katil balina oyunu nedir / Velilere, “Katil balina” oyunu uyarısı - Haber Hürriyeti

Katil Balina Oyunu Nedir

katil balina oyunu nedir

Mavi Balina Oyunu Nedir, Kimler Nasıl Oynuyor?

Türkiye&#;de ve birçok ülkede insanların özellikle de gençlerin çok fazla canını yakan oyunlar arasına girdi Mavi Balina. İnsanları kendisine internet siteleri üzerinden ve mobil uygulamalar üzerinden çeken Mavi Balina oyunu aslında bir oyun olmaktan daha çok yönlendirmeli oyun. Bir kişinin diğer kişilere verdiği komutlar uygulanıyor ve bu eğlence oyunu görünümlü ölümcül oyunun sonunda kişiler ölüyor, hem de kendilerini öldürmeye yeltenerek.

Mavi Balina bugüne kadar dünyada &#;den fazla ölüme sebep oldu ve ilk olarak Rusya merkezli olarak geliştirildiği tahmin ediliyor. Rus bir geliştirici tarafından geliştirilmiş olduğu bilinen gerçekçi oyun bugüne kadar internet üzerinden bile herkesin erişemediği oyun oldu. Özellikle karanlık internet sitelerinden erişildiği iddiası olsa da oyuna karanlık internetten çok Telegram sohbet grupları ve WhatsApp sohbet grupları üzerinden linklerin dağıtıldığı ve internet sitesi üzerinden oynanabildiği iddia ediliyor. Oyunun herhangi bir uygulaması bulunmuyor ve direkt olarak çeşitli internet sitelerinden oynandığı, bunun için özellikle bilgisayar gerekmediği belirtiliyor. &#;Mavi Balina oyna&#; yazarak oyunu oynamak pek de mümkün olmamakta.Mavi Balina Oyunu Nedir, Kimler Nasıl Oynuyor?

Oyun ile ilgili aslında kimse net bir bilgiye sahip değil. Oyunu oynayanların birçoğu intihar ederek öldüklerinden ötürü oyun hakkında kendilerinden bir bilgi alınamıyor ve bu sayede siber katillere asla ulaşılamıyor. Çoğu kurban çocuk yaşlarda oluyor ve daha çok aileleri ile korkutuluyor.

İçindekiler

Kurbanlarını nasıl seçiyor?

Mavi Balina Oyunu Nedir, Kimler Nasıl Oynuyor?

Mavi Balina oyununu yönetenler bulunuyor. Bir geliştirici oyunu yaratmış olsa da oyunu kontrol eden ve kurbanlarını uzaktan seçen kişiler dünyanın her tarafında bulunuyor olabilirler. Kurbanlarını özellikle çocuk yaşlardan seçen oyunu yönetenler, bu sayede çocukların kendilerine ve çevrelerine zarar vermesine sebep oluyor ve hemen arkasından çocukların ailelerine bile zarar vermelerine sebep oluyorlar.

Daha çok yaş grubu çocukları hedef alan oyunun yöneticileri ilk olarak çocukları masum numaralar ile kandırıyor ve o yaş grubunda çocuklar bu tür dikkat çekici oyunlara çok hızlı kandıkları için kurbanlar yani çocuklar oyunun yöneticileri tarafından kısa süre içerisinde hiçbir çaba harcamadan ele geçirilmiş oluyor.

Çocuklar eğer ki oyun tarafından verilen komutları yani bir yönetici tarafından verilen komutları gerçekleştirmez ise oyunun ilk başında verdikleri adres, isim ve aile bilgileri ile tehdit ediliyor ve kendilerinin dedikleri yapılmazsa başkalarının ailelerine zarar vereceği veya özellikle çocuklardan istenen çıplak görüntülerin ailelerine ve akranlarına gönderileceği belirtilerek tuzaklara çekilmiş oluyorlar

Oyunda her zaman aynı standart tema işlemiyor ve her yöneticinin farklı farklı komutlar verdikleri iddia ediliyor. Bu yöneticilerin büyük bölümünün Rusya merkezli olduğu tahmin edilsede kesin olarak bu yöneticilerin kimler olduğuna Rusya siber güvenlik polisi henüz ulaşmış değil.

Mavi Balina görevleri neler?

Mavi Balina oyunu görevleri, her zaman farklı farklı görevler ve tehditlere sahne olmakta. Oyun ilk olarak çok ufak ve kolay görevler veriyor ve bu sayede çocukları kandırmak oyun yöneticileri için çok daha hızlı olmakla kalmıyor, daha çok hızlı bir şekilde kendilerine bağladıkları bu kurbanları ele geçirebiliyorlar. Çocuklar ile ilk olarak sorunları olup olmadığı ve ne gibi şeyleri sevdikleri konusunda bilgi aldığı iddia edilen oyunun Türkçe olarak yönetenlerinde olduğu belirtiliyor. Türkiye&#;de İngilizce bilmeyen birçok çocuğun bu oyun sebebiyle ölmesinin ardında yine Türkçe olarak konuşan birilerinin bu oyunda yönetici olarak aktif olarak görev yapıyor olması yatıyor.

Oyunun görevleri arasında ilk olarak bilgiler edinen Mavi Balina yöneticileri, daha sonrasında ise çocuklara kağıda herhangi bir şey yazmalarını veya evden dışarıdan geçen herhangi birisine bir şeyler fırlatmalarını isteyebiliyor. Daha çok fazla görev olsa da görevler genelde çok uzun aylar boyunca sürmüyor. Bazı görevlerde çocukların kollarına kesici aletler ile balina çizmeleri ve bunu asla başkalarına göstermemeleri gerektiği tembihleniyor.

Mavi Balina Oyunu Nedir, Kimler Nasıl Oynuyor?

Koluna balina çizdiklerini kendilerine resimle atmalarını isteyen oyun yöneticileri, bazen ise çocuklara uyuşturucu krem gibi öneriler verdikleri ve bu sayede acı hissetmeden onlara &#;dövme yaptın&#; gibi kandırdıkları olduğu iddiası internette dolaşımda. Bu konuda çocukların kollarına veya farklı yerlerine bu resimleri çizdiren oyunda bu görev her zaman için aktif olarak yöneticilerce (katillerce) kullanılmıyor.

Oyunun en önemli görevleri arasında yer alan ise başkalarına zarar verme ve başkalarının canını acıtacak şeylere başvurmak ilk sırada geliyor. Oyun yöneticileri yaş grubu çocuklardan ailelerine kötü davranmalarını ve bunu ses kaydına alıp kendilerine iletmelerini, arkadaşlarına zarar vermelerini ve başkalarına kötü davranarak onların canına ve malına zarar vermesini isteyebiliyor. Kimi zaman sokakta duran bir arabanın çizilmesini ve bu çizilme anının video ile kendilerine gönderilmesini isteyen oyunun yöneticilerinden birileri, kimi zaman ise başkasının başına taş atılmasını isteyebilir. Bu tür görevler her zaman değişim gösterebilir.

&#;Çocuğum Mavi Balina oynuyor olabilir mi?&#;

Evet, çocuğunuz Mavi Balina oyunu oynuyor olabilir. Mavi Balina oynayıp oynamadığını nasıl öğreneceğim? Diyen sorumlu bir ebeveyn iseniz ve çocuğunuzun bu oyunu oynadığından şüphe ediyorsanız önce sakin kalmaya bakın. Çocuğunuza direkt olarak bu oyunu oynayıp oynamadığını sormadan hemen önce şu maddelere dikkat edin ve çocuğunuzda olup olmadığını gözlemleyin.

  • Çocuğunuz son dönemde size karşı asabi davranmaya başladı mı?
  • Daha önce sizinle çok iyi anlaşan, sizinle sohbet eden çocuğunuz bir anda değişti ve farklı bir çocuk haline mi geldi?
  • Çocuğunuzla ilgili okuldan veya çevreden daha fazla şikayet gelmeye başladı mı?
  • Çocuğunuz görünürde herhangi bir şey satın almıyor olmasına rağmen sizden daha fazla ve sürekli para istiyor mu?
  • Evde duran değerli eşyalar çalınmış veya yeri değiştirilmiş mi?
  • Çocuğunuz internetten çıkmıyor ve siz odaya girince sayfayı kapatıyor mu?
  • Sürekli olarak zamanını ev dışında geçirmeye mi başladı?

Bu maddeleri gözlemledikten sonra eğer bunlardan birkaç tanesi veya bir tanesi bile varsa çocuğunuz Mavi Balina oyununu oynuyor olabilir. Bu maddelerin hepsi yerine geliyor olsa bile ve hepsi çocuğunuzda var olsa bile çocuğunuz Mavi Balina oynamıyorda olabilir.

Her çocuk ergenlik döneminde zaman zaman psikolojik olarak problemler geçirebilir, bunlar kalıcı olmayan geçici olması beklenen normal yaşamsal olaylardır. Sizde çocuk oldunuz, vücudunuzun değişimine ayak uydurmak, kendi anne ve babasından vücudunda olan değişimlere bağlı olarak gereksiz yere de olsa o yaşta bunu çok büyük bir utanç olarak algılamak, para sorunları ve ne olacağını düşünme gibi konular nedeniyle çocuk depresif olabilir. Mavi Balina Oyunu Nedir, Kimler Nasıl Oynuyor?

Yine de önlemler almakta fayda var. Eğer çocuğunuzda bu maddeler söz konusu ise ve özellikle başkalarına zarar vermeye ve size zarar vermeye başladı ise uyuduğu saatler cep telefonunu kontrol etmeye çalışın. Eğer cep telefonunda şifre var ise bir arkadaşınızı veya bir yakınınızı araması için cep telefonundan &#;bu kişiyi arar mısın?&#; diyerek sorun ve aramasını isteyin. Ardından lavabo veya farklı bir yere geçerek konuşuyormuş gibi yaparak cep telefonunda aramayı kapatıp cep telefonunda internet geçmişine (tüm tarayıcılardan) bakın. Daha sonrasında internet geçmişinin ardından cep telefonundan çekilmiş fotoğrafları kontrol edin ve ses kayıtları bölümüne bakın. WhatsApp ve Facebook gibi uygulamalarda son yazışmalarını kontrol ederek izlemeye devam edin. Eğer çocuk Mavi Balina oynuyor ise telefonunda mutlaka bu izlere rastlamak mümkündür.

Eğer cep telefonu yerine daha çok bilgisayarda zaman geçiriyor ise bilgisayarda da aynısını yapın ve bilgisayarı iz bırakmayacak şekilde çocuk dışarıda olduğu bir zaman kontrol edin. Size karşı hakaretlerde bulunması veya bilgisayarına bakmasını engellemesine izin vermeyin ancak mümkünse bunu ondan gizli yapın.

Mavi Balina nasıl öldürüyor?

Mavi Balina oyunu oynayanlar nasıl ölüyor? Mavi Balina kurbanlarını bir şekilde intihara sürüklemek konusunda gelmiş geçmiş en iyi online katil bir programdır. Bu aslında Mavi Balina oyununda önce görevlerin hepsi tamamlanmadan intihar edilmesine izin verilmiyor olduğu iddialarının önüne geçebiliyor. Mavi Balina görevleri tamamen yerine getirilmez ise daha acı verici görevlerin verildiği ve bu görevlerin ardından ise intihara sürüklediği biliniyor. Oyunda net olarak bilinmeyen birçok intihar yöntemi var ve bunlar daha çok halk arasında dikkat çekici olmayan urganla boyundan asılarak intihar etmek, yüksek bir yerden atlayarak intihar girişiminde bulunmak gibi standart ve herkes tarafından bilinen intihar yöntemlerine yönlendiriyor oyun.

Oyunda daha çok insanların öldürülme aşamasına gelmeden çok uzun süre geçmesi istenmediği için bir gün içerisinde birden fazla görev verildiği de iddia edilmekte.

Dijital katiller!

Mavi Balina gibi oyunlar Avrupa ve ABD değil, daha çok gelişmeye devam eden Ortadoğu ve Asya ülkelerinden kurban arıyor. Rusya gibi ülkelerden de kurbanlar arayan Mavi Balina oyununu geliştiren ve yöneten kimseler bu konuda devletlerin sürekli takibinde olsa da kimliğini iyi gizleyebildikleri için bir şekilde yakalanmaktan kurtulabiliyorlar. Türkiye&#;de bugüne kadar 10&#;dan fazla çocuğun ölümüne sebep olan oyun hakkında dijital katiller kavramı pek kullanılmasa da dijital olarak yayılan ve çocukları öldüren katillerin bulunması gerekiyor.

Nasıl korunacağız?

Mavi Balina Oyunu Nedir, Kimler Nasıl Oynuyor?

Mavi Balina korunma yöntemleri çocukların ebeveynlerce sürekli baskı altında olmadan takibinden geçiyor. Eğitimsiz birçok ebeveyn geçmişte kendi yaşam tarzlarının kontrolsüz olması nedeniye çocuklarının başını boş bırakmadan sık sık takip etmeli ve de özellikle erkek çocukları ile babalar, kız çocukları ile annelerin yakından ilgilenmesi öneriliyor. Eğer ki sürekli olarak çocuğunuz sizden uzaksa ve sizinle görüşmek istemiyorsa bu duruma karşı neyin sebep olduğunu ve neden dolayı çocuğunuzun böyle olduğunu uzmanlara danışarak ve bilgi alarak öğrenmeniz ve buna göre hareket etmeniz öneriliyor.

Aksi durumda çocuğunuzun başına daha kötü olaylar gelebilir. Mavi Balina sadece erken yaşıtlarda değil, geç yaşlarda olan orta yaş ve ileri yaş grubunda olan insanları bile psikolojik olarak etkisi altına alabiliyor ki bu durumda daha çok insanı kendisine çekebilecek bir oyun olduğu net.

Mavi Balina y&#;z&#;nden kişi intihar etti!

Mavi Balina oyununun sadece Türkiye'de bugüne dek gencin intiharıyla bağlantılı olduğu iddia ediliyor. İnanılmaz bir rakam değil mi? Peki bu oyundan kurtulanlar, Mavi Balina için ne diyor?

Oyunu oynayanlardan şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor.

50 günlük süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekilde kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre kimseyle görüşülmemesi, yüksek sesli müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor.

50'nci günün sonunda ise son aşama olan 'yüksekten atlayarak ya da kendini asarak' intihar etme komutu veriliyor.

Mavi Balina adlı oyunda yönetici konumunda olan kişilerin, kişisel bilgilerini ele geçirdikleri, kurbanlarına şantaj da yaptığı, bu şekilde oyunda kalmaya zorladıkları ifade ediliyor.

WhatsApp mesajı ile gelen bir link ile katıldı

Mavi Balina yüzünden kişi intihar etti

Hindistan'da yaşayan 22 yaşındaki Alexander da, intihar oyunundan kardeşinin durumdan haberdar olarak polise haber vermesiyle kurtuldu.

22 yaşındaki genç, Mavi Balina oyunu ile iş arkadaşlarının bulunduğu WhatsApp grubuna gelen bir linkle vasıtasıyla tanıştığını söyledi:

"Tüm adres defterimin oyunun yöneticisi tarafından ele geçirildiğini fark ettim. Her gece saat 2'de oyunun başına geçip verilen talimatı yerine getirmeye zorlanıyordum. Birkaç gün sonra fotoğraflarımın da kopyalandığını fark ettim. Oyunu silemiyordum. 5'inci safhada talimatı yerine getirmeye reddettim. Rusya'dan WhatsApp üzerinden arandım. Numarası görünmeyen biri beni tehdit etti ve kapattı. Tam koluma balina dövmesi kazıyacaktım ki ağabeyim beni kurtardı Bu bir sanal ölüm tuzağı. Şu anda psikolojik tedavi görüyorum."

Mavi Balina yüzünden kişi intihar etti


"Mavi Balina telefona indirilen bir uygulama değil. Oyun, link aracılığı ile kişilerin bir yönetici tarafından yönlendirilmesiyle oynanıyor. Yönetici tarafından verilen görevlerin, gece yarısından sonra saat 'da gerçekleştirilmesi isteniyor. İlk birkaç gün kişisel bilgilerin ve fotoğrafların paylaşılmasından oluşuyor ve bunlar yönetici tarafından toplanıyor."

Alexander, 50 aşamadan oluşan sürecin en ünlü görevlerinden birini yerine getirmiş:

"Gece yarısı mezarlığa gittim ve burada bir selfie çekerek sosyal medyada paylaştım. Her gün yalnız başıma korku filmleri izlemek zorundaydım ki bunun da amacı kurbanların korku içinde yaşamasını sağlamaktı. Bu tam anlamıyla bir sanal ölüm tuzağı Çok acı verici bir tecrübe. Oyuna katıldıktan sonra insanlarla konuşmayı bıraktım ve odama kapandım. Oyundan çıkmak istesem de başaramadım."

Alexander, polis evine geldiği sırada koluna bıçakla balina kazımak üzereymiş.


'Eğer tamamlamazsam annem ölecekti'

Mavi Balina yüzünden kişi intihar etti

Ölümlü vakalarının giderek arttığı Hindistan'da, 17 yaşındaki bir kız göle atlayarak intihar etmek üzereyken kurtarıldı.

"Oyuna başlamam iki saat sürdü. ilk gün sabaha kadar başında kaldım. Bana seçenekler sunuldu. Koluma bıçakla köpek balığı resmi çizecek, balkondan atlayacak, okyanusa ya da nehire girerek boğulacaktım. Eğere bunları 3 gün içinde yerine getirmezsem annemin öleceği söylendi. Sonra cep telefonumu kaybettim. Ben de anneme zarar gelmemesi için kendimi Kalyan Nehri'ne attım."

Temmuz ayı içerisinde 14 yaşındaki Manpreet Singh isimli bir Hintli çocuk da Mavi Balina oynadığını arkadaşlarına söyledikten birkaç gün sonra intihar etmişti.

'Oyunun sonu, zamanın doldu'

Mavi Balina yüzünden kişi intihar etti


yılında Rusya'da başlayan akımın kurbanları çoğunlukla "daha kolay yönlendirilebilir" 18 yaş altı gençlerden oluşuyordu.

Ancak yıllar içinde vakaların yaş aralığı da değişti. Haziranda Arjantin'de kendisini bir su tankının üzerinden atmak isterken kurtarılan kişi 22 yaşında bir anneydi.

Genç kadın kendisini kurtaran polislere, Mavi Balina oynadığını, intihara kalkışmadan önce, "Oyunun sonu, zamanın doldu" isimli bir mesaj aldığını söylemiş!


Kurbanlarını 'biyolojik atıklar' olarak tanımlamıştı

Mavi Balina yüzünden kişi intihar etti

Oyunun kurucusu 22 yaşındaki Philipp Budeikin, Rusya'da çıkarıldığı mahkeme tarafından 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak en az 15 intihar vakası ile ilişkilendirilen Budeikin'e verilen bu ceza Rus kamuoyunda tartışma yarattı.


yılı Kasım ayında tutuklanan, Budeikin, duruşmalardan birinde, toplumda temizlik yaptığını söyleyerek, kurbanlarını "biyolojik atıklar" olarak tanımlamıştı.

Türkiye de alarma geçti

Mavi Balina yüzünden kişi intihar etti

İntiharlara yol açan oyunla ilgili Türkiye de harekete geçti. Oyun için gizli link gönderenler takibe alınacak. Mavi Balina başta olmak üzere farklı oyunlarla ilgili henüz İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşan bir şikâyet yok. Belirli seviyelere ulaşmaları için para yatırmaları istenen ve para yatıramadıkları için bunalıma girerek intihar eden çocukların oynadıkları benzer oyunlarla ilgili iki ailenin geçtiğimiz aylarda emniyete şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Bir aile oyuna para yatıramadığı için çocuklarının bunalıma girdiğini ifade ederken, diğer aile ise para yatırma işlemlerinde dolandırıcılık yaşandığını iddia etti. Polis, oyun linklerini çocuklarına gönderilen ailelerin şikayetçi olabileceklerini ve linkleri gönderen kişiler ile ilgili takip başlatılabileceğini ifade ediyor.

etiket Tehditler, Şiddet Dolu Görevler ve Can Kayıpları: Sanal Ölüm Tuzağı Mavi Balina Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Haberler

Teknoloji

Tehditler, Şiddet Dolu Görevler ve Can Kayıpları: Sanal Ölüm Tuzağı Mavi Balina Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Duymayanınız kalmamıştır; son dönemlerde sıkça gündeme gelen bu ürkütücü oyun yüzünden yüzlerce kişi intihar etti. Oyunla ilgili edinilebilen bilgiler ise oldukça sınırlı. Biz de bu içeriğimizde ulaşabildiğimiz bütün detayları ve Mavi Balina görevlerini size aktarmak istedik ki çevremizdeki hayatlar en azından ne ile karşı karşıya olduklarını bilsinler…

''Mavi Balina'' oyunu nedir?

''Mavi Balina'' oyunu nedir?

Peki insanlar bu oyuna nasıl ulaşıyor?

Peki insanlar bu oyuna nasıl ulaşıyor?

Kullanılan şantaj sistemi ''Black Mirror'' dizisinin ''Shut Up and Dance'' adlı bölümünde işlenmiş

Kullanılan şantaj sistemi ''Black Mirror'' dizisinin ''Shut Up and Dance'' adlı bölümünde işlenmiş

Oyunda neler oluyor?

Oyunda neler oluyor?

Bilançosu çok ağır!

Bilançosu çok ağır!

Katil Oyun'un kurucusu olan 22 yaşındaki Philipp Budeikin'den kan donduran açıklama!

Katil Oyun'un kurucusu olan 22 yaşındaki Philipp Budeikin'den kan donduran açıklama!

Daha önce ülkemizde de etkisini gösteren ve can alan ''Mavi Balina'' oyunundan bu içeriğimizde bahsetmiştik 👇

BTK Başkanı Sayan'dan acı açıklama

BTK Başkanı Sayan'dan acı açıklama

Yeterince can alan bu oyuna daha fazla kurban vermemek adına lütfen yazılanlara dikkat edip, etrafınızdaki çocukları ve gençleri uyarın!

Yeterince can alan bu oyuna daha fazla kurban vermemek adına lütfen yazılanlara dikkat edip, etrafınızdaki çocukları ve gençleri uyarın!

İşte Mavi Balina Görev Listesi (1'den 50'ye Kadar)

İşte Mavi Balina Görev Listesi (1'den 50'ye Kadar)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir