acer bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır / Ekran görüntüsü alma nasıl yapılır? Bilgisayarda SS alma yolları | DonanımHaber

Acer Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır

acer bilgisayarda ekran görüntüsü nasıl alınır

Bir bilgisayarda ekran görüntüsü almak kolay değil. Ekran görüntüsü almak için farklı araçlar ve yöntemler vardır ve hepsini nasıl kullanacağınızı öğrenmek biraz zaman alabilir.

Bir bilgisayarda ekran görüntüsü almayı ne kadar iyi bilirseniz, istediğinizi elde etmek o kadar kolay olur. Bu sorunu çözerek herkesin zamandan tasarruf etmesine ve işleri daha az adımda yapmasına yardımcı olabiliriz!

Bu eğitimde size ekran görüntüsü almak için beş farklı aracın nasıl kullanılabileceğini öğreteceğiz – ekran tuşunu yazdır, ekran görüntüsü aracı vb. İşe yarayan aracı bulabilmeniz için her birinin nasıl çalıştığını da göstereceğiz. ihtiyaçlarınız için en iyisi.

Güven bana, bu makaleyi okuduktan sonra en iyi ekran görüntüsünü alabileceksiniz.

Başkalarıyla paylaşabilmek veya daha sonra görüntüleyebilmek için ekranınızda gördüklerinizi yakalamak için Windows 10&#;da Ekran Görüntüsü alın. Ekran görüntüleri oluşturmak, kaydetmek ve paylaşmak çok yardımcı olabilir. Bazı insanlar ekran görüntülerinin internetteki en önemli şey olduğunu iddia ediyor. Bu tüm ekran görüntüsü alma yöntemi, hp, Dell, Lenovo, Acer, Asus, Toshiba gibi tüm bant cihazlarında çalışıyor

Ekranı yakalamak için Snipping Tool&#;u kullanın.

Windows Vista ile Microsoft, bilgisayarda ekran görüntüsü almak ve bir görüntü dosyası olarak saklamak için Snipping Tool adlı bir yardımcı program eklemiştir. Windows Vista veya yeni Windows pc ile bu özellik yapı içinde geldi. Ör: &#; Windows 10, Windows 7, Windows , Windows

Toplam zaman:3 dakika

  1. Başlat menüsünden Ekran Alıntısı Aracı.

    bilgisayarda ekran görüntüsü alma

    Başlat menüsünü açın, Arama Alıntısı Aracı. Açmak için Ekran Alıntısı Aracı&#;na tıklayın.

  2. Mod seçeneğini seçin

    “Mod” açılır menüsünden araç modunu seçebilirsiniz. istediğiniz ekran görüntüsü şeklini seçin.

  3. Yeni&#;ye tıklayın

    bilgisayar ekran görüntüsü alma

    Ekranınız duracaktır. Ekran görüntüsünü oluşturmak için fareyi kullanın. Ekran görüntüsü daha sonra Snipping Tool&#;da görünecektir. Ekran görüntünüzü aldıktan sonra çizebilirsiniz.

  4. Ekran görüntüsünü PC&#;nize veya laptop bilgisayarınıza kaydedin.

    Tamamlanan ekran görüntüsünü bir bilgisayara veya dizüstü bilgisayara kaydetmek için “Dosya”ya ve ardından “Farklı Kaydet”e tıklayın.

Snip & Sketch Uygulamasını Kullanarak Ekranı Yakalayın.

  1. Başlat menüsünden Snip & Sketch&#;i açın.
  2. Ekran alıntısı çubuğuyla alıntı yapmaya başlamak için Yeni düğmesine basın. (Ekranınız mavi ve açılır yeni çubuk)
  3. yakalamak veya diğer seçenekleri kullanmak için bir alan seçebilirsiniz. (Serbest Biçimli Snip, Pencere Snip, Tam Ekran Snip)

Ekranınızın bir alanını kestikten sonra, kırpılan görüntü panonuza eklenir ve bunu başka bir uygulamaya yapıştırabilirsiniz. Bir ekran istemi, Snip & Sketch uygulamasını kullanarak açıklama eklemenize, kaydetmenize veya paylaşmanıza da olanak tanır. Ayrıca şunu okuyun: &#; Android ekran görüntüsü.

bilgisayarda ekran görüntüsü alma kısayolu:

Window key + Shift + SOpen Snip & Sketch
Ctrl + NCreate a new snip
 Ctrl + O Open a file
 Shift + arrow keys Move the cursor to select a rectangular snip area.
 Ctrl + E Select the eraser
 Ctrl + P Print an annotation
 Ctrl + Z Undo an annotation

Xbox Oyun Çubuğu

Oyun Çubuğu, Windows oyunlarında kayıt ekranı ve ekran görüntüsü almak için yapılmıştır. Oyuna başlamadan kullanabilirsiniz.

bilgisayar ve laptop bilgisayardan ekran görüntüsü al
  1. Windows tuşu + G&#;ye basın. Oyun Çubuğu yer paylaşımı görünmelidir.
  2. Yakalama widget&#;ını açın.
  3. Ekran görüntüsü almak için kamera simgesine tıklayın. (Windows tuşu + Alt + PrtScn)

Ekran görüntüsü otomatik olarak “Captures” adlı bir alt klasördeki “Video” klasörüne kaydedilir.

Düğmeli Ekran Görüntüsü

Bir Ekran Görüntüsü PrtScn alın veya yazdırma ekranı Windows 10&#;da ekran yazdırın

Bilgisayar ekranınızda bulunanların bir kopyasını kaydetmenin en kolay yolu Klavyenizdeki “Print Screen tuşuna” basın. “PrtScn” olarak etiketlenmiştir ve fonksiyon tuşlarının arasında veya yanında en üst sıradadır.

  • PrtScn tuşuna basın, tüm ekranın kopyalarını panoya alacaktır. Ekran görüntüsünü Paint gibi resimleri görüntüleyen herhangi bir programa yapıştırabilirsiniz.
  • Windows tuşu + Print Screen, pencereyi başka bir programa yapıştırabileceğiniz panoya kopyalar.
  • Alt + Print Screen Aynı şekilde çalışır. Tam ekran kopyalar; Paint&#;e yapıştırıp kaydedebilirsiniz.
bilgisayarda ekran görüntüsü alma

pc ekran görüntüsü alma programı

Tüm Windows PC veya laptop Bilgisayarlarda Ekran Görüntüsü Alabileceğiniz Yazılımların Listesi.

Lightshot

1. Windows PC veya dizüstü bilgisayarın gelişmiş Ekran Görüntülerini almak için Lightshot&#;ı İndirmek ve Yüklemek için web sitesini ziyaret edin. seafoodplus.info

2. Bu yazılımı kullanmak istiyorsanız, yazdırma ekranına basmanız gerekir. ekranınız donacak, istediğiniz alanın ekran görüntüsünü almak için farenizi sürükleyebilirsiniz.

3. Bundan sonra, ekranda birçok seçeneğiniz var. Müşterinin sağ taraftaki seçeneği ile metin eklemek için kullanabilir, Ekran Görüntüsü&#;nde kurşun kalemle çizebilir, üzerine farklı şekillerde de ekleyebilirsiniz. Alt kısımda, ekran görüntüsünü yükleyebileceğiniz, Ekran Görüntüsünü pencerelerde paylaşabileceğiniz veya kaydedebileceğiniz ve ayrıca yakalama ekranını iptal edebileceğiniz birkaç farklı seçeneğiniz bulunmaktadır.

4. Ekran görüntüsünü kaydetmek için kaydet simgesine tıklayın

Getgreenshot

1. Windows bilgisayar veya dizüstü bilgisayarın gelişmiş Ekran Görüntülerini almak için Getgreenshot&#;ı İndirmek ve Yüklemek için web sitesini ziyaret edin. seafoodplus.info

2. Bu yazılımı kullanmak istiyorsanız, yazdırma ekranına basmanız gerekir. fare işaretçiniz büyür, istediğiniz alanın ekran görüntüsünü almak için farenizi sürükleyebilirsiniz.

pc ekran görüntüsü alma programı

3. Bundan sonra, ekranda birçok seçeneğiniz var. Bundan sonra, önünüzde bazı yeni seçenekler görünecektir. seçenek şöyle bir şey, ekran görüntüsünü kaydedebilir, isterseniz düzenleyebilir, panoya kopyalayabilirsiniz, ayrıca doğrudan yazdırabilirsiniz, her şeyi bırakıp gerekirse kapatabilirsiniz.

Ekran yakalama hakkında SSS: &#;

Lightshot&#;ı ekran yazdır düğmesi olmadan nasıl kullanırım?

Alternatif olarak, Yazdır tuşu herhangi bir nedenle çalışmıyorsa Lightshot&#;ı etkinleştirmek için görev menüsünde sağ alt köşedeki küçük kanat simgesine tıklayabilirsiniz.

Ekran görüntüsü almak için hangi tuşları kullanıyorsunuz?

Herhangi bir ekranda resim çekmek için klavyenizdeki Print Screen&#;e (muhtemelen PrtScn veya PrtScrn) tıklayın. Genellikle sağda, ok tuşlarına karşılık gelen tüm F tuşlarından (F1, F2, vb.) daha yüksekte görülebilir.

Bir bilgisayarda nasıl hızlı bir şekilde ekran görüntüsü alabilirim?

1. PrtScn or Print SysRq
2. PrtScn + Windows Logo Key
3. Fn + Windows logo key + Space Bar

Çözüm

Arkadaşlar, size PC ve dizüstü bilgisayarda Ekran görüntüsü almayla ilgili tüm bilgileri sağladık. Bu yazıda size bilgisayarınızda ekran görüntüsü almanın beş yöntemini anlatacağım.

Ekran görüntüsü almak için en çok Print Screen ve Snapdeal&#;ı seviyorum. Şimdi hangisinin favori yönteminiz olduğunu söyleyin. bilmek istiyor musun android ekran görüntüsü alma

En sevdiğiniz yöntemi sosyal medyada paylaşmanın şimdi tam zamanı.

Bilgisayarda ekran görüntüsü almak için baz&#; k&#;sayollar mevcut. Klavyede birkaç tu&#;a basarak ekran görüntüsünü alarak resim dosyas&#; olarak kaydedebilirsiniz. Peki SS almak için yap&#;lmas&#; gerekenler neler? Yard&#;mc&#; program gerekiyor mu? Ekran görüntüsü nereye kaydediliyor? &#;&#;te detaylar

Windows 11 ile Gelen Bir De&#;i&#;im Daha: Ekran Al&#;nt&#;s&#; Arac&#; De&#;i&#;iyor!Windows 11 ile Gelen Bir De&#;i&#;im Daha: Ekran Al&#;nt&#;s&#; Arac&#; De&#;i&#;iyor!Windows'un sevilen özelliklerinden biri olan ekran görüntüsü alma arac&#;, Windows 11'de farkl&#; bir &#;ekilde gelecek.

Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Alma

ekran görüntüsü alma

Baz&#; durumlarda ekrandaki bir görüntüyü resim dosyas&#; olarak kaydetmeniz gerekebilir. Örne&#;in Enter sayfalar&#;nda gördü&#;ünüz ekran görüntülerinin nas&#;l kaydedildiklerini hiç dü&#;ündünüz mü?

Bu bölümde, ekrandaki bir görüntünün "foto&#;raf&#;n&#;" çekmeyi ö&#;reneceksiniz. Ancak foto&#;raf çekmek dedi&#;imizde akl&#;n&#;za standart bir foto&#;raf makinesi ile yap&#;lm&#;&#; çekimler gelmemeli. Ekrandaki bir görüntüyü kaydetmek isterseniz, elbette bir foto&#;raf makinesi kullanabilirsiniz. Ancak bu yöntem hem zordur; hem de istenilen kaliteye ula&#;&#;lamaz. Olu&#;acak yans&#;malar ve yetersiz &#;&#;&#;k, ço&#;u zaman ba&#;ar&#;s&#;z foto&#;raflarla ba&#; ba&#;a kalman&#;za neden olacakt&#;r. Peki ama bu sayfalarda da gördü&#;ünüz ekran görüntülerini nas&#;l kaydediyoruz? Bu i&#; için zorlu engelleri a&#;t&#;&#;&#;m&#;z&#; dü&#;ünmeyin. Ekran görüntüsünü kaydetmek, sadece birkaç t&#;klama ile mümkün.

Bilgisayarda ekran görüntüsü almak için bu k&#;sayollar&#; kullanabilirsiniz:

  • FN + Print Screen
  • Windows + Print Screen
  • Windows + Shift + S
  • Alt + Print Screen
  • Yaln&#;zca Print Screen tu&#;u
  • Ekran Al&#;nt&#;s&#; Arac&#;

Bilgisayarda ScreenShot Alma

ekran goruntusu alma

Bilgisayarda ekran görüntüsü almak için k&#;sayol mevcut. Hemen her konuda en büyük yard&#;mc&#;m&#;z olan bilgisayar&#;m&#;z, ekran görüntüsünü kaydetmek için de imdad&#;m&#;za ko&#;uyor. Klavyedeki "Print Scrn" tu&#;u bu amaç için tasarlanm&#;&#;t&#;r. Tu&#;a bast&#;&#;&#;n&#;zda, ekran&#;n o anki görüntüsü haf&#;zaya al&#;n&#;r.

Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Nereye Kaydedilir?

bilgisayarda ekran görüntüsü alma

Ekran görüntüsünü Print Screen tu&#;u ile ald&#;ktan sonra herhangi bir program&#; (Paint, Word, Excel gibi) aç&#;p "Düzen" menüsü alt&#;ndaki "Yap&#;&#;t&#;r" seçene&#;ine t&#;klarsan&#;z, haf&#;zadaki görüntü bir anda kar&#;&#;n&#;zda belirecektir. Art&#;k bu görüntüyü kaydedebilir ve diledi&#;iniz zaman tekrar açabilirsiniz. Çünkü ekran görüntüsü, kay&#;t i&#;lemi sonucunda ba&#;&#;ms&#;z bir dosya olarak sabit diske yaz&#;lacakt&#;r.

Bilgisayarda Print Screen Tu&#;u Yoksa Nas&#;l Ekran Görüntüsü Al&#;n&#;r?

apple ekran görüntüsü alma

Baz&#; bilgisayar klavyelerinde Print Screen tu&#;u yer almaz. Apple laptoplar bunlardan biridir. Bu gibi durumlarda yukar&#;daki kombinasyonu kullanabilirsiniz. Apple klavyede ekran görüntüsü almak için Shift+Command+3 tu&#;lar&#;na basman&#;z yeterli olacakt&#;r.

Mac'te Ekran Görüntüsü Nas&#;l Al&#;n&#;r?

Mac OS X'te ekran görüntüsü almaBütün ekran&#;n ekran görüntüsünü almak için;

  1. Klavyede Command-Shift-3 tu&#; birle&#;imine bas&#;n
  2. Ekran görüntüsü al&#;n&#;r ve Masaüstünde dosya olarak kaydedilir.

Ekran&#;n bir k&#;sm&#;n&#;n ekran görüntüsünü almak için;

  1. Klavyede Command-Shift-4 tu&#; birle&#;imine bas&#;n ve görüntüsü al&#;nacak alan&#; seçmek için art&#; imlecini sürükleyin.
  2. Fare dü&#;melerini bas&#;l&#; tutarken tu&#;lar&#; b&#;rak&#;n.
  3. Ekran görüntüsü almaya haz&#;r oldu&#;unuzda fare dü&#;mesini b&#;rak&#;n.
  4. Ekran görüntüsü al&#;n&#;r ve Masaüstünde dosya olarak kaydedilir.

Gereksiz Bölümleri Silmek

Bu yöntemin tek dezavantaj&#;, "Print Scrn" tu&#;una bast&#;&#;&#;n&#;zda ekrandaki tüm görüntünün haf&#;zaya al&#;nacak olmas&#;d&#;r. Gereksiz bölümleri silmek veya kesmek için bir grafik program&#; kullanmak zorunda kal&#;rs&#;n&#;z. Ama "Print Scrn" tu&#;una basarken ayn&#; anda klavyedeki "ALT GR" tu&#;unu da bas&#;l&#; tutarsan&#;z, sadece aktif olan pencerenin görüntüsü haf&#;zaya al&#;n&#;r. Böylece i&#;inize yaramayan pencereleri silmekle u&#;ra&#;man&#;za da gerek kalmaz.

Ekran Görüntüsü Alma Program&#;

Ekran resmi almak için yard&#;mc&#; programlar da kullanabilirsiniz. En s&#;k kullan&#;lan ekran görüntüsü alma programlar&#;ndan biri Lightshot program&#;d&#;r. Program&#; kurduktan sonra yine Print Screen tu&#;una basarak resim olarak kaydetmek istedi&#;iniz ekran görüntüsünü istedi&#;iniz &#;ekilde k&#;rp&#;p kaydetme tu&#;una t&#;klaman&#;z yeterli. Ekran görüntüsünü resim olarak istedi&#;iniz dosyaya kaydedebilirsiniz.

Ekran görüntüsünü kaydetmek için baz&#; özel programlardan yard&#;m alma &#;ans&#;na da sahipsiniz. Örne&#;in 3 boyutlu oyunlar&#;n görüntüsünü kaydetmek istiyorsan&#;z, 'Print Scrn" tu&#;u genellikle i&#;inize yaramayacakt&#;r. Bu gibi durumlarda, "Hyper-Snap" gibi geli&#;mi&#; bir görüntü yakalama program&#;n&#; kullanman&#;z gerekli.

Özel Efektler

E&#;er ald&#;&#;&#;n&#;z ekran görüntüsü üzerinde de&#;i&#;iklik yapmak istiyorsan&#;z, Paint gibi bir grafik program&#;ndan yard&#;m alabilirsiniz. Ancak Paint'in sundu&#;u olanaklar sizin için yeterli de&#;ilse ve resmi efektlerle zenginle&#;tirmek isterseniz, Photoshop gibi daha geli&#;mi&#; bir grafik program&#;n&#; tercih etmenizde yarar var. Bu program&#; kullanarak, resim üzerinde rötu&#; ve özel efektler uygulayabilirsiniz. Böylece resminiz daha profesyonel bir görünüme kavu&#;mu&#; olur.

SnagIt &#;le Ekran Görüntüsü Alma

Windows'un alt&#;nda yer alan Paint, resim çekme i&#;lemini basitçe icra edebiliyor. Ancak bu konuda daha profosyonel ve pratik yaz&#;l&#;mlar da yok de&#;il. Bu yaz&#;l&#;mlar sayesinde resim çekmek gerçekten çocuk oyunca&#;&#;.

Resim karesi alabilme konusunda oldukça hüner sahibi olan SnagIt yaz&#;l&#;m&#;n&#;n 8. Versiyonu bugünkü makalemizin konusunu olu&#;turuyor. SnagIt ile resim çekmek çok kolay.

SnagIt yaz&#;l&#;m&#;n&#;n son sürümünü indirmek için t&#;klay&#;n.

SnagIt ile ekrandan görüntü alma (1)

SnagIt yaz&#;l&#;m&#;n&#; kurduysan&#;z art&#;k resim çekmenin kolayl&#;&#;&#;n&#; ya&#;aman&#;z&#;n vakti gelmi&#; demektir. Oldukça pratik hale gelen resim çekme i&#;lemi için gene Print Screen tu&#;unu kullan&#;yoruz.

Ancak SnagIt, elbette Paint gibi tekdüze bir yaz&#;l&#;m olmad&#;&#;&#;ndan ve ana i&#;levinin resim çekmek olmas&#;ndan ötürü baz&#; farkl&#; opsiyonlar&#; mevcut.

&#;imdi s&#;ras&#;yla SnagIt'in kullan&#;c&#;lar&#;na sundu&#;u bu farkl&#; ve de kullan&#;m&#; pratikle&#;tiren opsiyonlar&#;n&#; inceleyelim.

SnagIt ile ekrandan görüntü alma (2)

Öncelikle SnagIt Widows alt&#;nda çal&#;&#;&#;rken Windows Saat'inin oldu&#;u çubukta yer al&#;r ve yaz&#;l&#;m&#;n devrede oldu&#;unu bu &#;ekilde görebilmeniz mümkün.

Kar&#;&#;m&#;za gelen ilk ayarlar ise &#;unlar: Region, Window, Full screen, scrolling window ve web page.

&#;lk olarak Region özelli&#;ine bir göz atal&#;m. Region opsiyonunu seçtikten sonra yaz&#;l&#;m&#; görev çubu&#;una indirin. (Bunun için 'X' tu&#;una t&#;klayabilirsiniz, yaz&#;l&#;m kapanmayacakt&#;r). Ard&#;ndan Print Screen tu&#;una bas&#;n. Bu tu&#;a bast&#;&#;&#;n&#;z anda ekrana yaz&#;l&#;m&#;n imleci gelecektir. Ekran&#; o an donduran SnagIt yaz&#;l&#;m&#;, sizin ekranda bulunan görüntünün diledi&#;iniz bölgesini alabilmenizi sa&#;lar. Bu i&#;lemden sonra yapman&#;z gereken tek &#;ey bölgeyi seçtikten sonra farenizin tu&#;undan elinizi çekmek. Ard&#;ndan program sizi kendi menüsüne götürecektir. Bu ad&#;mda Farkl&#; Kaydet ile ald&#;&#;&#;n&#;z kareyi kaydedebilirsiniz.

SnagIt ile ekrandan görüntü alma (3)

Window seçene&#;i aktifken ise durum biraz daha farkl&#;d&#;r. Print Screen tu&#;una bast&#;&#;&#;n&#;zda ekranda yer alan pencereler aras&#;nda bir seçim yapars&#;n&#;z. Bu sayede diledi&#;iniz pencerenin, özellikle el ile kendiniz u&#;ra&#;madan, diledi&#;inizce resmini çekebilirsiniz.

SnagIt ile ekrandan görüntü alma (4)

Full Screen özelli&#;ini açt&#;&#;&#;n&#;zda ise aynen Windows Paint yaz&#;l&#;m&#;nda oldu&#;u gibi o an ekranda ne görüyorsan&#;z o ekran&#;n tamam&#; haf&#;zaya al&#;n&#;r ve bu &#;ekilde size sunulur. Yani bu opsiyon ile Paint'in size sundu&#;u özellik aras&#;nda bir fark yok.

SnagIt ile ekrandan görüntü alma (5)

Scrolling Window ise bu yaz&#;l&#;m&#;n sundu&#;u bir di&#;er çarp&#;c&#; özellik asl&#;nda. Bir word dosyas&#; üzerinde çal&#;&#;t&#;&#;&#;n&#;z&#; varsayal&#;m. Ancak belgedeki yaz&#;lar uzun oldu&#;undan çubukla a&#;a&#;&#;ya do&#;ru kayman&#;z gerekebilir. Peki bir tek karede birkaç sayfa dökümana nas&#;l yer verebilirsiniz?

Bunun için yapman&#;z gereken bu opsiyon aktifken Print Screen tu&#;una basmak ve ard&#;ndan araç çubu&#;unu a&#;a&#;&#;ya do&#;ru kayd&#;rmak. Farenin tu&#;unu b&#;rakana kadar, ekranda ne gördüyseniz aynen haf&#;zaya al&#;nacakt&#;r.

Resim formatlar&#;n&#; çevirme

SnagIt ile resim formatlar&#;n&#; da birbirine çevirme &#;ans&#;n&#;z var. Yaz&#;l&#;m penceresi aç&#;kken pencerenin solundaki Related Tasks k&#;sm&#;na gelelim. Burada Convert Image seçene&#;ini göreceksiniz. Bu k&#;sma t&#;kay&#;n ve devam edin. Ard&#;ndan hangi dosyan&#;n format&#;n&#; çevirmek istiyorsan&#;z 'Add Files' bölümünden onu seçin. Bir sonraki ad&#;mda ise seçti&#;iniz resim dosyas&#;n&#; hangi formata çevirmek istedi&#;inizi 'File Format' k&#;sm&#;ndan ayarlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir