bebekler icin kavanoz maması tarifi / Bebekler Ve Tüm Aile Için Sağlıklı Beslenme Önerileri | Mamatarifleri

Bebekler Icin Kavanoz Maması Tarifi

bebekler icin kavanoz maması tarifi

Bebekler için kavanoz maması tarifi

Ek gıda dönemine geçiş ile birlikte aklımızda bir çok soru, bir sürü bilgi, bir sürü karmaşa oluyor. En çok endişe duyulan bir konu ise tatile ya da gezmeye gidileceği zaman bebeğimizi nasıl besleyeceğimiz konusu. Tam da bu evrede kavanoz mama imdadımıza yetişiyor. Peki kavanoz mama nasıl yapılır? Anne Bebek Kulübü yazarı Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, bebeğinizin çok seveceği bir mama tarifi hazırladı. İşte bebekler için kavanoz maması tarifi! 

Bebekler için kavanoz maması yapımı 

Anne olmak demek bir çok işi aynı anda yapmaya çalışmak demek . Her yere, herkese yetişebilmek demek. Birde iki çocuk annesi olunca bu durumun ikiye katlanması demek.
Kısacası anne olmak hayatı pratik yaşamak demek. Eğer hayatımızı kolaylaştırırsak anne yorgunluğunu hafifletmiş, kendimize daha fazla zaman kazandırmış olacağız. Benimde sizlere kolaylık sağlayacak bir önerim var: Bebek kavanoz maması! 

Öncelikle alerjik olmayan gıdalardan başlayarak 3 gün kuralına uygun tadım işlemlerimizi gerçekleştirmiş olmamız gerekli.

Akabinde mini kavanoz, cam rende, mama kaşığı, buharda haşlama aparatı gibi minik malzemeleri tedarik etmemiz gerekiyor.
Bir çok kavanoz mama yaptım fakat ısrarla balkabağı diyorum. Nedenini önceki yazılarımda bulabilirsiniz. Balkabağı bebekler için mucize bir gıda.
Balkabağı kavanoz maması nasıl yapılır bakalım.

Okumalısınız: Bebekler için gece maması tarifi

Bebekler için kavanoz maması tarifi

Kavanoz maması için malzemeler

– 2 dilim kabuklu balkabağı
– 4 adet çiğ badem veya 2 ceviz
– Yarım çay kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
– Haşlanacak kadar su

Bebekler için kavanoz maması yapılışı

Önce balkabağımızı kabuğuyla birlikte küçük bir tencerenin içerisine alıp suyumuzu ekliyoruz. Orta ateşte ezilecek kıvama gelene kadar haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra kabuğundan soyup,kabuğu atıyoruz

Çiğ bademi veya cevizi havanda unufak hale getirdikten sonra mamamızın içerisine ekliyoruz. Yarım çay kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı ekleyip ezerek karıştırıyoruz.Sıcak bir şekilde mamayı kavanoza alıyor, kaynayan su içinde bekleyen kapağımızı kapatıp ters çeviriyoruz ve tutmasına yardımcı oluyoruz. Konserve tarzında yaptığımız mamayı bozdolabında 4 gün saklayabiliriz. Fakat açtığımız mamayı en fazla ikinci gün tüketmiş olmalısınız.

Yine konserve yöntemiyle meyve püreleri, meyve suları, sebze püreleri ve kahvaltılıklarınızı hazırlayıp yola gönül rahatlığıyla çıkabilirsiniz. Gideceğiniz yere kadar termos çantalar kavanozları muhafaza edecektir.

Dikkat edilecek noktalar : 3 gün kuralını uyguladıktan sonra badem ve cevizi dönüşümlü vermeliyiz. İlk deneyimde ceviz kullanılmasını tavsiye seafoodplus.info gözünüze katı geldiyse haşlama suyundan biraz ilave edebilirsiniz. Balkabakları cinsine göre susuz olabiliyor. Haşlama suyu olarak çeşme suyu kullanmamalıyız. Kapağın sıkıca kapatıldığından emin olmalıyız.

Şifa olsun.

Okumalısınız: Bebek maması seçerken nelere dikkat etmeliyiz? En iyi bebek maması hangisi? 

İlgili

Pelin Kahraman Avşar

Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bebek Maması Tarifleri (7. Aydan İtibaren)

kavanoz mama

Öncelikle, 7. ayına giren bebeğimin ek gıda ile beslenme öğün sayısını 3&#;e çıkardım. (6. ayda 2 öğününde ek gıda ile beslenmesini sağlıyordum.)

7. ayda bebek mamalarında, genel olarak yulaf ezmesi kullandım. Çünkü yulaf ezmesi, lif açıısından oldukça zengin olup; içerisinde kalsiyum ve protein barındırmaktadır. Bebeğiniz için alerji oluşturma riski ise oldukça düşüktür.

Not:

&#; Yulaf ezmesini kullanırken, bebeğinizin boğazına yapışmaması için hafif sulu olmasına ya da sulu gıdalarla (yoğurt, sulu meyve, anne/devam sütü gibi) karışım yapmaya özen gösteriniz.
&#; Bebek mamalarında sıklıkla, yoğurt ve mevsim meyvelerini kullanmaya özen gösteriniz. Marketlerde satılan meyveli yoğurtlardan ya da organik bebek maması adı altında satılan paketli ürünlerden daha sağlıklı olacaktır. (Bu arada, meyvelerin kabuğunu soymayı unutmayınız.) Yoğurdu ise evde yapmayı tercih ediniz.
( seafoodplus.info )

Bu arada bu dönemde BLW yöntemini kullanmaya başladım. BLW (Baby Led Weaning) Türkçesi bebeğin kendi kendini beslemesidir yani bebek liderliğinde beslenmek. Bütün kontrol bebekte olacak ve baştan uyarayım etrafın kirliliği açısından ufak çaplı sinir krizleri geçirebilirsiniz. Fazlasıyla sabırlı olmanız gerektiğini yolun başında söyleyerek annelik uyarımı yapayım 😉

Bir de bunu yaparken bebeğiniz muhakkak gözünüzün önünde olsun, eline yiyeceğini verip sakın arkanızı dönmeyin. Yolun daha çoook başında olan yavrunuz için en basit dediğiniz şeyler bile birer tehlikeli durum haline gelebilir.

Diş ve damak yapısına uyumlu yiyecekler vermeye ve onları küçücük parçalar haline getirmeyi unutmayınız.

Örneğin biz, ekmeğin içini küçücük ufalayıp önüne koyuyorduk ve eline almasını sağlayarak, ağzına götürmesine destek oluyorduk.

Ya da 2 dilim mandalinayı ya da küçük bir parça salatalık gibi mevsimine uygun herhangi bir sulu meyve/sebzeyi meyve süzgeci içine koyup, suyunu emmesini sağlıyorduk.Meyve süzgecini alırken silikonlu olanı almanızı tavsiye ederim. Kumaş olanın rengi hemen sararıyor ve yavrunuzun ağzına pis bir şey veriyormuş gibi hissediyorsunuz.

Şimdi gelelim bebek maması tariflerine:

Bebek Maması 1: Yulaflı Yoğurt Maması

&#; 2 yemek kaşığı yoğurt
&#; 1 tatlı kaşığı labne
&#; 1 tatlı kaşığı pekmez
&#; 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

 Tüm malzemeleri robottan geçirip; yavrumuza yediriyoruz.

Bebek Maması 2: Armutlu Yoğurt Maması

&#; Yarım armut
&#; 1 adet bebek bisküvisi
&#; 3 yemek kaşığı yoğurt

Tüm malzemeleri robottan geçirip; yavrumuza yediriyoruz.

 Bebek Maması 3: Elmalı-Muzlu-Yulaflı Mama

&#; Yarım elma
&#; Yarım muz
&#; 1 adet ceviz
&#; 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Yulafları sıcak suda bekletip; yulafların yumuşamasını sağlıyoruz. Tüm malzemeleri robottan geçirip; yavrumuza yediriyoruz.

Bebek Maması 4: Elmalı-Muzlu-Pekmezli Mama

&#; Yarım elma
&#; Yarım muz
&#; 1 tatlı kaşığı pekmez
&#; 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Yulafları sıcak suda bekletip; yulafların yumuşamasını sağlıyoruz. Tüm malzemeleri robottan geçirip; yavrumuza yediriyoruz.

Bebek Maması 5: Avokadolu Mama

&#; 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
&#; 1 tatlı kaşığı pekmez
&#; 1 dilim küp küp doğranmış avokado
&#; 2 yemek kaşığı yoğurt

Tüm malzemeleri robottan geçirip; yavrumuza yediriyoruz.

Bu mamaları, dışarısı için de hazırlayıp; kapaklı bir kavanoza koyabilirsiniz. Böylece yavrunuzun, dışarda da sağlıklı gıdalar tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Bebek Maması 6: Kuru Kayısılı Mama

&#; 3 yemek kaşığı yoğurt
&#; 3 ader kuru kayısı
&#; 2 adet hurma
&#; 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Kuru kayısı ve hurmaları sıcak 1 saat kadar sıcak suda bekletip yumuşamasını sağlıyoruz. Yulaf ezmesinin yumuşamasını sağlamak için ise 10 dakika bekletmek yeterlidir. Ayrıca 1 adet ceviz de ekledim ben. Tüm malzemeleri robottan geçirip; yavrumuza yediriyoruz.

Bu karışıma yoğurt koyma sebebimiz, tatlı ağırlığını kırmaktır.

Afiyet olsun yavrularımıza&#;

 

editor

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir