melisa çayının faydaları / Melisa çayının faydaları nelerdir, nasıl yapılır? Melisa çayı ne işe yarar? - Takvim

Melisa Çayının Faydaları

melisa çayının faydaları

Melisa Çay&#; E&#;li&#;inde Sakinle&#;tirici Bilgiler

Hastal&#;klara kar&#;&#; vücut direncini artt&#;rmak ve birçok hastal&#;&#;&#;n tedavisinde vücudu desteklemek için yüzy&#;llardan beri bitkilerin gücünden yararlan&#;lmaktad&#;r. Son y&#;llarda hastal&#;klar&#;n tedavisinde bitkisel kaynaklar&#;n yayg&#;n olarak kullan&#;ld&#;&#;&#; alternatif t&#;bba ilgide de art&#;&#; gözlenmektedir. Organik ürünlere talebin ço&#;almas&#; ile birlikte bitkilerin tedavi edici özellikleri hakk&#;nda ara&#;t&#;rmalar da yo&#;unla&#;maktad&#;r.

Son dönemde hafif limon kokulu yapraklar&#; ve kendine has aromas&#; ile hem lezzetli hem de &#;ifal&#; otlar kategorisinde yer alan melisa otu, özellikle uyku düzenini sa&#;layan etkisi ile ad&#;ndan söz ettirir.

Kovan otu, limon nanesi, terme otu ve o&#;ul otu olarak da bilinen melisa, halk aras&#;nda iyile&#;tirici özelliklerinden dolay&#; uzun y&#;lardan beri kullan&#;lmaktad&#;r. Oldukça dayan&#;kl&#; bir bitki olan melisa, s&#;cak iklimleri sever. Ülkemizde özellikle Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgesi’nde yayg&#;n olarak bulunan melisa otu, bol suyu sever. Kendi kendini yenileyebilen bir bitki olan melisa otu, mis gibi kokusu ile huzur veren bitkiler aras&#;nda yerini al&#;r.

Melisa otu bahar ya&#;murlar&#; ile maksimum büyüklü&#;üne ula&#;&#;r. Tarlalarda, bahçelerde kendi kendine yeti&#;ebilen melisa otu dilenirse evde saks&#;da da yeti&#;tirilebilir. Melisa otu yapra&#;&#; çay&#; melisa otunun en yayg&#;n kullan&#;m&#;d&#;r. Yapraklar&#; bitki çiçek açmadan önce toplanmal&#;d&#;r. Melisa bitkisi çiçek açt&#;ktan sonra yapraklar&#;n&#;n o kendine has limonsu kokusu kaybolur. Senede bir kez yapraklar&#;n&#;n toplanmas&#; önerilen bitkinin yapraklar&#; toplan&#;rken çok dikkatli olunmas&#; gerekir.

Ezilmeden ve s&#;k&#;&#;t&#;r&#;lmadan toplanan yapraklar güne&#; görmeyen havadar ortamlarda tek s&#;ra halinde serilerek kurutulmal&#;d&#;r. Kurutulan yapraklar nemsiz ve güne&#; görmeyen serin ortamlarda muhafaza edilir.

Melisa çay&#; kullan&#;m&#; özellikle sakinle&#;tirici etkisinden dolay&#; ak&#;amlar&#; ya da gece yatmadan önce önerilir. Melisa yapraklar&#; çay haricinde taze ya da kuru olarak çorbalar, salatalara ve bal&#;k yemeklerine eklenebilir. Yaz&#;n so&#;uk içeceklere eklenen melisa yapraklar&#; içeceklere kendine has bir aroma sa&#;lar. Melisa yapraklar&#; ve tomurcuklar&#; ezilip lapa halinde terleyen bölgelere sürüldü&#;ünde ter kokusunu giderici etkiye sahiptir.

Melisa Çay&#; Faydalar&#; Nelerdir? Neye &#;yi Gelir?

  • Melisa çay&#; uyku problemleri ya&#;ayanlar için bitkisel bir çözümdür. Huzur verici ve sakinle&#;tirici etkiye sahip olan melisa çay&#; uykuya dalma problemlerini ortadan kald&#;r&#;r.
  • Melisa çay&#; sakinle&#;tirici etkisi ile depresyon tedavisini destekler. Ayr&#;ca melisa çay&#; panik atak problemi olanlar için de önerilir.
  • Melisa çay&#; mide rahats&#;zl&#;klar&#;na iyi gelir.
  • Yüksek oranda antioksidan özelliklere sahip olan melisa vücuttaki toksinlerin ve fazla suyun at&#;lmas&#;n&#; sa&#;lar.
  • Melisa çay&#; adet düzensizli&#;i ya&#;ayan kad&#;nlar taraf&#;ndan düzenli olarak içildi&#;inde tedavilerini destekleyici etki gösterir. Melisa çay&#; regl dönemindeki sanc&#;lar&#;n azalmas&#;nda da etkin rol oynar.
  • Melisa çay&#; faydalar&#; ile ilgili en çok merak edilen sorulardan biri de melisa çay&#; boyu uzat&#;r m&#; sorusudur. Büyüme ve geli&#;me dönemindeki çocuklarda sa&#;l&#;kl&#; beslenme ve düzenli fiziksel aktiviteye ek olarak tüketilen melisa çay&#; boylar&#;n&#;n daha uzun olmas&#;n&#; destekleyebilir.
  • Melisa çay&#; tansiyon dü&#;ürücü bir çayd&#;r. Yüksek tansiyon problemi olanlar için faydal&#; olan melisa çay&#;, günde 2 fincandan fazla tüketildi&#;inde halsizlik ve yorgunluk yapabilir. Dikkatli tüketimi önemlidir.
  • Melisa çay&#; göz tansiyonu hastalar&#;na faydal&#;d&#;r.
  • Melisa çay&#; kilo problemi ya&#;ayanlar&#;n diyet tedavilerini destekler. Melisa çay&#; ile zay&#;flayanlar i&#;tahlar&#;n kontrol edebildiklerini belirtmektedir.
melisa

Melisa Çay&#; Ne Zaman &#;çilir?

Melisa çay&#; demleme oldukça kolay ve zahmetsizdir. Dikkat edilmesi gereken nokta melisa otunun su ile birlikte kaynat&#;lmamas&#;d&#;r.1 bardak su cezveye koyularak kaynat&#;l&#;r ve 1 tatl&#; ka&#;&#; kuru melisa otunun üzerine dökülerek dakika demlemeye b&#;rak&#;l&#;r. Su ile birlikte oca&#;&#;n üstünde kaynat&#;larak yap&#;ld&#;&#;&#;nda bu sürenin dakikay&#; geçmemesi önerilir.

Uzun süre kaynat&#;ld&#;&#;&#;nda hem bitkinin içeri&#;inde yer alan ya&#; asitleri özelli&#;ini kaybeder hem de melisan&#;n limonumsu aromas&#; kaybolur. Melisa çay&#; ile ilgili en çok merak edilenlerden biri de melisa çay&#; aç m&#; tok mu içilir sorusudur. Melisa çay&#;n&#;n etkisini tam olarak gösterebilmesi için ö&#;leden önce ve ö&#;leden sonra aç karn&#;na içilmesi önerilir.

Özellikle uyku probleminin giderilmesi için ak&#;amlar&#; yatmadan önce melisa çay&#;n&#;n aç karn&#;na içilmesi tavsiye edilir. Melisa otu sar&#; kantaron ile birlikte demlenerek çay &#;eklinde tüketildi&#;inde uykusuzluk ve huzursuzluk problemi üzerinde çok daha etkili olur.

Melisa Çay&#; Zararlar&#; ve Yan Etkileri

Melisa çay&#; yararlar&#; ile dikkat çekse de bilinçsiz kullan&#;ld&#;&#;&#;nda zararl&#; etkilere de sahip olabilir. Her bitkisel üründe oldu&#;u gibi melisa çay&#;n&#;n da önerilenden fazla tüketilmemesi gerekir.

  • Melisa çay&#; depresyon, uyku ve anksiyete ilaçlar&#; kullananlar taraf&#;ndan tüketilmemelidir. Bu ilaçlar&#;n içeri&#;indeki maddeler melisa bitkisi ile etkile&#;ime girerek baz&#; sorunlara yol açabilir.
  • Ayn&#; &#;ekilde melisa çay&#; tiroid ilaçlar&#; kullanalar taraf&#;ndan da tüketilmemelidir.
  • Karaci&#;er hastal&#;&#;&#; olanlar&#;n melisa çay&#; tüketimlerini doktora dan&#;&#;malar&#;nda fayda vard&#;r.
  • A&#;&#;r&#; tüketilen melisa çay&#; yan etkileri aras&#;nda yorgunluk, halsizlik, dikkat da&#;&#;n&#;kl&#;&#;&#; say&#;labilir.
  • Ayr&#;ca melisa çay&#; baz&#; bünyelerde alerji etkisine sahiptir.
  • Melisa çay&#; içildi&#;inde k&#;zar&#;kl&#;k, ciltte &#;i&#;me, döküntü ya&#;anabilir. Bu durum özellikle melisa otu kullan&#;larak yap&#;lan kozmetik ürünlerinde görülür.

melisa bitkisi

Melisa Çay&#; Özellikleri Nelerdir?

Yol kenarlar&#;nda limon kokulu yapraklar&#;yla boy gösteren melisa çay&#; bitkisi, santimetreye kadar uzayabilen çok y&#;ll&#;k bir bitkidir. Yapraklar&#;n&#;n maksimum kokuya sahip oldu&#;u may&#;s ve haziran aylar&#;nda toplanan bitkinin Türkiye’de bulunan çe&#;idi ilaç yap&#;m&#;nda da kullan&#;l&#;r.

Melisa otu ar&#;lar taraf&#;ndan çok sevilir. Ar&#;lar&#;n melisa otu kullanarak yapt&#;klar&#; bal hem kalitesi hem de kendine has aromas&#; ile ar&#;c&#;l&#;k sektöründe ayr&#; bir yere sahiptir. Anadolu’da ar&#;lar&#;n yavrulamas&#; anlam&#;na gelen o&#;ul otu da melisa kokusunun ar&#;lara yön verici rolünden dolay&#; verilmi&#;tir. Ayr&#;ca bu özelliklerinden dolay&#; melisa Yunancada ar&#; anlam&#;na gelmektedir.

Sakinle&#;tirici etkisinden yararlanmak için melisa çay&#; bebeklere verilir mi? Alerjen bir etkisinin olmamas&#; nedeniyle melisa çay&#; 1 ya&#;&#;ndan sonraki bebekler için kullan&#;labilir. Peki, melisa çay&#; emziren anneler kullanabilir mi? Melisa çay&#; emziren annelerdeki gerginli&#;i azalt&#;c&#; etkiye sahiptir. Emziren anneler günde bir fincan&#; geçmemek &#;art&#; ile organik melisa çay&#; içtiklerinde sütleri ço&#;alabilir ve bebeklerdeki gaz sanc&#;s&#;, huysuzluk ve uykusuzluk gibi problemler çözümlenebilir. Her bitkide oldu&#;u gibi hamileler, emziren anneler ve çocuklar&#;n melisa çay&#; kullanmadan önce mutlaka hekime dan&#;&#;malar&#; gerekmektedir.

Melisa Çay&#; Nerede Sat&#;l&#;r?

Melisa çay&#; taze olarak pek sat&#;lmaz. Kurutularak sat&#;&#;a sunulan melisa çay&#; aktarlarda, organik ürün satan marketlerde, büyük al&#;&#;veri&#; merkezlerinde, online sat&#;&#; yapan organik ürün firmalar&#;nda bulunur. Po&#;et çay olarak da üretimi yap&#;lan melisa çay&#; birçok büyük marka taraf&#;ndan da sat&#;&#;&#; yap&#;lan bitki çe&#;itleri aras&#;nda yer almaktad&#;r.

Markas&#;na, organik olup olmad&#;&#;&#;na, miktar&#;na göre melisa çay&#; fiyat&#; farkl&#;l&#;k gösterir. Ortalama gram melisa çay&#; fiyat&#; 7 lira ile 25 lira aras&#;nda de&#;i&#;iklik gösterir. Melisa çay&#; tek ba&#;&#;na sat&#;labildi&#;i gibi zencefil, nane, limon, biberiye, sar&#; kantaron gibi bitkisel çaylarla kar&#;&#;t&#;r&#;larak da sat&#;&#;a sunulabilir.

melisa

Bonus: Melisa Çayl&#; Kek

Kek Sakinle&#;tirir mi demeyin: Melisa Çayl&#; Kek

Yumurta, zeytinya&#;&#;, melisa çay&#;, &#;eker, vanilya ve un kullan&#;larak haz&#;rlanan melisa çayl&#; kek, melisan&#;n kendine has aromas&#; ile çay saatlerinizi keyiflendirir.  Melisa Çayl&#; Kek

Papatya ve melisa çaylarının yararları nelerdir? Papatya ve melisa çayları nasıl demlenir?

Papatyanın lezzetli bir çay içeriği olmasının yanı sıra sağlığa birçok faydası vardır.  İnsanlık tarihinin en eski bitkilerinden biri olan papatyanın, pek çok sağlık sorununda tedavi edici özellik taşıdığı öne sürülüyor. Papatya çiçeklerinin toplanıp kurutulması ile elde edilen çay, vücuda sağladığı yararlarıyla biliniyor. Papatya çayı, kafein içermemesinden dolayı yeşil çay ve siyah çayın yerine tüketilebilecek bir içecek olarak düşünülüyor. Mevsim geçişlerinde kendini gösterebilen depresyon, halsizlik, vücut ağrıları, alerji belirtilerinin giderilmesinde etkili olduğu ifade ediliyor.

PAPATYA ÇAYININ YARARLARI

Kas gevşetici özelliği ile mide kaslarını rahatlatıp, şişkinlik ve hazımsızlık çekenler için birebirdir. Kendinizi aşırı gergin, uykusuz ve yorgun hissettiğinizde kaslarda gevşeme sağlayarak rahatlamış olacaksınız. Papatya çayından sonra rahat ve derin bir uykuya hazır olun.

Antiinflamatuar özellikler içerir 

Papatya çayı, anti-enflamatuar özellikler içerir ve papatya çayı içmenin iltihaplanma semptomlarını azalttığı gösterilmiştir. Artrit gibi kronik bir enflamatuar durumdan muzdaripseniz, papatya ağrıyı hafifletmeye ve sizi daha rahat hale getirmeye yardımcı olabilir. 

Soğuk algınlığı semptomlarını yatıştırır 

Bir fincan papatya çayı da soğuk algınlığı için harika bir bitkisel ilaçtır ! Araştırmalar, kendinizi kötü hissettiğinizde papatyanın soğuk algınlığı semptomlarını azaltmada faydalı olabileceğini göstermiştir . 

Kalbiniz için iyi 

Papatya, kalbiniz için iyi olan faydalı özellikler içerir. Papatyanın kalp-sağlıklı potansiyeli ile ilgili çalışmalar halen devam ederken, araştırmalar papatya çayı tüketmenin koroner kalp hastalığı gibi hastalıklardan muzdarip olanlar için yararlı olabileceğini düşündürmektedir. 

Sindirime yardımcı olur 

Zengin bir yemekten sonra bir bardak papatya çayı, sindirime yardımcı olur ve mide rahatsızlıklarını yatıştırır. Papatyanın asit reflü semptomlarını azalttığı, şişkinliği ve gazı önlediği ve genel gastrointestinal sağlığa katkıda bulunduğu gösterilmiştir. 

Uykuya iyi gelir 

Geceleri uykuya dalmakta sorun mu yaşıyorsunuz? Papatya çayı yüzyıllardır uyku ve rahatlama yardımcısı olarak kullanılmıştır. Papatya çayı, uyku getirmek için harika olan hafif bir yatıştırıcı etkiye sahiptir. Uykuya daldıktan sonra papatya, dinlenmiş ve tazelenmiş olarak uyanmanız için uyku kalitenizi artırmaya yardımcı olabilir. Papatyanın ayrıca depresyon ve diğer zihinsel sağlık sorunlarıyla ilişkili uyku kalitesi sorunlarına yardımcı olduğu da gösterilmiştir. 

Kaygıyı azaltır 

Bir fincan papatya çayı da stresi azaltmaya ve kaygıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Papatya, rahatlatıcı özellikleriyle tanınır ve günün her saati için mükemmel olan yatıştırıcı, aromatik bir fincan çay yapar. Papatya aynı zamanda çok hafif bir yatıştırıcı olduğu için hem fiziksel hem de zihinsel olarak sakinleşmenize yardımcı olabilir. 

Boğaz ağrısını yatıştırır 

Çalışmalar, papatya çayının boğaz ağrısını yatıştırmaya ve ses kısıklığını azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Bal aynı zamanda yatıştırıcı, antimikrobiyal özellikler içerdiğinden, bir fincan papatya çayına bir parça bal özellikle faydalıdır. 

Bağışıklık sisteminiz için iyidir 

Papatya içmek de bağışıklık sisteminiz için iyi olabilir. Papatyanın pek çok faydasına ilişkin araştırmalar devam ederken, son araştırmalar papatyanın hastalıkları önlemeye ve bağışıklık sisteminizi mükemmel durumda tutmaya yardımcı olabilecek antibakteriyel özellikler içerebileceğini gösteriyor. 

MELİSA ÇAYI

Avusturya da sindirim problemleri dahil safra, karaciğer ve sinir sistemi bozuklukların tedavisi ve semptomların hafifletilmesinde kullanılmaktadır. Melisadan farklı olarak limonlu melisa adında farklı bir cins bitkide bulunmaktadır, bu melisa ile karıştırılmamalıdır. Bunun melisadan farkı limon araması bulunmaktadır. Yapılan çalışmalar limonlu melisa içeriğindeki maddeler sayesinde vücudu rahatlatıp, sinir sistemine etki ederek rahatlama sağladığı ve uykuya dalmayı kolaylaştırdığı görülmektedir.


PapatyaMelisaçay

Melisa Çayı Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Sıkıntıdan sindirim sistemi problemlerine kadar birçok sıkıntıya çare olan melisa çayı tamamlayıcı tıpta ilaç olarak kullanılmaktadır. Bitki çayları içinde yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi ile bilinmektedir ancak melisa çayını günde 2 fincandan fazla tüketmek sağlığa zarar verebilir. Bundan dolayı yeterli miktarda tüketerek yatıştırıcı özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Tıp literatüründeki ismi ‘melissa officinalis L.’ şeklinde belirtilmektedir. Asya’nın Batısı, Afrika’nın Kuzeyi  ve Avrupa’nın bazı kesimlerinde doğal olarak yetişir. Melisa otu, Akdeniz ve Batı Asya’ya kökenlidir ve nanegiller familyasına ait bir bitkidir. Tamamlayıcı tıpta türlü rahatsızlıkların tedavi edilmesinde bitkisel ilaç olarak tercih edilmektedir. Günümüze geldiğimizde ise bilhassa yatıştırıcı, mideye iyi gelen, gaz söktüren, terlemeye yardımcı olan ve antiseptik özelliklerinden dolayı yaygın olarak kullanılmaktadır. Melisa çayı, arıları zarar veren böceklerden koruyup çoğalmalarını sağlamak için kovanların arka tarafına bırakılmaktadır. Arıcılıkta oğul atmak kelimesi sebebi ile melisa bitkisi ‘oğul otu’ şeklinde de adlandırılmaktadır. Faydalı bir bitki olan melisa otunun; antioksidan özelliği, antiviral etkileri mevcuttur. Bu şifalı bitkinin taze kurutulan yaprakları ve yağ formları kullanılmaktadır. Kovan otu veya limon nanesi gibi çeşitli adlar ile bilinmekte olan melisa bitkisinin yaprakları kullanılarak bitki çayı olarak da tüketilir. Sade veya limon ile beraber tüketilen bu şifalı çay ise oldukça yararlı içecekler arasındadır.

Melisa Çayı Hangi Problemlere İyi Gelir?

Melisa çayının birçok pozitif etkisi vardır. Özellikle tamamlayıcı tıpta tercih edilmektedir. Melisa çayı tüketildiğinde bazı problemlere iyi gelmektedir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz; 

  • Sakinleştirici ve yatıştıran etkisi vardır.
  • Strese iyi gelir.
  • Kaygıyı azaltır.
  • Sindirim sistemini korur.
  • Şişkinliği engellemektedir.
  • Mide bulantısını engeller.
  • Baş ağrısı ve titreme problemine iyi gelir.
  • Uykusuzluk probleminin çözülmesine yardımcı olur.
  • Cildin yenilenmesine katkı sağlar.
  • Saçların parlak görünmesine katkı sağlar.

Melisa Çayı Yararları Nelerdir?

Sıkıntı, kaygı, sindirim problemleri gibi birçok soruna çözüm olan melisa çayı tamamlayıcı tıpta tercih edilmektedir. Melisa çayının birden fazla faydası bulunmaktadır. Bu şifa deposu çayın diğer faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Melisa otu suyu veya yağı cildi yeniler.
  • Melisa otunun kaynatılması gerekir, elde edilen su ile saçlar yıkandığında daha parlak görünüm elde edilir.
  • Regl zamanında yaşanan sancıların giderilmesine yardımcı olur.
  • Yaşlanmaya karşı etkilidir ve cilde parlaklık, yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olur.
  • Aknelerin giderilmesinde etkilidir.
  • Kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.
  • İdrar söktürür.
  • Kan dolaşımını düzenler.
  • Karaciğer ve safra kesesi problemlerine yardımcı olur.
  • Baş ağrısına iyi gelir.
  • Uyku problemlerine iyi gelir.
  • Sıkıntı, anksiyete, kaygı gibi ruhsal duygu problemlerine iyi gelir.
  • Gribal enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde etkilidir.
  • Sivilcelerin oluşumunu engeller.
  • Hafızayı kuvvetlendirir.
  • Sindirim sistemine iyi gelir.

Melisa Çayı Yan Etkileri Nelerdir?

Melisa çayını yeterli bir oranda tüketmek gerekir. Gündelik 2 fincandan çok tüketilmemelidir. Yoğun tüketime bağlı cilt kızarıklığı, şişkinlik, döküntüler, mide bulantısı, alerji gibi olumsuz etkiler meydana gelebilir. Kronik hastalığı olanlar, düzenli ilaç kullananlar, gebelik ya da emzirme döneminde olan kişiler melisa çayı tüketmemelidir, kesinlikle uzman hekime danışılması gerekir.

Melisa Çayı Nasıl Yapılır?

Malzemeler
1 kaşık çay kurutulmuş melisa otu veya melisa yaprağı
1 bardak su

Yapılışı
Bir demliğin içine 1 bardak su ekleyin ve su kaynayana kadar bekleyin. Su kaynadıktan dakika sonra melisa yaprağını veya otunu demliğe koyun. Yaklaşık olarak 5 dakika demlendirin. Ardından süzgeç kullanarak bardağa boşaltın. İçerisine bir şey ilave etmeden tüketin. Bitkiler çeşitli bileşenler ile tepkimeye girer ve kişi sağlığına zarar verebilir. Bundan dolayı sade bir şekilde tüketmeye özne gösterebilirsiniz.

Melisa Çayı Depresyon Tedavisi

Melisa çayı öteki bitki çeşitleri gibi çok fazla tüketmek yararlı değildir. Bununla alakalı uzman kişilerin önerisi günde bardağı geçmemelidir. Şiddetli rahatsızlık durumlarında sabah ve akşam olmak üzere günlük iki bardak tüketilebilir. Ancak olağan durumlarda günlük bir bardak tüketmek yeterli gelmektedir.
Melisa bitkisi kişiyi stresten uzaklaştırmaktadır, yorgunluk semptomalrını düşürür ve daha sağlıklı hissetmeye neden olur. İçeriğinde bulunan bileşenler sayesinde kişi rahatlar, duygudurumu iyi yönde etkilenir. Bunun ile birlikte uyku sorunu yaşayan kişilerin rahat uyumasında etkilidir. Bundan dolayı ruhsal travmalarda tavsiye edilmektedir.

Melisa Çayı Uyku Yapar mı?

Uykuya geçmeden birkaç saat önce tüketilen melisa çayı, bütün günün olumsuz etkilerini azaltır ve stresi alıp rahat bir uykuya geçmeye yardım eder.

Melisa Çayını Kimler Tüketebilir?

Sindirim sorunu yaşayan kişiler, Mide problemi olanlar, şişkinlik yaşayanlar, Stres ile bağlantılı çarpıntı yaşayan kişiler, Mide bulantısı, kusma, baş ağrısı problemi yaşayanlar.

Melisa Çayını Kimler Tüketmemeli?

Tiroid rahatsızlığı yaşayan kişilerin tüketmemesi gerekir. Gebelikte, emzirme zamanında ve bitkilere karşı şiddetli duyarlılığı bulunanlar için tavsiye edilmez.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık

Yayınlama Tarihi: 22 Kasım

Sayfa içeriğinde yer alan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. İlgili sayfada tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğeler yer almamaktadır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir