tablete modem nasıl bağlanır / Android cihazınızda kablosuz ağlara bağlanma - Android Yardım

Tablete Modem Nasıl Bağlanır

tablete modem nasıl bağlanır

Kablolu interneti tabletinize nasıl bağlayabilirsiniz. Tablette internet: bağlantı yöntemleri. Yönlendirici olarak bir dizüstü bilgisayar kullanıyoruz

İnternetin tabletinize nasıl kurulacağının yanı sıra tabletinizi internete nasıl bağlayacağınızı bu makaleden öğreneceksiniz. İnternete bağlanmanın en popüler yollarını açıklar. Ayrıntılı talimatlara bağlantılar içerir. Bir şey açık değilse soru sormakta tereddüt etmeyin, elimden geldiğince yardımcı olacağım.

3G bağlantısı

Çok da basit. Aynı prensip telefonlarda olduğu gibi çalışır. SIM kartı tablete takın ve onunla ne yapacağını bulacaktır (bazı durumlarda SIM kartın etkinleştirilmesi gerekir). Aç Veri transferi ayarlarda ve İnternette almak için. Bazı mobil operatörler İnternet ayarlarıyla SMS gönderir. Sorunlar operatörün kendisi ile çözülür. Ve bir kural olarak, tüm ayarlar ve talimatlar operatörünüzün web sitesinde bulunabilir ve hepsi tek bir şeye indirgenir - bir erişim noktası kaydetmeniz gerekir. Örneğin bunun gibi:

  • APN (erişim noktası): seafoodplus.info
  • İsim: boş
  • Şifre: boş

Bu, ayarlar, ayarlar bloğunda Android 4. * için yapılır. KABLOSUZ AĞLAR, sekme Hala.

Ayarlar - "Diğer" sekmesi

Orada bir eşya seçiyorsun Mobil ağ.

tablet ayarlarında "Mobil ağ" öğesi

3G modem kullanarak bağlanma

Kısacası modem üzerindeki PIN kodu girişini devre dışı bırakmanız ve hücresel operatörünüzün parametreleri ile bir erişim noktası oluşturmanız gerekir. Ve onu almanız gerekebilir.

USB üzerinden bilgisayar kullanarak internet bağlantısı

Bu bağlantı yöntemiyle ilgili oldukça fazla miktarda malzeme olması nedeniyle, bunu sitedeki ayrı bir makaleye aktarmaya karar verdim, buna denir. Özellikle yeni başlayanlar için yöntemin oldukça karmaşık olduğu konusunda sizi uyarıyorum. Ve tablete ve bilgisayara ek programların yüklenmesini gerektirir. Kök hakları da gereklidir.


Ethernet üzerinden internet bağlantısı

Egzotik bir yol. Tabletinizde en hızlı İnternet bağlantısına ihtiyacınız varsa kullanılır. Böyle bir bağlantı kurmak için, USB'den RJ45'e adaptör ve sürücüye ihtiyacınız var. Tabletinizin sürücülerini kendiniz aramanız gerekecek, sadece Asus Eee Pad Transformer için USB'den Ethernet'e sürücüleri nereden indirebileceğinizi söyleyebilirim. Zip arşivini cihaz belleğine kopyalayın ve Kurtarma modunda yükleyin. Bir terminal emülatöründe komutları girin

su
usb_ethernet

Adaptörü ve Ethernet kablosunu tablete bağlayın. Android'in kendisi bu tür bir bağlantıyı desteklemediğinden, Wi-Fi'yi açın.


Tabletinizi İnternet'e bağlamanın tüm yolları hakkında bir video.

Benim bloğuma hoşgeldiniz! Soru: "Bir tableti İnternete nasıl bağlarsınız?" Birçok tablet bilgisayar kullanıcısı tarafından sorulur, çünkü bu tür aygıtların ana görevi İnternette gezinmektir.
Bu makalede, tabletinizi kullanarak ağa nasıl bağlanabileceğiniz, nasıl kurulacağı ve bunun için hangi ekipmanın yararlı olabileceği hakkında bazı basit ipuçları bulacaksınız.

Bir tablet bilgisayara sahip olan kullanıcıların ana yüzdesi, ağa erişmek için bu noktada daha uygun olan gadget'larının teknik özelliğini kullanır.
Bu, gadget'ın kullanıldığı alanda böyle bir ağ varsa ve Wi-Fi ağı yoksa, genellikle bir kafede, restoranda, mağazada veya yalnızca 3G veya 4G mobil bağlantıda bulunan bir Wi-Fi erişim noktasıdır. Ve bu bağlantı yöntemlerinin her birinin, aşağıda tartışılacak olan kendi incelikleri ve ayarları vardır.

Ve bu nedenle, bir tablet alırken, tablet bilgisayarınızda nerede ve nasıl çevrimiçi olabileceğinize ve bunun için hangi sağlayıcının hizmetlerini kullanacağınıza hemen karar vermek için, bu modelin İnternet'e bağlanmanın hangi yöntemini kullandığını kesinlikle sormanız gerekir.

Şu anda tablete ağa erişim sağlayabileceğiniz en temel teknolojiler, kablosuz bir Wi-Fi ağı ve 3G ve 4G / LTE mobil iletişim teknolojisidir; buna dayanarak, bir gadget'ı İnternete bağlamanın tüm şeması ek donanım kullanılarak inşa edilmiştir Wi-Fi modülü, SIM kart veya 3G modem içeren bir 3G yönlendirici olarak.

Makalede, örneğin, bir Samsung Tab2 tablet ve Android OS v alınmıştır, farklı tablet modelleri ve farklı Android işletim sistemi sürümleri için menü öğeleri farklı olabilir, ancak yapmanız gereken şeyin anlamını anlarsanız, herhangi bir model kurmakta zorluk çekmeyecektir.

Tabletinizi bir Wi-Fi yönlendirici aracılığıyla internete nasıl bağlayabilirsiniz.

Kablosuz Wi-Fi ağı 3G'den daha hızlıdır, bu nedenle mümkünse kullanmak en iyisidir, ayrıca 3G modem pili daha fazla tüketir.
İnternet'i Wi-Fi üzerinden kullanma imkanı birçok kamu kuruluşu tarafından sağlanmaktadır, örneğin kafeler, benzin istasyonları, metro, havalimanı, hatta bazı araç yıkama noktalarında bile bu imkân bulunmaktadır.

Bu kablosuz ağı kullanarak tabletinizi İnternete bağlamak için belirli koşulları karşılamanız gerekir:

    Tablette bir Wi-Fi modülünün varlığı. Artık tüm tablet bilgisayarlar bir Wi-Fi modülüyle birlikte geldiğinden, bunun için endişelenmemelisiniz, asıl önemli olan düzgün çalışmasıdır.
    Erişim noktasına ücretsiz erişim. Birçok kamu kuruluşu ağa yalnızca bir parola ile erişim sağlar, bu durumda bu parolayı bulmanız gerekir.
    Kural olarak, bu şifre bir kamu kurumunun müşterileri tarafından kullanılabilir, duyuru şeklinde herhangi bir yere yazılabilir veya organizasyon personelinden temin edilebilir. Bu bir ev ağı ise, bu ağın sahibinin erişim için şifreyi bilmesi gerekir.
    Kural olarak, evde birkaç gadget ve bilgisayar kullanıyoruz ve hepsine ve tabletinize İnternet erişimi sağlamak için, yönlendiricinin bir Wi-Fi modülüne sahip olması gerekiyor ve yönlendiricinin kendisi, tüm bağlı cihazlara ağ erişimini dağıtacak şekilde yapılandırılmalıdır.

    Örneğin, bazı sağlayıcılar İnternet'i yalnızca oturum açma ve parola ile sağlarlar ve bir bilgisayarı bilgisayarın kendi ağına bağlarken girmeniz gerekirse, diğer cihazlar bu ağa bağlanamayacaktır.
    Bu gibi durumlarda, yönlendiriciyi, ağa erişim için giriş ve şifrenin ayarların kendisine girilmesi için yapılandırmanız gerekir ve ardından, ona bağlanan tüm cihazlar için İnternet'e erişim mümkün olacaktır. Bunun nasıl yapılacağı, yönlendiricinin belgelerine bakmanız gerekir.

Öyleyse, kablosuz İnternete erişim için tüm koşullara sahip olduğunuzu varsayalım, sonra geriye kalan tek şey tabletinizi Wi-Fi ağına bağlamaktır.

Bunun için yapılacak ilk şey, tabletinizdeki Wi-Fi modülünü etkinleştirmektir ve bunu birkaç şekilde yapabilirsiniz.

İlk ve en kolay yol aşağıdaki gibidir. Üst kenardan başlayarak ekranın üstünden aşağı doğru kaydırarak ekranın üst kısmında yer alan tablet menüsünü aşağı çekin. Bunun gibi bir menünüz olacak, burada tabletin çeşitli işlevlerini etkinleştirmek için düğmeler olacak.
Devre dışı bırakılan modüller koyu gri ve aktif olanlar parlak yeşildir. Wi-Fi'yi açmak için, simgenin rengi parlak yeşile dönerse, parmağınızla simgesine tıklayın, o zaman açtınız.

Tabletin otomatik olarak bağlandığı bir Wi-Fi ağınız yoksa, ihtiyacınız olanı seçmeniz gereken mevcut bağlantıların listesini içeren bir pencere göreceksiniz.

İkinci yöntem daha fazla zaman alır, ancak aynı derecede basittir.

İlgili simgeye tıklayarak tablet ayarlarına gidin ve hemen "Ağ" bölümünde Wi-Fi düğmesini göreceksiniz, onu seçin ve ne yapmanız gerektiğine dair bir ipucu göreceksiniz.
Kullanılabilir tüm ağları görüntülemek ve bunlardan birine bağlanmak için Wi-Fi'yi açın.

Wi-Fi'yi açar açmaz teorik olarak bağlanabileceğiniz mevcut ağların bir listesi görünecektir. Ağ adının sağında sinyal gücü göstergesini görebilir ve ağa bağlanıldığında şifre şeklinde korumaya sahip olup olmadığını belirtebilirsiniz. Kilit varsa, bu ağ bir şifre ile korunur, kilit yoksa ağa erişim açıktır.

İhtiyacınız olan ağa bağlanmak için üzerine tıklayın ve eğer şifresi varsa özel bir pencereye girin ve ardından "Bağlan" butonuna tıklayın. Ağın bir parolası yoksa, tabletiniz otomatik olarak no'ya bağlanacaktır.

Tablet bir kablosuz ağa bağlandığında, sağ üst köşede bu bağlantının bir simgesi görünecek ve bu, bir Wi-Fi bağlantısının mevcut olduğunu ve hangi sinyal gücünün olduğunu gösterir.

Tablet, Wi-Fi'yi açtığınızda, kullanılabilir ağları bulacak ve sizi bu konuda bilgilendirecek şekilde yapılandırılabilir.

Bunu yapmak için en sağdaki menü düğmesine tıklayın ve açılır listeden "Gelişmiş" i seçin.

Yeni pencerede, "Ağ bildirimi" bölümündeki kutuyu işaretleyin, sistem sizi tabletin görüş alanında bulunan bulunan ağlar hakkında bilgilendirecektir.
Ayrıca bu pencerede, cihazınızın mac adresini ve ip adresini görebilirsiniz, bu, yönlendiriciyi kurarken sizin için yararlı olabilir.
Ayrıca, bu pencerede, gadget'ınız uyku modundayken Wi-Fi'yi kapatacak şekilde yapılandırabilirsiniz.

Wi-Fi ağından bağlantıyı kesmek için, açtığınız şekilde kapatın.

Wi-Fi mevcut değilse, tablet 3G veya 4G mobil bağlantı kullanılarak ağa bağlanabilir. Bu, cihazınızın ne tür bir bağlantıyı desteklediğine ve tabletin kullanıldığı yerde şu anda böyle bir bağlantının olup olmadığına bağlıdır.

Gerçek şu ki, tüm tabletlerde yerleşik bir 3G modülü bulunmuyor, en ucuzu böyle bir modüle sahip olmayabilir, bu nedenle bir tablet alırken bu noktayı kontrol edin.
3G İnternet'e erişim bir hücresel sağlayıcı tarafından sağlanır ve onu kullanmak için, cihazınıza bir SIM kart bağlamanız ve ancak bundan sonra İnternet erişimini kurmanız gerekir.

İnternet ayarları, sağlayıcınızdan otomatik olarak kaydedilecek ve şebekeye erişim sağlayacak olan SMS şeklinde alınabilir. Bu ayarları kaydeder kaydetmez cihazınızı yeniden başlatın ve hesabınızda artı bir bakiyeniz varsa İnternet erişimi açılacaktır.

3G İnternet'i kullanmak için, tablette 3G modülünü açmanız gerekir, bunu birkaç şekilde yapabilirsiniz.

İlk seçenek, cihazın hızlı ayarlarının üst menüsünü açmak ve "Mobil veri" düğmesine tıklamaktır. Bazı durumlarda, bu düğme "Paket Veri" veya "Veri Aktarımı" olarak adlandırılabilir.

İkinci seçenek, tablet ayarları menüsünü açmak ve şu yolu izlemektir:

Ek ayarlar - Mobil ağlar

Ve "Mobil veri" satırındaki kutuyu işaretlemeniz gerekecek.

Üçüncü seçenek, Cihaz Seçenekleri menüsü görünene kadar kapatma düğmesini birkaç saniye basılı tutmaktır.

Mobil İnternet'i nerede açacağınız "Veri aktarımı" satırına tıklamanız gerekir.

3G İnternet sizin için çalışır çalışmaz, sağ üst köşede bu bağlantının kullanılabilirliğini gösteren bir simge göreceksiniz.
Bu simgenin üzerindeki harfler farklı olabilir: G, E, 3G, H +, veri aktarım hızına bağlı olarak değişeceklerdir. Onları görmezden gelebilirsin, sadece G harfini görürsen, bağlantı hızının çok düşük olduğunu ve H + ise her şeyin yolunda olduğunu bilmen gerekir.

3G ağına bağlanamıyorsanız, tabletinizde çevrimdışı modun etkin olup olmadığına bakın.

Hızlı ayarlar panelinde simgesi varsa, bu modu etkinleştirip etkinleştirmediğinizi görmek için oraya bakın.

Değilse, cihaz ayarları menüsünü açmanız ve "Ek ayarlar" bölümüne bakmanız gerekir, çevrimdışı modu etkinleştirip etkinleştirmediyseniz ve etkinse, ardından kapatın.

Çevrimdışı modunuzun açık olup olmadığını, tablet kapatma düğmesine basıp birkaç saniye basılı tutarsanız da görebilirsiniz.
Mobil İnternet'i açmak için üçüncü seçenekte bahsettiğim bir menü penceresi görünecek, içinde "Çevrimdışı mod" öğesini göreceksiniz, burada da kapatabilirsiniz.

Çevrimdışı mod veya Uçak modu

Mesajlaşma, veri ve aramaların devre dışı bırakıldığı bir mod. Wi-Fi ve Bluetoth bağlantıları da kesildi.

Ancak, Wi-Fi'yi çevrimdışı modda kendiniz açabiliyorsanız, 3G mobil iletişimi açamazsınız, bu yüzden buna dikkat edin.

Tabletinizde yerleşik bir 3G modülü yoksa, harici bir 3G modem kullanarak İnternete bağlayabilirsiniz. Böyle bir modemi seçerken, başlangıçta bu tür modemler bilgisayarları ve dizüstü bilgisayarları Windows kullanarak bir ağa bağlamak için oluşturulduğundan, tablet cihazlarla uyumluluğuna dikkat etmeniz gerekir.

Tablete harici bir 3G modemi bağlamak için, herhangi bir USB flash sürücüyü tablete bağlayabileceğiniz özel bir adaptöre ihtiyacınız var.

Böyle bir modemi tablete bağlamadan önce, öncelikle bilgisayarda yapılandırılması gerekir, böylece tablet bilgisayar onu modem olarak değil olarak görür.

Bu, örneğin, bağlantıdan indirilebilen - 3G Modem Mode Switcher programı kullanılarak yapılabilir:

3G Modem Mode Switcher 'ı indirin

seafoodplus.info

Bu program size yardımcı olmazsa, modeliniz için özel olarak bir 3G modemi kurma konusunda daha ayrıntılı talimatlar aramanız gerekir.

Ek olarak, bazı durumlarda, tablette ağa (Erişim Noktası Adı) girmek için erişim noktasını yapılandırmak gerekli olacaktır, eğer yerleşik 3G modülü olması durumunda, bu tür ayarlar SMS ile gelecek ve otomatik olarak kaydedilebileceklerse, o zaman burada kendiniz girmeniz gerekecektir. Bunları servis sağlayıcınızdan edinebilirsiniz.
Tableti ağa bağlamanın bu yöntemi, yalnızca bir cihaz bağlamanız gerekiyorsa, birkaç cihazı bağlarken bir 3G yönlendirici kullanmanız gerekiyorsa uygun olacaktır.

Tablette yerleşik bir 3G modülü yoksa, bir 3G-Wi-Fi yönlendirici kullanarak tableti İnternete bağlayabilirsiniz. Bu durumda, yönlendirici bir 3G / 4G mobil sinyali alacak ve abonelere bir Wi-Fi sinyali dağıtacaktır. Diğer bir deyişle, bu tür yönlendiriciler, mobil iletişimleri almak için sim kartlar için yerleşik yuvalara sahiptir veya bu tür kartlar bunlara ayrı ayrı bağlanır ve bu tür cihazlar, bir kerede birkaç aboneye bir Wi-Fi sinyali dağıtır.

Bu yöntemin avantajı, bir 3G modem doğrudan cihaza bağlandığında bir abonenin değil, aynı anda birkaç abonenin İnternet'e erişebilmesidir.
Bu tür yönlendiriciler farklı modifikasyonlarda bulunur ve hangisinin sizin için doğru olduğuna karar vermek için özelliklerini ve özelliklerini incelemeniz gerekir.
Piyasada bulunabilecek 3G yönlendiriciler arasındaki temel farkları ele alalım.

Örneğin, Huawei E n / 3G gibi yönlendiriciler, kapasitesi birkaç saatlik çalışma için yeterli olan yerleşik bir bataryaya sahiptir ve bu, ülkenin hemen hemen her yerinde, bir arabada, bir nehrin kıyısında ve herhangi bir sorun olmadan kullanılmalarına olanak tanır böyle bir yönlendiriciye herhangi bir tablet veya akıllı telefon.

TP-LINK TL-MR Mbit / s 3G / 4G gibi bu tip yönlendiriciler yerleşik bir bataryaya sahip değildir ve 3G modemin bunlara ayrı olarak bağlanması gerekir, bu da bu tür yönlendiricileri neredeyse sabit hale getirir. Neredeyse, çünkü böyle bir yönlendiriciyi şarj etmek için bir dizüstü bilgisayar veya bir güç adaptörü kullanılabilir.

Huawei E Kablosuz n / 3G / 4G / Mbps / Micro SD gibi yönlendiriciler bir 3G modeme benziyor ve bir dizüstü bilgisayarınız veya bilgisayarınız varsa kullanışlıdır. Böyle bir yönlendiriciyi bilgisayarınıza bağlarsınız ve Wi-Fi ağını diğer cihazlara dağıtır. Bu yönlendirici, arabalarda kullanılmalarına izin veren bir araba çakmağı adaptörü ile birlikte tedarik edilebilir.

Sık sık araba ile seyahat ediyorsanız, tabletinizi, örneğin hızlı bir şekilde bağlanabileceğiniz Huawei Car-Fi E Kablosuz n / 3G / 4G / Mbps / USB gibi bir araç yönlendiricisi kullanarak İnternete bağlayabilirsiniz. İnternet herhangi bir tablet veya akıllı telefon.

Doğru 3G yönlendiriciyi seçmek için, onu hangi koşullarda kullanacağınıza karar vermelisiniz.

Tableti bir akıllı telefonun veya başka bir tabletin erişim noktası üzerinden İnternete bağlama.

Tabletinizi internete bağlamanın bir başka yolu da herhangi bir akıllı telefonu veya başka bir tableti yönlendirici olarak kullanmaktır.

Buradaki bağlantı şeması basittir, yönlendirici yapmak istediğiniz akıllı telefonun 3G mobil iletişimleri alacak şekilde yapılandırılması gerekir, ardından onu "Modem ve Erişim Noktası" modunda yapılandırırsınız ve Wi-Fi üzerinden ağı normal bir yönlendirici gibi dağıtmaya başlar. Diğer tüm tabletler ve akıllı telefonlar ona normal bir yönlendirici olarak bağlanır.
Ağa bağlanmak için bu seçenek hakkında kendi başıma daha ayrıntılı olarak bahsetmiştim.
Bu seçenek, 3G yönlendirici seçeneğiyle aynı şekilde çalışır, yalnızca yönlendirici, akıllı telefon veya tablet yerine her şey aynıdır.
Ayrıca, bir erişim noktası bir dizüstü bilgisayar kullanılarak organize edilebilir ve bir yönlendirici yerine ona bağlanabilir.

Harici bir ağ kartı kullanarak tableti İnternete bağlama.

Aygıta USB bağlantı noktası üzerinden bağlanan harici bir ağ kartı kullanarak da tableti İnternete bağlayabilirsiniz.

Aşağıda, tableti internete Wi-Fi üzerinden, 3G üzerinden (bunun için kesinlikle bir SIM karta veya buna sahip bir cihaza ihtiyacınız olacak) ve bir 3G / Wi-Fi modeme, bir USB ağ kartına ve İnternet serisinden daha karmaşık yöntemlere bağlanmaktan bahsedeceğiz. USB üzerinden bir dizüstü bilgisayar aracılığıyla bir tablete. Yukarıdakilerin sizin için yararlı olacağını umuyoruz!

Wi-Fi yönlendirici

Bir tablet satın alırken, hemen bir Wi-Fi yönlendirici edinmenizi öneririz (umarız açık olan hakkında konuşmaya gerek yoktur - İnternet'i evde başlatma ihtiyacı). Hemen hemen her elektronik mağazasından bir tane satın alabilirsiniz, ancak bilgisayar pazarlarında genellikle satış için sahip olunması gereken bir üründür. Maliyete gelince, ucuz bir yönlendirici rubleye mal olacak. Ancak ağ ekipmanından tasarruf etmenizi tavsiye etmiyoruz. Tüm yönlendiriciler aynı değildir ve çoğu cihazın maliyetine bağlı olacaktır: ucuz yönlendiriciler aşırı ısınabilir, donabilir, keyfi olarak yeniden başlatılabilir - yüksek kalitede ve buna bağlı olarak daha pahalı ekipmanlarda bu tür arızalar olmamalıdır.

Ayrıca, ucuz yönlendiricilerin neredeyse temel sorunu "kesme" hızıdır. Örneğin, tarife planınız indirme ve yükleme için 50 Mb / sn talep ediyor, ancak aynı zamanda zayıf bir yönlendirici en iyi durumda yaklaşık 32 ve 16 Mb / sn verebilecektir. Ayrıca, tabii ki, çok, ama sonuçta, 32 MB için değil, hatta 16 MB için değil, 50 MB için daha fazla ödeme yaptınız. Ve o zaman sağlayıcıyı hiçbir şey için suçlamanıza gerek yok. Belki hiç içinde değil, ama yönlendiricinin doldurulmasında, daha fazlasını yapamıyor.

Küçük kapsama alanı, zayıf yönlendiriciyle ilgili başka bir sorundur. Veri işleme hızına ek olarak, sizi daha az ilgilendirmemelidir. Bu parametre, Wi-Fi'nin dairenin tüm odalarına ulaşıp ulaşmayacağını veya abartılı olarak yalnızca yönlendiricinin kurulu olduğu odada çalışıp çalışmayacağını belirleyecektir. Açık bir alanda, bir yönlendirici Wi-Fi'yi metrelik bir alan içinde dağıtabilir, ancak bir apartman dairesinde her şey çok daha karmaşıktır: duvarlar, bölmeler, kapılar ve diğer engeller kapsama alanını önemli ölçüde azaltır. Bu nedenle, ruble için iki odalı tam uzunlukta bir yönlendirici için bu yeterli olmayabilir.

Sinyal kalitesi ve menzili, harici antenlerin sayısına bağlı olacaktır. Kısacası, ne kadar fazla olursa o kadar iyidir: antenlerin her biri yönlendirilebilir, böylece belirli bir odadaki sinyal kalitesi iyileştirilebilir. Ama bunlar zaten detaylar.

Alternatif olarak, her ikisi de üç anten için ASUS RT-N66U veya TP-LINK TL-WDR yönlendiricileri olabilir, maliyeti ruble.

Yani, bir yönlendirici satın aldınız, eve getirdiniz ve sonra ne olacak? Orta fiyat kategorisindeki yönlendiriciler ve üstü yönlendiricilerle artık genel olarak her şey basit: Böyle bir yönlendiriciyi bir bilgisayara bağlamak için özel becerilere ihtiyacınız yok - bunun için ihtiyacınız olan her şey pakete dahil, - sadece talimatlarda verilen talimatları izleyin.

Şimdi: tableti elinizde tutun, Android tabletler için "Ayarlar" - "Kablosuz bağlantılar ve ağlar" menüsünde Wi-Fi'yi açın, ekrandaki simgeye - Windows tabletler için "Kablosuz bağlantılar" ve "Ayarlar" - "Wi- İOS cihazlar için Fi ".

Sistem, mevcut tüm Wi-Fi bağlantılarını otomatik olarak algılayacaktır. Yalnızca yeni bağlanmış ve yapılandırılmış Wi-Fi'nizi önerilenler listesinden seçmeniz ve "Bağlan" ı tıklamanız gerekecektir. Şifreyi girip sağlık için kullanıyoruz!

Bize göre bu, interneti evde veya ofiste bir İnternet tabletiyle kullanmanın en basit ve en doğru yoludur.

Ek olarak, Wi-Fi bağlantıları artık çoğu kafe ve restoranda mevcut, erişim noktaları da alışveriş ve eğlence merkezlerinde düzenleniyor, bazı şehirlerde Wi-Fi parklarda ve diğer halka açık yerlerde bile bulunabilir.

İnternet'i Wi-Fi üzerinden kullanmanın maliyeti hakkında. Sıfırdan başlıyoruz: Wi-Fi ya karşılıksız olabilir (tedbirsiz komşular sayesinde! Veya, örneğin, halka açık yemek hizmetlerinde açık ağlar sayesinde) veya belirli bir ücret alabilir. Evde internet hakkında konuşursak, daha önce olduğu gibi kesinlikle tarife planına göre ödeme yaparız: fiyat yönlendiricinin bağlantısından hiçbir şekilde değişmez. Ancak çok girişimci bazı vatandaşlar, halka açık yerlerde Wi-Fi şifresi için para talep etti. Diyelim ki, şifresi 30 ruble / saat olan tren istasyonlarındaki "bekleme odalarında" Wi-Fi ile defalarca tanıştık. Bu durumda, prizlerin kullanımı için bir tarife tahsil edilecektir. Ve evet, kesinlikle dizüstü bilgisayarın / tabletin / telefonun şarj süresine göre.

Mobil İnternet

Wi-Fi oluşturma veya bağlanma fırsatınız yoksa, mobil İnternet'i kullanmaya başvurabilirsiniz. Ve burada en az 5 bağlantı seçeneği var.

İlk: 3 destekli tabletG

Her tablet muhtemelen bir Wi-Fi modülüne sahipse, 3G modülünün varlığı çok fazla ödeme yapması gereken bir seçenektir.

3G nedir? Bunlar, biri İnternet hizmetlerine yüksek hızlı mobil erişim olan 3. nesil mobil iletişim teknolojileridir. 3G ağlarına bağlanmak için tabletinizde yerleşik bir modül bulunmalıdır. Buna ek olarak, 3G bağlantı hizmeti sağlayan bir mobil operatörün SIM kartına ihtiyacınız olacak.

3G'nin evdeki İnternet'ten daha pahalı olduğunu ve genellikle sınırlı trafiğe sahip olduğunu unutmayın. sitelerden indirebilir ve sitelere kesinlikle sınırlı miktarda bilgi yükleyebilirsiniz, normun üzerindeki her şey ayrı bir oranda ödenir.

Bu nedenle, mobil operatörlerin her birinin tarife planlarına aşina olmanızı ve ancak o zaman bir kart satın almanızı öneririz. Ek olarak, şu veya bu operatörün 3G şebekelerinin kapsama alanına dikkat edin. 3G, her yerde bulunan ağlardan uzaktır, ancak bunları büyük şehirlerin çevresinde güvenle kullanabilirsiniz.

3G'ye ek olarak, LTE ağları da vardır - kablosuz veri aktarımı için daha modern ve daha hızlı ağlar. Bununla birlikte, LTE tabletleri ilk olarak ucuz değildir ve ikincisi, teknolojinin kendisi ülkemizde hala zayıf bir şekilde dağılmıştır, bu nedenle şimdilik sadece 3G ağları hakkında konuşmak ve bunlara bağlanmak mantıklıdır.

Bir operatör ve bir tarife planı seçtik, bir sim kart satın aldık ve tabletteki uygun yuvaya yerleştirdik. Ve aslında hepsi bu. Herhangi bir şifre girmenize, ek ayarlar yapmanıza vb. Gerek yoktur. Tek şey, pil gücünden ve aslında mobil trafikten tasarruf etmek için, aynı Ayarlar menüsünde 3G bağlantısını devre dışı bırakmak ve gereksiz yere kullanmamak daha iyidir.

Bu arada, tabletinizde bir SIM karta sahip olmak, yalnızca herhangi bir zamanda herhangi bir yerden İnternet'e bağlanma yeteneği değil, aynı zamanda standart mobil iletişim teknolojilerini kullanarak arama yapabilme ve böylece sıradan İnternet tabletlerini sözde "tablet telefonlara" dönüştürme yeteneği anlamına da gelir.

"Türün" en parlak temsilcileri arasında, 25 bin rubleye mal olan Apple iPad Air Wi-Fi + LTE ve model başına 13,5 bin ruble fiyatla Samsung Galaxy Tab 3 3G ve model başına 13,5 bin ruble fiyatla ASUS Google Nexus 7 LTE denilebilir. 32 GB dahili bellek sürümü ile.

Unutmayın, yukarıda 3G / 4G / LTE modülünün varlığının ürünün fiyatını önemli ölçüde etkilediğini söyledik. Yani: Aynı 32 GB dahili belleğe sahip aynı Apple iPad Air Wi-Fi, LTE'li model için 25 bin yerine 22 bine mal olacak; Samsung Galaxy Tab 3 16 GB, 9 bin ve Google Nexus 7 , karşılık gelen modül olmadan - 10,3 bin ruble. Yani, ortalama olarak, bir 3G modülü 3 bin rubleye mal oluyor. Bu rakamı hatırla, yine de senin için faydalı olacak.

İkinci:3G modem

Bir 3G modem ile işler önceki paragrafta olduğu gibidir: bir tarife planı seçeriz, bir sim kart satın alırız ve aslında modemin kendisi modemi normal bir OTG kablosu kullanarak tablete bağlarız. Bu, isterseniz, tabletinizde yerleşik olabilenin biraz büyütülmüş bir analogudur.

Bütün bu fikrin değeri ne? Ne kadar şanslı olduğuna bağlı. Bazı mobil operatörler, ürünlerini ve hizmetlerini yaygınlaştırmak için bazen eşi görülmemiş cömertlik müzayedeleri düzenleyerek, bir ay veya daha uzun süreyle 3G-İnternet'e bağlanmayı teklif ederek "sadece 1 ruble!" Veya benzeri.

Dünyadaỳ, bir operatörden gelen bir modem rubleye mal oluyor ve avans ödemeleri, aylık tarife ücretleri ve diğer ilgili masraflar dikkate alındığında, miktar rubleye çıkıyor. Evet, bu 3 bin değil, sadece bir buçuk, ancak bu şekilde 3G modem, her zaman uygun olmayan adaptöre asılacak. Bununla birlikte, düşünürseniz, mobil internete sahip bir USB flash sürücü diğer cihazlarda da kullanılabilir - örneğin bir dizüstü bilgisayar, hatta bir bilgisayar. Tek kelimeyle işiniz.

Rezervasyon: Tablete bir USB modem bağlamak için, önce bu cihazı okumak için sürücülerin yüklenmesi gerekir. Ayrıca, modem "Yalnızca modem" durumuna ayarlanmalıdır. Bu, bir hiper terminal aracılığıyla bir ev bilgisayarı aracılığıyla yapılabilir. Prosedür tersine çevrilebilir, böylece "Otomatik başlatma" ve diğer tüm lezzetler daha sonra iade edilebilir.

Üçüncü:3G /Wi-Fi yönlendirici

Bu aynı zamanda sim kartlı taşınabilir bir cihazdır, ancak çalışma prensibi biraz farklıdır. SIM kartlı modem 3G'yi kabul eder ve İnternet Wi-Fi üzerinden dağıtılır. Bir adaptörde asılı duran bir modemle dolaşmak istemediğinizde veya aynı anda birden fazla cihazı 3G'ye bağlamanız gerektiğinde böyle bir cihazı kullanmak uygundur.

Böyle bir yönlendirici, boyutuna bağlı olarak hem evde kullanılabilir hem de seyahatlerde yanınıza alınabilir. Ayrıca, sinyal alımı zayıfsa, yönlendirici daha yükseğe yerleştirilebilir ve sizin için daha uygun olan İnternet'i alabilir.

Cihazın maliyeti ruble'dir (örneğin, Wi-Fi yönlendirici işlevine sahip bir "flash sürücü" Huawei E 3G modem). Doldurma ve sinyal aktarım kalitesi açısından daha "güçlü" olan yönlendiricilerin maliyeti 'den fazladır (örneğin, bağımsız bir Huawei E 3G / Wi-Fi yönlendirici). Bununla birlikte, bir set satın alırsanız - bir 3G / Wi-Fi yönlendirici + operatör SIM kartı - satın alma maliyeti daha düşük olabilir: yaklaşık 2 bin ruble.

Bu arada, böyle bir yönlendiricinin bir bataryası vardır, bu nedenle en az saat boyunca kesinlikle kablolar ve kısıtlamalar olmadan yapabilirsiniz (çalışma süresi veri aktarım modundadır ve bekleme modunda bunlar saate kadar dayanabilir). Tableti bağlamanız gereken tek şey, "Ayarlar" bölümünde Wi-Fi'yi açmak ve modemde ayarlanmışsa Wi-Fi şifresini girmektir.

Dördüncü: 3 G sıralamaWi-Akıllı telefon aracılığıyla Fiişletim sistemiAndroid

Akıllı telefondaki mevcut 3G ile İnternet, Wi-Fi aracılığıyla tablete ve tablet aracılığıyla dağıtılabilir. Nasıl? Algoritma basittir: akıllı telefonun "Ayarlar" bölümünde "Kablosuz ağlar" ve içinde - "Modem modu" - "Wi-Fi erişim noktası" öğesini buluyoruz. Bu öğeyi etkinleştirerek, Wi-Fi erişimi için bir şifre de ayarlayabilirsiniz.

Gerisi standart şemayı takip eder: tablette Wi-Fi'yi açın, şifreyi girin ve kullanın.

Bir akıllı telefonda 3G'ye bağlanmak için "Veri aktarımı" öğesi devre dışı bırakılmışsa, buna göre açılması gerekecektir (teşekkürler, kapak!).

Bu tür bir bağlantı çok hareketli ve akıllı telefon büyük olasılıkla önce oturacak çünkü verileri bir kanaldan pompalamaya ek olarak, aynı anda başka bir kanaldan da dağıtacaktır. Böylece çok kısa bir süre veya sadece prize erişim bölgesinde kullanmak mümkün olacaktır.

Bu, tabletinizi İnternet'e bağlamanın kalıcı değil geçici bir yoludur.

Bu arada, interneti bir tablet aracılığıyla dağıtarak yönlendirici moduna geçirebilirsiniz. Asla bilemezsiniz, belki parmaklarınızın ucunda iki tablet vardır: biri 3G, diğeri Wi-Fi ile.

Beşinci: İnternet üzerindenBluetooth

Bu yöntem, hangisi olursa olsun (telefon - herhangi bir akıllı işlevi olmayan renkli bir "ceviz kırıcı"), telefonunuz mobil İnternet'e bağlı olduğunda uygundur, ancak acilen postanızı kontrol etmeniz, bir dosyayı düzenlemeniz veya herhangi bir veriyi göndermeniz gerekir. bilinmeyene tablet, ancak Wi-Fi elinizin altında değil.

Doğru, böyle bir "acil durum" bağlantısını düzenlemek için telefonunuzun DUN (Çevirmeli Ağ) teknolojisini desteklemesi gerekir. 'nin eski Nokia kapaklı modelinde bile böyle bir şey var, bu yüzden daha modern telefonlarda DUN desteği olasılığının yüksek olduğunu düşünüyoruz.

Tablet bu tür bir bağlantı için hazır olmalıdır. Bir Çevirmeli Ağ uygulaması gereklidir.

Her iki cihazda da Bluetooth etkinleştirilmelidir. İlk seferinde bu şekilde bir tablet üzerinden internet bağlantısı kurmanın ve hatta Bluetooth ile telefonla bağlanmanın mümkün olacağı gerçeği bir gerçek değil. Ya programlar uçar, ardından "bağlantı kurulur", ancak tablette İnternet görünmez. Ama asla bilemezsiniz, belki yıldızlar birleşir ve inanılmaz derecede şanslı olursunuz!

Yama kablosuyla tablette internet

Yukarıda, bir OTG kablosunda sarkan bir 3G modemin bir şekilde geçen yüzyılda olduğundan şikayet ettik. Ancak bunlar, bir USB ağ kartı aracılığıyla bir patchcor ve bir "tableti" bağlayarak evde internete bağlanan bir tablete kıyasla hala çiçeklerdir.

Birincisi, her evde böyle bir ağ kartının varlığı büyük bir yanılsamadır ve ikincisi, böyle bir bağlantıya sahip bir tabletin tüm taşınabilirliği en aza indirilmiştir. Her neyse. Onunla ilgili değil.

Bir USB ağ kartının maliyeti ruble'dir (örneğin, Edimax EU). Her şehir elektrik pazarının böyle sattığını söylemeyelim, ancak internette gerekirse sipariş verebilirsiniz.

Burada her şey de basit: bağlanıyoruz, bağlantı kuruyoruz, çalışıyoruz.

Ancak bir şey var: ev yönlendiricinizin, kendisine bağlı cihazların IP adreslerini otomatik olarak algılayacak şekilde yapılandırılması gerekir. Yalnızca bu durumda kablo üzerinden çevrimiçi olabilirsiniz.

PC veya dizüstü bilgisayar

İnternete bir tabletten bilgisayar aracılığıyla erişmenin en az bir düzine yolu vardır. Ama hiçbiri basit denemez.

Bu nedenle, örneğin, bir tablet üzerinden İnternet'e bir bilgisayar aracılığıyla bağlanmak için, en azından tablet üzerinde kök haklarına (yönetici hakları) sahip olmanız ve uygun yazılımı bilgisayarınıza veya dizüstü bilgisayarınıza yüklemeniz gerekir. Programı bilgisayarda başlattıktan sonra, tableti USB aracılığıyla ona bağlayın ve "Hata ayıklama modunu" etkinleştirin. Şu anda sadece Android tabletlerden bahsediyoruz.

Program, bağlanmak için DNS sunucularından birini kullanmanızı önerecektir. Sadece doğru olanı seçmelisin. Programın başlatılmasının onayı ve işlemin bu uygulamanın tablet analogu ile senkronizasyonu "tablet" üzerinde gösterilmelidir.

Ve temelde hepsi bu. Bağlantı başarısız olursa, IP adresinizi kullanarak tabletinize giriş yapmayı deneyin. Belki yardımcı olur.

Sonuçlar yerine

Hem para açısından en karlı olanı, kullanım sırasındaki rahatlığı hem de internet açıkken tabletin pil ömrü açısından düzenli bir Wi-Fi bağlantısı düşünüyoruz. Arkasında, sırada, 3G / Wi-Fi modemleri ve tablet modellerini yerleşik bir 3G modülü ile tanımlıyoruz (eğer sadece böyle bir İnternet a. Normalden daha pahalı olduğu ve b. 3G bağlantısı bataryayı çok çabuk bitirdiği için).

Ve yerleşik bir 3G modülüyle bile, onu 4G ile değiştiremezsiniz, bu da İnternet ile çalışma hızının artırılamayacağı anlamına gelir. Üstelik 3G tablet modeli hem ağır hem de daha pahalı.

Bu makalede açıklanan diğer yöntemler oldukça acildir ve kablolu bağlantı, ek yazılım yükleme ve adaptörler ve USB ağ kartları gibi ek cihazların varlığı nedeniyle tableti İnternete kalıcı olarak bağlama seçenekleri olarak değerlendirilemez.

Aşağıdaki iki sekme aşağıdaki içeriği değiştirir.

Elizabeth

Hiç vicdan azabı duymadan, tanıdık olmayan erkek ve kızlardan "telefon numarasını" soruyorum. Kilit düğmesinin parmağın altına rahatça oturup oturmadığını ve otofokusun hızlı çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için :) MWC'yi ziyaret etmek ve en kalın şeylerden canlı bir blog tutmak istiyorum.

"Tabletin kablolu İnternete nasıl bağlanacağı" sorusunun çözümü, ağ ekipmanına, İnternet bağlantısının türüne ve tabletin işletim sistemine bağlıdır.

Ne yazık ki bazı durumlarda kablolu internet bağlantısının uygulanması teknik olarak imkansızdır.

Kablolu İnternet'e Ethernet bağlantısı ("Ethernet" olarak telaffuz edilir) adı verilir ve onu bağlamak için kullanılan konektör RJ'tir.

Tabletimi kablolu internete bağlayabilir miyim?

Tabletinizi kablolu İnternet'e bağlamak için, önce İnternet bağlantınızın türünü bulmanız gerekir: bu, DHCP veya PPPOE bağlantısı olabilir.

Bağlantı türünü sağlayıcı ile olan sözleşmeden veya İnternet servis sağlayıcınızın 7/24 destek hizmetinden öğrenebilirsiniz.

Ayrıca, bir İnternet bağlantısı kurma sırası, tablette yüklü olan işletim sistemine bağlıdır: tüm masaüstleri Windows cihazları için uygundur.

Android cihazlar için usb üzerinden internete bir tablet bağlantısı kurmak çok daha zordur, bu yüzden burada bir tableti bu işletim sisteminde kablolu İnternete nasıl bağlayacağımızı inceleyeceğiz.

Tabletimi bir kabloyla internete nasıl bağlarım?

Android cihazları basit bir kablolu İnternete bağlamak, öncelikle cihazın donanım özelliklerine bağlıdır. Kullanıcılara sunulan ana seçenekleri ele alalım:

  • Yöntem 1 numaralı: RJ konektörlü bir tableti kablolu İnternete bağlama.

Tipik olarak, RJ konektörlerinde bir tablet ve bir netbook'u birleştiren "hibrit" olarak adlandırılan aygıtlar bulunur.

İnternet bağlantısı kurmak, bağlantı türüne bağlıdır:

Kabloyu tablete bağlayın, ardından cihaz ayarlarında Ethernet bağlantısını bulun ve etkinleştirin.

- PPPOE

Bu tür, ayrı bir yazılım gerektirir - pppoew.

Programda, İnternet'e bağlanmak için ISS'niz tarafından size verilen kullanıcı adını ve şifreyi girin. Lütfen dikkat: Programı kullanmak için sistemdeki en yüksek haklara sahip olmalısınız.

  • Yöntem numarası 2: USB konektörlü bir tableti kablolu İnternete bağlama

Tablette, aygıtları bağlamak için standart bir USB veya girişi varsa (örneğin, flash sürücüler), özel bir adaptörle (USB ağ kartı da denir) bağlantı mümkündür.

Bu cihaz, bir ucunda RJ jakı bulunan bir adaptöre benziyor.

İnterneti USB aracılığıyla tablete bağlama:

  1. 1. Cihazı USB ana bilgisayar moduna geçirin;

DHCP bağlantısı, Wi-Fi etkinleştirildiğinde çalışır ve PPPOE ayrıca pppoew gerektirir.

  • Yöntem numarası 3: RJ ve USB'siz bir tableti kablolu İnternete bağlama

USB bağlantı noktaları ve RJ bulunmayan bir tabletin "klasik" örneği iPad'dir. Bu tür cihazlarda kablolu İnternet bağlantısı mümkün değildir.

Ancak, Tp-Link TL-WRN gibi herhangi bir kompakt yönlendirici, herhangi bir WiFi cihazı için İnternet bağlantısı sağlayabilir.

Bu tür yönlendiriciler küçük boyutludur ve piyasa değeri düşüktür, yönlendiriciler ise basit USB-RJ adaptörlerinden çok daha işlevseldir, bu da onları bir tableti kablolu bir İnternet'e bağlamak için mükemmel bir alternatif haline getirir.

Bir wifi tablet neden bir 3G tabletten daha iyidir?

Aşağıdaki nedenlerden dolayı wifi tabletleri ve 3G tabletleri kabul etmediğimi hemen söyleyeceğim:

Yerleşik 3G modeme sahip tabletler en az 30 ABD doları daha pahalıdır

3G tablet pil gücünü tüketir, sağlıklı olun. Pek çok insan bu nedenle tabletlerle hayal kırıklığına uğrar.

3G tablet için ayrı bir SIM kart gereklidir ve yine ücretlidir! Görünüşe göre her zaman yeniden düzenlemek için telefonunuzdan ve bir tabletten çevrimiçi olmak istiyorsunuz, yani iki tane olması gerekiyor.

Şimdi tüm bu sorunların üstesinden nasıl gelinir ve herhangi bir yerde wifi aracılığıyla kolayca çevrimiçi olun.

1. Wi Fi. Kesinlikle herhangi bir tablet, en ucuzu bile wifi var. Büyük şehirlerde birçok wifi erişim noktası vardır, bunlar kafeler, parklar, halka açık yerlerdir. Evde bir yönlendirici kurabilirsiniz. Genel olarak, bu noktada yeni bir şey keşfetmedim, o yüzden devam edelim

2. Bir akıllı telefon kullanın Elbette tablet satın almayı düşünen bir kişi telefon aracılığıyla çevrimiçi oldu. Soru: İnternete aşağıdaki şemaya göre bağlanabildiğinizde neden satın almalısınız:

Artık tüm akıllı telefonlar bu tür iletişimi destekliyor. Bölümdeki android akıllı telefonunuzda ayarlar-kablosuz ağlar-modem moduseç Kablosuz bağlantı noktasıbir şifre belirleyin. Telefonunuzda, ekranın üst köşesinde mavi bir simge belirir. Ardından tablette, telefonda oluşturulan erişim noktasını bulun ve hepiniz internete girin!

Not: Wifi'a ek olarak bluetooth veya usb bağlantısını da seçebilirsiniz. Bluetooth söz konusu olduğunda, şu anda Play pazarında çok sayıda bulunan tablete özel bir program yüklemeniz gerekir.

3. Herhangi bir mobil operatörden bir wifi 3G modem satın alın. Çalışma şeması 2. paragrafla aynıdır. Aradaki fark, örneğin, bir bodrum katında çalışıyorsunuz ve İnternet'e ihtiyacınız var ve kablolu veya başka bir İnternet yok, hücresel operatörlerin iletişimi duvarlar tarafından gizleniyor ve burada wifi 3G modemi bir ara bağlantı görevi görecek, 1'e ayarlayın -bağlantının normal olduğu ve internetin wifi üzerinden kullanıldığı kat.

Birden fazla WIFI cihazının bağlanabilmesinin ek faydaları da vardır.

4. 3G veya 4G USB modem üzerinden internet erişimi

Harici bir modem, özel bir kabloyla bağlanabilir. Bu, bir wifi tableti internete bağlamanın en popüler yoludur. Öncelikle, modemi PC'de yalnızca Modem moduna geçirmelisiniz.

Dezavantajları:

1. Modem tel üzerinde sallanıyor ve dışa doğru çok iyi görünmüyor

2. Kablo kopabilir ve bağlantı kesilebilir, ayrıca zamanla tabletteki mikro usb konektörü kırılabilir

5. Bağlanmanın son yolu. Evde wifi yönlendirici olmadığında, SIM kart yok, ancak var kablolu İnternet yardım edecek . Yine bir OTG kablosuna ihtiyacınız var. Bu durumda, tabletiniz bir mobil cihazdan bir kabloya bağlı sabit bir cihaza dönecektir.

İşte tablet PC'nizi İnternete bağlamanın tüm mevcut yolları!

Tabletinizi İnternete nasıl bağlayabilirsiniz? Tüm yollar. Tabletinizi WiFi'ye nasıl bağlayabilirsiniz: adım adım talimatlar

Makale, tabletinizde İnternet'i nasıl kuracağınıza ilişkin talimatları ayrıntılı olarak açıklamaktadır. İnternete bağlanmanın en popüler yollarının tümü sunulmaktadır.

WiFi üzerinden bir tablette İnternet nasıl kurulur

Tablet kişisel bilgisayarlar teknolojinin gelişmesiyle birlikte giderek daha popüler hale geliyor. İstatistiklere göre, tüketicilerin yüzde on beşinden fazlası elektronik Teknoloji tablet bilgisayarlar var.

Tabletlerin ana avantajları, çok hafif olmaları ve bu nedenle taşımalarının kolay olmasıdır. Tablet, iyi özellikler, bir dizüstü bilgisayarın veya sabit bir bilgisayarın tüm işlevlerini yerine getirir. Uzun yolculuklarda ve seyahatlerde film izlemek ve kitap okumak için uygundur.

Çok sayıda modern tablet bilgisayar, birden fazla SIM kartı destekleyen tam teşekküllü bir telefon işlevi görebilir. Buna göre, tablette tam teşekküllü bir İnternet bağlantısı yapılandırılabilir.

Bir yönlendirici aracılığıyla bir Android tablette İnternet'i nasıl kuracağınızı merak ediyorsanız, aşağıdaki talimatları izleyin:

  1. Öncelikle tablet ayarlarında Wi-Fi hizmetini etkinleştirmeniz gerekir. Ardından yönlendiricinizi kontrol edin.
  2. Yönlendirici açık ve bir internet kablosuna bağlı olmalıdır.
  3. Tabletinizdeki Wi-Fi servis menüsüne gittiğinizde, bulunan cihazlar listesinde yönlendiricinizin adını göreceksiniz. Seçin ve şifrenizi girin.
  4. Tabletin yönlendiriciye bağlanması birkaç dakika sürebilir.
  5. Tablet başarıyla bağlandı Dünya çapında Ağ ve artık interneti kullanabilirsiniz.

Megafon SIM kart ile tablette İnternet nasıl kurulur

İnternete sadece bir yönlendirici ile bağlanamazsınız. SIM kartları destekleyen tabletler, ağa şu şekilde bağlanabilir: mobil operatörler Bir mobil ağa bağlanmak, nerede olursanız olun sizi çevrimiçi tutar.

MegaFon kullanıcıları için bir tablette İnternet'in nasıl kurulacağını bilmek istiyorsanız, aşağıdaki talimatları okuyun:

  1. Öncelikle MegaFon çalışma kartının tablete takılı olduğundan emin olun.
  2. O zaman operatörden almalısın mobil iletişim Cihaz modeliniz için İnternet otomatik ayarı. Bunu yapmak için, numarasına 1 numara ile ücretsiz bir SMS göndermeniz gerekir.
  3. Bir dakika içinde gerekli tüm ayarları alacaksınız. Mesajlarda görüntülenirler. açtıktan sonra istenen mesaj, "Yükle" düğmesi görünecektir. Basın - bir dakika içinde tüm İnternet ayarları tabletinize kaydedilecektir.
  4. İlk üç adımı tamamladıktan sonra, standart tarife planına göre İnternet'e erişebileceksiniz. MegaFon'un tüm tekliflerini daha ayrıntılı olarak tanımak için 'ü arayarak operatörle iletişime geçin.

megafon modem

Kullanıcı tarafından herhangi bir iletişim salonunda satın alınan standart bir modem kullanarak ağa erişimi ayarlayabilirsiniz. İlk önce megabayt tarifesini ve İnternet bağlantısının kurulu hızını tartışmanız zorunludur.

Megafon modem aracılığıyla tablette İnternet'i nasıl kuracağınızı talimatlardan öğrenebilirsiniz:

  1. İnternete bir megafon modem aracılığıyla bağlanmak için bir SIM karta ve önceden satın alınmış bir modeme ihtiyacınız olacak.
  2. Modem satın almadan önce tablet modeliniz ile uyumluluğunu kontrol ediniz, aksi takdirde internet bağlantısı kurmanız mümkün olmayacaktır.
  3. Modemle birlikte gelen özel bir adaptör kullanarak modemi tablete bağlayın.
  4. Sürücüleri Megafon web sitesinden indirerek tablete yükleyin.
  5. Modem kontrol programını çalıştırın ve internete bağlanmak için kullanın.
  6. Tabletinizi yeniden başlatın.
  7. Cihaz ayarlarında bağlantı türünü kontrol edin (3G bağlantısı olmalıdır).
  8. Her şey hazır, şimdi tablet internete bağlı ve daha fazla çalışmaya hazır.

SIM kart MTS

Makalenin bu bölümünde, MTS SIM kart aracılığıyla bir tablette İnternet'i nasıl kuracağınızı öğreneceksiniz.

Mobil operatör MTS, kullanıcılarına İnternet'e bağlanmak için çok çeşitli hizmetler ve tarife planları sunar. Şirketin web sitesinde okuyabilirsiniz detaylı bilgi bölgenizdeki mevcut tüm tarife planları hakkında. Her kullanıcı kendisi için uygun ve uygun bir hizmet seçebilecektir. Tabletinizde İnternet'i nasıl kuracağınızı öğrenmek için aşağıdaki talimatları okuyun:

  1. Tabletinizde bir APN erişim noktası yapılandırın. MTS şirketinin sunucusuna bağlanmanıza ve tarife planınıza göre İnternet'e erişmenize izin verecektir. Noktayı yapılandırmak için tablet ayarlarına girin ve "Kablosuz" menü öğesinde yeni bir APN noktası oluşturun.
  2. MTS interneti olarak adlandırın.
  3. GPRS - kanal türü.
  4. Web sitesi - ikamet ettiğiniz ülkeye bağlı olarak seafoodplus.info veya seafoodplus.info
  5. Kullanıcı adı ve şifre - her iki satıra da mts metnini tırnak işaretleri olmadan girin.
  6. Bitti, erişim noktası oluşturuldu. Artık standardı kullanarak İnternet'e erişebilirsiniz. tarife planı Daha fazlası için detaylı seçim tarifeler için 'i arayarak operatörle iletişime geçin.

Mobil İnternet

En uygun İnternet türünü seçmek için mobil ve 3G bağlantılarının tüm artılarını ve eksilerini bilmelisiniz.

Mobil İnternet oldukça düşük bir maliyete sahiptir ve şebeke kapsama alanı içinde kullanabilirsiniz. Bu güzel iyi bir seçenek düzenli olarak metin haberleri görüntüleyen veya arama motorlarını kullananlar için.

Ancak, mobil internet hızı yavaş. Büyük miktarda aylık trafik elde etmek için bağlanmanız gerekir iyi ücret Video izleme ve müzik dinleme hızı çok yavaş olduğu için bu tip internet bağlantısı ihtiyacı olanlar için uygun değil. hızlı Görünüm her türlü multimedya dosyası.

Hız

3G bağlantısı oldukça yüksek bir hıza sahiptir, ancak fiyatı birkaç kat daha yüksektir (mobil İnternet ile karşılaştırıldığında). 3G, videoları izlemenize, resimleri hızlı bir şekilde indirmenize ve mükemmel müzik çalmanıza olanak tanır. Bu tür kablosuz bağlantı ivme kazanıyor ve kullanıcılar arasında giderek daha popüler hale geliyor.

İnternete bağlı olmalıdır. Aksi takdirde, yetenekleri önemli ölçüde sınırlı olacak ve kullanıcı onu yüzde yüz kullanamayacak. Bu yazımızda tabletinizi kullanarak internete nasıl bağlanacağınızı anlatacağız. WiFi yönlendirici, dahili 3G modülü, harici 3G modem, akıllı telefon, dizüstü bilgisayar ve hatta.

Bir WiFi yönlendirici aracılığıyla bir tablet internete nasıl bağlanır

İnternete bağlı ve evde yapılandırılmış bir WiFi yönlendiriciniz varsa, o zaman sizin için en çok kolay yol tabletin internete bağlanması Kablosuz ağ Wifi. Aşağıdaki adımları tamamlamanız için.

Tabletinizde "uçak modu"nun veya bazen "uçak modu" olarak adlandırıldığı gibi kapalı olduğundan emin olun. Bu modda her şey kablosuz bağlantılarçalışmıyor, bu nedenle açıksa WiFi kullanamazsınız.

Tabletinizin ayarlarını açın ve WiFi modülünü açın (devre dışıysa).

"WiFi" ayarlarının alt bölümüne gidin. Burada, mevcut WiFi ağları listesinde, yönlendiricinizden bir WiFi ağı seçmeniz gerekir.

Sonrasında WiFi seçimi ağ, erişim için bir oturum açmanız yeterlidir.

İşte bu, tabletinizi İnternet'e bağlama işlemini tamamlar. WiFi yönlendiricinin İnternete erişimi varsa, tablette de görünecektir.

Tabletinizi 3G mobil internete nasıl bağlayabilirsiniz?

Tabletinizde yerleşik bir 3G modülü varsa, mobil İnternet'e bağlanabilirsiniz. İlk olarak, bir SIM kart satın almanız ve tabletinizdeki özel bir bölmeye yerleştirmeniz gerekir. Tipik olarak, bu bölme cihazın yan tarafında bulunur.

SIM kartı taktıktan sonra "Mobil Veri" (veya "Veri Aktarımı") işlevini etkinleştirmeniz gerekir. Kural olarak, bu normal bir akıllı telefonda olduğu gibi yapılır. Genellikle bu, İnternet'in tablet üzerinde çalışması için yeterlidir. Bağlantıyla ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, APN erişim noktasının ayarlarını düzenleyebilirsiniz.

Bunu yapmak için ayarları açmanız, "Diğer" bölümüne gitmeniz ve "Mobil ağ" alt bölümünü açmanız gerekir.

Bundan sonra, "Erişim Noktaları (APN)" seçmeniz gereken küçük bir açılır pencere görünecektir.

Bundan sonra, operatörünüzün verilerini girmeniz gerekecektir.

3G modem aracılığıyla bir tablet internete nasıl bağlanır

Tabletinizde yerleşik bir 3G modülü yoksa, harici 3G modemleri kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, dizüstü bilgisayarlarda, netbook'larda ve masaüstü bilgisayarlarda İnternet'e bağlanmak için kullanılanla tamamen aynı olan normal bir 3G modeme ihtiyacınız olacak.

Harici bir 3G modem kullanarak bir tableti internete bağlamak zaten biraz daha zor ve burada çok fazla zorluk olabilir. Yapmanız gereken ilk şey, 3G modemi "Yalnızca modem" çalışma moduna geçirmektir. Bunu yapmak için programı bilgisayarınıza yüklemeniz gerekir. Ardından 3G modeminizi bu PC'ye bağlayın, 3GSW programını açın ve "Modem only" modunu aktif edin.

PPP Widget'ı ile bağlantı kurmak için gereklidir. mobil ağlar, çünkü yerleşik bir 3G modülü olmayan tabletler gerekli yazılımla donatılmamıştır. PPP Widget uygulamasını açın ve erişim noktası bilgilerini, kullanıcı adını ve şifreyi girin. Bu verileri mobil operatörünüzden alabilirsiniz.

Bir akıllı telefon aracılığıyla bir tablet internete nasıl bağlanır

Tabletinizi İnternet'e bağlamanın nispeten basit bir başka yolu da akıllı telefonunuzu kullanmaktır. Bunu yapmak için akıllı telefonunuzdaki ayarları açmanız ve "Diğer ağlar" bölümüne gitmeniz gerekir.

Bundan sonra, "Modem ve Erişim Noktası" alt bölümünü açmanız gerekir. Diğer kabuklarda, bu alt bölüm farklı şekilde adlandırılabilir, örneğin "Modem modu ve erişim noktası".

İşte bu, bundan sonra akıllı telefonunuz bir Wifi erişim noktasına dönüştü. Tabletinizi internete bağlamak için akıllı telefonunuzun oluşturduğu Wifi ağına bağlanmanız yeterlidir. Wifi ağının adı, giriş ve şifre, akıllı telefondaki erişim noktasının ayarlarında bulunabilir.

Tablet nasıl bağlanır sorusunun çözümü kablolu internet" bağlıdır ağ ekipmanı internet bağlantısı türü ve tablet işletim sistemi.

Ne yazık ki, bazı durumlarda kablolu internet bağlantısı uygulamak teknik olarak imkansızdır.

Kablolu İnternet'e Ethernet bağlantısı ("Ethernet" olarak telaffuz edilir) denir ve onu bağlamak için kullanılan konektör RJ'tir.

Tabletimi kablolu internete bağlayabilir miyim?

Tabletinizi kablolu İnternet'e bağlamak için önce İnternet bağlantınızın türünü bulmanız gerekir: DHCP veya PPPOE bağlantısı olabilir.

Bağlantı türünü sağlayıcıyla yaptığınız sözleşmeden veya İnternet servis sağlayıcınızın 7/24 destek hizmetinden öğrenebilirsiniz.

Ayrıca, bir İnternet bağlantısı kurma sırası, tablette kurulu işletim sistemine bağlıdır: Windows cihazları için tüm sabit PC'ler uygundur.

Android cihazlar için USB üzerinden internete tablet bağlantısı kurmak çok daha zordur, bu yüzden burada bu işletim sisteminde bir tableti kablolu İnternete nasıl bağlayacağımıza bakacağız.

Tabletimi kablo ile internete nasıl bağlarım?

Android cihazları basite bağlama kablolu internetöncelikle cihazın donanım özelliklerine bağlıdır. Kullanıcılar için mevcut ana seçenekleri ele alalım:

  • Yöntem numarası 1: RJ konektörlü bir tableti kablolu İnternet'e bağlama.

Tipik olarak, RJ konektörleri, bir tablet ve bir netbook'u birleştiren "hibrit" olarak adlandırılan cihazlara sahiptir.

İnternet bağlantısı kurmak, bağlantı türüne bağlıdır:

Kabloyu tablete bağlayın, ardından cihaz ayarlarında Ethernet bağlantısını bulun ve etkinleştirin.

- PPPOE

Bu tip ayrı bir yazılım- pppoew.

Programda, internete bağlanmak için sağlayıcınız tarafından size verilen kullanıcı adını ve şifreyi girin. Lütfen dikkat: programı kullanmak için sistemdeki en yüksek haklara sahip olmanız gerekir.

  • Yöntem numarası 2: USB konektörlü bir tableti kablolu İnternet'e bağlama

Tablette aygıtları bağlamak için standart bir USB veya girişi varsa (örneğin flash sürücüler), özel bir adaptör (USB ağ kartı olarak da adlandırılır) aracılığıyla bağlantı mümkündür.

Bu cihaz, bir ucundan diğer ucunda RJ jakı bulunan bir adaptöre benziyor.

İnterneti USB üzerinden tablete bağlama:

  1. 1. Cihazı USB ana bilgisayar moduna alın;

DHCP bağlantısı, Wi-Fi etkinleştirildiğinde çalışır ve PPPOE ayrıca pppoew gerektirir.

  • Yöntem numarası 3: RJ ve USB'siz bir tableti kablolu İnternet'e bağlama

USB bağlantı noktaları ve RJ'i olmayan bir tabletin "klasik" örneği iPad'dir. Bu tür cihazlarda kablolu internete bağlanmak mümkün değildir.

Ancak, Tp-Link TL-WRN gibi herhangi bir kompakt yönlendirici, herhangi bir WiFi cihazı için İnternet bağlantısı sağlayabilir.

Bu tür yönlendiricilerin boyutu küçüktür ve piyasa değeri düşüktür, yönlendiriciler ise basit USB-RJ adaptörlerinden çok daha işlevseldir, bu da onları harika bir alternatif tableti kablolu internete bağlamak için.

Bugün İnternet erişimi olmayan herhangi bir gadget'ı hayal etmek zor - kahvaltı hazırlarken ekmek kızartma makineleri bile ağdan müzik çalabilir. Bu nedenle, evinizde bir tablet belirdiyse, bunu çözmeniz gerekir.

En bütçede bile çin tableti wi-fi modülü kurulu olmalıdır. Bu nedenle internete en kolay ve en hızlı erişim kablosuz iletişimdir. bir çocuk için bile anlaşılabilir: sadece gadget'ta Wi-Fi'yi açın, ağınızı bulun ve şifreyi girin. Cihaz, her erişim noktasının verilerini kaydeder, böylece tablet bir dahaki sefere internete kendi kendine bağlanacaktır.

Ancak bazen basit bir devre başarısız olabilir: Aşağıdaki sorunlar mümkündür:

  • Birçok Wi-Fi etkin nokta modeli, MAC adresine göre engellemeye izin verir. Bu durumda, yönlendirici ayarlarında gadget'ınızın MAC'ini manuel olarak girmelisiniz. Bundan sonra, internete sorunsuz bir şekilde bağlayabilirsiniz.
  • Ağa birçok farklı erişim noktasından bağlandıysanız, tabletinizde kayıtlı yönlendiricilerin listesini kontrol edin. Aynı ada sahip bir yönlendiriciye zaten bağlanmış olabilirsiniz ve bu nedenle çöküyor. Bu durumda, kaydedilen verileri silmeniz ve gadget'ı yeniden bağlamayı denemeniz gerekir.
  • Tablet yönlendiriciden sonra İnternet'e bağlanamazsa, kayıtlı erişim noktasında parolanın değiştirilmesi gerekebilir.

Tablet Wi-Fi yönlendiriciyi görmüyor

Bazı kullanıcılar, bir dizüstü bilgisayarın veya telefonun Wi-Fi'ye kolayca bağlandığı, ancak tabletin "görmediği" bir durumla karşı karşıya kalır. istenen ağ Her şeyden önce, hasarı dışlamanız gerekir. Wi-Fi modülü Gadget yalnızca erişim noktanızı bulamazsa, her şey yolunda demektir ve yönlendirici ayarlarına bakmanız gerekir.

Havadan veri iletimi için a, b, g ve n harfleriyle etiketlenmiş birkaç standart vardır. Eğer Kablosuz bağlantı noktası g standardında çalışır ve tabletiniz yalnızca b'yi destekler, gadget yönlendiriciyi bile bulamaz.

3G bağlantısı

Her zaman bağlantıda kalmak istiyorsanız, 3G modüllü bir tableti tercih etmelisiniz. Bu tür modeller çok hareketlidir ve yakınlıktan bağımsız olarak İnternet'e erişmenizi sağlar. Wi-Fi yönlendirici.

Genellikle, bir bağlantı kurmak fazla çaba gerektirmez - onu etkinleştirmek yeterlidir. Bundan sonra, operatör gerekli verileri bağımsız olarak gönderir. Tek yapmanız gereken veri aktarımını etkinleştirmek. Seyahatinizin rotası mükemmel bir 3G kapsama alanına sahip değilse, dolaşım sırasında tabletinizin çevrimiçi olmasına izin vermeyi unutmayın.

3G modem ile bağlantı

Tabletinize bir mobil 3G modem bağlamak için gadget'ınızın bir USB veya Mikro-USB bağlantı noktası olması gerekir. Bir mikro USB varsa, ayrıca satın almanız gerekecektir. OTG kablosu İnternete erişmenin bu yönteminin yalnızca çalışan cihazlar için mümkün olduğuna dikkat edilmelidir. Ayrıca, büyük olasılıkla, kök hakları almanız gerekecektir.

3G modemi önceden ayarlama

İlk adım bilgisayara. Aygıtınızla birlikte gelen sürücüleri ve yazılımı yükleyin. Ardından, ayarlarda mobil istemci için seçenekleri bulmanız ve PIN kodu kontrolünü devre dışı bırakmanız gerekir.

Şimdi "yalnızca modem" modunu yapılandırmanız gerekiyor. Eylemlerin algoritması aşağıdaki gibidir:

  1. Hiperterminal.
  2. Sistem özelliklerinde bilgisayara gidin ve "Aygıt Yöneticisi" bölümünü bulun. "Modemler" kategorisinde 3G modeminizi görmelisiniz. Özelliklerini açın, "Modem" sekmesini seçin ve port bilgilerini hatırlayın.
  3. Ardından, HyperTerminal'i başlatmanız, herhangi bir ad girmeniz ve numarasını daha önce öğrendiğiniz bağlantı noktasını seçmeniz gerekir.
  4. Dosya bölümünde Özellikler'i seçin. Ayarlar sekmesinde "ASCII Kurulumu " düğmesini göreceksiniz. Tıkladıktan sonra, "Yankı yazılan karakterleri yerel olarak" öğesini işaretlemenin gerekli olduğu bir pencere görünecektir.
  5. Tüm değişiklikleri kaydedin. Bundan sonra, yanıp sönen imleç içeren bir pencere görünmelidir. "AT" yazın ve Enter'a basın. “OK” göründüğünde, şu komutu girin: “AT ^ U2DIAG = 0”. Enter'a bastıktan sonra, "Tamam" yanıtı tekrar görünür.
  6. Artık HyperTerminal'i kapatabilir ve cihazı kaldırabilirsiniz. Program bağlantının kesilmesini sorarsa, kabul edin.

Yönlendiriciyi tablete bağlama

Ayarlarda, veri iletimini ve 3G'yi etkinleştirmelisiniz, ardından modemi bağlayabilirsiniz. Cihaz ilk kez yanıp sönecek - yaklaşık bir dakika beklemeniz gerekiyor. Sonra şuraya git ek ayarlar ağ, "APN Erişim Noktaları"nı seçin ve aşağıdakileri yapın:

  • Yeni bir nokta oluşturun ve şebeke operatörünüzün bilgilerini girin (bir operatörden modem satın aldıysanız bu gerekli değildir).
  • Verileri kaydettikten sonra, yeni erişim noktasının etkin olup olmadığını kontrol edin. saniye içinde kontrol panelinde bir 3G veya G simgesi görüseafoodplus.info olmazsa, tableti yeniden başlatın ve modeme yeniden bağlayın.
  • İnternetin çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

bilgisayar bağlantısı

Evde Wi-Fi yönlendiricisi olmayanlar için yararlıdır. kullanarak bir bilgisayar aracılığıyla ağa erişebilirsiniz. USB kablosu Tabii bu durumda bu kadar hareketli olmayacaksınız çünkü PC'den fazla uzaklaşmanız mümkün olmayacak. Ayrıca, hem bilgisayarınıza hem de tabletinize ek yazılım yüklemeniz gerekecektir. Ayrıca, bu yalnızca köklü bir Android gadget'ında mümkündür. Deneyimli bir teknisyenin bağlantıyı bir bilgisayar aracılığıyla kurması en iyisidir.

Telefon kullanarak bağlanma

Modern bir telefonunuz varsa, onu modeme çevirebilirsiniz. Benzer bir işlev, tüm popüler akıllı telefonlarda desteklenir. işletim sistemleri Ayarlarda, dağıtım mobil internet Wi-Fi aracılığıyla "Modem modu" bölümünde etkinleştirilir. olan bir cihazda Windows Telefon bu özelliğe İnternet Paylaşımı denir.

Genel olarak, bir gadget'ı İnternete bağlamak genellikle zor değildir. Gerekli ayarları bulmak için bir kez zaman harcamanız yeterlidir ve gelecekte World Wide Web'e birkaç saniye içinde erişebileceksiniz.

Modern tabletler iki türe ayrılır: wifi ve wifi + 3g (LTE). İlk tür, yalnızca bir kablosuz ağa bağlanarak İnternet'e bağlanabilir. kablosuz ağlar Böyle bir ağ evde kolayca kurulabilir. Ayrıca birçok restoran, kafe, alışveriş merkezleri ve diğer halka açık yerler.

Ancak, kendinizi sokakta veya hiç wifi olmayan veya tüm erişim noktalarının şifre korumalı olduğu başka bir yerde bulursanız, İnternet'e erişemezsiniz. Bu durumda, SIM kart (wifi + 3g) aracılığıyla İnternet'e bağlanabilme özelliğine sahip birine ihtiyacınız vardır. Bu tür cihazların yardımıyla her yerde çevrimiçi olabilirsiniz, sinyal hücresel operatör.

Tableti wifi'ye bağlama

En kolay yol bir wifi ağına bağlanmaktır. İlk önce ayarlara gitmeniz ve orada bu kablosuz ağın modülünü açmanız gerekiyor. eğer varsa iPad tableti, ardından "Ayarlar" - "wifi" ye gitmelisiniz, ardından önünüzde bir liste belirecektir. kullanılabilir ağlar Sadece ihtiyacınız olanı seçmeniz gerekiyor, bundan sonra bağlantı kurulacak.

Tabletlerde Android platformuçalışma prensibi benzer. Bağlantı modülü ayrıca ayarlardadır ("Ayarlar" - " Kablosuz bağlantılar"). Bundan sonra, önünüzde mevcut ağların bir listesi açılacaktır.

Kullanılabilir ağların listesine yakından bakın. Wifi simgesinin yanında bir asma kilit varsa, ağ şifre korumalıdır. Girmeden internete bağlanamazsınız. Ev erişim noktanızı parolayla korumanız da önerilir. Kilit simgesi yoksa, önünüzde açık ağözgürce bağlanabilirsiniz.

Güvenlik önlemlerini hatırlamaya değer. Örneğin, ağa açık bir noktadan erişirken İnternet bankasını kullanmamalısınız. Wi-Fi erişimi.

Açmak için ve wifi'yi kapat her seferinde ayarlara girmek gerekli değildir. yöntemler var hızlı erişim ilgili seçeneğe gidin. Bunu yapmak için, iPad'de ekranın altından yukarı kaydırın ve "android" tabletlerde, aksine, ekranın üstünden aşağı kaydırın. Ardından ağ işaretini bulmak ve üzerine tıklamak için kalır.

Tableti 3G'ye bağlama

Tabletiniz 3G bağlantısını destekliyorsa kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için, her şeyden önce, bağlı bir SIM kart satın almanız gerekir. sınırsız internet tarifesi Tabletinizin desteklediği SIM kartın biçimine dikkat edin. iPad, mikro sim biçimiyle çalışır ve bazı android tabletler basit olanları destekler.

Elinizdeyken, tablete itmeniz gerekir. Bunun nasıl yapılacağını cihazın talimatlarında öğrenebilirsiniz. SIM kartı başarıyla taktıktan sonra, aktivasyonunu beklemeniz yeterlidir. Ekranda 3g simgesi göründüğünde güvenle çevrimiçi olabilirsiniz.

Kural olarak, 3g internetin hızı wifi'den çok daha düşüktür. Buna ek olarak birçok planın hacim limiti vardır (günlük veya aylık limit verilir). Bu yüzden büyük oyunları indirmek veya video izlemek sorunlu olacaktır. Ancak posta, web siteleri ve sosyal ağları kullanmak için 3g-İnternet'in gücü oldukça yeterli.

En Yeni Modeller tabletler, hızı 3G'den çok daha hızlı olan LTE bağlantısını destekler. Bundan yararlanmak istiyorsanız, bölgenizdeki böyle bir şebekeye erişimi mobil operatörünüzle kontrol etmeniz gerekir.

iPhone’daki internet bağlantınızı paylaşma

iPhone’unuzun hücresel internet bağlantısını diğer aygıtlarla paylaşmak için Kişisel Erişim Noktası’nı kullanabilirsiniz. Kişisel Erişim Noktası, diğer aygıtların bir Wi-Fi ağı üzerinden internet erişimi olmadığında yararlıdır.

Not: Kişisel Erişim Noktası bazı operatörlerle kullanılamayabilir. Ek ücret ödemeniz gerekebilir. Bir kerede Kişisel erişim noktanıza katılabilecek aygıt sayısı operatörünüze ve iPhone modelinize bağlıdır. Daha fazla bilgi için operatörünüze danışın.

iPhone’da Kişisel Erişim Noktası’nı ayarlama

Ayarlar  > Hücresel bölümüne gidin, Kişisel Erişim Noktasını Ayarla’ya dokunun, sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.

Not: Kişisel Erişim Noktasını Ayarla seçeneğini görmüyorsanız ve Ayarlar > Hücresel bölümünde Hücresel Veri açıksa paketinize Kişisel Erişim Noktası’nın eklenmesi konusunda operatörünüzle iletişime geçin.

Aşağıdaki ayarları değiştirebilirsiniz:

  • Kişisel Erişim Noktası’nız için Wi-Fi parolasını değiştirme: Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası > Wi-Fi Parolası’na gidin.

  • Kişisel Erişim Noktası’nı kapatma ve aygıtların bağlantısını kapatma: Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası bölümüne gidin, sonra Diğerleri Katılabilsin’i kapatın.

iPhone’unuzu iki SIM kullanacak şekilde ayarlarsanız Kişisel Erişim Noktası, hücresel veri için seçtiğiniz hattı kullanır. (Çift SIM’i ayarlama konusuna bakın.)

Kişisel Erişim Noktası’na Mac veya PC bağlama

Kişisel Erişim Noktası’na bir Mac veya PC bağlamak için Wi-Fi’yi, USB kablosunu veya Bluetooth’u kullanabilirsiniz. Aşağıdakilerden birini yapın:

  • Mac’ten bağlanmak için Wi-Fi’yi kullanma: Mac’te menü çubuğundaki Wi-Fi durum menüsünü tıklayın, sonra kullanılabilir ağlar listesinde iPhone’unuzu seçin.

    Parola sorulursa iPhone’unuzdaki Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası bölümünde gösterilen parolayı girin.

    Menü çubuğundaki Wi-Fi durum simgesi , Mac’iniz Kişisel Erişim Noktası’na bağlı kaldığı sürece Kişisel Erişim Noktası’na dönüşür.

    Not: Mac’inizde ve iPhone’unuzda aynı Apple kimliğiyle giriş yaptıysanız, iPhone’unuzda Bluetooth’u ve Wi-Fi’yi açtıysanız ve Mac’inizde Bluetooth’u ve Wi-Fi’yi açtıysanız aygıtlarınızı parola girmeden de Kişisel Erişim Noktası’na bağlayabilirsiniz.

  • PC’den bağlanmak için Wi-Fi’yi kullanma: PC’nizdeki Wi-Fi ayarlarında iPhone’unuzu seçin, sonra iPhone’unuzdaki Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası bölümünde gösterilen parolayı girin.

  • USB kullanma: iPhone’u ve bilgisayarınızı bir kabloyla bağlayın. Bu Bilgisayara Güvenilsin mi? uyarısını alırsanız Güven’e dokunun. Bilgisayarınızın ağ tercihlerinde iPhone’u seçin, sonra ağ ayarlarını yapın.

  • Bluetooth kullanma: iPhone’unuzun keşfefilebilir olduğundan emin olmak için Ayarlar  > Bluetooth’a gidin ve ekranı açık bırakın. Mac’te Mac’inizi ve iPad’inizi bağlamak için Bluetooth’u kullanın. iPhone’unuzda Mac’inizin adına dokunun, sonra Mac’inizin ekranındaki yönergeleri izleyin.

    PC’de Bluetooth ağ bağlantısını ayarlamak için üreticinin yönergelerini izleyin.

Kişisel Erişim Noktası’na iPad, iPod touch veya başka bir iPhone bağlama

Diğer aygıt üzerinde Ayarlar  > Wi-Fi’ye gidin, sonra kullanılabilir ağlar listesinden iPhone’unuzu seçin.

Diğer aygıt üzerinde parola sorulursa iPhone’unuzdaki Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası bölümünde gösterilen parolayı girin.

Not: Her aygıtta aynı Apple kimliğiyle giriş yaptıysanız ve her iki aygıtta da Bluetooth’u ve Wi-Fi’yi açtıysanız aygıtları parola girmeden de bağlayabilirsiniz.

Aygıta bağlanıldığında, iPhone’unuzun ekranının en üstünde mavi bir bant gözükür. Kişisel Erişim Noktası simgesi bağlı aygıtların durum çubuğunda görünür.

Aile Paylaşımı sayesinde Kişisel Erişim Noktanızı aile üyelerinizle otomatik olarak veya onay istedikten sonra paylaşabilirsiniz. iPhone’da Aile Paylaşımı’nı ayarlama konusuna bakın.

iPhone’unuzdan Kişisel Erişim Noktası paylaşılırken internet bağlantısı olarak hücresel veri kullanılır. Hücresel veri ağı kullanımınızı izlemek için Ayarlar > Hücresel bölümüne gidin. iPhone’da hücresel veri ayarlarını görüntüleme veya değiştirme konusuna bakın.

Kişisel Erişim Noktasını kullanmadan daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa Kişisel Erişim Noktası çalışmıyorsa başlıklı Apple Destek makalesine bakın.

Ayrıca bakın:Kişisel Erişim Noktası’na katılmaApple Destek makalesi: “Bu Bilgisayara Güvenilsin mi?” uyarısı hakkında

iPhone veya iPad'inizde bir Kişisel Erişim Noktası ayarlama

Kişisel Erişim Noktası, bir Wi-Fi ağına erişiminiz yokken iPhone veya iPad (Wi-Fi + Cellular) aygıtınızın hücresel veri bağlantısını paylaşmanıza olanak sağlar.

Kişisel Erişim Noktası ayarlama

  1. Ayarlar > Hücresel > Kişisel Erişim Noktası veya Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası'na gidin.
  2. Diğerleri Katılabilsin'in yanındaki sürgüye dokunun.

Kişisel Erişim Noktası seçeneğini görmüyorsanız, planınızla birlikte Kişisel Erişim Noktası kullanabildiğinizden emin olmak için operatörünüzle irtibat kurun.

Wi-Fi, Bluetooth veya USB ile Kişisel Erişim Noktasına bağlanma

Kişisel Erişim Noktasına Wi-Fi, Bluetooth veya USB kullanarak bağlanabilirsiniz. iOS 13 ve sonraki sürümlerinde, Kişisel Erişim Noktasına bağlı aygıtlar ekran kilitli olsa bile bağlı kalır. Böylece bu aygıtlar bildirim ve iletileri almaya devam eder.

Kişisel Erişim Noktanıza bir aygıt bağladığınızda durum çubuğu mavi olur ve kaç aygıtın katıldığını gösterir. Kişisel Erişim Noktanıza aynı anda katılabilecek aygıt sayısı, operatörünüze ve iPhone'unuzun modeline bağlıdır. Diğer aygıtlar Kişisel Erişim Noktanıza Wi-Fi kullanarak katıldıysa ana aygıttan internete bağlanmak için yalnızca hücresel veri kullanabilirsiniz. 

Bağlanmak için şu adımları izleyin:

Kişisel Erişim Noktası çubuğunu gösteren iPhone ekranı.

Wi-Fi

Ağa bağlanmasını istediğiniz aygıtta Ayarlar > Hücresel > Kişisel Erişim Noktası'na veya Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası'na gidin ve bu seçeneğin açık olduğundan emin olun. Ardından, Wi-Fi parolasını ve telefonun adını doğrulayın. Diğer aygıtınız da Wi-Fi ağına bağlanana kadar bu ekranda kalın.

Ağa bağlanmasını istediğiniz aygıtta Ayarlar > Wi-Fi'ye gidin ve listeden iPhone'unuzu veya iPad'inizi bulun. Ardından, katılmak istediğiniz Wi-Fi ağına dokunun. İstenirse Kişisel Erişim Noktası parolanızı girin.

Bluetooth

iPhone veya iPad'inizin bulunabilir olduğundan emin olmak için Ayarlar > Bluetooth'a gidin ve bu ekranda kalın. Ardından Mac'inizde, Bluetooth bağlantısı ayarlamayla ilgili üretici yönergelerini uygulayın. Kişisel Erişim Noktasını Bluetooth ile kullanma hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kişisel Erişim Noktası, Mac ve diğer üçüncü taraf aygıtlarla Bluetooth bağlantılarını destekler. Başka bir iOS aygıtını bağlamak için Bluetooth kullanın.

Ailenizin otomatik olarak katılmasına izin verme

Aile Paylaşımı'nı ayarlayarak ailenizin Kişisel Erişim Noktanıza parola girmeden otomatik olarak katılabilmesini sağlayabilirsiniz. Bu durumda aşağıdakileri yapın: 

  1. Kişisel Erişim Noktasını kullanacağınız aygıtınızda Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası > Aile Paylaşımı'na gidin.
  2. Aile Paylaşımı'nı açın. Seçeneği görmüyorsanız Aile Paylaşımı'nı nasıl ayarlayacağınızı öğrenin.
  3. Aile üyelerinizin her birinin adına dokunun ve Kişisel Erişim Noktanıza onay isteyerek mi yoksa otomatik olarak mı katılacaklarını ayarlayın.

Aygıtların bağlantısını kesme

Bir aygıtın bağlantısını kesmek için Kişisel Erişim Noktasını veya Bluetooth'u kapatın ya da USB kablosunu aygıtınızdan çıkarın.

Wi-Fi parolanızı belirleme veya değiştirme

Kişisel Erişim Noktası ayarlamak için bir Wi-Fi parolası belirlemeniz gerekir. Wi-Fi parolasını değiştirmek için Ayarlar > Hücresel > Kişisel Erişim Noktası'na veya Ayarlar > Kişisel Erişim Noktası'na gidin ve ardından Wi-Fi parolasına dokunun.*

En az sekiz karakter uzunluğunda bir Wi-Fi parolası seçin ve ASCII karakterler kullanın. ASCII olmayan karakterler kullanırsanız diğer aygıtlar Kişisel Erişim Noktanıza katılamaz. ASCII olmayan karakterler Japonca, Rusça, Çince ve diğer dillerdeki karakterleri içerir. ASCII karakterler şunlardan oluşur:

  • İngilizcedeki tüm küçük ve büyük harfler
  • arasındaki rakamlar
  • Bazı noktalama işaretleri

* Parolanızı değiştirdiğinizde tüm bağlı aygıtların bağlantısı kesilir.

Yayın Tarihi: 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir