konya da gezilecek mekanlar / GEZİLECEK YERLER | KONYA

Konya Da Gezilecek Mekanlar

konya da gezilecek mekanlar

Konya Gezilecek Yerler (2022) - Konya Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi

Son Dakika Haberler

Gezilecek YerlerKonya Gezilecek Yerler (2022) - Konya Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi

Konya'da Gezilecek Yerler

Bilimin, kültürün ve medeniyetin birleştiği yer olarak bilinen, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan ve yüzölçümü ile Türkiye’nin en büyük ili olan Konya, insanlık tarihinin ilk yerleşim yerlerinden kabul edilmektedir. Konya, birçok medeniyete ev sahipliği yaparak zengin bir mirasa sahip olmuştur. Camileri müzeleri medreseleri ve türbeleri ile inanç turizminde önde gelmektedir.

Konya, gezilecek yerler bakımından oldukça farklı alternatiflere sahip bir şehirdir. İnanç turizminin yanı sıra Konya'da gezilecek pek çok arkeoloji ve etnografya müzesi, doğal park ve şehrin tarihini keşfedebileceğiniz tarihi yapı yer almaktadır. Bunların dışında yeşil alanları, mağaraları, gölleri ile doğal birçok güzellik barındırmaktadır. Hem Konya merkezinde hem de ilçelerinde birçok tarihi ve doğal cazibeye sahiptir. Konya’da başlıca görmeniz gereken yerler: Mevlana Türbesi, Alaeddin Tepesi, Karatay Medresesi, İnce Minareli Medrese, Meram Bağları, Selimiye Camii, Atatürk Evi ve Müzesi, Sille Köyü, Kilistra Antik Kenti ve Kaya Mezarları, Karapınar Çölü, Nasreddin Hoca Türbesi, Beyşehir Gölü, Yerköprü Şelalesi, İnbaşı Mağarası ve Şems Tebrizi Türbesi şeklindedir.

Konya'da gezilecek yerlere yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Konya otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Mevlana Türbesi 

Mevlana Türbesi

Konya’da gezilecek yerler listesinde ilk sırada bulunan Mevlana Türbesi, tarihimizin önemli kişiliklerinden biri olan, sözleri ve yaşamı ile bilinen Mevlana Celaleddin Rumi’nin dergâhıdır. Mevlana Müzesi olarak da bilinen yapı, 1926 yılından beri Mevlana Türbesi olarak ziyaretçilerini ağırlamakta ve yıl boyunca dünyanın her bir yanından ilgi görmektedir.  Konya, tarihi yerler açısından büyük bir mirasa sahip iken; aynı zaman kültürel manada da oldukça zengin bir şehirdir. Türbede yılın belirli dönemlerinde şeb i arus törenleri yapılmaktadır.

Mevlana’nın Yeşil Kubbe olarak bilinen türbesinde değerli elyazmaları, dergah eşyaları, kemanların öncüsü olarak bilinen sekiz telli keman ve Galileo’nun dönemlerinden astronomi dersleri için kullanılan küre sergilenmektedir.

Kış aylarında 09:00 17:00 arası yaz aylarında ise 09:00 19:00 arası ziyarete açık olan, Mevlana Türbesi’nin giriş ücreti bulunmamaktadır. Konya gezilecek yerler listenizde bulunması gereken türbe, il merkezinden yürüyerek veya dolmuş ile kolaylıkla ulaşılabilir konumda yer almaktadır.

Konya'ya gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Konya gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Karatay Medresesi 

Karatay Medresesi

Selçuklu Dönemi’ni yansıtan eserlerden biri olan ve merkezi ilçelerden biri olan Karatay’da bulunan bu tarihi medrese, günümüzde Çini Eserleri Müzesi olarak kullanılmaktadır. 

Selçuklu taş mimarinin ve işçiliğinin günümüze kadar gelmiş olan en güzel örneklerinden biri olan Konya Karatay Medresesi, iç bölümündeki kabartmalar ile göz alıcı bir görünüme sahiptir. 

Konya'da gezebileceğiniz tarihi yapılar arasında bulunan ve ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz Karatay Medresesi’ne dolmuş veya raylı hat ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Konya'da lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve havuzlu otellerin listesini Konya havuzlu oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Yerköprü Şelalesi

Yerköprü Şelalesi

Konya’nın Hadım İlçesi’nde bulunan şelale eşsiz doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyebilecek başka bir atmosfere sahiptir. 

Konya'da gezilecek doğal güzellikler arasında yer alan şelale çevresinde piknik, doğa yürüyüşleri ve kamp gibi aktivitelerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. Şelale etrafında kullanabileceğiniz bir doğal mesire yeri bulunmaktadır.

Göksu Nehri üzerinde yer alan şelale 20 metre yükseklikten dökülerek doğa harikasının ne demek olduğunu hatırlatmaktadır. Hem huzur veren bir havası olan hem de doğa fotoğrafçılarına mükemmel kare yakalamanın fırsatının sunan Yerköprü Şelalesi şehirdeki saklı cennetlerden biridir. 


Meram Bağları 

Meram Bağları

Konya’nın Meram İlçesi’nde yer alan ve ilçenin adıyla bilinen bu doğal mesire alanı il merkezine 10 km mesafe uzaklıktadır. Konya’da gezilecek yerler arasında bulunan, bölge halkı tarafından da sık sık ziyaret edilen ve şehirden uzaklaşmak için ideal alanlardan biri olan Meram Bağları, muhteşem suyu, tertemiz atmosferi ve yeşillik içerisinde piknik yapabilme fırsatı ile yazın sıcak günlerinde kaçamak yapmak için tercih edilen bölgelerdendir.

Konya gezilecek yerler listenizde mutlaka yer alması gereken mesire alanını aileniz ile birlikte, keyifle ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca bünyesinde birçok restoran ve kafe bulunan Meram Bağları’na Konya il merkezinden kalkan otobüsler ile 20 dk gibi kısa bir saat içerisinde ulaşmanız mümkündür. 


Atatürk Müzesi

Konya Atatürk Müzesi

Konya’nın il merkezinde bulunan Atatürk Evi Müzesi, 20. yüzyıl mimarisini yansıtan yapılardan biridir. 1912 yılında inşa ettirilen yapı 1954 yılında müze olarak ziyarete açılmıştır. 

Konya'da gezilecek yerler arasında bulunan müze içerisinde, Atatürk’ün kullandığı eşyalar ve elbiseler ile Konya’nın Kurtuluş Savaşı’ndaki görevini anlatan fotoğraf, belge ve gazete küpürleri sergilenmektedir.

19 Temmuz 1928 tarihinde Atatürk’e armağan edilen binanın tapusunda “Reisicumhur Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya Konyalıların hediyesidir” cümleleri yer almaktadır. Müze içerisindeki fotoğraflarda, Atatürk’ün Konya’ya gelişi, il merkezinde gerçekleştirdiği çeşitli ziyaretler ve bu evde konaklama yaptığı süre boyunca aldığı notlar bulunmaktadır.

Müze girişi ücretsiz olup, Konya il merkezinden yürüyerek ulaşılabilecek konumda yer almaktadır.


İnce Minareli Medrese

İnce Minareli Medrese

Konya'da gezilecek yerler arasında bulunan medrese, hadis ilminin öğretilmesi amacıyla 1264 yılında Selçuklu Sultanı II. İzzeddin Keykavus Dönemi’nde Vezir Fahrettin Ali tarafından yaptırılmıştır. Taş ve Ahşap Eserler Müzesi olarak da bilinen medrese, ilçe merkezinde, ulaşımın kolay sağlanabildiği bir konumda yer almaktadır.

Konya’nın Selçuklu İlçesi’nde bulunan Alaeddin Tepesi’nin batısında bulunan İnce Minareli Medrese mutlaka görülmesi gereken tarihi bir mimari şaheserdir. Medrese içerisinde beylik ve Selçuklu dönemlerine ait taş ve ahşap eserler sergilenmektedir. Medresenin yanında bulunan mescidin üzerindeki i·nce minare detayından ötürü yapıya İnce Minareli Medrese adı verimiştir.

Konya il merkezinde yer alan Alaeddin Tepesi’nde olduğundan dolayı ulaşım oldukça kolaydır. Konya'da ziyaret edebileceğiniz tarihi yapılar arasında bulunan İnce Minareli Medrese'yi, ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.


Sille Köyü

Sille Köyü

Tarihi oldukça eski dönemlere dayanan Konya, gezilecek yerler bakımından pek çok tarihi bölgeye ve yapıya ev sahipliği yapmaktadır. 6000 yıllık geçmiş tarihe sahip ve eski bir Rum köyü olan Sille Köyü mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biridir. 

Geçmişte Baharat ve İpek yolları üzerinde bulunduğundan dolayı Roma ve Bizans dönemlerine ait yapılar bulunmaktadır. Ayrıca dünyada bulunan en eski ve büyük manastırlar arasında bulunan Ak Manastır da Konya Sille Köyü'nde yer almaktadır. 

Sille Köyü, kendini farklı bir zaman diliminde hissetmek isteyenlerin vazgeçemeyeceği noktalar arasında yer alıyor. 


Konya Arkeoloji Müzesi 

Konya Arkeoloji Müzesi

Geçmişte birçok kez farklı yere taşınan sonunda 1962 yılında günümüzde de kullanılan müze binasına taşınan arkeoloji müzesi, Konya il merkezinde yer almaktadır. Kültür ve tarih turizmi kapsamında gezilecek yerler listenizde bulunması gereken bir yer olan müzede, bölge geçmişine dair pek çok önemli eser ve yapı bulunmaktadır.

Müze içerisinde Neolitik, Eski Tunç, Orta Tunç, Demir, Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eserler sergilenmektedir. İstanbul Arkeoloji Müzesi’nden sonra gelen en eski müze olma özelliğine sahip Konya Arkeoloji Müzesi’nde en çok dikkat çeken ve görülmesi gereken eserler ise Roma Lahitleri’dir. 

Yaz ve kış 09:00 – 17:00 saatleri arasında hizmet veren müzeyi, pazartesi günleri hariç her gün 5 TL ücret karşılığında ziyaret etmeniz mümkündür. Konya il merkezinde bulunan müzeye ziyaretler, yürüyerek kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir.


Selimiye Camii

Konya Selimiye Camii

Kanuni Sultan Süleyman Dönemi’nde inşası başlayan II.Selim Dönemi’nde tamamlanan Selimiye Camii, çoğu kaynaktan edinilen bilgilere göre Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. 

Konya şehir merkezinde yer alan yapı tek şerefeli iki minaresi ve güzel bir kesme taş işçiliği ile Osmanlı Dönemi dini yapılar arasındaki yerini almıştır. Mimari anlamda İstanbul Fatih Camii’ne oldukça benzer bir yapıya sahip cami, Konya için adeta bir tarihi miras olarak kabul edilmektedir. Üzerinde bulunan merkezi kubbe ile birlikte oldukça ihtişamlı bir görünüme sahip olan caminin son cemaat yerinde toplam 7 adet kubbe yer almaktadır. İç kısımlarında kullanılan kalem işi de camiyi benzersiz kılan detaylar arasındadır.

Konya’da gezilecek yerler listenizde olması gereken bir yer olan Selimiye Camii, dini tarihi eserlerden biridir. 


Tropikal Kelebek Bahçesi 

Tropikal Kelebekler Vadisi

Konya merkezde yer alan Avrupa’nın en büyük Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 1600 m2 gibi devasa bir yer üzerine kurulmuştur. Burası, 20 bin bitki, 15 farklı kelebek türü ve böceklere ev sahipliği yapmakta olup, görülmeye değer bir yerdir.

Rehber eşliğinde gezebileceğiniz ve inceleyebileceğiniz tropikal bahçe girer girmez kendinizi farklı bir dünyada hissedeceğiniz bir ortama sahiptir. Muhteşem bir deneyim fırsatı sunan bahçede ayrıca sunum, film ve belgesel gösterimleri yapılmaktadır. Konya'da gezilecek yerler arasında Japon Parkı dışında belki de en sıra dışı yerler arasında bulunan tropikal kelebek bahçesi, ilçe merkezine de yakın olduğu için kolay ve güzel bir şekilde ziyaret edilebilmektedir. Kelebekler Vadisi'nde birçok kelebek çeşidi hakkında bilgi sahibi olabilir; tesis içerisinde uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.

Pazartesi hariç her gün açık olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ne 47 numaralı otobüs hattı veya Fatih Işıklar minibüsü ile ulaşım sağlanmaktadır. Bahçeye giriş ücretleri ise hafta içi öğrenci 7,50 TL tam 15 TL hafta sonu öğrenci 7,50 TL tam 17,5 TL şeklindedir.


Beyşehir Gölü Milli Parkı 

Beyşehir Gölü Milli Parkı

Konya'da gezilecek yerler arasında yer alan, Türkiye’nin en büyük 3. gölü ve en büyük milli parkı olan Beyşehir Gölü, muhteşem doğası ve manzarası ile doğaseverlerin ilgi noktalarındandır. 

Büyük - küçük 33 adadan oluşan Beyşehir Gölü’nün turkuaz mavisi suyu gözlerinizi kamaştıracak güzelliğe sahiptir. Yürüyüş alanlarına sahip olan milli parkta göl kenarında gün batımı manzarası eşsizdir. Yaz aylarında serinleme amaçlı da kullanılan Beyşehir Gölü’nde yüzme aktivitesi de yapılmaktadır. 

Konya’ya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler listesinde olması gereken güzel bir doğal cazibe olan Beyşehir Gölü’ne ulaşım özel araçla sağlanmaktadır. Beyşehir'e ulaştıktan sonra ilçeden kalan dolmuşlardan da faydalanmanız mümkündür. 

Konya, gezilecek yerler listenizde bulunması gereken Beyşehir Gölü Milli Parkı'nı haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz.


Alaeddin Tepesi

Alaeddin Tepesi

Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan, ilin en popüler ve en yüksek noktalarından bir tanesi olan Alaeddin Tepesi, Frig, Hellen, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. 

Konya il merkezinde yer alan tepe birçok tarihi yapıyı içerisinde bulundurmaktadır. Görülmesi gereken önemli eserlerden biri ise Alaeddin Camii’dir. Bunların haricinde tepe yeşillikler içerisinde ruhunuzu arındıracak atmosfere sahiptir.

Tepenin üzerinde bulunan Alaeddin Cami, Selçuklu Sultanı I. Mesud döneminde yapımına başlanmış; I. Alaaddin Keykubad döneminde tam olarak bitirilmiş bir ibadethanedir. Selçuklu Mimarisi’nin en güzel örnekleri arasında bulunan caminin hemen yanıbaşındaki Alaeddin Çeşmesi de dönemin ünlü yapıları arasında bulunmaktadır.

Konya’ya geldiğinizde hem doğal hem de tarihi güzellikleri barındıran Alaeddin Tepesi mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.


İnbaşı Mağarası 

İnbaşı Mağarası

Konya gezilecek yerler listenizde yer alabilecek güzellikle, Hadim İlçesi’nin sınırlarında bulunan İnbaşı Mağarası görülmesi gereken doğal güzelliklerden biridir. Bölgenin gezilecek harika bir doğal oluşumlarından olan mağarada, içerisinden ulaşım sağlanabilen bir şelalesi de bulunmaktadır.

Her yaştan insanın kolaylıkla gezebileceği mağaranın ziyaretçileri kendine hayran bırakan bir yapısı vardır. Soğuk suyu ile yaz günlerinde serinlemenizi sağlayan mağarada şelale ve galerileri görmeden dönmemeniz önerilmektedir. 

Mağara çevresinde dinlenip piknik yapabileceğiniz doğa ile baş başa vakit geçirebileceğiniz mesire alanları da bulunmaktadır. Dolayısıyla bölgeyi aileniz veya arkadaşlarınız ile birlikte ziyaret ederek, çeşitli aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.


Şems-i Tebrizi Türbesi 

Şems-i Tebrizi Türbesi

Konya, gezilecek yerler bakımından, sınırları içerisinde yer alan tarihi yapı çeşitliliği ile ülkemizin en korunaklı şehirlerindendir. Dünyaya etki eden fikirleriyle ünlü Mevlana'nın eserlerinde de yer verdiği Şems-i Tebrizi Camii adına yapılmış türbeyi, Konya şehir merkezinde ziyaret edebilirsiniz. Mevlana’nın hayatını değiştiren ve onun maneviyata yönelip düşünceleri ile derinden etkilenmesini sağlayan Şems-i Tebrizi, büyük İslam mutasavvıflarından ve alimlerindendir. 

Türbe Selçuklu kümbetleri tipi ile dönemini yansıtan mimarisi bulunmaktadır. Kurşun bir çatısı bulunan türbenin üstü sonradan örtülmüştür. Mevlana Türbesi’nden sonra ziyaret edilen ilk türbe olma özelliği taşıyan Şemsi-i Tebrizi Türbesi’nin huzur dolu atmosferi ile dikkat çekmektedir. 

Konya Selçuklu ilçesinde yer alan ve yürüme mesafesinde bulunan türbeye ulaşım oldukça kolaydır. 


Konya Etnografya Müzesi

Konya Etnografya Müzesi

Konya’da gezilecek yerler arasında yer alan etnografya müzesi, il merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktadır. Meram bölgesinde yer alan Atatürk Anıtı’na çok yakın bir mesafede bulunan müzeye ulaşım, yürüyerek kolaylıkla yapılabilmektedir.

Konya tarihine ışık tutan pek çok eserin sergilendiği etnografya müzesinde, bölge halkının kullandığı, günümüzde antika olarak kabul edilen elbise, kumaş, anahtar, mutfak malzemeleri, halı, kilim gibi ürünler ve Çatalhöyük kazılarında çıkarılmış birtakım eserler sergilenmektedir.

Özellikle Selçuklu ve Osmanlı dönemine ev sahipliği yapan bölgeye ait eşyaları görebileceğiniz müzede aynı zamanda, ateşli ve ateşsiz silahlar, hançer, ok ve sadak gibi aletleri de inceleme fırsatına sahip olabilirsiniz. Konya, gezilecek yerler bakımından pek çok tarihi yapıyı sınırları içerisinde bulundursa da; bu tip etnografya müzelerini ziyaret etmek, eskiden bölgede yaşamış insanların günlük yaşamlarına dair pek çok detayı incelemenize olanak sağlayacaktır.

Konya il merkezinde bulunan ve pazartesi günleri hariç haftanın her günü açık olan müzeyi, ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.


Çini Eserler Müzesi

Çini Eserler Müzesi

Konya'nın Karatay ilçesinde bulunan Çini Eserleri Müzesi, Karatay Medresesi olarak inşa edilmiş olup daha sonradan müzeye çevrilmiştir. Sultan 2. İzzeddin Keykavus Dönemi'nde yaptırılan medrese, Osmanlı Dönemi'nde de bir süre kullanılmışsa da ilerleyen devirlerde terk edilmiş olan yapı, günümüzde Çini Eserler Müzesi olarak hizmet vermektedir.

Yapımında Sille Taşı kullanılan binanın girişinde, medresenin yapımıyla ilgili olarak kitabe yer almaktadır. Anadolu Selçuklu Dönemi için oldukça önemli kabul edilen müzede alçı süsler, çiniden yapılmış tabak, kandil ve çeşitli seramikler sergilenmektedir.

Haftanın her günü açık olan müzeye giriş ücreti 10 TL'dir.


Konya Bilim Merkezi

Konya Bilim Merkezi

TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler arasında bulunan Konya Bilim Merkezi içerisinde tematik bir şekilde yapılan sergiler, seyir kulesi, açık hava sergileri, konferans salonları, çeşitli laboratuvarlar ve kütüphane bulunmaktadır.

Konya'da yapacağınız kültür gezilerinde tercih edebileceğiniz Bilim Merkezi 2014 yılından beri faaliyet göstermektedir.


Aziziye Camii

Aziziye Camii

Konya il merkezindeki Aziziye Camii, 17. yüzyıl yapıları arasındadır. Osmanlı dönemine ait bir yapı olan cami Şeyh Ahmet tarafından yaptırılmıştır. 1867 yılında Sultan Abdulaziz'in annesi tarafından restorasyon çalışması geçirmiş olan cami üzerindeki detaylar, Avrupa barok mimarisinden çeşitli esinlenmeler taşımaktadır.


Obruk Gölü (Kızören)

Obruk Gölü

Konya il merkezine yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta olan, Karatay sınırlarındaki göl, 228 metre çapı ve 171 metre derinliği ile bölgenin dikkat çeken doğal güzellikleri arasındadır.

Karstik oluşum ile meydana gelen göl, 2005 senesinde Ramsar alanı olarak kabul edilmiştir. İçerisinde canlı yaşamının olmadığı büyük gölü, Konya gezilerinizde ziyaret edebilirsiniz. Türkiye'nin görünüşü bakımından en sıra dışı gölü olan Obruk Gölü, hava sıcaklıklarının ve mevsimsel koşulların değişmesi ile birlikte pembe renge dönüşmektedir.


Sahip Ata Müzesi

Sahip Ata Müzesi

1277 yılında külliye olarak, Anadolu Selçuklu Devleti'nde görev yapan vezir Sahip Ata Fahreddin Ali'nin emri ile inşa edilen yapı, günümüzde müze olarak ziyarete açık durumdadır.

Yapının kuzey bölümünde cami bulunurken; mihrap duvarının hemen yanında Fahreddin Ali ve ailesinin mezarlarının bulunduğu bir türbe yer almaktadır. Müze içerisinde yakından inceleyebileceğiniz 13. ve 14. yüzyıla ait birçok eser bulunuyor. Ayrıca Selçuklu Dönemi'ne ait çini örnekleri de müzenin öne çıkan detayları arasındadır.

Konya şehir merkezinde Atatürk Anıtı'na oldukça yakın bir mesafede bulunan Sahip Ata Müzesi,ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilmektedir.


Konya Günübirlik Gezilecek Yerler

Konya İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden biridir. Merkezine yakın konumda bulunan günübirlik gezi rotaları ile doğal güzellikleri ve tarihi yapıları görme imkanına sahipsiniz.

Konya, gezilecek yerler bakımından pek çok alternatif sunsa da; tatilinizde daha farklı yerler görebilmek için, yakın çevresinde bulunan önemli destinasyonlara günübirlik ziyaretler düzenleyebilirsiniz.


Tuz Gölü

Tuz Gölü

Günübirlik gezilecek yerler arasında bulunan Tuz Gölü, Konya merkezine yaklaşık 170 km uzaklıktadır. Türkiye genelinde ülkenin tuz ihtiyacının %40’ını sağladığı bilinmektedir. Güneşin farklı renklere büründüğü batış vaktinde göl muazzam bir manzarayla ziyaretçilerini karşılamaktadır.


Meke Gölü

Meke Gölü

Meke Gölü Konya’nın merkezine yaklaşık 110 km uzaklıktadır. Dünya’nın nazar boncuğu olarak bilinen göl bir doğa harikasıdır. Türkiye’nin en önemli krater gölleri arasında yer almaktadır.


Karapınar Çölü

Karapınar Çölü

Karapınar Çölü Konya’nın merkezine yaklaşık 120 km uzaklıktadır. Türkiye’nin tek çölü kabul edilmektedir. Yakın zamanda yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile çölün yeşillenmesine olanak verilmiştir.


Göksu Şelalesi

Göksu Şelalesi

Göksu Şelalesi Konya’nın merkezine yaklaşık 110 km uzaklıktadır. Kuşbakışı açıdan oldukça büyüleyici bir manzarası bulunmaktadır. Yakın konumda olan Çakallar köyü de Konya günübirlik gezi rotasına eklenebilecek bir başka adrestir.


Nasreddin Hoca Türbesi

Nasreddin Hoca Türbesi

Nasreddin Hoca Türbesi Konya’nın merkezine yaklaşık 135 km uzaklıktadır. Sivrihisar’da doğup Akşehir’e yerleşip hayata orada gözlerini yumduğu bilinen Nasrettin Hoca’nın Türbesi önemli bir yapıdır. Fıkraları ile güldürürken düşündürmeyi amaç edinmiş olduğundan manevi bir önemi bulunmaktadır. Türbe Akşehir ilçesinde yer almaktadır


Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Konya’ya yaklaşık 135 kilometre uzaklıkta, Aksaray ilçesi sınırları içerisinde bulunan Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nde pek çok kayda değer eser sergilenmektedir.

Toplamda iki kattan oluşan müzenin alt katında etnografik ve arkeolojik eserlere ait depo yer alırken; üst katında eserlerin sergilendiği kısım bulunmaktadır. Rüştü Bey Konağı olarak bilinen yapı, daha sonra müzeye çevrilmiştir. Nasreddin Hoca’nın içerisinde yer aldığı birçok detayla karşılaşabileceğiniz müzeyi Konya günübirlik gezilerinizde ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

Konya'da hayatınızın en mutlu gününün ve bu günü taçlandıran tatilin kusursuz geçmesi için Konya balayı otelleri sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Kilistra Antik Kenti

Kilistra Antik Kenti

Kilistra Antik Kenti Konya il merkezine yaklaşık 45 km uzaklıktadır. Kapadokya bulunan peri bacalarına benzer doğal oluşumlar üzerine M.Ö. 3. yüzyılda yerleşim alanı kurulmuştur. Antik Kent içerisinde birçok tarihi yapı yer almaktadır.


nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.