ele kına neden yakılır / Kına Neden Yakılır | Düğün Trendy

Ele Kına Neden Yakılır

ele kına neden yakılır

Uykuda kına yakılması ne anlama gelir? İslam'a göre elinde kına ile uyanmak...

Uykuda kına yakılması ne anlama gelir? İslam'a göre elinde kına ile uyanmak...

Uykudan uyandığınızda elinizde ya da ayağınızda kına yakıldığını gördüyseniz ve bu kınayı sizin ya da tanıdığınız kimsenin yakmadığını da düşünüyorsanız bu durumun farklı açıklamaları olabilmektedir. Tıbbi ve dini olmak üzere iki açıdan ele alındığında bazı değişik görüşler ortaya çıkmaktadır. Peki uykuda kına yakılması ne demek? İslam'a göre elinde ya da ayağında kına lekesiyle uyanmak...

Gündelik yaşantımız içerisinde anlatılanlara göre, bazı kimselerin sabah uyandıkları zaman elleri ya da ayaklarının kınalanmış bir şekilde olduğu bilinir. Eğer o kişi eline ya da vücuduna kına yakmadığından emin ise veyahut bir başkasının böyle bir davranış sergilemeyeceğini biliyorsa bu durum onu biraz korkutabilir. Çünkü halk arasında uykuda kınalanma ile ilgili görüşlerin farklı kişilere göre yorumlanması hatta abartılarak o kişinin cinlerin düğününe katılıp orada kınalandığını bile söyleyenler olabilmektedir. Rüyada vücudunun çeşitli bölgelerinde kına yakılmış olan kimsenin bu durumu ile ilgili tıbbi ve dini açıdan olmak üzere iki şekilde görüşü vardır. İnsanın ruhu uyku halindeyken  vücuttan çıkıp değişik alemleri dolaşmaktadır. Bu anlamda baktığımızda rüya da vücuda döndükten sonra geri kalmışların kalıntısıdır. Melek alemini, insan alemini ve cin alemini dolaşan ruh, rüya olarak dolaylı yoldan karşımıza çıkar. Peki hal böyleyken uykuda kına yakılması ne anlama gelir? İşte yanıtı...

Rüyada görülen sembollerin anlamları! Rüya kime anlatılmalı?İLİŞKİLİ HABERRüyada görülen sembollerin anlamları! Rüya kime anlatılmalı?

UYKUDA KINA YAKILMASI NE DEMEK? CİNLER KINA YAKAR MI?

uykuda kına yakılması nedir, cinler kına yakar mı

uykuda kına yakılması nedir, cinler kına yakar mı

Uyku halindeyken dolaşan ruh bedene dönerken o gezdiği yerlerden bazı izlerin vücutta çıkması mümkün olabilir. Bu izler kına ya da daha farklı belirtiler halinde de ortaya çıkabilir. Bu durumun dini açıdan hiçbir kesinliği olmasa da muhtemel görüş bu şekildedir.

Karabasan nedir, karabasan niye gelir? Hamilelikte karabasan çökmesi! Karabasan için duaİLİŞKİLİ HABERKarabasan nedir, karabasan niye gelir? Hamilelikte karabasan çökmesi! Karabasan için dua

RÜYADA KINA GECESİNİN OLDUĞUNU GÖRMEK NE DEMEK?

Rüyada kına gecesi görmek

Rüyada kına gecesi görmek

Rüyasında kına gecesinin yapıldığını görmek, rüyayı gören kişi için gösteriş manasına gelmektedir. Rüya sahibinin hem kendine hem de ailesinin yaşamına karşı oldukça özenli olduğuna delalet etmektedir. Bir başka rüya yorumuna göre ise o kişinin titiz ve düzenli olmasına yorulmaktadır.

Gece yatmadan önce okunacak dua ve sureler! Uyumadan önce yapılacak sünnetlerİLİŞKİLİ HABERGece yatmadan önce okunacak dua ve sureler! Uyumadan önce yapılacak sünnetler

Eline neden kına yakıyor

Meral Akşener, referandumda ‘Hayır!’ oyu için çıktığı Anadolu yolculuğunda başarılı bir seyir gösteriyor. Sadece MHP’liler değil, ülkenin geleceğinden kaygı duyan herkes onun tutarlı çizgisini ilgiyle izliyor.

Hele de, kullanmaya başladığı iki önemli propaganda malzemesi onun başarı çizgisini bundan sonra daha da yukarı çekecek gibi görünüyor.

Bunlardan biri, Kınalı el içine çizilen Türk Bayrağı

Diğeri ise toplantılarına götürmeye başladığı Denizci Feneri!

Özellikle de el içine kına ile çizilen bayrak olayı, sadece bugün değil, Akşener’in yarınki politik yolculuğunda da çok güçlü bir tanıtım logosu olacak gibi…

KINA, ANADOLU’NUN ADANMIŞLIK SİMGESİ

Anadolu’da, her mutlu ya da kutsal sayılan olayda kınanın yeri vardır.

Kına; saflıktır, temizliktir, kutsal değerlere saygıdır ve kullanıldığı çoğu yerde Anadolu insanının adanmışlığının simgesi gibidir. Bazı yerlerde kına için ‘Cennet Sıvası’ denmesi bundandır.

Törensel değerinin yanı sıra, Türk geleneğinde kına; sağlık, güzellik ve dinginlik göstergesi olarak da değerlendirilir.

Sayın Akşener’in oluşturmaya başladığı Kınalı Ele Çizilen Bayrak hareketi –tanıtım uzmanlarından alınacak katkı ile- büyük yankı uyandırabilecek bir olaydır.

Devlet Bahçeli, Meral Hanım’ın başlattığı Kınalı Eller hareketinin başarısından korkmuş olmalı.

Sadece Akşener’in avucuna kınayla çizilen Türk Bayrağına değil, onun Çanakkale’de, ışıkları sabote edilmiş salonun karanlığında konuşmasına da sataşıyor.

Sanki, Akşener’in konuşacağı salonun ışıklarını söndüren kendi adamları değilmiş gibi.

BAHÇELİ’NİN ÇAMURLARI

Akşener, hiçbir toplantısında Bahçeliye doğrudan bir söz söylememesine rağmen Bahçeli inanılmaz hakaretlerde bulunuyor Meral Akşener’e.

İçeriği çamur dolu ağdalı konuşmalarından birinde şöyle diyor;

Kimileri kalkıyor, ışıksız otellerde gürültü çıkarıp, bitmiş ve tükenmişlikleriyle çaresizliğin çamurlu limanına demir atıyor!”

Önündeki kağıttan okuduğu bu metnin ne yüce(!) anlamlar içerdiğini düşünebiliyor musunuz? Eğer bunları kendi yazmışsa, kim bilir kaç kez yazıp silmiştir ve sonunda böyle bir söylem şaheseri ortaya çıkmıştır…

Aynı konuşmasında Akşener’in kınalı ellerine de veryansın ediyor:

“…Bunlar, avuç içlerine kınadan bayrak yaparak, sözüm ona sanal gündemde yer tutmaya, çürümüş zihinleriyle ayakta durmaya çalışıyorlar!”

Durun, şunu da okuyun ve bu kez nasıl duvara tosladığını görün;

“ …Yüzlerindeki kötülük ruhu bir elmastan taşan ışık gibi parlayanların, ne davaya, ne devlete ve ne de büyük milletimize en ufak hayırları dokunmaz.”

Meral Akşener, ‘kötülük ruhu’ sözünden sanıyorum alınmamıştır. Tam tersine, ‘yüzünde elmas ışığı var’ diyerek kendisine övgü düzen Bahçeli’ye içinden teşekkür bile etmiş olmalı…

ANADOLU’DA KINA

Bahçeli’nin, Akşener’in kınasından bu kadar korkmasının haklı nedenleri var. Çünkü halkımızın anlayışına göre kına yakılan eller bu işi boşuna yapmaz. Ya kutsal bir gelenek söz konusudur ya da iyi bir niyet.

Askere giden bir gence, evlenen bir genç kıza ya da kurban edilecek bir koça yakılan kınalar geleneksel adanmışlığı gösterir. Askerin yurduna, gelinin yeni kuracağı yuvasına ve kocasına, kurbanın ise tanrıya adandığının işaretidir.

Zaten halk tarafından çok büyük bir ilgiyle izlenen Meral Akşener, bir de böylesine yüce anlamlar taşıyan kınaya sahip olunca…

Ve bu kınayla avucunun içine bir Türk Bayrağı çizince…

Üstelik bu elini havaya kaldırarak, “Kınalı eller ‘hayır’ diyor” diye haykırınca, Bahçeli çileden çıkıyor…

Gece rüyasında, avucuna çizilmiş Türk Bayrağıyla, elini havaya kaldırmış Meral Akşener’i görünce herhalde yatağından sıçrıyordur…

ENTELEKTÜEL BULUŞ; EL FENERİ

Akşener, denizci fenerinin işe yaradığını, Çanakkale’de konuşma yapacağı salonun ışıkları sabote edildiğinde gördü. Çünkü çok önemli bir ironi yakalamış ve karanlıkta konuşması izleyenlerde büyük sempati yaratmıştı.

Meral Hanım’ın danışmanları eğer bu fener olayını Sinoplu Diyojen’in 2500 yıl önce yaptığıyla birleştirirse, herhalde farklı bir albeni yaratırlar.

Sinoplu Diyojen, herkesin bildiği bir sözün sahibi;

Büyük İskender kendisine, bir şeye ihtiyacı olup olmadığını sorunca ona; “Gölge etme başka ihsan istemem!” diyen bilgedir…

İşte bu bilge insan, eline bir fener alarak doğum yeri olan Sinop’un sokaklarında dolaşırmış.

Kendisine, “Gündüz vakti, bu fenerle ne arıyorsun?” diye soranlara;

“Adam arıyorum, adam!” diye verdiği yanıt, her dönemde anlamını korumuştur.

Bugün bile bir kişi eline bir fener alarak sokaklarda ‘adam gibi devlet adamı arıyorum!’ diye dolaşsa şaşırılmaz, öyle değil mi?

Gerçi Diyojen’in fenerinin daha çok entelektüel bir anlamı var ama Meral Hanım yanına aldığı feneri söylemleriyle birleştirerek, ülkenin bazı politikacılarına ve bazı partilerine gönderme yapabilir.

Örneğin, şöyle bir söylem, sempatik olmaz mı?

“Bu feneri 2500 yıl önce Diyojen yanında taşıyarak şöyle diyordu; Adam arıyorum, adam!

Ben de bu fenerle, ülkemin geleceğini kurtaracak bir politikacı, bir parti arıyorum!”

İDDİASI BÜYÜK OLACAK

Meral Akşener, Devlet Bahçeli’yi rahatlatmak isteyen devlet güçlerinin kendisine yaptığı onca şeye rağmen, iddiasını kararlı bir şekilde sürdürüyor. Atılan çamurların hiçbiri tutmadığı gibi tam tersine, her çamur atıldığında onun daha güçlü hale geldiği söyleniyor.

Kürsü hakimiyeti, yüzündeki sempati ile söylemlerindeki yumuşaklık, onun kınalı ve ay yıldızlı elleriyle birleşince, Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’yi zor günlerin beklediğini söylemek için kahin olmak gerekmez…

Suat Çağlayan

Odatv.com

Kına Nedir? Kına Yakmanın Vücuda Faydaları Saymakla Bitmiyor

Kına, evlenecek çiftleri nazardan ve de kötülüklerden koruyacaklarına inanılıp çiftlere özel bir kına geceleri düzenlenen organizasyonda yakılmaktadır.

Kına Nedir?

Eski dönemlerden itibaren kadınların süs amacı ile kullanılmakta olan kına, boyadığı dokuya kızıl renk vermektedir. Ticarette başlıca esmer ve de yeşil kına olacak şekilde iki tipte bulunmaktadır. Yeşil kına saf kına değil, boya ile renklendirilmiştir. Turuncu kına ise saç ve cilt bakımlarında oldukça faydalıdır.

Kına Nasıl Yakılır?

Kuru kına genişçe bir kaba koyulur. Üstüne yavaş yavaş sıvı yağ ardından 3 çorba kaşığı da soğutulmuş çay demi eklenir tahta kaşık yardımıyla karıştırılır. Kına biraz kıvam alınca karıştırmaya el ile devam edilir.

Kına Neden Yakılır?

Kına yakmak adamak anlamına gelir. Gelinin kocasına adaması için düzenlenmekte olan törene katılan kişilerin kına yakması, olaya şahitlik etmek anlamındadır.

Kınanın Faydaları Nelerdir?

Kınanın pek çok faydası vardır. Bunlar;

Saçlara Faydası

Dökülen saçlar için kına doğal bir şifa kaynağıdır. Bunun yanı sıra saç sağlığı için de oldukça faydalı olmaktadır. Düzenli olarak kına saçlara uygulanması ile saçlarda meydana gelen bazı kırılmaları önlenebilir. Kına ayrıca saçların dökülmesini engellediği gibi birde saç derisinin sağlıklı düzeylerde olmasına destek olur.

Ayaklara Faydası

Günümüzde kına ayaklarda yer alan mantarları temizler ve ayak kokularını giderir. Ayrıca ayaklarda oluşan yara ve ya çıban gibi hastalıkları da tedavi eder.

Ağrı Kesici Faydası

Kına genel olarak herhangi bir ağrıyı geçirmede etkilidir. Ağrıyan kısımlara kına uygulandığı zaman bölgenin ağrısının hafiflemesini sağlar. Buna ek olarak kına yanık yaralarının tedavisine de faydalı olup ağrıyı azalttığı için de yanık yaralarının hızlı iyileşmesini sağlar.

Tırnaklara Faydası

Tırnak tedavilerinde pek çok kişi yaygın olarak kına kullanmaktadır. Özellikle çatlama eğilimi bulunan tırnakları tedavi edici bir özelliği vardır. Kına lapa bir şekilde tırnaklara uygulandığı zaman kırılma eğilimi bulunan tırnak yapısının da ortadan kalkmasını sağlar. Bu durumun sağlanması için hakiki yağ ve ya kına tozu karışımı kullanılması maksimum verim alınmasını sağlar.

Baş Ağrılarına Faydası

Kına günümüzde genel olarak baş ağrısına iyi gelmektedir. Bunların içinden en çok kırmızı ve de pembe renklerde olan kına çiçekleri iyi gelmektedir. Baş ağrısını azaltmak için kınanın macun gibi uygulanması gerekir.

Kına Gecesi Geleneği İle İlgili Bilmeniz Gerekenler

Kına gecesini yüzlerce yıldır bir Türk geleneği olarak biliriz. Evlenmeden bir iki gün önce aileler ve dostlar bir araya gelir, geleneksel türküler söylenir, gelinin avcuna damadın serçe parmağına kına yakılır. Kınanın geçmişi ise binlerce yıl öncesine kadar gidiyor, Türkler ile bağlantısı ise İslam’dan önceye kadar dayanıyor.

Kına Gecesi Adeti Nereden Gelir? Kına Gecesinde Neden Kına Yakılır?

Milattan önce ki yıllarda köyün en yaşlı kadınları saçlarına kına yakar tanrıya adanmışlıklarını gösterir ve ona kurban olmak için hazır olduklarını belirtirlermiş. Rivayet edilir ki; Hz. İbrahim oğlu İsmail’i Allaha kurban edeceği sırada gökten kınalı bir koç gönderilir ve bu koçun kurban edilmesi söylenir. Yani kına her zaman kurban olmak ya da edilmek ile ilişkili bir semboldür. Kına her zaman adanmışlıklarla ilişkilendirilmiş o yüzden kına üç şey için yakılır; Kurban edilecek hayvana, asker adaylarına, evliliğe aday herkese. Hepsinin ortak noktası adanmışlıktır.

Kına Gecesi Gelenekleri

Kına Gecesinde Gelin Neden Ağlatılır?

Kına gecesi gelenekleri her yörede farklılıklar gösterebilir ancak birçok ortak payda buluşabiliyoruz. Bunlardan en belirgini kına yakılacak gelin adayının ağlatılmasıdır. Gelin bir sandalyeye oturtulur ve çevresinde ellerinde mumlar ile bekar kızlar döner, dönerken “Kınayı getir aney” veya “Yüksek yüksek tepelere” gibi geleneksel türküler söylenir ve gelinin ağlaması beklenir. Kına gecesinde gelinin neden ağlatıldığı tam bilinmese de bazı rivayetler vardır. Bunlardan biri elbette baba evinden giden kızın hüzünlenmesidir bir diğeri ise gelin ağlayarak gitsin gülerek devam etsin diye gelenekselleşmiştir.

Kına Gecesinde Gelin Neden Ağlatılır

Kına Gecesinde Gelinin Avucuna Neden Altın Koyulur? Damadın Avucuna Da Altın Koyulur Mu?

Kına gecesinde gelinin avcuna kına yakan kişi eğer “Gelin avcunu açmıyor” derse kayınvalide gelinin avcuna kına hediyesi bir altın koyar. Damadın avcuna altın koyulmaz. Daha sonra kına yakılır üstüne altın koyulur ve el kapatılır. Kına tepsisinin içine bozuk para ya da küçük bir altın koyulur ve o kına tepsisinden rast gele misafirlere dağıtılır, altın ya da bozuk para kime denk düşerse onun kısmetinin açılacağına ve hayatının bereketleneceğine inanılır.

kina-gecesinde-gelilin-avucuna-neden-altin-konur

Geline Kınayı Kim Yakar?

Kınanın şans getirdiğine, kına yakılan gelin ve damadın mutlu bir evlilikleri olacağına inanılır. Kına gecesinde gelin adayına kınayı mutlu bir evliliği olan, anne babası hayatta olan acı görmemiş bir kadın tarafından yakılması adettendir. Böylece kınayı yakan kişinin mutluluğu ve şansının gelin adayına geçtiğine inanılır.

Geline Kınayı Kim Yakar

Geline Kına Nasıl Yakılır?

Gecenin en önemli anlarından biri olan kına yakma merasimi başlıyor. Anne babası sağ, mutlu evliliği olan bir aile büyüğü kınayı karıştırdıktan sonra gelin bir sandalyeye oturtulur. Eline mumlar verilmiş genç kadınlar gelinin etrafında dönmeye ve türküler söylemeye başlarlar. Gelinin sağ eline kına yakılır ve bir tülbent ya da mendille sarılıp eldiven takılır. Bazı yörelerde gelinin avuç içleri, ayak parmakları ve ensesine de kına yakılır. Ne kadar uzun süre kınayı yıkamadan tutarsanız o kınanın rengi o kadar koyu olacaktır.

Kına Gecesi İçin Hazırlık Önerileri

Kına Gecesinde Gelin Ne Giyer ve Neden Kırmızı Renk Tercih Edilir?

Kına gecesinde gelinin giydiği geleneksel kıyafet “Bindallıdır.” Genelde kırmızı, bordo, yeşil, lacivert renklerinde gümüş ve altın işlemeler ile bulunuyor. Gelin adayları kına geceleri için kırmızı rengini daha çok tercih ediyorlar. Kırmızı aşk, sevgi ve aidiyeti temsil ettiği için kına gecelerinin olmazsa olmaz rengi diyebiliriz. Eğer siz farklı renkte bir bindallı giymek istiyorsanız model ve rengine karar verdikten sonra aksesuar seçimini yapmanız daha uygun olacaktır. Bindallılar genelde iki parça olur ve içine elbise, şalvar ve üstü giyilebilir. Bazı gelin adayları sadece kına yakılırken bindallı giymeyi tercih ediyor geri kalan zamanda ise yine kırmızı elbiseler tercih edilebilirler kına gecesinin ruhuna uymak için.


Kırmızı Volan Yakalı Balenli Yırtmaçlı Uzun Abiye Elbise

Misafirler Kına Gecesinde Ne Giyebilirler?

Kına gecesi kız tarafının düzenlediği bir eğlencedir. Eğlenceye katılan kadınlar, gecenin ruhuna uygun olarak giyinirler. Gelinin yakın kız arkadaşları nedime elbiseleri giyebilirler. Gelinin annesi ve kayınvalidenin de gelin kadar şık olması beklenir. Geline kına yakacak kişi ailenin yakından akrabası ise ondan da gecenin bütünlüğüne uyması ve abiye giymesi istenir. 

Kına Alışverişinde Neler Alınır

Kına duvağından hediyeliklere kadar kına geceniz için alışveriş listesini sizin için araştırdık tam listeyi sıralıyoruz;

- Bindallı veya kaftan

- Kına elbisesi

- Kına ayakkabısı

- Kına

- Kına duvağı

- Kına tepsisi

- Kına ve çerez sepeti

- Hediyelik kına

- Misafirler için avuç içi kına aksesuarı

- Kına tacı

- Kına tefi

- Kına mumları

- Kına kesesi

- Misafirler için hediyelikler

Kına Alışverişinde Ne Alınır

En Çok Tercih Edilen Kına Gecesi Müzikleri

Kına gecelerinin vazgeçilmez unsurları tabi ki müzik ve kınadır. Şarkılar söylenir, tefler çalınır ve kına yakma merasiminden sonra oyunlar oynanır. Oyunlar yörelere göre değişkenlik gösterebilir. Siz hem klasik hem modern bir kına gecesi hayal ediyorsanız sizin için müzikleri sıralıyoruz.

Yeşim Salkım/Haydi Kızlar Kalkın Göbek Atmaya

- Ankara’nın Bağları

- Oğlan Bizim Kız Bizim

- Kınamı Koydum Siniye

- Kınayı Getir Aney

- Candan Erçetin/Annem

- Kınamı Yoğurdular

- Sezen Aksu/Rakkas

- Candan Erçetin/Vardar Ovası

- Kınamız Var/Eli Zilli

- Geline Bak Geline

- Yüksek Yüksek Tepelere

- Çiftettelli

- Mezdeke/Ya El Yelil

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır