eboue son dakika / Emmanuel Eboue Haberleri - Son Dakika Emmanuel Eboue Hakkında Güncel Haber ve Bilgiler

Eboue Son Dakika

eboue son dakika

Emmanuel Eboue'nin intihar ettiği iddiası asılsız çıktı!

İngiltere'den ortaya atılan korkunç bir iddia ortalığı karıştırdı. yılları arasında Galatasaray'da forma giyen, 'da futbol hayatına nokta koyan ve bir süredir depresyonda olan Emmanuel Eboue'nin intihar ettiğinin öne sürüldüğü haberle ilgili olarak gerçek ortaya çıktı. Haberin kaynağı olan haber sitesinin iddiasının gerçeği yansıtmadığı ve bu haberin eski tarihli olduğu ortaya çıktı.

ARALIK 'DE DEPRESYON GEÇİRDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra profesyonel futbol oynamaktan uzak kalan Eboue, ekonomik olarak zor günler geçirdiğini dile getirmişti. İngiltere basınına konuşan Eboue, "İntiharın eşiğindeyim. Tanrı’nın bana yardım etmesini istiyorum. Ancak o benim aklımdan bu düşünceleri alabilir" demişti.

GALATASARAY YARDIM ELİ UZATMIŞTI

Uzun süre oynadığı Arsenal'in bulunduğu Kuzey Londra’da yaşamını sürdüren Eboue’ye Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Hasan Şaş'ın yardımda bulunduğu kaydedilmiş ve 35 yaşındaki eski futbolcuya altyapıda görev verildiği ifade edilmişti. Eski eşiyle yaşadığı boşanma sürecinde mal varlığının neredeyse tamamını yitirmişti.

GEÇEN AY GÖZALTINA ALINMIŞTI

Londra Metropolitan Polisi, geçen ay yaptığı açıklama ile Emmanuel Eboue'nin Enfield'daki bir kundaklama olayı nedeniyle gözaltına alındığını duyurmuştu.

Emmanuel Eboue Kimdir?

Emmanuel Eboué (d. 4 Haziran , Abidjan), Fildişi Sahilli millî futbolcudur. Aynı zamanda Belçika pasaportu da bulunmaktadır. Aslen defansta sağ bek ve orta sahada sağ açık pozisyonlarında oynayan oyuncu, yeri geldiğinde defansif orta saha, stoper ve sol bek mevkilerinde de görev yapabilmektedir. Kıbrıs ekibi Türk Ocağı Limasol oynamaktadır.

Emmanuel Eboue kimdir? Emmanuel Eboue öldü mü? Emmanuel Eboue hayatı ve biyografisi..

Emmanuel Eboue kimdir? Emmanuel Eboue öldü mü? Emmanuel Eboue hayatı ve biyografisi..

seafoodplus.info

Twitter'da çok sayıda kullanıcı ve taraftar sayfası, Galatasaray'ın eski futbolcusu Emmanuel Eboue'nin öldüğü haberini paylaştı.

Emmanuel Eboue'nin ölüm haberi, Twitter'da en çok konuşulan konular arasında yer alınca futbolseverler, Emmanuel Eboue öldü mü? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Ancak sosyal medyada yayılan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü. Bu haberin kaynağı henüz belirlenemezken gerçekliği olmadığı ifade edildi.

Peki, Emmanuel Eboue kimdir? Emmanuel Eboue'nin hayatı ve biyografisi..

EMMANUEL EBOUE KİMDİR?

4 Haziran tarihinde Batı Afrika ülkesi Abidjan'da dünyaya gelen Emmanuel Eboue, altyapı eğitimini Abidjan Futbol Okulu'nda almıştır.

Fransa Milli Takımı'nın FIFA Dünya Kupası kadrosunda yer alan eski futbolcu Jean-Marc Guillou tarafından yılında kurulan Académie de Sol Beni, zaman içinde Emmanuel Eboue gibi büyük yeteneklerin Avrupa'ya pazarlanmasını sağlayan seçkin bir akademi haline dönüşmüştür.

Fildişi Sahili'nden ASEC Mimosas'ın pilot takımı olan Academie de Sol Beni, üst yapıya ilk olarak Kolo Toure ve Yaya Toure ikilisini kazandırarak dikkatleri üzerine çekmiştir. Emmanuel Eboue ise henüz 17 yaşındayken ASEC Mimosas forması giymeye başlamıştır. Günde dört saat idman yapan genç oyuncular, burada genel kültür ve dil eğitimi de almışlardır.

Teknik direktörlük kariyerinde bir sezon Fildişi Sahili'ni çalıştıran Jean-Marc Guillou, sezonunda Belçika'nın Beveren takımının başına geçmiş ve Abidjan'daki akademinin gelişim süreci de Guillou'nun izlediği bu yolu takip etmiştir.

O yıllarda ASEC ve Beveren arasında bir pilot takım anlaşması imzalanmış ve proje dahilinde Yaya Toure, Arthur Boka, Gervinho, Romaric gibi isimlerin yanı sıra Emmanuel Eboue de Beveren'e transfer olmuştur. Ekim 'de Beveren ile ilk maçına çıkan Eboue, merdivenleri tırmanmaya başlamıştır.

Fransız menajer Arsene Wenger'in teknik adamlık kariyerine başlangıç noktasındaki isimlerden biri olan Jean-Marc Guillou, projenin üçüncü ayağına yılında Arsenal'i de dahil etmiştir.

Kolo Toure, o sene ASEC Mimosas'tan Arsenal'e geçmiş ancak ASEC Mimosas, Beveren, Arsenal üçlüsünü tamamlayan ilk oyuncu Emmanuel Eboue olmuştur. Beveren'de üç sezona 70 maç sığdırarak Arsenal'in yetenek avcılarının dikkatini üzerine çeken Fildişili, yılının Ocak ayında Kuzey Londra'nın yolunu tutmuştur.

FIFA Dünya Kupası'nda tarihinin ilk Dünya Kupası maçına Arjantin önünde çıkan Fildişi Sahili'nin 11 oyuncusundan altısı, ASEC Mimosas eğitimi almış isimlerdendir. O gün savunmanın sağına yerleşen Ebouée, Arsenal'deki ilk sezonunda daha çok rezerv takımda görev almıştır. Premier League'de sadece bir maça sonradan dahil olmuş ama FA Cup şampiyonu olan takımda önemli görevler almıştır.

Fildişili, sezonunda ise takımın bir parçası olmuştur. Ekim ayında Sunderland'e karşı Arsenal kariyerindeki ilk golü atan Eboue, sezonun son maçında Şampiyonlar Ligi Finali'ne ilk 11'de başlamıştır.

Ocak 'te katıldığı Arsenal adına defa forma giyen Eboue,  yılında kurulan Arsenal'de maç barajını aşan 99 futbolcudan biri olmuştur. Tecrübeli oyuncu, bu kategoride basamakta yer almaktadır.

ABD'li aktör Eddie Murphy'nin hayranı olan Eboue, senesinde Sudan karşılaşmasıyla başlayan milli takım kariyerinde 61 maça çıkmış ve ülke futbolunu dünyaya tanıtan jenerasyonun önemli isimlerinden biri olmuştur.

Arsenal'in kült kahramanlarından biri olarak kabul edilen ve sağ bekte, sol bekte, sağ açıkta ve orta sahada görev alabilen enerjik, istekli, yetenekli bir oyuncu olan  metre boyundaki Eboue, sezonu başında Galatasaray'a transfer olmuştur.

Galatasaray'da 3 sezon geçiren Eboue, ilk sezonunda 32, ikinci sezonunda 39 maça çıkmıştır. Üçüncü sezonunda 30 maça çıkan Eboue, Haziran tarihinde sözleşmesinin bitmesiyle Galatasaray'dan ayrılmış ve yılında Kuzey Londra ekibiyle Şampiyonlar Ligi finalinde boy göstermiştir.

Arsenal’da da forma giyen ve Kuzey Londra’da yaşamını sürdüren Eboue’ye Galatasaray da yardımda bulunmuş, 34 yaşındaki eski futbolcuya altyapıda görev verildiği ifade edilmiştir.

Emmanuel Eboue kimdir? Emmanuel Eboue öldü mü? Emmanuel Eboue hayatı ve biyografisi..

Emmanuel Eboue kimdir? Emmanuel Eboue öldü mü? Emmanuel Eboue hayatı ve biyografisi..

Emmanuel Eboue kimdir? Emmanuel Eboue öldü mü? Emmanuel Eboue hayatı ve biyografisi..

Google News ile Takip Et

Eboue

Eboue

Son dakika Eboue haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Eboue gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Eboue haber sayfamızda

Daha Fazla

Eboue

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam eboue haberi bulunmuştur.

Emmanuel Eboue evleniyor

Emmanuel Eboue evleniyorGalatasaray'ın eski futbolcusu Emmanuel Eboue, eşi Aurelie Bertrand'dan boşandıktan sonra yaşadığı maddi bunalımla gündeme gelmişti. Fildişi Sahilli futbolcu hakkında kendi ülkesinden dev bir iddia geldi.

Dünyadan Futbol

Stephen Curry rakibin taktiğini dinleyerek Eboue'ye selam &#;aktı

Stephen Curry rakibin taktiğini dinleyerek Eboue'ye selam &#;aktıDünya yıldızlarından muzip hareketler görmeye bayılıyoruz. Genelde maç kazanma hırsıyla sahada oluyorlar ve bu nedenle ciddi hallerini görüyoruz. Ama özellikle basketbolun ve şovun bir potada eridiği NBA'de çok daha fazla eğlenceli ana tanık oluyoruz. Bakalım Curry'nin Lonzo Ball'u taktik alırken dinlediği görüntü Shaqtin a Fool'a konu olacak mı?

Spor

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir