kuran da hz muhammed ile ilgili ayetler / Kul Hakkı Nedir? Kul Hakkı ile İlgili Ayetler ve Hadisler

Kuran Da Hz Muhammed Ile Ilgili Ayetler

kuran da hz muhammed ile ilgili ayetler

Hz. Muhammed&#; in insani yönünü anlatan 10 ayet ?

Hz. Muhammed&#; in insani yönünü anlatan 10 ayet ?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar İslam tarihinde Peygamber Efendimizin Hz. Muhammed &#; in insani yönünü anlatan 10 ayet yazar mısınız ?


Hz Muhammedin İnsani Özellikleriyle İlgili Bir Ayet Meali

Darusselam

H.Z. Muhammed&#; in (s.a.v.) insani yönünü anlatan 10 ayet ?

Kur&#;ân&#;da gayet açık ifâdelerle Hz. Peygamber&#;in Yüce Allah tarafından mü&#;minler için örnek alınması gereken model bir insan olarak takdim edildiğini görmekteyiz. Konu ile ilgili âyetlerde şu veya bu konuda diye bir kayıt koyulmamış olması O&#;nun insanlar için her yönüyle örnek olarak gösterildiği anlaşılmaktadır.

İşte bu konudaki bazı âyetler şunlardır:

1. AYET:
"Andolsun Allah&#;ın Resûlünde sizin için -Allah&#;ı ve âhireti arzu eden ve Allah&#;ı çok anan kimseler için- (uyulacak) en güzel bir örnek vardır" (Ahzâb, 33/ 21)

2. AYET:

"Nün. Kaleme ve yazdıklarına andolsun, Sen Rabb&#;inin nimetiyle ünlenmiş (bir deli) değilsin. Senin için kesintisiz bir mükâfat vardır. Ve sen, büyük bir ahlâk üzeresin" (Kalem, 68/ )

3. AYET:

"De ki: Ben size, &#;Allah&#;ın hazineleri benim yanımdadır.&#; demiyorum. &#;Ben gaybı da bilmem.&#; Size &#;Ben bir meleğim.&#; de demiyorum. &#;Ben sadece, bana gönderilen vahye uyuyorum.&#;&#;"

4. AYET:

"Şöyle dediler: Bu ne biçim peygamber; (bizler gibi) yemek yiyor, çarşılarda dolaşıyor! Ona kendisiyle beraber uyarıcı olarak bir melek indirilmeli değil miydi?" (Furkan suresi, 7. ayet.)

5. AYET:

"De ki: Ben de ancak sizin gibi bir insanım. (Ne var ki) bana, &#;Sizin İlah&#;ınız ancak bir tek İlah&#;tır&#; diye vahyolunuyor. Kim Rabb&#;ine kavuşmayı umuyorsa yararlı bir iş yapsın ve Rabb&#;ine kullukta kimseyi ortak koşmasın.

6. AYET

"Andolsun ki Allah, müminlere büyük bir lütufta bulundu; zira daha önce açık bir sapıklık içinde bulunuyorlarken onlara, kendi içlerinden, kendilerine Allah&#;ın âyetlerini okuyan, kendilerini temizleyen ve kendilerine Kitap ve hikmeti Öğreten bir Peygamber gönderdi" (Âl-i İmrân, 3/).

7. AYET
"Andolsun, içinizden size öyle bir Peygamber geldi ki sıkıntıya uğramanız O&#;na ağır gelir; size düşkün mü&#;minlere şefkatlidir, merhametlidir, eğer yüz çevirirlerse de ki: "Allah bana yeter! O&#;ndan başka Tanrı yoktur. O&#;na dayandım, O, büyük arşın sâhibidir." (Tevbe, 9/) .4

8. AYET:

"Allah bir insanla ancak vahiyle, yahut perde arkasından konuşur. Yahut da bir elçi gönderip izni ile dilediğini vahyeder. O çok yücedir, hâkimdir" (Şûrâ, 42/51).

9. AYET:

"Nitekim, kendi içinizden size âyetlerimi okuyan, sizi (kötü inanç, fikir, söz ve fiillerden) arındıran, size Kitap ve hikmeti ve bilmediklerinizi öğreten bir peygamber gönderdik1&#; (Bakara, 2/). 8

AYET:

"Namazları ve orta namazını koruyun, gönülden bağlılık ve saygı ile Allah&#;ın huzuruna durun. Eğer (bir tehlikeden) korkarsanız, yaya yahut binmiş olarak kılın; güvene kavuştuğunuz zaman ise bilmediğiniz şeyleri size öğrettiği şekilde Allah&#;ı (namazınızda) anın" (Bakara, 2/).


Cevap: hz. Muhammed&#; in insani yönünü anlatan 10 ayet ?

Kayıtsız Üye
Peygamber efendimizin insani yönünü anlatan ayetler için sağolun sayenizde öğrenmiş oldum


Cevap: Hz. Muhammed&#; in insani yönünü anlatan 10 ayet ?

mum
Peygamber efendimizin insani yönü ile ilgili ayetler düzenlemiş ve maddeler haline getirilmiştir.

< "Biz, her peygamberi mutlaka kendi kavminin diliyle gönderdik ki onlara (emredildikleri şeyleri) açıklasınlar&#;" (İbrâhîm,14/4).

"Sana bu zikri (Kur&#;ân&#;ı) indirdik ki, kendilerine indirileni insanlara açıklayâsın, tâ ki düşünüp öğüt alsınlar." (Nahl,16/ 44).

"Biz sana Kitâb&#;ı indirdik ki, hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara açıklayasın ve inanan bir kavim için, (o kitap) yol gösterici ve rahmet olsun" (Nahl, 16/64)

"(Ey Muhammed), onu tekrarlamak için (henüz Cebrâil, sana vahyi bitirmeden) dilini depretme, onu (senin kalbine) toplamak ve (sana) okutmak bize düşer. Sana Kur&#;ân&#;ı okuduğumuz zaman onun okunuşunu takip et. Sonra onu açıklamak da bize düşer." (Kıyâmet,75/) >


Kayıtsız Üye
benim için çook açıklayıcı oldu teşekkürlerr


Kayıtsız Üye
Bu çok güzel olmuş fakat lütfen biraz daha fazla koyun.


Kayıtsız Üye
Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeci, bir uyarıcı, Allah&#;ın izniyle ona çağıran ve aydınlatan bir ışık olarak gönderdik. (Ahzab suresi, )


hz Muhammedin insani yönü ile ilgili ayetler, peygamberimizin insani yönü ile ilgili ayetler, peygamber efendimizin beşeri yönü ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Namazda yanlış dua okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Benzer Yazılar:

Muhammed'in (a.s) Peygamberliği ile ilgili ayetler

 

Muhammed'in (a.s) Peygamberliği ayetleri oku, kuran meali dinle

  • Bakara Suresi, ayet:Şüphesiz Biz seni bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak, hak (Kur'an) ile gönderdik. Sen cehennemin halkından sorumlu tutulmayacaksın.
  • Bakara Suresi, ayet:İşte bunlar, Allah'ın ayetleridir; onları sana bir hak olarak okuyoruz. Sen de gönderilen elçilerdensin.
  • Nisa Suresi, ayet:Şüphesiz, Allah'ın sana gösterdiği gibi insanlar arasında hükmetmen için Biz sana kitabı hak olarak indirdik. (Sakın) Hainlerin savunucusu olma.
  • Maide Suresi, ayet:Ey peygamber, Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer (bu görevini) yapmayacak olursan, O'nun elçiliğini tebliğ etmemiş olursun. Allah seni insanlardan koruyacaktır. Şüphesiz, Allah, kafir olan bir topluluğu hidayete erdirmez.
  • En'am Suresi, ayet:De ki: "O, gökleri ve yeri yaratırken ve O, (hep) besleyen (hiç) beslenmezken, ben Allah'tan başkasını mı veli edineceğim?" De ki: "Bana gerçekten Müslüman olanların ilki olmam emredildi ve: Sakın müşriklerden olma." (denildi.)
  • En'am Suresi, ayet:Biz elçileri müjde vericiler ve uyarıp-korkutucular olmaktan başka (bir nedenle) göndermiyoruz. Şu halde kim iman ederse ve (davranışlarını) düzeltirse, artık onlar için korku yoktur, onlar mahzun da olmayacaklardır.
  • Araf Suresi, ayet:De ki: "Ey insanlar, ben Allah'ın sizin hepinize gönderdiği bir elçisi (peygamberi)yim. Ki göklerin ve yerin mülkü yalnız O'nundur. O'ndan başka İlah yoktur, O diriltir ve öldürür. Öyleyse Allah'a ve ümmi peygamber olan elçisine iman edin. O da Allah'a ve O'nun sözlerine inanmaktadır. Ona iman edin ki hidayete ermiş olursunuz.
  • Hud Suresi, 2. ayet:Öyle ki, Allah'tan başkasına ibadet etmeyin. Gerçekten Ben, sizi O'nun tarafından uyaran ve müjdeleyenim;
  • Ra'd Suresi, 7. ayet:İnkar edenler derler ki: "Ona Rabbinden bir ayet (mucize) indirilseydi ya." Sen, yalnızca bir uyarıcısın ve her topluluk için bir hidayet önderisin.
  • Nahl Suresi, ayet:Her ümmet içinde kendi nefislerinden onların üzerine bir şahid getirdiğimiz gün, seni de onlar üzerinde bir şahid olarak getireceğiz. Biz Kitab'ı sana, herşeyin açıklayıcısı, Müslümanlara bir hidayet, bir rahmet ve bir müjde olarak indirdik.
  • İsra Suresi, ayet:Sizi en iyi Rabbiniz bilir; dilerse size merhamet eder, dilerse sizi azaplandırır. Biz seni onların üzerine bir vekil olarak göndermedik.
  • Kehf Suresi, ayet:De ki: "Şüphesiz ben, ancak sizin benzeriniz olan bir beşerim; yalnızca bana sizin İlahınızın tek bir İlah olduğu vahyolunuyor. Kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa, artık salih bir amelde bulunsun ve Rabbine ibadette hiç kimseyi ortak tutmasın."
  • Enbiya Suresi, ayet:Biz seni alemler için yalnızca bir rahmet olarak gönderdik.
  • Hac Suresi, ayet:De ki: "Ey insanlar, gerçekten ben sizin için yalnızca bir uyarıcıyım."
  • Furkan Suresi, ayet:Biz seni yalnızca bir müjde verici ve uyarıp-korkutucu olarak gönderdik.
  • Neml Suresi, ayet:(De ki:) "Ben, ancak bu şehrin Rabbine ibadet etmekle emrolundum ki, O, burasını kutlu ve saygıdeğer kıldı. Herşey O'nundur. Ve Müslümanlardan olmakla emrolundum."
  • Neml Suresi, ayet:"Ve Kur'an'ı okumakla da (emrolundum). Artık kim hidayete gelirse, kendi nefsi için hidayete gelmiştir; kim sapacak olursa, de ki: "Ben yalnızca uyarıcılardanım."
  • Ahzab Suresi, ayet:Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir; ancak O, Allah'ın Resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah, herşeyi bilendir.
  • Ahzab Suresi, ayet:Ey Peygamber, gerçekten Biz seni bir şahid, bir müjde verici ve bir uyarıcı olarak gönderdik.
  • Ahzab Suresi, ayet:Ve Kendi izniyle Allah'a çağıran ve nur saçan bir çerağ olarak (gönderdik).
  • Ahzab Suresi, ayet:Mü'minlere müjde ver; gerçekten onlar için Allah'tan büyük bir fazl vardır.
  • Sebe Suresi, ayet:Biz seni ancak bütün insanlara bir müjde verici ve uyarıcı olarak gönderdik. Ancak insanların çoğu bilmiyorlar.
  • Fatır Suresi, ayet:Şüphesiz Biz seni, hak ile bir müjde verici ve bir uyarıcı olarak gönderdik. Hiçbir ümmet yoktur ki, içinde bir uyarıcı gelip-geçmiş olmasın.
  • Yasin Suresi, 2. ayet:Andolsun hikmetli Kur'an'a,
  • Yasin Suresi, 3. ayet:Gerçekten sen, gönderilen (elçi)lerdensin.
  • Yasin Suresi, 4. ayet:Dosdoğru bir yol üzerinde(sin).
  • Yasin Suresi, 5. ayet:(Kur'an) Güçlü ve üstün olan, esirgeyen (Allah')ın indirmesidir.
  • Yasin Suresi, 6. ayet:Babaları uyarılmamış, böylece kendileri de gafil kalmış bir kavmi uyarman için (gönderildin).
  • Yasin Suresi, ayet:Biz ona (Peygambere) şiir öğretmedik; (bu,) ona yakışmaz da. O (kendisine indirilen Kitap), yalnızca bir öğüt ve apaçık bir Kur'an'dır.
  • Sad Suresi, ayet:De ki: "Ben, yalnızca bir uyarıcıyım. Bir olan, kahreden Allah'tan başka bir İlah yoktur."
  • Sad Suresi, ayet:"Göklerin, yerin ve ikisi arasında bulunanların Rabbidir, üstün ve güçlü olan, bağışlayandır."
  • Sad Suresi, ayet:De ki: "Bu (Kur'an), büyük bir haberdir."
  • Sad Suresi, ayet:Sizler ise, ondan yüz çeviriyorsunuz.
  • Sad Suresi, ayet:"Mele-i Ala (yüce topluluk) tartışıp dururken, benim hiçbir bilgim yoktur."
  • Sad Suresi, ayet:"Bana ancak, yalnızca apaçık bir uyarıcı olduğum vahyolunmaktadır."
  • Şura Suresi, 6. ayet:Allah'ın dışında birtakım veliler edinenler ise; Allah, onların üzerinde gözetleyicidir. Sen onların üzerinde bir vekil değilsin.
  • Ahkaf Suresi, 9. ayet:De ki: "Ben elçilerden bir türedi değilim, bana ve size ne yapılacağını da bilemiyorum. Ben, yalnızca bana vahyedilmekte olana uyuyorum ve ben, apaçık bir uyarıcıdan başkası değilim."
  • Fetih Suresi, 8. ayet:Şüphesiz, Biz seni bir şahid, bir müjde verici ve bir uyarıcı olarak gönderdik.
  • Fetih Suresi, 9. ayet:Ki Allah'a ve Resûlü'ne iman etmeniz, O'nu savunup-desteklemeniz, O'nu en içten bir saygıyla-yüceltmeniz ve sabah akşam O'nu (Allah'ı) tesbih etmeniz için.

M harfi ile başlayan konular listesi

Copyright © - seafoodplus.info

İletişim

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir