taşdelen mesire yeri / Taşdelen Mesire Yeri Nerede Haritası Çekmeköy İstanbul

Taşdelen Mesire Yeri

taşdelen mesire yeri

How to get to Tasdelen mesire yeri in Çekmekoy by Bus or Cable Car?

Public Transit to Tasdelen mesire yeri in Çekmekoy

Wondering how to get to Tasdelen mesire yeri in Çekmekoy, Turkey? Moovit helps you find the best way to get to Tasdelen mesire yeri with step-by-step directions from the nearest public transit station.

Moovit provides free maps and live directions to help you navigate through your city. View schedules, routes, timetables, and find out how long does it take to get to Tasdelen mesire yeri in real time.

Looking for the nearest stop or station to Tasdelen mesire yeri? Check out this list of stops closest to your destination: Taşdelen; Taşdelen - Kadiköy Yönü; Ekşioğlu Mahallesi - Kadiköy Yönü.

BusAT14ACable Car:MİNİBÜS: CMİNİBÜS: C

Want to see if there’s another route that gets you there at an earlier time? Moovit helps you find alternative routes or times. Get directions from and directions to Tasdelen mesire yeri easily from the Moovit App or Website.

We make riding to Tasdelen mesire yeri easy, which is why over million users, including users in Çekmekoy, trust Moovit as the best app for public transit. You don’t need to download an individual bus app or train app, Moovit is your all-in-one transit app that helps you find the best bus time or train time available.

For information on prices of Bus and Cable Car, costs and ride fares to Tasdelen mesire yeri, please check the Moovit app.

Use the app to navigate to popular places including to the airport, hospital, stadium, grocery store, mall, coffee shop, school, college, and university.

Location: Çekmekoy, İstanbul

Taşdelen Mesire Alanı &#; Piknik, Mangal, Ulaşım, Giriş Ücreti

İstanbul&#;da temiz hava ve orman kokusu alabileceğiniz en güzel yerlerden biri olan “Taşdelen Mesire Alanı”, İstanbullunun popüler hafta sonu gezi duraklarından biri olarak biliniyor.

Çam, meşe, göknar ve kayın ağaçlarıyla kaplı olan bu mesire yeri, daha çok piknik ve bisiklet gezisi için tercih ediliyor olsa doğa yürüyüşü veya hafta sonu kahvaltısı için de gidilecek yerlerden.

Hafta sonu yürüyüşlerinin, koşularının ve pikniklerinin vazgeçilmez adreslerinden biri olan Taşdelen Mesire Alanı, eskisine nazaran çok iyi bir durumda, görünümde veya atmosferde olduğunu söyleyemesek de, yine de civardaki İstanbullu için güzel bir seçenek olabilir. Özellikle bisiklet sevdalıları için güzel bir adres olan bu mesire alanı, ailece keyifli vakitler geçirebileceğiniz, Anadolu Yakası&#;nın en iyi bilinen mesire alanlarından.

Taşdelen Mesire Alanı yılı itibariyle açık. Araçlarınız ile ormana gidiyorsanız 20 TL ödüyorsunuz. Ayrıca tuvaletler biraz problemli. Bu iki sıkıntının dışında, güzel bir piknik veya yürüyüş yapılabilecek alan diyebiliriz. Ancak siz yine de beklentinizi çok yüksek tutmayın&#; Buranın bir Belgrad Ormanı veya Mihrabat Korusu (Mihrabat Mesire Yeri) olmadığını unutmayın.

Taşdelen Mesire Alanı Hakkında Bilgi

Taşdelen Mesire Alanı Hakkında Bilgiler

metrekarelik oldukça geniş bir alana yayılan, dönümlük orman alanına sahip olan Taşdelen Mesire Alanı, adını bu geniş alan içerisinden çıkan tarihi Taşdelen kaynak sularından alıyor.

Taşdelen su kaynaklarının tarihi ise yılına kadar uzanıyor. Bu tarihten beri var olan su kaynakları birçok hastalığa, özellikle böbrek taşına iyi geldiği söyleniyor. Buradaki kaynak suları Mustafa Kemal Atatürk&#;ün hastalığında dahi kullanıldığı biliniyor.

Taşdelen suyu, hâlâ bu mesire alanındaki çeşmelerden akıyor. Sırf bu yüzden bile bu alanı ziyaret eden çok sayıda İstanbullu var.

Taşdelen ormanına sahip olan bu alan, eskiden insanların odun ve su ihtiyacını karşılayan bir yerken, günümüzde İstanbullunun huzurlu vakit geçirerek temiz hava alabileceği, spor ve piknik yapabileceği bir yer olarak hizmet veriyor.

Taşdelen&#;in tabiat değerleri ve ulaşım kolaylığı ile, İstanbul&#;un en önemli çekim merkezlerinden biri. Ayrıca restoran ve büfesi de olan bu mesire alanında dilerseniz mangal da yakabiliyorsunuz.

Taşdelen Mesire Yeri Manzarası, İstanbul

Taşdelen Mesire Alanı Nerede ve Nasıl Gidilir ?

Taşdelen Mesire Alanı, İstanbul Anadolu Yakası&#;nda, Üsküdar Şile yolunda Çekmeköy&#;de bulunuyor. Şehrin birçok noktasından toplu taşıma araçlarıyla mesire alanına rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Alana İETT otobüsleriyle ulaşım için, 14ÇK, 11ÇB, 9Ş, 9Ç ve 14ŞB nolu otobüsleri kullanabilirsiniz. Bu otobüsler ile alanın girişine 2 dakika yürüme mesafesinde olan Acar Sokak otobüs durağına gelebiliyorsunuz.

Taşdelen Mesire Yeri, İstanbul

Ayrıca, 11ÜS, 11SA, 11, 11A, , B, D, H, S, Y, , , A, T, N, ST nolu otobüslerle de Taşdelen&#;e 3 dakika yürüme mesafesinde olan Serindere otobüs durağına ulaşabilirsiniz.

Kendi aracınızla alana ulaşım için de Üsküdar-Şile Tem yolu üzerinden girilen Taşdelen&#;den 1 km sonra mesire yerinin girişini görebilirsiniz.

  • Adres: Taşdelen, Taşdelen Cd. 22/A, Çekmeköy/İstanbul
Taşdelen Mesire Alanı Ormanlık, İstanbul

Taşdelen Mesire Alanı Giriş Ücreti

Taşdelen Mesire Alanı giriş ücreti yılı itibariyle ; yaya olarak 10 TL, otomobil için ise 25 TL&#;dir.

Zaten mesire alanlarındaki işletmelerin büyük bir bölümü, hizmet konusunda ciddi anlamda sıkıntılı oluyor. Bu yüzden sadece piknik yapmak veya meşhur Taşdelen kaynak suyundan almak için gidebileceğiniz, hafta sonu koşusu veya yürüyüşü yapmak için tercih edebileceğiniz bir yer.

İstanbul&#;daki birçok mesire alanında olduğu gibi, buradaki tuvaletler de yeteri kadar temizlenmiyor. Fakat ortam genel itibariyle güzel, giriş ücreti araçla biraz pahalı. Ancak kaynak suyu için burayı ziyaret ediyorsanız, ödediğiniz ücrete değebilir. Bildiğim kadarıyla da sadece 5 damacana kaynak suyu alabiliyorsunuz. Fazlasına da izin verilmiyor.

Koşu Yolu, Taşdelen Mesire Alanı

Son olarak, Taşdelen Mesire Alanı&#;nda kene problemi vardı. Sanıyorum ilaçlamalar yapıldı. Fakat yapılmadıysa biraz daha dikkatli olmanız da yarar var. Öldürücü özelliği bulunmasa da, yine de huzurunuzu bozabiliyor. +90 13 68 nolu telefonu arayarak, kene için ilaçlama yapılıp yapılmadığını da öğrenebilirsiniz.

  • Mesire alanını saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Hafta sonları özellikle Pazar günleri aşırı yoğun olan mesire yerine hafta içi gitmeniz de yarar var, özellikle su almak veya spor yapmak istiyorsanız. Ümraniye, Çekmeköy, Üsküdar, Sancaktepe, Sarıgazi ve Samandıra gibi yerlerde oturan vatandaşlar da burayı piknik için tercih edebilir. Fakat Anadolu Yakası&#;nda çok daha iyi piknik yapılabilecek alanların olduğunu da unutmayın.

Taşdelen Mesire Yeri Piknik Masaları, İstanbul

Mesire alanına hafta sonu piknik için gitmeyi planlıyorsanız, sabahın erken saatlerini tercih ettiğinizden emin olun. Özellikle pazar günleri alan çok kalabalık oluyor ve bazı aileler de iki veya üç masayı işgal edebiliyor. Çok fazla oturacak masa olmadığından dolayı da, yerde oturma ihtimaliniz de var. Eğer kene problemi çözülmediyse, yerde piknik yapmanızı da pek tavsiye etmiyoruz.

  • Taşdelen Mesire Alanı&#;nda kamp yapılacak yerler de bulunuyor. Kamp için ayrıca ücret ödemiyorsunuz. Giriş ücreti için ödediğiniz ücrete, burada kamp yapabilirsiniz.

Alan güvenlik konusunda iyi. İçeride alkol alabileceğiniz yer olmadığı gibi, pek fazla alkol içen de yok. İçerideki restoranı ve büfeyi mümkünse kullanmayın. Kullanacaksanız da, üst düzey bir hizmet beklemeyin deriz.

BENZER İÇERİKLER

İstanbul içerisinde orman havası alacağınız, doğanın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi Taşdelen Mesire Alanı’dır. Burası hem İstanbulluların hem de İstanbul’a gelen ziyaretçilerin hafta sonlarında tercih ettiği en popüler mesire alanlarından biridir. İçerisinde onlarca çeşit ağaçlar, yürüyüş rotaları, piknik alanları yer almaktadır. Atmosferi ve temiz havasıyla doğaseverlerin vazgeçilmezlerinden biri olacaktır. İstanbul’da piknik yapılacak yerler denildiğinde Çekmeköy civarında ilk akla gelen yerlerden birisi burasıdır. Peki Taşdelen Mesire Alanı’nın sahip olduğu olanaklar nelerdir? İçerisinde neler vardır ve nasıl ulaşım sağlanır?

Başlıklar

Taşdelen Mesire Alanı’nda Neler Var?

Mesire alanının bulunduğu bölge yaklaşık 38 bin metrekarelik bir alan üzerindedir. Bu alanın 2 bin dönümü ise ormanlıktır. İstanbul’da gezip görebileceğiniz en yeşil alanlardan biri olan Taşdelen Mesire Alanı ismini ise burada yer alan Taşdelen kaynak sularından almaktadır. Bu kaynak sularının tarihi senesine dek uzanmaktadır. Buradan çıkan kaynak suyunun başta böbrek rahatsızlığı olmak üzere çeşitli hastalıklara iyi geldiği düşünülmektedir. Hatta Mustafa Kemal Atatürk’ün de rahatsızlığı döneminde bu kaynak sularından içtiği bilinmektedir. Her ne kadar burayı ziyaret edenlerin büyük bir çoğunluğu piknik amacıyla gelse de büyük bir çoğunluk da kaynak suları için gelmektedir.

İstanbul’da piknik yapılacak yerler

İstanbul’da piknik yapılacak yerler içerisinde belki de ulaşım kolaylığı ile en rahat yerlerden biridir. İstanbulluların sıkça geldiği ve huzurlu vakit geçirdiği bu mesire alanında çeşitli aktiviteler için uygun yerler bulunmaktadır. Mesire alanı içerisinde yürüyüş ve koşu yapabileceğiniz parkurlar, bisiklet sürebileceğiniz rotalar bulunmaktadır. İnsanların büyük bir çoğunluğu burayı piknik için tercih etmektedir. Piknik alanları bir hayli geniştir. Masalar, sandalyeler ve kamelyalar bakımından yeterlidir. Masaların birbirlerine olan mesafesi ise ne uzak ne de çok yakındır. Ortam kalabalık olsa dahi yine de iç içe bir görünümü yoktur.

İstanbul’da piknik yapılacak yerler

Taşdelen Mesire Alanı genellikle ailelerin tercih ettiği bir alandır. Burada gürültü yapan, taşkınlık çıkaran, huzuru kaçıran ziyaretçiler görmeniz olanaksızdır. Çünkü ortam daha çok kalabalık ailelere hitap etmektedir. Hafta sonlarında, bayram günlerinde ailenizi ya da sevdiklerinizi alarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Mangal ve semaver ateşi yakmak serbesttir ancak ormanlık alandan biraz uzakta olması şartıyla. Çevrede alışveriş yapabileceğiniz küçük bir büfe de yer almaktadır. Bu büfeden temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Taşdelen Mesire Alanı içerisinde neler olduğunu ve sahip olduğu olanakları kısaca sıralamak gerekirse;

  • Tuvaletler,
  • Otopark,
  • Mescit,
  • Büfe,
  • İçilebilir çeşme suları,
  • Piknik masaları,
  • Oturma alanları ve kamelyalar,
  • Trekking rotaları,
  • Lokanta,
  • Elektrik üniteleri…

Taşdelen Mesire Alanı Giriş Ücretleri

İstanbul’da piknik yapılacak yerler

İstanbul’da piknik yapılacak yerler genellikle ücretlidir. Taşdelen Mesire Alanı için de bu durum geçerlidir. Bu mesire alanına girişlerde otomobil başına ödenen ücret itibariyle 30 TL&#;dir. Bireysel girişlerde ise kişi başı 8 TL ödenmektedir.

Taşdelen Mesire Alanı Nerede? Taşdelen Mesire Alanı’na Nasıl Gidilir?

İstanbul’da piknik yapılacak yerler

Mesire alanı İstanbul’un Anadolu Yakası&#;nda, Üsküdar – Şile mevkiinde yer almaktadır. İlçe olarak ise Çekmeköy’e bağlıdır. İstanbul’un merkezi yerlerinden buraya ulaşım oldukça rahattır. Mesire alanı Kadıköy’den 22 km, Beşiktaş’tan ise 30 km uzaklıkta yer alır. Ayrıca alana toplu taşıma araçlarıyla da ulaşım sağlamak mümkündür. 14ÇK, 11ÇB, 9Ş, 9Ç ve 14ŞB numaralı İETT otobüslerini kullanarak buraya oldukça yakın bir konumda inebilirsiniz.

Bu içeriğimizde İstanbul’da piknik yapılacak yerler arasında olan Taşdelen Mesire Alanı’nın sahip olduğu olanaklardan söz edilmiştir. Buna benzer daha birçok gezi içeriği için YouTube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır