kredi kartına taksitle motorlu taşıtlar vergisi ödeme / MTV Ödeme ve MTV Sorgulama 2023 - Ücretsiz 4 Taksit Fırsatı

Kredi Kartına Taksitle Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödeme

kredi kartına taksitle motorlu taşıtlar vergisi ödeme

MTV Ödeme - GarantiPay ile Ücretsiz 4 Taksit

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme (MTV ödeme) Sesi oynatSesi kapat

İçeriğe GitAlt Bölüme Git
Sesi oynatSesi kapat
Motorlu taşıtlar vergisi 2022 ödemelerinizi Enpara.com ile ücretsiz olarak yapın!

Sahibi olduğunuz motorlu taşıtla ilgili düzenli olarak ödemeniz gereken bazı masraf kalemleri bulunur. Kasko, trafik sigortası, muayene gibi giderlerin yanında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) de masraflar arasında yer alır. Araç sahipleri, yılda iki defa Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemekle yükümlüdür. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme zorunluluğu, herhangi bir motorlu taşıtın trafik sicil kaydının başladığı tarihte başlar ve söz konusu kaydın silinme tarihine kadar devam eder.

ENP-21734-BILGI-BANKASI-BIREYSEL-ONLINE-KREDI-KARTI-BASVURUSU-300x250

Karayolları Trafik Kanunu gereğince trafik şube müdürlüklerine kaydedilmiş olan ve tescili bulunan motorlu kara taşıtları ile birlikte Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne kaydedilmiş ve bu birimde tescili bulunan hava taşıtları ile liman veya belediyelerde sicil kaydı ve tescili bulunan motorlu deniz taşıtları da Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne tabidir. Elçilikler, konsolosluklar, belediyeler, Kızılay gibi bazı resmi ve kamu kurum ve kuruluşlara ait taşıtlar ise MTV’ye tabi değildir. Aynı şekilde belirli seviyede engeli bulunan malul ve engellilere ait özel engelli taşıtları da vergiye tabi değildir. Son olarak hurdaya çıkmış araç sahiplerinin de Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme zorunluluğu bulunmaz. MTV hesaplaması yapılırken ilgili aracın özellikleri dikkate alınır. Otomobil, motosiklet, otobüs, minibüs, tır ya da kamyon sınıfına ait araçlar için ayrı ayrı hesaplamalar yapılır. Aracın türü dışında kaç yaşında olduğu ve silindir hacmi, ağırlığı, oturma kapasitesi gibi özellikler de vergi hesaplamasına etki eden faktörler arasında yer alır.


Sahip olduğunuz araca ait Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödeme işlemlerini belirtilen tarihler arasında yapmanız gerekir. Eğer verginizi verilen tarihler arasında yatırmazsanız borcunuz üzerinde gecikme faizi işlemeye başlar. MTV borcunuzu zamanında ödediğiniz takdirde herhangi bir gecikme zammına maruz kalmazsınız. Ayrıca, son ödeme tarihi geçmesine rağmen ödenmeyen araç vergi ödemeleri için Maliye Bakanlığı tarafından ilgili kişi ya da kurumun adresine bir uyarı mektubu gönderilir. Yapılan uyarıya rağmen ödeme gerçekleşmezse son çare olarak vergi dairesi tarafından ilgili kişi ya da kuruma ait banka hesaplarına tedbir konur. Söz konusu vergi borcu, tedbir konulan hesaplar aracılığı ile tahsil edilir. Ayrıca bu noktada, gerek görülmesi hâlinde, aracınız da bağlanabilir.


Motorlu taşıtlar vergisi ödeme tarihleri


Sahip olduğunuz aracın türü, yaşı, silindir hacmi gibi özelliklere bakılarak belirlenen Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarının, belirlenen tarihler içinde ödenmesi gerekir. İki eşit taksit hâlinde ödenmesi planlanan Motorlu Taşıtlar Vergisi için belirlenen tarihler, Ocak ve Temmuz aylarıdır. Her yıl MTV ödemesinin ilk taksidi, 1 Ocak-31 Ocak; ikinci taksidi ise 1 Temmuz-31 Temmuz arasında ödenmek zorundadır.


Eğer yeni bir araç satın aldıysanız Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden sorumlu olup olmadığınızı öğrenmek için satış işleminin gerçekleştiği tarihi dikkate almalısınız. Eğer satış işlemi yılın ilk yarısı olan Ocak-Temmuz arasında gerçekleştiyse MTV’nin her iki taksidinden de sorumlu olursunuz. İlk taksidi, aracı satın aldığınız tarihten itibaren bir aylık süre zarfında ödemeniz gerekir. Eğer satış işlemi yılın ikinci yarısına denk gelen Temmuz-Aralık döneminde gerçekleştiyse sadece ikinci taksitten sorumlu olursunuz. Temmuz-Aralık ayları arasında satış işlemi yapan alıcılar, MTV’nin ilk taksidinden muaf tutulur. İkinci taksit ise yine satış işlemini takip eden bir aylık dönemde ödenmelidir.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemenin alternatif yolları bulunur. Bunlardan ilki; belirlenen tarihler arasında aracın bağlı olduğu il veya ilçedeki vergi dairelerine giderek ödemeyi gerçekleştirmektir. Bir ikinci yol ise ilgili vergi dairelerinin anlaşmalı olduğu bankaları kullanarak ödeme gerçekleştirmektir. Bankalar, müşterilerine, İnternet Bankacılığı aracılığı ile de ödeme yapma imkanı tanır. Motorlu Taşıtlar Vergi borcunuzu taksitlere bölerek ödeme imkanınız olduğunu da aklınızda bulundurun. Bankalar tarafından sunulan farklı taksit imkanlarından yararlanabilir, ödemeniz gereken toplam borcu taksitlere ayırabilirsiniz. Bu sayede Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni bütçenizi zorlamadan ödeme şansına erişirsiniz. Ödeme işlemini online olarak Gelir İdaresi Başkanlığı ve İnternet Vergi Dairesi web siteleri üzerinden kredi kartı ile gerçekleştirecekseniz bu noktada bazı konulara dikkat etmelisiniz:


  • Araç sahibi, gerçek bir kişiyse ödeme yapmak için TC kimlik numarası; tüzel kişiyse vergi kimlik numarası gerekir.
  • Vadesi geçen MTV ödemelerini kredi kartı ile gerçekleştirmek için ekrandaki vadesi geçmiş MTV satırının tıklanabilir olması gerekir. Aksi hâlde ödemeyi yapmak, mümkün olmaz.
  • Eğer ödeme işlemi sırasında “askıda işlem” uyarısı alıyorsanız bunun sebebi, ilgili bankadan herhangi bir dönüş yapılmamasıdır. "Askıda işlem" uyarısı aldığınızda kısa bir süre bekledikten sonra işlemi gerçekleştirmeyi bir kez daha deneyebilirsiniz. Sorun devam ediyorsa bankayla doğrudan iletişim kurabilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergi’sini bankalar aracılığı ile ödediğinizde yaptığınız ödemenin hesaba geçmesi için ihtiyaç duyulan maksimum süre 3 iş günüdür. 3 günün sonunda işlem hâlâ hesaba işlenmediyse yetkili kişilerle iletişim kurmak gerekebilir. MTV ödemesini İnternet Şubesi kullanarak kredi kartınızla yapıyorsanız, işlemden 2 saat sonra MTV borcunuzla ilgili sorgulama yapabilirsiniz. Verginin tahsil edildiğini söyleyen ekran karşınıza çıkıyorsa bu, ödeme işleminin başarıyla gerçekleştirildiği anlamına gelir.


Motorlu taşıtlar vergisi ödeme taksitleri


Motorlu Taşıtlar Vergisi, Ocak ve Temmuz olarak belirlenen iki ayrı dönemde tahsil edilmek üzere iki eşit takside bölünmüştür. Her taksidin, belirlenen ayın son gününe kadar alternatif ödeme yollarından biri aracılığı ile ödenmesi beklenmektedir. MTV ödemelerini peşin olarak yapabileceğiniz gibi kredi kartı aracılığıyla taksitli bir şekilde de yapabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı ve İnternet Vergi Dairesine bağlı web siteleri üzerinden ya da ilgili bankalar aracılığı ile taksitler hâlinde ödeyebilirsiniz.


MTV taksitlerinden herhangi birinin ödemesini geciktirmeniz durumunda cezai uygulamalar devreye girer. Sene içinde belirtilen tarihlerdeki ilk taksidi ödemediğiniz takdirde, ikinci taksidin tarihi geldiğinde öncelikli olarak ilk dönem borcunuz tahsil edilecektir. İki taksidin ikisini de ödememeniz durumunda ise Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne tabi olan araç sahibi, yazılı ihtarname ile uyarılır. Uyarıya rağmen vergi borcunun kapatılmaması durumunda ise haciz işlemleri devreye sokulur.


Enpara.com üzerinden pek çok ödemeyle birlikte Motorlu Taşıtlar Vergisi borçlarınızı da hiçbir ekstra ücret ödemeden gerçekleştirebilirsiniz. Enpara.com İnternet ve Cep Şubesi üzerinden, Ödemeler>Diğer> Vergi adımlarını kullanarak MTV ödemelerini yapabilir; dilerseniz hızlı işlem kaydı oluşturabilir ve MTV ödemelerinizi istediğiniz zaman tek tuşla gerçekleştirebilirsiniz. Enpara.com olarak, sağladığımız tüm bu kolaylıklar sayesinde Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde gecikme kaynaklı problemlerle karşılaşmadan gerçekleştirebilirsiniz. Siz de müşterimiz olmak isterseniz web sitemiz üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

ENP-21734-BILGI-BANKASI-BIREYSEL-ONLINE-KREDI-KARTI-BASVURUSU-946x145

İlgili yazılar

İlgili ürünler

Daha fazla bilgi

  • Motorlu taşıtlar vergisi (mtv) ödeme taksitleri

    Motorlu Taşıtlar Vergisi, sahip olduğunuz aracın cinsi, yaşı ve değeri gibi kriterler üzerinden belirlenen ve her yıl ödenmesi gereken bir vergi çeşididir. İlgili resmi kurumlar tarafından kayıt ve sicil işlemleri tamamlanmış motorlu kara taşıtları, motorlu deniz taşıtları, helikopter ve uçaklar için Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenme zorunluluğu bulunur. Araçların sicil kayıtlarının başladığı günden sona erdiği güne kadar, her yıl belirlenen tarihlerde MTV ödemelerinin gerçekleştirilmesi beklenir.

    MTV taksit miktarı ve ödeme tarihleri

    Motorlu Taşıtlar Vergisi miktarı, araçların sahip olduğu farklı özelliklere göre değişiklik gösterir. Otomobil ve motosikletlerde vergi miktarı, aracın yaşına ve silindir hacmine göre belirlenirken, otobüsler için oturma kapasitesi; kamyonlar için ise toplam ağırlık gibi özellikler değerlendirme kriterleri arasına girer.

    Her araca özel olarak belirlenen Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ödenmesi için yıl içinde iki ayrı tarih belirlenmiştir. Buna göre; ilk taksit, 1 Ocak-31 Ocak; ikinci taksit, 1 Temmuz-31 Temmuz tarihleri arasında iki eşit taksit olarak ödenmek zorundadır. Taksit ödemelerinin geciktirilmesi durumunda araç sahibi için birtakım cezai uygulamalar devreye sokulur. Mevcut borç üzerine faiz işletilmesiyle başlayan cezai uygulama süreci, ödememe hâlinin devam etmesi durumunda araç sahibinin banka hesaplarına el konulması ve haciz işlemlerine kadar gidebilir.

    MTV ödeme yöntemleri

    Yıl içinde Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri için belirlenen tarih aralıklarında ödeme yapmak amacıyla kullanabileceğiniz pek çok alternatif yol bulunur. Bunlardan ilki; araç kaydının bağlı olduğu il ve ilçe vergi dairelerine bizzat giderek sahibi olduğunuz araç için çıkarılan vergi borcunu ödemektir. İkinci yöntem olarak, Gelir İdaresi Başkanlğı’na ait web sitesi üzerinden banka kartı ya da kredi kartınızı kullanarak ödeme yapabilirsiniz. Bir üçüncü yöntem ise motorlu taşıtlar vergisi ödemelerini anlaşmalı bankalar aracılığı ile gerçekleştirmektir. Bu noktada ilgili bankaların MTV ödemeleri için farklı dönemlerde farklı taksit imkânları sunduğu aklınızda bulundurmanız gereken bilgiler arasında yer alır. Kalan vergi borcunuzu, kredi kartınız aracılığıyla taksitlendirerek, bütçenizi zorlamadan ödeyebilirsiniz. MTV ödemeleri için internet veya mobil bankacılığı üzerinden online ödeme yöntemini de kullanabilirsiniz.

    Enpara.com olarak, Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi internet ya da cep şubesini kullanarak pratik ve hızlı adımlarla ödemenize yardımcı oluyoruz. Herhangi bir ekstra ücret ödemeden gerçekleştirebileceğiniz MTV ödemeleri için internet şubesine girerek Transfer>Ödeme adımını takip edebilir ve birkaç dakika içinde işleminizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca, yılda iki defa ödemek zorunda olduğunuz Motorlu Taşıtlar Vergisi için otomatik ödeme talimatı oluşturarak gecikme kaynaklı durumlarla karşılaşma ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz. Siz de müşterimiz olup masrafsız bankacılığı kullanmak isterseniz web sitemizden başvurunuzu  gerçekleştirebilirsiniz.

  • Motorlu taşıtlar vergisi (mtv) ödeme tarihleri

    Motorlu Taşıtlar Vergisi, sahip olduğunuz araç için her sene düzenli olarak ve belirlenen tarihler arasında ödemekle yükümlü olduğunuz bir vergi türüdür. Yılda iki kez ödenmek üzere düzenlenen MTV hesaplanırken, ilgili araca ait bazı özellikler göz önünde bulundurulur. Aracın türü, model tarihi, silindir hacmi, ağırlığı gibi detaylar üzerinden belirlenen vergi borcunun, bildirilen tarihler arasında araç sahibi tarafından ödenmesi beklenir.

    MTV ne zaman ödenir?

    MTV ödeme yükümlülüğü bulunan şahıs veya kurumlardan söz konusu borçlarını iki taksit halinde yıl içinde belirlenen iki ayrı tarih aralığında ödemeleri istenir. İlk ödeme 1-31 Ocak, ikinci ödeme ise 1-31 Temmuz tarihleri arasında, iki eşit taksit hâlinde yapılmalıdır.

    Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ocak ve temmuz aylarında belirlenen taksitlerini ödemek için farklı seçenekleriniz bulunur. Ödemeleri, sahibi olduğunuz aracın bağlı olduğu il ya da ilçe vergi dairelerine bizzat giderek yapabileceğiniz gibi, vergi dairelerinin anlaşmalı olduğu bankalar aracılığı ile de gerçekleştirebilirsiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisi, online ödeme yöntemiyle ve kredi kartı kullanarak yatırılabilir. Ayrıca, vergi borcunuzu, bankaların sunduğu alternatif taksit fırsatlarından faydalanarak da ödeyebilirsiniz. Bu yöntemlerden herhangi birini kullanarak gerçekleştirdiğiniz ödemelerin ardından, borcunuzun tahsil edilip edilmediğine dair sorgulama yapabilirsiniz. Bankalar üzerinden yapılan ödemelerde ödemenin hesaba geçmesi için gereken bir azami süreolduğundan, bu sürenin sonunda vergi borcunuzun kapandığından emin olmanız gerekir.

    MTV’nin zamanında ödenmemesi durumunda ne olur?

    Sahip olduğunuz araca ait Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni belirlenen tarih aralığında ödemediğiniz takdirde çeşitli yaptırımlara maruz kalacağınızı unutmayın. Ödeme için belirlenen son gün geçtiği hâlde hâlâ ödeme yapmadıysanız, gecikme faizi işlemeye başlar. Aylık olarak hesaplanan faiz, ödemeyi geciktirdiğiniz süre boyunca borcunuzun üzerine eklenir. Yine belirlenen tarih aralığı sona ermesine rağmen vergi borcunuzu ödemediyseniz Maliye Bakanlığı tarafından adresinize bir uyarı mektubu gönderilir. En son yöntem olarak ise araç sahibine ait banka hesaplarına el konur ve mevcut borç, bu yolla tahsil edilir.

    Enpara.com olarak, Motorlu Taşıtlar Vergisi borcunuzu kolay ve hızlı bir şekilde ödemenizi sağlıyoruz. İnternet şubesini ya da cep şubeyi kullanarak MTV borçlarınız için düzenli otomatik ödeme talimatı oluşturabilir; bu sayede gecikme kaynaklı faiz ödemek zorunda kalmazsınız. Tek yapmanız gereken, Enpara.com hesabınız üzerinden Transfer>Ödeme adımını takip ederek ilgili MTV ödemesini gerçekleştirmektir. Motorlu Taşıtlar Vergisi işlemleriniz için Enpara.com’u kullandığınızda hiçbir ekstra ücret ödemek zorunda kalmazsınız. Ayrıca otomatik ödeme talimatı verdiğinizde hesabınızda Vadesiz Türk Lirası hesabınızda yeterli bakiye bulunmasa dahi online ödeme işlemi, varsa hesaba tanımlı Ekpara limitinizden kullanılarak yapılır. Siz de müşterimiz olmak isterseniz web sitemiz üzerinden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Enpara.com Bilgi Bankası’nda yer alan tüm içerikler yalnızca bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Burada sunulan bilgilerin kesin doğruluğu garanti edilmemekte olup Enpara.com’un sunmakta olduğu veya sunacağı ürünlerle, servislerle veya kampanyalarla ilgili bir taahhüt içermemektedir. İçeriklerde yer alan bilgiler hakkında konunun uzmanlarına danışmanızı ve önerileri uygulamadan önce uzman görüşlerinden faydalanmanızı tavsiye ederiz.

Web sitemizi ziyaret eden kişilere mümkün olan en iyi dijital bankacılık deneyimini yaşatabilmek için çerezler (cookieler) kullanmaktayız. Çerez politikalarımızın detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

* Tüm kredi kartlarını görmek ve karşılaştırmak için kredi kartı sayfamızı ziyaret edin.

* Yukarıdaki tablo Hesapkurdu.com üzerinden başvuruda bulunan kullanıcıların onaylanma verilerine göre oluşturuldu. 

2023 MTV Ödemelerinde Kaç Taksit Yapılabilir?

2023 yılı için Motorlu Taşıtlar Vergisi taksitlendirme aşağıdaki gibidir:

Banka
Taksit Sayısı
GİB İnternet Sitesi Üzerinden Ödemelerde 
Akbank
2
2
Garanti Bankası**
33
Halk Bank
33
İş Bankası
43
Kuveyt Türk
33
QNB Finansbank
2
2
TEB
33
VakıfBank
33
Yapı Kredi***
34
Ziraat Bankası3
3

* Taksit seçeneği sadece kredi kartı üzerinden yapılan ödemelerde sunuluyor.

** BonusFlaş, Garanti BBVA Mobil, Garanti BBVA İnternet, 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi ve Garanti BBVA ATM’lerinden yapılan ödemelerde tek ödeme ve 2 taksit seçenekleri bulunmaktadır.

*** MTV’nizi gib.gov.tr üzerinden World Pay QR kodla ödeme seçeneği ile 4 taksitle ödeyebilirsiniz.

BDDK'nın ilgili mevzuatı kapsamında vergi ödemeleri kredi kartı üzerinden 9 taksit ile yapılabiliyor. Ancak bankaların çoğunluğu tabloda görüldüğü üzere MTV ödemesini 3 taksite bölüyor. Öte yandan faiz ödemesinin kabul edilmesi durumunda neredeyse her banka MTV ödemesini 9 taksite bölebiliyor. Kredi kartı taksit faizi hesaplaması yapmak için ise taksitli nakit avans aracımızı kullanın.

Vakıfbank MTV 2023 Kaç Taksit?

Vakıfbank MTV taksit sayısı üçtür. GİB üzerinden ödeme yaparsanız 3 taksit seçeneğiyle ödemeniz gerekir. Vakıfbank mobil bankacılık üzerinden ve ATM'lerinden de araç vergisi ödeme işlemini yapabilirsiniz. 

İş Bankası MTV 2023 Kaç Taksit?

İş Bankası MTV 2023 taksit sayısı, 300 TL ve üzeri MTV ödemelerinde Maximum Mobil ve Maximum İşyerim uygulamaları üstünden ya da gib.gov.tr üstünden 3 taksit ile ödeyebilirsiniz. İşCep ve internet şubesinden yapacağınız 300 TL ve üzeri MTV ödemelerinde ise 4 taksit seçeneği vardır.

Dönemsel kredi kartı kampanyalarına göre MTV taksitleri değişebilir. Kredi kartı kampanyalarını takip etmek için güncel kredi kartı kampanyaları sayfamızı ziyaret edin. 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.