köpeklerde kabızlık tedavisi / Köpeklerde Kabızlık Nedenleri ve Önlemi - Juen Pet Market Blog

Köpeklerde Kabızlık Tedavisi

köpeklerde kabızlık tedavisi

Köpeklerde Kabızlık Sorunu için Çözümler

2 dakika

Köpeklerde kabızlık genelde yetersiz bir diyetin ve egzersizin sonucu oluşur. Köpeğinizin bağırsak hareketlerini düzene sokmak için bu ipuçlarını okumalısınız.

Köpeklerde Kabızlık Sorunu için Çözümler

Son Güncelleme: 21 Mayıs,

Köpeklerin günde bir ya da iki kez tuvalete çıkması gerekir. Eğer bu olmuyor ya da daha da kötüsü, köpeğin dışkısı küçük, sert ve seyrek ise köpeğiniz kabız olmuş demektir. Bugünkü makalemizde, köpeklerde kabızlık sorunu ile ilgili nasıl başa çıkacağınızı anlatacağız.

Bu problem dışında, eğer köpeğiniz mutsuz, iştahsız görünüyor ya da hasta gibi belirtiler gösteriyorsa veterinere götürmelisiniz. Bu tür durumlarda kabızlık daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir.

Bu belirtiler göz ardı edildiği zaman, büyük sorunlara yol açmadan bir köpeğin gastrointestinal sistemini iyileştirmek için başvurabileceğiniz bazı çözümler vardır. Bunlar:

köpeklerde beslenme düzeni

Köpeklerde kabızlık sorunu için 5 çözüm

1. Zeytinyağı

Bu ürün kabızlık tedavilerinde mükemmel sonuçlar verir. Doğal bir seçenek olduğu kadar uygulaması kolay olan bu ürünün tadını köpekler sever.

Eğer tüylü dostunuz dışkılamakta sorun yaşıyorsa, iki ya da üç gün boyunca mamasına bir ya da iki yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin.

Eğer kabızlık geçmediyse ve bunun daha ciddi bir durumdan kaynaklandığına dair herhangi bir işaret yoksa, yağı köpeğin yemeğine kalıcı olarak ekleyebilirsiniz.

2. Lif köpeklerde kabızlık sorunu için birebirdir

Yeteri kadar lif içermeyen bir beslenme düzeni kabızlığı teşvik eder.

Şu anda, ister kuru ister yaş mama olsun, ticari gıdalar bir köpeğin yaşına, ihtiyacına, büyüklüğüne, gelişimine ve fiziksel egzersiz düzeyine göre tasarlanmıştır.

Eğer köpeğinize ev yapımı yiyecekler hazırlıyorsanız, kabızlığı ya da ıkınmada zorluk gibi belirtileri engellemek için gerekli olan tüm besin değerlerini içeren bir yiyecek hazırlayın.

Kısacası, işlenmiş veya ev yapımı yiyecekler, sevgili hayvanımızın bağırsak hareketlerinin verimliliğine katkıda bulunur.

3. Fiziksel aktivite

Hem insanların hem de hayvanların sağlıklı kalabilmeleri için hareketli bir yaşam sürmesi gerekir.

Köpeğinizin yeterli miktarda egzersiz yapması, bağırsaklarının çalışmasını yakından etkiler. Bu sebeple, kaliteli yürüyüşler yapmakve evin içinde ve dışında oyun oynamak için yoğun programınızdan biraz zaman ayırmanız gerekebilir.

4. Bol su

Az su içmesi de köpeklerin kabız olma sebeplerinden bir tanesidir. Köpeğinizin ulaşabileceği bir yerde mutlaka temiz ve taze su bulundurmaya özen gösterin.

Köpeğin yeteri kadar su içmesibirçok faydanın yanı sıra sindirim sistemine de iyi gelir.

5. Yaş mama

Kedilerde olduğu gibi, köpekler de vücutlarının ihtiyaç duyduğu suyun çoğunu mamalarından alır. Doğal yiyeceklerin %70’i su içeriyor olsa da, kuru köpek mamaları bu yüzdeye sahip değildir.

Bu sebeple, ticari veya ev yapımı mamaların içerisine arada yaş mama karıştırın.

köpeklerde kabızlık sebebi

Köpeklerde kabızlık sorununun diğer sebepleri

En yaygın sebeplerin yanı sıra, kabızlık sorununun altında başka sebepler de yatıyor olabilir:

  • Köpekler yaşlandıkça bağırsak hareketleri de yavaşlar. 
  • Prostat sorunu olan erkeklerin bağırsak hareketlerinde de sorun görülmesi muhtemeldir. Bu durum genelde rektuma baskı yapan anal kesenin iltihaplanmasından kaynaklanır.
  • Rektal tümörler.
  • Perianal bezlerdeki problemler.

Dahası, veterinerden de kabızlıkla ilgili harika ipuçları edinebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Köpek sahipleri en az bir kez hayatlarında evcil hayvanların dışkılama eksikliği veya zorluğu ile karşı karşıya kalmışlardır. Ancak herkes bu problemle nasıl başa çıkılacağını ve dört ayaklı bir arkadaşa nasıl yardım edebileceğinizi bilmiyor. Kabızlık her zaman veterinere gitmek için bir neden midir ve köpek kabızlığa sahipse ne yapmalı?

Bir köpeğin kabızlık belirtileri

Köpek kabızlığı

Eğer bir insan köpeğe başlamışsa, onunla ilgilenmeli ve sağlığına dikkat etmelidir. Hayvanın bağırsaklarda iyi olmadığını ne söyleyebilir?

Her şeyden önce, sağlıklı bir köpek günde en az iki kez "büyük ya da büyük" tuvalete gider. Daha az sıklıkta boşaltılmaya veya tamamen durdurulmaya başlanırsa, bu genel durumuna alışmak için bir nedendir ve kişi hemen panik olmamalıdır. Bir hayvanın dışkılama sayısı büyük ölçüde büyüklüğüne, fizyolojisine ve yaşına bağlıdır.

Her şeyden önce, bir evcil hayvanın nasıl davrandığını değerlendirmek için gereklidir. Neşeli, neşeli, iyi bir iştahla ve dışkı düzgün bir gergin tutarlılığa sahipse, endişe için özel bir neden yoktur.

Yürüyüşte köpeğin tuvalete gitmeye çalıştığını, zorlandığını, zorlanmayacağını ancak boşuna olduğunu görebilirsiniz. Bu noktada, kabızlık ağrı ve rahatsızlığa neden olduğu için gıcırdadığını ve sızlandığını duyabilirsiniz.

Ek olarak, köpeğin kabız olduğunu açıkça gösteren birkaç belirti vardır:

  • şişkinlik - bağırsaklarda gaz birikir ve köpek genellikle midede gürler;
  • iştahsızlık - bağırsak tıkanması durumunda, çoğu durumda evcil hayvanlar yemeyi reddeder;
  • bir köpek kusma olabilir;
  • bol su içer;
  • genel halsizlik - büyük coşku olmayan bir köpek yürüyüşün mesajını algılar, biraz hareket eder ve eve gitmeye çalışır.

Bazı durumlarda evcil hayvanınıza kendiniz yardımcı olabilirsiniz, ancak her zaman değil. Aşağıdaki semptomlara sahipseniz tıbbi yardım isteyin:

  • Kan dışkısı, köpük, sindirilmemiş yem parçacıkları dışkıda mevcutsa;
  • Dışkıda belirgin bir çürüme ve nem kokusu vardır.

Böyle bir duruma ne sebep olabilir?

Yanlış beslenme ve diğer kabızlık nedenleri

Yanlış köpek maması

Bunların çoğu, boşaltmaların miktarı ve kalitesi de dahil olmak üzere doğru beslenmeye bağlıdır. Aşağıdaki kabızlığa neden olabilir:

  • Köpek çok sayıda kemik yemişti, özellikle de tübüler kaynamış olanlar;
  • evcil hayvan yemi dik suyu;
  • Diyette çok miktarda lif vardır;
  • köpek aşırı besleniyor.

Ayrıca, zor bağırsak hareketi, evcil hayvan için uygun olmayan kuru yiyeceğe neden olabilir.

Genellikle kabızlık bağımsız bir hastalık değildir, ancak daha ciddi bir durumun semptomlarından yalnızca biridir:

  • gastrointestinal sistem hastalıkları, karaciğer ve böbrekler;
  • nörolojik veya ortopedik problemler;
  • erkeklerde paraanal bez ve prostat hastalıkları .

Bir yabancı cismin evcil hayvanının içilmesi de dışkı kütlelerinin tıkanmasına neden olabilir. Veteriner kabızlığın nedenini öğrenirse, o zaman periton röntgeni, tam kan sayımı, ultrason muayenesi yapılır.

Köpeklerde kabızlık tedavisi

Kabızlığa karşı köpekler için lavman

Terapötik tedavi, fekal kitleleri yumuşatan laktuloz preparatlarının kullanımını içerir - Duphalac, Lizolac, Lactusan, Livo-vernik, Portalak. Ek olarak, bu amaç için sıvı parafin kullanabilirsiniz.

Bir kabızlık hayvanını rahatlatmanın ve onları önlemenin en etkili yöntemi lavmandır. Sertleşmiş dışkı taşlarının bağırsaklarını başarıyla temizlerler.

Tanısal bir çalışma, köpeğin bağırsaklarının kemik fragmanları ile dolu olduğunu gösterdiyse, genel anestezi altında çıkarmak için genellikle ameliyat gerekir.

Kabızlığa bol miktarda kusma ve tam bir iştahsızlık eşlik ederse, vücudu dehidrasyondan koruyan damlalık şeklinde destek tedavisi uygulanır.

Daha karmaşık vakalarda, veteriner hekimler, onu dolduran kitlelerle birlikte kalın bağırsak parçasının amputasyonuna başvurabilirler.

Kabızlık için beslenme düzeltilmesi

Kabızlık için köpek maması

Köpeğin tıbbi yardım gerektiren özel belirtileri yoksa, hayvan sahibi diyetini değiştirerek evcil hayvana yardım edebilir:

  1. Aşağıdaki ürünler diyetten hariç tutulur: pirinç, bakliyat, et suyu, mısır, kas dokulu et (kaslı), peynir, dünkü fermente süt ürünleri, peynir.
  2. Yiyecek küçük parçalar halinde, küçük ve sıvı halde ılık olması arzu edilir.
  3. Köpek menüsüne dahil edilmesi önerilir:
  • haşlanmış karabuğday, su veya sütle haşlanmış;
  • buharda pişmiş sebzeler;
  • Az miktarda kaynamış deniz balığı, kemiklerden dikkatlice temizlenir, beyaz etli balıklar tercih edilmelidir;
  • taze hazırlanmış kefir, katkı maddesi içermeyen yoğurt;
  • çiğ sebzeler - havuç ve pancar;
  • taze erikler (evcil hayvanın alerjik reaksiyonu yoksa ve ikiden fazla olmaması durumunda).

Köpek hastalanırken, yavru köpekler veya kronik hastalıkları olan köpekler için hazır konserve yiyecekleri besleyebilirsiniz. Genellikle bu besinler sindirilebilirliği arttırmıştır.

Kabızlık için ev ilaçları

Köpek kabızlık tedavisi

Evcil hayvan sahipleri, sadece sağlıksız bir diyetten kaynaklanıyorsa, bir köpeğin kabızlığı ile başa çıkabilirler.

Aşağıdaki ürünler kaldırılmasına yardımcı olur:

  • yoğurt (kahvaltı yerine verilir);
  • taze lahana suyu (daha fazla gaz oluşumuna neden olduğu için dikkatli olmalısınız);
  • topalak kaynatma;
  • kabak çekirdeği infüzyonu (bir bardak kaynar su başına 2 çorba kaşığı tohum, sıcaklıkta yaklaşık yarım saat demlendirilir);
  • ezilmiş keten tohumu tohumu ile bitkisel yağ veya hazırlanmış keten yağı karışımı.

Evcil hayvanınıza her şeyi bir kerede vermek kesinlikle yasaktır, sadece bir seçenek seçmelisiniz.

Evde lavman temizleme laveline vazelin ile yapabilirsiniz. Ilık bir duruma ısıtıldığında, yağ yavaşça ve yavaşça köpeğin rektumuna girer. Çok büyük bir evcil hayvan için, bir bardak yağ alınır, yaklaşık 20 kg - ml ağırlığındaki bir köpek için, küçük cinsler için yemek kaşığı yeterli olacaktır.

Geçmezse, hayvanın büyük olasılıkla bağırsak tıkanması vardır ve prosedür durdurulmalıdır.

Lavman en iyisi köpeği banyoya veya havzaya koymak, sadece hijyenik sebeplerden dolayı yapılır.

Lavmandan önce, vazelin yağının oral yoldan verilmesini deneyebilirsiniz. Oda sıcaklığına ısıtılır ve bir köpeğin yanaklarına iğnesi olmayan bir şırınga ile enjekte edilir. Tek bir resepsiyon için cüce cins köpekler için bir tatlı kaşığı, orta - bir çorba kaşığı, büyük - yemek kaşığı yeterlidir. Olumlu bir sonuç elde edilene kadar günde iki kez vermeniz gerekir.

Fazlalığı vücudu doğal olarak terk ettiğinden aşırı doz için endişelenmemelisiniz. Kabızlığın önerildiği zaman, günde 5 kata kadar yürüme sayısını arttırın ve yürümeyi mümkün olduğunca deneyin. Hareket, bağırsakların aktivitesini verimli bir şekilde etkiler, çalışmasını sağlar. Bu mod iki veya üç gün boyunca gözlemlenmelidir.

Eğer eylemler istenen etkiyi yaratmadıysa, köpek hala hastalığın semptomlarını taşır, o zaman tıbbi yardım almak zorunludur.

Kabızlığa karşı önleyici tedbirler

Diğer herhangi bir hastalık gibi, kabızlık onları daha sonra tedavi etmekten daha iyi önlemelidir. Böyle bir durumu önlemek için ne yapılmalı? Aşağıdaki kurallara uyulmalıdır:

  • Beslenme rejiminin gözetilmesi zorunludur - evcil hayvan aynı anda belirtilen miktarda yiyecek almalıdır;
  • ağır ürünlerin büyük miktarlarda tüketilmesinden kaçınılmalı, her şey ölçülü olmalı;
  • Her gün köpeğe kemiklerle muamele etmemelisiniz, diyette nadir bir incelik olmalıdır (kemikler genellikle bağırsak tıkanmasının nedeni olur);
  • Brüksel lahanası ve brokoli, yulaf, nişasta - patates ve mısır dahil olmak üzere, bakteri, elma, lahana gibi gaz oluşumunun artmasına neden olan diyet yiyecekleri hariçtir;
  • evcil hayvanınızın 24 saat boyunca suya erişmesini sağlayın ve her zaman taze olmalıdır;
  • evcil hayvanın beslenmesini periyodik olarak vitamin ve mineral takviyeleri ile zenginleştirin ;
  • evcil hayvanınızı daha sık ve en az 20 dakika yürümeye çalışın;
  • Yenen bir köpeğe yürümeyi reddetmek, beslenme anından itibaren en az 30 dakika geçmesi gerekir;
  • Antelmintik ilaçların düzenli alımını ve profilaktik aşılamayı unutma.

Çoğu durumda, kalıtsal ve konjenital rahatsızlıklardan bahsetmiyorsak, evcil hayvanın sağlığı mal sahibinin bakımına ve bakımına bağlıdır. Köpeğin gelişimine ve iyiliğine ne kadar dikkat edilirse, köpek ne kadar sağlıklı olursa hayatı o kadar uzun olacaktır. Ve kabızlık olursa, bakım sahibi dört ayaklı bir arkadaşı bu beladan nasıl kurtaracağını bilir.

Başlıklar: Veteriner

Bir köpeğin Kabızlık: ne yapmalı, tedavi etmek, kabızlık nedenleri, önleme

Sağlıklı bir köpek günlük olarak günde 2 defa defecates. Tek bir boşaltma zaten sahibinin dikkatini kendi köpeğinin sağlığına çekmelidir. Hiç boşalma yoksa, o zaman kabızlık hakkında konuşabiliriz ve uygun önlemleri almaya başlayabiliriz. Yani, köpek kabızlık - ne yapmalı?

Bir köpekte kabızlık olarak kabul edilir?

Köpeklerde kabızlık, eksik, düzensiz, şiddetli veya tamamen eksik bağırsak hareketi denir:

  • Genel hesaplamalara göre, 3 gün içinde iki kat daha sık olan bir dışkı veya normal sıklıkta defekasyon sürecinde ağrı halihazırda kabızlık sayılabilir.
  • Bağırsakta kabızlık kuru, kalınlaşabilir ve evcil hayvan sadece rahatsızlık değil, aynı zamanda bağırsak duvar yaralanmasına neden olabilir fekal kitleler, birikir zaman.
  • Köpeklerde kabızlık, özellikle yaşlı hayvanlarda, sedanter bir yaşam süren hayvanlarda ve kemiklerden sonra her yaşta oldukça yaygındır.

Ana nedenleri

Hastalık ile ilgili olmayan
  • Diyet bozuklukları:
    • köpek israfı yiyor.
    • gıdada düşük miktarda lif;
    • kısıtlı sıvı alımı ile kuru gıda ile beslenme;
    • dik et suyu veya monoton bir öğün üzerinde beslenme;
    • toplam aşırı besleme;
    • kemiklerle beslenmek (kemiklerden kabızlık);
  • Dehidrasyon.
  • Obezite ve sedanter bir yaşam tarzı.
  • Nadir yürüyüşler ve koşma (yürüyüş).
  • Bazı ilaçların (örneğin demir içeren ilaçlar) veya ishalden sonra kabızlığın yanlış hesaplanmış dozu (uzun süreli büzücü kullanımından sonra bir yan etki).
Fizyolojik patolojiler ile ilişkili
  • İç organların hastalıkları (böbrek, karaciğer, gastrointestinal sistem);
  • Pelvik kemiklerin kırıkları.
  • Enflamasyon, şişlik, prostat ve paraanal bezlerin apsesi.
  • Yabancı cisimlerle (kemikler, oyuncaklar) bağırsak tıkanması.
  • Bağırsakların ters çevrilmesi.
  • Bağırsak atonisi.
  • Solucanlar.
  • Kolon disbakteriyozu.
  • Bağırsak veya perineumdaki tümörler.
  • Sinir sistemi hastalıkları, felç ve parezi eşliğinde.
  • Omurgada yaralanmalar ve ağrı.

Kabızlık tehlikesi nedir

Uzamış kabızlığın sonuçları oldukça ciddidir. Ana riskler şunlardır:

  • Vücudun genel zehirlenmesi;
  • bağırsak duvarlarının rüptürüne kadar bağırsağın kritik iç yaralanmaları;
  • İç organ ve sistemlerin işlevlerindeki ihlaller;
  • kalpte aşırı stres;
  • sonradan kaşıntı, tırmalama, kellik görünümü ile cildin trofizmi ihlali;
  • hayvanın ölümü, bağırsak gün içinde boşaltılmazsa.

Bir köpeğin kabızlığı ve ana belirtileri nasıl belirlenir?

Köpek kabızlığı (semptomları) aşağıdaki ana semptomlarla kendini gösterir:

  • zor bağırsak hareketleri veya bağırsak hareketleri olmaksızın sık sık zorlama;
  • bazen küçük miktarlarda kuru, sert dışkı çıkışı;
  • boşaltma girişimleri sırasında köpeğin sızması veya kaygısının eşlik ettiği acı, rahatsızlık;
  • bağırsaklarda gaz birikmesi nedeniyle şişkinlik;
  • dışkı eksikliği nedeniyle boşalma eksikliği;
  • iştahsızlık;
  • genel baskı durumu.

Köpek kabızlık varsa kusma, Bu tam tıkanıklık ve bağırsak tıkanıklığının en önemli belirtilerinden biridir. Hayvan ilk yardım için veterinere mümkün olduğunca çabuk teslim edilmeli ve doğru teşhis edilmelidir. Bir köpeğin kusması ile kabızlık - uzman yardımı olmadan hayvanın ölüm riski!

Ayrıca, ev sahibi, rektumda fekal kitlelerin varlığını kontrol etmek için lastik eldiven takan ve bitkisel yağ ile yağlanmış bir parmağı yavaşça köpeğin anüsüne yerleştirebilir. Böylelikle, banal coprostasisin, rektumdaki dışkıların hiç olmadığı tam barsak tıkanıklığından ayırt edilmesi mümkündür.

Doktora ne anlatman gerekiyor

Bir veterinere başvururken, aşağıdaki bilgileri daha ayrıntılı olarak sunmak önemlidir:

  • hayvan yaşı ve yaşam tarzı;
  • kabızlığın ne kadar sabit olduğu ve hangi tezahürlerde olduğu;
  • kusmanın varlığı, sıklığı ve sıklığı, kusma tipi.
  • geleneksel yöntemler ve günlük besleme sıklığı;
  • Son gün için beslenen yiyecek listesi;
  • davranış değişiklikleri, idrara çıkma, dışkılama, iştah, susama.

Bir hayvanı incelerken, bir veteriner bağırsaklardaki yabancı cisimlerin varlığını, perine ve anüs iltihabının varlığını, para-anal bezleri, nörolojik problemler, kemik yaralanmaları ile ilgili sorunları belirleyebilir.

Bir köpeğin kabızlık neden daha doğru bir şekilde belirlemek için, ek olarak atanabilir:

  • tam kan sayımı;
  • karın boşluğunun röntgeni;
  • açıklığını değerlendirmek için kontrastlı bağırsak röntgeni;
  • Karın boşluğunun ultrason muayenesi.

Kabızlık ile bir köpeğe nasıl yardımcı olur

Kabızlık biçimlerinden biri, alt bağırsak yolunda dışkıların coprostasis veya durgunlaşmasıdır. Vücutta sıvı eksikliği varsa, gerekli sıvı dışkıdan gelen bağırsak duvarları tarafından emilmeye başlar, bu nedenle kuru ve sert olurlar. Bu kabız, sahibinin köpeğine etkili ve göreceli olarak güvenli bir şekilde yardım edebilmesidir. Böyle bir kabızlık köpek aşırı rahatsızlığa neden olmazsa, yardım aşağıdaki gibi olacaktır:

  • Diyet değiştirmek ve hayvan bolca içmek;
  • köpeğin fiziksel aktivitesini arttırmak;
  • lavman veya halk laksatifleri;
  • sindirim için ilaçlar ve bağırsak hareketliliğini, ayrıca laksatifleri iyileştirir.

Eğer, coprostasis sırasında, köpek açık bir rahatsızlık yaşarsa, o zaman mümkün olduğunca çabuk rahatlatmak için hemen köpeğe kabızlık için ilk yardım sağlanmalıdır. Bu durumda, ilk yardım algoritması aşağıdaki gibidir:

  • antispazmodik (gerekirse);
  • lavman;
  • köpeğe tedavi olarak bir müshil verin;
  • beslenmenin normalleşmesi;
  • öz-normal sindirim oluşturmak için laksatifler;
  • mikrotravmaları ve olası rektal çatlakları iyileştirmek için araçlar.

Bir lavman ile başlamak gerekli çünkü En müshil ilaçlar bağırsak peristaltizmini uyarır. Eğer bağırsakları sıkı çalışacak şekilde zorlarsanız, kuru ve yoğun dışkıların durgunluğu, ağrı ve yaralanmalar önlenemez!

Bu algoritma sadece herhangi bir hastalık ile ilişkili olmayan kabızlık için geçerlidir. Kabızlık iç hastalıklardan kaynaklanıyorsa, doğru tanılamadan sonra herhangi bir yardım bir veteriner uzmanı tarafından sağlanmalıdır!

Yani, aslında, evde, köpeğin sahibi, evcil hayvanına, defekasyon eylemindeki sorunlardan başka herhangi bir semptomun eşlik etmediği kabızlık biçimlerine yardımcı olacaktır. Eğer köpek fekal kitle olmadığı için bağırsakları boşaltmazsa, kabızlık problemi banal coprostasis'den çok daha derindir.

Bağırsakların tamamen tıkanmasıyla, onu kışkırtan nedenleri ortadan kaldırmak için cerrahi yardım gerekli olabilir:

  • Solucan topaklar
  • yabancı cisimler
  • kemikler,
  • bağırsakların ortadan kaldırılması vb.

Lavman köpeği hakkında her şey

Bu, bir köpeğe ilk kez kabızlık yapmanın yollarından biridir. Köpeğe lavman vermeden önce, bu prosedürün ona daha fazla zarar vermeyeceğinden emin olmanız gerekir. Bir köpeğe lavman yapmadan önce, önce bağırsak içine enjekte edilen solüsyonlar, bunların hacimleri ve prosedürün nüansları hakkında bir uzmana danışmalısınız.

Ayrıca, ev sahibi tarafından tarif edilen belirtilere göre, doktor yaklaşık olarak yapılıp yapılamayacağını yaklaşık olarak söyleyecektir. Enemalar derin ve sığdır. Kabızlık için sığ temizlik lavmanları evde hayvan sahibi tarafından kolayca yapılabilir. Kabızlık uzun süre devam ederse, sadece bir veteriner tarafından yürütülen sadece derin bir lavman yardımcı olabilir!

Kabızlık lavmanları için enjekte edilebilir çözümler:
  • kaynamış su;
  • sıvı parafin;
  • gliserin veya sabunlu su;
  • balık yağı ile kaynatılmış su.
Ne kadar sıvıya ihtiyaç var ve nasıl hazırlanmalı?

Bağırsakları yıkamak için köpek büyüklüğüne bağlı olarak, aşağıdaki sıvılara uymak gerekir:

  • ağırlık yaklaşık 50 kg - 1 l içinde;
  • yaklaşık kg ağırlık - ml içinde;
  • 20 ml'ye kadar ağırlık - ml içinde.

Lavman Esmarch'ın kupaları (büyük köpekler için) 1 metreden fazla olmayan bir yükseklikte askıya alınmış, çeşitli büyüklükteki çene torbaları ve lastik armutlar kullanılarak yapılır. Küçük ırkların (cüceler) köpeklerinde 10 küp için bir şırınga kullanılmasına izin verilir. İşlem sırasında yaralanmaları önlemek için lastik uçlu aletlerin kullanılması en güvenli yöntemdir. Lavmandan önce köpek, bağırsakları rahatlatmak, anestezi yapmak ve işlem sırasında spazmları önlemek için No-Shpu veya Baralgin'e (kas içi olarak ml / 1 kg oranında) girebilir.

Eylemlerin sırası:
  • Potansiyel çözeltinin sıcaklığını ölçün. Spastik kabızlık için çözeltiler ılık ( ° C) olmalıdır. Bir köpek birkaç gün boyunca kabızlığı varsa, o zaman ılık bir sıvı enjekte edilemez çünkü Şişmiş dışkı sonunda bağırsakları tıkayabilir. Kabızlığın nedeni tam olarak bilinmiyorsa, sıcaklık ortalama 27ºº'ye getirilir.
  • Köpeğin kendi tarafında yatırılması gerekiyor. Barsakları yıkayabilir ve ayakta durabilirsin, ama sadece aşırı durumlarda. İdeal olarak, sadece yanda!
  • Köpeğe bir ağızlık koymak gerekir. Prosedürü birlikte yürütmek daha iyidir. Hayvan sahibi evcil hayvanın demir alanında olmalı ve hayvanın rahatlayabilmesi için onu güvence altına almalı ve güvence altına almalıdır. İkinci kişi prosedürü yürütmelidir.
  • Hayvanın anüsü ve şırınganın ucu vazelin veya bitkisel yağ ile yağlanmalıdır.
  • Şırınganın ucu rektum içine en fazla 3 cm derinliğinde (büyük köpeklerde 5 cm'ye kadar) yerleştirilir. Hayvanın ciddi şekilde silmemesine ve kendini yaralamamasına dikkat etmek gerekir.
  • Duvarlarına hafifçe basarak, armuttan (şırınga) sıvı enjekte etmeye başlayın. Sıvı herhangi bir engel olmadan akmalıdır. Sıvı akmıyorsa, enjekte edildiğinde ucun dışkıyla tıkanıp tıkanmadığını kontrol etmeniz gerekir. Ucun geçirgenliği kırılmazsa ve sıvı akmazsa, hemen (!) İnfüzyonu durdurun ve bir veterinerden yardım isteyin.

Bir lavman sırasında sıvı, bağırsak boşluğuna akmazsa, bağırsak tıkanıklığını (ilk işaret) - kuvvetlice kuru dışkı, solucan, yoğun kemikler, vb. Hariç tutmak gerekir. Bunu sadece bir uzman yapabilir, böylece köpek en kısa sürede veterinere gösterilmelidir.

  • Çözelti normal olarak dökülürse, infüzyonun bitiminden sonra, uç dikkatli bir şekilde çıkarılır ve köpeğin kuyruğu aşağıya doğru sıkıca bastırılır. dakika sonra hayvan kalkabilir. Hızlı bir etki ile köpek, yükseldiği anda derhal boşaltılacaktır. Bazen bağırsakları daha fazla teşvik etmek için yürümeniz gerekir.

Küçük bir köpek yavrusu için bir lavman gerekli ise, prosedür aynıdır, sıvı hacminin 1 çorba kaşığı geçmemesi gerektiği farkıyla. Bir armut yerine kaşık, iğnesiz bir şırınga kullanılır ve sadece ° C sıcaklıktaki kaynatılmış su, bir infüzyon çözeltisi olarak kullanılır.

Kabızlığın genel önlenmesi

İç hastalıklar yokluğunda kabızlık başarılı bir şekilde önlenebilir. Kabızlık için evcil hayvanınızın rahatsızlık vermedi, yapmanız gerekir:

  • küçük ve yumuşak kemikleri diyetten hariç tutun; parçaları doğrudan bağırsakların keskin kenarları olan kabızlık ve yaralanmaya neden olabilir;
  • büyük kemikleri (örneğin, sığır eti) sadece ham verin;
  • monoton gıdaların beslenmesi hariç, tüm diyetin çeşitlendirilmesi;
  • kuru yem kullanırken, suya ve yeterli miktarlarda serbest erişim sağlayın;
  • Lif bakımından zengin diyet sebze, kepek ve tahıl eklediğinizden emin olun;
  • düzenli olarak daha fazla sindirimi mümkün kılan, enzimler ve mikroflora içeren gıda sığır eti skarını (ham, dondurulmuş) ekleyin;
  • “helmint sapgülleri” ile bağırsak tıkanıklığını ortadan kaldırmak için hayvanı zamanında solucanlamak;
  • günlük aktif en az bir saat boyunca günde iki kez yürür;
  • köpeğin ağzında bulunmadığından emin olun (çakıl taşları, küçük oyuncaklar bağırsak tıkanmasına neden olabilir).

Bütün bu önlemler sağlıklı bir hayvanda kullanımlarını ima eder. Bir köpekte kabızlık halihazırda tespit edilmişse, bol miktarda besleme ve artan aktivite hayvana kontrendikedir!

Kabızlık için "Ev" laksatifleri

Köpeğin sahibi, öncelikle iki ana soruyla ilgilidir: Ev sahibi evde nasıl yardımcı olabilir ve evde bir köpekte kabızlık nasıl tedavi edilir? Doğaçlama hanehalkının belirgin bir müshil etkisi:

  • Kefir. Bu gece için verilir ve köpek kendisi kadar içecektir. Eğer kendi başınıza kefir içmek istemiyorsanız, dişsiz bir kenardan bir şırınga veya lastik bir ampul dökün: küçük köpekler - birkaç çay kaşığı, orta - birkaç yemek kaşığı, büyük - ml'ye kadar.
  • Yağsız, keten tohumu veya hintyağı çok sık köpeklere verilir. Geceleri, normal bağırsak hareketinin kararlı bir etkisi elde edilene kadar, evcil hayvanın ağırlığına göre yemek kaşığı eklenir. Haşlanmış sebzelerde, özellikle havuçta iyice ekleyin. Kontrendikasyon yoktur. Doz aşımı işaretlenmez. Zayıf saat sonra başlar.
  • Vazelin yağı. Ağızdan ağız yoluyla 5 ila 80 ml arasında (ayrıca bir iğnesi olmayan bir şırınga veya şırıngayla dişsiz kenar boyunca), köpeğin büyüklüğüne günde iki kez veya üç kez bağlı olarak. Frekans: Kalıcı normal bağırsak hareketi etkisine ulaşılana kadar her 12 saatte bir. Vücutta emilmez, formda her zaman bağırsak girer, duvarlarını yağlar ve dışkı yumuşatır. Hafifçe ısıtılmış bir lavman şeklinde bir şırınga ile rektal yolla girebilirsiniz.

Kabızlık tıp

Hayvan sahipleri hemen köpeğe kabızlıktan ne vereceğini merak ediyorlar? İlaçlarla ilgili her şey, randevu sadece bir veteriner uzmanı tarafından yapılmalıdır ve sadece kabızlığın kesin nedenini belirledikten sonra yapılmalıdır.

Tüm laksatifler herkes için aynı olan ortak kontrendikasyonlara sahiptir:
  • gebelik;
  • yorgun ve hasta köpekler;
  • gastrointestinal sistemdeki herhangi bir problem;
  • mide veya bağırsaklarda yabancı cisimlerin varlığı (örneğin kemikler);
  • bağırsak tıkanıklığı.

Kabızlık belirtilerini ortadan kaldırmak için köpeklerde kullanılan ilaçların çoğu, insan ilaçları arasındadır ve herhangi bir sıradan eczanede satın alınır. Veteriner hekimlikte doğrudan kullanılan ilaçlar çok azdır. Dozlara uymak, yan etkilerin yanı sıra köpeklerin sindirim sisteminin özelliklerini de dikkate almak önemlidir. Tüm ilaçların etkisi yaklaşık aynıdır, ana seçim kriteri fiyat ve kullanım kolaylığıdır.

Magnezya (magnezyum sülfat)

Sıvının “çekimine” bağlı olarak fekal kitleleri inceleyen ve belirgin bir peristaltik etkiye sahip olan köpekler için etkili bir müshildir.

  • Dozlama: gr toz / kg veya 1 ampül,% 25 solüsyon, ml kaynatılmış su ile seyreltilir. Şırıngayı dişsiz kenardan ağzına dökün.
  • Yan etkiler: başvuru sırasında artan tükürük.
  • Kontrendikasyonlar: kalp hastalığı, böbrek hastalığı, safra taşı hastalığı + ortak.
  • Fiyatı: ruble, serbest bırakma formuna bağlı.

Duphalac

Müshil bazlı laktuloz. Artmış peristalsis nedeniyle bağırsak hareketini kolaylaştırarak dışkı miktarını arttırır.

  • Dozaj: hayvanın durumu ve hareketine göre tek tek seçilir, günde yaklaşık iki kez 1 ml şurup / 1 kg köpek ağırlığı veya gece boyunca. Ömür boyu alım yapmak mümkündür.
  • Yan etkileri: olası aşırı şişkinlik, şişkinlik, aşırı dozda ishal.
  • Kontrendikasyonlar: -
  • Fiyat: ml - ruble; ml - ruble.

Laktusan

Diyet takviyesi, laktuloz kaynağı.

  • Doz: stabil bir etki elde etmek için 1 ml / kg köpek ağırlığı. Göstergelere göre kesintisiz resepsiyon mümkündür.
  • Yan etkiler: aşırı doz durumunda, genel olarak hayvanın durumunu etkilemeyen diyare gözlenir.
  • Kontrendikasyonlar: -
  • Fiyatı: ml - ruble.

bisakodil

Bağırsaklardaki mukus miktarını arttıran ve bağırsak hareketliliğini arttıran bir müshildir. Tabletlerde ve rektal fitillerde mevcuttur - köpekler için mumlar daha uygundur.

  • Doz: fitiller rektum içine tamamen daldırılana kadar rektum içine sokulur, köpeğin büyüklüğüne göre sayı hesaplanır: ¼'dan cüce ırklarına büyük ırk başına 1'e. Günde kez.
  • Yan etkiler: alerjiler, bağırsak tahrişi, kontrolsüz diyare.
  • Kontrendikasyonlar: ilaca aşırı duyarlılık, idrar sistemi hastalıkları.
  • Fiyatı: üreticiye bağlı olarak 5 mum ruble.

Senade

Konstipasyonun semptomatik tedavisi için bitkisel müshil haplar. Üç formda mevcut, köpek uygun kuru tabletler. Kabızlık için bu tedavi kronik form için iyidir.

  • Doz: köpeğin büyüklüğüne bağlı olarak: küçük ve dekoratif - gece başına tablet; orta - geceleri 1 tablet, büyük - geceleri tablet. Tablet dilin köküne yerleştirilir, kafa kaldırılır ve şırıngayla dişsiz kenardan biraz su dökülür. Köpeğin yutulduğunu ve hapı yanak üzerinde hareket ettirmediğini kontrol etmek gerekir.
  • Yan etkiler: alerjik reaksiyonlar.
  • Kontrendikasyonlar: senna yaprakları, böbrek hastalığı için bireysel duyarlılık.
  • Fiyatı: adet. tabletler ovuştur.

Mukofalk

Toz halinde psyllium tohum kabukları içeren bir sebze müshildir. Poşetlerde mevcuttur.

  • Dozaj: bir paketin içeriği ml kaynatılmış su içinde çözülür ve bir köpek ya da bir şırınga olmadan bir şırınga ile beslenir, büyük köpek başına ml, ml orta ve 60 ml'ye kadar küçüktür. Hayvana fazladan bir içki verdikten sonra.
  • Yan etkiler: alerjiler, ilk giriş günlerinde şişkinlik.
  • Kontrendikasyonlar: muzaha karşı bireysel duyarlılık.
  • Fiyat: 20 poşet çanta - ruble.

Vetelakt

Lakuloz, laktoz ve galaktoz içeren belirgin bir müshil etkisi ile veterinerlik ilaç. Kalın bağırsakta yararlı laktik asit bakterilerinin büyümesini uyarır ve dışkıyı "vahşileştirir". Güçlü kabızlık ile etkilidir.

  • Doz: 1 ml ilaç / kabızlık önlenmesi için bir ay boyunca 10 kg hayvan ağırlığı, ml / 10 kg ağırlığa ulaşana kadar tıbbi bir hedefle. Olası daimi alım.
  • Yan etkileri: -
  • Kontrendikasyonlar: -
  • Fiyat: 20 ml - ruble.

Laxatone

Hayvanların vücudundan gelen saçları temizlemek için veteriner salçası, aynı zamanda bağırsak hareketliliğini arttıran laksatiflerden biri olarak kullanılır.

  • Doz: 1 küçük köpekler için 1 çay kaşığı, 1 çorba kaşığı. 3 gün boyunca günde bir kez büyük köpekler kaşık, daha sonra haftada kez dozun yarısı.
  • Yan etkileri: -
  • Kontrendikasyonlar: bireysel duyarlılık.
  • Fiyatı: ruble.

Vetasyl

Veteriner kullanımı için besin takviyesi. Arpa ve muzdan% selüloz.

  • Doz: 1 kapsül / 9 kg köpek ağırlığı. Kapsülün içeriği, hayvanın yiyeceklerini serpiştirir. Çokluk, eylemin etkisine bağlı olarak tek tek seçilir.
  • Yan etkileri: gaz, alerji.
  • Kontrendikasyonlar: arpa ve muzun bileşenlerine aşırı duyarlılık.
  • Fiyat: kapsül - ruble.

Kabızlık - bu kendi başına geçmek için bekleyebilir veya bazı laksatifler veya lavmanlardan kurtulmak için devlet değildir. Harekete geçmeye başlamadan önce köpeğin bağırsakları boşaltamamasının nedenini tam olarak bilmeniz gerekir, böylece daha da kötüleştirmemek için.

Kabızlık dekoratif bir köpek nasıl tedavi edilir?

Kabızlık tüm köpeklerde görülür ve dekoratif köpekler istisna değildir. Burada kabızlığın 9 ana nedeni hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bebeğiniz sıkışıp kalırsa ne yapmalı ve o apartman dairesinde çömelme pozisyonunda koşar, bir anlaşma yapmak için boşuna mı uğraşıyor?

Bu kabızlık tedavisi ipuçlarının, sadece kabız olan sağlıklı köpekler için geçerli olduğunu, ancak evcil hayvanınızın daha ciddi sağlık problemleri varsa, veteriner hekimlerin yardımına başvurulması gerektiğini unutmayın.

1. Yani, klinik olarak sağlıklı dekoratif köpekler için kabızlık için en etkili ilaç kefirdir. Kural olarak, küçük köpekleri kefir verniklemek için büyük zevk ve onları zorlamak için değil. Birkaç çay kaşığı totunun bir süre sonra başarılı bir şekilde “toprağa” girmesi için yeterlidir.

Bu arada, Japon hin veya chihuahua'nız ona sunulan herhangi bir kefir içmek istemiyorsa - bu, ürünün tazeliğini yansıtmak için bir fırsattır. Küçük köpekler sundukları yemeklerin kalitesine çok duyarlıdır.

Kefir'in taze olduğunu ve evcil hayvanınızın buna tahammül edemeyeceğini biliyorsanız, o zaman biraz kendinizi zorlamanız ve birkaç çay kaşığını ağzınıza sokmanız gerekecektir.

2. Kabızlık için bir başka etkili ilaç bitkisel yağdır. Hem ayçiçeği hem de zeytin kullanabilirsiniz. Kuru da dahil olmak üzere normal beslemeye yağ eklenebilir. Bununla birlikte, bir köpekte kabızlığı tedavi etmek için, haşlanmış havuçlara eklemek en iyisidir. Genel olarak, haşlanmış havuçun küçük bir kısmının köpeğin diyetine düzenli olarak dahil edilmesi kabızlığı önlemek için harika bir yoldur.

3. Ne kefir, ne tereyağı, ne de tereyağı ile kefir ne yapmalı? Birçok forumda ve web sitesinde köpeğe lavman verilmesi ve laktiklerden antispazmodiklere kadar çeşitli ilaçların kullanılması tavsiye edilir. Bu öneriler güvenli olduğu sürece, onları yayınlayan insanların vicdanı üzerinde kalır. Güvenle, sadece bir şey söylenebilir: eğer köpek, hatta daha da kötüsü, dekoratif, gıcırdama, sümüklü, suşlar, gidemez ve hiçbir kefir yardımcı olmazsa, veterinere gitmeniz gerektiği anlamına gelir. Ve bir lavman verecek, müshil reçete yazacak ve diğer gerekli tüm tıbbi önlemleri alacaktır.

Bir köpeğin kabızlık ile ne yapmalı - ilk yardım. Kabızlık nedenleri

Tüm köpekler, nadir istisnalar dışında, gluttonlardır. Bir "lezzetli" kokulu parça, bir sandviç kalıntıları ile bir selofan çanta kapmak için, en sevdiği eğlence ve top yutmak ve yutmak. Köpek kontrol edilmezse, özellikle kemikler olmak üzere birçok yiyecek emebilir. Tüm bunlar çok hızlı bir şekilde sindirimle ilgili ciddi sorunlara yol açar. Defekasyon ihlali - en sık görülen sorunlardan biri. Ve çoğu durumda sahipleri suçludur. Bir köpek kabız olduğunda, ne yapmalı (ilk yardım) veterinere önceden sormalısınız. Bu hayvana etkili ve zamanında yardımcı olacaktır.

Kabızlık nedir?

Sağlıklı bir yetişkin köpek günde kez bağırsakları boşaltır, yavrular daha sık defaya kadar. Normalde - dışkı nekroshayuschiesya, süslü, kahverengi. Yavrular için, süt ürünlerinin beslenmesi nedeniyle, dışkıların sarımsı kahverengi rengi normdur.

Kabızlık - bir ya da daha fazla gün için defekasyon olmayan bir durum. Bir şeyin yanlış olduğundan şüphelenebilirsiniz:

  • köpek defecate etmeye çalışmak çok zor;
  • hayvan başarısız olur;
  • köpek sızıntıları (bariz ağrı);
  • dışkılar çok kuru çıktı, yün topaklar fark edilir;
  • dışkılar anormal, birkaç tanesidir.

Kabızlık olduğunda, hayvan sürekli tuvalete gitmek ister - sık sık bir yürüyüşe çıkmak ister, titreyen titreme, bağırsak hareketleri iyi bitmez. Karın doğal olarak zor olabilir - gazlar biriktirir.

Kabızlık neden gelişir?

Köpek onu yiyor ve ne kadar veriyorlar? Kabızlık gelişiminin suçlu genellikle sahibidir.

Kabızlık gelişimi için ana nedenler:

  • Yanlış beslenme - yeterli miktarda balast maddesi, lif, sebze, tahıl ve diğer ürünlerin eksikliği. Köpeği sadece etle beslerseniz - kabızlık kaçınılmazdır. Bir çok şekerleme, pişirme - başka bir sebep. Bir köpeğe şeker, kurabiye gibi davranabilir ve onları beslemezsiniz.
  • Birçok kemik yırtıcı köpeklerdir, kemikleri iyi sindirilir. Ama sadece ham - tercihen sığır eti veya domuz eti! Haşlanmış hiçbir besin değeri yoktur, sadece bağırsakları tıkar. İçi boş kuş kemiklerinin beslenmesi kesinlikle yasaktır. Köpek dişlerinin altından keskin parçalara ayrılırlar - en tehlikeli durumlara, gastrointestinal kanamaya, fekal peritonite kadar neden olabilirler. Bir köpeği haftada bir ya da iki kez kemiği yemeye verebilirsiniz.
  • Aşırı beslenme - iyi beslenmiş köpekçikler gibi. Köpeğin kilosu kötülüktür. Kalıcı aşırı beslenme sadece kabızlığa değil, aynı zamanda obeziteye de yol açar.
  • Az su - vücutta yeterli miktarda sıvı olmadan bağırsağın normal çalışması imkansızdır. Kabızlığı önlemek için, her zaman temiz suya erişim olmalıdır. Et suyu ve süt yerine geçmez.
  • Küçük hareket - bağırsak köpek hareket ettiğinde aktiftir. Kabızlık durumunda, peristalsis'i aktive etmek için köpeği “kovalamak” önerilir. Köpek yedi ve hemen yerleşti, bu yüzden sürekli - kabızlık kaçınılmaz.
  • Solucan istilası - bağırsakta büyük bir solucan birikmesi, dışkıların normal hareketini önler. Hayvansal antelmintik ajanları zamanında verin.
  • Bağırsaklarda saç topaklar - özellikle uzun saçlı köpekler için önemlidir. Hayvanın çimlerde yürümesine izin verin. Köpekler, yün midesini temizlemek için sezgisel olarak çim yerler. Yünleri bu amaçlarla çözmek için özel yöntemler kullanabilirsiniz - kullanmadan önce veterinerinize danıştığınızdan emin olun.
  • Çoğu zaman, infeksiyöz patolojilerden iyileşen köpeklerde kabızlık gelişir (özellikle enteritis için önemlidir). Gastrointestinal kanal, şiddetli dehidratasyon ve dysbacteriosis lezyonlarından sonra, peristalsis antibiyotiklere bağlı olarak belirgin şekilde bozulur. Rehabilitasyon döneminde, veteriner hekim tarafından reçete edilen diyete sıkı sıkıya uyulmalı ve mikroflorayı düzeltmek için özel ilaçlar kullanılmalıdır.
  • Genel anestezi altındaki operasyonlardan sonra postoperatif kabızlık nedeniyle peristalsis rahatsız olabilir. Normal bağırsak fonksiyonunu düzeltmek için ilaçlar alan bir diyet gösterilir - kesinlikle cerrahın belirttiği şeyi izleyin.

Tehlikeli kabızlık nedir?

Uzun süreli sık kabızlık çok tehlikelidir. Köpek bağırsakları temizleyemezse, dışkılar bunun içinde birikir. Çürüme ürünleri vücudu zehirler - güçlü zehirlenme gelişir. En zararlı maddeler oluşur - metan, skatole, merkaptan, diğerleri. Karaciğer, böbrekler ve kalp aşırı koşullarda çalışır - köpek uyuşuklaşır, zayıf yiyor, az hareket ediyor. Bağırsak hareketlerinin eksikliği kusma, şiddetli karın, uyuşukluk şişirmeye çalışırken şiddetli ağrı eşlik edebilir - acilen yardım isteyin. Bunlar yaşamı tehdit eden hayvan hastalıklarının belirtileridir. Bir köpek kabız olduğunda - ne yapılır, ilk yardım nasıl verilir?

Kabızlık için ilk yardım köpeği

gün boyunca normal bağırsak hareketi yoktur, başka bir semptom yoktur, dışkılar biraz dışarı çıkar, köpek oldukça iyi hissettirir - evcil hayvanın durumunu hafifletmeye çalışın:

  • Mükemmel vazelin yağına yardımcı olur. Köpeği günde kez verin, dozaj bireyseldir, vücut ağırlığına bağlıdır (günde 5 ila 50 ml) - bir uzmana danışın. Bağırsak mukozasını yağlar, dışkıyı yumuşatır. Vazelin yağı bağırsaklarda emilmez - vücut üzerinde hiçbir etkisi yoktur.
  • Bir köpek kefir verebilir - genellikle dışkıları normalize yardımcı olur.
  • Ezilmiş kuru erik etkili olabilir. Bu infüzyonu kullanabilirsiniz - meyve kaynar su dökün ve saat ısrar ediyor. Su ile kaseye ekleyin.

Lavman dikkat çekici "çalışır" - bağırsaklar çok hızlı bir şekilde temizlenir. Ancak dikkat edilmelidir:

  • Aşırı beslenme veya zayıf beslenmeden kaynaklanan kabızlığın - bir lavman yapılabileceği ve yapılması gerektiği - kesin bir kesinlik vardır. Eczanenin bu papatya özü için kullanılması en iyisidir - iltihabı etkili bir şekilde azaltır. Bu çok yararlı bitki hakkında detaylar, "İlaçlı papatya ve kullanılan kontrendikasyonların tıbbi özellikleri" makalesinde bulunabilir.
  • Lavman köpek ılık çözeltisi ( derece), birkaç damla vazelin yağı ekleyebilirsin. Armut, herhangi bir çaba harcamadan, anüse dikkatli bir şekilde sokulur. Çözüm hemen akar - prosedür hemen sonlandırılır. Bu genellikle bağırsak tıkanıklığının bir göstergesidir.
  • Kabızlık nedenleri bilinmemektedir - bir veterinere danışmak en iyisidir. Bağırsak tıkanıklığı olduğunda, coprostasis lavman sadece zarar verir.

Kabızlık ile ne yapmamalı?

  • Gutalax, Duphalac, Senade ve benzeri gibi köpek "insan" laksatifleri vermek yasaktır. İlaçlar sadece veterinerin amacı için kullanılır.
  • Hint yağı kesinlikle tavsiye edilmez. Köpeklerde şiddetli ağrıya neden olabilir.
  • Yasak ayçiçeği, zeytin, mısır yağı - bağırsaklar tarafından emilen midede aktif olarak sindirilir. Sertleşmiş dışkılara ulaşmayınız. Aşırı yüklü yağların çalışması üzerinde aşırı miktarda yağın kötü bir etkisi olacaktır.

Köpek iki günden fazla dalga geçemez - acilen kliniğe başvurun. Bir köpek kabız olduğunda, ne yapılması gerektiği, ilk yardımın nasıl verileceği, bir uzman tarafından uyarılacaktır. Bu durum en tehlikeli patolojilerin bir belirtisi olabilir - bağırsak tıkanıklığı, coprostasis. Danışmanlık ile ertelenemez.

Bağırsak tıkanıklığı

Kabızlık bu en tehlikeli patolojinin ana belirtisidir. Oldukça sık görülür ve farklı yaşlarda köpeklerde, ırklarda. Bunun başlıca sebebi yabancı nesnelerin köpek tarafından yutulmasıdır. Bunlar, kauçuk toplar, “lezzetli” plastik torbalar, kullanılmış kadın contaları, bebek bezleri ve benzerlerini parçalayabilir. İyi huylu bağırsak neoplazmları nedeniyle intestinal obstrüksiyon gelişebilir.

Bağırsak tıkanıklığı olabilir:

  • En önemlisi en tehlikeli olanıdır. Yemek yemek borusu, mide içinden geçmez.
  • Alt - bariyer küçük kalın bağırsakta bulunur. Problemle başa çıkmak daha kolay olacaktır.

Bağırsak tıkanıklığından şüphelenebilirsiniz:

  • Farklı yoğunluktaki karın ağrıları şiddetlidir (köpek kendiliğinden bir yer bulamamaktadır), hafiftir (köpeğin problem bölgesine dokunduğunda sadece rahatsızlığı vardır).
  • Kabızlık - bağırsak hareketlerinin tam ve kısmi gecikmesi ve gaz deşarjı.
  • Bulantı, kusma - üst obstrüksiyonun özelliği.

Köpeğin yenmez bir şey yediğinden şüphelenirseniz, yukarıdaki belirtiler mevcuttur - hemen hayvanı kliniğe götürün.

coprostasia

Yunanca patolojinin adı, serbest bırakılmasının imkansızlığı ile birlikte bağırsaklarda dışkıyı durdurmak anlamına gelir. Dışkı, kolonun alt kısımlarında birikir. Semptomlar, orta / şiddetli şiddetin normal kabızlığına benzer. Tamamen tıkanma ile, dışkı tamamen atılmadığında, orada:

  • şiddetli alt karın şişliği;
  • boşalmaya çalışırken şiddetli ağrı - hayvan, aldatıcı değil, ama squeals;
  • iştah tamamen yok;
  • palpasyon açıkça mühürler keçe;
  • zehirlenme - kusma, genel halsizlik, nörolojik nöbetler (ileri vakalarda).

Hastalığın ana nedenleri:

  • Kolonun alt kısımlarının kaynatılmış kemik kalıntıları ile tıkanması.
  • Malign, kolonun benign tümörleri.
  • Kurdu solucan istilası - köpek sadece serbest olmayan dışkı ürünlerinin ayrışma ürünlerinden değil, aynı zamanda solucanlar tarafından salgılanan toksinlerden de muzdarip. Bu çok ciddi bir patoloji şeklidir.

Bir köpek kabız olduğunda, ne yapılmalı, ilk yardım nasıl verilir her zaman bu durumun nedenlerine bağlıdır. Onları sadece bir veteriner teşhis edebilir. Sık tekrarlanan bağırsak hareketinin gecikmesi durumunda, tam bir inceleme yapılmalıdır.

Kabızlık önleme

Köpeği uygun şekilde besleyin - et, yeterli miktarda lifle (sebze, soyulmamış öğütülmüş tahıllar) birleştirilmelidir. Bir hayvana böyle bir menüye alışmak için yavru yaşından olmalı.

  • Köpeği ılımlı bir şekilde, bir programda besleyin - bir uzmana danışın.
  • Tatlıları en aza indirir.
  • Sınırlı miktarlarda kemikler. Sadece ham! Sadece büyük sığır eti / domuz.
  • Açık havada daha fazla hareket sadece köpek için değil, aynı zamanda sahipler için de yararlıdır.
  • Gün boyunca tatlı suya erişim.
  • Zamanla deworming.
  • Yürürken hayvanları yakından izleyin, hiçbir şeyin yutulmasına izin vermeyin, köpeklerin erişim alanındaki kutuları bırakmayın.

Bu önemli! Kabızlık gastrointestinal disfonksiyonun tehlikeli bir belirtisidir. Nedeni ne kadar çabuk ortaya çıkarsa, hastalığı iyileştirmek o kadar kolay olur.

Bir köpeğin Kabızlık tedavisi, nasıl yardımcı olur

Bir köpekte kabızlık zor bir dışkılama süreci ile oluşur. Ve birkaç gün için olmayabilir. Dışkı bağırsakta, kalın bağırsakta durgunlaşır, sertleşir.

Kabızlık genellikle eski hayvanlarda çok az hareket eder. Kabızlık olduğunda ne yapacağını, evde nasıl yardım edeceğinizi, diğer bilgileri düşünün.

Makalenin içeriği:

Genel bilgi

Fekal kitlelerin bağırsaktaki hareketi dalgalı kasılmalar ile kolaylaştırılmalıdır. Sıkıştırma nedenleri aşağıda dikkate alınmıştır.

Defekasyon normaldi, sandalye yeterli hacimde ıslak olmalı. Fazlalık veya kuruluk fekal ile durgunluk gösterir.

Doğru tut, sıvı yiyecek ve su ver. Kuru gıda ile ilgili çelişkili görüşler. Bazıları diyor ki - kabızlığa yol açabilir.

Diğerleri midede bir püreye dönüşebiliyor. Bununla birlikte, eğer gastrointestinal sistemin bir hastalığı varsa, o zaman bu tür gıdalar hala kabızlık ve ciddi sonuçlar doğurur. Başlamak için, mide sertleşir, iştah kaybolur. Köpek girişimleri normal bağırsak hareketine neden olmaz. Kusma başlar, mukoza solgun.

Koşul üç gün boyunca değişmezse, zehirlenme görünür. Uzun bir kabızlık içeriği kurutur, taşlar oluşur.

Bağırsak döngüsünde bir burulma vardır, tümörler, çok sayıda solucan da neden olur. Bu durumda el ile yardım etmeyeceksiniz. Lavman sadece içeriği artıracaktır.

Bağırsaktaki lümen açılmaz. Dışkı üzerine baskı uyguladı, mukoza zarları hasar gördü, organ yırtılması meydana gelebilir.

nedenleri


En önemlisi, sahibinin koğuşu beslemesidir. Ona kemikler verir, tübüler, kaynatılır. Mide bu tür içerikleri kolayca işleyemez.

Aynı zamanda zayıf bir şekilde emilen lifle de tedavi edilmemelidir. Hayvan veremez, hayvanı fazla beslemezsin. Kuru yiyecekler kabızlığa yol açabilir. Bu nedenle, dikkatli bir şekilde seçmeniz gerekir.

Bunun ortaya çıkması iç organların yaşadığı hastalıkların semptomlarına bağlanabilir:

  • parasal bezler;
  • prostat;
  • Neurology;
  • ortopedi;
  • rektum;
  • anüs;
  • ağ;
  • pankreas;
  • bağırsaklar;
  • karaciğer;
  • Böbrekler.

Doğru nedeni kurmak için, iştahı, ne kadar su tüketildiğini, kusma olup olmadığını, idrara çıkma sürecinin nasıl gerçekleştiğine dikkat edin. Diyet, köpeğin yaşı da rol oynar.

Harici bir muayeneye sahip bir veteriner, bağırsak hareketlerini önleyen bazı hastalıkları zaten tanımlayabilir. Görsel bulmaya izin vermiyorsa, araştırmayı yazın

Karın boşluğu x-ışını x-ışını, bir kan testi yapın. Bazı durumlarda, bir kontrast madde kullanılır - bağırsak geçirgenliğini belirlemek için baryum sülfat, ultrason.

tedavi


Terapötik amaçlar için sıvı parafin kullanın. Hazırlıklar, örneğin, Duphalac. Köpeklerde kabızlık için en iyi tedavi lavmandır.

Nasıl evcil hayvanınıza bir kupa koymak, açıklamaya gerek yok. Sertleşen dışkılardan bağırsakları serbest bırakır. Birden fazla kemik varsa, genel anestezi altında çıkarılır.

Kabızlığa kusma eşlik ettiği zaman, köpeğin iştahı olmaz, daha sonra infüzyon tedavisi kullanılır ve damlalıklar yerleştirilir. Su kaybını önlemek için. Çok üzücü bir durumda, kolonun içeriklerini içeriğiyle birlikte çıkarın.

Sıklıkla kabızlık çeken yaşlı köpekler ana diyet taze yeşillikler, kefirchik eklenir. Kemikler bunu hiçbir şekilde almaz.

Evde ilk yardım


Veterinerin gelişinden önce müshil, diğer ilaçlar, haplar verilmemelidir. Kendinize nasıl yardım edebilirsiniz? Et, et suyu, peynir, yumurta, pirinç, mısır, şımarık besinler diyet dışıdır.

Küçük porsiyonlarda sıcak ve sıvı yiyecek verin. Suda karabuğday, güveç, deniz balıkları, yoğurt, kefir, çiğ pancar, erik yemleri için mükemmeldir.

Bir köpek yavrusu için kullanılacak konserve yiyecek, hasta köpekler hafif yiyecekler. Kabızlık gelen yoğurt, lahana suyu, kabak infüzyonu, keten tohumu uygulayın.

Eğer hala lavman yapmayı bilmiyorsanız, kısaca anlatınız. Vazelin, ılık yağ, rektuma girebilirsiniz. Çaba harcamadan yavaş hareketler.

Petrolün gitmeyi bıraktığını fark ettiğinde, durmak daha iyidir. Bu tıkanıklığı gösterir. İşlemden önce, evcil hayvanı banyoya veya bir havzaya koyun.

Köpek 20 kilograma kadar büyükse, yarım bardak bir Vazelin gerekir. Yorkshire terrier için yeterli ve 2 kaşık. Can sıkıcıysanız, bu prosedürle utanıyorsanız, deneyim yoktur, daha sonra profesyonellerle iletişim kurun.

Lavmandan önce evcil hayvanınızın vazelin yağını içebilirsiniz. Sadece bir şırınga yazın, yanak arkasında dikkatlice ağzın içine girin. York yeterince çay kaşığı, orta ve büyük - iki yemek kaşığı var.

Vücut vazelin yağını emmez, böylece aşırı dozdan korkmazsınız, yine de olması gereken yerden gelecektir. Kabızlıktan muzdarip bir köpekle sık sık yürümeniz gerekir.

Yürürken bağırsaklar çalışmaya başlar. Bu modu birkaç gün gözlemleyin. Olumlu bir etkinin yokluğunda, doktora başvurunuz. Kabızlık şaka değil, ciddi sorunlara yol açabilir.

önleme

Köpeğin tuvalete kaç kez gittiğine dikkat edin. Yavrular beş kez yürürler, metabolizmaları hızlanır.

Eski evcil hayvanlar sadece üç veya iki günde bir kez. Yetişkinler günde bir kez.

Dışkı düzgün, parlak, eşit renkte olmalıdır. Bu durum evcil hayvanınıza mı geldi?

Köpeklerde sindirim bozukluklarının tedavisi

Köpeklerde sindirim bozuklukları çok yaygındır ve çoğu sahip bu tür belirtilere dikkat etmemeyi tercih eder. Bununla birlikte, hiçbir durumda köpeklerde sık ishal veya kabızlığa izin vermek imkansızdır - bu daha ciddi hastalıklara yol açabilir.

Aşağıda, köpeklerde diyare ile ne yapılacağını ve kabızlık denilen ters barsak reaksiyonunu nasıl tedavi edeceğinizi öğreneceksiniz. Ayrıca köpeklerde ve gastrointestinal sistemin diğer hastalıklarında gastroenteritin semptomları ve tedavisi ile tanışabilirsiniz.

Çoğu zaman, bir köpekte bulunan mide ve bağırsaklara sağlıksız bir diyet neden olur veya belirli hastalıkların sonucu olabilir. En yaygın hastalıkları ve semptomlarını düşünün.

Köpeklerde ishal ve kabızlık tedavisi

Köpek ishal yoksa, genellikle hayvan günde kez defecates.

İshalli hayvanlar sık ​​sık acı çeker - soğuk algınlığı, aşırı yeme, özellikle yağlı veya şımarık yiyecekler. Yavrularda, genellikle sütle beslenen annelerin diğer yiyeceklere geçişi sırasında ortaya çıkar. Kısa süreli ishal, düşük kaliteli beslenmeyi, bazen de süt ve yağı beslerken ortaya çıkar. Sürekli olmayan ve zaman zaman görülen diyare tedavisi genellikle kısa (24 saat) açlık ve rehidrasyon tedavisi, ardından sıvı ve elektrolit dengesini sağlamak için hafif bir diyet uygulanır.

Kabızlık en çok haşlanmış kemikler veya çok kuru gıdalardan oluşur. Hareket eksikliği bağırsak çalışmasını da etkileyebilir. Yaşlılıkta köpeklerin kabızlık eğilimi vardır.

Kabızlık nedeni enfeksiyöz bir hastalık, helmintik invazyon, böbreklerde bozukluklar, mide bezi, prostat (köpeklerde) olabilir. Ağrılı dışkı, para-anal bezlerinin ve para-anal sinüzitin sekresyonunun durgunlaşmasına neden olabilir. Aşağıda bir köpekte kabızlık tedavisi hakkında bilgi edineceksiniz.

İshal nasıl tedavi edilir ve bir köpeğin kabızlık ile ne yapması

Bir köpekte ishalin nasıl tedavi edileceğini bilmiyorsanız, ancak bunun sadece belirtilerden biri olduğu bulaşıcı bir hastalıktan kaynaklanmadığından eminseniz, talimat aşağıdaki gibidir. Beslenmeyi atlıyoruz, bol miktarda tatlı su veya zayıf çay veriyoruz. Sonraki besleme - pirinç ve yulaf suyu, aktif kömür. Antimikrobiyal ajanların kullanımı gösterilmiştir: biseptol, ftalazol, levomisetin, polimiksin M sülfat. İshal kronikleşirse, doktora başvurmalısınız.

Ve bir köpeğin kabızlık ile ne yapmalı? Burada biraz daha karmaşıktır: Paraanal bezlerin boşaltım kanallarının lümenini bloke ederken, içerikleri el ile sıkılır. Aksi takdirde, köpeklerde kabızlık insanlarda olduğu gibi hemen hemen aynı şekilde tedavi edilir: müshil (purgen, bisacodyl), lavman. İlginç olarak, çiğ et doğal bir müshil olarak kabul edilir. Bir bağırsak hareketinden sonra, rektal fitiller Anestezol, Anuzol, Proctosedil ve gliserin rektuma günde üç kez enjekte edilir.

Köpekte mide ve bağırsak bozukluğu: sapkın bir iştah

Bazen bir köpeğin bağırsağı ve mide rahatsızlığı sapkın bir iştah - hayvan kiri ve diğer yenilmez şeyler ile kendini gösterir. Bu, bazı mineraller ya da vitamin eksikliği, solucanların varlığı ya da sadece alışkanlık ile olur.

Bazı köpekler susadıklarında ya da hafif mide rahatsızlıklarında çim yerler.

Sapkın iştahın belirtileri olan köpekler temiz bir odada tutulmalı ve et ve süt dahil olmak üzere tam bir diyet yapılmalıdır. Buna ek olarak, köpek iyi bir fiziksel egzersiz yapmalıdır. Bu hazımsızlık tedavisinde temel tedavi diyettir.

Köpek bağırsak tıkanıklığı ve bu bozukluğun tedavisi

Bir köpeğin bağırsak tıkanması, çoğu zaman hayvanların mide tarafından sindirilmeyen ve bağırsaklarda bir tüp yaratan maddeleri yutması gerçeğidir.

Bir köpekte tıkanıklık karın ağrısı, bağırsakları boşaltabilme, yiyecek reddi, ateş eşlik eder. Hayvanlar huzursuzluk yaratıyor, bol su içiyor, kusmaya neden oluyor.

Bu bağırsak bozukluğunun köpeklerde tedavisi karmaşıktır. Mukus maddeleri, antibiyotikler ve aynı zamanda tonik ve ağrı kesiciler kullanımı ile bir varyant. Ayrıca antispazmodikler, uyuşturucular, laksatifler verir. Ancak bu aletler sadece kısmi tıkanıklık için uygundur ve barsak rüptürü için bir tehdit yoksa. Bazen, köpekte bağırsak tıkanıklığına neden olan faktörün ortadan kaldırıldığı ve sonrasında tedavi tamamen iyileşene kadar reçete edildiği bir cerrahi operasyon gerekebilir.

Köpeklerde mide ve bağırsak iltihabı belirtileri ve tedavisi

Köpeklerde gastroenterit bağırsak ile birlikte mide iltihabıdır, iki tiptir: kataral ve kanama. Her iki tip gastroenterit esas olarak yetersiz beslenmeden kaynaklanmaktadır. Diğer nedenler arasında şımarık yiyeceklerin tüketimi, kimyasal zehirlenme, iç parazitlerin varlığı ve mikrobiyal enfeksiyon bulunmaktadır.

Catarrhal gastroenterit belirtileri: iştah kaybı, artmış susama, mide hassasiyet ve ağrı. Köpek gözle görülür rahatsızlık veriyor, dikkatle hareket ediyor, çoğu zaman mide bulandırıcı. Şiddetli vakalarda ishal gelişir. Köpek tedavi edilmezse hastalık kronikleşebilir.

Köpeklerde gastroenterit belirtileri iltihap bölgesine bağlıdır. Hastalık ince bağırsakta yoğunlaşırsa, dışkı sıvı olacak ve sindirilmiş kandan siyahımsı bir renge sahip olacaktır. Köpek hızlı bir şekilde kilo verir ve susuz hale gelir, bu da özellikle yavru yavrulardan bahsediyorsak, güçlü bir zayıflamaya yol açar. İnflamasyon kolonun içine girdiğinde, bağırsak hareketleri mukusla sertleşir. Bu durumda dışkıyla birlikte kan boşaltılırsa o zaman kırmızıdır (sindirilmemiş).

Bazen köpeklerde gastroenterit tedavisi sadece diyet yardımı ile gerçekleştirilir.

Bir evcil hayvana saat suya serbest erişim ile bir açlık diyeti uygulayıseafoodplus.info barsakları dinlendirecektir. Sonra - protein ve yağda düşük bir diyet. gün besleme genellikle, ancak küçük porsiyonlardadır.

Çoğu zaman, gastroenterit hafif bir hastalıktır, ancak zararlı olabilir. Bu nedenle, veteriner hekimin hastalığın nedenini belirleyene kadar kendi kendine tedavi uygulanması tavsiye edilmez. Kanama durumunda müdahalesi zorunlu olmalıdır. Hastalık zehirlenmeden veya virüs bulaşmazsa, köpeğin beslenmesinde basit bir değişiklik yaparak onu yenmek kolaydır.

Kanama gastroenteriti de köpek tifüs, parvovirüs gastroenterit olarak adlandırılır. Semptomlar: iştahsızlık, sürekli kusma, ilk besin, sonra kan ve safra, halsizlik, ağızdan hoş olmayan garip koku, dudakların kenarlarında çikolata renkli akıntı, kanlı ishal.

Araştırmacılar enfeksiyon etkenini keşfettiler. Parvovirüs olduğu ortaya çıktı - omurgalılardan izole edilen en küçük virüs. Parvovirüs, dış etkilere karşı çok dirençlidir, soğukta ölmez ve bir saat için + 60 ° C'ye ısıtıldığında. Sadece kaynatma virüsü anında öldürür. Tüm köpekler, cinsinden bağımsız olarak, bu hastalığa eğilimlidir.

Kontrolsüz kusma ve içmeyi reddetme ile birlikte hastalığın şiddetli formunda bir veterinerden yardım istemeye acil bir ihtiyaç vardır. Bu durumlarda, sadece enjeksiyonlar evcil hayvanınıza yardımcı olabilir.

Parvovirüs gastroenteriti olan köpeklerde, bu enfeksiyona karşı uzun süreli bağışıklık oluşur. Yavrulara süt ile bulaşır ve doğumdan hafta sonra virüse maruz kalmasını önler.

Deneyimli bir veteriner hekim için parvoviral gastroenteriti olan bir köpeğin tedavi edilmesi bile çok zordur. Ne yazık ki, zaman zaman bile bir evcil hayvan için tedaviye başlanması her zaman istenen sonucu vermez. Bu sinsi bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmenin tek etkili yolu, profilaktik aşılardır. İlk hafta arasında yavrulara yapılır, hafta sonra tekrarlanır. Yetişkin köpekler yılda bir kez aşılanmaktadır.

Köpek kabızlık

Bir köpekte kabızlık gibi, görünüşte bu tür bir banal problem, gelişmiş durumlarda bile bağırsak zehirlenmesi ve rüptür, iç organlara zarar ve sonuç olarak, hayvanın ölümüne yol açabilir. Bunu önlemek için günün doğru modunu ve evcil hayvanınızın diyetini gözlemlemek gerekir.

Ancak, böyle bir sıkıntı meydana gelmişse, her evcil hayvan sahibi mevcut durumda ne yapacağını ve evcil hayvanına ilk yardımın nasıl yapılacağını bilmelidir.

Köpeği zamanında boşaltmanın doğal süreçlerindeki değişiklikleri fark etmek için, köpeğinizin tuvalete kaç kez gittiğini ve bunun için hangi boşaltma planının normal olduğunu fark etmek gerekir.

Köpekler için norm:

  • Yavrular günde yaklaşık beş kez boşaltılabilir.
  • Yetişkin köpekler - bir, iki.
  • Yaşlanan köpekler - her iki üç günde bir.

Daha önce, size sağlıklı bir köpeğin hangi dışkının olması gerektiğini söylemiştim: eşit olarak renkli ve iyi şekilli. Normdan sapmalar varsa, alarmı çalmanız gerekir.

semptomlar

Bu hastalığın belirtilerini belirlemek zor değildir.

Hayvanı boşaltmanın olağan ritminin ihlali vardır. Köpek tuvalete normalden daha sık gitmeye başlar ya da hiç gitmemeye başlar. Kalın bağırsağı boşaltmaya yönelik girişimler acıya neden olur. Kal biraz ve büyük zorluklarla ortaya çıkıyor. Köpek süzülüyor, sızlanıyor, ama boşuna. Ek olarak, hayvanın karnı hafifçe şişebilir. Hayvan huzursuz olur. İştah açıcı. Bazen kusma gelişebilir.

Köpeklerde kabızlık nedenleri

Bir köpeğin bağırsak tıkanıklığı çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Dört ayaklıların yanlış ritmi ile ilişkili olanlara ve hastalıklarla ilişkili olanlara ayrılabilirler.

Yanlış hayat ritmi

İşte bazı noktalar:

  • Uygun olmayan beslenme.
  • Beslenme kemikleri.
  • Fazla besleme.
  • Yalancı, sedanter yaşam tarzı.
  • Temiz havada kısa ve kısa yürüyüşler.
  • Yetersiz sıvı alımı.
  • Stres.
  • Yabancı bir cismin bağırsaklarına girmesi (taş, oyuncak).
içeriğe ↑

hastalık

Bunlardan bazıları:

  • Bağırsakta neoplazmalar.
  • Köpeklerde prostat hastalıkları.
  • Paraanal bezlerin iltihaplanması.
  • Omurgada ağrı.
  • Karaciğer hastalıkları, böbrekler.
  • Nörolojik ve ortopedik hastalıklar.
içeriğe ↑

Kabızlık sırasında ne yapmamalı

Her köpek sahibi evcil hayvanının hastalığı sırasında kategorik olarak ne kaçınmak gerektiğini bilmelidir:

  • Hiçbir durumda bir köpeğe insan ilk yardım çantasından müshil haplar verilmemelidir. Herhangi bir hap ve iksir, sadece bir doktor tarafından reçete edilmelidir.
  • Eğer tuvalete gidemezse köpeği suçlayamazsın çünkü o zaten çok kötü.
  • Hayvan yabancı bir nesneyi yutmuşsa, o zaman onu kendiniz çıkarmaya çalışmayın. Köpeğiniz keskin bir kemiği yuttuysa ya da bir başka maddeyi vet Olga Korh tarafından sunuluyorsa, ilk yardımı sağlamanın iyi bir yolu.
  • Bir köpeği yemeye zorlayamazsın.
  • Hayvanı aktif fiziksel efor ile doldurmayın, çünkü kabızlık nedeni ciddi bir hastalıktan kaynaklanabilir.
içeriğe ↑

İlk yardım

Veterinerle hemen iletişime geçemezseniz, evcil hayvanınıza bağımsız olarak yardımcı olmaya çalışabilirsiniz.

Her şeyden önce, dört ayaklı ağır, sert ve kuru gıda, dik et suyu, kas eti, yumurta diyetini ortadan kaldırın.

Köpek kuru yiyecek yiyorsa, beslenmeden önce biraz ıslatmak gerekir. Köpeğinize küçük miktarlarda sıcak, yarı sıvı yiyecek verin. Biraz haşlanmış deniz balığı, lahana, havuç, kabak ve balkabağından haşlanmış sebze güveç verebilirsiniz. Kefirle bir köpeğe davran. Alerji yoksa, erimiş bir kuyruk verebilirsiniz.

Hayvanın suya sürekli erişimi çok önemlidir.

Bütün uyuşturucular bir sıraya bir hayvana itmemelisiniz. Bir şey seçmeli:

  • Evcil hayvanınıza Vazelin yağını verin, oda sıcaklığına ısıtın. İğnesi olmayan büyük bir şırıngayla ağzınıza girebilir veya ağzını zorla açarak bir kaşıkla içine yağ dökebilirsiniz. Bir köpeğe hap verdiğimizde yağ infüzyonu prensibi aynıdır. Tam kür sağlanana kadar günde 2 kez yağ verilmelidir. Küçük köpeklerin bir seferde bir çay kaşığı gerekir. Orta - bir çorba kaşığı. Büyük - bir adımda birkaç yemek kaşığı yağ.
  • Lahana suyu iyi bir şekilde yardımcı olur (ancak bunun şişman olabileceğini unutmayın), kabak çekirdeğinin bir infüzyonu (bir kaşık dolusu bir kadeh kaynayan su bardağı dökün ve 30 dakika bekletin).

Bu fonlar yardımcı olmazsa, bir köpek su lavmanı yapabilirsiniz.

Lavman kauçuk armut koydu. Su biraz ılık olmalı. Güvenlik için, köpeğe bir namlu koymanız gerekir. Yanına pet koyun, eşek petrol jöle ile yağlayın, hafifçe ucu takın ve yavaş yavaş su dökmeye başlar. Karnı inmeyi unutma, konuş ve onu yatıştır. Böylece, ucu çıkardıktan hemen sonra su dökülmez, kuyruğa kuyruk kısmına bastırın. Bundan sonra, hayvanı sokağa götürün.

Uzun süreli ve kalıcı kabızlık için kendi kendini tedavi etmemek çok önemlidir, fakat doğru bir teşhis için hemen bir veterinerle temas kurmak önemlidir, çünkü köpeğin kabızlık ciddi bir hastalığa neden olabilir.

önleme

Tedavi etmemenin en kolay yolu ve soruna izin vermemek. Bunu yapmak için şu kuralları izleyin:

  • Kuralları ve besleme modunu izleyin. Köpeğin beslenmesi dengeli olmalıdır: sebzelerin varlığı, meyveler (lifler uygun sindirime yardımcı olur). Sadece et ürünlerini, dik et suyunu, lif eksikliğini beslemek, köpeğin sürekli olarak kabızlık çekmesine yol açıyor. Evcil hayvanınızı ne pişireceğinizi bilmiyorsanız, o zaman bu basit köpek yemek tariflerine bakmanızı öneririm.
  • Bir kük küçük kemikleri, özellikle de bir kuşu beslemek imkansızdır çünkü kemikler yemek kabızlığa yol açabilir. Köpekler için kemikleri ne zaman verilebileceğini okuyun.
  • Diyet besinlerden uzak durun.
  • Deniz yosunu, balık yağı, zeytin veya ayçiçek yağı şeklinde doldurulan dört ayaklı takviyeleri girin.
  • Evcil hayvanınızın her zaman suya engelsiz erişimi olmalıdır.
  • Hayvanı daha sık yürüyün.
  • Aktif fiziksel efor ile yükleyin. Ama bunu yaptıktan hemen sonra bunu yapamazsınız unutmayın.
  • Profilaktik aşılama ve deworming yapmak.

Eğer bir hayvanı tutmak için bu basit kuralları takip ederseniz, köpeğiniz kabızlıktan korkmaz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.