hazır tavuk çiftliği / 2 Yıl Ödemesiz Sıfır Faizli Tavuk Çiftliği Kredisi Nisan

Hazır Tavuk Çiftliği

hazır tavuk çiftliği

Tavuk Çiftliği Kredisi ve Prefabrik Hazır Kurulum Devlet Desteği (GÜNCEL)

Tavuk Çiftliği Kredisi ve Prefabrik Hazır Kurulum Devlet Desteği: Koyun ve inek yetiştiriciliğine göre çok farklı bir alan olan kanatlı yetiştiriciliği, işini hakkı ile yapan yatırımcıyı, büyükbaş veya küçükbaş sektörüne göre çok daha kısa sürede zengin edebilecek bir yatırım türüdür. Tavuk çiftliği kurmak, başlı başına özveri isteyen bir iş olduğundan, ihmale ve kararsızlığa yer vermemektedir. Eğer yumurta veya beyaz et satarak para kazanmak gibi bir hedefiniz var ise, paradan önce bu işi yapmak konusunda ciddiyetiniz önem taşımaktadır.

Paranız olmasa da, hayvancılık kredisi veren bankalar ve Tarım ve Hayvancılık sektöründe destek veren Kamu Kuruluşlarından destek alarak işiniz kurabilirsiniz. Bu içeriğimiz de siz değerli okuyucularımıza finans kuruluşlarından hayvan kredisi çekerek Devlet Destekli Prefabrik Tavuk Çiftliği Kurulumu hakkında  bilgiler anlatacağız.

Tavuk Çiftliği Kurulumu Nasıl Yapılır?

Kurmak istediğiniz tavuk çiftliği tamamen sizin yatırımınıza bağlıdır. Yumurta veya beyaz et üretimi için yapacağınız tercihle birlikte hayvan sayısı ile kısa ve uzun vadede hedeflerinize göre bir çiftlik kurmalısınız. Amacınız  adet tavuk besleyerek, ek gelir elde etmek ise, profesyonel prefabrik tavuk çiftliği kurmanız gerekmez. Böyle bir tavuk çiftliğini bankadan 20 bin lira hayvancılık kredisi çekerek kurabilirsiniz ancak amacınız yarka bulunan büyük bir çiftlik kurmak ise, hiç sermayeniz yok ise banka kredisi ile bu projeyi gerçekleştiremeyebilirsiniz. Günümüzde kurulan tavuk çiftlikleri 3 tiptir. Bunlardan prefabrik, çadır tipi ve ev tipi konteyner tavuk çiftlikleridir. Eskiden olduğu gibi, 50 metreye 15 metre büyüklüğünde bir bina inşa etmek çokta mantıklı değildir. Çünkü betonarme bir bina için sermayeniz yetmeyeceği gibi, hayvan kredisi ile de karşılayamazsınız.

Organik Salma Tavuk Çiftliği Kurmak Mantıklı mı?

Son yıllarda, popüler olan ve bankadan kredi çekerek tavuk ile birlik küçük yatırımcının tercih ettiği projelerden biri de organik salma tavukçuluk projeleridir. Organik tavuk yumurtaları, köy yumurtası adı altında satışa sunulduğundan fiyatları standart yumurtaların iki katı civarındadır. İstanbul&#;da 3 TL. fiyat biçilen organik tavuk yumurtaları görebilirsiniz. Bu sebeple salma doğal tavukçuluk işine giren birçok çiftçi ve girişimcimiz mevcuttur. Eğer sizde böyle bir proje içine girmeyi hedefliyorsanız, kredi çekerek girişimi gerçekleştirmeden önce yapmanız gereken ilk şey, yumurta satışı için pazar araştırmasıdır. Çünkü günlük 10 adet yumurta için pazar bulabilirsiniz ancak, her gün adet yumurtanın satışı oldukça zor olacaktır. Pazar araştırması yapmayan dostlarınızın tavsiyelerini dinleyerek bu işe girmeyin ve mutlaka satış yapmayı hedeflediğiniz esnaflar ile net görüşmeler sağlayın.

Tavuk Çiftliği Hibe Destekleri TKDK

TKDK tarafından belirlenen sektörler üzerinde durarak tavuk çiftliği kurabilir ve bu alanlar için destek alabilirsiniz. TKDK tarafından destek verilen sektörler şunlardır:

  • Kanatlı Et üreten tarımsal işletmeler
  • Kanatlı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
  • Yumurta üreten tarımsal işletmeler

Tavuk çiftliği kurmak isteyen girişimcilerden istenen şartları yerine getirmeleri durumunda hibe desteklerinden yararlanabilecektir.

  • En az adet tavuğa sahip olmalısınız.
  • Salma tavukçuluk ve yumurta tavukçuluğu projeleri hazırlamalısınız.
  • Desteklenen illerde çiftlik açılması,
  • En az adet serbest sistem kaz, ördek, hindi yetiştiriciliği projesi hazırlamalısınız.
  • bu şartlara uyum sağlayan girişimciler iş projelerini hazırladıktan sonra gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine başvuru yaparak devlet desteklerinden yararlanabileceklerdir.

Kırsal kalkınma kurumu 3 farklı projesi ile destek vermeye devam etmektedir. Kuruluş

  •  nolu tedbiri ile kanatlı eti üreten tarımsal işletmeler için destek verirken,
  • nolu tedbiri ile de &#;Yumurta Üreten Tarımsal İşletmelere&#; destek sağlamaktadır.
  • nolu tedbir, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması için destek vermektedir.

İPARD ve İPARD2 projesikapsamında Kırsal kalkınma kurumuna tavuk çiftliği kurulumu için hibe ve teşvik başvurusunun nasıl yapılacağını inceleyebilirsiniz.

İkinci bir destek Tarım ve Orman Bakanlığının projeleri içerisinde yaptığı 30 bin lira hibe projesidir. Devlet yerli üretim için, köye dönüş yaparak, hayvancılık ve tarımla uğraşan çiftçilere faizsiz ve geri ödemesiz kredi desteği sağlıyor. Kümes hayvanı yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçiler 30 bin lira hibe kredi için başvuru yaptılar ve şuan başvurular sonuçlanmak üzere.

Köye kesin dönüş yapan kişiye 30&#;ar bin lira tarım ve hayvancılık hibesi verilmesi planlanıyor. Henüz tasarım aşamasında olan proje ile birlikte Milli Tarım Projesini gündeme getirilmesi bu proje ile birlikte birçok hibe, teşvik ve faizsiz kredi paketlerinin gündeme gelebileceği değerlendiriliyor.

Kosgeb Kredisi ile Kümes Hayvanı Yetiştiriciliği ve Tavuk Çiftliği Kurulumu

İş kurmak isteyen girişimcilere desteklerini sürdürecek olan kuruluş, hayvan satın almak için para ödemezken, online girişimcilik eğitimlerine katılan girişimcilere nace kodları dahilinde destek sağlıyor.

Kosgeb&#;in desteklediği projeleri dahilinde;

10, , , , numaralı nace kodları ile:

  • Kümes hayvanı işlenmesi ve saklanması
  • Et ve kümes hayvanları etlerinden üretilen ürünlerin imalatı için hibe vermektedir.

Ayrıca; nace kodları ile;

  • Canlı kümes hayvanları (tavuk, hindi, vb.) toptan ticareti
  • Yumurta ve yumurta ürünleri toptan ticareti
  • Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda yumurta perakende ticareti
  • Tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla şarküteri ürünleri, süt ve süt ürünleri ile yumurta perakende ticareti
NACE KODU SEKTÖR ADI
Canlı kümes hayvanları (tavuk, hindi, vb.) toptan ticareti
Yumurta ve yumurta ürünleri toptan ticareti
Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda yumurta perakende ticareti
Tezgahlar ve pazar yerleri vasıtasıyla şarküteri ürünleri, süt ve süt ürünleri ile yumurta perakende ticareti (seyyar satıcılar hariç)

Bunun dışında, suluk alımı, yarka satın alma, civciv alımı tavuk çiftliği kurulumu için ve KOSGEB Canlı Hayvan Alımı için HİBE KREDİ DESTEĞİ VERMEMEKTEDİR.

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi ve Şartları Nelerdir?

İlk bankamız Ziraat Bankasıdır. Ziraat bankası aracılığıyla kullandırılacak Devlet tavuk çiftliği kredilerine %25 faiz desteği sağlanmaktadır. Ziraat, kanatlı sektöründe ve damızlık kanatlı yetiştiriciliği yapmak için tavuk çiftlik kurmak isteyen müşterilerine yıllık %14 faiz oranı ile kümes hayvanı çiftliği kredisi vermektedir. Bu krediyi çekmek için banka şubesine bizzat başvurmak gerekir. Bankanın kredi temsilcileri, sizlere;

  • Projenizin detayları.
  • Kaç tavuk kapasiteli çiftlik kuracağınız.
  • Kuracağınız çiftlik için sermayeniz olup olmadığı.
  • Talep ettiğiniz banka kredisi miktarı.
  • Çiftliği kuracağınız arazinin size ait olup olmadığı.
  • Kaç yıl süre ile kredi talep ettiğiniz.

gibi konularda danışmanlık hizmeti vererek, yatırım için kredi alıp alamayacağınızı değerlendirecektir. Eğer yüksek miktarda kredi çekmek istiyor iseniz, banka sizden belirli oranlarda teminat isteyebilir. Ancak talebiniz organik veya salma tavukçuluk için bin lira seviyesinde ise, kredi notunuzda problem yok ise, kısa sürede kredinizi çekebilirsiniz. Bazı girişimciler Ziraat&#;ten bin lira kredi talep ettiklerinde bankanın teminat taleplerinin yerinde olmadığı konusunda yorum yapmaktalar ancak yıllık %14 faiz oranı ile hayvan kredisini başka bir bankadan alamazsınız. 

Ziraat bankası hindi yetiştirenler için beş bin, kaz, ördek, bıldırcın ve yumurta tavuğu için bin, deve kuşu için , damızlık etlik piliç ve damızlık yumurta tavuğu için 10 bin hayvan yetiştirme şartı getirmiş olup, bu sayılar altına damızlık kanatlı kredisi vermemektedir. Ancak amacınız etlik piliç ise 10 bin, yumurta tavuğu ise , ördek veya kaz ise , deve kuşu yetiştirmek ise 50 adet hayvan satın almak zorundasınız. Banka hindi yetiştirme kredisini ayrı bir kategoride listelemiş olup, hindi yetiştirmek isteyenler ise en az bin hayvan satın almak zorundadır.

Ziraat bankasının hayvan kredisini buradan incelebilirsiniz. Krediyi hem hayvan satın almada, hem de çiftlik için gerekli tüm giderlerde harcayabilirsiniz. Ayrıca hiçbir bankada olmayan yılda bir ve 7 sene vadeli tek kredi Ziraat Bankasındadır.

Özel Banka Kredileri ile Tavuk Çiftliği Kurmak

İşbankası, Denizbank, Akbank, Şekerbank, Vakıfbank, TEB, Garanti, Finansbank ve diğer tüm özel ve devlet bankaları tarım alanında hayvan kredisi verirler ancak bu kredilerin vadeleri ve faizleri Ziraat Bankasının gibi değildir. İhtiyaç kredilerinin faiz oranlarının %1,65 seviyelerine yaklaşması ve 36 ay (3) yıl vadeli kredi verilebilmesi nedeniyle, bu bankaların tümünden 36 ay vadeli hayvan kredisi niteliğinde bireysel ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz.

Eğer amacınız sadece iş kurmak ise, faizsiz teşvik alabileceğiniz biz sektör araştırmakta iseniz Devlet destekli esnaf kredisi veren bankalara başvurunuz.

Prefabrik Çiftlik Kurmak İsteyenlerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Prefabrik çiftlik kurmak isteyenlerin kurulum aşamasında dikkat etmesi gerekenler aşağıdaki gibidir:

  1. Prefabriğin büyüklüğü ve kullanılan malzemenin kalitesi.
  2. Prefabriğin iç ve dış yalıtım seviyesi ile izolasyonu.
  3. Kullanılan pencere adedi ve pencerelerde ki camın kalitesi.
  4. İç dizaynda holluklar, yumurtalıklar, suluk ve yem sistemleri.
  5. En önemli konulardan biri de, çiftliği kurmak istediğiniz bölgenin mevsimine göre, ısıtma sistemi kurulup kurulmayacağıdır.
  6. Sektöre karar vermediyseniz, küçükbaş hayvancılık yapmak isteyenlere verilen koyun kredisi ve avantajlarını inceleyebilirsiniz.

Yine tavuk çiftlik kurulumu için hayvan kredisi çekmeden önce yapılması gereken en önemli husus, arazinin teminidir. Eğer adınıza kayıtlı tavuk çiftliği kuracağınız bir araziniz varsa bile, İl özel idaresine bir dilekçe ile başvurarak, tavuk çiftliği kurmak istediğinizi ve bu çiftliğin kurulumu için arazinin uygun olup olmadığını öğrenmeniz gerekmektedir. Başvuru sonrasında İl Özel İdaresi tarafından, tavuk çiftliği kurmak istediğiniz arazi denetlenecek ve tavuk çiftliği kurulumu için yasal şartları taşıyıp taşımadığı incelenecektir.

  • Dikkat edilecek hususlar ise.
  • Adınıza kayıt durumu veya kira sözleşmesi.
  • Meskun mahal olup olmadığı.
  • En yakın yerleşim merkezine mesafesi.
  • Çiftliğin elektrik ve su şebekesinin olup olmadığı ve bu alana kaç tavuk kapasiteli çiftlik kurulabileceği gibi hususlardır.
  • Başvurular sonrasında Orman Müdürlüğü.
  • Devlet Su İşleri.
  • Tapu ve Kadastro Müdürlüğü.
  • TEDAŞ gibi kuruluşlar ile de görüşmeniz gerekebilir.
  • Yine yasal prosedürlere takılmamak için, internetten okuduğunuz bilgiler ile sınırlı kalmayıp,

projeniz için ikamet ettiğiniz yerde ki Tarım ve Orman Bakanlığına ve Belediye Başkanlığınıza müracaat ederek, yapmanız gerekenler ve güncel hibe ve teşvikler hakkında bilgi almalısınız. Yasal prosedürler ile bu kadar uğraşmak istemezseniz, tüm evrakları tam olan ve satışa sunulan bir tavuk çiftliğini satın alabilirsiniz. Ya da, profesyonel olarak bu işi yapan, tüm yasal prosedürleri sizin yerinize halledecek, hayvan kredi başvurusu yapacak, uzman bir firmadan teklif alabilirsiniz.

Yatırım yapmak isteyenlere seafoodplus.info olarak tavsiyelerimiz, araştırma yapmadan bu işe girmeyin. İşten anlamayan kişilere güvenerek yatırım yapmayın. Kosgeb&#;in kredi vermediğini unutmayın ve besmele çekmeden hiçbir işe başlamayın.

Seda Editör

Seda Editör

yılında İstanbul&#;da doğdum. İstanbul Üniversitesi&#;nde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezunum ve 5 yıldır editörlük yapıyorum. Ekonomi bölümü editörüyüm.

FacebookPinterestLinkedInInstagram

İÇERİK BAŞLIKLARI

Sizde tavuk çiftliği kurarak, tavuk, hindi, kaz, ördek yani kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapmak yada yumurta tavukçuluğu işi ile uğraşmak ister misiniz? Cevabınız evet ise yazımızı mutlaka okumalısınız. Devlet, Ziraat Bankası aracılığı ile tavuk çiftliği kurmak isteyen, kümes hayvancılığı yetiştiriciliği yapmak isteyen vatandaşlarımıza bir iş imkanı daha sunmakta ve devlet destekli olarak faizsiz yada az faizli tavuk çiftliği kredisi vermektedir.

Etlik tavuk çiftliği ve yumurta tavuk çiftliği kurmak isterseniz eğer bunların maliyeti yumurta yetiştiriciliğinden %30 oranında fazladır. Bu işi yapmaya karar verdiyseniz eğer araştırma aşamasında hazır olan projeleri sıfırdan temin etmek yerine hazır kurulum yapan tavuk çiftliği projelerini inceleyebilirsiniz.

Prefabrik Tavuk Çiftliği Maliyeti

tavuk yer alan etlik çiftlik ile tavuk yer alan yumurta üreten çiftliğin maliyeti ve ne kadar gelir getirisi olacağı birbiri ile aynı oranda değildir. Hal böyle iken bu iş sahasında gelirin ne kadar olacağı göreceli bir durumdur. TKDK yani Tarım ve Kırsal Destekleme Kurumu tavuk çiftliği desteğini vermektedir. Fakat KOSGEB&#;e başvuru yaparsanız eğer bu iş için KOSGEB&#;in hayvancılık projesine desteği yoktur.

Prefabrik tavuk kapasiteli tek katlı bir gezen tavuk çiftliği ortalama TL. civarında bir bedelle inşa edilebilmektedir. Sıfırdan kurmak yerine hali hazırda faal ve satılık çiftlikleri sahibinden sitesinden inceleyebilirsiniz. Sahibinden satılık tavuk çiftlikleri linkine tıklayınız.

Sermayesiz iş kurmak isteyen, ancak hayvancılık yapmak isteyenlere verilen teşviklerden bahsederken çiftlik kurmak isteyen vatandaşlarımıza da bu alanda bilgiler vereceğiz. Birçok alanda hükumet teşvik projeleri yapılıyorken tarımsal alanda yatırım yapanlar içinde teşvik verilmeye devam ediyor. Bu teşviklerden yararlanmak ve iş kurmak isteyenler  kanatlı kümes hayvanı yetiştiriciliğine başvuru yapabilirler.

Türk vatandaşlığına sahip yaş arası herkes kümes hayvanı yetiştiriciliği teşvik projelerinden faydalanabilir. Aranan şartlar şu şekildedir;

  • Çiftçi (ÇKS) sistemine kayıtlı olmak.
  • Hayvancılık kayıt sistemine kayıtlı olmak gerekmektedir.
  • Tarım ile ilgili bir yüksek okul mezunu olmak yada 3 yıl boyunca hayvancılık ile uğraştığına dair belge sunmak.

Tavuk çiftliği kurmak isteyen vatandaşlarımız devletin vermiş olduğu hibelerden %80 oranında faydalanabilmektedir.

Yumurta Tavuk Yetiştiriciliği İle İlgili Bilinenler

Tavuk çiftliği kurmak, yumurta yetiştiriciliği yapmak yada kümes hayvancılığı kurmak isteyen kişilere hizmet veren birçok firma tarafından anahtar teslim tavuk çiftlikleri kurulmaktadır. Projenin firmaya sunulmasından sonra izlenilen adımlarda bazı şirketler sizin adınıza kredi çekmekte yada hibe teşviklerinin alınması için gerekli başvurularda bulunabiliyorlar. Devlet tavukçuluk kredisi çekmek isteyen vatandaşlarımıza iki farklı seçenek sunmakta birincisi damızlık kanatlı üretimi yapacak kişilere verilen yatırım kredisi, diğeri ise damızlık kanatlı hayvancılık işletme kredisidir.

yumurta ve tavuk yetiştiriciliğinde bilinmesi gerekenler

Yumurta ve tavuk yetiştiriciliğinde bilinmesi gerekenler vardır.

Yumurta tavukçuluğu maliyeti, etlik tavuk çiftliği maliyeti, tavuk çiftliğinin kazancı ne kadar olur, prefabrik tavuk çiftliği kurulumu hakkında detaylı araştırma yapmalısınız.

Tavukçuluk Kredisi Şartları Nelerdir?

  • Yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde adet
  • hindi yetiştiriciliğinde adet
  • Bıldırcın, ördek veya kaz yetiştiriciliğinde adet
  • Damızlık deve kuşu yetiştiriciliğinde ise en az adet asgari hayvan bulunması gerekmektedir.

Yurt içi veya yurt dışı fark etmeden kuluçkahanelerden yetiştirilmek üzere alınan damızlık yumurta, damızlık civciv bu hayvanların yem ve diğer giderlerini kapsamaktadır.

Tavuk Adet Şartları İse Şunlardır;

Tavuk, yumurta ve piliç yetiştiriciliği yapacak olan işletmeler için her dönem asgari yani adet, etlik tavuk yetiştiriciliğinde ise adet, yumurta tavuğu ise adet, diğer kümes hayvanları yani hindi, kaz, ördek yetiştiriciliğinde 2, adet ve son olarak da deve kuşu yetiştiriciliğinde ise en az 50 adet ve üzeri kapasitelerde üretim yapılması gerekir.

Tavuk adetleri

Destek almak için tavuk adet şartları bulunmaktadır.

KOSGEB KREDİ VERİR Mİ?

KOSGEB&#;den bu iş için yararlanmayı düşünüyorsanız eğer bir kere daha araştırma yapmanız gerekmektedir. Çünkü KOSGEB canlı hayvan alımı için kredi vermemektedir. KOSGEB tarafından sadece iş kurmak isteyenlere yardımcı olunur. Bu sebeple araştırma esnasında göreceğiniz KOSGEB&#;in yardım tekliflerini lütfen dikkate almayınız zira böyle bir durum söz konusu değildir.

Tarım ve Orman Bakanlığı her yıl hibe olarak 30 bin TL kümes hayvancılığı yetiştiricilerine hibe vermektedir. Projeden yararlanmak için sadece şartları taşımanız yeterlidir. Bu şartların bir kaçından bahsetmek gerekirse kırsal kesimde yaşayan yada hayvancılık ile uğraştığınıza dair belgeniz varsa eğer projenizi onaylatarak hibenizi alabilirsiniz. Hibenin açılımına gelecek olursak eğer devlet 3 yıl boyunca sizi takip ediyor ve aksi bir durum söz konusu olmadığı takdirde 3 yıl sonunda hibe paranız sizin oluyor.

Tavuk Çiftçiliği Kredi Veren Bankalar

  • Akbank
  • İş Bankası
  • Şeker Bank
  • Finansbank
  • TEB
  • Garanti Bankası
  • Denizbank
  • Ziraat Bankası

Ziraat Bankası ve yazmış olduğum bu bankaların hepsinden kredi çekebilir ve çiftliğiniz için gerekli maddi kaynağa ulaşabilirsiniz. Her banka olduğu gibi Ziraat Bankası da faiz uygulamaktadır. Devlet hibe teşvikleri haricinde tüm bankalar sigorta, dosya masrafı ve komisyon gibi giderleri almaktadır. Eğer yaşadığınız bölgenin nüfusu 20 binin altında ise sizde genç çiftçi projesine başvuru yapabilir bu imkanlardan yararlanabilirsiniz.

Ziraat Bankası Faizsiz Tavuk Çiftliği Kredisi Veriyor

3 Ocak tarihinde Resmi Gazete de yayımlanan tebliğe göre Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tavuk çiftliği kurulumu için, bir tanesi kanatlı yetiştiriciliği iken diğeri ise damızlık kanatlı yetiştiriciliği adı altında iki kredi verilecektir.

Bu yılın son ayına kadar süresi olan tavuk yetiştiriciliğine başvuru yaparak TL üst limitli krediden sıfır faiz ile yararlanabilirsiniz.

Detaylı bilgi için Ziraat Bankası linkine tıklayabilir ve size uygun seçeneklere ulaşabilirsiniz.

Tavuk Çiftliği Kredisi Veriliyor

3 Ocak tarihinde Resmi Gazete&#;de yer alan Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince tavuk çiftlikleri için de 2 farklı kredi yer alıyor. Bunlar ise şöyledir;

  • KANATLI DAMIZLIK YETİŞTİRİCİLİĞİ KREDİSİ ( TL.&#; LİMİTLİDİR)
    • YATIRIM DÖNEMİNDE %75 İNDİRİMLİ, İŞLETME DÖNEMİNDE %75 FAİZ İNDİRİMLİ KREDİ 
  • KANATLI SEKTÖRÜ KREDİSİ ( TL&#; LİMİTLİDİR)
    • YATIRIM DÖNEMİNDE %25 İNDİRİMLİ, İŞLETME DÖNEMİNDE %50 FAİZ İNDİRİMLİ KREDİ

Eğer Ziraat Bankasından kümes hayvanı yetiştiriciliği alanında tavuk çiftliği kredisi çekmek isterseniz Resmi Gazete&#;de yayımlanan tebliğnamede ki şartları yerine getirmeniz gerekmektedir.

  • Başvurular TKK&#;ne veya Ziraat Bankasına şahsen yapılır.
  • Çiftçinin ÇKS kaydı olması gerekir.
  • Kredi teamülleri taşımayan KKB puanlaması düşük olanlara kredi verilmez.
  • Banka tarafından çekilecek faizsiz hayvan kredisi için, kefil, ipotek ve diğer teminatlar talep edilebilir.

Geçtiğimiz yıllarda koyun projesi ve bin damızlık düve projesinde çiftçilerimize TL&#; ye kadar faizsiz kredi verilmiştir. Bu projelerin yılında devam edip etmeyeceği bilinmemektedir.

Tavuk yetiştiriciliği yapmak istiyorsanız bankaların tarım ve hayvancılık alanında vermiş olduğu kredilere başvuru yapabilir veya Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası işbirliği içerisinde verilen düşük faizli kredilere başvuru yapabilirsiniz.

Tavuk, hindi, kaz, ördek çiftlikleri kurmak isteyenler için prefabrik tavuk çiftliği kurulum maliyeti hesaplama, tüm giderler, finansman ve Devlet desteklerini araştırdık.

Prefabrik tavuk kümesleri veya kapları kullanarak tavuk yetiştirmek isteyenler için tavuk kümesi, etlik çiftliği maliyeti, prefabrik tavuk fiyatları, , , , , tavuk kapasiteli anahtar teslim çiftlik gider kalemleri detaylarını aşağıda bulabilirsiniz. içeriğimiz.

Prefabrik Tavuk Çiftliği Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Prefabrik tavuk çiftliğinin maliyeti, kuracağınız ve satın alacağınız kümes büyüklüğüne bağlıdır. Çiftlik maliyetini hesaplarken, , , , , ve daha fazla kapasiteli hazır tavuk çiftliği kuranların ödedikleri tutarlara bakılmalıdır.

Örneğin: tavuk kapasiteli çiftlik TL’ye kurulurken, kapasiteli olanlar için prefabrik yumurta tavuk çiftliği kurma maliyeti TL ile TL arasında değişiyor.

Her kümes maliyeti kullanılan malzemeye, kümesin yapıldığı arazinin büyüklüğüne, m2’ye göre ve malzemenin alındığı yerin fiyat endeksine göre değişmektedir.

  • Kümes hayvancılığında tavukçuluk çoğunlukla seyahat etmek ve kümes hayvanlarını serbest bırakmak için yapılır. Yem maliyeti gibi fiyatlar da çiftlik kurulum maliyetlerinde etkilidir.
  • Kanatlı hayvan bakımına özen gösterdiğiniz, protein ve yem ihtiyacınızı karşıladığınız zaman verim alırsınız.
  • Ülkemizde yaklaşık yem firması bulunmaktadır. Yem şirketinin fiyat endeksi değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle alınan yemin maliyeti, alındığı firmaya göre değişiklik göstermektedir. 50 kg’lık çuval yem fiyatı biri için TL iken, başka bir firma için TL olabiliyor. Tavukların beslendiği alanında yetiştiriciliğe uygun olması verimlilik için önemlidir.
  • Bu gezici kümes hayvanlarının dışarıda fındık tarlası gibi alanlar olması, rahat dolaşmaları ve otlarla beslenmeleri durumunda daha verimli oldukları gözlemlenmiştir.
  • Yumurta tavuğu çiftliği kurmak isteyenler 4/4 ısıtmalı beton kümes yapmazlarsa para kaybedebilirler.
  • Çünkü tavuklar soğukta yumurta vermez. Sıcak havada ise yumurta para etmediği için tavuk çiftliği kurulumunda her konu ayrı ayrı değerlendirilip en iyisini yapmak gereklidir.

Bir diğer önemli nokta ise soğuğa en dayanıklı ve en çok yumurta bırakan cinslerin seçilmesidir. Etlik piliçler için daha gelişen ve gelir getiren türler seçilir. Genellikle Australop, Lohman Brown, Ligorin tercih edilmektedir.

En çok yumurta yapan tavuk cinsleri içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Prefabrik Tavuk Çiftliği Kurulum Maliyeti Hesaplaması

Prefabrik Tavuk Çiftliği Kurulum Maliyeti hesaplandığında kapasiteli çiftliğin maliyeti Bin Bin TL, tavuk çiftliği maliyeti Bin TL, tavuk çiftliği maliyeti Bin TL olacaktır.

Bu maliyet hesaplamalarını yaparken maliyete konu olan özelliklerin neler olduğunu bilmemiz gerekir. Maliyet tutarının değişeceği koşulları aşağıdaki gibidir:

  • Yumurta tavuğu
  • Salma tavukçuluk
  • Serbest sistem gezen tavuk yetiştiriciliği
  • Çiftliği kurmak isteyenler için hazır projeler
  • , , , , veya adet tavuk kapasiteli prefabrik anahtar teslim çiftlik maliyetleri
  • 2. el sahibinden satılık hazır çadır tavuk çiftliklerinin fiyatları da değişmektedir.
  • Öncelikle bunları göz önünde bulundurmanız ve buna göre bir plan programı dahilinde faaliyetlerinize devam etmeniz gerekiyor.

Anahtar Teslim Prefabrik Kümesli Yumurtalık Tavuk Çiftliği Maliyeti

Anahtar Teslim Prefabrik Kümesli Yumurtalık Tavuk Çiftliği Maliyetini hesaplayacak olursak toplam maliyeti aşağıdaki gibidir:

  • kapasitede prefabrik yumurta tavuk çiftliği kurulum maliyeti  bin TL olacaktır.
  • tavuk kapasiteli yumurtalık çiftliği bin TL
  • yumurta tavuğu kapasiteli en düşük bin lira
  • kapasiteli çiftlik bin lira olmaktadır.
  • kapasite ile kuracaksanız TL
  • kapasiteli olursa TL
  • kapasiteli alanlar için TL
  • piliç kapasiteli çiftliklerde TL- TL
  • tavuk kapasitesinde bir yer için ise TL ve üzeri ödeme yapabilirsiniz.

Tavuk çiftliklerinin kurulum maliyeti arazinin büyüklüğüne, metrekaresine, kaç adetlik çiftlik yaptırılacağına göre ve istediğiniz özelliklere göre değişebilmektedir. Net bir maliyet çıkartabilmemiz için bu etkenleri göz önünde bulundurmanız gereklidir.

Piliç çiftliği kurmak isteyenlerin öncelikle tavuk sahibi olması şarttır. Ortalama olarak piliç fiyatları 75 TL ile 90 TL arasında değişmektedir. Bu fiyat 4 aylık olarak yumurtlamaya yeni başlamış genç tavuklar yarka olarak bilinen fiyatlardır. Bu işe girmek isteyenler bu fiyatlar üzerinden tavuk alabilecekleri gibi daha uygun fiyatlarda da tavuk bulabilirler. Ama sağlıklı olanı tercih etmek gereklidir. Endüstriyel kafes üretiminde genellikle beyaz tavuklar kullanıyor. Son zamanlarda doğal rağbet gördüğü için doğal olarak bilinen kahverengi yumurta üretimi de daha fazla yapılmaktadır.

Prefabrik Tavuk Kümesi Fiyatı Ne Kadar?

Prefabrik kümeslerin fiyatları üretim kapasitesine göre değişiklik göstermektedir. Tavuk çiftliği kurmak isteyen gençlerimiz için yaptığımız araştırmaya göre prefabrik kümeslerin fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • tavuk kapasiteli kümes fiyatı TL
  • tavuk barınabilen prefabrik çiftlik fiyatı TL
  • hayvan kapasiteli kümes fiyatı TL
  • tavuk kapasitesine sahip prefabrik tavuk çiftliği 52, TL
  • tavuk barınabilecek şekilde tavuk çiftliği kurmak isteyenlere verilen fiyat ise 28 bin lira civarındadır.

Çadırdan imal edilen çadır tavuk çiftlikleri prefabriklere göre fiyatları daha uygundur.

Çadır (Branda) Tavuk Kümesi Fiyatları Güncel

Alacağınız kümes prefabrik bir çiftlik yerine bir çadır ise daha az maliyetli olacaktır. Genellikle salma tavukçuluğu yapanlar tarafından tercih edilir. Fiyatları aşağıdaki gibidir:

  • tavukluk çadır 75m2yemlik, suluk, fan gibi malzemelerle TL- TL
  • kapasiteli tavuk çadırı m2 TL
  • adetlik çadır m2 yemlik, folluk gibi diğer ekipmanlarla TL
  • kümes hayvanı kapasiteli çadır m2 yemlik, suluk, fan gibi malzemelerle TL
  • 8 m. 9 m.,10 m eninde istediğiniz uzunluktan olan diğer tüm çadırlar da TL’den başlayarak ortalama TL’ye kadar çıkmaktadır. 1 metrekareye ortalama 6 tavuk sığmaktadır. Buna göre hesaplama yapabilirsiniz.

, ve Kapasiteli Tavuk Çiftliği Maliyeti Ne Kadar?

,, Kapasiteli Anahtar Teslim Prefabrik Yumurta Yumurta Tavuk Çiftliği Maliyeti aşağıdaki gibidir:

  •  tavuk kapasitesine ise prefabrik yumurta tavuk çiftliği kurulum maliyeti  TL‘dir.
  •  tavuk kapasiteli yumurtalık tavuk çiftliği maliyeti TL‘dir.
  • yumurta tavuğu kapasiteli tavuk çiftçiliği maliyeti lira olacaktır.

Tavuk çiftliklerinin kurulum maliyeti arazinin büyüklüğüne, metrekaresine, kaç tane çiftlik kurulacağına ve istediğiniz özelliklere göre değişiklik gösterebilir. Net bir maliyet elde edebilmemiz için bu faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekir.

Tavuk Yetiştiriciliğinde Maliyetler Nelerdir?

Yumurtlama için tavuk çiftliği kurmak isteyen gençlerimiz için , , , tavuk kapasiteli hazır projeli, gelirli, prefabrik anahtar teslimi tavuk çiftliği maliyetleri ile 2. el sahiplerinden satılık hazır çadır tavuk çiftlikleri sunuyoruz. tavuklar, serbest bırakılan tavuklar, serbest dolaşan tavuk yetiştiriciliği. Araştırdık.

Kapasiteli Tavuk Çiftliği Maliyeti Ne Kadar?

adet kapasiteli bir tavuk çiftliğinin maliyethesaplaması aşağıdaki gibidir:

  • adet tavuk alımı için X 75 TL= TL
  • adet tavuk için yıllık yem ortalama tüketimi 50 kg. olup, günde bir çuval yem harcanabilir. Bir çuval yem fiyatı TL olduğundan aylık yem fiyatı X30= TL eder. Senelik yem fiyatı X 12 = TL eder.
  • Çiftlik tesis kurulumu (Kümes, folluk): , TL
  • Elektrik su yıllık: TL‘dir.

Adet Tavuk Kapasiteli Tavuk Çiftliği Maliyeti

Başlangıçta civarı kümes hayvanı alacaksanız maliyet hesaplaması ortalama olarak aşağıdaki gibidir:

  • adet alım için × TL
  • adet tavuk için yıllık yem ortalama: TL
  • Çiftlik tesis kurulumu (Kümes Folluk):  TL
  • Elektrik, su giderleri yıllık: TL civarındadır.
  • kapasiteli çiftlik giderleri toplamı: TL olacaktır.

Kapasiteli Tavuk Çiftliği Maliyeti Ne Kadar?

Adet Tavuk kapasiteli çiftlik maliyet hesaplaması aşağıdaki gibidir:

  • adet tavuk alımı için : ×20 TL= TL
  • Adet için yıllık yem ortalama: TL
  • Çiftlik Tesis kurulumu( Kümes folluk): , TL
  • Elektrik su yıllık: TL
  • adet tavuk kapasiteli çiftlik giderleri toplamı: TL’dir.

Yukarıda anlatılan prefabrik tavuk çiftliği fiyatları, firmaların verdiği ortalama fiyatlar olup, isterseniz konteyner veya prefabrik ev satışı yapan firmalardan hazır prefabrik satın alıp, iç dizaynını kendiniz yapabilirsiniz. 

İkinci el prefabrik tavuk çiftliklerinin satıldığı sahibinden ikinci el çiftlikleri de inceleyebilirsiniz. İkinci el prefabrik ev satışlarını da inceleyebilirsiniz.

Tavukçulukta kullanılan yemlerin fiyatları birbirinden farklıdır. Bu bağlamda, bu fiyatlar hazırlandığı tarih itibariyle ortalama olup, doğruluğu iddia edilemez. Yine dolar ve euro kurlarındaki aşırı dalgalanmalardan dolayı net fiyatların firmalardan öğrenilmesi tavsiye edilir.

Tavuk yetiştirmek isteyenler Ziraat Bankası Hayvansal üretim kredilerine başvurarak işletme ve yatırım maliyetlerini bu kredi ile karşılayabilirler.

Tavuk İçin Yem Hesaplaması Güncel Fiyatlar

1 tavuk günde ortalama gram yem tüketir.

Bu hesaba göre:

  • adet tavukx = kilograma denk gelecektir.
  • 50 kiloluk 1 çuval yumurta yeminin çuvalı ortalama TL‘dir.
  • Çuvalı 50 KG olduğunu hesaplarsak 1 kilogram yem 4,6 TL tutmaktadır.
  • Günlük hesaplamaya göre tavuk günde gr. x = KG yem yemektedir.
  • 1 kilogram yem 4,6 TL olduğundan, tavuğun günlük yem masrafı Kgx 4,6 TL yani TL olacaktır.
  • Aylık hesap yaparsak TL x 30 gün = TL aylık tavuğun yem masrafıdır.
  • Yıllık yem maliyeti ise TL X 12 ay = TL yıllık yem maliyeti ortaya çıkacaktır.

Bu maliyetleri minimize edebilir ve bu işi devlet desteği ile yapabilirsiniz. Nasıl mı? Kamu bankalarının sağladığı kredi imkanlarından yararlanarak. 7 yıl boyunca kullanabileceğiniz kümes hayvanları için Ziraat Bankası’nın sağladığı nakit desteği tam size göre!

Etlik Tavuk Çiftliği Kurma Maliyeti Güncel

yılında Broiler Çiftliği Kurulum Maliyeti tavuk için TL, yıllık yem maliyeti TL ve çiftlik ve tesis kurmak için ortalama TL olacaktır. metrekarelik büyük bir yer için ortalama TL ödeyebilirsiniz.

Sermayesiz Tavuk Çiftliği Kurmak İstiyorum Ne Yapmalıyım?

Çadırdan, kümese, folluktan, yemlik veya suluklara hatta tavuk cinslerini satın almaya kadar her şey maliyetin içindedir. Bu sebeple sermayeniz olmadan yani hiçbir bütçe ayırmadan bu kurulumu yapamazsınız. Bankadan kredi çekerek, devlet desteği alarak veya borç ile bu faaliyetlerinize başlayabilirsiniz. Ancak düzenli ödemelerinizi yapmanız tavsiye edilir. Sermaye ihtiyaçlarınız için Ziraat bankasında Tavuk çiftliği kredisi alabilirsiniz.

Ziraat Bankası Tavuk Çiftliği Kredisi Güncel Hibe Oranı

Kendi sermayeni dışında bankadan da kredi çekerek kurabileceğinizden bahsettik. Bu desteklerden biri de Ziraat Bankası tarafından sunuluyor. T.C Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği gereğince düşük faizli tavuk çiftliği kredisi veriliyor. 84 ay yani 7 yıl vadeli olarak kullandırılır. Adınıza kayıtlı bir taşınmazının veya taşınır ipotek yönetmeliğine uyumlu bir taşınırınız varsa, bu malınızı ipotek ettirerek, malın eksper değerinin %50′ si oranında nakit desteği alabilirsiniz.

Çadır veya prefabrik olarak çiftlik için gerekli yatırım maliyetleri olarak paylaştığımız bu fiyatları devlet faiz desteği ile senelik %14 aylık ise % faizler ile karşılayabilirsiniz. Tavuk çiftliği maliyetlerini devlet faiz desteği ile karşılamak için yapmanız gereken ilk şey ÇKS yani Çiftçi Kayıt Sistemine kaydınızı oluşturmaktır.

Ziraat bankasından 0,70 faizli tavuk çiftçiliği kredisi alabilmek için gerekli hayvan alım sayısı şartları ise aşağıdaki gibidir:

  • Yumurta tavuğu yetiştiriciliğinde adet
  • Bıldırcın yetiştiriciliği için adet
  • Kaz, ördek ve hindi yetiştiriciliğinde adet
  • Etlik piliç yetiştiriciliği adet
  • Devekuşu yetiştiriciliğinde 50 adet ve üzeri kapasitelerde hayvan yetiştirilmesi veya sayıyı bu seviyenin üzerine çıkarması gerekmektedir.

Başvurular için Ziraat Bankası şubelerine uğramanız ve müracaat etmeniz gerekmektedir.

Tavuk çiftliği kredisi veren diğer bankalar aşağıdaki gibidir:

  • Garanti Bankası
  • Yapı Kredi
  • QNB Finansbank
  • Vakıfbank
  • Halk Bankası

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur?

Kümes hayvanları yetiştiriciliği hassas dengelere dayanmaktadır ve birbiriyle ilişkili çok sayıda faktör yumurta ve tavukların verimliliğini belirler. Çiftlikteki tüm bölümler en ince ayrıntısına kadar iyi hesaplanmalı ve tasarlanmalıdır. Tavuk ve çiftlik düzenini araştırmadan bu işe girenler maalesef kaybediyor.

Bu nedenle yetiştirilecek olanın salma tavuğu mu yoksa yeşil yumurtacı süs tavuğu mu olduğu önceden araştırılmalıdır. Çiftlik kurulum aşamasında kapsamlı bir araştırma yapmak ve gerekli ekipman hakkında bilgi almak önemlidir.

  • Tavuk çiftliği kurabilmek için öncelikle kırsal bir alan olması gerekir.
  • Ayrıca, tavukların dolaşırken yeşillikleri yemesi gerektiğinden, ekim alanının yüksek toprak verimliliğine sahip olması gerekir.
  • Bunun yanı sıra gerekli su tesisleri, elektrik, bio güvenlik, tel çit güvenlik ve dışarıdan gelebilecek hayvanlara karşı gerekli koruma sağlanmalıdır.
  • Tavuk çiftlikleri iyi tasarlanmış ve kurulmuş olsa da en önemli noktalardan biri tüketiciye tedariğidir.
  • Üretilen yumurtalar tüketiciye doğru yerlerde ve doğru şekilde sunulmalıdır.
  • Tüm bu koşullar sağlandıktan sonra betonarme bir çiftlik veya prefabrik bir çiftlik kurabilirsiniz. Seçim senin.

Tavuk Çiftliği Kurulumunda Baştan Sona Yapmanız Gerekenler Nelerdir?

Karar verme aşamasından elde edeceğiniz gelire kadar her adım yatırım verimliliğinizi belirler. Tavuk çiftliği kurma aşamaları aşağıdaki gibidir.

İşinizi kurmak içinyapılması gerekenler şunlardır:

  • Öncelikle aklınızda bir tavuk çiftliği proje planı olmalıdır.
  • Alacağınız tesisat ekipmanlarına ve tavuklara göre bir yatırım bütçeniz olmalı, o zaman maliyet konusu olur.
  • Maddi kaynağınız olmalı.
  • Halihazırda kurulmuş olan çiftlikleri inceleyebilirsiniz.
  • Yumurta, etlik piliç, kümes hayvanları veya mera kümes hayvanları gibi hangi alanları kullanacağınızı düşünün.
  • Eğer satılmış olarak alacaksanız, sahibinin satılık veya diğer tavuk çiftliği ilanlarını inceleyebilirsiniz.

Tavuk çiftliği kurulumu içinyapılması gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Ardından kümes, yuva, prefabrik çiftlik, yemlik, suluk gibi gerekli alanları oluşturun.
  • Tavukların, yetiştirdiğiniz yerin yakınında dolaşmaları için bir alan sağlayın.
  • Daha hızlı üreme için bir kuluçka makinesi satın alabilir ve işinizi hızlandırabilirsiniz.
  • Yumurta yuvaları gibi araçlar hazırlanmalıdır.

Hangi tavukları yetiştireceğinizi belirlemek için yapılması gerekenler şunlardır:

  • Et veya yumurta için en uygun tavuk türünün seçilmesi önemlidir.
  • Yumurta üretimi için en az yumurta bırakan cinsi seçmezsiniz.
  • Genç civcivleri satın alabilir ve besleyebilirsiniz.
  • Yetiştiricilerden bilgi almanız da sizin için faydalı olacaktır.

Tavukların bakımıaşağıdaki gibidir:

  • Doğal, organik ambalajsız yem kullanmak
  • Başlangıç ​​ve büyütme yemleri gibi çeşitlerin bilinmesi ve doğru zamanda verilmesi
  • Evin yeterli sıcaklıkta olması için kuluçka lambası gibi bir ortam yaratmak.
  • Birbirlerine zarar vermemeleri için güvenli bir ortam hazırlamak önemlidir.

Ardından hedef kitlenizi belirleyebilir, reklam verebilir, ürünleri tanıtabilir ve yerel pazarda satış yapmak için pazarlama adımlarını gerçekleştirebilirsiniz.

Tavuk Yetiştiriciliğinde Ekipmanları Nelerdir?

Prefabrik veya çadır tavuk çiftliği maliyeti hesaplanırken tavuk çiftliği kurmak isteyenlerin hangi ekipman, alet veya ekipmanları kullanacağını da bilmesi gerekir. Hem yumurta üretimi hem de et için bu faaliyetler için gerekli ekipmanlar aşağıdaki gibidir:

  • Tavukları besleme ve sulama ekipmanları
  • Yemlik, suluklar, yem silosu
  • Hastalık ve haşere mücadelesi
  • Kuluçka ekipmanları
  • Kafes
  • Havalandırma sistemi
  • İşleme makineleri
  • Atık tasfiye ekipmanları
  • Isıtma ve aydınlatma sistemleri
  • Tavukların yumurtalaması için folluk alınmaktadır.
  • Bunun gibi ek tarım ekipmanları almak isteyenler ne kadara mal olacağını merak ediyor. Aşağıdaki alanlara ve kapasiteye göre hesaplamaları dahil ettik.

Tavuk Çiftliği Yatırım Alanları Nelerdir?

Öncelikle yatırım yapmak istediğiniz alanı belirlemeli ve satın alacağınız yemi, kuracağınız çiftliği, prefabrik tesisatları, diğer araç ve gereçleri buna göre satın almalısınız. 3 farklı alanda ilerleyip üretim yapabilirsiniz.

Tavuk Çiftliği Yatırım Alanları aşağıdaki gibidir:

  • Yumurtalık üretim tesisi
  • Etlik tavuk çiftliği
  • Köy yumurtası yada gezen tavuk yumurtası üretimine yönelik çiftlik kurarak gelir sağlayabilirsiniz.

Kaç Tavuğa Kadar Hobi Sayılır?

Yumurta üretimi satanlar, kümeste kaç adet ruhsatsız tavuk yetiştirildiğini ve ne kadarının vergiye tabi olduğunu merak ediyor.

Devlet sizden tavuğa kadar hiçbir şey talep etmiyor ve bu işi hobi olarak sayıyor. Ancak ’den fazla tavuk için muhasebe ve kayıt yaptırmanız gerekecek, bu nedenle vergiye tabi olacaktır.

Aynı market, bakkal, AVM ve doğal ürünler satan yerlere fatura keserek yumurta vermeniz ticari bir zorunluluktur.

Adet Tavuk İçin Kaç m2 Yer Lazım?

adet tavuk için ortalama m2 yer alan gerekmektedir.

SerProfil Hafif Çelik Yapı

tavukluk kümes maliyeti, 2 el prefabrik tavuk kümesi fiyatları, tavuk için kümes, anahtar teslimi tavuk çiftliği yapan firmalar, çadır tavuk kümesi fiyatları, HAZIR ÇELİK Prefabrik ve ÇADIR ÇİFTLİK, prefabrik kümes fiyatları, Prefabrik Tavuk Çiftliği Kurulum Maliyeti, prefabrik tavuk çiftliği satılık, satılık prefabrik tavuk kümesi, tavuk çiftliği nasıl kurulur+maliyeti nedir

SerProfil Yağmahan İnşaat markasıdır

Mobil: +90 () 04 18 (Mimar İdris YAĞMAHAN)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir