kedimi ücretsiz kısırlaştırmak istiyorum / VetNet - İ.B.B Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü

Kedimi Ücretsiz Kısırlaştırmak Istiyorum

kedimi ücretsiz kısırlaştırmak istiyorum

Belediye Kısırlaştırma Yapıyor mu?

  • Uzaklaştırılmış 2 gün cezanın, 1 gün 22 saat 7 dakika kadarı kaldı.
    Konu Sahibi
    Sokaktan aldığımız dişi bir kedi var. 1 yıl kadar falan evde baktık. Ev bah&#;eli olduğundan sık sık dışarı &#;ıkıyordu. ay &#;nce 3 tane yavruladı ikisi dişi biri erkek.
    Yavrular b&#;y&#;y&#;nceye kadar evde baktık. B&#;y&#;y&#;nce evde baş edemez olduk. Bah&#;eye bir barınak yaptık orada duruyorlar artık.

    &#;n&#;m&#;z bahar. Dişi kediler yine yavrular. Bu kadar yavruyla baş edemeyiz. Kısırlaştırmak en mantıklı yol ama 3 tane kedinin kısırlaştırma masraflarını karşılayamam.

    Ke&#;i&#;rende oturuyorum. Belediye sadece sokak hayvanlarına bakıyormuş diye duydum. Bu kedileri sokak hayvanı olarak mı kabul ederler, kısırlaştırırlarsa &#;cret alırlar mı?
    Bir de sokak hayvanı olunca geri vermiyorlarmış galiba. Salıveriyorlarmış bir yere



  • Yüzbaşı
    Mesaj
    İstanbul ve İzmit'te belediyenin bu işlemi &#;cretsiz yaptığını duymuştum Ankara'da da &#;yle olduğunu d&#;ş&#;n&#;yorum.
  • Çavuş
    81 Mesaj
    Her belediyenin aynı hizmeti varmıdır bilmiyorum ama İstanbul da yapıyorlar ve &#;cret falanda almıseafoodplus.infoıca aldıkları yere geri bırakıyorlar, tabi sahiplendirmeyede &#;alışabilirler ama birazda sizin tavrınıza bakar. Siz isterseniz bakacağım derseniz verirler. Bah&#;ede baktığınızı s&#;ylerseniz yapmamaları &#;in bir neden yok. B&#;y&#;k olasılık vardır ve yaparlar. Bulunduğunuz il&#;edeki belediyeyinin veterinerlik hizmetlerini arayıp bilgi alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova -- 10 Kasım ; >
  • Çavuş
    98 Mesaj
    Ankara'da belediye bu işi yapıyor mu bilmiyorum.

    Ama Ankara &#;niversitesi Veterinerlik Fak&#;ltesi, bir&#;ok ameliyatı uygun fiyata yapıyor.
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Teğmen
    Mesaj
    Belediyeler sahipli hayvanlara hi&#;bir tedavi uygulayamaz sadece &#;ok acil durumlarda m&#;dahale seafoodplus.infoner fak&#;lteleri ise bulunduğu ildeki veteriner hekimler odasıyla anlaşarak bir fiyat verir d&#;ş&#;k fiyatlar veremez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzaklaştırılmış 2 gün cezanın, 1 gün 22 saat 7 dakika kadarı kaldı.
  • Çavuş
    81 Mesaj
    Şansınızı zorlayın bence, bizde bah&#;ede bir s&#;r&#; kediye mama verip besliyoruz, bu kedilerin bizim yada sahipli olduğu anlamına gelmiyor. &#;stelik aynı şekilde bah&#;eye gelen bir kediyi kısırlaştırdım ve ilk mesajımda yazığım gibi onlar barınağa almak istediler ben bakacağım diyerek aldım. Ve şu an evde bah&#;ede takılıyor. Evde yada balkonda bakılmadığını belirtip s&#;rekli bah&#;ede baktığınızı belirtirseniz neden yapmasınlar. Arayın belediyeyi bir şey kaybetmezsiniz. &#;stelik burada bah&#;ede bakılan t&#;m kediler i&#;in insanlar belediyeye gidiyor kısırlaştırma işlemi i&#;in.
  • Uzaklaştırılmış 2 gün cezanın, 1 gün 22 saat 7 dakika kadarı kaldı.
  • Yüzbaşı
    Mesaj
  • Çavuş
    90 Mesaj
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

Sayfası

İzmir Büyükşehir Belediyesisokak kedilerini kısırlaştırma kampanyası başlattı. Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü, Kültürpark içinde bulunan Küçük Hayvan Polikliniği'nde 15 Eylül- 15 Kasımtarihleri arasında ücretsiz kedi kısırlaştırma operasyonları gerçekleştirecek.

Poliklinikte öncelikle, sokak kedilerinde yoğun olarak görülen ve insan sağlığı açısından sokak ve parklarda risk oluşturan iç parazitlere karşı bir uygulama yapılacak.
Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdür Vekili Mehmet Emin Sözeri, ücretsiz olarak yapılacak kedi kısırlaştırma operasyonu için vatandaşların 27 98 numaralı telefondan randevu alabileceklerini belirterek tüm hayvanların kulaklarına operasyon geçirdiğine ilişkin işaret konulacağını söyledi.
yılından bu yana veteriner müdürlüğünde kedi ve köpeği kısırlaştırdıklarını ifade eden Sözeri özellikle sokak köpeklerinin dışkılarından bulaşan Kist Hydatic mikrobunun akciğer ve karaciğeri tahrip edip insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.
İzmirli hayvan severlerden kampanyaya destek vermelerini beklediklerini ifade eden Mehmet Emin Sözeri başlattıkları çalışma ile sokak hayvanlarının başıboş biçimde üremelerine engel olmayı amaçladıklarına dikkat çekti Sözeri ayrıca geçtiğimiz yıl sokak kedilerine yönelik olarak Hayvanları Koruma Günü'nde başlatılan ve bir ay boyunca devam eden çalışmanın çok olumlu sonuçlar verdiğini de sözlerine ekledi.

Sahipli hayvanlar için kısırlaştırma ücretleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü
sahipli hayvanlarda kısırlaştırma işlemi ücretlerini de şöyle belirledi;
Dişi köpek 50 milyon lira, erkek köpek 35 milyon bin lira, dişi kedi 34 milyon bin lira, erkek kedi ise 29 milyon bin liraya kısırlaştırılıyor.

Kedi Sahipleri İçin A'dan Z'ye Kedi Kısırlaştırma Rehberi

Öncelikle kedi kısırlaştırma operasyonuna karar vermeden önce hem senin hem de kedin için bunun en doğru karar olduğundan emin olman gerekiyor. Bu nedenle kısırlaştırma işlemi öncesi veterinerinle görüşmeli, kedinin yaşı, cinsiyeti ve genel sağlık durumu göz önünde bulundurularak bir karar verilmelidir. Eğer veteriner de kısırlaştırmanın kedin için en sağlıklısı ve faydalısı olacağını düşünüyorsa, işlem öncesi yapman gerekenleri sana bir bir anlatacaktır.



Kedi kısırlaştırma öncesi kedinin saat kadar aç kalması gerekiyor. Bu, işlem sırasında verilecek anestezinin etkisinin daha hafif ve sorunsuz atlatılmasını sağlıyor. Operasyondan saat önceye kadar da ona su içirmemen gerekiyor. Eğer kedinin daha önce geçirdiği herhangi bir ameliyat ya da karşı karşıya kaldığı herhangi bir sağlık problemi varsa, bunu operasyon öncesi mutlaka işlemi yapacak veterinere bildirmen gerekiyor.



Operasyon öncesi dikkate alınması gereken bir diğer önemli nokta da kedi kısırlaştırma yaşı. Çoğu veteriner, kedilerin daha kaliteli bir yaşam sürebilmeleri için cinsel olgunluğa eriştikleri andan itibaren kısırlaştırmaları gerektiğini vurguluyor. Bu da çoğu kedide 4 ila 6 aylık döneme denk geliyor. Hem dişi hem erkek kedi kısırlaştırma yaşı için bunu söylemek mümkündür. Elbette kedin için en doğru kararı kapsamlı bir muayene sonrası veterinerin verecek ve yaşının kısırlaştırmaya uygun olup olmadığını sana bildirecektir.



Kedi kısırlaştırma operasyonu sırasında fiziksel farklılıklarından dolayı dişi ve erkek kedilere farklı işlemler uygulanıyor. Operasyondan hemen önce kedin genel anestezi altına alınıyor. Erkek kedilerde bu işlem aslında "kastrasyon" olarak adlandırılır ve her iki testisin de çıkarılmasını gerektirir. Dişi kedilerde ise hem tek başına rahim hem de her iki yumurtalık çıkartılarak kısırlaştırma işlemi tamamlanmış olur.



Her ne kadar önemli bir operasyon olsa da, özellikle evcil kediler için kısırlaştırma olabildiğince rutin bir prosedür olarak bilinir ve güvenilir ellerde gerçekleştirildiği takdirde komplikasyon oluşma riski oldukça düşüktür. Kedine ameliyat sonrası ağrılarını hafifletmek için uygun dozda ağrı kesiciler ve rahatlatıcı ilaçlar da verilecektir. Öte yandan herhangi bir komplikasyon ile karşı karşıya kaldığını düşündüğün anda hemen veterinerine haber vermen ve durumu izah etmen gerekir. Çoğu kedi, operasyondan kısa bir süre sonra uyanarak aynı gün eve gönderilir. Yapılan işleme bağlı olarak dikişler görünür ya da gizli olabilir.



Kısırlaştırma Sonrası Bakım Nasıl Olmalı?


Belediye veterineri &#;cretsiz mi yoksa &#;cretli midir? Belediye veterineri nasıl &#;ağrılır?

Haberin Devamı

Türkiye'de en fazla belediye veterineri olan şehirler şu şekilde sıralanabilir:

 1- İstanbul 2- Eskişehir 3- Ankara 4- İzmir 5- Bursa 6- Antalya

Belediye Veterineri Ücretsiz mi Yoksa Ücretli midir?

Türkiye'nin birçok şehrinde kurulan belediye veterinerleri, ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Hem evcil hem de sokak hayvanları için sunulan aşı, tedavi, bakım ve barınak hizmetlerinin tamamı ücretsizdir.

Evcil hayvanlarını kısırlaştırmak isteyenler belediye veterinerlerini arayarak ya da internet üzerinden randevu alabilirler. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne çalışan bu kurumlar, hayvan sağlığı kapsamında birçok panel ve konferans düzenlemektedir. Bu konferanslara ücretsiz olarak katılmak ve hayvan sağlığı hakkında bilgi edinmek de mümkündür.

Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı birçok birim bulunmaktadır. Hayvanlar için geçici yaşam evleri, oyun alanları, hayvan hastaneleri, tedavi üniteleri ve bahçeli yaşam alanları bu birimler arasında yer alır.

Haberin Devamı

Hayvan hastanelerinde aşılama merkezleri dışında kardiyoloji ve yaban hayvanları birimi de yer almaktadır. Bu birimlerde doğru tedavi yöntemlerini uygulayabilmek için hayvanların röntgeni çekilir. Röntgende çıkan sonuca göre ilaç tedavisi ya da ameliyat gibi tedavi seçeneklerinden biri uygulanır.

Belediyelere bağlı çalışan veterinerlerde ve hayvan hastanelerinde yer alan diğer birimler ise şu şekilde sıralanabilir:

 1- İç hastalıkları birimi

 2- Reprodüksiyon birimi

 3- Cerrahi kliniği

Ameliyatlar ve gerekli muayeneler cerrahi kliniğinde yapılmaktadır. Fizik tedavi için de aynı kliniğe gidilmelidir. Evcil hayvanların Veteriner gözetiminde doğum yapmasını isteyenler belediye veterinerlerinin doğum ve jinekoloji birimine müracaat edebilir. Bu sağlık hizmetlerinin tamamı da diğer hizmetler gibi ücretsizdir.

Belediye Veterineri Nasıl Çağrılır?

Kaza ve yaralanma gibi acil durumlar için belediye veterinerleri çağrılabilir.

'ü arayarak ücretsiz ambulans hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bununla birlikte, kendi imkanlarıyla evcil hayvanlarını veterinere getiremeyenler ya da sokakta yaralı bir hayvan görenler de aynı numaraya tuşlayarak belediyelerin sunduğu ücretsiz hizmetlerden faydalanabilirler.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıldan itibaren sokak hayvanları için özel ambulanslar hizmet vermeye başladı. Yaralı hayvanlara ilk müdahale bu ambulanslarda yapılır.

Başıboş sokak hayvanlarını toplamak ve barınaklara götürmek de belediyelere bağlı çalışan veterinerlerin görevleri arasında yer alır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir