keçi boynuzu pekmezi faydaları / Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? - Nefis Yemek Tarifleri

Keçi Boynuzu Pekmezi Faydaları

keçi boynuzu pekmezi faydaları

Keçi Boynuzu Pekmezi Faydaları Nelerdir? Keçi Boynuzu Harnup Pekmezi Hangi Hastalıklara ve Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

İçeriğinde bulunan faydalı vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalığın bedene girişini engeller. Ve hatta bazı hastalıkların tedavisinde keçiboynuzu pekmezi kullanılır. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesi için tüketilmektedir. Ve sık hastalanan çocuğa sahip ebeveynlerin en iyi yardımcısıdır. Keçi boynuzu pekmezinin daha birçok yararı bulunmaktadır. İşte o faydalar...

KEÇİ BOYNUZU PEKMEZİ NE İŞE YARAR?

Keçi boynuzu pekmezi faydaları çok geniş bir yelpazededir. Birçok hastalığa iyi gelmektedir. Halk arasında harnup pekmezi olarak da anılmaktadır. Keçi boynuzunun direkt tüketilmesi kadar hatta belki daha fazla sağlıklıdır. İşte keçi boynuzu pekmezinin faydaları...

1.Antioksidan Özelliği Vardır:

Antioksidan özelliğinden kaynaklı olarak doğal bir antibiyotiktir. Keçi boynuzu pekmezi kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir. Aynı zamanda kanı temizler ve damar tıkanıklıklarını giderir. Bu yüzden tüketilmesi çok önemli ve sağlıklıdır.

2.Balgam Sökücüdür:

Astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi gelmektedir. Kuru öksürükte balgam sökülmesine yardımcı olur. Şiddetli öksürüklerin bastırılmasında da kullanılır ve etkilidir.

3.Sindirim Sistemini Düzenler:

Bağırsak ve sindirim sistemine karşı olumlu faydaları vardır. Bağırsak kurdu, bağırsak paraziti gibi bağırsak rahatsızlıklarının tedavisinde iyileşmeye yardım eder. Kabızlığı önler.

4.Kilo Almaya Yardım Eder:

İçerdiği yüksek lifler sayesinde sindirim sistemini korurken aynı zamanda kişinin zayıflamasına da yardımcı olmaktadır.

5.Enerji Verir:

Diğer pekmezler gibi keçi boynuzu pekmezi de tam bir enerji deposudur. Erkeklerde sperm miktarını artırır. Sperm azlığı nedeniyle çocuk sahibi olamayan kişileri bu sıkıntıdan kurtarır. Ayrıca cinsel gücü de artırıcı özelliği vardır.

6.Kemik Gelişimine Katkı Sağlar:

Kemik gelişiminde en çok rolü olan kalsiyum, keçi boynuzu pekmezi içerisinde oldukça çok miktarda bulunmaktadır. Böylece kemik gelişimine yardım eder. Çocukların kemiklerinin gelişmesine yardım ederken yaşlı kişilerinse kemik erimesine karşı fayda sağlar. Kemikler için tam bir şifa deposudur.

7.Bağışıklık Sistemini Güçlendirir:

Eski zamanlardan beri bağışıklık sistemini güçlendirmek maksadıyla kullanılmıştır. Keçi boynuzu pekmezi genellikle soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Ve olumlu sonuçlar verir.

8.Serbest Radikalleri Atar:

İnsanların hastalanmasına sebep olan serbest radikallerin bedenden atılmasına yardım eder. Aynı zamanda karaciğer, akciğer ve bağırsakları temizler.

9.Kansızlığa iyi Gelir:

Yine diğer pekmezlerde olduğu gibi keçiboynuzu pekmezi de anemiye iyi gelir. Özellikle de kansızlık olan bebeklere iyi gelir.

10.Kan Şekerini Düzenler:

Kan şekerini düzenler ve kötü kolesterolü azaltır. Bu özelliği sayesinde şeker hastası kişilerde antioksidan görevi görür.

KEÇİ BOYNUZU PEKMEZİNDE HANGİ VİTAMİNLER VAR?

A Vitamini, B, B2, B3 Vitaminleri ve D Vitamini içeriği ile çok güçlü bir besindir. Aynı zamanda yüksek çinko içerir. Keçi boynuzu pekmezi hiçbir hastalığı olmayan insanlar için bile sağlıklıdır ve o kişilerin de kullanmaları gerekmektedir.

KEÇİ BOYNUZU PEKMEZİ KULLANIMI

Keçi boynuzu kullanımı için belirli bir öneri yoktur. Ancak her şeyde olduğu gibi keçi boynuzu tüketiminde de fazlaya kaçmamak gereklidir. Keçi boynuzu pekmezi yemekten sonra birkaç kaşık tatlı niyetine tüketilebilir.

KEÇİ BOYNUZU PEKMEZİ ZARARLARI

Elbette her şeyde olduğu gibi şifa deposu olan keçi boynuzu pekmezinin de zararları vardır. Özellikle fazla tüketildiği takdirde bu sorunlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden fazlaya kaçmadan tüketilmesi gereklidir. Keçi boynuzunun aşırı tüketiminde şunlar görülebilir:

  • Mide Bulantısı ve bununla birlikte baş dönmesi görülebilir.
  • Lifli bir gıda olması sebebiyle kişide müshil görevi görerek kişiyi ishal edebilir.
  • Hamilelikte kesinlikle aşırı kullanılmaması gerekir. Hamileler için fazlası zararlıdır.
  • Bir de kullanmaması gereken kişiler kullandığında zararlarını görebilirler. Keçi boynuzu pekmezi kullanmaması gereken kişiler ise şunlardır:
  • Diyabet hastalarına iyi gelse dahi doktora sormadan kullanmak sakıncalıdır.
  • Bebeklerin cilt savunma sistemlerinin güçlü olmaması sebebiyle kullanılmadan önce mutlaka bir doktora danışılması gereklidir.
Keten tohumunun faydaları nelerdir? Keten tohumu ne işe yarar, neye iyi gelir?

Tüm Aşamalarıyla Emek Ürünü Şifa Kaynağı
Keçiboynuzu Pekmezi

Akdeniz iklimine has bir bitki olan keçiboynuzu ağacı ve onun aynı isimle anılan, isminden de anlaşılacağı üzere keçi boynuzunu andıran şekliyle keçiboynuzu meyvesi, doğanın binlerce yıldır insanoğluna sunduğu şifa kaynakları arasında yer alır. Keçiboynuzundan neler yapılabileceğini düşünen insanoğlu unundan şurubuna, ezmesinden pekmezine kadar keçiboynuzundan pek çok şekilde faydalanmayı bilmiştir. Keçiboynuzundan üretilen ürünler arasında en çok bilineni ise keçiboynuzu pekmezidir. Yapımı oldukça uzun ve meşakkatli olan keçiboynuzu pekmezi hakkında merak ettiğiniz her şeyi bulabileceğiniz bir yazı hazırladık.

Herhangi bir aktardan ya da marketten alıp da eve getirdiğiniz ve afiyetle tükettiğiniz keçiboynuzu pekmezinin hikayesini bir bilseniz, onu bir çırpıda yemez; hikayesini anlatması için yalvarırdınız. Keçiboynuzu pekmezi büyük bir sabrın ürünüdür aslında. Hatta pekmez olmazdan önce keçiboynuzunun kendisi bile peygamber sabrı gibi bir sabır gerektirir. Zira bir keçiboynuzu ağacı dikerseniz onun meyve vermesi için en az 15 yıl beklemeniz gerekir. İşte bu yüzden keçiboynuzu meyvesi büyük bir bekleyişin sonunda yetişir. Olgunlaşan keçiboynuzlarının büyük bir emekle ve sabırla kaynatılması sonucunda ise keçiboynuzu pekmezi oluşur. Ama bu iş elbette bir çırpıda söylendiği veya yazıldığı kadar kolay değildir. Her aşaması büyük bir titizlik ve özen ister. Bir an önce olsun diye harlı ateşte keçiboynuzu pekmezi yapmaya kalkarsanız, hem emeğinize hem de keçiboynuzlarına yazık etmiş olursunuz. Çünkü harlı ateşte kaynatılan keçiboynuzlarının tüm faydalı vitaminleri ve mineralleri yok olacak, bu da tüm emeğinizin boşa gitmesine sebep olacaktır. Düşük ateşte ve yeteri kadar kaynatılan keçiboynuzu pekmezinin faydaları saymakla bitmez.

Keçiboynuzu Pekmezi Besin Değeri ve Kalori Miktarı

Keçiboynuzu besin değerleri ile içeriğindeki kalsiyum miktarından dolayı kemik erimesine karşı oldukça etkilidir. Herkes tarafından en önemli kalsiyum kaynağı olarak bilinen sütten bile üç kat fazla kalsiyum keçiboynuzu pekmezinde yer alır. Ayrıca potasyum, sodyum ve fosfor mineralleri bakımından da oldukça zengin olan keçiboynuzu pekmezi akciğer kanserinin oluşumunun da yüzde 90 oranında önüne geçiyor. Mineraller kadar vitaminler bakımından da oldukça bonkör olan keçiboynuzu pekmezi A, B, B2, B6, D ve E vitaminleri bakımından da oldukça bonkördür. Bu vitaminler sayesinde keçiboynuzu pekmezi öksürükten, balgama, sperm kalitesinden, cinsel güce kadar pek çok konuda şifa kaynağıdır. Keçiboynuzu kalori değeri 100gr da 222 kcal şeklindedir.

Keçiboynuzu pekmezi ya da Anadolu’da kullanılan bir diğer adıyla harnup pekmezi nasıl yapılır diye merak edenler için bu şifalı pekmezin yapımını araştırdık.

Keçiboynuzunun Pekmezi Nasıl Yapılır?

Aktarlardan ya marketlerden alınan harnup pekmezlerinin çoğunda soğuk pres yöntemi ile üretilmiştir ibaresi yer almaktadır. Bu yüzden soğuk pres keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır diye merak edenler için kötü bir haberimiz var. Çünkü soğuk pres yöntemiyle keçiboynuzu pekmezi elde etmek mümkün değil. Bu sadece bir pazarlama stratejisi olarak ortaya çıkmış bir yöntemdir. Soğuk pres yoluyla bir ürün elde edebilmek için o ürünün yağ oranının çok yüksek olması gerekir, oysa ki keçiboynuzundaki yağ oranı yok denecek kadar azdır. Bu sebeple keçiboynuzundan soğuk pres yöntemi ile pekmez elde etmek mümkün değildir.

Peki, o zaman keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılıyor? Başta da belirttiğimiz gibi keçiboynuzu pekmezi yapmak birçok aşamadan meydana gelir. Bu aşamaların ilki ise keçiboynuzlarını çekiç vb. bir aletle ezmektir. İkinci aşamada ise ezilen keçiboynuzları bir kaba ya da miktarına göre bir kazana alınıp üzerini geçene kadar su ile doldurulur. Harnup pekmezi yapmak sabır ister demiştik ya işte gösterilecek ilk sabır bu aşamada gerçekleşir. Zira üzerine su çekilen keçiboynuzları bir iki gün kadar su içerisinde bekletilecektir. Bu bir iki günün sonunda, üçüncü aşamaya gelindiğinde ıslatılan keçiboynuzları bir tülbente alınır ve kuvvetli bir şekilde sıkılarak suyu ve posası birbirinden ayrılır. Soğuk sıkım yöntemi denilen yöntem budur; ancak bu aşamada keçiboynuzu pekmezi yenmeye hazır hale gelmediği için bu sadece pekmez yapmanın aşamasıdır, yöntemi değildir. Bu aşamadan sonra posasından ayrılan keçiboynuzu suyu bir kazana alınır ve çok harlı olmayan bir ateşte kaynatılır.

Keçiboynuzu pekmezinin sabır ve özen isteyen diğer aşaması da bu aşamadır. Çünkü ıslatılan keçiboynuzlarından sıkılarak elde edilen bu su yaklaşık yedi sekiz saat boyunca ateşi sürekli kontrol altında tutularak ve karıştırılarak kaynatılmalıdır. Ateş kontrol edilmediğinde yüksek ateş harnupun özelliklerini yitirmesine, karıştırılmadığında ise kazanın dibinin tutmasına neden olacak, böylece tüm emekleriniz boşa gidecektir. Yedi sekiz saat kadar karıştırıldıktan sonra elde edilen keçiboynuzu pekmezi soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra da kavanozlara veya uygun saklama kaplarına alınarak şişelenir. Böylece evde keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır diye merak edenler için ayrıntılı bir şekilde keçiboynuzu pekmezinin tarifini vermiş olduk.

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları Nelerdir?

  • İçeriğindeki E vitamini ile kemik erimesi, grip, öksürük, nefes darlığı, göğüs yumuşatma, balgam sökme, sigara tiryakiliği gibi durumlara karşı oldukça fayda sağlar.
  • Selüloz oranının düşük olması ile gastrit ve bağırsak hastalıklarına iyi gelir.
  • Sindirim sistemine bağlı olarak, bağırsak parazitleri, solucan, tenya, bağırsak kurtları olarak bilinen zararlıların vücuttan atılmasına yardımcı olur.
  • Keçiboynuzu besin değeri açısından oldukça zengindir. İçeriğinde A, B, B2, B3 ve D vitaminlerini barındırır.
  • Potasyum ve sodyum mineralleri ile akciğer ve karaciğer, kan basıncı hastalıklarına şifa sağladığı bilinir.
  • Cildin yaşlanma etkilerini en aza indirerek aynı zamanda cilde parlaklık kazandırır.
  • Erkeklerde sperm ve kadınlarda yumurta sayısı arttırıcı özelliği vardır.

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Tüketilir?

Keçiboynuzu pekmezi ile ilgili en çok merak edilen konular arasında keçiboynuzu pekmezi nasıl tüketilmeli sorusu da yer alır.

Keçiboynuzu pekmezi nasıl kullanılır diye merak edenler pek çok kaynaktan konu ile ilgili araştırma yapmıştır. Şifalı bitkiler konusunda uzman olan Profesör İbrahim Saraçoğlu merak edilen bu konu hakkında şifalı bitkiler üzerine yazdığı kitaplarında keçiboynuzu pekmezi nasıl kullanılmalıdır sorusuna cevap olarak önemli tüyolar verir. Sabah ve akşam özellikle aç karnına bir iki çay kaşığı kadar tüketilmesinin önerildiği keçiboynuzu pekmezini tek başına tüketemeyenler için farklı tüketim yöntemleri de mevcuttur. Henüz beyaz şeker kullanımının yaygınlaşmasından önce tatlandırıcı niyetine keçiboynuzu pekmezi kullanıldığı için bu pekmezin pek çok farklı tüketim yolunun olduğu tahmin edilebilir.

Keçiboynuzu pekmezi kullanımı için İbrahim Saraçoğlu, keçiboynuzu pekmezinin ılık bir süt veya ılık bir suya katılarak da kullanılabileceği cevabını verir. Çayınıza da tatlandırıcı olarak şeker yerine bir çay kaşığı harnup pekmezi ekleyerek keçiboynuzu pekmezi nasıl içilir sorusuna cevap verebilirsiniz.

Keçiboynuzu pekmezi nasıl yenir diye merak edenler de keklerini ve tatlılarını keçiboynuzu pekmezi ile deneyerek meraklarını giderebilirler. Ekmeğin üzerine çok da sağlıklı olmayan beyaz şeker kullanılarak yapılan reçeller yerine keçiboynuzu pekmezi sürülebilir. Görüldüğü gibi harnup pekmezi nasıl kullanılır sorusuna verilebilecek çok farklı tüketim yöntemleri vardır. Hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın harnup pekmezi tüketen herkes için bir şifa kaynağı olacaktır. Ancak her gıdada olduğu gibi harnup pekmezi tüketiminde de aşırıya kaçmamak gerekir.

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Saklanır?

Şekersiz keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır sorusuna verdiğimiz yukarıdaki yöntemden sonra elde edilen pekmezlerin nasıl ve nerede saklanacağı da büyük önem taşır. Çünkü doğru şartlarda muhafaza edilmeyen harnup pekmezi çabuk bozulacaktır.

Kaynatılan pekmezler soğuduktan sonra şişelenir ve ağızları hava almayacak şekilde sıkıca kapatılırsa uzun süre muhafaza edilebilir. Ağzı sıkıca kapatılan pekmezlerin buzdolabında saklanması gibi bir zorunluluk yoktur. Eğer keçiboynuzu pekmezi buzdolabında muhafaza edilmeyecekse serin, kuru ve güneş ışığı almayan bir ortamda uzun süre bozulmadan korunabilir.

Ancak yine de bu sürenin 5-6 ayı geçmemesine dikkat edilmelidir. Sağlık için oldukça faydalı olan bu besin her gün kullanıldığında kısa sürede tükenecektir. 6 aydan uzun süre geçmiş olan pekmezlerin ph dengesinin bozulma ihtimali ve içeriğindeki mineral ve vitaminler de bozulmaya uğrayabilir. 6 aydan fazla bekleyen pekmezlerin tüketilmesi fayda sağlamaktan çok zarar vereceği için önerilmemektedir.

Keçiboynuzu Pekmezi ile Hazırlanan Sağlıklı Kek Tarifi

Ailenize ve sevdiklerinize güvenle pişirebileceğiniz bu kek, tahin ve pekmezin muhteşem uyumunu damaklarınıza sunuyor. Tahinli Keçiboynuzu Pekmezli Kek

Keçiboynuzu pekmezi ile hazırlanan tariflerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Keçiboynuzu pekmezinin faydaları! Keçiboynuzu pekmezi neye iyi gelir, faydaları neler?

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları

Vücuda sayısız faydaları olan keçiboynuzu pekmezinin öne çıkan faydalarını sizin için sıraladık;

  • Keçiboynuzu pekmezi tam bir antioksidandır.
  • Keçiboynuzu pekmezi balgam söktürücü olduğu için ciğerlere faydalıdır.
  • Sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar.
  • Kilo almak isteyen ve alamayan kişiler için faydalıdır.
  • Enerjiyi yükseltir.
  • Kemiklerin gelişimini destekler.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar ve hastalıklara karşı kalkan görevi görür.
  • Vücuttan serbest radikallerin atılımını hızlandırır.

Keçiboynuzu Pekmezi Zararları

Sağlığa sayısız faydaları olan keçiboynuzu pekmezinin gereğinden fazla tüketildiğinde doğal olarak bazı zararları ortaya çıkabilecektir. Bu nedenle kararında ve yeterli miktarda tüketmek gerekmektedir. Keçiboynuzu pekmezinin öne çıkan zararlarını sizler için sıraladık;

  • Fazla tüketildiğinde bazı kişilerde baş dönmesiyle beraber mide bulantısı ortaya çıkabilir.
  • Keçiboynuzu genel olarak lifli gıda kategorisinde olduğu için fazla tüketimi ishale neden olabilir.
  • Gebeler için fazla tüketimi oldukça zararlıdır. Dikkatli tüketilmelidir.
  • Diyabeti olan kimselere keçiboynuzu pekmezi faydalı olsa da doktorlarıyla görüşmeden kullanmaları sakıncalıdır.
  • Bebeklerin bağışıklık ve ciltlerinin savunma sistemi yeteri kadar güçlü olmadığı için doktor gözetiminde belirli ölçüler aşılmadan kullanılmalıdır. Aksi taktirde zararlıdır.

Keçiboynuzu Pekmezi Kilo Aldırır Mı?

Keçiboynuzu pekmezi kilo aldırır mı sorusu pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Keçiboynuzu lifli gıdalar kategorisinde olduğu için kilo almaya yardımcı olur. Aynı zamanda antioksidan deposu olduğu şeker ve yağ oranı düşük olduğu için kilo vermek isteyenlerin de tercih sebebidir. Miktar ve kullanım sürelerine bağlı olarak hem kilo almak hem de vermek isteyenler için faydalı bir besindir.

Keçiboynuzu Pekmezi Cinselliğe İyi Gelir Mi?

Keçiboynuzu pekmezi tüketenler kendilerini enerjik hisseder. Bu enerjinin de etkisiyle keçiboynuzu pekmezi cinselliğe iyi gelir. Pek çok araştırma ve uzman cinsel isteksizlik ve diğer problemleri yaşayan kişilerin keçiboynuzu pekmezi sayesinde bunlardan kurtulabileceğini belirtmektedir.

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Kullanılır?

Keçiboynuzu pekmezi nasıl kullanılır diye merak edenler için çoğunlukla aç karnına bir yemek kaşığı tüketilebileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca keçiboynuzu pekmezini düzenli tüketen kişiler günlük kalsiyum ve fosfor oranlarını karşılamaktadır. Süt veya yoğurt gibi yiyeceklerle karıştırılarak da keçiboynuzu pekmezinin tüketilmesi mümkündür.

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları İbrahim Saraçoğlu

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da keçiboynuzu pekmezinin faydaları üzerinde önemle durmuştur. Düzenli tüketildiğinde keçiboynuzu pekmezi kabızlığı önler ve aynı zamanda ishal problemini de çözer. Saraçoğlu tok tuttuğu için keçiboynuzu pekmezinin kilo vermek için de tercih edilebileceğini ifade etmiştir. Kemoterapi ve radyoterapi almak zorunda olan ve bunların yan etkileri arasında sayılan akciğer ödemi keçiboynuzu pekmezi kürü sayesinde geçecektir. Keçiboynuzu pekmezi balgam söktürücü özelliğe de sahip olup akciğerleri temizler. Saraçoğlu keçiboynuzu pekmezinin özellikle cinsel soğukluk problemini ortadan kaldırdığının altını çizmiştir.

Keçiboynuzu Pekmezi Yumurtalıklara Faydalı Mı?

Keçiboynuzu pekmezi düzenli tüketildiğinde kadınların yumurtalarının kalitesini arttırır. Dolayısıyla keçiboynuzu pekmezinin kadın üreme sistemi için çok faydalı olduğunu söylemek mümkündür.

Keçiboynuzu Pekmezi Bebekler İçin Yararlı Mı?

Keçiboynuzu pekmezi B vitaminleri, A ve D vitaminleri açısından zengindir. Dolayısıyla belirtilen limitleri aşmadan bebeklere yedirilir ya da gıdalarına eklenirse oldukça faydalıdır. Ancak bebeklerde keçiboynuzu pekmezinin 6 aydan sonra verilmesi önerilmektedir. Ayrıca keçiboynuzu pekmezi demir deposu olduğu için bebekler için yararlı bir besindir.

Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir? Keçiboynuzu pekmezi neye iyi gelir?

Halk arasında 'harnup' olarak bilinen keçiboynuzu, zengin besin içeriğinin yanı sıra, yüksek düzeyde antioksidan maddeler içerir ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi açısından oldukça büyük öneme sahiptir. Peki, keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir? Keçiboynuzu pekmezi neye iyi gelir? Merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Sozcu.com.tr

Yayınlanma: 11:52 - 26 Kasım 2019 Güncellenme:

Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir? Keçiboynuzu pekmezi neye iyi gelir?

Lif oranı yüksek, antioksidan bakımından zengin, düşük yağ ve seker oranı ile kafeinsiz ve glütensiz bir besin kaynağı olan keçiboynuzunun sağlık açısından pek çok yararı bulunmaktadır. Nefes darlığına iyi gelmesi, cinsel gücü artırması, öksürüğü kesmesi ve kilo vermeye yardımcı olması faydalarından sadece birkaçıdır. Şimdi, Keçiboynuzu pekmezinin sağlık açısından faydalarına daha yakından bakalım…

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİNİN FAYDALARI

Keçiboynuzu pekmezinin sağlık açısından faydalarından bazıları şunlardır:

– Antioksidan özelliklerinden dolayı doğal bir antibiyotik özelliği olan keçiboynuzu, kalp ve damar sağlığına faydalıdır. Kanı temizler ve damar tıkanıklıklarının giderilmesine yardımcı olur.

– Astım atakları ve bronşit hastalıklarına iyi gelen keçiboynuzu balgam söktürücüdür ve şiddetli öksürüklere karşı çok etkilidir.

– Bağırsak ve sindirim sistemine olumlu katkıları vardır. Kabızlığı önler. Bağırsak kurdu, bağırsak paraziti gibi rahatsızlıkların tedavisinde yardımcıdır.

– İçerdiği lifler dolayısı sindirim sistemini koruyucu etkisi vardır. Aynı zamanda lif içeriği kilo vermeye de yardımcı olur.

– Keçiboynuzu tam bir enerji deposudur, ayrıca cinsel gücü de arttırıcı özelliği vardır. Erkeklerde sperm miktarını çoğalttığı gözlemlenmiştir.

– Kalsiyum açısından zengin olan keçiboynuzu kemik sağlığına katkı sunar. Yüksek düzeyde kalsiyum içeriği çocukların kemik gelişiminde olumlu etkiler yaparken, yaşlılarda da kemik erimesine karşı fayda sağlar.

Çeşitli alerjik hastalıklara karşı önleyici ve tedavi edici özelliği vardır.

– Keçiboynuzu pekmezi, bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu özelliği sayesinde soğuk algınlığına karşı vücudu korur.

– Karaciğer, akciğer ve bağırsakları temizler. Vücuttan serbest radikallerin atılmasına yardımcı olur.

– Midedeki şişkinliği gidererek mideyi rahatlatır.

– Sigaranın zararlarını azaltarak, akciğer kanserine yakalanma riskini azaltır.

– Diş etlerini güçlendirerek düzenli kullanımı halinde dişleri beyazlatır.

– Keçiboynuzu pekmezi içeriğindeki E vitamini ile özellikle anemiye iyi gelir. Keçiboynuzu pekmezi kansızlık şikâyeti olan bebeklerde çok faydalıdır.

Keçiboynuzu kan şekerini düzenleyerek kötü kolesterolü azaltır ve bu özelliğinden dolayı şeker hastalığına karşı önemli bir antioksidan görevi görür.

Andız pekmezinin faydaları nelerdir? Andız pekmezi neye iyi gelir?İlginizi ÇekebilirAndız pekmezinin faydaları nelerdir? Andız pekmezi neye iyi gelir?Pekmez kaç kalori? Pekmez besin değerleri ve kalorisi...İlginizi ÇekebilirPekmez kaç kalori? Pekmez besin değerleri ve kalorisi...Pekmezin faydaları nelerdir? Pekmez neye iyi gelir?İlginizi ÇekebilirPekmezin faydaları nelerdir? Pekmez neye iyi gelir?

diyabetdiyetobeziteprostatSağlıkşekersperm

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır