kışın balayı nereye gidilir / Kışın Evlenenlere Balayı Önerileri | Yurtiçi ve Yurtdışı Balayı Yerleri

Kışın Balayı Nereye Gidilir

kışın balayı nereye gidilir

Kışın Evlenenlere Balayı Önerileri

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı Rotası

Kışın balayına gidilecek yerler için listeler hazırlarken Nevşehir’in gözden kaçması imkânsıza yakın. Nevşehir, Aksaray, Kayseri, ve Niğde'ye uzanan toprakları içine alan Kapadokya, ülkemizdeki doğal güzelliklerin en önemli adreslerinden. Kış aylarında bambaşka bir görünüme bürünen bölge, balon turları, insanı alıp başka diyarlara götüren kar manzaraları ve şömineli akşam yemekleri ile kış aylarındaki en özel balayı duraklarından biri. Muhteşem bir doğa olayı olan peri bacalarına ev sahipliği yapan Kapadokya'da romantik bir seyahat için tercih edilebilecek taş otellerde, otantik bir balayı tatil fırsatı bulabilirsiniz. Mutlaka görmeniz gereken Kapadokya’nın En’leriniise sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz. Romantik balayı otellerini öğrenmek için Kapadokya Balayı Otellerisayfasına bakabilrisiniz.

2- Uludağ, Bursa

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıKışın gidilecek balayı yerleri arasında hiç şüphesiz ki uluslararası çapta meşhur Uludağ da var. Kış turizminin merkezlerinden biri olan Uludağ, balayı planını bu mevsimde yapanlar için özel fırsatlar sunan bir diğer durağımız. Onlarca seçenek arasında karar vermekte zorlanacağınız Uludağ Kayak Merkezi'ndeki lüks konaklama birimlerinin önemli bir bölümünde, balayı suiti yer alıyor. Hem eğlenceli, hem de kışı iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir seyahat olanağı sunan Uludağ'da, göz alıcı manzaraya karşı unutulmaz kahvaltıların yanı sıra eşinizle birlikte karda uzun doğa yürüyüşlerine fırsat bulabilirsiniz. Ocak ayında balayı için ideal olan Uludağ'da daha ekonomik bir balayı tatili seçiminizi Uludağ otelleriarasından yapmayı ihmal etmeyin deriz.

3- Side, Antalya

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıIlıman iklimi sayesinde yıl boyunca konuk ağırlama potansiyeli olan Side, balayında sıcak bir rota arzu edenlerin aradıkları durak. Her şey dahil konaklamanın getirdiği konforlu ve lüks hizmet anlayışının yanı sıra çiftlere güzel bir kültür turu olanağı da sunuyor. Kışı seviyorum ama üşümek istemiyorum diye düşünen çiftlerdenseniz, Side'de keyifli bir balayı seyahati sizleri bekliyor. Antalya Balayı Otellerisayfamızdan hemen incelemelere başlayabilirsiniz.

4- Abant, Bolu

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıHer mevsimin ayrı güzel olduğu kusursuz yerlerden biri olan Abant, kış aylarında adeta görenleri büyüleyen kartpostal güzelliğine bürünüyor. Buz tutmuş Abant Gölü ve gölü çevreleyen karla kaplı doğasını keşfetme olanağı bulacağınız seyahatinizde, gölün etrafında yer alan tesislerde konaklayabilirsiniz. Romantik seyahatlerin özel duraklarından biri olan Abant, balayı çiftlerinin de gönlünü kazanmış rotaların başında geliyor. Hemen uygun fiyatlı Abant Balayı Otellerilistemizden size uygun işletmeyi bulabilirsiniz.

5- Ağva, İstanbul

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıBalayı için sakin ve huzur bulacağınız bir durak arıyorsanız Ağva'yı tercih edebilirsiniz. Düğün hazırlıkları sırasında yaşadığınız stresten sizi tamamen uzaklaştırarak, doğayla buluşmanızı sağlayacak. Ağva misafirlerini adeta yaz ve bahar aylarındaki yoğunluğundan sıyrılarak samimi bir kış ziyaretine davet ediyor. Ağva'da gün içinde nehirde kanoyla gezintiye çıkabilir, akşamları mum ışığında keyifli bir akşam yemeği yiyebilir ve şömineli tesislerde sıcak şarabınızı yudumlayabilirsiniz. Ağva Balayı Otellerisayfamızda listelenen otelleri incelemeye başlayarak kararınızı verebilirsiniz.

6- Kartepe, Kocaeli

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıKocaeli’nin en popüler ilçelerinden biri Kartepe’de de romantik bir balayının kapılarını aralayabilirsiniz. İstanbul’a yakınlığı ile de avantaj kazanan bölge doğal güzelliklerinden kayak imkânına kadar kendinizi tabiatın kollarına da atabileceğiniz, kendine has bir ilçe. Bu açıdan ilçede gezilecek yerlerin başında tabii ki Kartepe Kayak Merkezi geliyor. Hazır kış bastırmışken ne zamandır yapmak istediğiniz kayak sporu için de balayından fırsat yaratabilirsiniz. Dahası Kartepe’ye kadar gelmişken ilçenin meşhur yerlerinden Maşukiye’de de şirin bir köy havasını içinize çekebilirsiniz. Anıtlardan yaylalara kadar da hem doğal hem tarihi güzelliklere sahip olan Kartepe’de şehrin kaosundan uzakta sakin ve güzel bir balayı geçirebilirsiniz. Kartepe Otellerisayfamız sizi bekliyor!

7- Bodrum, Muğla

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıYaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Bodrum, kış aylarında ise gerçek güzelliğini keşfetmek isteyenlere unutulmaz bir seyahat fırsatı sunuyor. Ege ve Akdeniz'i kucaklayan bu sevimli ilçede bol bol zeytinyağlı lezzetler tadabilir, eşinizle birlikte beldenin tertemiz havasında el ele yürüyüş yapabilir, eğlenceli Bodrum akşamlarına kendinizi bırakarak harika bir balayı geçirebilirsiniz. İlçede balayı çiftlerine özel lüks oteller yılın her mevsimi hizmet vermeye devam ediyor, incelemek için Bodrum Balayı Otellerisayfasına bakabilirsiniz.

8- Sarıkamış, Kars

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıDoğu Anadolu’nun zengin tarihi ile öne çıkan şehri Kars da yerli – yabancı turistlerin uzun yıllardır gözdesi. Ankara – Kars arasında sefer yapan Doğu Ekspresi de bölgeye önem kazandırmış ve tren sayesinde nostaljik, keyifli yolculuklara ilgi artmıştır. Ekspres Kars’taki meşhur Sarıkamış’tan da geçiyor. Kış turizminin, kayak turizminin en popüler yerlerinden biri olan Sarıkamış’ta balayınızı kayak tatili ile taçlandırabilirsiniz. Meşhur kaleleri, kayak merkezi, Ani Harabeleri, Çıldır Gölü de Sarıkamış’ın en çok bilinen gezilecek yerleri arasında. Tahıl ve etler ile zengin mutfağı sayesinde de tadına doyum olmayacak lezzetler keşfetmeniz çok olası. Hemen Sarıkamış Kayak Otellerisayfamızda listelenen mekanları keşfedebilirsiniz.

9- Palandöken, Erzurum

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıErzurum’un merkez ilçelerinden biri olarak nam salan Palandöken de yerli – yabancı yediden yetmişe turisti eşsiz kış turizmi imkânları ile ağırlıyor. Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden birini de bünyesinde taşıyan Palandöken, Erzurum Havalimanı’ndan araçla yaklaşık yarım saatlik mesafede. Böylece uçaktan iner inmez uzun yolculuklara gerek duymadan, bir an önce balayınız için Palandöken’e adım atabilirsiniz. Her seviyeye uygun pistlerin bulunduğu Palandöken Kayak Merkezi, slalom ve snowboard meraklılarına da hitap ediyor. Medreselerden müzelere tarihi yapıları ile de ünlü ilçede Tortum Şelalesi gibi tabiatın güzellikleri de fotoğraf karelerinize girmek için sizi bekliyor. Vakit kaybetmeden Palandöken Kayak Otelleriniinceleyip yerinizi ayırtabilirsiniz.

Ilgaz, Çankırı

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıÇankırı’nın en bilinen ilçelerinden Ilgaz da kış turizminin gözde bölgelerinden birinde yer alıyor. İlçenin kayak merkezi de Ilgaz Sıradağları üzerinde konumlanıyor. Huzur veren atmosferi, büyüleyici doğa manzaraları ile Ilgaz şehre değer katıyor. Bölgedeki milli park içerisinde yer alan kayak merkezi yerli – yabancı sayısız turisti ağırlıyor. Farklı pistleri ile de farklı seviyelere hitap eden kayak merkezini ise sayısız doğal güzellik takip ediyor. Meşhur Kırkpınar Yaylası, Osman Gölü Yaylası, Tuz Mağarası bunlardan bazıları olup tarihi yapılar da peşine düşülesi noktalar arasında. Çankırı Müzesi, Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle Mimar Sinan'ın yetiştirdiği Sadık Kalfa tarafından yapılan Sultan Süleyman Cami ve Çankırı Kalesi de bunlardan birkaçı. Bu sayede Ilgaz Otellerinde geçireceğiniz balayınızı hem kış turizmi hem de kültür turizmi ekseninde keyifle gerçekleştirebilirsiniz.

Erciyes, Kayseri

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıErciyes, aynı adı taşıyan dağı ile de meşhur bir Kayseri bölgesi. Kayseri’nin güneybatısındaki ovaların yanında yükselen Erciyes İç Anadolu’nun da en yüksek dağı olarak öne çıkıyor. Erciyes Dağı günümüzde "sönmüş bir yanardağı" olarak da tarif ediliyor. Türkiye’nin Alpleri olarak da anılan Erciyes Dağı, heybetli ve göz alıcı manzaraları ile ünlü. Ülkenin de en gelişmiş kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi’nde tercih edebileceğiniz birçok otel yer alıyor. Piknik alanlarından, yaz – kış mangal yapabilme imkanına kadar da Erciyes Dağı’nda geçirilecek günü zenginleştirmek mümkün. At sırtında gezinme, karavan, parasailing için gerekli ekipmanlar da bölgede yararlanabileceğiniz diğer imkânlar.

Girne, KKTC

Kışın Gidebileceğiniz 12 Romantik Balayı RotasıAkdeniz'in ılıman iklimine sahip Girne, ziyaretçilerine dört mevsim unutulmaz bir seyahat yaşatıyor. Neredeyse hiçbir eksiği olmayan her şey dahil, 4 ya da 5 yıldızlı misafirperver otelleri ve sıcacık insanlarıyla kent, balayı için sıklıkla tercih edilen şehirlerin başında yer alıyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlence hayatı ve Girne OtelleriOtellerinde arzu ettiğiniz gibi bir balayı tatili geçirebilir, otellerdeki balayı süitlerinde lüks konaklamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Size uygun daha fazla otel seçeneği incelemek için aşağıdaki balayı otelleri sayfasına bakabilirsiniz.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

İçindekiler

Kış balayı denilince aklına ne geliyor? Uludağ, Palandöken ya da Alp Dağları&#;nın bembeyaz manzaraları karşısında el ele tutuşmak? Belgrad ve Prag&#;ın büyüleyici atmosferinde sıcacık içecekleri yudumlayıp akşam yemeği için nereye gidileceğini planlamak? Belki de Dubai ya da Doha&#;da kış mevsiminde bir yaz tatili yapmak? Sen istediğin sürece hepsi mümkün.

Düğününü, çoğunluğun aksine kış mevsiminde gerçekleştirdiysen bayağı şanslısın. Hayatının yeni bir dönemine giriyorsun ve hayatında bembeyaz bir sayfa seni bekliyor. Eşinle beraber biriktireceğin anılar, birbirine karıştıracağın kahkahalar ve yazacağın yepyeni hikayeler var. Birlikte oluşturacağınız bu güzel hikayenin girişi de öyle ilham verici olmalı ki ileride anlatırken mutlulukla hatırlamalısın&#; İşte kış balayı fikirleri, burada devreye giriyor! İleride dönüp geriye baktığında hatırlayacağın bembeyaz bir masal&#; Ya da kış mevsiminde biz yaz mevsimini yaşamıştık diye anlatacağın bir anı? Kış balayı fikirlerinde her şey mümkün! Bir müjde sıkıştıralım buraya, kış mevsiminde, ucuz uçak bileti bulma ihtimalin çok yüksek ve indirimli otel sezonu da bu döneme denk geliyor. Daha ne olsun. Rüya gibi bir kış balayı için ne yapmalıyım diye düşünüyorsan doğru yerdesin; sıcak bir kahveni koy ve gel, sana anlatacaklarımız var.

Hazır Avrupa da Sakinken…

Paris, Roma, Köln, Amsterdam, Prag, Barselona… Romantizmi doruklarda yaşayacağın daha birçok Avrupa kenti var. Yaz mevsiminde bir hayli rağbet gören bu şehirlerin sokakları tamamen senin ve eşinin&#; Tatil sezonu olmadığı için de otel fiyatları bir hayli uygun olacak! Müze ve galerileri dilediğin gibi gezebilir, harika restoranlarda akşam yemeği yiyebilir, sakin sokak ve caddelerin tadını çıkardıktan sonra gece dans edebileceğiniz mekanlar bulabilirsin. Biraz üşümeyi göze alırsan sımsıcak ve dolu dolu bir balayı sizi bekliyor olacaktır. Keyfini çıkart, turistlerden uzakta tüm Avrupa senin ve sevgilinin!

Balayı için Avrupa&#;ya gitmeyi düşünüyorsan iki rotayı ön planda tutmanı öneriyoruz. Bunlar, Norveç ve Avusturya. Neden? Birinde Kuzey Işıkları, diğerinde ise mükemmel kayak pistleri var ve ikisi de kusursuz bir kış balayı fikri oluşturuyor.

Kuzey Işıkları Eşliğinde Bir Kış Balayı Fikri: Oslo

Oslo, balayına gidilecek yerler listesinin ilk onunda olmayabilir; hatta insan ilk başta neden balayında Oslo&#;ya gideyim ki diye düşünebilir. Kuzey Işıkları&#;nı görünceye kadar&#; Kış balayı fikirleri arasında Oslo, sunduğu doğal güzellikler ve gelişmiş şehir yapısıyla çok yönlü bir tatil deneyimi sağlıyor. Oslo&#;yu keşfedip keyifli bir alışveriş ve kültür gezisi yaptıktan sonra şehir içerisinde düzenlenen Kuzey Işıkları turları aracılığıyla doğanın en büyüleyici gösterisine katılabilirsin. Otel odanızda gece karanlığını aydınlatan masalsı ışıklar ve milyarlarca yıldız! Evlilik hikayenize bundan daha iyi bir giriş düşünülemez herhalde?

Oslo uçak biletini buraya bıraktık; kış balayı fikirleri için Oslo aklına yatarsa alırsın.

kayak-ve-romantizm

Biz Balayı için Kayak Yapmaya Gidiyoruz Şekerim: St. Anton, Avusturya

Eski Türk filmlerinde belki denk gelmişsindir, sosyetik tipler arada bir &#;Avrupa&#;ya kayak yapmaya gidiyoruz şekerim.&#; gibi bir replikle uçağa biner. İşte sosyetik tiplerin gittiği yerlerden biri olan St. Anton, kış balayı fikirlerinde özel bir yere sahip. Avusturya Alpleri&#;nde bulunan bir kasaba olan St. Anton; restoranları, ski barları ve gece kulüpleriyle kayak tatili ile beraber hayallerde yatan kış tatili için ideal bir sahne. St. Anton&#;a talep çok, senin de aklına yattıysa otel rezervasyonunu erken yapman yararına olur.

Viyana uçak biletini buraya koyduk. Viyana üzerinden St. Anton&#;a ulaşım sağlayabilirsin.

Kışın Yaz Tatili Yapmak

Eğer balayı senin için deniz, kum, güneş anlamına geliyorsa o zaman haritayı aç ve parmağını biraz daha güneye kaydır. Çünkü bizler atkı bere kombinleri yaparken birileri bikini ve güneş kreminin tadını çıkartıyor. Balayında sıcak kumlara uzanıp dalga seslerini dinlemek istersen; Doha, Şarm El-Şeyh, Dubai, Kuveyt, Hurghada alternatiflerin arasında olabilir.

Kış Balayı Fikirlerinde Otantik bir Durak: Şarm El-Şeyh

Bir balıkçı kasabasıyken sahip olduğu mükemmel sahiller sayesinde birinci sınıf bir tatil mekanına dönüşen Şarm El-Şeyh, Kızıldeniz&#;in kıyısına yatmış sakin ve huzurlu bir yer. Turizm konusunda pek gelişmiş bu şehir, yüksek beklentileri olan gezginleri, ekonomik fiyatlarla keyifli bir tatil yapmaları için kendine çağırıyor. Kış balayı fikirlerinde yaz mevsimini yaşayacağın bir yer arıyorsan Şarm El Şeyh, kesinlikle beklentilerini karşılar.

Şarm El Şeyh uçak bileti fiyatlarını Pegasus tarifelerinde inceleyebilirsin.

Türkiye’nin Güneyine Yolculuk

Türkiye’de yaz-kış balayı alternatifleri bitmez. Hele konumuz Akdeniz ve Ege kıyılarıysa&#; Sezon dışında, ılık havasıyla mükemmel dinlenme seçeneklerini bu coğrafyada bulabilirsin. Fethiye, Bodrum, Dalaman, Alanya ya da Çeşme… Doğanın tadını sonuna kadar çıkartıp, kumsalda romantik yürüyüşler, bisiklet turları, lezzetli kahvaltılar eşliğinde unutulmaz bir balayı geçirebilirsin. Üstelik burada da lüks otellerde çok uygun fiyatlara konaklama fırsatları yakalaman hiç de zor değil. Ama biz hazır gitmişken Ege köylerini de görmeni tavsiye ederiz.

turkiyenin-guneyine-yolculuk

Kayak ve Romantizmden Devam Edelim

Karın sakinliği ve hissettirdiği özgürlük duygusu ile tanışmak ister misin? Hem eğlenceli hem de huzur dolu bir tatil seçeneği bu. Bunun için ikinizi de yurt içi ve yurt dışında harika rotalar bekliyor. Palandöken, Sarıkamış, Erciyes, Saklıkent gibi yurt içi rotaların yanında, İtalya Cortina, Fransa Courchevel, İspanya Baqueira-Beret gibi Avrupa güzergahlarını da düşünebilirsin. Burada bulunan oteller konusunda çok şanslısın. Çünkü bu işletmeler, mükemmel manzaralar izleyebileceğin konumlarda, sıcacık ve romantik bir ortam oluştururlar. Akşam ayazında şömine eşliğinde bir akşam yemeğine hayır demeyeceğinden eminiz.

Paris Kışın Çok Güzel Olur

Başlığı basit ve sade tuttuk, tıpkı kış vaktinde Paris&#;in olduğu gibi&#; Daha az kalabalığın ve gürültünün olduğu Paris, kış balayı fikri arayanlar için klişe bir öneri olabilir ama kesinlikle göz önünde bulundurulması gereken bir düşünce. Neden? Cümleyi başladığımızda belirttiğimiz gibi daha az kalabalık ve gürültü, Eyfel Kulesi&#;nin gri kış günlerinde karşı konulamaz bir romantizm figürüne dönüşmesi ve tabii ki birbirinden sıcak ve lezzetli Fransız içecekleri ve yemekleri&#;

Kış balayı fikirlerinin sonuna geldik. Dünya büyük; aşkınız da o kadar büyükse eğer, birlikte onu keşfetmenin tam zamanı!

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir