brokoli yemeği / Bebek Gıda | Brokoli yemeği

Brokoli Yemeği

brokoli yemeği

Brokoli Tarifleri &#; Brokoliyle Yapılan 20 Farklı ve Nefis Tarif

Brokoli Tarifleri &#; Brokoliyle Yapılan 20 Farklı ve Nefis Tarif Tarifi

Sağlık ve lezzetin birleştiği yeşil mi yeşil çiçek gibi brokoli tarifleri ile karşınızdayız.

Brokoli çorbasından mezesine, brokoli salatasından köftesine çok geniş bir yelpazeden farklı çeşitler sunan brokoli ile yapılan yemekleri eğer hala denemediyseniz vakit kaybetmeden incelemenizi öneririz. 20 farklı brokoli tarifi resimli aşamalarıyla size rehberlik edecek ve pratik lezzetler hazırlamanıza imkan verecek.

Sevenleri zaten aramızda biliyoruz; ancak brokoli görünce burun bükenler, en çok da sizin için, beğenilen renkli tariflerimiz arasından özene bezene seçtik, kırmayın bizi :) Çünkü bu listeyi brokoli ile neler yapılır? diye düşünerek hazırladık.

Haşlanmış brokoli tarifi yoğurtlu, zeytinyağlı ve daha birçok versiyonuyla tam da mevsimindeyken tüketilmeye hazır, brokoli yemeği çeşitleri, sütlü ve kremalı tarifleriyle brokoli çorbası nasıl yapılır? sorusunun leziz tarifleri hepsi tek tık uzağınızda!

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

#1 Brokoli Çorbası Tarifi (videolu)

Elif Atalar
Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır? (videolu)

İçilebilen brokoli, soğuk kış günlerinin sıcacık bir ayrıntısı. Mevsim sebzeleriyle çeşitlendirilen bu çorba tarifi ile alışılmış tariflerinizin dışına çıkabilirsiniz.

Tarif için: Brokoli Çorbası Tarifi (videolu)

#2 Zeytinyağlı Brokoli Salatası (videolu)

Elif Deniz
Zeytinyağlı Brokoli Salatası (videolu) Tarifi

Brokoli çiğ olarak da salata tariflerine girmeyi başaran bir sebze olsa da bu kez onu haşlayarak değerlendiriyoruz. Salataya dahil olan havuç, közlenmiş biber ve mısır ilavesiyle de tadı tuzu tam olarak yerine geliyor. Bizden tavsiye: Sosunda zeytinyağı kullanmayı ihmal etmeyin.

Tarif için: Zeytinyağlı Brokoli Salatası (videolu)

#3 Zeytinyağlı Brokoli Yemeği (videolu)

Pınar Özen Ç.
Zeytinyağlı Brokoli Yemeği (videolu) Tarifi

Brokoliyi patates ve havuç eşliğinde zeytinyağlı olarak pişirmek mümkün! Bu sağlıklı sebzeden yararlanabilmenin değişik yolları arasına bu yemeği de eklemelisiniz hatta yanına makarna ile güzel bir ikili oluşturabilirler.

Tarif için: Zeytinyağlı Brokoli Yemeği (videolu)

#4 Fırında Brokoli Gratin (videolu)

Nefis Yemek Tarifleri
Fırında Brokoli Gratin (videolu) Tarifi

Brokoliden yemek dendiği zaman akıllara graten yapmak da gelmeli. Mevsim sebzelerinin beşamel sosla bütünleşmesinden ortaya çıkan nar gibi kızarmış bir tarif. Sağlıklı ve doyurucu lezzetlerin takipçisi olanları tatmin edecek kadar da başarılı bir tarifi var.

Tarif için: Fırında Brokoli Gratin (videolu)

#5 Mısırlı Brokoli Mücveri (Videolu)

Ayşegül Krmn @cikolatakalpler
Mısırlı Brokoli Mücveri (Videolu) Tarifi

Kim demiş mücver kabakla olur diye :) Brokoli mücveri tarifi kabağın pabucunu dama attıracak kadar iddialı :) Detaylı anlatım için tıklayın;

Tarif için: Mısırlı Brokoli Mücveri (Videolu)

#6 Brokoli Salatası Nasıl Yapılır Videosu

Yasemin Atalar
Brokoli Salatası Nasıl Yapılır Videosu

Farklı malzemelerle damak zevkinize göre hazırlayabileceğiniz brokoli salatası, ana yemeklerinizin yanında veya hafif öğünlerinizde nefis bir eşlikçi olmaya aday.

Tarif için: Brokoli Salatası Nasıl Yapılır Videosu

#7 Haşlama Brokoli (videolu)

NYT Mutfak
Haşlama Brokoli (videolu) Tarifi

Brokoliye ancak sarımsaklı yoğurt eşlik edince yiyebilenler, bu tarif tam size göre! 10 dakikayı bile bulmayacak şekilde haşlayıp süzdüğünüz brokolileri yoğurtla tüketebilirsiniz. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirebilir veya sevdiğiniz baharatlarla süsleyebilirsiniz.

Tarif için: Haşlama Brokoli (videolu)

#8 Fırında Karnabahar Brokoli (Kızartma Tadında)

Elizan
Fırında Karnabahar Brokoli (Kızartma Tadında) Tarifi

Fırında hazırlayabileceğiniz, çeşitli baharatlarla aroma kazanan hem sağlıklı hem de hızlı bir tarif :) Karşılaşabileceğiniz en hafif kızartma için buraya tıklayın.

Tarif için: Fırında Karnabahar Brokoli (Kızartma Tadında)

#9 Brokoli Böreği (Havuç Ve Peynirli)

Şeyma Peker
Brokoli Böreği (Havuç Ve Peynirli) Tarifi

Brokoli böreği havuç ve peynir ilaveleri ile tadı tam da yerinde tariflerden biri! Kolayca malzemeleri karıştırılan börek harcının fırında pişirilmesi ile hazırlanıyor. Misafir sofranıza ara sıcak olarak ekleyebilir aileniz ve sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.

Tarif için: Brokoli Böreği (Havuç Ve Peynirli)

#10 Sütlü Brokoli Çorbası (videolu)

M.Yıldız
Sütlü Brokoli Çorbası (videolu) Tarifi

Tam bir şifa kaynağı, brokolinin en nefis hallerinden biri. Tavuk suyu ile lezzeti taçlandırılan bu çorbayı mutlaka denemelisiniz :)

Tarif için: Sütlü Brokoli Çorbası (videolu)

#11 Zeytinyağlı Brokoli Yemeği

yemekelebegi
Zeytinyağlı Brokoli Yemeği Tarifi

Brokoli yemek çeşitleri içinde en lezzetli renk şöleni! Turuncularla yeşillerin uyumu aynı zamanda birçok aromayı bünyesinde barındırıyor. Sağlık deposu brokoli yemeği için tık tık :)

Tarif için: Zeytinyağlı Brokoli Yemeği

#12 Yoğurtlu Brokoli Salatası (videolu)

Büşra Atalar
Yoğurtlu Brokoli Salatası (videolu) Tarifi

Besin değerini korumak açısından brokoliyi buharda pişirmek en sağlıklı yöntemi. Buharda pişirdiğiniz brokolinin yanına hem renk olarak hem de lezzet olarak çok yakışacak iki sebze daha var ki patates ve havuç! Bir güzel buharda yumuşatılan bu sebzeleri yoğurtla servis ederek sağlıklı bir salata hazırlayabilirsiniz.

Tarif için: Yoğurtlu Brokoli Salatası (videolu)

#13 Brokoli Köftesi

Suzanin Mutfak Dunyasi
Brokoli Köftesi Tarifi

Vejetaryen köfte kıvamında, brokoli köftesi. Olmaz demeyin, yaptık oldu :) Kolayca hazırlayıp dilediğiniz sosla servis edebileceğiniz lokmalık bir tarif.

Tarif için: Brokoli Köftesi

#14 Brokoli Mezesi (Mükemmel) (videolu)

Feride topuz
Brokoli Mezesi (Mükemmel) (videolu) Tarifi

Sarımsaklı yoğurt sosuyla harmanlanmış brokoli mezesinin çok daha ötesinde. Mısır ve cevizlerin de eklendiği bu tarifte sizleri her lokmada yeni sürprizler bekliyor olacak.

Tarif için: Brokoli Mezesi (Mükemmel) (videolu)

#15 Yoğurtlu Brokoli Tarifi (videolu)

Elif Atalar
Yoğurtlu Brokoli Tarifi (videolu)

Haşlanmış brokolinin ferahlatan yoğurtla birleşiminden nefis bir lezzet doğdu. Tarifin tüm aşamaları linkte sizleri bekliyor.

Tarif için: Yoğurtlu Brokoli Tarifi (videolu)

#16 Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Salatası

Elizan
Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Salatası Tarifi

Karnabahar ve brokoli gibi uyumlu bir ikilinin yoğurt sosuyla harmanlanmasıyla ferahlatıcı bir salata ortaya çıkıyor. Üstelik yapılışı oldukça pratik!

Tarif için: Yoğurtlu Karnabahar Brokoli Salatası

#17 Tavuklu Karnabahar Brokoli Graten

Mine aslan
Tavuklu Karnabahar Brokoli Graten Tarifi

Brokoli yemeği nasıl yapılır? sorusunun en leziz cevabı. Karnabahar ve brokoli ikilisinin tavuk etiyle zenginleştirilmesiyle fırında çıtır çıtır kızarmış sosuyla enfes bir ana yemek tarifi pişiyor :) Çabucak hazırlayıp yemelik!

Tarif için: Tavuklu Karnabahar Brokoli Graten

#18 Brokoli Kızartması (videolu)

Suzanin Mutfak Dunyasi
Brokoli Kızartması (videolu) Tarifi

Haşladık, pişirdik, çorbasını yaptık. Sıra geldi kızartmasına :) Hazırlanan yumurtalı harcı yağda kızarınca lezzetini üst boyutlara ulaştırıyor.

Tarif için: Brokoli Kızartması (videolu)

#19 Nefis Brokoli Ezme Salata (Meze)

Nuran&#;ın mutfağı♨️
Nefis Brokoli Ezme Salata (Meze) Tarifi

Peynirli, yoğurtlu en yeşil, sağlıklı mı sağlıklı brokoli mezesi. Blenderda çabucak hazırlayıp servis edebileceğiniz bu pratik tarif birçok damağı şenlendirecek :)

Tarif için: Nefis Brokoli Ezme Salata (Meze)

#20 Brokoliyi Sevdiren Salata

yemekislerim
Brokoliyi Sevdiren Salata Tarifi

İster diyette olun ister vejetaryen, bu durum bu lezzetten geri kalmanıza engel olmamalı :) Sarımsaklı yoğurt sosu ile lezzetine lezzet katan sebzeler tüm rengiyle sizleri bekliyor.

Tarif için: Brokoliyi Sevdiren SalataBrokolinin tüm faydalarından yararlanmak için hazırlanan bu enfes listenin sonu! Brokoli özellikle çocuklara yedirmek için çaba gösterilen kış sebzelerinin başında gelir. Karnabahara kıyasla yeşil olan rengi sayesinde içeriği daha zengin olan brokoliyi, çocuklara ve sebze sevmeyenlere yedirmenin en kolay yolu graten olarak sunmak olabilir. Beşamel sosu bol, kaşarı üzerinde bir güzel erimiş brokoli grateni herkesin severek yiyeceğini düşünüyoruz.

Brokoliyi severek tüketmenin başka bir yolu da sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulmuş brokoli salatası ve haşlanmış brokoli tarifleridir. Yanına sofraların en sevilen lezzetlerinden makarna hazırlayarak güzel bir ikili menü oluşturabilirsiniz. Böylelikle tabaklarda karbonhidrat, vitamin ve yoğurttan gelen protein sayesinde güzel bir besin dengesi kurmuş olursunuz.

Brokolinin kokusunu sevmeyenlere ise listedeki tarifleri brokoli çorbası tavsiye edilir. Kremalı ve sütlü tarifleriyle brokoli çorbasında esas lezzet ve koku sütte olduğu için çorbanın mis gibi yumuşak bir içimi olacaktır. Brokoli çorbası bu özelliği sayesinde yanına eklenecek et ve tavuk yemeklerine de çok yakışır.

Bu konular da ilginizi çekebilir:

Pırasa Yemekleri - Pırasalı Tarifler

Brokolinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif

Karnabahar Yemekleri: Sağlıklı ve Leziz 27 Tarif

Brokoli Faydaları: Sapından Suyuna Tüm Faydaları

Videolu Resimli: Brokoli Nasıl Temizlenir, Saklanır?

 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

Zeytinyağlı Brokoli

Zeytinyağlı Brokoli Hazırlanışı

Brokoliyi dallarından ayırıp, yıkayıp temizleyin. Zeytinyağının içerisine küp doğranmış soğan ve sarımsakları koyup biraz döndürün. İnce dilimler halinde doğradığınız havuçları soğanlarla birlikte döndürmeye devam edin. Renkli biberi de ince dilimler halinde doğrayıp, tencereye ekleyin. Bu şekilde dakika daha kavurun, tuzunu ilave edin. Küp doğranmış domatesleri de ilave edip biraz kavurduktan sonra, üzerine bardak sıcak su dökün. Brokolileri üzerine dizin ve yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Çiğ brokolinizi Uğur Derin Dondurucu´da 12 ay boyunca saklayabileceğinizi biliyor musunuz? Bunun için brokolinizin dış yapraklarını yıkayıp 2 dakika haşlayınız ve saklama poşetleri içerisine koyunuz. Havasını alınız ve üzerine tarih yazıp Uğur Derin Dondurucu´ya yerleştiriniz.

Afiyet olsun

Bu tarif bugüne kadar kişi tarafından görüntülendi.

Bu tarifi beğendiniz mi ? Facebook´da tarifi beğendiğinizi duyurun;

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir