apple kimliği sayfası / Dosya:Apple kimliği ana sayfası.png - Vikipedi

Apple Kimliği Sayfası

apple kimliği sayfası

  • Bu iPhone’da Apple kimliğinizle giriş yaptığınızda iCloud, App Store, iMessage ve Bul gibi servisleri etkinleştirirsiniz.
  • Kişiler, takvimler, fotoğraflar, belgeler, sağlık, aktivite ve diğer uygulama verilerini içeren belirli veriler sizin yerinize saklanıp yedeklenmesi için Apple’a gönderilir.
  • Ayrıca size daha iyi hizmet ve destek sağlamak için aygıtınız Apple kimliğinizle ilişkilendirilecektir.

Apple kimliğiniz ve Apple servisleri her yönüyle gizliliğinizi koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Daha iyi bir deneyim yaşamanızı sağlamak amacıyla yalnızca gereksinimimiz olan verileri toplamak için çok çalışıyoruz. Verileri topladığımızda, bilinçli seçimler yapabilmeniz için neleri topladığımızı ve bunlara niçin gereksinimimiz olduğunu bilmenizin önemli olduğuna inanıyoruz.

Apple kimliği; iCloud, App Store ve Apple’ın diğer çevrimiçi mağazaları, iMessage ve FaceTime gibi Apple servislerine ve tüm aygıtlarınız ile ağ üzerindeki içeriklerinize erişmek için kullandığınız kişisel hesaptır. Apple kimliğiniz giriş yapmak için kullandığınız bilgilerin yanı sıra Apple servislerinde kullanacağınız güvenilir telefon numaraları veya güvenlik soruları gibi tüm iletişim, ödeme ve güvenlik ayrıntılarını da içerir. Apple, daha iyi servis ve destek sağlamanın yanı sıra aygıtınızın garanti durumunu görüntülemede ve aygıtı etkinleştirirken servis teklifleri için uygunluğunuzu denetlemede kolaylık olması açısından aygıtınızın adını, seri numarasını ve diğer donanım tanıtıcılarını tutar. Apple kimliği hesabınızın sayfasında Apple kimliği bilgilerinizi düzenleyebilir ve aygıtlarınızın bir listesini appleid.apple.com adresinde görüntüleyebilirsiniz.

Bu iPhone’da Apple kimliğinizle giriş yaptığınızda iCloud, App Store, iMessage, FaceTime ve Bul gibi servisleri etkinleştirirsiniz. Apple kimliği hesabınızın bilgileri her bir servisle kullanılır ve böylece bu servisleri tutmak ve iyileştirmek için kullanılabilecek analiz bilgilerini oluşturur. Buna ek olarak seçili profil fotoğrafınız, kişileriniz, takvimler, fotoğraflar, belgeler, sağlık, aktivite, Safari sekmeleri ve diğer uygulama verilerini içeren belirli veriler sizin yerinize saklayıp yedeklemesi için Apple’a gönderilir.

iCloud ve Gizlilik

iCloud’a Giriş Yapma

iCloud’u kullandığınızda aygıtınızda sakladığınız bazı veriler otomatik olarak Apple’a gönderilir ve Apple tarafından saklanır. Böylece verilerinize iCloud özelliği etkinleştirilmiş tüm aygıtlarınızdan veya bilgisayarlarınızdan (“aygıtlar”) otomatik olarak erişmeniz sağlanır. Bu veriler şunları içerebilir:

  • Kişiler
  • Takvimler
  • Anımsatıcılar
  • Yer işaretleri
  • Safari sekmeleri
  • Sağlık verileri
  • Ev verileri
  • Notlar
  • Freeform
  • Fotoğraflar
  • Belgeler
  • Cüzdan verileri
  • Anahtar zinciri ve parolalar
  • Aygıt ve hesap ayarları
  • iCloud’u kullanan üçüncü parti uygulamalardaki veriler

iCloud Yedekleme, aygıtınızı değiştirmeniz ya da aygıtınıza geri yükleme yapmanız gerekmesi durumunda aygıtınızdaki verilerin o anki bir yedeğinin olmasını sağlamaya yardımcı olmak için etkinleştirilmiştir.

Hangi iCloud özelliklerinin etkinleştirildiğini ve hangi verilerin iCloud’a gönderildiğini istediğiniz zaman aygıtınızda ayarlayabilirsiniz.

iCloud Veri Güvenliği

iCloud, bilgilerinizi bir yerden bir yere taşınırken şifreleyip iCloud’da şifreli biçimde saklayarak ve kimlik doğrulama için güvenli jetonlar kullanarak korur. Apple, belirli bilgiler için uçtan uca şifreleme kullanır. Bu, bilgilere kasıtlı olarak yalnızca sizin ve iCloud’a giriş yaptığınız aygıtlar üzerinden erişebileceğiniz anlamına gelmektedir. Hiç kimse, Apple bile uçtan uca şifreli bilgilere erişemez. iCloud Veri Güvenliği hakkında daha fazla bilgi için support.apple.com/kb/HT202303 adresine gidin.

Verilerinizi saklamak ve işlemek için hem Apple’ın hem de üçüncü partilerin merkezleri kullanılabilir. Bir üçüncü parti veri merkezinde saklanan veriler işlenirken şifreleme anahtarlarına yalnızca güvenli sunucular üzerinde çalışan Apple yazılımı tarafından ve yalnızca gerekli işlem yürütülürken erişilebilir.

iCloud Anahtar Zinciri

iCloud Anahtar Zinciri; Safari web sitesi kullanıcı adlarınızı ve parolalarınızı, kredi kartı bilgilerinizi ve Wi-Fi ağınıza ait bilgileri güncel tutar ve tüm aygıtlarınızda erişilebilir kılar. Mail, Kişiler, Takvim, Mesajlar, Facebook, Twitter, LinkedIn ve diğer internet hesapları için kullandığınız hesap bilgilerini saklayabilir ve bu bilgileri otomatik olarak tüm aygıtlarınıza ekleyebilir.

iCloud Anahtar Zinciri uçtan uca şifreleme kullanır ve bu bilgilere yalnızca sizin ve iCloud’a giriş yaptığınız aygıtlar üzerinden erişebileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. Hiç kimse, Apple bile iCloud anahtar zinciri verilerine erişemez. iCloud Anahtar Zinciri’ni istediğiniz zaman iCloud ayarlarında kapatmayı seçebilirsiniz.

iCloud Yedekleme

iCloud Yedekleme’yi kullandığınızda, yedeklemeniz fotoğrafları, videoları, mesajları (iMessage, SMS ve MMS), Sağlık ve diğer uygulama verilerini, konum ayarlarını (ayarladığınız konum tabanlı anımsatıcılar), Visual VoiceMail’i, aygıt ayarlarını, aygıt özelliklerini ve ayarlarınıza bağlı olarak iOS veya iPadOS aygıtınızdaki diğer verileri içerebilir.

iCloud’un belirli bir uygulama için uygulama verilerini yedeklemesini durdurmak için Ayarlar > [adınız] > iCloud > Saklama Alanını Yönet > Yedeklemeler bölümüne gidin, iOS veya iPadOS aygıtınızı Yedeklemeler bölümünde seçin ve yedeklemeyi etkisizleştirmek istediğiniz uygulamaları kapatmak için dokunun.

iCloud Yedekleme’yi iCloud ayarlarında tamamen kapatabilirsiniz ve iOS veya iPadOS aygıtınızı bilgisayarınıza yedeklemek için Finder’ı (macOS Catalina 10.15 veya daha yenisi) ya da iTunes’u (macOS Mojave 10.14 veya daha eskisi) kullanabilirsiniz. iCloud’dan yedekleme verilerinizi tamamen silmek için iCloud Yedekleme’yi kapatmadan önce her bir yedeklemeyi silebilirsiniz. Aksi takdirde yedekleme verileri 180 güne kadar tutulacaktır.

iCloud ile Veri Paylaşma

Apple; Notlar, Pages, Numbers, Keynote, Freeform uygulamalarında ve bazı üçüncü parti uygulamalarda herkesle veya özel olarak dosya paylaşmak için iCloud’u kullanıyorsanız paylaşılan dosyayı saklar ve ona erişebilir. Hesabınızla ilişkili olan adınıza, soyadınıza ve dosyanın adına, herkesle ya da özel olarak paylaşılmasına bakmaksızın paylaşılan bağlantıya erişimi olan herkes tarafından erişilebilir. Özel paylaşma katılımcılarının kimliklerine, özel paylaşmaya davet edilmeyen ve bunu kabul etmemiş kimseler tarafından erişilemez.

Paylaşılan Arşiv yaratır veya birine katılırsanız tüm katılımcılar Paylaşılan Arşiv’deki fotoğrafları ve videoları iCloud aracılığıyla ekleyebilir, düzenleyebilir ve silebilir. Paylaşılan Arşiv’e elle veya otomatik olarak paylaşarak içerik ekleyebilirsiniz. İçerikleri nasıl paylaşacağınızı iOS veya iPadOS aygıtınızda Ayarlar > Fotoğraflar > Paylaşılan Arşiv > Kamera’dan Paylaş’a giderek denetleyebilirsiniz.

iCloud ve Uygulamalar

Bazı uygulamalar, uygulamaya sağladığınız verileri ve içeriği saklamak için iCloud’u kullanır, böylece verilerinize iCloud’u etkinleştirilmiş tüm aygıtlarınızdan erişebilirsiniz. Uygulama, verilerinizin bazılarını veya tümünü iCloud’da saklamayı seçebilir. Üçüncü parti uygulamalar sizi aramayı isteyebilir, böylece uygulamanın diğer kullanıcıları Apple kimliğine göre arama yaptıklarında adınızı ve soyadınızı görebilirler.

Uygulamanın iCloud’a erişimini kapatarak iCloud’da veri saklamasını durdurabilirsiniz. Bunu yapmak için Ayarlar > [adınız] > iCloud bölümüne gidin ve listede gösterilen uygulamaları kapatmak için dokunun.

Bul

Aygıtınızda iCloud’a giriş yapıp iCloud’u etkinleştirdiğinizde Bul’un bazı özellikleri otomatik olarak etkinleştirilir. Bunların arasında, aşağıda açıklandığı şekilde kayıp aygıtların ve uyumlu nesnelerin bulunmasını sağlayan bir kitle kaynaklı Apple aygıtları ağı olan Bul ağına katılmak, aygıtta bir ses çalmak, aygıtı uzaktan kilitlemek ve aygıt üzerinde bir mesaj görüntülemek veya aygıtı uzaktan silmek vardır. Ayrıca, desteklenen aygıtlarınızdan ve nesnelerinizden uzaklaştığınızda bildirimler alırsınız. iPhone’unuz, iPad’iniz, iPod touch’ınız, Apple Watch’unuz ve bazı Mac’ler Etkinleştirme Kilidi’yle korunur, parolanız olmadan silinemez ve yeniden etkinleştirilemez. Daha fazla bilgi için support.apple.com/kb/HT208987 sayfasına gidin. Bul uygulaması, iPhone’unuzda etkinleştirildiğinde eşlenmiş herhangi bir Apple Watch’ta da otomatik olarak etkinleştirilir. Ayrıca, Bul ağını bir Apple Watch için ayrı olarak etkinleştirebilirsiniz, böylece eşlenen iPhone’unuzda da etkinleştirilir.

Bul’u kullandığınızda, bu servisi size sunabilmemiz için aygıtınızın konumu ile birlikte aygıtınız hakkında bilgiler ve hesabınız Apple’a gönderilecek ve Apple’da tutulacaktır. Aygıtınızın konumu, bir aygıtın veya aksesuarın konumu yalnızca sizin tarafınızdan veya aygıtınızın konumunu paylaşmayı seçtiğiniz bir Aile Paylaşımı grubu üyesi tarafından etkin bir şekilde talep edildiğinde Apple’a gönderilir. Apple, konum bilgisini tutar ve 24 saat boyunca bu bilgiye erişebilmenizi sağlayıp ardından siler. Konum Servisleri’ni etkinleştirdiğinizde aygıtınızın şu anki konumunu Konumumu Paylaş’ı kullanarak paylaşmayı da seçebilirsiniz. Bu özelliği kullanıyorsanız ve hem konumunuz için kullanılan aygıt hem de konumunuzu paylaştığınız arkadaşınızın aygıtı iOS 15 veya daha yenisini çalıştırıyorsa konumunuz uçtan uca şifreleme kullanılarak otomatik olarak güncellenir. Konumunuz için kullanılan aygıt veya arkadaşınızın aygıtı daha eski bir işletme sistemi sürümü çalıştırıyorsa konumunuz Apple’a yalnızca paylaştığınız bir arkadaşınız tarafından etkin olarak isteniyorsa gönderilir ve iki saat saklandıktan sonra silinir. Konumumu Paylaş yalnızca, konumunuzu bir başkasıyla paylaşmayı etkin olarak seçtiyseniz etkinleştirilir.

Bul, Konum Servisleri’ni etkinleştirdiyseniz haritada aygıtlarınızı bulmanıza yardımcı olabilir. Son Konumu Gönder özelliğini etkinleştirmeyi seçerseniz aygıtınızın bilinen son konumu pil kritik düzeyde azaldığında Apple’a otomatik olarak gönderilir.

Bul, aygıtları internete bağlı olmasalar bile, desteklenen aygıtlar için ise kapalı veya silinmiş olsalar bile bulmaya yardımcı olmak için Bul ağını kullanır. Bul ağındaki aygıtlar, Apple kimliğinize kayıtlı AirTag’ler ve uyumlu üçüncü parti ürünler dahil olmak üzere yakındaki kayıp aygıtları veya uyumlu öğeleri algılamak ve yaklaşık konumlarını sahiplerine bildirmek için Bluetooth kablosuz iletişim teknolojisini kullanır. Bu konum, bir aygıt kapalıysa veya silinmişse aygıt sahibinin konumu paylaşmayı seçtiği Aile Paylaşımı grubu üyeleri tarafından da görülebilir. Etkileşim, uçtan uca şifrelenir. Apple, çevrimdışı aygıtın veya bunu bildiren aygıtın konumunu göremez. Aygıtınız Bul ağına katılırsa hem ağ tarafından bulunabilir hem de diğer kayıp aygıtların bulunmasına anonim olarak yardım edebilir. Ayarlar > [adınız] > Bul > [Aygıtımı] Bul bölümüne gidip Bul ağını etkisizleştirmek için dokunarak iOS veya iPadOS aygıtınızın Bul ağına katılmamasını seçebilirsiniz. Sistem Ayarları > [adınız] > iCloud bölümüne gidip Mac’imi Bul’un yanındaki Seçenekler’i tıklayarak ve Bul ağını kapatarak Mac’inizin Bul ağına katılmamasını seçebilirsiniz. AirTag’leri ve uyumlu üçüncü parti ürünlerini Bul’a ekleme ve onları Apple kimliğinize kayıt etme ile ilgili yönergeler de dahil olmak üzere onlar hakkında daha fazla bilgi için support.apple.com/kb/HT211331 sayfasına gidin.

iOS veya iPadOS aygıtınızda Bul’u ve Etkinleştirme Kilidi’ni kapatmak için Ayarlar > [adınız] > Bul > [Aygıtımı] Bul bölümüne gidip [Aygıtımı] Bul’u kapatmak için dokunabilirsiniz. Mac’inizde Sistem Ayarları > [adınız] > iCloud bölümüne gidin ve Mac’imi Bul’un seçimini kaldırın ya da PC’nizde iTunes’u açın.

Desteklenen aygıtlardan ve nesnelerden uzaklaştığınızda bildirimler almayı seçtiyseniz aygıtınız eviniz veya işiniz gibi bildirim almayacağınız konumları önerir. Bu konumlar Apple tarafından okunamayacak şekilde saklanır. Ayrıca iOS veya iPadOS aygıtınızdaki Bul uygulamasında “Aygıtlar”a veya “Nesneler”e, sonra bir aygıta veya nesneye, daha sonra Unutulduğunda Bildir’e dokunup Unutulduğunda Bildir’i etkisizleştirerek kapatabilirsiniz. Mac’teki Bul uygulamasında “Aygıtlar”ı veya “Nesneler”i tıklayın, bir aygıt veya nesne seçin, haritadaki bilgi düğmesini tıklayın ve sonra Unutulduğunda Bildir’i kapatın.

iCloud Gerektiren Apple Servisleri

Apple Pay, Aktivite paylaşma, Ev, Handoff, Evrensel Pano ve Apple Watch ile kilit açma gibi Apple servislerini kullanmak için aygıtınızda iCloud’a giriş yapmalısınız. Apple, Ev uygulamasında Güvenli Kamera Kaydı’nı ayarlama ve kullanma uygunluğunuzu doğrulamak için iCloud planınızı kullanır. Apple, kamera kayıtlarınızın içeriğine erişemez. Tüm iCloud özelliklerini kullanmanız gerekmez, aygıtınızda iCloud ayarlarında kullanmak istemediğiniz herhangi bir iCloud özelliğini kapatabilirsiniz.

iCloud’dan Çıkış Yapma

iOS veya iPadOS aygıtınızda ve eşlenmiş herhangi bir Apple Watch’ta iCloud’u kullanmayı durdurmak isterseniz Ayarlar > [adınız] bölümüne gidip ardından Çıkış Yap’a dokunarak iCloud’dan çıkış yapabilirsiniz. Mac’inizde iCloud’u kullanmayı durdurmak için Sistem Ayarları > [adınız] bölümüne gidin ve iCloud’dan çıkış yapın. Apple kimliği parolanız gerekli olabilir.

Sizinle İletişim

Apple, iCloud ve ilginizi çekebilecek diğer Apple ürünleri, servisleri ve teklifleri (Apple One da dahil olmak üzere) hakkında size haberler göndermek için hesabınız hakkında, sahip olduğunuz Apple ürünleri, hesabınıza kayıtlı aygıtlar ve Apple servislerine olan abonelikleriniz gibi bilgileri kullanabilir. Aygıtınızın seri numarası, servis teklifleri için uygunluğunuzu denetlemek amacıyla kullanılabilir. Bir Aile Paylaşımı grubundaysanız Apple, Aile Paylaşımı yoluyla size kullanabileceğiniz ürünler, servisler ve teklifler ile ilgili haberler gönderebilir. Apple One aboneliği satın alırsanız size abone olduğunuz tüm servislerin özellikleri hakkında haberler gönderebiliriz.

E-Posta ile Pazarlama
E-posta ile pazarlama almayı onaylarsanız bu haberleri e-posta ile alabilirsiniz. appleid.apple.com adresine giderek ya da iOS veya iPadOS aygıtınızda Ayarlar > [adınız] > Ad, Telefon Numarası ve E-posta’ya giderek e-posta tercihlerinizi değiştirebilir ve e-posta almaktan vazgeçebilirsiniz.

Anında İlet Bildirimleri
Bu haberleri anında iletilen bildirimler aracılığıyla da alabilirsiniz. Bildirim tercihlerinizi güncellemek veya bildirimlerden vazgeçmek için iOS veya iPadOS aygıtınızda Ayarlar > Bildirimler bölümüne gidin.

Aile Paylaşımı

Aile Paylaşımı, içerik, konum, abonelikler ve ekran kullanımı bilgilerini aile üyeleri arasında paylaşmanızı sağlar; aile düzenleyici hangi paylaşılan özelliklerin etkinleştirileceğini seçebilir. Aile Paylaşımı Apple Music, Apple TV, Apple Arcade veya Apple News+ için etkinleştirilirse, aile üyeleri kendi Apple kimliklerini kullanarak her bir servise giriş yapmayı sürdürebilir, bireysel arşivlerini ve önerilerini özel tutabilir ve aynı zamanda aile planından yararlanmaya devam edebilirler. Benzer şekilde, iCloud saklama alanı için Aile Paylaşımı’nı etkinleştirmek de bireysel hesapları ve dosyaları ayrı tutarak her bir aile üyesine aile saklama alanı planına erişim sağlar.

Satın Alma Paylaşımı etkinleştirilirse, ailenizin üyeleri geçmiş ve gelecek App Store, Apple Books ve Apple Music satın almalarınızın birçoğuna siz bunları gizlemeyi seçmediğiniz sürece otomatik olarak erişebilir. Satın almaları gizlemek için bireysel iTunes, Apple Books ve App Store satın almalarını gizleyebilir ya da kişisel Aile Paylaşımı ayarlarınız içinde Satın Almalarımı Paylaş’ı etkisizleştirebilirsiniz; satın almalarınızı gizleseniz bile, aile düzenleyici App Store’da, Apple Books’ta ve Apple Music’te yapılan satın almaların faturalarını almayı sürdürür.

Konumunuzu aileniz ile paylaşmayı seçerseniz tüm aile üyeleriniz Bul uygulamasında tüm aygıtlarınızın konumunu otomatik olarak görebilir, böylece kayıp bir aygıtı bulmanıza yardımcı olabilirler ya da şu anki konumunuzu haritada görebilirler. Aygıtınızdaki Bul ayarlarında aile üyeleri ile konum paylaşmayı yönetebilir veya kapatabilirsiniz.

Aile düzenleyici sizseniz ve Aile İçin Ekran Süresi’ni etkinleştirirseniz ailenizin aygıt kullanımı hakkında belirli bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Aile düzenleyici, Aile İçin Ekran Süresi sınırlarını ayarlamayı da seçebilir; bu ayarlar çocuklar için otomatik olarak uygulanır. Aile düzenleyici, aile üyelerine birbirlerinin Ekran Süresi bilgilerini görüntüleme izni verebilir.

iMessage ve FaceTime

iPhone’unuzda Apple kimliğiniz ile giriş yaptığınızda iMessage’a ve FaceTime’a otomatik olarak giriş yapmış olursunuz. Apple kimliğiniz veya telefon numaralarınız iletişime geçtiğiniz kişilere gösterilir ve kişiler size hesabınızdaki Apple kimliğinizi ve e-posta adreslerinizi veya telefon numaralarınızı kullanarak ulaşabilir. Ayarlar > Mesajlar bölümüne gidip iMessage, FaceTime ve Gizlilik Hakkında’ya dokunarak iMessage, FaceTime ve Gizlilik hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

iTunes, App Store ve Müzik

iPhone’unuzda Apple kimliğiniz ile giriş yaptığınızda iTunes Store’a, App Store’a ve Apple Music’e otomatik olarak giriş yapmış olursunuz, böylece hızla ve kolayca alışveriş yapabilir ve Apple Music’i kullanmaya başlayabilirsiniz. Yapmayı seçtiğiniz herhangi bir alışveriş sistemlerimizde kaydedilir, böylece ne zaman isterseniz onları yeniden indirebilirsiniz. Apple Music’i kullanırsanız dinleme geçmişiniz Şimdi Dinle bölümünde kişiselleştirilmiş öneriler sağlamaya yardımcı olması için tutulabilir ve kullanılabilir. Apple Music ayarlarında dinleme geçmişinizi paylaşmamayı seçebilirsiniz.

iCloud, iTunes Match bulunduğunuz bölgede kullanılabiliyorsa ve iTunes Match’i kullanıyorsanız iTunes arşivinizdeki ortamlar hakkında bilgi toplar ve ortamları iTunes Store’da kullanılabilir olan parçalarla eşler veya eşlenemeyen parçaları karşıya yükler. Bundan sonra bu parçalara uygun aygıtlarınızdan erişilebilir.

Apple One

Hücresel ağ sağlayıcınız Apple One aboneliği ve ücretsiz denemeler sunuyorsa Apple, bir hücresel ağ sağlayıcı ortağı yoluyla uygun olup olmadığınızı belirlemek için telefon numaranızı denetleyebilir. Hücresel ağ sağlayıcınız yoluyla kaydolduysanız hesabınızı belirlemek ve hücresel ağ sağlayıcının aboneliğinizi etkinleştirdiğinizi bilmesini sağlamak için telefon numaranız kullanılır. Aboneliğinizle ilişkili telefon numarasını yalnızca giriş yaparken hesabınızı doğrulamak ve Apple One aboneliğini hesabınızla ilişkilendirmek için kullanırız.

Ödeme Yöntemleri, Hediye Kartları ve Apple Kimliği Bakiyesine Para Ekleme

App Store’dan, iTunes’dan, Müzik’ten ve diğerlerinden alışveriş yapmak için Apple kimliğinize geçerli bir ödeme yöntemi eklemeniz gerekir. iOS’te ödeme yöntemi eklemek için Ayarlar > [adınız] > Ödeme ve Teslimat bölümüne gidin, Ödeme Yöntemi Ekle’ye dokunun ve ilgili ödeme ayrıntılarını ekleyin. Ödeme ayrıntılarını, bilgileri elle girerek veya ödeme kartınızın resmini çekerek ekleyebilirsiniz. Ödeme ayrıntılarını, ödeme kartınızın resmini çekerek eklemeyi seçerseniz aygıtınız gerekli alanları doldurmak için ilgili bilgileri görüntüden alır; bu görüntü Apple tarafından görülmez veya saklanmaz. Apple, hesap numarası ve son kullanma tarihi de dahil olmak üzere sağladığınız ödeme yöntemi ayrıntılarını, alışveriş işlemlerinizi gerçekleştirmek, yasalara uygunluk ve dolandırıcılığı engellemek amacıyla toplar ve saklar. Apple’a fatura ve teslimat adresi de verebilirsiniz. Bu bilgiler, pazarlama ve analiz için kullanılmasının yanı sıra yasalara uygunluk ve dolandırıcılığı engellemek için de kullanılabilir.

Bir ödeme kartı kullandığınızda Apple gelecekteki alışverişler, yinelenen işlemler veya yetki verdiğiniz diğer kullanımlar için kart numaranızı ve fatura bilgilerinizi tutabilir ve otomatik olarak güncelleyebilir. Apple, bu bilgileri finansal kurumunuzdan veya ödeme ağınızdan elde edebilir ve ayrıca bu bilgileri dolandırıcılığı önleme ve doğrulama için kullanabilir.

Apple Pay’i etkinleştirdiyseniz Apple, Apple kimliğinizde kayıtlı ödeme yöntemi olarak eklenmeye uygun bir Apple Pay ödeme yöntemi olup olmadığını da denetler ve bu ödeme yöntemlerini Cüzdan’da Bulunanlar’ın altında görüntüler. Apple kimliğinizle bir işlem gerçekleştirdiğinizde Apple, kayıtlı Apple kimliği ödeme yöntemlerinizden herhangi birinin Apple Pay için uygun olup olmadığını da denetleyebilir. Uygunsa Apple, ödeme bilgilerinizi korumaya yardımcı olmak için o ödeme yöntemi için Apple Pay’i etkinleştirebilir. Ayarlar > [adınız] > Ödeme ve Teslimat bölümüne giderek istediğiniz zaman ödeme yöntemlerinizi değiştirebilirsiniz.

Apple kimliğinizle ilişkili bir ödeme yöntemini kullanarak bir Apple hediye kartı satın alabilir ve Apple’a kişinin e-posta adresini, kendi adınızı ve hediye kartı tutarını sağlayarak bu hediye kartını bir alıcıyla paylaşabilirsiniz. İsterseniz bir mesaj da girebilirsiniz. Apple, alıcı bilgilerini hediye kartı satışları ve kullanımları, yasalara uygunluk ve dolandırıcılığı engellemek amacıyla kullanır.

Bir Apple hediye kartını kullanıp hediye kartının değerini Apple kimliği bakiyenize de aktarabilirsiniz. Apple hediye kartını kullandığınızda bu hediye kartıyla ilgili bilgiler Apple kimliği bakiyenizle ilişkilendirilir ve Apple tarafından yasalara uygunluk ve dolandırıcılığı engellemek amacıyla kullanılabilir. Hediye kartı kullanımınızla ilgili bazı bilgiler (kullandığınız hediye kartlarının numaraları gibi) kod kullanma deneyiminizi ve Apple’ın size sunduğu haberleri kişiselleştirmek için de kullanılabilir. Kişiselleştirme için hediye kartı bilgilerinin kullanılmasından vazgeçmek isterseniz iTunes Store’a gidip en alta kaydırın, Apple Kimliği > Apple Kimliğini Göster’e dokunun ve Kişiselleştirilmiş Öneriler’i kapatmak için dokunun.

Var olan ödeme yönteminizi kullanarak Apple kimliği bakiyenize doğrudan para ekleyebilirsiniz. Apple kimliği bakiyenize para eklediğinizde, otomatik miktar veya yinelenen para artışları için zaman aralıkları ayarlama seçeneğiniz olabilir. Otomatik para artışı ayarladığınızda Apple bakiyeniz veya yinelenen para artışı ile ilgili bilgileri (onay bilgisi, makbuz veya kayıtlıysanız anımsatıcı gibi) aygıtınıza ya da e-posta olarak gönderir. Otomatik para artışlarını Apple kimliği ayarlarında istediğiniz zaman güncelleyebilir veya durdurabilirsiniz.

Bir hediye kartını kullandıktan ya da Apple kimliği bakiyenize para ekledikten sonra güncellenmiş Apple hesabı bakiyeniz Cüzdan’da görünür, böylece Apple hesabı bakiyenizi Apple Store harcamalarınızda kolayca kullanabilirsiniz.

Ödeme yöntemleri, hediye kartları ve Apple kimliği bakiyenize para ekleme ile ilgili deneyimlerinizi iyileştirmek için Apple, Apple kimliği hesabınızdaki ödeme ayarlarında tıklamalarınız ve dokunmalarınız gibi etkileşimlerinizle ilgili bazı bilgileri toplayabilir.

Kullanım Verileri

Servisi sağlamak ve kalitesini artırmak için iCloud kullanımınızla ilgili verileri de topluyoruz. Olası müşteri sorunlarının ele alınmasına yardım etmek için bu verilerin bazıları Apple kimliğinizle ilişkilendirilebilir. IP adresinizi servise eriştiğiniz şehri ve ülkeyi belirlemek için kullanabiliriz ancak saklamayız.

Kişisel Verilerin İşlenmesine Yönelik Yürürlükteki Yasal Dayanak

Apple kimliğinizi ve yukarıda açıklanan ilişkili bilgileri, servisi sunmak ve yasal yükümlülüklerimize uymak için gerektiği gibi, genel olarak Apple ile sözleşmenizin yerine getirilmesi için işleriz. Onay, yürürlükteki yerel kanunlara göre aradığımız uygun yasal dayanaktır.

Yürürlükteki kanunlar gerektirdiğinde aşağıdaki bilgiler de dahil kişisel veri kategorilerini bizim ya da üçüncü partilerin yasal çıkarlarının gerektirdiği gibi işleriz:

  • Giriş yapmak için kullandığınız bilgilerin yanı sıra Apple servislerinde kullandığınız güvenilir telefon numaraları veya güvenlik soruları gibi tüm iletişim, ödeme ve güvenlik ayrıntıları dahil olmak üzere Apple kimliği hesabınız
  • Aygıtınızın adı, seri numarası ve diğer donanım tanıtıcıları dahil olmak üzere aygıtlarınız
  • iCloud, iTunes Store, App Store, Apple Music ve Apple One gibi çeşitli Apple servisi kullanımlarınız ve bu servislere abonelikleriniz
  • Hesap numaraları ve son kullanma tarihleri, fatura ve teslimat adresleri ve hediye kartı kullanımı bilgileri dahil olmak üzere ödeme ayrıntıları

Bu yasal çıkarlar şunları içerir:

  • Size ve diğer kullanıcılara daha iyi hizmet ve destek sunmak
  • E-posta ve anında iletilen bildirimler aracılığıyla ilginizi çekebilecek teklifler göndermek için verilerinizi kullanmak
  • Teklifler için uygunluğunuzu denetlemek
  • Dolandırıcılığı ve diğer kötü amaçlı eylemleri önlemek

Bilgi Saklama

Abonelik gibi bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğinizde satın alımlarınız ile ilişkili kişisel verileri bölgeye göre değişen mali raporlamayla ilgili yürürlükte bulunan yasalarca belirtilen süre boyunca saklarız. Bu, çoğu müşterimiz için en az 10 yıllık bir saklama süresi gerektirir ama Çin gibi bölgelerde bu süre 30 yılı bulabilir. iCloud ile ilişkili servislerle etkileşimlerinizin bir kaydını da saklayabiliriz. Bu kayıtlar genellikle 30 gün saklanır ama birleştirilmiş bir biçimde üç yıla kadar da tutulabilir. Yasalar veya yasal süreçler gereği daha uzun bir süre de saklanabilir.

Apple kimliği hesabınızı silerseniz yukarıda açıklananlar da dahil olmak üzere yasal yükümlülükleri yerine getirebilmek için hesap güvenliğinin yasal çıkarları için gerektiği sürece silinen hesabın bir kaydını tutarız. Daha sonra yeni bir hesap yaratmayı seçerseniz silmemizi istediğiniz hesapla ilişkili olmayan bir e-posta adresi kullanmanız gerekir. Hesabınızı yaratmak için bir telefon numarası kullandıysanız bu telefon numarası aynı nedenlerle başka bir hesap yaratmak için kullanılamaz. Hesabın birincil e-posta adresini veya hesabı yaratmak için kullandığınız telefon numarasını silemezsiniz. Mahkeme kararına veya başka bir eş değer zorunlu sürece uymak için de bilgileri saklamamız gerekebilir.

Bir hesabı sildiğimizde hesabınızla ilişkili tüm kişisel verileri silmek için elimizden geleni yaparız. Kişisel verilerinizi sildiğimizde hem sizinle ilgili bazı kişisel verileri kalıcı bir şekilde kurtarılamaz olarak işler hem de bazı kişisel verilerin kimlik tanımlayıcı yanlarını kaldırırız.

Apple tarafından toplanan bilgiler her zaman www.apple.com/tr/privacy adresinde bulunan Apple’ın Gizlilik Politikası’na uygun şekilde işlenir.

Yayınlanma Tarihi: 6 Nisan 2023

Apple Kimliği ülkenizi veya bölgenizi değiştirme

Konumunuzu güncellemeden önce mağaza kredinizi harcamanız, aboneliklerinizi iptal etmeniz ve yeni ülke veya bölgenize ait bir ödeme yöntemi edinmeniz gerekir.

Ülkeyi veya bölgeyi değiştirmeden önce yapılması gerekenler

Bölgenizi değiştirmek için iPhone veya iPad'inizi kullanma

  1. Ayarlar uygulamasını açın. 
  2. Adınıza, ardından Ortamlar ve Satın Almalar'a dokunun.
  3. Hesabı Görüntüle'ye dokunun. Giriş yapmanız istenebilir.
  4. Ülke/Bölge öğesine dokunun.
    Hesap Ayarları'nda Ülke/Bölge'yi gösteren iPhone.
  5. Ülkeyi veya Bölgeyi Değiştir seçeneğine dokunun.
  6. Yeni ülke veya bölgenize dokunup Hüküm ve Koşullar'ı inceleyin.
  7. Sağ üst köşedeki Kabul Et'e dokunun, sonra onaylamak için tekrar Kabul Et'e dokunun.
  8. Bir ödeme yöntemi seçip yeni ödeme bilgilerinizi ve fatura adresinizi girin, sonra İleri'ye dokunun. Yeni ülkeniz veya bölgeniz için geçerli bir ödeme yöntemi girmeniz gerekir.*

Bölgenizi değiştirmek için bilgisayarınızı kullanma

  1. Müzik uygulamasını veya iTunes'u açın.
  2. Ekranın veya iTunes penceresinin üst kısmındaki menü çubuğunda Hesap'ı, ardından Hesabımı Görüntüle'yi ya da Hesap Ayarları'nı tıklayın.
  3. Apple Kimliğinizle giriş yapın.
  4. Hesap Bilgileri sayfasında Ülkeyi veya Bölgeyi Değiştir seçeneğini tıklayın.
    Hesap Bilgileri sayfasında Ülkeyi veya Bölgeyi Değiştir düğmesi yer alır.
  5. Yeni ülkenizi veya bölgenizi seçin.
  6. Hüküm ve Koşullar'ı inceleyip Kabul Et'i tıklayın. Onaylamak için tekrar Kabul Et'i tıklayın.
  7. Yeni ödeme bilgilerinizi* ve fatura adresinizi girip Sürdür'ü tıklayın.

Bölgenizi çevrimiçi olarak değiştirme

  1. appleid.apple.com sayfasına giriş yapın.
  2. Kişisel Bilgiler'e dokunun veya bu seçeneği tıklayın.
  3. Ülke/Bölge seçeneğine dokunun veya bu seçeneği tıklayın.
  4. Ekrandaki yönergeleri izleyin. Yeni ülkeniz veya bölgeniz için geçerli bir ödeme yöntemi girmeniz gerekir.*

Ülkenizi veya bölgenizi değiştiremiyorsanız

Daha fazla bilgi

  • Apple Kimliği fatura adresinizi ve ödeme yönteminizi değiştirdikten sonra iCloud+ planınızı yeni ülkenizdeki veya bölgenizdeki fiyatlandırmayı kullanarak yükseltebilirsiniz.
  • Apple Medya Hizmetleri Hüküm ve Koşulları'nı görüntüleyin.

* Bir ödeme yöntemi girmek istemiyorsanız yeni ülkenize veya bölgenize fiziksel olarak taşınana kadar bekleyin, ardından yeni bir Apple Kimliği oluşturun.

Apple tarafından üretilmeyen ürünler veya Apple tarafından denetlenmeyen veya test edilmeyen bağımsız web siteleri hakkındaki bilgiler bir öneri veya onay niteliği taşımadan sunulmuştur. Üçüncü taraf web sitelerinin veya ürünlerinin seçilmesi, performansı veya kullanılması konusunda Apple hiçbir sorumluluk kabul etmez. Apple, üçüncü taraf web sitelerinin doğruluğu veya güvenilirliğiyle ilgili herhangi bir beyanda bulunmamaktadır. Ek bilgi için tedarikçi ile irtibat kurun.

Yayın Tarihi: 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır