bursa en uygun otel / 10 En İyi Uygun Fiyatlı Bursa Oteli - Tripadvisor

Bursa En Uygun Otel

bursa en uygun otel

Bursa, Türkiye

23 Haz — 24 Haz2

Bursa içindeki konaklaman için ideal hoteli bul

momondo kullanıcıları, Ulu Camii yakınında konaklama yeri arayan kullanıcılara 10 otel öneriyor. Bu bölgedeki otellerin gecelik ortalama fiyatı ₺  civarındadır. Bu fiyatlar, hangi sezonda rezervasyon yapıldığı gibi farklı faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ulu Camii civarındaki otellerin fiyatları, genellikle Bursa içindeki ortalama bir otelin fiyatından (₺ ) %24 daha düşüktür.

Yesil Butik Hotel

En uygun

Yesil Butik Hotel

Yesil Sk., Bursa, Turkey

Bursa Park Apart Hotel

#3 En popüler

Bursa Park Apart Hotel

Bursa, Türkiye

8,6

Lena Central Flats

#6 En popüler

Lena Central Flats

Tuzpazari Mh. Eksi Elma St Lena No:4, Bursa, Turkey

B Loft Hotel

#7 En popüler

B Loft Hotel

Alacamescit seafoodplus.infoiyet Caddesi No 54, Bursa, Turkey

Saray Otel

#8 En popüler

Saray Otel

Alacamescit Mahallesi, Inonu Cd. No. 1, Bursa, Turkey

Can Hotel

#9 En popüler

Can Hotel

Alaca Mescit Mahallesi Inonu Cad no 39, Bursa, Turkey


Bursa içindeki otel odalarında en iyi fırsatı bulmak için aşağıdaki bilgilere göz at
Sakin SezonTemmuzKonaklama için en ucuz ay
Yoğun SezonNisanOtellerin en pahalı olduğu ay
%53beklenen fiyat düşüşü
%22beklenen fiyat artışı
Haftanın en ucuz günüPazartesirezervasyon yapmak için haftanın en ucuz günüdür
Haftanın en pahalı günüÇarşambarezervasyon yapmak için haftanın en pahalı günüdür
₺ bu gün için bir otelin gecelik ortalama fiyatıdır
₺ bu gün için bir otelin gecelik ortalama fiyatıdır
Rezervasyon için en ucuz zamanBursa içindeki otellerin en ucuz olduğu zaman: yıldız, 12 gün önce. 3 yıldız, 84 gün önce.

yıldızlı

₺  - ₺ 

3 yıldızlı

₺  - ₺ 

yıldızlı

₺  - ₺ 


Bursa seyahatiniz için fiyat ve konaklama trendlerine hızlı bir genel bakış
₺ 
Hilton Bursa Convention Center & Spa
9 gün

Bursa tatiline başlarken rotanı en baştan çizmen yararına olacaktır. Bursa içinde trafik biraz yoğun, dolayısıyla toplu taşımayı kullanarak da gezebilirsin. Bursa ulaşımı belediye otobüsleri, Burtram tramvay sistemi, Bursaray tren ağı ve teleferik üzerinden yürüyor. Bursa teleferik sistemi, Teferrüç, Kadıyayla, Sarılalan ve Kurbağa Kaya istasyonlarına uğruyor.

Araçlara seyahat kartı Bukart ile binilebiliyor. Bu arada Bursa&#;ya nasıl gidilir onu da açıklayalım. Bu konuda özellikle feribot hattı oldukça gelişmiş. Bursa feribotları İstanbul-Bursa hattında sürekli olarak hizmet veriyor.

Bursa köyleri de turistik açıdan haklı bir yere sahip. Özellikle Cumalıkızık Köyü, Bursa konaklama duraklarının başında geliyor. Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşabilen Bursa Cumalıkızık Köyü&#;ne şehir merkezinden kalkan otobüslerle varılabilir.

Bunun yanı sıra köy meydanında kurulan pazar ile Cumalıkızık cıvıl cıvıl oluyor. Bursa Cumalıkızık Köyü&#;nün kahvaltısı da oldukça meşhur. Serpme şeklinde servis edilen çeşitlerle zenginleşen Cumalıkızık kahvaltı fiyatları da bütçeleri zorlamıyor. Cumalıkızık Köyü konaklama olanaklarından faydalanmak isteyenler için pek çok pansiyon ve butik otel yer alıyor.

Bursa Gölyazı Köyü de hakkında mutlaka birkaç kelime etmemiz gereken yerlerden. Aslında küçük bir ada olan Gölyazı, Bursa tarihi yerlerinin en özgün yapıya sahip olanı. Osmanlı&#;dan Bizans&#;a kadar birçok yönetimin izini bıraktığı balıkçı köyü Gölyazı, zamanında Apollon Krallığı&#;nın da başkenti olarak biliniyormuş. Aziz Panteleimon Kilisesi, Apollon Tapınağı, Ağlayan Çınar ve eski Rum evlerini Gölyazı&#;da mutlaka görmelisin. Bunun yanı sıra yöredeki balık çeşitlerini de tatmalısın.

Bir diğer özel nokta ise Trilye. Mudanya ilçesine bağlı Bursa Tirilye, eski evlerden restore edilen birkaç tesisle hizmet veren küçük ama tarihin izleriyle dolu bir durak. Zeytinciliğin en çok yapılan meslek olduğu Trilye&#;den dönerken mutlaka soğuk sıkım zeytinyağı ve sele zeytin götürmelisin.


Düşük fiyatlara Bursa içinde iyi kalitede otel odaları bulmak için aşağıdaki bilgileri kullan
Waha Hotel

#2 En popüler

Waha Hotel

Tahtakale Mah., Okul Sok No18 Osmangazi, Bursa, Turkey

Can Hotel

En uygun

Can Hotel

Alaca Mescit Mahallesi Inonu Cad no 39, Bursa, Turkey

Son 24 saat içinde momondo kullanıcıları tarafından bulunan en iyi fiyatlar.


Bu oteller ve hosteller, Bursa içinde uygun fiyata konaklamayı genellikle mümkün kılıyor

Gol Goren Pansiyon

Gölyazi mah. seafoodplus.info Atatürk bul., Bursa, Turkey


Bu Bursa otelleri oylamalarına göre en iyi fiyatlara sahip

Bursa, Marmara Bölgesi&#;nde yer almasına rağmen tarihi dokusu, kış tatili imkanları ve termal tesisleriyle tatilcilerin gözdesi. Bursa tatil yerleri denilince ilk akla gelen yer Uludağ. Sezonun aralık ayı gibi başladığı Uludağ otelleri, kampüs formundaki yapılarıyla Bursa&#;da kalınacak yerler arasında komplike bir hizmet veriyor.

Büyük işletmelerde tam pansiyon hizmeti veren Uludağ&#;daki tesislerin çoğu isteyenlere kayak dersi de veriyor. Bu arada Uludağ, kış tatili için ön plana çıkmasına rağmen aslında yaz aylarında da ziyaret edilebilen bir nokta. Orman yürüyüşü yapmanın ve dağın eteklerinde dolaşmanın oldukça keyifli olduğu bahar ve yaz aylarında Uludağ otel fiyatları da daha ekonomik.

Bursa kaplıcaları da ününü günden güne duyuran bir başka olanak. Özellikle Oylat Kaplıcaları, İnegöl&#;de şifalı suları gezginlerle buluşturuyor. Oylat&#;taki oteller yıl boyu açık, Bursa SPA otellerinin büyük bir kısmı da ayrıca burada konumlanıyor.

Bursa termal otellerinin diğerleri ise Osmangazi, Çekirge ve şehir merkezinde yer alıyor. Aslında şehrin her köşesinde Bursa kaplıca otelleri irili ufaklı da olsa bulunuyor. Merkezdeki işletmelerin birçoğu Bursa butik otellerini de kapsıyor.


Bursa&#;da gezilecek yerler çevredeki köyler ve tarih dolu adreslerle bitmiyor. Bursa tarihi yerleri de turistlerin ilgisini çeken diğer duraklar arasında sayılıyor. Bunlardan ilki Koza Han. yüzyılda 2. Bayezid tarafından inşa ettirilen Koza Han, ipek ürünler, takılar ve hediyelik eşya satan mağazaların bir arada bulunduğu bir yapı olarak dikkat çekiyor. Koza Han ayrıca kenti gezerken soluklanıp bir kahve içmek için de oldukça huzurlu bir atmosfere sahip.

Bursa Ulu Camii ise yüzyılda yapılan ve ahşap oyma sanatının en güzel motiflerinin sergilendiği eserler arasında gösteriliyor. Burada öne çıkan bir başka dini mekan ise Yeşil Cami ve Yeşil Türbe. Tüm duvarları çini ile kaplı olan türbe, İznik işinin en nadide örneklerini içeriyor.

Bunların yanı sıra Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Muradiye Küllyesi, Kapalıçarşı, Hanlar, Bursa Kent Müzesi, Kültürpark, Oylat Mağarası ve Çekirge Hamamı olarak sıralanıyor. Elbette gitmişken Bursa yemeklerinin tadına bakmadan da dönmek olmaz. Bursa İskender Kebabı ve pideli köfte, yörenin yıllardır denenen ve pişman olunmayan en ünlü tatları.

Bunun yanı sıra kestane şekeri de onlarca çeşidiyle ağızları tatlandırıyor. Cantık ve tahinli pide ise Bursa&#;ya özgü hamur işlerinin en çok ilgi görenleri arasında gösteriliyor.

Tüm bu yerel lezzetler hanların içindeki ve Bursa&#;ya yayılmış olan küçükten büyüğe her restoranda tüketilebilir. Ayrıca yaklaşık 45 dakikalık bir yolculukla İnegöl&#;e gidebilir ve burada etiyle, baharatıyla bambaşka bir gurme tecrübe yaşatan İnegöl köfteden yiyebilirsin.


Bursa içinde otel rezervasyonu yapmadan önce bu önemli seyahat tüyolarını oku

9 gece konaklama Bursa seyahatleri için en popüler süredir.

Bursa içindeki bir otel rezervasyonunda ortalama oda fiyatı gecelik ₺  civarındadır. Fiyatlar yıldız oylaması, sezon ve konum gibi faktörlere bağlı olarak değişmektedir.

Bursa içinde en hesaplı otel odası rezervasyonu için Temmuz ayı fiyatların en düşük olduğu aydır. Oda fiyatlarının %54 düştüğünü görebilirsiniz.

Bursa otel odaları genellikle Pazar günleri en ucuz ve Salı günleri en pahalıdır.

Lüks bir Bursa oteli ortalama olarak kişi başı, gecelik ₺  tutabilir. Bursa içindeki bir otelin kişi başına gecelik ₺  olan ortalama fiyatı ile karşılaştırıldığında bu tutar, lüks bir otel için %%17 indirimlidir.

Bursa için Haziran ayında sıcaklıklar 21 °C civarında seyretmektedir ve yağmur yağma ihtimali düşüktür. Bu sebeple Haziran ayı, bölgedeki Armutlu Plaji gibi popüler cazibe merkezlerinin dışındaki yerleri keşfetmek için idealdir.

Haziran tarihi itibarıyla Bursa içindeki oteller için operatör mevcuttur.

Bursa içindeki oteller için fiyatlar, günlük olarak güncellenmektedir.


Kullanıcıların tercih ettiği bu Bursa otelleri hakkında daha fazla bilgi edin

Bursa Otelleri

Bursa otelleri misafirlerine birbirinden farklı pek çok fırsat sunuyor. Şehirde dilerseniz çok yıldızlı otelleri seçerek lüks ve şatafatlı bir tatil geçirebilir, dilerseniz de butik tesisleri tercih ederek otantik bir deneyim yaşayabilirsiniz zira Bursa otel fiyatları her bütçeye hitap eden yüzlerce seçenek sunuyor.

Bu ilçeler arasında merkezi konumu ile özellikle Osmangazi otelleri öne çıkmakta. Bu bölgede misafirlerine birbirinden güzel imkanlar sunan pek çok otel bulmak mümkün. Osmangazi otel fiyatları ise her bütçeye uyacak türlü alternatiflere sahip. Bu bölgedeki otellerde dilerseniz ekonomik, dilerseniz de lüks bir tatil yapabilirsiniz. Her şey dahil, tam pansiyon ve yarım pansiyon seçenekleri ile Osmangazi otel fırsatları size konforlu ve hesaplı bir tatil olanağı sunuyor.

Bursa’da ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edilen Nilüfer otelleri ise özgün mimarileri ve merkezi konumları ile dikkat çekiyor. Otantik bir konak deneyiminden huzur dolu bir spaya, Nilüfer otel fırsatları ile unutulmaz bir tatil yaşamanız mümkün.

En Uygun Bursa Otelleri

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti, Ulu Cami’nin ve Yeşil Cami’nin şehri Bursa’da keyifli bir tatil yapmaya ne dersiniz? Muhteşem doğası ile civar illerden ayrılan bu güzel ve tarihi şehirde hem görülecek yerler hem de tadılacak lezzetler epey fazla. Siz de tatilinizi bu ihtişamlı şehirde geçirmek isterseniz, hemen en uygun Bursa otellerine göz atmalısınız.

İskender dönerin anavatanı Bursa’da herkese hitap edecek bir otel bulmak mümkün. Tercihinizi en ucuz Bursa otelleri içinden yaparak konforunuzdan ödün vermeksizin ekonomik bir tatil yapabilirsiniz. Bursa otel fırsatları içinden tatil planınıza uygun bir oteli seçerek lüks bir konaklama deneyimi yaşayabilir, tesisin misafirlerine sağladığı spa otelleri ve masaj gibi imkanlardan yararlanarak keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Bursa Butik Oteller

Bursa şehrinin tüm güzelliklerini keşfetmek, otantik bir tatil deneyimlemek ve keyifli anılar biriktirmek istiyorsanız, Bursa’da yer alan butik otelleri tercih etmelisiniz. Herhangi bir zincir otele bağlı olmayan butik oteller, misafirlerine çok daha özgün ve ayrıcalıklı bir konaklama deneyimi sunmayı hedefler. Sıklıkla içinde bulundukları muhitin kültürünü ve özgün yanlarını yansıtan binalarda yer alan butik otellerde konakladığınız süre boyunca Bursa’nın tarihi ve kültürel dokusunu yakından tanıyabilirsiniz.

Geleneksel otellere kıyasla tek seferde çok daha az misafir kabul eden Bursa butik otellerinde çok daha kişisel bir hizmet anlayışının ve ayrıcalıklı imkanların tadını çıkarmanız mümkün. Farklı konseptleri ile öne çıkan bu tesisler arasında İslami oteller de yer almakta.

Eşsiz bir Bursa tatili yapmak ve kendinizi şımartmak istiyorsanız, hemen butik otellerde yerinizi ayırtın! Yalnızca seafoodplus.info’da bulabileceğiniz avantajlı indirimlerden yararlanmak ve ödeme kolaylıklarından faydalanmak için elinizi çabuk tutmanızda fayda var!

Bursa Balayı Otelleri

Eşinizle ilk defa evli bir çift olarak çıkacağınız balayı tatilinizde romantik anlar yaşamak ve ömür boyu tebessüm ederek hatırlayacağınız anılar biriktirmek ister misiniz? Cevabınız evetse, Türkiye’nin en sevilen tatil yerlerinden biri olan Bursa’da yer alan çok özel balayı otelleri tam da size göre! Misafirlerine oda servisi, havalimanı transferi gibi ayrıcalıklı hizmetler sunan balayı otellerini hemen inceleyin, vakit kaybetmeden rezervasyonunuzu yaptırın.

### Bursa Apart Oteller

Türkiye’nin en tarihi şehirlerinden biri olan, Osmanlı İmparatorluğu’nun da başkentliğini yapmış Bursa’da kültür dolu bir tatil yapmak, yüzlerce yıllık han ve kervansarayları yakından görmek ister misiniz? Cevabınız evetse hemen Bursa’nın en ayrıcalıklı mevkilerinde konumlanmış çok özel, konforlu apart otellere hemen yakından bakın, vakit kaybetmeden yerinizi ayırtın!

Ulaşım kolaylığı ve geniş odaları ile öne çıkan apart oteller ile keyifli bir Bursa tatili sizi bekliyor.

Bursa Kaplıca Otelleri

Bursa’nın şifa dolu termal suyundan faydalanarak pek çok rahatsızlığınıza şifa bulacağınız, huzur dolu bir tatile ne dersiniz?

Hem dinleneceğiniz hem de sağlığınıza kavuşacağınız unutulmaz bir tatil için hemen Bursa bölgesinde yer alan çok özel termal otelleri inceleyin, seafoodplus.info’un benzersiz indirimlerinden ve ödeme kolaylıklarından yararlanarak yerinizi ayırtın!

Bursa’da Ulaşım

Bursaray isimli metro sistemi, halk otobüsleri, tramvay hattı, teleferik, minibüs ve dolmuş seçenekleri ile kocaman bir ulaşım ağına sahip Bursa’da şehir içi ulaşım epey gelişmiş durumda. Halk otobüsleri, tramvay, metro ve teleferik hatlarını kullanmak için dilerseniz tek kullanımlık kartlardan edinebilir, dilerseniz de Bukart adı verilen toplu taşıma kartını alabilirsiniz. Eğer birden fazla kere toplu taşıma kullanacaksanız, Bukart alarak daha ekonomik bir seçim yapabilirsiniz. Bukart’ı satın aldıktan sonra içine ihtiyacınız kadar para yükleyerek kullanabilirsiniz.

Yemyeşil doğasıyla bilinen Bursa’yı panoramik bir şekilde görmek için Uludağ’a çıkan teleferik hattını kullanabilirsiniz. Şehrin tarihi eserleri arasında da kendine bir yer edinmiş bu özgün teleferik hattında yolculuğunuza Teferrüç istasyonundan başlayarak Uludağ’ın görkemli zirvesine çıkabilirsiniz. Yalnız sizi uyaralım, teleferik yolculuğunuz boyunca bu yüzlerce yıllık şehrin güzellikleri tarafından büyüleneceksiniz. Uludağ’a gidemeyenler için Uludağ canlı kamera aracılığı ile bu deneyime eşlik edebilirsiniz.

Bursa'daki oteller

Bursa'da otel rezervasyonu için en ideal zaman

3 yıldızlı otel için gecelik fiyat. Fiyatlar sabit olmayıp zamanla değişebilir.
Aya göre ortalama gecelik fiyat

Bursa en iyi otel fırsatlarını bulmak için en iyi tüyolar

  • Bursa'da ucuz otel arıyorsanız ziyaretinizi daha sakin sezonlarda yapmanızı öneririz. Ekim ve Mart aylarında Bursa'da daha ucuz konaklama tesisleri bulabilirsiniz.
  • Oda fiyatları pek çok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir fakat Bursa'da en iyi otel fırsatlarını Pazar günü bulma ihtimaliniz daha yüksektir. Salı ise fiyatların en pahalı olduğu gündür.
  • Bursa konaklamanızda en iyi fiyatı almak için en az 78 gün önceden rezervasyon yapın.
  • ₺ , KAYAK üzerinden son 2 hafta içinde Bursa'da bulunan en ucuz, ₺  ise en pahalı 3 yıldıza sahip otel odasıdır.
  • Ne kadar süre konaklamalısınız? KAYAK kullanıcıları Bursa'da genellikle 2 günlüğüne konaklama tesisi rezervasyonu yaptırmaktadır.

Bursa'da otel rezervasyonu yaparken SSS

  • Oteller, korona virüsü (KOVİD) için gerekli hijyen kurallarına uyan konuklar için güvenilir ortamlardır fakat Bursa içindeki otellere ilişkin güvenlik prosedürleri hakkında bilgi edinmek için yerel yetkililerle iletişime geçmenizi öneriyoruz.

  • KAYAK üzerinden otel araması yaptıktan sonra aramanızı semte göre filtreleyerek merkezi Bursa ilçelerini seçebilirsiniz. Ayrıca, Bursa şehir merkezi gibi belirli bir konumu seçmek için şehir haritasını da kullanabilirsiniz.

  • Size yakın en iyi otelleri bulmak için kapsamlı otel haritamıza göz atın.

  • Bursa'da hem otopark ve hem de ücretsiz park yeri sunan çok sayıda otel bulunmaktadır. Bursa Palas Hotel, Burcman Hotel ve Kutlucan Oldtown Hotel, KAYAK kullanıcıları arasında popüler olan tercihlerdendir.

Bursa'da nerede kalınır?

Haritamız, her bir otelin tam konumunu göstererek Bursa'da konaklayabileceğiniz ideal yeri bulmanıza yardımcı olur.

Marmara Bölgesinin en gelişmiş şehirlerinden bir tanesi olan Bursa, büyükşehir konumunda değerlendirilir. Osmanlı ve Bizans İmparatorlukları başta olmak üzere, birçok imparatorluk ve medeniyete ev sahipliği yapan Bursa, kültürel açıdan oldukça gelişmiştir. 

seafoodplus.info'da Bursa ve diğer tüm illerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.

Bursa’ya Nasıl Gidilir?

Marmara Bölgesindeki büyük şehirlerden bir tanesi olan Bursa, çeşitli ulaşım yöntemlerine sahiptir. Bursa seyahatleri için hava yolu, deniz yolu, kara yolu ve demir yolu seçenekleri kullanılır. 

Bursa Hava Yolu Ulaşımı

Bursa Yenişehir Havalimanı, yılından beri hizmete açıktır. Bursa merkezin 10 km dışında kalan Bursa Yenişehir Havalimanı, yurt içi ve yurt dışı seferlere açıktır.

Büyük şehirler başta olmak üzere, birçok ilden aktarmasız uçuş seferleri düzenlenir. Türkiye'nin diğer illerinden Bursa'ya uçak seyahati yapacak misafirler, İstanbul üzerinden aktarmalı olarak uçuşlarını gerçekleştirebilir. 

Bursa Deniz Yolu Ulaşımı

İstanbul başta olmak üzere, Marmara Denizi’ne sınırı olan tüm illerden ve farklı deniz kıyısı şehirlerden, Bursa'ya gemi yolculukları düzenlenir. 

İstanbul'dan feribotla Bursa'ya geçiş seçeneği bulunduğundan, köprüyü kullanmayan yolcular feribot seçeneğiyle Bursa'ya ulaşabilir. 

Bursa Kara Yolu Ulaşımı

Şehrin 10 km dışında kalan şehir otogarına her gün sayısız otobüs seferi düzenlenir. 

Otogardan şehrin diğer ilçelerine erişmek için otobüs firmalarının sunduğu servis hizmetlerinden faydalanabilir ya da minibüs ve otobüs gibi seçenekler kullanılabilir. 

İstanbul'dan Bursa'ya özel araçla ulaşmak için İzmit yolu ve Yalova – Bursa kara yolu tercih edilebilir.

Feribot kullanarak ya da Köprüsü’nü tercih ederek, Bursa'ya direkt geçişler sağlanır. 

Bursa Şehir İçi Ulaşım 

Bursa şehir içi seyahatler için teleferik, metro, otobüs, minibüs, tramvay ve taksi seçenekleri bulunur. 

yılından beri hizmet veren Bursaray metro hattı, şehrin tüm ilçelerine yer altından ulaşım sağlar. Doğu ve batı yönlü olacak şekilde, iki ayrı hatta sahip olan metronun birinci hattı Emek ve Arabayatağı arasında ilerlerken, ikinci metro hattı Bursa Uludağ Üniversitesi’nden başlar. 

7 ayrı ilçede hizmet sağlayan Bursa belediye otobüsleri, halkın en fazla tercih ettiği ulaşım araçları arasındadır. Şehir içi otobüs seferleri bulunurken, şehrin dışında kalan köylere de otobüslerin güzergâhı bulunur. 

Bursa metrosu, tramvay ve belediye otobüslerinin aktif şekilde kullanılması için Bukart adlı ulaşım kartı geliştirilmiştir. Yerli halk ve turistler, şehir içi ulaşımda bu kartı kullanabilir. 

Bursa’nın Popüler İlçeleri

Osmangazi

Bursa’nın en büyük ilçesidir. Ayrıca tüm ilçelere giden yol da Osmangazi’den geçer. Osmanlı’nın kuruluşu için önemli bir nokta olan ilçe adını da kurucu Osman Bey’den alır. İlçede Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbeleri yer alır. Ayrıca Bursa Kalesi, Ulu Cami, Koza Han ilçede seyahat edilebilecek noktalardandır.

Osmangazi'de bulunan birbirinden güzel tesislerde konaklamak için Osmangazi Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Nilüfer

Uludağ Üniversite’ne yakın olması sebebiyle öğrencilerin ikamet ettiği noktalardan birisidir. İlçeye Orhan Gazi’nin eşi Nilüfer Hatun’un ismi verilmiştir. İlçede seçkin mağazalar, restoranlar ve kafeler bulunur.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde konaklamayı planlıyorsanız Nilüfer Otelleri sayfamızı ziyaret ederek, rezervasyon yapabilirsiniz.

Mudanya

Mudanya, şehir merkezine kara yoluyla yarım saatlik mesafede yer alır. Denize kıyısı olan ilçe, yaz aylarında tatilciler tarafından sıklıkla tercih edilir. İlçeye İstanbul’dan düzenli olarak feribot ve deniz otobüsü seferleri düzenlenir.

Birbirinden güzel Mudanya'da bulunan tesisleri için Mudanya Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İznik

Çinileri ile ünlü olan ilçede dünyaca ünlü atölyeleri görmek mümkündür. Ayasofya Müzesi, Sarı Saltuk Türbesi, Roma Tiyatrosu, ve Aziz Tryphonos Kilisesi de bu ilçede bulunur.

İznik'de bulunan birbirinden güzel tesislerde konaklamak için İznik Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İnegöl

Merkeze 30 km uzaklıkta olan ilçe kaplıcaları ile ön plana çıkar. Ayrıca Bursa için önemli bir lezzet olan İnegöl köftesini de deneyimlemeyi unutmayın.

İnegöl'de bulunan birbirinden güzel tesislerde konaklamak için İnegöl Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Gemlik

Denize kıyısı olan ilçeden İznik Gölü ve Sarsak Deresi geçer. Gemlik, zeytinleri ile ünlü olduğu için burayı seyahat ederek yerli halk tarafından üretilen zeytin ve zeytinyağlarının tadına bakabilirsiniz.

Birbirinden güzel Gemlik'de bulunan tesisleri için Mudanya Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bursa Gezilecek Yerler

Birçok imparatorluğun gözde şehri olan Bursa, tarih boyunca çeşitli kültürlerin etkisi altında kalmıştır. Zeytini ve yeşiliyle göz önünde olan Bursa, turistik amaçla halka açılmış sayısız mekân ve yapıya sahiptir. 

Tiriliye 

Mudanya ilçesinin 12 km batı bölgesinde yer alan Tiriliye, Bursa'nın en eski yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Renkli ve cumbalı evleriyle tanınan ilçe, Osmanlı Dönemi’nde Rum tebaanın çoğunlukta olduğu bir bölgeyi içine alır.

Yerli ve yabancı turistlerin merakla gezdiği yerlerden biri haline gelmesi, bölgede sayısız balık restoranı, kafe ve seyir alanı kurulmasını sağlamıştır. 

Uludağ

Kış turizminin merkez noktası haline gelen Uludağ, Türkiye ve dünyadan her yıl sayısız turisti ağırlar. yılında milli park olarak ilan edilen Uludağ, tarih öncesi çağlardan itibaren stratejik bir nokta olarak değerlendirilmiştir. 

Uludağ, Bursa şehir merkezinden 35 km uzaklıktadır. Deniz yolu ve kara yoluyla ulaşıma açıktır. 

Uludağ seyahatleri için birbirinden güzel ve uygun fiyatlı oteller için “Uludağ Otelleri” sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Cumalıkızık 

Osmanlı Devleti’nin Bursa'daki ilk yerleşim yerlerinden bir tanesi olan Cumalıkızık, tarihi evleri ve renkli kültürüyle nam salar. 

Osmanlı Dönemi’nden kalma evin tanesi, bugün dahi aktif şekilde kullanılır. Renkli evleri ve sokaklarıyla göz önüne çıkan Cumalıkızık, Bizans dönemine ait kilisesiyle de tanınır. 

Köyün her an ziyarete açık olması ve turistlerin dikkatini çekecek birçok kültürel öğenin dükkanlarda yer alması sebebiyle Bursa'nın en fazla turist alan noktalarından biri haline gelmiştir. 

Bursa Tarihi Yerler

Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti olan ve diğer devletler için de stratejik bir konumda bulunan Bursa, tarih boyunca çeşitli uygarlıkların etkisi altında kalmıştır. Tarihi ve kültürel anlamda engin bir mirasa sahiptir. Tarihi dokusu ve yapılarıyla turizm değeri kazanmıştır. 

Bursa Ulu Cami

Bursa’nın sembollerinden biri haline gelen Ulu Cami, Bursa eski şehir merkezinde yer alır. Sultan Yıldırım Bayezid tarafından inşa ettirilen Ulu Camii, – yılları arasında tamamlanmıştır. 

Çok ayaklı cami mimarisinin en önemli örneklerinden biri olan ulu Cami, ücretsiz şekilde ziyaret edilir. yüzyılın başında yazıldığı tahmin edilen duvar hat yazıları, farklı noktada kendini gösterir. 

Bursa Hanları

Ticaretin önemli bir noktası olan Bursa, çok sayıda han ve kervansaraya sahiptir. Bursa eski şehir merkezinde konumlanan tarihi hanların en büyüğü, İpek Hanı olarak değerlendirilir. 

Osmanlı Han Mimarisi ile tasarlanan tarihi hanlar, genellikle 2 katlı olacak şekilde inşa edilmiştir. Hanlardan gelen gelirler, medrese ve külliyelerin geçimi için kullanılmıştır. 

Yeşil Medrese

ve tarihleri arasına inşa edildiği düşünülen Yeşil Medrese, bugün Türk İslam Eserleri Müzesi olarak ziyarete açık hale gelmiştir. Osmanlı dönemindeki ilk medrese olma özelliği bulunan Yeşil Medrese, Sultaniye Medresesi olarak bilinir. 

Yapının mimarı Hacı İvaz Paşa’dır. Anadolu Selçuklu Devleti’nin mimari özelliklerini taşıyan Yeşil Medrese, kesme taşlardan ve molozlardan yapılmıştır. 

Müzenin içerisinde, çeşitli taş kitabeler, hattatların özel eserleri, çeşitli mezar taşları ve çeşitli dua kitapları sergilenir. 

Bursa’da Çocuklarla Yapılabilecek Aktiviteler

Bursa’da çocuklarınızla birlikte tarihi yerleri gezebilirsiniz. Ayrıca çocuklarınızın yaş gruplarına uygun olan kış sporlarını onlar için organize edebilirsiniz. Eğer seyahatinizi yaz mevsimine programlarsanız Bursa’nın denize kıyısı olan ilçelerinde denize girebilir ve keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bursa’da Ne Yenir?

Kültürel anlamda pek çok devlet ve medeniyetin özelliklerini alan Bursa, kendine has yöresel lezzetleriyle tanınır. Roma, Antik Yunan ve Osmanlı dönemlerinden kalma yemek kültürlerinin bir araya geldiği Bursa mutfağı, farklı özelliklerde yöresel lezzetler geliştirmiştir. 

İskender Kebap

Bursa’nın en meşhur lezzetlerinden biri olan İskender Kebap, Türkiye'nin tüm illerinde yapılır. Döner eti, özel sosu ve yoğurduyla bilinen yemeğin en güzel örneği, Bursa'da görülür. 

İnegöl Köftesi

Bursa'nın İnegöl ilçesinden adını almış olan İnegöl Köftesi, şehrin meşhur lezzetlerinden bir tanesidir. Baharatsız şekilde hazırlanan ve et tadını yoğun şekilde yansıtan İnegöl Köfte, kuzu ve dana etinin karıştırılmasıyla elde edilmektedir. 

Muradiye Çorbası

Tavuk etiyle yapılan Muradiye çorbası, bal kabağı ve yoğurtla zenginleştirilir. 

Süt Helvası

Osmanlı saray mutfağının meşhur tatlılarından biri olan süt helvası, kazandibi ile benzerlik gösterse de sütün yoğunlaştırılması sonucu elde edilen özel bir tatlıdır. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir