vfs isviçre / VFS Global Nedir? Ne İş Yaparlar?

Vfs Isviçre

vfs isviçre

seafoodplus.info

Soru 2:   Hollanda Pasaportu / Hollanda kimlik kartı başvurusu için randevu alamıyorum. Randevu almaya çalıştığımda 'uygun tarih yok' mesajını alıyorum. Ne yapmalıyım?

Cevap 2:   Istanbul; [email protected] e mail uzerinden randevunuzu oluşturabilirsiniz.        

                        Ankara: [email protected] email üzerinden randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Soru 3:   Hollanda Pasaportu / Hollanda kimlik kartı başvurumun durumu hakkında bilgi almak istiyorum.

Cevap 3:   Hollanda Pasaportu / Hollanda kimlik kartı başvurunuzun durumu hakkında bilgi almak icin [email protected] veya [email protected] adresine mail atmanızı rica ederiz.

Soru 4:    Randevumu onaylayan bir e-mail almadım. Randevumun devam edip etmediğinden nasıl emin olabilirim?

Cevap 4:   Randevu sisteminde Hollanda pasaportu / Hollanda kimlik kartı başvurusu için  randevunuzun görünüp görünmediğini öğrenmek üzere [email protected] veya [email protected] adresinden teyit alabilirsiniz.

Soru 5:   Hollanda'da yaşıyorum ve Türkiye'de Hollanda pasaportumu/kimlik kartımı kaybettim. Bir an önce Hollanda'ya dönmeliyim. Ne yapmalıyım?

Cevap 5:   Türkiye'de Hollanda pasaportunuzu / Hollanda kimlik kartınızı kaybettiyseniz ve bir an önce Hollanda'ya dönecekseniz talebinizle ilgili olarak [email protected] veya [email protected] adresine bir mail atmanızı rica ederiz.

Soru 6:   Ben Hollanda vatandaşıyım ve Türkiye'de evlenmek istiyorum. Bekarlık belgesi almak (VOB) istiyorum. Bu evrakı nasıl temin edebilirim

Cevap 6:   Bekarlık belgesi (VOB) başvuru için [email protected] veya

[email protected] adresine mail atmanızı rica ederiz.

Soru 7:   Ben Hollanda vatandasiyim ve Türkiye'de evlenmek istiyorum. Daha önce hiç Hollanda'da yaşamadım. Evlenme ehliyet belgesi almak için ne yapmaliyim?

Cevap 7:   Evlenme ehliyet belgesi başvuru için [email protected]  veya

[email protected]  adresine mail atmanızı rica ederiz.

Soru 8:   Hollanda vatandaşı olmak istiyorum. Nasıl Hollanda vatandaşı olurum?

Cevap 8:   Hollanda vatandaşı olmak üzere başvurular hakkında bilgi almak için [email protected] veya [email protected] adresine mail atmanızı rica ederiz. Detaylar için bkz: seafoodplus.info

Soru 9:   Imza tasdiki yaptırmak istiyorum.

Cevap 9:   Hollanda vatandaşlarının imza tasdiki işlemi belli durumlarda tarafımızca yapilabilmektedir. Bunun için imza tasdiki yaptırmak istediğiniz evrakı [email protected] veya [email protected] adresine göndermenizi rica ederiz.              

Diğer sorular

Soru 1:   Hollanda'dan emekli maaşımla ilgili bir sorum var.

Cevap 1:   Hollanda'da emekli maaşınızla ilgili sorularınız için [email protected]  adresine mail atmanızı rica ederiz.

Soru 2:   DigiD uygulaması hakkında bir sorum var.

Cevap 2:   DigiD uygulaması ile ilgili sorularınız için [email protected] adresine mail atmanızı rica ederiz.

Soru 3:   Uyum sınavıyla ilgili bir sorum var.

Cevap 3:   Uyum sınavıyla ilgili sorularınız için[email protected] adresine mail atmanızı rica ederiz.

Soru 4:  Türkiye'de yaşıyorum ve Hollanda ehliyetimin (neredeyse) süresi doldu. Hollanda ehliyetimi nasıl yenileyebilirim?

Cevap 4:   Hollanda ehliyet işlemleriyle ilgili olarak Hollanda’’da RDW (seafoodplus.info) ve/veya Turkiye’de Nüfus Müdürlüklerinden bilgi almanızı öneririz.

Soru 5:   Hollanda'ya giriş için Korona / PCR  ile ilgili hangi kurallar geçerlidir?

Cevap 5:   Hollanda'ya giriş için korona / PCR ile ilgili güncel bilgileri asağıdaki linkte bulabilirsiniz:

Information from the government of the Netherlands seafoodplus.info

seafoodplus.info

Soru    MVV randevumu onaylayan bir e-mail almadım. Randevumun devam edip etmediğinden nasıl emin olabilirim?

Cevap    Randevu sisteminde MVV randevunuzun görünüp görünmediğini öğrenmek üzere [email protected] veya [email protected] adresinden teyit alabilirsiniz.

Soru    Schengen vize başvurumun reddine istinaden yapmıs olduğum itirazla ilgili gelişme olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

Cevap    Schengen vize başvurunuzun reddine istinaden yapmış olduğunuz itirazla ilgili gelişme olup olmadığını öğrenmek üzere [email protected] veya  

[email protected] adresine mail atmanızı rica ederiz.

Soru    Hollanda’da egitim görmek istiyorum. Nasıl bir oturum başvurusu yapmam gerekiyor?

Cevap    Hollanda’da 3 aydan uzun süreli Erasmus dahil tüm eğitim oturum başvurularının Hollanda’daki ilgili okul/kurum tarafından IND’’ye (seafoodplus.info) yapılması gerekmektedir; dolayısıyla bu süreç Turkiye’de başlatılamayıp ancak Hollanda’da başlatılmaktadır.

Soru    3 aydan daha kısa süreli eğitim/training/staj/kültürel amaçlı vize başvurusu yapmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Cevap    3 aydan daha kısa süreli eğitim/training/staj/kültürel amaçlı vize başvurusu yapmak istiyorsanız Schengen vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. Bunun için gerekli belgeleri ve randevu ile ilgili bilgileri  asağıdaki linkte bulabilirsiniz:

VFS Global’e Hoş Geldiniz

Vize pazarı 3 yabancının elinde, iki Türk şirketi ortaklıkla girdi

Türkiye&#;de vize işlemlerinin özel sektör eliyle yapılması 10 yıllık sürede milyon dolarlık bir pazar oluştururken, sektörde Türkiye&#;den Koç Holding şirketi Setur ve Gateway yabancılarla ortaklıklar kurarak faaliyet gösteriyor.

 

&#;STANBUL - Vize pazar&#; büyüyor. Y&#;lda yakla&#;&#;k 4 milyon ki&#;iye vize verilmesiyle olu&#;an milyon liral&#;k pazarda pastan&#;n ço&#;u yabanc&#;lara gidiyor. &#;sveç men&#;eli VFS Global, Amerikal&#; WordBridge ve &#;talyan &#;data, vize pazar&#;n&#;n en büyük oyuncular&#;. Türkiye'den de Koç &#;irketi Setur ve Gateway, yabanc&#;larla ortakl&#;klar kurarak vize pazar&#;na girmi&#; durumda. 
Vize i&#;lemlerinin özel sektör &#;irketleri taraf&#;ndan yap&#;lmas&#;, y&#;l&#;nda, ABD'de &#;kiz Kuleler'e yap&#;lan sald&#;r&#;dan sonra ba&#;lam&#;&#;t&#;. &#;imdi bu sektörün en büyüklerinden biri durumuna gelen VFS Global, Hindistan'da ABD vize i&#;lemlerini alm&#;&#;t&#;.
Vize i&#;lemlerinin özel sektör eliyle yap&#;lmas&#;, Türkiye'de de ABD'dekine benzer bir olaydan, &#;ngiltere'nin &#;stanbul Konsoloslu&#;u'na y&#;l&#; sonunda yap&#;lan sald&#;r&#;dan sonra ba&#;lad&#;. Bu olaydan sonra &#;ngiltere, Türkiye'de vize i&#;lemlerini outsource yapma karar&#; ald&#;. Birkaç firmayla deneme yapt&#;. Sonunda uluslararas&#; &#;irket WordBridge'le Koç &#;irketi Setur'un ortakl&#;&#;&#;nda karar k&#;ld&#;. Türkiye'den &#;ngiltere vizelerinin önemli bir k&#;sm&#;n&#; halen bu &#;irket veriyor.
11 Eylül etkili oldu
Vize i&#;lemlerinin özel sektör &#;irketleri taraf&#;ndan yap&#;lmas&#;n&#;n yolunu açan, yaln&#;zca güvenlik kayg&#;lar&#;yla devletlerin bu i&#;i elçilik ve konsolosluk binalar&#;ndan uzakla&#;t&#;rma aray&#;&#;&#; de&#;il. Ayn&#; zamanda konsolosluklar&#;n çok fazla say&#;da personel istihdam etmelerinin gerekmesi, ciddi mali yük sorunu yarat&#;yor. Bu durum kar&#;&#;s&#;nda birçok ülke vize i&#;lemlerini birçok ülkede özel sektöre açm&#;&#; durumda. Türkiye'de de benzer bir geli&#;me ya&#;an&#;yor.
&#;sviçre men&#;eli VFS Global yerli orta&#;&#; GateWay ile bütün ülkelere y&#;lda bin, WorldBridge yerli orta&#;&#; Koç &#;irketi Setur ile sadece &#;ngiltere için y&#;lda 90'bin vize veriyor. Yetkililer, vize arac&#;l&#;k acenteleri arac&#;l&#;&#;&#;yla y&#;lda yakla&#;&#;k bin vize verebilme kapasitesi yarat&#;ld&#;&#;&#;n&#;, bu say&#;n&#;n yurtd&#;&#;&#;na giden yolcu art&#;&#;&#; ve di&#;er konsolosluklar&#;n da kat&#;l&#;m&#;yla daha da artabilece&#;ini ifade ediyor. 
Pazar gittikçe büyüyor
Özel sektörün vize i&#;indeki pay&#; giderek art&#;yor. Sektör yetkililerine göre Türkiye'de y&#;lda, 6 - milyon ki&#;i yurtd&#;&#;&#;na ç&#;k&#;yor. Bunlardan vize almas&#; gerekmeyenler ve vizesiz giri&#;ler dü&#;üldü&#;ünde yakla&#;&#;k 4 milyon vize i&#;lemi yap&#;l&#;yor. Bu i&#;lemlerde yetkili resmi acenteler ortalama 20 ila 30 euro aras&#;nda hizmet bedeli al&#;yor. Buna göre hesapland&#;&#;&#;nda y&#;lda ortalama - milyon euro'luk ( - milyon lira) bir pazar olu&#;uyor. Özel sektör 4 milyon vize i&#;leminden &#;imdilik bin kadar&#;n&#; yaparak, yakla&#;&#;k 40 milyon lira ciro gerçekle&#;tiriyor. 
&#;&#;adam&#;na özel hizmet: Premium Lounge Service
[PAGE]
&#;&#;adam&#;na özel hizmet: Premium Lounge Service
Sektörün yeni trendi ise, "Benim için 5 dakika bile önemli" diyen i&#;adamlar&#;na yönelik. Bu alanda 'Premium Lounge Service' uygulamas&#; var. VFS global geçen y&#;l ba&#;latt&#;&#;&#; bu uygulama, vale hizmetini de içeriyor. VFS Global'den Halis Ali Çakmak ile vize arac&#;l&#;k hizmetlerini, vize pazar&#;n&#; ve vizelerin kald&#;r&#;lmas&#; tart&#;&#;mas&#;n&#; konu&#;tuk
 -Türkiye'de kaç vize &#;irketi var?
Biz &#;sviçre men&#;eli, merkezi Londra'da olan VFS Global ve Gateway Management, yani Türkiye'deki lokal firmam&#;z&#;n ortakl&#;&#;&#; ile yap&#;yoruz. VFS Global dünyada bu i&#;in lideri.
Biz 'da VFS Türkiye'de ortak operasyon yapma karar&#; ald&#;k. 'da faaliyete geçtik. Yakla&#;&#;k 10 devletle resmi olarak çal&#;&#;&#;yoruz. VFS Global'in 2 bin 'den fazla çal&#;&#;an&#;, 41 devletle, 87'den faza ülkede ofisi var. 'den bu yana dünyada 52 milyon bin vize servisi verdi. Türkiye'de y&#;l&#;nda verdi&#;imiz vize say&#;s&#; bini a&#;m&#;&#;t&#;r. Bu y&#;l bini bulmas&#;n&#; bekliyoruz. VFS gibi uluslararas&#; boyutu olan WorldBridge var. Yerli orta&#;&#; Setur'la &#;ngiltere'yi yap&#;yorlar. Bunun d&#;&#;&#;nda &#;data, &#;talyan aile &#;irketi var. Onlar da &#;talya'y&#; Hollanda'y&#; ve son dönemde Almanya'y&#; ald&#;lar.
-&#;lk ne zaman outsourcing ba&#;lad&#;? 
&#;lk kez 'de &#;kiz Kuleler'e sald&#;r&#;, güvenlik unsurlar&#;n&#; ortaya ç&#;kard&#;. VFS Global ilk defa Amerikal&#;lar için Hindistan'da bu çal&#;&#;may&#; ba&#;latt&#;. Konsolosluklar&#;n çal&#;&#;ma &#;artlar&#;, k&#;s&#;tl&#; eleman say&#;lar&#; veya k&#;s&#;tl&#; çal&#;&#;ma saatleri vize ba&#;vurular&#;n&#; s&#;n&#;rl&#;yordu. Talep çok yüksek, buna kar&#;&#;l&#;k veremeyince outsourcing yolunu seçtiler. Asl&#;nda iyi bir arac&#; kurum seçildi&#;inde son derece güzel bir &#;eyÖ Hem konsolosluk için hem ba&#;vuru sahibi için çok büyük bir rahatl&#;k.
-Türkiye'de nas&#;l ba&#;lad&#;?
Türkiye'de ilk defa y&#;llar&#;nda &#;ngiltere'nin çabalar&#;yla ve öncülük etmesiyle ba&#;lad&#;. &#;stanbul'da &#;ngiltere Konsoloslu&#;u'na bombalama olay&#; oldu. &#;ngiltere Türkiye'de bu olay&#;n ard&#;ndan outsource yapmak istiyorum dedi. Birkaç firmayla denedi. Sonunda uluslararas&#; bir firmay&#; Türkiye'ye davet ederek lokal bir firmayla bu i&#;i yapmaya ba&#;lad&#;lar. Böylece bu i&#; daha çok gündeme gelmeye ba&#;lad&#;. 
- 'Outsource firmalar&#;' k&#;sa süreli mi vize veriyorlar sadece?
Her ülkenin kendi anla&#;malar&#; var. Baz&#; ülkeler daha fazla i&#; yükünü outsourcing firmalar&#;na aktar&#;yor. Ama genelde k&#;sa tatil, business i&#; vizeleri, ö&#;renci vizeleri, çok nadir aile birle&#;im veren ülkelerde var. Burada hemen &#;unu belirtelim resmi vize ba&#;vuru merkezleri asla vizenin ve vize süresinin verilmesi konusunda karar verici merci de&#;ildir tüm karar ilgili ülkenin konsolosluk departmanlar&#; taraf&#;ndan süratle de&#;erlendirilip verilmektedir.
-Vizede son geli&#;meler nelerdir?
Art&#;k çok k&#;sa bir sürede 1 veya iki y&#;l içinde tüm AB ülkeleri biyometrik sisteme geçecek. Arac&#; kurumlar ars&#;nda ilk defa bu hizmeti Fransa'ya biz vermeye ba&#;lad&#;k. Özellikle i&#;adamlar&#; çok yo&#;un vizeye ihtiyaç duyuyorlar. Bundan dolay&#; Fransa art&#;k herkesin bireysel ba&#;vurusunu istiyor. 10 dakika gibi bir sürede i&#;lemler bitiyor. &#;&#;adamlar&#; bizim için 5 dakika bile önemli diyorlar biz onlar için zaman kaybetmesinler diye 'Premium Lounge Service'i geçen y&#;l açt&#;k. Yayg&#;nla&#;&#;yor. &#;&#;adamlar&#;n&#; oldukça rahatlatt&#;. &#;nsanlar &#;oförleriyle kap&#;n&#;n önüne kadar geliyor ve hemen gitmek istiyorlar biz onlara 'vale hizmeti' veriyoruz. Turkcell'in patronu geldi, &#;a&#;&#;rd&#;. Böyle bir yer var m&#;yd&#;, dedi. Çok çabuk oldu i&#;lerim diye.
Bu konularda ilginizi çekebilir

Lüksemburg'a vize

Türkiye dahil olmak üzere, vatandaşları vizeye tabi/muaf olan ülkeler listesi:

seafoodplus.info

 

Kişisel bilgilerin kısa süreli vize başvuru esnasında Vize Bilgi Sistemi (VIS) tarafından işlenmesiyle ilgili bilgi


 

Kişisel bilgilerin Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı Göç Dairesinde göçle ilgili süreçlerde işlenmesiyle ilgili haklarınız

 

LÜKSEMBURG VİZESİNE NASIL BAŞVURULUR

Başvurular Ankara’daki Lüksemburg Büyükelçiliği’ne ve VFS Global’in Ankara, İstanbul, İzmir ve Gaziantep'deki ofislerine yapılabilir.

 

Büyükelçiliğe başvuru yapacak kişilerin Büyükelçiliği arayarak vize başvuru randevusu almaları gerekmektedir. Parmak izleri Büyükelçilikte alınacaktır.

Büyükelçilikle temasa geçmek için:

Adres: Reşit Galip caddesi no: 70/2 GOP Ankara TURKEY

Tel: (+90) 14 14
Konsolosluk çalışma saatleri:
Pazartesiden Cumaya : -

E-mail: [email protected]

Büyükelçilik Türkiye’deki resmi tatil günlerinde kapalıdır.

 

VFS Global’in Ankara, İstanbul, İzmir ve Gaziantep ofislerine başvuru yapacak kişiler VFS Global çağrı merkezini arayarak başvuruları ile ilgili bilgi alabilirler. Parmak izleri VFS Global ofislerinde alınacaktır.

 

VFS Global Ankara ofisiyle temasa geçmek için:

Adres: İşçi blokları mah. Muhsin Yazıcıoğlu Cd. No 57/A - Regnum Sky Tower  Çankaya/Ankara TURKEY

Tel: (+90) 58 09

Çalışma saatleri : Pazartesiden Cumaya : -

VFS Global İstanbul ofisiyle temasa geçmek için:

Adres: Hacıahmet Mahallesi, Kurtuluş Deresi Caddesi No 29 Dolapdere/Beyoğlu /İstanbul TURKEY (14 Mayıs 'dan itibaren)

Tel: (+90) 58 09

Çalışma saatleri : Pazartesiden Cumaya : -

VFS Global İzmir ofisiyle temasa geçmek için:

Adres: Akdeniz Mah. Akdeniz Cad. No:1/C Reyent İş Hanı Pasaport Konak Izmir TURKEY

Tel: (+90) 58 09

Çalışma saatleri : Pazartesiden Cumaya : -

VFS Global Gaziantep ofisiyle temasa geçmek için:

Adres:  İncili Pınar mah. 7 Nolu seafoodplus.infoa İş merkezi Altı Şehitkamil Gaziantep TURKEY

Tel: (+90) 58 09

Çalışma saatleri : Pazartesiden Cumaya : -

seafoodplus.info

Yaşanan deprem sebebiyle VFS Global Gaziantep ofisi geçici olarak kapalıdır. Başvurular VFS Global Diyarbakır ofisinden gerçekleştirilebilir. İletişim bilgileri aşağıdaki gibidir:

Yenişehir Mh. Dr. Yusuf Azizoğlu Cd. No:9/2, Yenişehir/Diyarbakır

Tel: (+90) 58 09

Önemli Not – Vize başvurusunun değerlendirimesi:

Vize başvurusu, seyahatten EN GEÇ 15 TAKVİM GÜNÜ ÖNCE gerçekleştirilmiş olmalıdır. Gerçekleştirilmek istenen seyahatin başlangıç tarihinin altı ay öncesinden daha önce bir tarihte başvuru yapılamaz. Bazı özel durumlarda vize başvuru değerlendirme süreci 45 güne kadar  uzayabilir.  

 

Frequently asked questions:

seafoodplus.info

 

Daha fazla bilgi için:

Lüksemburg Büyük Dukalığı, Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı:

seafoodplus.info

 

Avrupa Komisyonu:

seafoodplus.info

 

 

KISA SÜRELİ SCHENGEN VİZESİ İÇİN GEREKENLER

Aşağıdaki belgeler, asıl gideceği yer Lüksemburg olmak kaydıyla, Schengen ülkelerinde geçerli vize başvurularında, seyahat amacı ne olursa olsun tüm başvuru sahipleri tarafından temin ve ibraz edilmelidir.:

 

- Türkçe ya da İngilizce ya da Fransızca olarak, başvuru sahibi tarafından gerektiği şekilde doldurulmuş, tarih atılmış ve imzalanmış başvuru formu.

 

- Gerçekleştirilmek istenen seyahatte, Üye Ülkeden ayrılış tarihinden sonra, birden çok seyahat söz konusu ise son seyahatte Üye Ülkeden ayrılış tarihinden sonra en az üç ay daha geçerli, en az 2 adet boş sayfası olan ve son 10 yıl içinde düzenlenmiş pasaport.

- Bir adet yeni çekilmiş, pasaport tipi, renkli, arka fonu beyaz renkte fotoğraf (1)

- Sağlık sigortası belgesi (Vize kanununa uygun) (2)

Seyahat amacına göre temin ve ibraz edilmesi gereken belgeler (Turizm/ Aile ve Arkadaş ziyareti/ İş seyahati-kültürel-spor-konferans katılım:

 

(1) Vize başvuru sahipleri tarafından ibraz edilecek fotoğrafın özelliklerine dair bilgi:
seafoodplus.info%20Reports/Annex_A-Photograph_seafoodplus.info

(2) Seyahat sigortası kalınacak sürenin tamamını kapsamalı, Schengel ülkelerinde geçerli olmalı, ve sayahat esnasında vuku bulabilecek tüm acil tıbbi müdahaleleri, hastane yatış işlemlerini, tıbbi sebeplerle ülkeye geri gönderme işlemlerini ve ölüm halinde yapılacak işlemleri ve bunlarla bağlantılı tüm masrafları karşılayacak muhteviyatta olmalıdır. Teminat tutarı en düşük € olmak zorundadır.

 

 

VİZE ÜCRETİ VE BU ÜCRETTEN MUAF OLMAK

Tüm vize türleri  (transit ve kısa süreli ziyaret): 80 Euro, Büyükelçiliğe nakit ödenir, VFS Global ofislerine nakit ödenir.

 

yaş arası çocuklar: 40 Euro, Büyükelçiliğe nakit ödenir, VFS Global ofislerine nakit ödenir.

 

 

Aşağıdaki durumlarda vize ücretsiz olarak düzenlenebilir:

  • Altı yaşından küçük çocuklar
  • Eğitim ya da eğitim programına katılım amacıyla seyahat eden ve temel eğitim öğrencileri, lisans ve yüksek lisans öğrencileri ve amaçla onlara nezaret eden eğiticiler
  • Kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından düzenlenmiş seminer ve  Konferans lara, spor, kültür ya da etiğim etkinliklerine katılacak, kar amacı gütmeyen kurumların 25 yaş altındaki üyeleri
  • Bilimsel araştırma amacıyla seyahat eden diğer ülke vatandaşı araştırmacılar
  • AB/AET/İsviçre vatandaşlarının birinci dereceden aile bireyleri

Vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması ya da başvurunun geri çekilmesi halinde vize ücreti iade edilmez.

.

VİZEYİ KOLAYLAŞTIRICI ANLAŞMALAR:

Şu zamana dek Avrupa Birliği, linkte bulunan ve Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerle vizeyi kolaylaştırıcı anlaşmalar yapmıştır. Bu anlaşmalar ışığında Avrupa Birliği üyesi olan ve olmayan vatandaşlar vize alımında kolaylaştırılmış bu prosedürden faydalanırlar.

seafoodplus.info

.

İTİRAZ SÜRECİ

Red kararı şu kanun uyarınca idari mahkemeye taşınabilir: Loi du 21 juin portant reglement de procédure devant les juridictions administratives (Mémorial A n du 26 juillet ) . Bir avukat, red kararının bildirilmesini takip eden üç ay içerisinde itirazı gerçekleştirmek zorundadır.

Başvuru formları

Türkçe, İngilizce ve Fransızca dillerinde başvuru formlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Lütfen bu formlardan birini doldurun ve imzalamayı unutmayın!

 

Başvuracağınız vize tipine göre gerekli belgelerin listesini aşağıda bulabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir