kemal sunal sesleri ile eğlence / Kemal Sunal: en iyi filmler - seafoodplus.info

Kemal Sunal Sesleri Ile Eğlence

kemal sunal sesleri ile eğlence

kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir kaynağı değiştir]

Kurgu Turgut İnangiray (Kurgu)
Yönetmen Ekibi Ayşegül Gökçe (Yardımcı Yönetmen), Ahmet Sezerel (Reji Ekibi)
Post-Prodüksiyon Gültekin Çavuş (Negatif Kurgu), Mehmet Murat Özer (Dijital Restorasyon), Sabahattin Hoşses (Renk Düzenleme)
Işık Ekibi İsmet Yurtçu (Işık Şefi)
Ses Ekibi Erkan Esenboğa (Ses Kayıt)
İdari İşler Ekrem Gökkaya (Prodüksiyon Amiri), Mehmet Şenkal (Set Amiri), Ekrem Gökkaya (Set Amiri), Abdurrahman Menay (Set Ekibi), Hüseyin Kını (Set Ekibi), Cengiz Öktem (Set Ekibi)

Firmalar[değiştir

Tiyatro ile sanat hayatına adım atan Kemal Sunal, Ertem Eğilmez tarafından fark edilerek sinemaya yönelmiştir. Sunal, canlandırmış olduğu karakterler ile büyük çıkış yapmıştır. Oynamış olduğu filmleri günümüzde hala sevilerek izlenmektedir. Güldürürken düşündüren halkın içinden çıkan unutulmaz oyuncu Kemal Sunal filmleri listemizi sizler için hazırladık. Keyifli okumalar!

1. Şaban Oğlu Şaban

Güldürürken Düşündüren Unutulmaz Kemal Sunal Filmleri

Kemal Sunal tarafından “Şaban” karakterinin canlandırıldığı yılında çekilen Türk filmidir. Yönetmen koltuğunda Ertem Eğilmez yer almaktadır. Filmde merak edilen tek soru: “Elması kim çaldı?” Sürekli yaraladığı ve sakarlıklar yaptığı kumandanı Hüsamettin (Şener Şen) ile askerlikten sonra trajikomik şekilde yollar kesişir. Asker arkadaşı Ramazan (Halit Akçatepe) ile birlikte çalıştıkları gazinoda kantocu Nigar’a vurulurlar. Sivil hayatında polis olarak görev yapan Hüsamettin’in ve teşkilatın peşinde olduğu Kadırgalı Eşref’i yanlışlıkla yakalarlar. Nazır Paşa da kız kardeşinin kayıp olan elmasını bulmak için gizli polis olurlar. Nazır Paşa ise eski kumandanları Hüsamettin’in kayınpederidir.

2. Salako

yapımı Salako’nun, güldürürken düşündüren halkın içinden unutulmaz Kemal Sunal filmleri arasına girmesi izleyen herkes tarafından olumlu karşılanır. Meral Zeren ile Kemal Sunal’ın başrollerini paylaştığı filmin yönetmenliğini Atıf Yılmaz yapmıştır. Emine (Meral Zeren) bir köy ağasının kızıdır. Babası sevmediği biriyle evlendireceği için evden kaçma planı yapar. Emine dağlarda eşkıya olan Hamido’ya âşıktır. Fakat tek başına dağlara çıkmak istemez ve kendisine âşık olan Salako’ya kendisini kaçırtma planı yapar. Birlikte severek kaçtıklarını düşünen Salako ile oldukça güldürücü bir replikte ortaya çıkar. “Salı sallanır. Çarşamba çarşafa dolanır. Perşembe Perişan olunur. Cuma mübarek gündür.”

3. Tosun Paşa

Güldürürken Düşündüren Unutulmaz Kemal Sunal Filmleri

yapımı Tosun Paşa Kartal Tibet yönetmenliğinde çekilmiştir. Yüzyılda Mısır İskenderiye’de Seferoğulları ve Tellioğulları arasında geçen mücadele komik bir şekilde işlenmiştir. En değerli olan Yeşil Vadi’yi aralarında paylaşamayan iki aile önce İskenderiye’nin baş memuru Daver Bey’in kızını isteyerek Vadi’yi almak isterler. Fakat kızı Leyla (Müjde Ar) Seferoğulları’nın talibini kabul edince, Tellioğulları evin uşağını Tosun Paşa kılığına sokarlar. Yalancı Tosun Paşa Şaban (Kemal Sunal), Leyla’yı görünce âşık olur ve işler iyice karışır. Bir de üstüne geçek Tosun Paşa (Oktar Dururkan) olanları duyarak İskenderiye’ye gelir, olaylar arap saçına döner. Sonunda gerçek Tosun paşa hem Yeşil Vadi’yi hem de Leyla’yı alır.

4. Şaşkın Damat

Güldürürken düşündüren halkın içinden unutulmaz Kemal Sunal filmleri listemizde sırada Şaşkın Damat filmi yer almaktadır. yapımı filmde yine Meral Zeren ile Kemal Sunal birlikte yer alıyorlar. Yönetmen koltuğunda ise Zeki Ökten oturmaktadır. Filmde zengin bir adamın evinde bahçıvanlık yapan saf Apti’nin hikâyesi anlatılmaktadır. Apti ev sahibinin yeğenine âşıktır. Yeğen Serpil (Meral Zeren) amcasına kendini namuslu ev kızı gibi göstererek yalnızca parası için onu ziyaret etmektedir. Özünde uçarı bir kız olduğunu anlayan amcası onu çok sevdiği bahçıvan Apti ile evlendirir. Balayına gittikleri Uludağ’da kendini zengin gösteren bir düzenbaz ile tanışan Serpil ve ailesi türlü oyunlarla Apti’yi ve amcasını kandırmaya çalışırlar.

5. Hanzo

Güldürürken Düşündüren Unutulmaz Kemal Sunal Filmleri

yapımı Hanzo filminde Kemal Sunal yine Meral Zeren ile birlikte rol almıştır. Yönetmenliğini Zeki Ökten yapmıştır. Bu güldürü tipindeki sinema filminde bebekken vahşi ormanda kaybolan ve ayıların büyüttüğü bir adamı canlandırıyor Kemal Sunal. Bir gün bir köyde kazı yapan bir grup tarafından yakalanarak şehre getirilir Hanzo (Kemal Sunal). İnsanlıktan uzak ve tamamen hayvanlar gibi hareket eden ve tepki veren Hanzo, doktorlar tarafından incelenmeye başlar. Normal insan davranışları öğretilmeye çalışılır. Doktoruna (Meral Zeren) âşık olan Hanzo hastaneden kaçar ve eski kocasına birebir benzediğini gören bir kadın tarafından alıkonur. Sonunda normale döndürülmeye çalışılan Hanzo’nun bu yeni kişiliği ile işler daha da karışır.

6. Süt Kardeşler

yapımı Süt Kardeşler filminin yönetmenliğini Ertem Eğilmez yapmıştır. Film Gulyabani adlı Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın romanından uyarlanmıştır. Herkesin gıpta ile baktığı bir konağın sahibi olan Melek Hanım (Adile Naşit) sütoğlu Şaban’a (Kemal Sunal) bir mektup gönderir ve görüşmek isteğini yazar. Osmanlı döneminde bahariye eri arkadaşı Ramazan onun yerine gider. Melek Hanım Ramazan’ı sütoğlu zanneder ve sinirli ağabeyi Hüsamett’ine (Şener Şen) uzaktaki damadı olarak tanıştırır. Gerçek damat Bayram (Ergin Orbey) ve Şaban konağa geldiğindeyse işler tamamen karışır. Bayram’ın kardeşi Bihter’e âşık olur Şaban. Bihter’in babası Kerami (Ali Şen) ise Gulyabani kılığında birini göndererek konağa sahip olmaya çalışmaktadır.

7. Çöpçüler Kralı

Güldürürken Düşündüren Unutulmaz Kemal Sunal Filmleri

Güldürürken düşündüren halkın içinden unutulmaz Kemal Sunal filmleri listemizde sırada Çöpçüler Kralı yer almaktadır. yapımı filmin yönetmenliğini Zeki Öktem yapmıştır. Güldürü Türündeki filmin başrollerini Şener Şen, Ayşen Gruda ve Kemal Sunal paylaşmıştır. Ayrıca film Antalya Film Festival’inde Şener Şen’e En İyi Erkek Yardımcı oyuncu ödülü ile Umur Burgay’a En İyi Senaryo ödüllerini kazandırmıştır. Zabıta amiri Şakir (Şener Şen) yetkilerini kullanarak çöpçü Apti’ye (Kemal Sunal) baskı uygulamaktadır. Aynı zamanda evlerine gelen Hacer (Ayşen Gruda) adlı temizlikçi ile sevgilidir fakat annesine bunu söyleyemez. Hacer’de kendisine âşık olan Apti ile nişanlanarak Şakir’i kıskandırmak ister ve olaylar iyice karışır.

8. Kibar Feyzo

yapımı Kibar Feyzo filminin yönetmen koltuğunda Atıf Yılmaz oturmaktadır. Oyuncu kadrosunda Kemal Sunal ile birlikte Adile Naşit, İlyas Salman, Şener Şen, Erdal Özyağcılar, İhsan Yüce ve Müjde Ar yer almaktadır. Askerden dönen Feyzo (Kemal Sunal) Gülo’ya (Müjde Ar) talip olur. Babası (İhsan Yüce) Feyzo’dan başlık parası ister. Senet ile Gülo’yu almayı başaran Feyzo şehre giderek çalışıp borcunu ödemeye çalışır. Bu sırada büyük şehirlerde başlık parası olmadığını ve diğer medeni hakları görür. Köye döndüğünde şehirlerde ağalık olmadığını, başlık parasının istenmediğini köylülere anlatarak ağaya (Şener Şen) karşı ayaklanma oluşturur. Filmde komünizm önlemlerine eleştiriler görülmektedir. Özellikle ağanın &#;Ula şurada başsınız!&#; ifadesi o dönemin Türk Ceza Kanunu ve maddelerine göndermedir.

9. Japon İşi

yapımı Japon İşi filmin yönetmenliğini Kartal Tibet yaparken, başrolleri Fatma Girik ve Kemal Sunal paylaşmaktadır. Film bir gazino solisti Başak’a (Fatma Girik) âşık olan garson Veysel’i (Kemal Sunal) konu almaktadır. Bir gün yardım ettiği bir Japon’a, büyük aşkla sevdiği Başak’ı anlatır. Japon arkadaşı ülkesine döndüğünde Veysel’e bir hediye gönderir. Hediye Başak’a birebir benzeyen bir robottur. Veysel Japon Başak ile yaşamaya başlar. Bu sırada gerçek Başak hapisten çıkan belalısından kurtulmak için yurt dışına kaçar. Bu sırada Veysel gazino sahibi ile yeni bir sözleşme yaparak tekrar sahneye çıkarır. Hapisten çıkan belalı sevgili Dilaver (Sümer Tilmaç) ise Japon Başak’ı gerçeği sanar ve işler iyice karışır.

Davaro

Güldürürken Düşündüren Unutulmaz Kemal Sunal Filmleri

Güldürürken düşündüren halkın içinden unutulmaz Kemal Sunal filmleri listemizde sırada yapımı Kartal Tibet’in yönettiği Davaro bulunuyor. Almanya’dan dönen Memo (Kemal Sunal), sözlü olduğu Cano (Pembe Mutlu) ile evlenmek ister. Düğün sırasında kan davalı oldukları Sülo (Şener Şen) hapisten çıkmıştır. Memo’nun annesi Hamo (Adile Naşit) düğünü durdurarak, Sülo’yu öldürmesini söyler. Öleceğini anlayan Sülo, Memo ile anlaşarak sahte ölümünü düzenleyerek köyden kaçacağını söyler. Hem birini öldürmek istemeyen hem de Cano ile kavuşmak isteyen Memo teklifi kabul eder. Köy meydanında yala ölümü gerçekleşen Sülo kendi cenaze törenine bile katılır. İşte komik olaylar da buradan sonra başlamaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir