izmir havagazı fabrikası etkinlikleri / İzmir Gençlik Festivali 19 Mayıs coşkusuyla birleşiyor

Izmir Havagazı Fabrikası Etkinlikleri

izmir havagazı fabrikası etkinlikleri

İzmir Gençlik Festivali 19 Mayıs coşkusuyla birleşiyor

Türkiye’nin dört bir yanından kente gelen gençler, 19 Mayıs coşkusunu bu sene de İzmir’de doyasıya yaşayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği, Türkiye’nin en iyi festivali ödülünü alan İzmir Gençlik Festivali, beşinci kez gençlere bayram coşkusu yaşatacak. Mayıs tarihlerinde Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi’nde düzenlenecek festival, Avrupa Gençlik Başkenti finalisti İzmir’in adını tüm dünyaya duyuracak.

SPOR ETKİNLİKLERİNDEN KONSERLERE

Gençler, 18 Mayıs'tan itibaren Tarihi Havagazı Fabrikası’nda her gün birbirinden renkli etkinlik ve eğlencelere katılacak. Spor, konser ve atölye etkinliklerine katılan gençler, bayram tadında iki gün geçirecek. 18 Mayıs’ta saat ’te Gençlik Belediyesi ve İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ortak düzenleyeceği Meclis Özel Oturumu’nun açılışıyla başlayacak etkinlikler, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Puğ’un Atatürk ve Gençlik söyleşisi ile devam edecek. 18 Mayıs’ta saat ’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de Avrupa Gençlik Başkenti Sokağı’nda kurulacak sivil toplum kuruluşları ve öğrenci topluluklarının stantlarını ziyaret edecek. Genç Sahne’de üniversite öğrenci topluluklarının müzik, tiyatro ve dans gösterilerinin yanı sıra Genç İzmir dans ve tiyatro toplulukları da sahne alacak. ’da ise ünlü müzik grubu Redd’in konseri var.

GENÇLER BORNOVA GENÇLİK YERLEŞKESİ’NDE KAMP KURACAK

Mayıs tarihlerinde ise Genç İzmir Bornova Gençlik Yerleşkesi’nde genç katılımcı ile kamp düzenlenecek. Çeşitli spor ve sanat atölyelerinin yapılacağı kamp programına dair detaylı bilgiye "seafoodplus.info” adresinden ulaşılabilir.

19 MAYIS’TA SAHNEDE MABEL MATİZ

19 Mayıs Cuma günü ise ile saatleri arasında Tarihi Havagazı Fabrikası, gençlik atölyelerine ev sahipliği yapacak. ’de Kültürpark Lozan kapısında spor etkinlikleri ile başlayacak program, ’da Kültürpark’taki Praksis grubu konseriyle devam edecek. Gençler saat ’da ise Başkan Tunç Soyer ile Kültürpark Lozan kapısından çıkarak Kordon’dan Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüyüş ve fener alayına katılarak dev Atatürk posterini taşıyacak. Gündoğdu Meydanı’nda ’da DJ Ali Köprülü’nün performansıyla başlayacak program ise saat ’de Mabel Matiz konseriyle sürecek.

GENÇ İZMİR BALÇOVA GENÇLİK MERKEZİ AÇILIYOR

Başkan Tunç Soyer, 19 Mayıs’ta saat ’da aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan Genç İzmir Balçova Gençlik Merkezi'ni ziyaret edecek. Genç İzmir Havagazı Gençlik Yerleşkesi ve Örnekköy Yerleşkesi’nin ardından hizmete alınan Genç İzmir Balçova Gençlik Merkezi, yabancı dil, robotik kodlama eğitimi ve kişisel gelişim seminerlerinin verileceği, gençlerin sanatsal faaliyetlerle sosyalleşeceği bir merkez olarak tasarlandı.


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı19 Mayısİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç SoyerGençler

Etkinlik, Sergi

İzmir’in kültür sanat kokan en güzel yerlerinden biri de Tarihi Havagazı Fabrikası. Bir fabrikadan bir sanat ve kültür alanına dönüşümün hikayesini yazan İzmir Belediyesi, çeşitli etkinlik ve söyleşilerle İzmirlilerin uğrak mekanlarından biri haline getirilen ve şehrin önemli sembollerinden birisi olan fabrika ve düzenlenilen çevresi, bir sanat parkı gibi. Belediye tarafından düzenlenilen alanın toplam büyüklüğü 23 bin metrekare kadar.

Önemli Bilgi: İzmir&#;in keşfedilmemiş yerlerini keşfetmek, tarihi sokaklarında gezmek ve en güzel koylarında yüzmek istiyorsanız İzmir&#;de gezilecek yerler için oluşturduğumuz listemize mutlaka bir göz atın, pişman olmayacaksınız. :)

Tarihi Havagazı Fabrikası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Osmanlı dönemine ait fabrikanın kuruluş hikayesini başlatan kişi, girişimci ve işadamı Morchais. ’de fabrika kurmak için Osmanlı Devleti’ne başvurur. Ancak ölümü nedeniyle fabrika başvuru dilekçesi işleme alınmaz ve iptal edilir. Daha sonra ise, projenin devam edilmesi gerektiğine inanan ve büyük kar getireceğini düşünen işadamı Edwards tarafından havagazı fabrikasının kurulumu için gereken izinlerin alınması ile fabrikanın inşa süreci başlatılır.

Fabrikanın yapımı ’de başlar ve beş sene içerisinde aktif hale getirilir. Elektriğin icadı ve İzmir civarına ’de elektriğin gelmesi ile havagazı kullanımı oldukça düşer ve fabrika zor günler yaşamaya başlar. Sadece mutfak ile sınırlanan havagazı kullanımı nedeniyle fabrika tam kapasite çalışmadan faaliyetlerine devam etmiştir. Cumhuriyet’in ilanı ile beraber, fabrikaya tanınan imtiyaz iptal edilir ve yenilenmez. Fabrika ve varlıkları belediyeye geçer.

Fabrika ’e kadar farklı şekilde değerlendirilerek kullanılır, en sonra belediye araçlarının bakım istasyonu haline dönüştürülür. Fabrikanın bazı bölümleri yıkılmıştır. Ancak fabrikayı önemli kılan tarihi baca ve ana üretim yeri günümüze denk ulaşır. Gerekli izinlerin alınması ve projelendirme çalışmasının tamamlamasının ardından ’de fabrikanın restore süreci başlatılır. Fabrikanın çevresinde bulunan ve tarihi geçmişe sahip olmayan yapıların hemen hepsi yıkılırken, çevre düzenlemeleri yapılır ve kazılardan çıkan tarihi eseler kafe ve okuma salonlarındaki dekorlarda kullanılır.

Bugünkü Tarihi Havagazı Fabrikası

Bugün ise, fabrika binasının sahip olduğu dökümhane, kafe olarak kullanılıyor. Depo olarak inşa edilen yerleri ise, sergi salonları şeklinde hizmet veriyor. Bu salonlar, her dönem yenilenen sergi eserleri ile ziyaretçileri karşılıyor. Ayrıca, depo olarak kullanılan bazı salonlar bir etüt merkezi gibi. Buralarda ise, sanata dair atölye çalışmaları yapılıyor. Hem geleneksel hem de çağdaş sanatlara yönelik çalışmalara yer veriliyor.

Fabrikanın bölümlerini oluşturan binalar; okuma salonu, atölye salonları, idari bina ve sanat üniteleri satış merkezi. Çevre düzenlemesinin de yapıldığı alanda en çok ilgi çeken ise, 5 adet asırlık çınar ağaçları. Bunların dışında zeytin ağaçlarının yoğunlukta görüldüğü farklı ağaç ve bitki türlerine ev sahipliği yapan bir çevresi bulunuyor.

Tarihi Havagazı Fabrikası’na giriş ücretli mi?

Giriş ücreti: Tarihi Havagazı Fabrikası ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebilir. Buradaki hizmetlerin hemen hepsi belediye tarafından sunuluyor. Kafesi ucuz, tuvalet giriş ücretleri de aynı şekilde.

Sergi salonlarını da ücretsiz bir şekilde gezmek mümkündür. Ayrıca yine belediyenin katkıları ile düzenlenilen çeşitli konser, film gösterileri ve diğer etkinliklere de ücret ödemeden girilebilir.

Tarihi Havagazı Fabrikası’na nasıl gidilir?

Adres: Umurbey Mahallesi, Pk: -Alsancak / İzmir

Telefon: () 12 00

Nasıl gidilir?: İzmir, Alsancak Liman’da yer alan fabrikaya ulaşmak için; Konak’tan 63 numaralı otobüse binilir ve Havagazı Fabrika durağına ulaşılabilir. Bornova’dan Alsancak tarafına metroyla, buradan da yine 63 numaralı otobüsle fabrikaya varılabilir. Buca tarafından doğrudan fabrikaya giden otobüs numarası, 70’dir.

Gaziemir’den fabrikaya ulaşmak için; öncelikle İZBAN ile metro aktarma istasyonuna ulaşmak, buradan ise, metro ile devam ederek Alsancak gelmek gerekiyor. Karşıyaka’dan vapur ile kolayca Konak tarafına geçilebilir. Buradan da 63 numaralı otobüsle fabrikaya varılabilir. Konum bilgisi için tıklayın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir