beşiktaş şampiyonlar ligi kimle eşleşti / Şampiyonlar Ligi Kura Haberleri - Son Dakika Yeni Şampiyonlar Ligi Kura Gelişmeleri

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi Kimle Eşleşti

beşiktaş şampiyonlar ligi kimle eşleşti

kaynağı değiştir]

TurTarihKulüpSonuçGoller
Eleme turu 30 Eylül YunanistanOlimpiakos (Hükmen)
(Hükmen)
1. Tur 13 Kasım
27 Kasım
İspanyaReal Madrid (d)

Kaya KöstepenGol&#;64'

3 Temmuz 'de çekilen kura ile eleme turunda Yunanistan'ın Olimpiakos takımıyla eşleşen Beşiktaş, çıkan diplomatik sorunlardan sonra Yunan takımının yorgunluğunu öne sürerek turnuvadan çekilmesi ile oynamadan bir üst tura çıkmıştır.

Beşiktaş, 1. turda İspanya şampiyonu Alfredo di Stéfano ve Ferenc Puskás gibi yıldızların bulunduğu Real Madrid ile eşleşmiştir. Bu eşleşme bir Türk takımı ile bir İspanyol takımın ilk eşleşmesidir. Santiago Bernabéu Stadyumu'nda oynanan ilk maçta Beşiktaş, defansif oynayarak ilk yarıyı berabere bitirmiştir. Ancak dakika 57'de Juan Santisteban ve 84'te Raymond Kopa'nın golleriyle maçı kaybetmiştir. Beşiktaş'ın yediği ikinci golden sonra Beşiktaş'ın sakatlanan kalecisi Varol Ürkmez yerine futbolculardan Aleko Sofyanidis devam etmişti. dakikada Beşiktaş'lı Münir Altay, di Stefano'ya çok sert bir faul yüzünden kırmızı kart görmüştür. di Stefano da ona yumruk atınca o da kırmızı kart görmüştür.

Dolmabahçe Stadı'nda oynanan ikinci maç çok çamurlu zeminde oynanmıştır. İlk maçta da golü atan Juan Santisteban 9. dakikada Real Madrid CF'nin golünü attı. dakikada ise Beşiktaş'ın Avrupa tarihinin ilk golü Kaya Köstepen'den geldi. Beşiktaş 'lik skorla elendi, Real Madrid ise o senenin Şampiyon Kulüpler Kupası'nı kazandı.

sezonu[değiştir kaynağı değiştir]

kişinin izlediği İsveç'teki ilk maçta Malmö'nün dakikada Håkan Lindman'la attığı gole, 50'de Feyyaz karşılık verdi. dakikada Patrik Andersson ile Malmö yine öne geçse de Feyyaz bir dakika sonra durumu yaptı. Ancak dakikada Malmö'nün kullandığı kornerde Recep Çetin kendi kalesine vurduğu vole ile takımını mağlup duruma getirdi ve maç böyle sonuçlandı. İstanbul'daki rövanş maçını seyirci izledi. Beşiktaş ilk yarısı dakikada Ali Gültiken ve dakikada Feyyaz Uçar'ın golleriyle önde kapadı. Ancak ikinci yarıyla dakikada Marcus Ekheim ve dakikada Bent Skammelsrud'un golleriyle durum oldu. Beşiktaş başka gol bulamayınca, Malmö turu atladı. Malmö bir sonraki tur Doğu Alman takımı Dynamo Dresden'e elendi.

sezonu[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir