin cok ta detay vermemissiniz. Acilip ta kapaniyor derken ne zaman kapaniyor? Ben sunu anlayarak cevap veriyorum, siz makinayi aciyorsunuz, ac dugmesine basiyorsunuz, makina bir kac saniye sonra kapaniyor. Iletisim sistemini vs yuklemeden oluyor bu is Yok eger iletisim sistemini yukluyor, makina tamami ile aciliyor, siz internet tarayiciniza tikliyorsunuz o esnada kapaniyor derseniz, problem baska seyler olabilir.

Bu dusunce ile;
Acilip, acildiktan sonra ise aniden kapanan bilgisayarin problemlerinden ilk akla gelen elektrik aksaninda bir sorun olabilecegidir. Bilgisayarlar pilden gelene enerji ile, veya pil uzerinden bypass edilen kabloya takildigi vakit gelen enerji ile calisirlar. Pilden gelen enerji anakarta gider, orada komut verir, makinanin anakartindan enerji processor denen cipe gider, cip BIOS'a komut verir, ondan once RAM, ve video karti vs bu enerjiyi alirlar, komut sonrasi da iletisim sistemi yuklenmeye baslar. Eger bu denklemin herhangi bir yerinde enerji paylasiminda sorun cikiyorsa, haliyle bilgisayar calisma isini yapamayacagi icin kendini kapatir.

Yapilacak olan, elektrik akiminda sorun olup olmadigini bulmak, RAM ve Video RAM (eger var ise) sorunlari olup olmadigini bulmak, ve motherboard'da bir sorun olup olmadigini bulmak olur. Bu dusunceyi de yukarida anlatmis oldugum senaryo uzerine yorumlamaktayim. (Makinanin ac dugmesine basiyorsunuz, makina bir kac saniye sonra kendiliginden kapaniyor).

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

Alperdeb
10 yıl önce - Cum 16 Ksm ,

İşte



bana da yardım edin benim bilgisayar exper dizüstü çöktü mü bazen açıyorum biraz oyunlara giriorm tam oyuun ortasında iken kapanımonash.pw attım daha önce ama yine böle oldu bazen windows yazısı dolarken aniden kapanıor.



 mesajı beğendiniz mi?

Uğuray
site denetçisi

10 yıl önce - Cum 16 Ksm ,

Bır wındows cdsı ıle onarım yapın. Duzelecektır.

 mesajı beğendiniz mi?

Cihan Yılmaz16

10 yıl önce - Cum 16 Ksm ,

osman yavuz arkaşın dediği gibi donanımsal bir hata olması kuvvetle muhtemeldir.. işletim sistemi illaki uyarı verir ve kendi kendini kapatmaz..

 mesajı beğendiniz mi?

Ömer E
10 yıl önce - Cum 16 Ksm ,

Fakat siz bilgisayarı yaptırmadan bir teknik servis ile konuşun çünkü problem yazılımsal olmayıp siz program yüklemeye kalkarsınız servisler kullanıcı hatası deyip geçerler.

 mesajı beğendiniz mi?

Özkan Özçınar

10 yıl önce - Cum 16 Ksm ,

Osman Yavuz arkadaşımızın dediklerine ben de birşeyler eklemek istiyorum;

Aşırı ısınan yada soğutması yeterli gelmeyen, akabinde işlemci ısınmasına ve bilgisayarın kapanmasına yol açabilmektedir. Eğer yapabiliyor iseniz alt kısımda bulunan kapakları açarak kompresör ile hava tutarak temizlemenizi öneririm. Eğer yapamıyorsanız yada bilmiyor iseniz yetkili, işi bilen birisine yaptırmanızı öneririm. Hatta bilgisayarınızın altına TL'ye soğutucu fanlardan alarak da bilgisayarınızın soğutmasına yardımcı olabilirsiniz.

 mesajı beğendiniz mi?: &#;+1

cahit
9 yıl önce - Prş 19 Hzr ,

Bilgisayar aniden kapanıyor Dizüstü Masaüstü



Arkadaşlar galiba ben sorunu çözdüm kapanmasının nedeni eyer fırtına esinti dışarıda böle doğal olay varsa hele tozbulut varsa tmm orda dur. Bendede oluyordu ben ilk önce Masaüstü bilgisayarımın Kasasını Full açtım kapağını kenara koyup içindeki bağlatıları kontrol ettim oynadım fazla oynamayın nolur nolmaz abi bizim buralarda Konyada şiddetli bir esinti tozbulut oldu bu eskiden tozbulut olmadanda kapanıyordu yukarıdakı anlattıklarımı uyguladım daha sonra esinti gidince böle korku vardı saç kurutma makinesiyle içine 1metre uzaktan fazla yaklaştırmadan deydirtmeden hava tuttum o arada babamda farcry 3 oynuyordu tabi oyun oynarken böle kasanın kapağı açık durdu böle işimi oyunumu oynadım yaptım indirdim ÇÖZÜM:Bilgisayarın içine temizleyin parçalar çıktımı elledim kontrol ettim kapanmadı gayet hızlı ve güçlü ram zaten 4Gb (Dahili kullanılabilir 3Gb hafıza) Fan temizle parça kontrol et sonra kasa kapağı işin bitince geri tak ama sigara sıcak toz vs yerde tutmayın soğuk yerdede normal ısıda Ilık.



 mesajı beğendiniz mi?

sayfa 1

Laptop kendi kendine kapanıyor

Laptop kendi kendine kapanıyor ise öncelikle yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Kullanmış olduğunuz laptop da en son ne işlem yapıldıktan sonra böyle bir sorun olduğunu düşünmeniz gerekli.
laptop&#;ın kendi kendine kapanması farklı sorunlar nedeniyle oluşabilir.
monash.pw laptop&#;ın kullanım yerini kontrol edin. Örneğin daha önce hep bir düz zeminde kullanıyordunuz fakat bu sefer koltuk, yatak üzerinde kullanıyorsunuz. Bu nedenle cihazınız aşırı ısınıyor ve kapanıyor olabilir.
2. Olarak Laptop kendi kendine kapanıyorsa ve eğer adaptör değişikliği yaptıysanız laptop kendi kendine kapanabilir. Çoğunlukta kullanıcıların yaptığı hatalardan biri adaptör değişikliğinde kaynaklanabiliyor. Bazen uygun alınan laptop adaptörleri böyle bir sorun yaratabiliyor.
Örneğin; Asus n56 modelinde bir cihazınız var bilgisayarcıya gidip asus laptop için adaptör istiyorsunuz. Çoğu laptop standart adaptör dediğimiz adaptörleri kullanır. Standart diyoruz çünkü adaptör uçları çoğu laptop ile uyumludur. Adaptörü aldınız laptop a taktınız ve cihazınızı açtınız. Fakat belirli bir zaman sonra laptop&#;un kapandığını fark ettiniz veya oyun açtınız bilgisayarınız kapandı. Böyle bir durumda aldığınız adaptörün voltaj değerlerini kontrol etmenizde fayda var. Asus n56 modelini örnek vermiştik. Bu model 19v 6,32a adaptör ile çalışmaktadır. Yani 19 volt 6,32 Amper sizin aldığınız adaptör 19v 4,72a olabilir. Böyle bir durumda laptop kendi kendine kapanabilir. Adaptör almadan önce mutlaka adaptör üzerindeki voltaj ve amper değerlerini kontrol ediniz. 19 volt 8 amper bir adaptör alırsanız hiç bir zararı olmayacaktır. Mevcut değerlerin altında bir amper olmadığı sürece hiç bir sorun yaşamayacaksınız.

Laptop ısınıyor ve kapanıyor.

3. Olarak laptop aşırı ısınıyor olabilir ve bu nedenle kapanma sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Böyle bir durumda laptop&#;un altına soğutucu vs koymanız hiç bir işe yaramayacaktır. Cihazın komple sökülerek fan temizliği ve termal macunların yenilenmesi gereklidir.

4. Olarak laptop&#;a daha önce sıvı dökülmüş olabilir. Sıvı teması sonrası cihazınız uzun süre çalışabilir. Fakat sıvı teması sonrasında cihaz sökülüp temizlenmez ise belirli bir zaman sonra mutlaka oksitlenme yapacak ve kısa devreye sebep olabilecektir. Bu nedenle laptop kendi kendine kapanıyor olabilir. Laptop&#;a sıvı dökülmesi ile ilgili yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Notebook Onarımları için Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.
13 13 &#; 36 18

Bizi instagramda Takip Edebilirsiniz. monash.pw

Laptop kendi kendine Neden kapanır ?

Laptop üzerine dökülen bir sıvı kendi kendine kapanmaya yol açabilir.

Yanlış şarj cihazı kullanmak cihazın kapanmasına neden olabilir.

Darbe vb gibi durumlar yaşandıysa laptop kendi kendine kapanabilir.

Laptop Durduk Yere Kapanıyor Neden Olabilir

Sistemin aniden kapanmasının yazılımsal ve donanımsal çok çeşitli sebepleri olabilir. Ama daha çok donanımsaldır bu problemler. 

Sen PC'yi yeni formatlamışsın ama problem devam ediyormuş. Öyleyse sebep büyük ihtimalle donanımsaldır (Windows yükleme dosyaları problemli değilse) ve PC'nin kapanmasına (veya reset atmasına) yol açan donanımsal problem daha çok bazı donanımların aşırı ısınıyor olmasıyla alakalı olur. Bunların başındada işlemcinin normalden fazla ısınmasıdır.

Ne yapılmalı?:

Önce laptop alt kapağını aç, dikkatlice bir temizlik yap. Bilhassa havalandırma delik ve filtrelerinin olduğu kısımlar ile işlemci fanını iyi temizle. Kapağı kapat ve yeniden kontrol et.

Eğer problem devam ediyorsa aida64 (tıkla) programını download ederek sistemine yükle. Sonra programı aç ve arabirimde "algılayıcı" düğmesini tıkla, işlemci sıcaklıklarına bak. Eğer boşta, normal çalışmada işlemci sıcaklıkları 60 üzerine çıkarak 70'e yaklaşıyorsa sistem çalışmasında (oyun oynama, video izleme vs esnasında) işlemci sıcaklığı 90'lara kadar yükseliyorsa, mutlaka işlemci üzerindeki eski termal macunu kazıyarak yenisini tatbik et (işlemci fanının normal çalıştığını varsayıyorum).

Kolay gelsin.

 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır