pervin süt / Pervin Abla # | CarrefourSA

Pervin Süt

pervin süt

Paperback. 13,50 / 21,00 cm. In Turkish. p. Anadolu'nun bir bozkir köyünde çatilarinda çanak antenleri ve günes panelleri bulunan modern evlerde Kürt usülü dösenmis odalar görmek, sasirticidir. Erkeklerin temiz ahirlarda makine yardimiyla süt sagdigi sirada az ötedeki tandirlarda kadinlarin geleneksel usullerle nan-i zirav pisiriyor olmasi yadirganabilir. Kapi önlerinde duran otomobiller, köyü kasabaya baglayan asfalt yol, kilit tasi dösenmis sokaklar modern bir yasami temsil eder ama çevrede otlayan koyun sürüsü ve iri çoban kopekleri geleneksel Kürt yasamini çagristirir. Evlerinde arasinda özgürce dolasan hindi sürüleri de ayni yasama gönderme yapmaktadir. Giyim tarzi baskalasmistir ama bu baskaligin içindeki insan, sosyal iliskilerinde ve geçis dönemlerinde atalarindan devraldigi degerleri yansitan tutumlar takinmaktadir. Dayatmalar ve kültürel temaslar ona Türkçe'yi ögretmistir ama Kürtçe'yi unutmamistir. Geleneksel ile yeniyi bi arada tutan bu oldukça ilginç ve karmasik kültürel kompoziyon, doruklari karla kapli yüce daglarindan ve içinde sekillendigi kültürel ortamdan sosyopolitik nedenlerle koparilarak Orta Anadolu'da bir bozkirin ortasina savrulan Kürt insani tarafindan yaratilmistir. Bu kompozisyon içerdigi unsurlarla tarihi, sosyolojik ve kültürel bir gerçeklik olarak karsimizda durmaktadir ve söz konusu gerçekligi ortaya çikaran dinamikleri irdelemek ve betimlemek elinizdeki kitabin temel amacidir.

Pratik Maske Tavsiyeleri

Bütün kadınlar, günlük yaşamın koşturmasında yıpranan ve kirlenen cildimizi kendine getirmek için güzellik kliniklerine gider, cildi için birçok ürün kullanır. Ancak her ne kadar son donanımlı ürünlerle bakım uygulasak da doğal ürünlerle yapılan bakımlara da zaman zaman ihtiyaç duyarız.

Sevgili babaannemin çok iyi bir cildi var. Küçüklüğümde onu yüzüne yoğurt, bal, zeytinyağı ve maya sürerken görürdüm. Şişelere doldurduğu taze güllerle hazırlanmış gül sularıyla cildini temizlerdi. Ben de ergenlik yıllarımdan beri gerek saçlarım gerekse cildim için zaman zaman evdeki ürünlerle bakım yaparım ve kendimi çok da iyi hissederim.

İşte sizlere de kendinizi iyi hissettirecek birkaç pratik maske tarifi:

Kuru Ciltler için Maske

  • 2 çorba kaşığı süt tozu.
  • 2 çorba kaşığı su.
  • 1 tatlı kaşığı bal.
  • 1 yumurta sarısı.

Hazırlanışı: Bütün malzemeler karıştırılır. Hazırlanan maske göz çevresi hariç tüm yüze uygulanır 15 dk. bekledikten sonra ılık su ile ciltten temizlenir. Bu maske 10 günde bir uygulanabilir.

Karma Ciltler için Maske

  • 1 çay kaşığı kayısı yağı.
  • 1 çay kaşığı lavanta yağı.
  • 1 tatlı kaşığı toz maya.
  • 1 çorba kaşığı süt.

Hazırlanışı: Bütün malzemeler karıştırılır. Hazırlanan maske göz çevresi hariç tüm yüze uygulanır. 30 dakika bekledikten sonra ılık suyla ciltten temizlenilir. Bu maske 10 günde bir uygulanabilir.

Yağlı & Sivilceli Ciltler için Maske

Yağlı ciltlerde maske uygulanmadan önce 1 litre kaynamış suya 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi ilave edilmeli ve bu suyla ıslatılan havlu, uzaktan cilde tutularak buhar sayesinde gözeneklerin açılması ve bakterilerin ciltten arındırılması sağlanmalı. Ardından aşağıdaki listede yer alan malzemelerle hazırlanan maske uygulanmalı.

  • 1 yumurta akı.
  • 1 çorba kaşığı yulaf unu.
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt suyu.
  • 2 tatlı kaşığı domates.
  • 1 aspirin.
  • 4 damla limon suyu.

Hazırlanışı: Bütün malzemeler karıştırılır. Hazırlanan maske göz çevresi hariç tüm yüze uygulanır. 20 dakika bekledikten sonra soğuk su ile ciltten temizlenilir.
Bu maske de 10 günde bir uygulanabilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir