dekar ar / Hektar - Vikipedi

Dekar Ar

dekar ar

Dekar

Bu maddede birçok sorun bulunmaktadır.Lütfen sayfayı geliştirinveya bu sorunlar konusunda tartışma sayfasındabir yorum yapın.

Bu maddenin veya maddenin bir bölümünün gelişebilmesi için alakalı konuda uzman kişilere gereksinim duyulmaktadır.
Konu hakkında uzman birini bulmaya yardımcı olarak ya da maddeye gerekli bilgileri ekleyerek Vikipedi'ye katkıda bulunabilirsiniz.
(Haziran )

Dekar (daa); Ar'ın 10 katı olup m2 'lik bir alan ölçüsünü temsil eder. Ar ise m2 'ye eşittir. Halk dilinde genelde dekar yerine "dönüm" tanımı kullanılmaktadır. Ancak dönüm ile dekar birbirine tam eşit değildir. Dönümün metrekare olarak karşılığı , m²'dir.

Dekar kelimesinin kökeni "Ar"dan gelmektedir. Dekar ayrıca "Hektar"ın onda biridir. Yani 1 hektar 10 dekara eşittir. 1 hektar m2'dir. 1 dekar ise m2'dir. Bu üç birim de tarımda kullanılsa bile, hektar daha ziyade ormancılıkta kullanılır.

Ar = m²
Dekar = m2
Hektar = m2 'dir.
Dönüm = , m²

Kaynakça[değiştir

Meaning of "dekar" in the Turkish dictionary

10 NEWS ITEMS WHICH INCLUDE THE TERM «DEKAR»

Find out what the national and international press are talking about and how the term dekaris used in the context of the following news items.

8 BİN DEKAR ALAN MERA OLDU

Bugüne kadar 19 köyde 8 bin dekar mera alanında ıslah çalışmaları tamamlanarak otlatmaya açılmıştır. 7 köyde bin dekar mera alanında ise ıslah  «Milliyet, Oct 15»

SERİK VE AKSU'DA 55 BİN DEKAR TARIM ALANINI SUYA …

44 bin dekar alan sulanacak olup, yıllık 6,06 GWh enerji üretilecek. Baraj tamamlandığında dekar başına birim fiyatları ile dekar başına TL gelir  «Milliyet, Oct 15»

Edirne'de geçen yıl dekar başına ortalama kilogram durum …

Buna göre, Türkiye genelinde yılında buğday (durum) hasat edilen alan 12 milyon bin dekar olup, bu alandan üretilen buğday (durum) 3,3 milyon  «seafoodplus.info, Sep 15»

Yozgat'ta 25 bin dekar anız yandı, ağaçlar zarar gördü

Yozgat'ın Erkekli köyünden başladığı belirtilen ve çevre köylerin arazilerine sıçrayan yangında yaklaşık 25 bin dekar anız yandı, ağaçlar zarar gördü.Erkekli  «BUGÜN, Sep 15»

TOKAT'TA 22 BİN DEKAR ALANDA FINDIK ÜRETİMİ

Bu seneki rekolte tahminimiz bin dekar alanda 3 bin - 4 bin ton civarında” dedi. Tokat denilince yaş sebze ve meyve üretiminde başta domates, biber,  «Milliyet, Sep 15»

BAŞİSKELE'DE ALTI AYDA 3 BİN DEKAR ALANIN ÇİMLERİ …

6 aydır süren çalışmalar kapsamında 3 bin dekar alanın çimleri biçildi. İlk etapta çocukların eğlence alanı, ailelerinin dinlenebildiği, sohbet etme imkanı  «Milliyet, Aug 15»

Tokat'ta 41 Bin Dekar Arazi Sulanacak

Şube Müdürü Mehmet Karaca, 38 bin dekarlık cazibeli bölümün inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Karaca, iş kapsamında 3 bin ha'lık cazibeli kısmın  «Hürriyet, Aug 15»

Küçük Aksu Barajı ile 44 Bin Dekar Tarım Alanı Sulanacak

Antalya'ya 45 kilometre mesafedeki Küçük Aksu Deresi üzerinde yapımı devam eden ve tamamlandığında 44 bin dekar tarım alanını modern sistem ile  «Haberler, Jul 15»

Nazilli'de Çıkan Yangında Beş Dekar Zeytinlik Alan Zarar Gördü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - zeytinlik alanında çıkan yangına müdahale detayları Aydın'da zeytinlik yangını- Nazilli ilçesinde çıkan yangında, 5 dekar zeytinlik alan  «Haberler, Jul 15»

50 Bin Dekar Alanda Aspir Hasadı Yapılacak

Şuan yaklaşık 50 bin dekar alanda aspir hasadı yapılacak. Aspir ekili arazileri gezdiğimizde son derece güzel verimli bir aspir bitkisiyle karşılaştık. Bölgemizde  «Aktif Haber, Jul 15»


REFERENCE

« EDUCALINGO. Dekar [online]. Available <seafoodplus.info>. Jun ».

kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Hektar ile ilgili ortam dosyaları bulunmaktadır.
Vikisözlük'te hektar ile ilgili tanım bulabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir