restaurant ingilizcesi nedir / Restaurant İle İlgili İngilizce Kelimeler

Restaurant Ingilizcesi Nedir

restaurant ingilizcesi nedir

İngilizce Restaurant Diyalogları: Bir Restorandaki 6 İş ve Bu İşler için İhtiyaç Duyacağın İngilizce Becerileri

ingilizce-restaurant-diyaloglari

By Yuliya Geikhman and Oytun BuyrukcuLast updated:

Amerika Birleşik Devletleri’nde 14 milyon kişi restoran işletmelerinde çalışır.

Ama bu 14 milyon garson olduğu anlamına gelmiyor!

Restoran sektöründe birçok farklı iş imkanı mevcut—müdürlükten aşçılığa.

Bu iş imkanlarından faydalanabilmek için ise İngilizce bilmek büyük bir avantajdır.

Bu sana sadece herhangi İngilizce konuşulan ülkede çalışma imkanını sağlamakla kalmaz aynı zamanda çalışanlar ve müşterilerin anadilini konuşmadıkları turizm sektöründe de iş imkanlarının önünü açar.

Restoran çalışanlarının bilmesi gereken İngilizce iş tipine göre değişir ama bazı gerçekler değişmez: Bu resmi ve kibar bir dildir, sıklıkla basittir ve öğrenmeye değer!

Aşağıdaki kaynaklar ve sözler ile sana altı farklı restoran işi için İngilizce restaurant diyalogları öğrenmeye nasıl başlayacağını göstereceğiz.

Download: This blog post is available as a convenient and portable PDF that you can take anywhere. Click here to get a copy. (Download)

İngilizce Restaurant Diyalogları Nasıl Öğrenilir

Bir restoran çalışanı olarak en önemli husus iletişimdir. Karşındakini anlamalı ve kendini ifade edebilmelisin. Restoran çalışanlarının kullandığı İngilizce kendini tekrarlayabilir ve bu senin için iyi bir haber. En sık tekrarlanan sözcükler ve sözleri öğren ve yolun yarısını kat ettiğini göreceksin.

İşte İngilizce restaurant diyalogları alıştırmaları için bazı fikirler:

  • Rol yap. Aklındaki iş fark etmeksizin konuşma alıştırması yapmak için ihtiyacın olan tek şey bir arkadaştır. Başka biriymiş gibi davrandığın zaman rol yapmış olursun. Dolayısıyla arkadaşını çağır ve rollerinizi seçin. Örneğin, garsonluk için başvuracaksan garson rolünü sen yapabilir ve arkadaşın da müşteri rolü yapabilir.

Elbette bunu bir arkadaşınla yapman zorunlu değil. Bir sınıf arkadaşın, bir öğretmen ve hatta Skype üzerinden konuşacağın özel hoca da müşteri ya da çalışan rolünü yaparak İngilizce restaurant diyalogları çalışması yapabilirsin.

  • Bir restorana git. Eğer sana alıştırmalarında eşlik edecek birini bulamazsan İngilizce restaurant diyalogları öğrenmenin diğer yolları da mevcut. Eğer zaten İngilizce konuşulan bir ülkede yaşıyorsan bir restorana gitmen yeterli! Gözlerini ve kulaklarını aç, garsonlar, şef garsonlar ve diğer restoran çalışanları tarafından tekrarlanan sözler ve sözcükleri duyacaksın. Mutfak bölümü açık bir restorana gidersen (yani yemeklerin nasıl hazırlandığını görebildiğin bir restorana) aşçılık ve “çalışan harici girilmesi yasak alanlarda” kullanılan sözleri duyabilirsin. Dizüstü bilgisayarını yanına al ve sıkça duyduğun ama anlamını bilmediğin sözleri not al.

İngilizce konuşulan bir ülkede yaşamıyorsan yakınlarda bir İrlanda barı var mı? Belki de anadili İngilizce olan kişilerin işlettiği bir restoran vardır? Turist bakımından yoğun bölgelere bir göz at. Turizm sektöründe genellikle İngilizce kullanılır ve turistik bölgelerdeki restoranlarda İngilizce konuşan çalışanlar olması yüksek bir ihtimaldir. (Seninle ilgilenen garson anadilini konuşuyor olsa da ondan İngilizce konuşmasını iste!)

  • Restoranda geçen televizyon dizileri izle. Bir restoranın müşterilere kapalı bölümlerinde sahne arkasını görebilmek için restoranlarda geçen televizyon dizilerini izle. &#;Hell&#;s Kitchen&#; ve &#;Restaurant: Impossible&#; gibi diziler restoran işletmesinin perde arkasını gözler önüne serer. Bu programlar sana bir restoran mutfağında kullanacağın İngilizceyi öğretmekle kalmaz, aynı zamanda sana bu ortamda çalışmanın nasıl bir şey olduğunu da gösterir. Elbette çalışırken sana bağıracak ünlü bir aşçı olmayacaktır!
  • Yemek ve seyahat programları izle. Bazı yemek ve seyahat programlarını izleyerek dünyanın her yanındaki restoranları ziyaret etmiş olursun. Bu programlar dünyanın çeşitli yerlerindeki yemekler ve restoranlara odaklanır. Örneğin, &#;Diners, Drive-ins and Dives,&#; izleyerek Amerika Birleşik Devletleri’ni bir baştan bir başa gezebilir ve ülkenin farklı yerlerindeki restoran çalışanlarının nasıl konuştuğunu duyabilirsin.

İhtiyacın olan İngilizce bilgisinin her restoran işi için farklı olduğunu unutma. Bir odak noktası belirle: Hangi işe başvurmayı planlıyorsun? Hangi ülkede çalışmak istiyorsun? Şimdi başvurduğun pozisyona hazırlan—ileride farklı bir işe başvuracak olman fark etmez. Bir restoranda çalışmaya başlarsan öğreniminin geri kalanı daha kolaylaşır çünkü etrafın İngilizce restaurant diyalogları ile çevrilmiş olur.

Her restoran işi için nasıl pratik yapacaksın? Farklı restoran kariyerlerinde kullanılan dili nasıl öğreneceksin? Aşağıdaki rehber, başlangıç olarak sana iyi bir çıkış noktası sunacak!

Bir Restoranda Bulacağın 6 İş için İngilizce Restaurant Diyalogları Öğrenme Yöntemleri

1. Garson

Garsonlar bir restoranın en sık gördüğümüz çehreleridir. Bir garson olarak her gün çok sayıda müşteriyle konuşacaksın. İngilizce becerilerinin iyi olması önemli! Bu işte çalışırken hızla öğreneceğin ve tekrar tekrar kullanacağın sözler mevcut.

Bu iş aynı zamanda gittiğin her restoranda garsonlar görecek olduğun için yapması en kolay işlerden biridir. Ayrıca, en sevdiğin restoranlardan (ya da internetten) menüler toplayabilir ve servis edeceğin farklı yemek türlerini öğrenebilirsin.

İngilizce restaurant diyalogları çalışmak için kaynaklar:

  • Garsonlar hangi restoranda çalıştıkları fark etmeksizin bazı temel terimler ve sözcükler kullanır. Burada bir garson olarak gerçekleştirebileceğin örnek diyalogların bir listesini bulabilirsin.
  • Gerçek bir restorana gitmeden önce ne duymayı bekleyebileceğini bilmek için bu videoyu izleyebilirsin. Bu aynı zamanda kendini bir garson olarak nasıl tanıtacağını öğrenmek için de iyi bir yerdir. (İpucu Kibar ve nazik olman gerekir.)
  • Garsonlar aynı zamanda restoranın müşterilerin giremediği kısımlarında diğer çalışanlarla konuşmak zorundadır. Bu alanlarda kullanılan bazı sözlere buradan erişebilirsin.

Sıkça kullanılan sözler:

  • May I take your order?
    Siparişinizi alabilir miyim?
  • Today&#;s special is…
    Günün spesiyali&#;
  • Can I get you something to drink?
    İçecek olarak ne alırdınız?
  • How are you enjoying everything?
    Her şey istediğiniz gibi mi?
  • My name is [name], and I&#;ll be your waiter/waitress this evening/afternoon.
    Ben [isim] ve bu gece/akşam sizin garsonunuz olacağım.

2. Karşılama Hostesi

Bir host ya da hostesin görevi müşterileri (patrons) karşılamak ve onlara masa vermektir. Bir karşılama hostesi müşterileri gülümseyerek karşılar, kibar bir şekilde konuşur ve bazen rezervasyon alır.

Aynı zamanda nazik olması da gerekir. Örneğin, masa boşalması için uzun bir bekleme süresi varsa müşterileri bu uzun bekleme süresi hakkında bilgilendirmek hostesin görevidir—elbette bu bekleme süresi için sinirlenmemelerini sağlayarak. İyi bir İngilizce ve gerçek (genuine) bir gülümseme bu iş için son derece önemlidir!

İngilizce restaurant diyalogları çalışmak için kaynaklar:

  • Harika bir karşılama hostesinin sırrı nedir? Bu makalede bir hostesin konuşma tarzının onun neden korkunç bir hostes olmasına neden olduğunu açıklıyor.
  • Bu sayfada nasıl iyi bir host olacağın hakkında kullanışlı bilgiler ve bir şeyi söylemenin “iyi” ve “kötü” yollarına örnekler bulacaksın.
  • Nasıl kibarca &#;hayır” denir? Bu sayfada kibar ve kaba İngilizce arasındaki farkı öğrenebilirsin.

Sıkça kullanılan sözler:

  • How many are in your party?
    Kaç kişi olacaksınız?
  • Do you have a reservation?
    Rezervasyonunuz var mıydı?
  • There will be a minute wait.
    10 dakika kadar beklemeniz gerekecek.
  • Your table is ready.
    Masanız hazır.
  • Right this way, sir/ma&#;am.
    Böyle buyrun [lütfen].

3. Barmen / Barista

Bir barmenin görevi içeceklerle karışımlar hazırlamak ve bunları servis etmektir. Birçok mekanda bir barmen olmak için özel bir lisans gereklidir, çünkü genellikle alkollü içecekler servis edersin. Bu nedenle her restoranda barmen yoktur. Bir barmen birçok farklı likör ve kokteyli nasıl hazırlayacağını bilmelidir. Bazı müşteriler barmenle konuşmayı gerçekten sevdikleri için havadan sudan konuşma becerilerini tazelemek iyi bir fikir olacaktır.

Daha pahalı restoranlarda ise iyi şaraplarda uzmanlaşmış bir şarap garsonu (sommelier) da bulunabilir. Bir şarap garsonunun kullandığı terimler servis ettikleri şaraplara göre farklı ve özel olabilir.

İngilizce restaurant diyalogları çalışmak için kaynaklar:

  • Bu sayfada bir barmen olarak bilmen gereken sözcükler için bir rehber mevcut.
  • Bir barmen olarak hangi içkileri bilmen gerekir? Burada başlamak için kısa bir liste bulabilirsin.
  • Bir barmen olarak ne hakkında konuşmalısın? Bazı iyi barmenler bu harika makalede mesleki ipuçlarını paylaşıyor.
  • Şarap garsonlarına özel daha fazla terim için The New York Times profesyoneller tarafından kullanılan sözlerden oluşan bir liste sunuyor.

Sıkça kullanılan sözler:

  • On the rocks (Anlamı: buzlu)
  • What can I get you?
    Ne alırdınız?
  • Would you like to open a tab?
    Adisyon açmamızı ister miydiniz?
    Eğer birisi bir adisyon açarsa bunun anlamı istediği kadar içecek siparişi verebileceği ve bunların ücretini de gecenin sonunda verebileceğidir. Ama bu genellikle müşterinin kredi kartını barmene emanet etmesi gerektiği anlamına gelir.)

4. Müdür

Bir restoran müdürü o restoranın kusursuz bir şekilde işlediğinden emin olan kişidir. Bir müdür olarak çalışanlara anlaşılır talimatlar vermen ve müşteri şikayetlerinde yardımcı olmak için müdahil olman gerekecektir.

Bir müdür olarak, daha ziyade günlük bir İngilizce ile iletişim kurabilmenin yanı sıra profesyonel ve mesleki İngilizce bilgisine sahip olmak yardımcı olacaktır. Bunun nedeni de müdürün görevinin müşteriler, çalışanlar ve o alandaki profesyoneller ile iletişim kurmayı gerektirmesidir.

İngilizce restaurant diyalogları çalışmak için kaynaklar:

  • Bir müşterinin bir şikayette bulunması halinde bu problemin çözümü için genellikle müdüre başvurulur. Bu sayfada müşterilerle olan sorunların nasıl çözüleceği hakkında iki açık rehber bulunuyor.
  • Bu ipuçlarının nasıl uygulandığını görmek ister misin? Bu videoda bir müdürün bir müşterinin şikayetine nasıl doğru şekilde yanıt vereceğinin bazı örneklerini bulabilirsin.
  • Elbette, bir müdür olarak işin sadece şikayetlerin idaresi değildir. Bu videoda çok sayıda yöneticinin işleri ve bir müdür olmak için nelerin gerektiği hakkında konuştuğunu görebilirsin. Burada ise bazı harika işletme sözcükleri bulabilirsin!

Sıkça kullanılan sözler:

  • Please accept my apologies.
    Lütfen özrümü kabul edin.
  • What seems to be the problem?
    Problemin ne olduğunu söyleyebilir misiniz?
  • Please accept this dessert, on the house.
    Lütfen bu tatlıyı müesssesemizin ikramı olarak kabul edin. (&#;On the house&#; sözü ‘ücretsiz’ anlamına gelir ve bunun maliyetini restoran üstlenecektir.)

5. Aşçı / Şef

Aşçı yemek yapar! Her biri kendi adları ve deneyim gereksinimlerine sahip aşçılık seviyeleri mevcuttur. Aşçılar ve şefler kendilerine özgü sözcükler kullanırlar—yani sadece onlar tarafından kullanılan bazı deyimler vardır.

İhtiyaç duyacağın sözcükler çalıştığın restoranın türüne göre değişebilir. Her yerde kullanıldığını duyacağın bazı sözler ve sözcükler mevcut ve bunlarla başlamak iyi bir fikir olabilir.

İngilizce restaurant diyalogları çalışmak için kaynaklar:

  • Bir restorana gitmeden önce haydi mutfağı ziyaret edelim. Şefler aşçılığın temellerini bilmek zorundadır ve bunlarla ilgili İngilizce terimleri bu bağlantıdan bulabilirsin.
  • Hangi uzmanlığa sahip bir şef olmayı istiyorsun? Farklı uzmanlık alanları hakkında daha fazlasını öğrenmek için bu sayfayı ziyaret et.
  • Her aşçılık uzmanlığında kendine özgü sözcükler bulunur. Burada nasıl bir mutfak bölüm şefi gibi konuşacağını görebilirsin.

Sıkça kullanılan sözler:

  • Give my compliments to the chef. (Yemekten memnun kalan müşteriler tarafından şefe söylenir!)
    Şefe teşekkürlerimi ilet.
  • I need [dish name], on the fly! (&#;On the fly&#; sözü “çok hızlı” anlamına gelmektedir)
    [Yemek adı] istiyorum, gecikmesin!
  • This burger needs to be well done, so kill it.
    Bu burgerin iyi pişmemiş olması istendi, sonuna kadar pişir.

6. Komi

Her restoranda komi çalıştırılmaz ama komiler diğer çalışanlara büyük yardımda bulunur. Bir kominin görevi masaları toplamak ve içecekleri tazelemektir. Komi aynı zamanda her şeyin daha hızlı ilerlemesine ve böylece müşterilerin restorana aynı hızda girip çıkabilmelerine de yardımcı olur. Dolayısıyla da bir kominin müşterilere karşı nasıl nazik olacağını bilmesi gerekir.

Müşterilerin masada geçirdikleri süre ülkeden ülkeye değişir, dolayısıyla bu kültürel farklılıkların bilincinde olmakta fayda var. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir komi tabaklar boşalır boşalmaz tabakları masadan alabilir. İspanya’da ise müşterilerin uzun ve rahat bir yemek yiyebilir ve yedikten sonra uzun süre masada oturarak sohbet edebilirler.

İngilizce restaurant diyalogları çalışmak için kaynaklar:

  • Bu makale komilerin önemi ve onların neden restoranlarda göz ardı edilmemesi gerektiğinden bahsediyor. Bu uzun ve biraz da karmaşık bir makale ama makalenin sonunda kullanması gereken dil de dahil iyi bir kominin nasıl olması gerektiği hakkında bazı kullanışlı bilgiler yer alıyor.
  • Bir komi başka neler yapar? Bu belgede bir kominin iş tanımında yer alan her türkü sorumluluklar sıralanmış. Bu listede geçen mesleki sözcükleri kaçırma!

Sıkça kullanılan sözler:

  • Sorry to keep you waiting.
    Beklettiğim için özür dilerim.
  • May I take your plate?
    Tabağınızı alabilir miyim?
  • Would you like a refill?
    [İçeceğinizi] tazelememi ister miydiniz?

Hangi restoran kariyerinde ilerlemeyi tercih ettiğin fark etmeksizin, ilk adımı atarken bu İngilizce restaurant diyalogları rehberini kullanabilirsin!

Ve Son Bir Şey&#;

Eğer gerçek dünyada kullanmak için İngilizce öğreniyorsan FluentU uygulamasına da bir göz atmalısın. Buradan da görebileceğin üzere Tıpkı web sitesinde olduğu gibi FluentU uygulaması da popüler şov programları, akılda kalan müzik videoları ve eğlenceli reklamlarla İngilizce öğrenmeni sağlar:

en iyi İngilizce uygulama

Bunu izlemek istersen yüksek ihtimalle FluentU uygulamasında bunu bulabilirsin.

FluentU uygulaması İngilizce videoları izlemeyi gerçekten çok kolaylaştırır. İnteraktif altyazılar bulunuyor. Bu da bir imge, tanım ve kullanışlı örnekler görmek için herhangi bir sözcüğe dokunabileceğin anlamına geliyor.

en iyi İngilizce uygulama

FluentU, dünyaca ünlü kişiler ve ilgi çekici içerik ile öğrenmeni sağlıyor.

Örneğin, “brought” sözcüğüne dokunacak olursan şunu görürsün:

en iyi İngilizce uygulama

FluentU herhangi sözcüğe bakmak için dokunmana imkan tanır.

Hazırlanmış testler ile herhangi videodaki tüm sözcükleri öğren. Öğrenmekte olduğun sözcüğün daha fazla örneğini görmek için ekranı sola ya da sağa kaydır.

En iyi yanı ne mi? FluentU öğrenmekte olduğun sözcükleri hatırlar. Öğrenmiş olduğun sözcüklere bağlı olarak sana örnekler ve videolar önerir. Gerçek anlamda kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşarsın. Bilgisayarın ya da tabletini kullanarak FluentU web sitesini kullanmaya başla ya da daha iyisi Play Store veya iTunes mağazasından FluentU Uygulamasını indir.

Yuliya Geikhman

Yuliya is a freelance writer and editor based in NYC. She's been writing professionally since and editing since and has a degree in English education that's gathering dust in a drawer. She answers to Yuliya, Julie and Hey You.

« Yıldızlarla Öğrenin: Meşhur Şarkılardan Öğrenebileceğiniz İleri Seviye İngilizce Kelimeler

İngilizce Öğrenenlerin Bayılacağı Çocuk Kitapları: Okuması Kolay ve Zevkli 10 Kitap »

Restoran Çalışanları İçin İngilizce

İngilizce Öğren

İngilizce Öğren/ Kelime Bilgisi

6 dakikalık okuma

Günümüzde insanlar sık sık ülkeler arası seyahatler yapmaktadır. Türkiye de yurt dışından gelen pek çok misafiri ağırlayan ülkelerden biri. Bu misafirler Türkiye’de gün içinde birçok restoranda vakit geçiriyor. Peki, bu restoran çalışanları için İngilizce bilmek önemli mi? Restoranlarda kullanılabilecek kalıp cümleler ve restoran çalışanları için İngilizce eğitimi hakkında her şeyi bu yazıda bulabilirsin.

Sayfadaki formu doldurarak restoran çalışanları için online İngilizce kursu hakkında daha fazla bilgi alabilir, bir an önce eğitimlerine başlayabilirsin.

Restoran Çalışanları için İngilizce Bilmek Önemli Mi?

Restoran çalışanları için İngilizce bilmek önemlidir mi? diye düşünüyorsan sana cevabı hemen söyleyelim. Elbette, restoran çalışanları için İngilizce bilmek çok önemli. Çünkü restoranlara birçok yabancı müşteri yemek yemeye ya da bir şeyler içmeye gelir. Bu müşteriler iyi iletişim kurmak, yemek yediği ortamda rahatça anlaşılmak ister. Müşterilerin ana dilini konuşman onlara çok iyi hissettirecektir. Bu yüzden restoranda çalışıyorsan İngilizce bilmen çok önemli.

Hangi Restoran Çalışanları için İngilizce Bilmek Önemli?

Restoranlarda müdürlükten garsonluğa kadar birçok iş grubu bulunuyor. Restoran çalışanları için İngilizce bilmenin öneminden bahsettik. Peki, hangi çalışanlar İngilizce bilmeli? Restoran çalışanlarından garson, karşılama hostesi, komi, şef, müdür; İngilizce bilmesi en çok gereken kişiler.

Garsonların, İngilizce bilmesi en fazla gereken çalışanlardan olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü garsonlar her gün birçok insanla konuşur ve müşteriler ile birebir muhatap olur. Garsonlar aslında müşterinin restoran ile iletişimini sağlayan kesimdir.

Karşılama hostesi müşterileri karşılar ve bazen de rezervasyon alır. Masalar dolu ise müşterileri bilgilendirir. Restorana girildiğinde ilk muhatap olunan kişi karşılama hostesi olduğundan burada kurulan iletişim çok önemlidir. Bu sebeple karşılama hosteslerinin iyi derecede İngilizce biliyor olması gerekir.

Diğer restoran çalışanları için İngilizce ne kadar önemliyse komiler için de o kadar önemli. Komi; masaları toplar, içecekleri tazeler ve böylelikle işlerin hızlı ilerlemesine yardımcı olur. Kominin, müşteri ile nasıl konuşacağını bilmesi ve iyi yönlendirmesi gerektiğinden İngilizce bilmesi de şarttır.

Şefler yemeklerle ilgili bilgileri ve aşçılığın kurallarını bilmek zorundadır. Bu durumda bazı İngilizce terimleri bilmesi gerekir. Eğer bir şefsen, bu alana özgü İngilizce kelimeleri öğrendiğinde profesyonel mutfaklarda kendine yer bulabilirsin.

Müşterilerden gelen şikâyetler ve isteklerle restoran müdürleri ilgilenir. Ayrıca işletme hakkında bilgi almak isteyenler de restoran müdürleriyle iletişim kurarlar. Bu sebeplerle restoran çalışanları için İngilizcenin gerekli olması gibi, restoran müdürleri için de İngilizce gereklidir. Eğer bir restoran müdürüysen, hem günlük hem de mesleki İngilizceye hâkim olmalısın. Böylelikle diyaloglarında profesyonelce davranman kolaylaşır.

restoran çalışanları için ingilizce öğrenmenin kolay yolları

Restoran Çalışanları İçin İngilizce Öğrenmenin Kolay Yolları

Restoran Çalışanları için İngilizcenin önemini artık biliyorsun. Şimdi sıra restoran çalışanları için İngilizce öğrenmenin kolay yollarını keşfetmekte.

Restoranlarda kullanılan belli başlı kelime ve cümleleri öğrenmeli, bunların telaffuzuna çalışmalısın. Telaffuzunun iyi olması, sağlıklı iletişim kurmanı sağlayacağı için profesyonel görünümün için çok önemli. Karşındaki kişiyi anlamak için İngilizce listening, karşındaki kişiye kendini ifade edebilmen için İngilizce speaking çalışman gerekiyor. Yeni öğrendiğin kelimeler ile kalıpları sıkça tekrar etmelisin ve bolca pratik yapmalısın.

Hızlıca Open English aboneliğini başlatarak restoran çalışanları için İngilizceyi kolayca öğrenebilirsin. Bu sayfadaki iletişim formunu doldur ve İngilizce öğrenmeye hemen başla.

Yurt dışında çalışmayı planlıyorsan önceki yazımız ilgini çekebilir. 

Restoran Çalışanları için İngilizce Cümle ve Kelimeler

Restoran çalışanları için İngilizcede diğer cümlelerden daha mühim olan cümleler vardır. Bunlara çok sayıda kelime de eşlik eder. Bu bölümde sana, işini çok kolaylaştıracak cümleler ve kelimeler sunacağız.

Restoran Çalışanları için İngilizce 15 Cümle

Restoran çalışanları için İngilizcede bazı belli kalıplar olduğunu söyleyebiliriz. Kalıplaşmış bu cümlelerin en önemlilerini aşağıda sıraladık. Bu cümleler, restoranda yaşayacağın birçok diyalogda başarılı olmanı sağlayacak.

  • Would you like to order now? &#; Sipariş vermek ister misiniz?
  • Today’s special is a chicken pasta. &#; Günün spesiyali tavuklu makarna.
  • Do you have a reservation? &#; Rezervasyonunuz var mı?
  • Your table is ready.- Masanız hazır.
  • May I take your plate? &#; Tabağınızı alabilir miyim?
  • Can I get you something to drink? &#; İçecek olarak ne alırdınız?
  • I could seat you here if you would like. &#; İsterseniz sizi buraya alabilirim.
  • Would you like to order anything else? &#; Başka bir isteğiniz var mı?
  • Would you like some desserts afterwards? &#; Yemekten sonra tatlı alır mısınız?
  • I am sorry we are out of that today. &#; Kusura bakmayın, ondan ne yazık ki kalmadı.
  • How many are in your party? &#; Kaç kişi olacaksınız?
  • Please accept this dessert, on the house. &#; Lütfen bu tatlıyı müesssesemizin ikramı olarak kabul edin.
  • Here are the menus. &#; Buyrun menüler.
  • What would you like for main course? &#; Ana yemek için ne alırsınız?
  • Would you like entree? &#; Ara sıcak ister misiniz?

Restoran Çalışanları için İngilizce 15 Kelime

Yukarıda verilen cümleler dışında restoran çalışanları için İngilizcede sık tekrarlanan kelimeler de bulunuyor. Bu kelimeleri öğrenirsen, müşterilerden duyduğunda isteklerini hemen anlarsın. Restoran çalışanları için İngilizce kelimeleri bilmek pratik bir şekilde işini halletmeni sağlayacak. Sana en fazla yardımı dokunacak kelimeleri aşağıda bulabilirsin.

  • Appetizer &#; Meze
  • Breakfast- Kahvaltı
  • Dinner &#; Akşam yemeği
  • Entree &#; Ara sıcak
  • Fresh &#; Taze
  • Fruit &#; Meyve
  • Lunch &#; Öğle yemeği
  • Main Course &#; Ana yemek
  • Order &#; Sipariş
  • Salad &#; Salata
  • Soft Drinks &#; Alkolsüz içecekler
  • Soup &#; Çorba
  • Vegetable &#; Sebze
  • Waiter &#; Garson
  • Wine list &#; Şarap listesi

Restoran çalışanları için İngilizce kelime ve cümlelerin daha fazlasını öğrenmek istiyorsan sayfadaki formu doldurman yeterli. Sana hemen dönüş sağlayacağız ve sen de Open English ailesine katılıp öğrenmeye hemen başlayabileceksin.

restoran çalışanları için İngilizce Eğitimi

Restoran Çalışanları İçin İngilizce Eğitimi

Restoranda çalışıyorsan müşterilerine karşı kibar olmalısın ve resmi bir dille konuşmalısın. Bilmen gereken kalıp cümleleri ve kelimeleri öğrendin. Daha fazlasını öğrenmek ve düzgün bir telaffuzla İngilizce konuşabilmek için yapman gereken, İngilizceyi Open English ile öğrenmek.

Online İngilizce kursu Open English ile ana dili İngilizce olan uzman eğitmenlerden alacağın eğitim sayesinde sen de ana dilin gibi İngilizce konuşabileceksin. Pratik yapmanın öneminden yukarda bahsetmiştik. Eğitmenlerinin rehberliğinde dünyanın her yerinden ana dili İngilizce olan yabancı öğrencilerle sohbet ederek pratik yapabilirsin.

İngilizcen hangi seviyede olursa olsun Open English’te kısa bir test ile İngilizce seviyeni belirleyip 8 seviyeli CEFR’e (Avrupa Ortak Dil Çerçevesi) temelli eğitimlere kendi seviyenden başlayarak İngilizce öğrenebilirsin. Canlı derslere 7/24 istediğin yer ve zamanda katılabilirsin. Evet, iş yerinde moladayken bile!

Ayrıca binlerce saatlik interaktif ders içeriğine de sahip olacağın için speaking, listening, writing, reading çalışmalarına sınırsız erişim hakkın olacak. Ses tanıma özellikli telaffuz uygulamasıyla Open English online İngilizce kursu sayesinde telaffuzunu ileri seviyelere taşıyabilir, böylelikle profesyonel mutfaklarda kendine yer bulabilirsin.

Open English’te saymakla bitmeyen fırsatlar bulunuyor. Daha fazlasını öğrenmek ve avatantajlı fiyatlardan faydalanmak için sayfadaki formu doldur, sana hemen ulaşalım.

Share

İlginizi çekebilecek diğer yazılar


İngilizcede restaurant'ın anlamı

How can we account for the existence of an effective norm that directs strangers to leave tips in restaurants that they will never visit again?

Cambridge English Corpus kaynağından

Although he starts work again at noon time, he has to return to the restaurant at about eleven in the morning and get everything prepared.

Cambridge English Corpus kaynağından

Restaurant visits and participation in study circles almost tripled and attending cultural activities doubled.

Cambridge English Corpus kaynağından

As an interesting example, consider the exchanges that take place when ordering in a fast-food restaurant.

Cambridge English Corpus kaynağından

A small museum as well as a snack bar, a restaurant, and a souvenir shop were built in the vicinity of the attraction.

Cambridge English Corpus kaynağından

These elements combine to create a profile that is an outright denial of the semiotics of the meyhanes and the luxury seafood restaurants.

Cambridge English Corpus kaynağından

Similarly, he eats and drinks at the restaurant because of desires generated by internal mechanisms of hunger and thirst.

Cambridge English Corpus kaynağından

Consumption of chicken at restaurants or canteens was associated with an increased risk and explained 11 % of the cases.

Cambridge English Corpus kaynağından

Illness in the community was associated with the consumption of foods in restaurants or drinking unpasteurized milk.

Cambridge English Corpus kaynağından

They were more likely to report the consumption of organic vegetables, vegetarian foods, food in restaurants, unpasteurized milk or bottled water.

Cambridge English Corpus kaynağından

Interviews included questions about food consumption at 22 chain restaurants because case interviews suggested a common exposure to one of two restaurant chains.

Cambridge English Corpus kaynağından

He will sell the crops to customers at farmers' markets and restaurants within 40 miles of his farm.

Cambridge English Corpus kaynağından

The restaurant seats approximately dining customers with a bar0waiting area that seats an additional customers.

Cambridge English Corpus kaynağından

For example, in a restaurant setting, utterances might be activated by clicking on the glass on the table, the menu or the bill.

Cambridge English Corpus kaynağından

Environmental investigations of local clusters supported the hypothesis that lettuce prepared in fast food restaurants was the likely source of infection.

Cambridge English Corpus kaynağından

Örneklerdeki görüşler Cambridge Dictionary'nin editörlerinin, Cambridge University Press'in ya da lisans sağlayıcılarıın görüşlerini temsil etmez.

Yemekte Geçen İngilizce Müşteri Garson Diyalogları ( Kişilik)

İngilizce restoran diyaloglarını öğrenmek, sipariş verirken veya yemek ile ilgili konuşurken işinize yarayacaktır. Sizler için aşağıda restoran diyaloglarından örnekler düzenledik.

Diyalog 1:
Garson: Good evening, sir. Do you have a reservation? (İyi akşamlar bayım. Rezervasyonunuz var mı?)
Müşteri 1: Good evening. We don’t have a reservation. Is this seat free? (İyi akşamlar. Rezervasyonumuz yok. Bu masa boş mu?)
Garson: Yes, sir. Sit down, please. (Evet, bayım. Oturun, lütfen.)
Müşteri 1: Can we have the menu, please. (Menü alabilir miyiz, lütfen)
Garson: Here you are. (Buyurun.)
Müşteri 2: Can I have steak, please. (Biftek alabilir miyim, lütfen?)
Garson: Sure, madam. How would you like your steak? Rare or well-cooked? (Elbette, hanımefendi. Bifteğinizi nasıl istersiniz? Az pişmiş ya da çok pişmiş?
Müşteri 2: I like it rare. (Az pişmiş olsun.)
Garson: Would you like something to drink. (İçecek ister misiniz?)
Müşteri 2: I would like to have red wine. (Kırmızı şarap istiyorum.)
Müşteri 1: Is there any dish you can recommend? (Tavsiye edebileceğiniz bir yemek var mı?)
Garson: Seafood pasta is very delicious, sir. (Deniz ürünlü makarna çok lezzetlidir, bayım.)
Müşteri 1: Okay, I’ll have seafood pasta and red wine, please. (Tamam. Deniz ürünlü makarna ve kırmızı şarap alayım lütfen.)

Diyalog 2:
Garson: Good afternoon, sir. You can sit here. (Tünaydın, bayım. Buraya oturabilirsiniz.)
Müşteri: Thanks. Do you have salad? (Teşekkürler. Salatanız var mı?)
Garson: Yes, sir. You can find the salad list on the menu. (Evet, efendim. Salata listesini menüde bulabilirsiniz.)
Müşteri: Can I have chicken caesar salad, please. (Tavuklu sezar salata alabilir miyim, lütfen?)
Garson: Of course. What would you like to drink? (Tabii. Ne içersiniz.)
Müşteri: I’ll have an orange juice. (Portakal suyu alayım.)
Müşteri: The salad was great. Thank you. (Salata harikaydı. Teşekkürler.)

Diyalog 3:
Garson: Good morning. Would you like to sit in the garden or inside? (Günaydın. Bahçede mi oturmak istersiniz, içeride mi?)
Müşteri 1: We would like to sit in the garden. (Bahçede oturmak isteriz.)
Müşteri 2: Can I have a vegetable omelette, please. And coffee after the omelette. (Sebzeli omlet alabilir miyim lütfen. Ve omletten sonra kahve.)
Garson: Sure. (Tabii.)
Müşteri 1: I’ll have an English breakfast. Do you have dessert? (İngiliz kahvaltısı alayım. Tatlınız var mı?)
Garson: Yes, sir. Here’s the dessert menu. (Evet efendim. Buyrun, tatlı menüsü.)
Müşteri 1: I’d like to have a souffle after the breakfast, please. (Kahvaltıdan sonra sufle istiyorum, lütfen.)
Garson: Sure. (Tabii.)

Diyalog 4:
Müşteri 1: Good evening. Can we have a table by the window? (İyi akşamlar. Pencere kenarında bir masaya oturabilir miyiz?)
Garson: Yes, madam. You can sit here. Here’s the menu. (Evet hanımefendi. Buraya oturabilirsiniz. Menü burada.)
Müşteri 1: I’d like to begin with an appetizer before dinner. Would you recommend the Mediterranean salad? (Akşam yemeğinden önce aperitif ile başlamak istiyorum. Akdeniz salatasını önerir misiniz?)
Garson: Yes, madam. It is very delicious. What would you like as dinner? (Evet, hanımefendi. Çok lezzetlidir. Akşam yemeği olarak ne istersiniz?)
Müşteri 1: I’d like shrimp stew and soda. (Karides güveç ve soda alayım.)
Garson: Sure, madam.
Müşteri 2: I’d like to have green salad and chicken soup. (Yeşil salata ve tavuk çorbası alayım.)
Garson: Would you like the salad as an appetizer? (Salatayı aperitif olarak mı istersiniz?)
Müşteri 2: No, I’d like to have the salad with the soup. (Hayır, salatayı çorbayla birlikte istiyorum.)
Garson: Sure, would you like something to drink? (Tabii, içecek alır mısınız?)
Müşteri 2: I’ll have soda, too. (Ben de soda alayım.)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir