meclis kaçta toplanacak / TBMM Genel Kurulu ne zaman toplanacak? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Meclis Kaçta Toplanacak

meclis kaçta toplanacak

Meclis ne zaman, saat ka&#;ta a&#;ılacak? TBMM a&#;ılışı

Yeni yasama yılı için geri sayım sona erdi. 3 aylık tatilin sona ermesiyle birlikte EYT başta olmak üzere birçok konu için gözler TBMM’de olacak. Peki, Meclis’in yeniden açılışı ne zaman olacak?

MECLİS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇILACAK?

1 Ekim Cumartesi günü TBMM’de yeni yasama yılı başlayacak. Saat ’te toplanmak üzere milletvekilleri Meclis’te yerini alacak. Yeni yasama yılı için ilk tören 1 Ekim Cumartesi günü saat 'te özel oturumla toplanacak. Meclis açılışı Meclis Atatürk Anıtı'nda saygı duyurusu ve İstiklal Marşı okunuşu ile açılacak.

TBMM, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 1 Temmuz Cuma günü çalışmalarına ara vermiş ve tatile girmişti.

Açılış esnasında ve devamında son dakika gelişmeleri ile açıklamalar CNN TÜRK canlı yayınında olacak.

MECLİS NE ZAMAN A&#;ILACAK? TBMM hangi g&#;n toplanacak? Deprem nedeniyle &#;alışmalara ara verildi! AK Parti'li Elitaş'tan a&#;ıklama geldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Şubat 19,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Meclis'in açılış tarihi merak ediliyor. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından Milletvekilleri TBMM'deki çalışmalarına ara verip yardım için deprem bölgesine gitti. EYT, taşerona kadro gibi konularla ilgili olarak çalışmalarını sürdüren Meclis'in açılış tarihi sorgulanıyor. AAK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM çalışmalarına siyasi partilerin mutabakatı çalışmalara ara verildiğini açıkladı. Peki Meclis ne zaman açılacak? TBMM hangi gün toplanacak? İşte detaylar

1/3MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK TBMM hangi gün toplanacak Deprem nedeniyle çalışmalara ara verildi AK Partili Elitaştan açıklama geldi
2/3MECLİS (TBMM) NE ZAMAN AÇILACAK

TBMM Genel Kurulu ne zaman toplanacak?

Son dakika haberi! 

TBMM Genel Kurulu, kesin seçim sonuçlarının açıklanmasını takip eden üçüncü gün toplanacak.

TBMM İçtüzüğünün "İlk toplantı, andiçme ve göreve başlama" başlıklı üçüncü maddesine göre, ilk birleşimde, öncelikle milletvekillerinin ant içme töreni yapılacak.

Ant içme, her milletvekilinin Anayasadaki metni kürsüden yüksek sesle aynen okumasıyla gerçekleştirilecek. Milletvekilleri; seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre ant içecek.

Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında ant içebilecek.

Milletvekilleri ant içerek göreve başlayacak. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak.

BAŞKANLIK DİVANI

Yasama döneminin birinci birleşiminin ilk oturumundan başlayarak Başkan seçilinceye kadar, en yaşlı milletvekili, Geçici Başkanlık görevini yapacak. İkinci derecede en yaşlı üye, Başkanvekilliği görevini yerine getirecek.

En genç 6 milletvekili de geçici olarak katip üyelik yapacak.

BAŞKAN SEÇİMİ VE SÜRESİ

İçtüzüğün maddesine göre, Başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim yapılıyor. İlk seçilenin görev süresi 2, ikinci devre için seçilenin görev süresi 3 yıl oluyor.

İçtüzüğe göre siyasi parti grupları Başkanlık için aday gösteremiyor.

TBMM Başkan adayları, Meclis üyeleri içinden, milletvekili genel seçimlerinden sonra Meclisin toplandığı günden itibaren beş gün içinde Başkanlık Divanına bildirilecek.

TBMM, seçimin yapılacağı gün kendiliğinden toplanacak. Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki ve üçüncü oylamada ise üye tamsayısının salt çoğunluğu aranacak.

Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, Başkan seçilmiş olacak.

Başkan seçimi aday gösterme süresinin bitiminden itibaren 5 gün içinde tamamlanacak.

PARTİ GRUPLARININ TEMSİLİ

TBMM Başkanı, siyasi parti gruplarının parti grupları toplam sayısı içindeki yüzde oranlarını ve bu oranlara göre her siyasi parti grubuna düşen Başkanlık Divanındaki görev yeri sayısını tespit edecek ve Danışma Kuruluna bildirecek.

Başkanlık Divanı'ndaki görev yerleri, başkanvekillikleri için oranı en yüksek olandan başlayarak sırayla dağıtılacak.

Katip üyeliklerle idare amirlikleri için görev yerleri dağıtımı, Danışma Kurulunun görüşü alındıktan sonra Genel Kurulca kararlaştırılacak.

Siyasi parti grupları kendilerine düşen yerler için adaylarını gösterecek.

Bu adayları gösteren listenin Genel Kurulca işaret oyuyla oylanması suretiyle seçim tamamlanmış olacak.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır