polonya ya gitmek için neler gerekli / Vize işlemleri – genel bilgiler - Türkiyede Polonya - Portal seafoodplus.info

Polonya Ya Gitmek Için Neler Gerekli

polonya ya gitmek için neler gerekli

Polonya Çalışma İzni Nedir, Nasıl Alınır?

Polonya çalışma izni Polonya vatandaşı olmayan bireylerin izin süresi boyunca Polonya’da yasal olarak çalışabilmesine ve çalışma süresi boyunca Polonya’da oturum sağlayabilmesine olanak sağlayan izin türüdür. Polonya çalışma izinleri işverenin ve çalışanın çalışma şartlarına göre farklılık göstermektedir. Polonya’da çalışmak isteyen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Polonya çalışma izni almak için Polonya çalışma vizesine başvurmalıdır.

Polonya’da çalışmak isteyen bireyler istenen şartları sağladıktan sonra ilgili çalışma şartlarına uygun olarak Polonya tarafından verilen D tipi çalışma iznine başvuru yaptıktan sonra Polonya’da çalışabilmektedir.

Polonya’da Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Polonya çalışma izni başvurusu yapabilmek için ilk önce Polonya’da kurulu resmi bir şirket ya da işveren tarafından devlet onaylı iş daveti mektubu alınmış olması gerekmektedir. Bir Polonya kurumu tarafından Polonya çalışma davetiyesi alan bireyler daha sonra Polonya’da çalışmak için uygun olan Polonya çalışma izni türünü seçmelidirler.

Polonya çalışma izni türleri çalışmak isteyen kişinin çalışacağı süre, çalışma şekli, çalışacağı alan ve çalışacağı iş türü gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Polonya çalışma izni başvurusu yapacak olan bireyler Polonya’da çalışacakları şartlara göre uygun Polonya çalışma izni türüne başvuru yapmalıdır, aksi takdirde başvuruları reddedilebilmektedir.

Uygun Polonya çalışma izni türü seçildikten sonra Polonya resmi vize başvuru formu çalışacak kişi tarafından doldurulmalıdır. Polonya vize başvuru formu, Polonya çalışma izni için istenen evraklar ve Polonya çalışma davetiyesi ile bir araya getirildikten sonra Polonya vize başvuru merkezleri aracılığıyla Polonya vizesi başvurusu yapılabilmektedir.

Polonya’da çalışmak için gereken en önemli şart Polonya’da faaliyet gösteren bir firma tarafından işe alınmış olmaktır.Polonya çalışma vizesi için işe alınan firma tarafından imzalı ve kaşeli orjinal davet yazısı gerekmektedir.

Polonya Çalışma İzni için Hangi Evrakları Gereklidir?

Polonya çalışma izni için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Polonya çalışma izni başvuru formu: Başvuru formunda verilen bilgiler doğru ve tutarlı olmalıdır, tarih yazılmış ve imzalanmış olmalıdır.
  • Pasaport: Pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve Polonya çalışma vizesi bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf: Fotoğraflar; 6 aydan daha yeni, özdeş, 35 mm genişlik ve 45 mm yüksekliğe sahip olmalıdır.
  • Sağlık sigortası: Polonya`da planlanan kalış süresini kapsayan, minimum Euro teminatlı sağlık sigortası olmalıdır.
  • Sigortalı olduğunu kanıtlayan belge: Kişinin, seyahat sağlık sigortası yok ise Polonya Sosyal Sigortalar Kurumuna (ZUS) kayıtlı ve sigortalı olduğunu kanıtlayan belge sahibi olunduğunu kanıtlanması gerekmektedir.
  • Şirket davet yazısı: Polonya’da bulunan firmadan kişinin işe alınma niyetini belirten, antetli kağıda yazılmış imzalı ve kaşeli şirket yazısı gerekmektedir. Yazıda imzası bulunan kişinin adı, soyadı ve unvanının bulunması gerekmektedir.
  • Mesleki belge ve sertifikalar: Meslek diploması veya mesleki eğitim ve vasıflarını gösteren belge ve sertifikalar eklenmelidir. ( Bu belgeyi sağlayan resmi kurumlardan alınmalıdır)
  • SGK hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesi: SGK hizmet dökümü barkodlu veya ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. SGK işe giriş bildirgesi son çalışılan işyerine ait olmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: Başvuru yapacak olan kişiye ait imzalı tam vukuatlı nüfus kayıt örneği eklenmelidir. (E-devlet üzerinden alınabilmektedir.)
  • Adli sicil kaydı: Başvuru yapacak olan kişiye ait imzalı adli sicil kaydı eklenmelidir. (E-devlet üzerinden alınabilmektedir.)
  • Askerlik durum belgesi: Başvuru yapacak olan kişinin askerlikten muaf, tecilli ya da askerliğini yapmış olduğuna dair askerlik durum belgesi eklenmelidir.
  • İkametgah belgesi: Türk vatandaşı olmayanlar için Türkiye’den planlanan çıkış tarihine kadar geçerli olmalıdır.
  • Vize fotokopileri: Son 3 yılda verilen Polonya ve diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri gerekmektedir.
  • Vize başvuru ücreti: Polonya çalışma vizesi başvuru ücretinin ödendiğine dair dekont eklenmelidir.

Polonya çalışma vizesi için gerekli evraklar başvuru sürecinin uzamaması için formata uygun ve eksiksiz bir şekilde teslim edilmelidir.

Polonya’da Çalışmak için Kabul Edilen Meslekler Nelerdir?

Polonya`da çalışmak için kabul edilen, yetersiz işçi arzı olan ve iş açığının diğer sektörlere göre daha fazla olduğu sektörlere örnek olarak eğitim, bilişim ve iletişim, teknoloji, sağlık, bilim, mühendislik sektörleri göseafoodplus.infoa’da kabul edilen ve ilgi gören mesleklerin yanı sıra uygun işçilerin bol olduğu ancak talebin düşük olduğu meslekler de mevcuttur; işverenlerin açık pozisyonları doldurmakta sorun yaşamadığı bu sektörlere örnek olarak ormancılık, balıkçılık, giyim sektörü, zanaat işleri ve hizmet sektörü gösterilmektedir.

Polonya’da Çalışma Şartları Nasıldır?

Polonya iş kanunu tarafından Polonya çalışma saatlerinin günde 8 saat olmak üzere haftanın beş günü toplam 40 saati geçemeyeceğini belirtmektedir. Polonya’da asgari ücret 1 Ocak ’den itibaren PLN ( euro) olarak belirlenmiştir. Polonya’da saatlik çalışma ücreti 4 €’dan başlamaktadır.

Polonya’da asgari ücret ile çalışan insanların oranı 3. dünya ülkelerine kıyasla daha azdır. yılındaki Polonya ekonomisinde ortalama maaş PLN ( euro) olarak hesaplanmıştır.

Polonya’da Nasıl İş Bulunur?

Polonya’daki iş teklifleri esas olarak bölge çalışma büroları, Gönüllü İşçi Kolordusu (Ochotnicze Hufce Pracy), özel istihdam büroları, basın ve web portalları tarafından yayınlanmaktadır. Bölge çalışma ofisleri tarafından yayınlanan iş ilanlarına Polonya’da iş aramakla ilgilenen herkes çevrimiçi olarak seafoodplus.info sitesinden ulaşabilmektedir.

EURES (The European Job Mobility Portal) Polonya’da iş tekliflerinin bulunabileceği bir başka seçenektir. Polonya iş ilanları birçok Polonya iş bulma web sitesi üzerinden düzenli olarak yayınlanmaktadır. Eurofound, Publiczne Służby Zatrudnienia (PSZ), seafoodplus.info, seafoodplus.info, seafoodplus.info gibi Polonya iş bulma sitelerinden Polonya iş ilanları incelenebilmektedir. Polonya’da kapsamlı iş ilanı içeren seafoodplus.info, The Warsaw Voice, Życie Warszawy gibi gazeteler de mevcuttur.

Polonya’da hemşire olarak çalışmak isteyen kişiler de belirtilen siteleri ve gazeteleri inceyerek iş bulabilmektedir.

Polonya’da Kaçak Çalışmanın Cezası Nedir?

Polonya’da çalışma izni olmadan çalışmanın hem işveren hem de çalışan için cezaları vardır.

Polonya’da çalışma izni olmayan yabancı uyruklu bireyleri çalıştıran işverenlere ila PLN arasında ceza verilmektedir. Eğer Polonya’daki işveren Polonya’daki yabancı uyruklu bireyleri yanlış yönlendirmek ya da kandırmak sureti ile fayda sağlamak amacıyla çalıştırırsa alacağı ceza PLN ila PLN arasında değişmektedir.

Polonya’da çalışma izni olmadan çalışan yabancı uyruklu bireyler için ise sınırdışı edilme gibi cezalar uygulanmaktadır.

Başarılı! Mesajınız bize gönderildi.

Hata! Mesajınız gönderirken bir hata oluştu.

Online Form

POLONYA ÇALIŞMA VİZESİ D TİPİ BAŞVURU FORMU

Print Friendly, PDF & Email

Vize işlemleri – Genel bilgiler

VİZE TÜRLERİ:

Vize başvurusu yapmadan önce hangi tür bir vize için başvuracağınıza karar vermelisiniz:

Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir. Avrupa Komisyonunun web sitesinde, Schengen ülkelerinde ne kadar kalabileceğinizi hesaplamanızı sağlayan özel bir kalış hesaplayıcısı bulunmaktadır.

Aşağıdaki durumlarda, Schengen vizesi için başvurunuzu Polonya diplomatik temsilciliğinde yapabilirsiniz:

  • Seyahat amacınız nedeniyle Schengen alanında gideceğiniz tek ülke Polonya ise;
  • Schengen alanında birden fazla ülkeyi ziyaret etmek istiyorsunuz, ancak başlıca seyahat amacınız nedeniyle gideceğiniz ülke Polonya ise;
  • Schengen alanında seyahat amacınız nedeniyle gideceğiniz ülke belli değil, ancak Schengen alanına ilk önce Polonya sınırından giriş yapacaksınız.

İstisnai durumlarda, yalnızca belirli Schengen ülkelerinde geçerli olan bir LTV Schengen vizesi düzenlenmesi imkânı da bulunmaktadır.

 

Ulusal Vize (D tipi vize) –  Polonya'da 90 günden daha uzun kalmak istiyorsanız, bu vizeye ihtiyacınız olacaktır. Ulusal vizenin geçerlilik süresi 1 yılı geçemez. İltica ve geri dönüş kapsamında başvurusunda bulunmanız veya Polonya Kartının size tanıdığı haktan faydalanmanız durumunda ulusal vize başvurusunu seçmelisiniz.

 

Havaalanı Transit Vizesi (A tipi vize) Yalnızca Schengen bölgesinde bulunan bir havalimanının uluslararası bölgesinden geçiş yapmayı ve aşağıdaki ülkelerden birinin pasaportunu kullanarak seyahat etmeyi planlıyorsanız bu vizeyi seçin:

Afganistan, Bangladeş, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Eritre, Etiyopya, Gana, İran, Irak, Nijerya, Pakistan, Somali, Sri Lanka.

 

AB VATANDAŞLARININ AİLE ÜYELERİ İÇİN BASİTLEŞTİRİLMİŞ VİZE PROSEDÜRÜ:

Bu prosedürden kimler faydalanabilir:

UNUTMAYIN: Bu prosedür yalnızca Polonya vatandaşlığı olmayan veya Polonya'da kalıcı olarak ikamet etmeyen AB vatandaşlarının aile üyeleri için geçerlidir.

AB vatandaşları kimlerdir:

  • AB Üye Devletleri vatandaşları,
  • İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre vatandaşları.

AB vatandaşlarının aile üyeleri kimlerdir:

  • Eşler,
  • AB vatandaşının ilgili üye devletin yasasına dayanarak kayıtlı partnerlik yaptığı partneri – söz konusu ülke yasalarının resmi partnerlik ve evlilik eşitliğini tanıması şartıyla,
  • AB vatandaşının, eşinin veya partnerinin bakmakla yükümlü olduğu 21 yaşın altındaki çocuklar.

Size faydası nedir:

  • Vize başvurusu ücretsizdir,
  • Vize başvurusu, konsolosluk tarafından önceden kayıt yapılmasına gerek olmaksızın alınmaktadır.

Talep edilen belgeler:

  • Doldurulup imzalanmış vize başvuru formu (seafoodplus.info adresinde doldurulacaktır)
  • Yeni çekilmiş, 3,5 x 4,5 cm ebadında renkli vesikalık fotoğraf,
  • Geçerli pasaport,
  • AB vatandaşıyla evliliği veya partnerliği onaylayan belge,
  • AB vatandaşıyla birlikte gidildiğini ya da onun yanına gidileceğini gösteren belge.

Vize talebinin reddi:

Vize reddi kararı sadece aşağıdaki hallerde verilir:

  • Başvuru sahibinin Polonya’da bulunması istenmeyen yabancılar listesine alınması,
  • Vize makamının başvuru sahibinin Polonya Cumhuriyeti sınırları içinde bulunmasının devlet savunması ve güvenliği ya da kamu güvenliği ve düzeni veya kamu sağlığı açısından bir tehlike doğurma ihtimali olduğu yönündeki değerlendirmesi.

Vize talebinin reddi konsolosun kararıyla olur. Ret kararına Dışişleri Bakanlığı’na başvurularak itiraz edilebilir.

 

BİYOMETRİ İŞLEMLERİ:

Vize başvurusunda bulunan kişilerin biyometrik veri işlem kaydı yaptırması gerekir: ulusal vize başvurusunda fotoğraf ve Schengen vize başvurusunda ise fotoğraf ve parmak izi.

Son 59 ay içerisinde bir Schengen vizesi başvurusu yaptıysanız ve parmak izleriniz alındıysa, tekrar parmak izi vermeniz gerekmez- verileriniz sistemden otomatik olarak aktarılır.

Aşağıda belirtilen kişiler parmak izi işleminden muaftır:

  • 12 yaşın altındaki çocuklar;
  • Parmak izi alınması fiziksel olarak imkânsız olan kişiler (örneğin parmak eksikliği veya geçici yaralanma vb. nedenlerden dolayı);
  • Resmi bir amaçla davet edilmeleri halinde, devlet veya hükümet başkanları, ulusal hükümet üyeleri ve beraberindeki eşleri ile resmi heyet üyeleri;
  • Resmi bir amaçla davet edilmeleri halinde, kral veya ailesinin rütbece önemli üyeleri.

 

KİŞİSEL BİLGİLER:

Vize Bilgi Sisteminde (VIS) işlenen verilerin Ulusal Bilgi Sistemi tarafından kullanılmasından sorumlu makam, Emniyet Genel Müdürlüğü Ulusal Bilgi Sistemi Merkezi Teknik Organıdır. Kurum adresi: ul. Puławska /, Varşova.

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin şikâyetler, Kişisel Verilerin Korunması Genel Müfettişliği tarafından değerlendirilir. Kurum adresi: ul. Stawki 2, Varşova.

 

YASAL DAYANAK:

14 Temmuz tarihli, Avrupa Birliği Üyesi Ülke Vatandaşlarının ve Aile Üyelerinin Polonya Cumhuriyeti Topraklarına Girişleri, Kalışları ve Çıkışlarına İlişkin Kanun (Resmî Gazete: 11 Ağustos , müteakip değişiklikleriyle Sıra No: ) [1].

12 Aralık tarihli Yabancılar Kanunu (Resmî Gazete: 30 Aralık , müteakip değişiklikleriyle Sıra No: )

25 Haziran tarihli Konsolosluk Kanunu (Resmî Gazete: 31 Ağustos , Sıra No: ).

Polonya Turistik Vize

Polonya Turist Vizesi

Polonya turist vizesi, Polonya’yı turistik amaçla bir tur şirketi veya bireysel organizasyonuyla ziyaret etmek isteyenlerin başvurması gereken vize tipidir. Polonya turist vizesi Schengen C vize kategorisindedir. 

Polonya Schengen Bölgesi dahilindedir. Polonya turistik vizesine sahip olan kişiler Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan’da vize süresi dahilinde serbest dolaşım hakkına sahip olur. Schengen vize başvurularında çocukların da şahsen vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Daha önce aldığı Schengen vizelerinde VIS ibaresi bulunmayan başvuru sahiplerinin Polonya Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize başvuru merkezi aracılığıyla parmak izi vermesi gerekmektedir. 12 yaşının altındaki çocuklar parmak izi prosedüründen muaftırlar. 18 yaş altındaki çocuklar başvurularını ancak ebeveynlerinden biri ya da yasal vasi ile birlikte yapabilir.

Avrupa Birliği Konseyi’nin Vizeye ilişkin Topluluk Yasasının / sayılı tüzüğü uyarınca, Polonya Schengen vize başvuruları planlanan seyahat tarihinden en az 15 gün öncesinden tamamlanmalıdır. 

Hususi pasaport sahipleri Polonya'da 90 günü geçmemek kaydıyla vize prosedüründen muaftırlar. 13 Temmuz 'da Avrupa Parlamentosu tarafından verilen kararla 6 yaşından küçük çocuklar; eğitim amacıyla Polonya'ya seyahat edenler; 28 Eylül Avrupa Parlamentosu ve Konseyi'nin / nolu kararıyla kısa süreli vize rejimleri Schengen bölgei ülkeleri tarafından kolaylaştırılacak olan üçüncü dünya ülkelerinden bilimsel araştırma amacı ile seyahat eden araştırmacılar, kar amacı gütmeyen organizasyonlar aracılığıyla düzenlenen seminer, sportif, kültürel etkinliklere katılan 25 yaşının altındaki başvuru sahipleri vize ücretinden muaftır. 

Polonya Vize Ücreti Ne Kadardır?

Kısa süreli seyahatler için Polonya vize ücreti TL'dir. Polonya Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize hizmet servisinin komisyon ücreti de vize harç ücretine eklenmektedir. Polonya Schengen vize ücretleri başvuru sırasında nakit olarak ödenmektedir. Polonya vize başvurusunun reddedilmesi durumunda veya başvuru sahibinin herhangi bir fikir değişikliği durumunda  vize ücreti iade edilmemektedir.  Polonya vize başvuruları hakkındaki tek karar yetkisi Polonya Konsolosluğuna aittir. 

Polonya Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nedir?

Polonya Konsoloslukları tarafından istenmekte olan Polonya turistik schengen vizesi gerekli belge listesi aşağıdaki gibidir;

seafoodplus.infoa vize başvuru formu

*Polonya Konsolosluğu tarafından hazırlanmış Polonya Schengen vize başvuru formu kişinin eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgileriyle doldurulmuş olmalıdır.

Polonya Turistik Vize


2. Pasaport 

Polonya Konsolosluğu Schengen vize başvurusunda kullanılacak olan pasaportlarda aşağıdaki kriterleri aramaktadır;

* Polonya turistik vize başvurularında kullanılacak Pasaportların en az iki sayfasının boş olması gerekir.

* Pasaportun son on yıl içerisinde düzenlenmiş ve deforme olmamış olması zorunludur. Yıpranmış ya da eski pasaportla (Lacivert) başvuru yapılıp, vize alınmış olsa dahi ülkeye girişiniz kabul edilmeyebilir. 

* Pasaportların seyahatinizin bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olmalıdır. 


3. 2 adet Biyometrik Fotoğraf 

*Polonya Konsolosluğunun istediği biyometrik fotoğraf ebatları 35x45 mm' dir.

*Polonya turistik vize başvuru sahibinin güncel halini temsil etmesi gerekir.

*Maksimum son üç ay içerisinde çekilmiş olması gerekir.

*Fotoğrafın arka fonu beyaz, kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir ülkenin vize işleminde kullanılmamış olması gerekir.

 

4. Tam vukuatlı nufus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi:

*Polonya Schengen vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği orijinal belge olarak beyan edilmelidir.

* Ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi

 

5. Kişinin maddi durumunu ispat eden belgeler:

*Polonya turistik vize işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık maaş bodroları, bağlı bulunulan kurum tarafından kaşe atılarak ıslak imzalı bir şekilde hazırlanmış olması gerekir.

*Polonya Turist vizesi işlemlerinde bulunacak kişinin son 3 aylık aktif banka hesap özeti. Kişinin şahsi banka hesap özeti son 3 aylık aktif banka hesap hareketlerini içermeli, en az TL bakiyesi olması sağlanmalı ve banka ıslak imza, kaşe ve banka imza sirküleri ile birlikte hazırlanmış olması gerekir.

*Ayrıca Polonya vize işlemlerinde bulunacak kişi adına varsa tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri ve kredi kartı ekstreleri vize başvuru belgeleri arasında bulundurulmalıdır.

6. Polonya Schengen vize başvurusunda bulunacak kişinin vize talep dilekçesi;

*Polonya Schengen vize başvurusunda bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumun ya da çalışmakta olduğu şirketin antetli kağıdına işveren veya şirket yetkilisi tarafından Polonya Konsolosluğuna/Elçiliğine hitaben yazılmış olmalıdır. Polonya Konsolosluklarına veya Elçiliğine yazılacak dilekçe, İşveren veya şirketin imza atma yetkisi bulunan kişi tarafından kaşe ve ıslak imza atılarak hazırlanmış olması gerekir.

*Polonya Konsolosluğunu hitaben yazılacak olan vize talep dilekçesi; vize başvuru sahibinin meslek ve görev bilgilerini, maaş bilgilerini, Polonya'ya ya gerçekleştirecek olduğu seyahatin tarih aralıklarını ve söz konusu seyahatin kim tarafından finanse edileceği bilgilerini içermelidir. 

* Polonya Schengen vizesi alacak olan kişi İşveren ise; 

şirketinin antetli kağıdına yukarıda belirtilmiş dilekçe içeriklerini göz önünde bulundurarak kendi adına hazırlaması gerekir.

* Polonya Turistik Schengen vizesi alacak olan kişi Emekli ise; 

yukarıda belirtilmiş dilekçe içerik bilgilerini beyan ederek Konsolosluğa hitaben şahsen yazması gerekir.

*Polonya Schengen vizesi alacak olan kişi Devlet Dairesi çalışan ise;

 bağlı bulunduğu kurumun antetli kağıdına, ıslak imza ve mühürlü şekilde hazırlamalıdır.

*Kişinin varsa diğer Schengen ülkelerine olan seyahatinin detaylarını açıklayan dilekçe olması gerekir.

*Polonya vize müracaatında bulunacak kişi eğer, Polonya seyahati sonrası 2. veya 3. Schengen ülkelerine direk olarak seyahat edecek olması halinde bu seyahatlerine dair tarih ve seyahat içeriklerinin bilgisini beyan etmesi gerekir.

seafoodplus.infoşinin  bağlı bulunduğu kuruma ait bilgileri doğrulayan belgeler;

*Vergi levhası; Polonya vize müracaatında bulunulacak yıldan bir önceki yıla ait vergi beyanı bilgilerini içermelidir. 

*Faaliyet belgesi; Polonya vize müracaatında bulunacak kişinin son 3 yıl içerisinde almış olduğu herhangi bir Schengen vizesi yok ise, bağlı bulunduğu kuruma ait faaliyet belgesinin aslı güncel tarihli olarak ibraz edilmelidir.

*Şirketin imza sirküleri ; Polonya turistik vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda imza atma yetkisi olan kişilerin imzalarını gösterir.

*Şirketin ticaret sicil gazetesi; Polonya Schengen vize işlemlerinde bulunacak kişinin bağlı bulunduğu kurumda isim ve unvan değişikliği var ise Sicil gazete bu bilgileri içermelidir.

 

8. Kişinin çalıştığını gösteren belgeler; 

Polonya vize müracaatında bulunacak kişilerin

*SGK işe giriş bildirgesi,

*SGK hizmet dökümü,

*Bağlı bulunulan kurumdan alınacak, şirketin antetli kağıdına işveren tarafından düzenlenmiş, kaşe ve ıslak imzası bulunan resmi izin belgesi olması gerekir.

 

seafoodplus.infoa'ya seyahatin amacını içeren ve gidilecek bu ülkede seyahatin amacını destekleyecek bilgilerin gösterilmesi:

*Polonya vize işlemlerinde bulunacak kişilerin Polonya’da konaklama gerçekleştireceği yere ait bilgiler.Polonya turistik vize başvuruları için yapılacak hotel rezervasyonları kişinin Polonya'da bulunacağı tarihleri içermelidir.

*Polonya dönüş veya seyahate devam edileceğini destekleyen belgeler. Polonya vize işlemlerinde bulunacak kişinin Polonya ülke sınırlarına giriş ve çıkış bilgilerini içeren belgeler

*Polonya turistik vize işlemlerinde bulunacak kişinin Polonya seyahatinin içeriği ticari veya ziyaret içerikli olacak olması halinde Davetiye belgesi.

*Polonya vize işlemlerinde bulunacak kişi eğitim amaçlı Polonya seyahat gerçekleştirecek olması halinde, hukuki münasebet, eğitim alınacak okula ödenen miktara dair belgeler ve varsa okula kayıt belgeleri mevcut olması gerekir.

*Polonya vize işlemlerinde bulunacak kişi, sağlık ve tedavi maksadıyla bu ülkeye seyahat gerçekleştirecek olması halinde kişinin Polonya’da tedavisini gerçekleştirecek kurumun kabul belgesi ve vize başvuru sahibinin Polonya’da tedavi olmasını öneren geçerli, orijinal heyet raporu gerekmektedir.

 

Polonya Schengen turistik vizesi için gerekli acil tıbbi bakım, hastane tedavisi ve sağlık nedenleri için hazırlanmış belge;

*Polonya vize işlemlerinde bulunacak kişinin Polonya'da kalış süresini kapsayan, tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az Euro teminata sahip orijinal seyahat sağlık sigortası.

 

Aşağıdaki ünvanlara sahip olan kişilerin ek olarak hazırlaması gereken belgeler şöyledir;

Polonya turistik vizesi alacak kişi Emekli ise;

*Emekliğini gösteren belgeler. (Emekli maaş cüzdanı, emeklilik kartı fotokopisi, emekli olunmuş kurumdan alınan yazı)

Polonya turistik vizesi alacak kişi memur ise;

*Bağlı bulunulan kurumun antetli kağıdına hazırlanmış resmi izin belgesi, oda sicil kaydı ve diğer kurum belgeleri

Polonya turistik vizesi alacak kişi öğrenci ise;

*Güncel tarihli orjinal öğrenci belgesi olması gerekir.

Polonya turistik vizesi alacak kişi çiftçi ise;

*Bağlı bulunulan ziraat odasından alınmış ziraat sicil kaydı, kişinin varsa ekili olan tarım alanı ve topraklarına dair belgeler gerekmektedir.

 

Polonya Turistik vizesi almak için aşağıdaki özel durumlara sahip kişilerin ek olarak hazırlaması gereken evraklar:

*Polonya turistik vizesi alacak kişi 18 yaşından küçük ise, annesi veya babası yahut ikisinden birisi ile seyahat edecek olması halinde ebeveynler tarafından imzalanmış, noter onaylı orijinal muvafakatname belgesini ibraz etmesi gerekir.

*Polonya turistik vize alacak kişi TC ikamet izni sahibi yabancı uyruklu ise, en az son 6 ay geçerliliği bulunan TC oturma izni belgesi fotokopisi olmalıdır.

*Polonya turistik vizesi alacak kişi başka Schengen ülkelerine seyahat edecek ise, seyahat edecek olduğu diğer Schengen ülkelerine ait konaklama ve ulaşım bilgilerini vermesi gerekir.

*Pasaport fotokopileri, Polonya vize işlemlerinde bulunacak kişinin varsa eski pasaportunda bulunan kimlik bilgilerini içermekte olan kısmın fotokopisi, daha önce almış olduğu Schengen vizelerinin fotokopileri gerekmektedir.

Polonya Turistik Vize

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir