cilt beyazlatma maskesi evde / Cilt Beyazlatma Yöntemleri | Saç Bakım Güzellik

Cilt Beyazlatma Maskesi Evde

cilt beyazlatma maskesi evde

Doğal yöntemlerle cilt nasıl beyazlatılır? Cilt beyazlatmak için hazırlanan cilt maskeleri

Doğal yöntemlerle cilt nasıl beyazlatılır? Cilt beyazlatmak için hazırlanan cilt maskeleri

Cildinizde yorgunluktan veya aşırı kafein tüketiminden dolayı oluşan lekeleri beyazlatma maskeleri ile kısa sürede giderebilirsiniz. Sizler için doğal yöntemlerle yapılan cilt beyazlatma maskelerini araştırdık. İşte birbirinden farklı cilt beyazlatma maskeleri

Kötü hava koşulları, sigara kullanımı gibi nedenler cildin renk dengesini değiştirebilir. Örneğin aşırı sigara kullanımı gözaltı morluklarının artmasına ve ciltte lekeler oluşmasına sebep olur. Bu tür durumlarla karşı karşıya kalan birçok insan cilt beyazlatma yöntemlerine başvururlar. Doğal ilaçlar, amaçladığınız hafifletme derecesini sunmamaktadır. Ancak maske biçimindeki doğal ve alışılmamış beyazlatıcılar cildinizin tonunu bile düzleştirir. Kullandığınız maske türüne bakılmaksızın yalnızca doğru yönteme uymanız gerekir.  Kimyasallara başvurmadan cilt beyazlatma yöntemleri nelerdir diye merak ediyorsanız sizin için araştırdığımız önerilere göz atabilirsiniz. Sizde oluşan bu renk değişimini evde bulunan malzemeler ile cildinizin beyazlamasını sağlayabilirsiniz. 

En iyi ve en etkili cildi soyan ve yenileyen eczanedeki kremler İLİŞKİLİ HABEREn iyi ve en etkili cildi soyan ve yenileyen eczanedeki kremler

cilt beyazlatma

cilt beyazlatma

CİLTTEKİ RENK EŞİTSİZLİĞİNİN NEDENLERİ NELER?

  • Cildinizde meydana gelen koyu lekelerin nedenleri genellikle, sigara, aşırı kahve ve kafein içeren ürünlerin tüketilmesi, güneş koruyucu kullanmamak, aşırı stres, yanlış kozmetik ürünlerinin kullanımı gibi bir takım hatalar ciltte koyu lekeleri beraberinde getiriyor. Genellikle bu problemleri yaşayan insanlar cilt beyazlatma yöntemlerine başvuruyorlar.
  • Ara ten rengine ve esmer ten rengine sahip olan insanlarda beyaz ten rengine olan hayranlıkları yüzünden cilt beyazlatma yöntemlerine başvuruyorlar. Bu nedenlerden dolayı cilt beyazlatma alanında bir sürü pazar oluşmuş, bu alanda bir sürü kozmetik ürünler ve çeşitli ilaçlar üretilmiş.

EN DOĞAL CİLT BEYAZLATMA İŞLEMLERİ

  • - Tam buğday unu ve domates maskesi

2 kaşık tam buğday unu ile 2 kaşık domates suyunu bir kasede karıştırıp, cildinize uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Haftada 1 defa düzenli bir şekilde uyguladığınızda değişimi fark edeceksiniz.

pirinç maskesi

pirinç maskesi

4 çay kaşığı pirinç unuyla yarım çay bardağı suyu karıştırın. Lekelerin olduğu bölgeye fırça yardımıyla sürün. 5 dakika kurumasını bekleyin. Ardından ılık su ile temizleyin. Bu maske aynı zamanda cildinizin ihtiyacı olan nemi de karşılar.

Haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Koreli kadınların cilt bakım sırları neler? Koreli kadınların güzellik sırlarıİLİŞKİLİ HABERKoreli kadınların cilt bakım sırları neler? Koreli kadınların güzellik sırları

  • - Limon suyu ve salatalık maskesi

1 tatlı kaşığı limon suyu ile 1 tatlı kaşığı salatalık suyunu karıştırıp, tüm yüzünüze eşit miktarda olacak şekilde sürün. 15 dakika bekledikten sonra normal su ile temizleyebilirsiniz.

Artan şikayetler üzerine uzmanlardan şiddetli uyarılar geldi! Migren atakları için

İLİŞKİLİ HABER

Artan şikayetler üzerine uzmanlardan şiddetli uyarılar geldi! Migren atakları için

Evdeki Yöntemlerle Cilt Nas&#;l Beyazlat&#;l&#;r?

Daha iyi görünmek için kozmetik ürünlerine maa&#;&#;m&#;z&#;n belli bir k&#;sm&#;n&#; yat&#;r&#;yoruz, öyle de&#;il mi? Hiç itiraz etmeyin, hangi ürün bitkisel, hangi ürün nerede indirime girmi&#; hepsinden haberdar&#;z. &#;nsanlar bu durumu güzellik kayg&#;s&#;ndan de&#;erlendirir fakat göremedikleri bir detay vard&#;r: Kendimize olan sevgimiz. Evet, kendimizi sevdi&#;imiz ve bedenimize de&#;er verdi&#;imizden dolay&#; kozmetik ürünleriyle de mutlu olabiliyoruz. Bir parfümün kokusuyla her &#;eyi unutup bir kremin rahatl&#;&#;&#;yla huzurlu olabiliyoruz.

Cilt Beyazlatma Yöntemleri

  • Avokado ve Havuç Maskesi
  • Zerdeçal Maskesi
  • Gül Suyu
  • Hindistan Cevizi Ya&#;&#; ve Limon
  • &#;eker
  • Bal
  • Patates Suyu
  • Limon
  • Yo&#;urt
  • Karbonat
  • Domates
cilt beyazlatma yöntemleri

Çe&#;itlenen kozmetik ürünlerinin aras&#;nda kaybolup giderken, cildimizin derinliklerine kadar etkili olan hatta cildimizin rengiyle bile oynayan, diledi&#;imiz tonda cilt sahibi olmam&#;z&#; sa&#;layan kremler bile piyasada kendini göstermektedir. Peki bu cilt beyazlatma yöntemi nereden gelmi&#;tir ve nas&#;l olmaktad&#;r?

A&#;&#;r&#; güne&#;e maruz kalan ciltleri, nas&#;l bebeksi beyazl&#;&#;a kavu&#;tururuz? &#;&#;te bu yaz&#;m&#;z&#; bu sorular&#;n cevaplar&#;n&#; alman&#;z için haz&#;rlad&#;k. Haydi nemlendirici kremler sürüldüyse, yaz&#;n&#;n keyfini ç&#;karmal&#;s&#;n&#;z!

En do&#;ru bilgiler ve sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar için uzman doktor deste&#;i al&#;n&#;z. &#;çeri&#;imizde yer alan bilgiler reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz. Sa&#;l&#;kl&#; günler dileriz…

Cilt Beyazlatma: Evde 11 Do&#;al Yöntem

Cildinizin güzelli&#;ini mutfa&#;&#;n&#;zda bir yerlerde bekleyen mucizelere borçlu olabilirsiniz. Yapman&#;z gereken tek &#;ey düzenli ve do&#;ru &#;ekilde kullanmak. Yo&#;urt, bal, su, meyveler hepsi sizin güzelli&#;iniz için evrende var olmu&#;lard&#;r. Güzellik s&#;rlar&#;yla ad&#;n&#; duyuran nadide güzellik uzman&#; Suna Dumankaya bu konuda da oldukça etkili maskeler haz&#;rlam&#;&#;t&#;r. Hatta kad&#;nlar aras&#;nda cilt beyazlatma yöntemleri Suna Dumankaya s&#;rlar&#;yla bilinir.

Maskeleri uygulamadan önce doktor onay&#; al&#;n&#;z.

1) Avokado ve Havuç Maskesi

Cilt beyazlatma yöntemlerinden biri olan avokado ve havuç uygulamas&#;, cilt tonunu açmaya yard&#;m etmektedir. Bu yöntemden faydalanmak için taze havuç ve avokadoya ihtiyac&#;n&#;z olacak. Her hafta uygulanmas&#; önerilen avokado ve havuç maskesi sayesinde cilt renginizde günden güne aç&#;lma hissedebilirsiniz.

  • Yapman&#;z gereken avokado ve havuç ha&#;layarak püre haline getirmek.
  • Püre haline gelen kar&#;&#;&#;ma 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; bal ve 1 yumurta ak&#; ekleyerek krem k&#;vam&#;n&#; elde edin.
  • Bu kremi her hafta 1 defa olacak &#;ekilde cildinize sürün ve 20 dakika kadar bekleyin.
  • Ard&#;ndan &#;l&#;k suyla y&#;kayarak uygulamaya devaml&#;l&#;k kazand&#;r&#;n. Ayda 4 defa denemeniz yeterli olacakt&#;r.

&#;lginizi çekebilir: Avokado Maskesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? 5 Etkili Tarifi

avokado

2) Zerdeçal Maskesi

Cildinizde güne&#; lekelerinden dolay&#; kararma ya da solma ya&#;an&#;yorsa zerdeçaldan faydalanabilirsiniz. Süt ve zerdeçal&#; kar&#;&#;t&#;r&#;p elde edece&#;iniz maskeyi koyu renkli bölgelerinize 20 dakika uygulad&#;&#;&#;n&#;zda, cildinizin tonunu açabilirsiniz. Verilen maske tariflerini düzenli &#;ekilde kulland&#;&#;&#;n&#;zda sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar alabilirsiniz.

  • 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; zerdeçal üzerine birkaç damla limon s&#;k&#;n ve krem k&#;vam&#;n&#; yakalay&#;n.
  • Bu kremi haftada 2 defa olacak &#;ekilde renginin aç&#;lmas&#;n&#; istedi&#;iniz bölgeye sürün.
  • Y&#;kama an&#;nda &#;l&#;k su kullanabilirsiniz.
  • Limonun asitli yap&#;s&#; sayesinde ciltteki kararan hücrelerde aç&#;lma meydana gelebilir.

&#;lginizi çekebilir: Zerdeçal Maskesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Neye &#;yi Gelir? Nas&#;l Temizlenir?

zerdeçal

3) Gül Suyu

Do&#;adan gelen cilt beyazlatma ürünlerinden biri olan gül suyu, her zaman elinizin alt&#;nda. Yüzünüzü gül suyu kullanarak y&#;kayabilirsiniz ya da tonik olarak kullanabilirsiniz. Gül suyunun içindeki bile&#;enler sayesinde cildin beyazlamas&#; desteklenir. Hücrelerin daha h&#;zl&#; yenilenmesi ve canl&#; görünmesi için gül suyundan faydalanabilirsiniz.

&#;lginizi çekebilir: Gül Suyu Faydalar&#;, Nas&#;l Yap&#;l&#;r, Kullan&#;l&#;r? 3 Farkl&#; Gül Suyu Maskesi

gül suyu

4) Hindistan Cevizi Ya&#;&#; ve Limon

Kuru cilt tipleri için uygun olmayan ancak di&#;er cilt tiplerinde beyazlamaya destek olan bu maske, i&#;inize çok yarayacak.

  • 1 ka&#;&#;k Hindistan cevizi ya&#;&#;na birkaç damla limon s&#;k&#;n ve kar&#;&#;t&#;r&#;n.
  • Kar&#;&#;&#;m&#; beyazlamas&#;n&#; istedi&#;iniz bölgeye sürün ve 15 dakika kadar bekleyin.
  • Bu yöntem sayesinde güne&#;ten kararan bölgelerde renk aç&#;lmas&#; sa&#;lanabilir.
  • Cildinizden ar&#;nd&#;rmak için s&#;cak kullanmaktan kaç&#;nmal&#;s&#;n&#;z, maskeleri &#;l&#;k suyla temizleyebilirsiniz.

&#;lginizi çekebilir: Hindistan Cevizi Ya&#;&#;n&#;n Saça 10 Faydas&#;

hindistan cevizi ya&#;&#;

5) &#;eker

&#;ekerin yap&#;s&#; gere&#;i, cildi temizleme özelli&#;i vard&#;r. Hem iç dokuda hem de d&#;&#; dokuda ar&#;nma sa&#;layan &#;eker sayesinde cilt beyazlatma desteklenebilir.

  • Toz &#;ekeri limon suyuyla kar&#;&#;t&#;r&#;p diledi&#;iniz bölgeye sürün.
  • Bu uygulamay&#; her hafta denemeye devam edin.
  • Düzenli uygulama sonunda cilt tonunda aç&#;lma görebilirsiniz.

&#;lginizi çekebilir: Evde Do&#;al &#;eker Peelingi Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

&#;eker

6) Bal

Cildin kararmas&#;ndan &#;ikayetçi oldu&#;unuz anlarda, bal size destek olabilir. Nas&#;l m&#;?

  • Bal, cilde peeling etkisi olu&#;turur ve ölü derilerin kolayca ar&#;nmas&#;na yard&#;m eder.
  • E&#;er kararma olu&#;an bir dokuya bal maskesi uygularsan&#;z; zamanla renginin aç&#;ld&#;&#;&#;n&#; görebilirsiniz. Bunun için 1 ka&#;&#;k bala 1 ka&#;&#;k tarç&#;n ekleyin ve beyazlamas&#;n&#; istedi&#;iniz cilt bölgesine sürün.
  • Birkaç hafta düzenli olarak uygulamaya çal&#;&#;&#;n ve cildin beyazlamaya ba&#;lad&#;&#;&#;n&#; fark edin.

&#;lginizi çekebilir: Kusursuz Cildin S&#;rr&#; En &#;yi 9 Bal Maskesi

bal

7) Patates Suyu

Patates suyunda bulunan bile&#;enler sayesinde, cilt beyazlatma deste&#;i sa&#;lanabilir. Koyu ciltlerin bir ton aç&#;k rengi yakalamas&#; için patates suyundan maske yapmas&#; önerilir.

  • Çi&#; patatesleri rendeleyerek balla kar&#;&#;t&#;r&#;n ve bu kar&#;&#;&#;m&#; cildinize her hafta sürün.
  • Özellikle de koltuk alt&#; beyazlatma, boyun bölgesi beyazlatma isteklerinizde uygulayabilirsiniz.
  • 1 çi&#; patates rendesi için 1 yemek ka&#;&#;&#;&#; bal kullanabilirsiniz.
  • Bu tekni&#;i so&#;uk kompres olarak uygulayabilirsiniz.

&#;lginizi çekebilir: Patates Maskesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? 6 Do&#;al Tarif

patates maskesi

8) Limon

Antioksidan limon sayesinde rengi koyula&#;an bölgelerinizin rengini açabilirsiniz. Gerekli gördü&#;ünüz bölgeye limon ile masaj yap&#;n ve daha sonra &#;l&#;k su ile temizleyin. Limonu aç&#;k yara ve kesik bölgelerinde uygulamamal&#;s&#;n&#;z. Yanma hissi verebilir.

&#;lginizi çekebilir: Yo&#;urt Limon Maskesi: Cilde En &#;yi 5 Tarif

limon

9) Yo&#;urt

Yo&#;urdun nemlendirici etkisinden faydalanmak için ise bir miktar yo&#;urt içine sirke ekleyin ve yüzünüze uygulay&#;n. Böylece hem cildiniz nemli kalacak hem de cilt renginiz aç&#;k kalacakt&#;r. &#;&#;te bu cilt beyazlatma yöntemleri bitkisel aç&#;dan lazere göre daha sa&#;l&#;kl&#; bir tercih olabilir.

&#;lginizi çekebilir: Yo&#;urt Maskesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Faydalar&#;, Ne &#;&#;e Yarar? 14 Tarif

yo&#;urt

10) Karbonat

Karbonat, cilt beyazlatmada oldukça etkili bir maddedir. Bir miktar süt ile karbonat&#; lapa haline getirin ve istenilen bölgeye uygulay&#;n. Düzenli &#;ekilde uygulad&#;&#;&#;n&#;zda cildiniz istedi&#;iniz tona kavu&#;acakt&#;r. Verilen cilt beyazlatma yöntemleri &#;brahim Saraço&#;lu taraf&#;ndan da kitaplara ve sa&#;l&#;k programlar&#;na gündem olmu&#;tur.

&#;lginizi çekebilir: Karbonat Maskesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Ne &#;&#;e Yarar?

karbonat

11) Domates

Kendisine ait domatesten gelen bir cilt beyazlatma iksiri, kad&#;nlar aras&#;nda oldukça yayg&#;nd&#;r. Bu iksiri uygulamak için domatesleri güzelce y&#;kay&#;n ve miksere at&#;p ç&#;rp&#;n. Daha sonra elde edilen posan&#;n içine hamur olana kadar un ekleyin ve yüzünüze maske olarak uygulay&#;n. Ortalama 5 dakika bekleme süresi yeterli olacakt&#;r. Günlük cilt bak&#;m&#; olarak bu iksiri uygulaman&#;z, daha beyaz ciltler için sa&#;l&#;kl&#; bir ad&#;m olacakt&#;r.

&#;lginizi çekebilir: Domates Maskesi Nas&#;l Yap&#;l&#;r? Kusursuz Bir Cilt &#;çin 7 Farkl&#; Tarif

 

domates

Cilt Rengini Açan Kolay Tavsiyeler

Evde kendi imkanlar&#;n&#;zla cildi beyazlatan do&#;al yöntemler denemek ister misiniz? Kendinizin de yapabilece&#;i basit ve etkili çözümler için, kliniklere servet ödemenize gerek kalmayacak. Önlemi en ba&#;&#;ndan alman&#;zda fayda var. Cildinizi sürekli nemli tutarsan&#;z cildiniz güne&#;e ve tahri&#;lere kar&#;&#; daha dirençli olacakt&#;r. Böylece ölü derinin cildinizde y&#;llarca kalma ihtimali de ortadan kalkacakt&#;r.

Gün &#;&#;&#;&#;&#; alt&#;nda veya ofis ortam&#;nda çal&#;&#;&#;yorsan&#;z dirsek ve bilek k&#;s&#;mlar&#;n&#;z&#; daha özenle koruman&#;z&#; öneririz. Masaba&#;&#; çal&#;&#;an insanlarda, dirseklerin masaya devaml&#; temas&#; halinde dirseklerde ölü deri birikmesi meydana gelir.

Ölü deriler de zamanla cilt renginde kararmaya sebep olacakt&#;r. Cilt beyazlatma maskelerinin içeri&#;ine bakt&#;&#;&#;n&#;zda; zerdeçal, Hindistan cevizi ya&#;&#;, bal, badem ve pirinç suyu özlerinden olu&#;an do&#;al kar&#;&#;&#;mlar görebilirsiniz. Basit içeriklerden mucizeler yaratmak çok kolay!

cilt beyazlatma yöntemleri

Japonlar&#;n Cilt Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Japonlar bulduklar&#; her bo&#; araziye hatta binalar&#;n çat&#;lar&#;na bile pirinç ekip pirinç üretimini devam ettirmi&#;lerdir. Eh pirinç olan ülkede, pirinçten her alanda faydalanmak art&#;k &#;art olmu&#;tur. Pirinç suyundan elde ettikleri tonik ile; ciltlerini temizleyip daha parlak ve beyaz bir cilde sahip olmu&#;lard&#;r. Japonlar için cilt beyazlatma yöntemleri pirinç ile daha sa&#;l&#;kl&#; hale gelmi&#;tir.

Antioksidan bitkilerden faydalanarak ba&#;tan aya&#;a sa&#;l&#;kl&#; olmak için kendilerine özen göstermi&#;lerdir. Özellikle de ye&#;il çay tüketimi ile daha sa&#;l&#;kl&#; ad&#;mlar atm&#;&#;lard&#;r. Ayn&#; &#;ekilde yosundan da maske ve tonik yaparak ciltlerindeki leke ve sivilcelerinden kurtulduklar&#; görülür. Japon kad&#;nlar&#;n&#;n ve Korelilerin cilt beyazlatma yöntemleri hemen hemen ayn&#;d&#;r. Ayr&#;ca sabun bezi ad&#;n&#; verdikleri bir bez sayesinde, ciltlerindeki ölü derileri at&#;p daha iyi cilde sahip olmu&#;lard&#;r.

Su tüketimi sayesinde vücuttan toksin atmalar&#; daha kolay hale geliyor. Ayr&#;ca makyaj yap&#;m&#;n&#; ise en aza indirerek ciltlerine fazla zarar vermiyorlar. Sigara kullanmayarak ise cilt beyazlatma yöntemi konusunda en net karar&#; alm&#;&#;lard&#;r. &#;&#;te Japon kad&#;nlar&#; güzelliklerini bu ilkelere borçludur.

cilt beyazlatma yöntemleri

Sa&#;l&#;kl&#; ve Kal&#;c&#; Cilt Beyazlatma Yöntemleri

Uzun ömürlü ve kal&#;c&#; &#;ekilde cilt renginizi açmak, daha verimli &#;ekilde beyazlatmak istiyorsan&#;z bu konuda uzman ki&#;ilerin oldu&#;u kliniklere u&#;raman&#;z gerekmektedir. Lazer teknolojisi ile cilde uygulanan tedavi ile ciltteki ölü deriler yok edilir ve lekeler ortadan kald&#;r&#;l&#;r.

Lazer sistemi genelde ünlülerin cilt beyazlatma yöntemleri olarak haf&#;zalarda kalm&#;&#;t&#;r. Bu sistemle lekelere sebep olan hücreler, lazer &#;&#;&#;nlar&#; ile giderilir. Lazer tedavisi ciltte kolajen üretimi sa&#;lar. Böylece cildin hücre yenileme h&#;z&#; daha çabuk hale gelir ve cildiniz daha sa&#;l&#;kl&#; ve canl&#; olur.

cilt beyazlatma yöntemleri

Evde Ten Rengini Beyazlatmak Mümkün mü?

Ten renginizi beyazlatmak için daha profesyonel yöntemleri deneyebilirsiniz. Bunun için size en uygun yöntemi cilt doktorlar&#; önerecektir. Ancak güne&#;ten ya da kozmetik ürünlerinden dolay&#; olu&#;an renk koyula&#;mas&#;n&#; açmak için do&#;al yöntemleri deneyebilirsiniz.

cilt beyazlatma yöntemleri

En do&#;ru bilgiler ve sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar için uzman doktor deste&#;i al&#;n&#;z. &#;çeri&#;imizde yer alan bilgiler reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz. Sa&#;l&#;kl&#; günler dileriz…

Farkl&#; &#;htiyaçlara Özel 8 Cilt Maskesi Tarifi

Cilt Lekelerine Çözüm: En Etkili 9 Do&#;al Yöntem

Ya&#;l&#; Ciltler &#;çin Uygun Evde En &#;yi 7 Do&#;al Maske Yap&#;m&#;

Yüz Maskesi: Cildinizi An&#;nda Besleyecek Do&#;al ve Etkili 10 Tarif

Uçu&#;a Ne &#;yi Gelir? Evde Uygulayabilece&#;iniz 7 Bitkisel Kesin Çözüm

Evde Uygulayabileceğiniz Cilt Beyazlatma Y&#;ntemleri

Japonların beyaz ciltlerinin sırrını öğrenmek ister misiniz? Japon kadınlar, cilt bakımı için tamamen doğal ve bitkisel malzemelerden oluşan cilt maskeleri kullanılıyor. Evde hazırlanan bu maskeler kimi zaman cildi beyazlatmak, kimi zaman da pürüzsüz bir için uygulanıyor. Doğduğumuz zamanlarda sahip olduğumuz pürüzsüz cilt, güneş ışığı, kimyasal ve çevresel faktörlerden dolayı deformasyona uğruyor ve kararmaya başlıyor. Özellikle güneş ışığı altında çok fazla durmak, ten renginin bronzlaşmasına yol açıyor. Evde hazırlayabileceğiniz doğal maskelerle cildinizi daha beyaz ve canlı bir görünüme kavuşturabilirsiniz. İşte, evde uygulanan cilt beyazlatma yöntemleri:


  1. Japonların cilt beyazlatma tarifi:

İki yemek kaşığı pirinci yıkayın. 1 çay bardağı su ekleyip robottan geçirin. Süzüp bir tencereye alarak kıvam alana kadar pişirin. Kıvamı pürüzsüz bir hale gelene kadar pişirmeye devam edin. Evde bulunan yağlardan bebek yağı, zeytinyağı gibi 1 tatlı kaşığı ekleyin. İsteğe göre kremin içine 2 kapsül E vitamini de ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı cildinize ince bir tabaka halinde sürün. 10 dakika beklettikten sonra bol suyla durulayın. Karışımı buzdolabında saklayınız. Genellikle akşam yatmadan önce uygulanır.

  1. Yoğurt maskesi:

Ev yapımı yoğurt, cilde uygulandığında kısa sürede beyazlatma etkisi yaratır. Tek başına yeterli olan bu maske, haftada 2 kez uygulanabilir. Yoğurdu cildinize ince bir tabaka halinde sürün ve yoğurt kuruyana kadar bekletin. Ardından ılık suyla durulayın. Ortalama 1 ay sonra cildinizin daha beyaz ve parlak olduğunu görebilirsiniz. 

  1. Portakal-zerdeçal maskesi:

Yarım portakalın suyunu sıkın. İçerisine kıvamına koyulaştıracak kadar toz zerdeçal ekleyin ve karıştırın. Karışımı beyazlatmak istediğiniz bölgelere parmak ucuyla sürün ve masaj yaparak yedirin. Karışımı 1 saat beklettikten sonra bol suyla durulayabilirsiniz. Karışımı 2 günde bir uygulayabilirsiniz.

  1. Aloe vera jeli:

Aloe vera jeli, cilt bakımında en çok kullanılan malzemelerden biridir. Aloe veranın içindeki jeli parmak ucunuzla beyazlatmak istediğiniz bölgelere sürün ve bekleyin. Bu jeli cildinize her gün uygulayabilirsiniz. Aloe vera jeli yalnızca beyazlatma için değil, güneş yanıkları için de kullanılabilir.

  1. Domates püresi:

Bir adet domatesin kabuklarını soyun ve rendeleyin. İçerisine kıvam verecek kadar pirinç unu ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı cildinize uygulayın. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Bu karışımı haftada kez uygulayabilirsiniz.


Cilt Beyazlatma Maskelerini Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Öncelikle yukarıda vermiş olduğumuz maskeler her cilt tipine uygun olmayabilir. Bu nedenle cildinizin yağlı mı, kuru mu olduğunu öğrenmeniz gerekir. 
  2. Uygulama yapacağınız bölgede açık yara ve kanama olmamasına dikkat edin.
  3. Eğer maskelerin içindeki maddelere alerjiniz varsa, bu maskeleri kesinlikle uygulamayın.
  4. Cilt maskelerinde kullanılan limon, domates püresi gibi asidik özellikler gösteren malzemeler ciltte kaşıntı ve kızarıklığa neden olabilir. Eğer maskeyi uyguladıktan sonra cildinizde kaşıntı hissederseniz, hemen ılık suyla maskeli bölgeyi durulayın.

Önemli Not: Alerjik bir bünyeye sahipseniz, cilt tipinizi bilmiyorsanız, maskede kullanılan malzemelere alerjiniz olup olmadığını bilmiyorsanız, bu maskeleri kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Doktorun onay vermediği hiçbir ürünü kullanmayın. Maskeyi uyguladıktan sonra bu bölgede kaşıntı, kızarıklık veya yanma hissi olursa hemen bol suyla durulayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Saç rengi açma yöntemleri
  2. Havuç maskesi nasıl yapılır?
  3. Güneş yanığına ne iyi gelir?
  4. Evde dudak dolgunlaştırma yöntemleri
  5. Dudak çatlamasına ne iyi gelir?

Giriş Yap/Üye Ol

Elma sirkesi; geçmişten günümüze gelen, en önemli şifa kaynaklarından biridir.
Özellikle ev yapımı olduğunda kilo verdirme, kolesterolü dengeleme,
enfeksiyonları önleme, kan şekerini düzenleme gibi birçok fayda sağlar.
Son zamanlarda sağlık alanının yanı sıra kozmetik alanında da kendine yer
bulan elma sirkesi, maske olarak uygulandığında cilt rengini açmaya yardımcı
oluyor. Güneş lekelerini, hamilelik lekelerini hafifletiyor hatta tamamen
gideriyor. Peeling etkisiyle sağlıksız cilt derisini yenileyerek pürüzsüz bir
görünüm kazandırıyor. Siz de cildinizdeki lekelerden, renk eşitsizliklerinden ya
da cilt renginizden memnun değilseniz elma sirkesinden yardım alabilir,
kendinize tamamen doğal içerikli, sağlıklı bir maske hazırlayabilirsiniz. Peki,
elma sirkesiyle cilt beyazlatıcı maske nasıl yapılır?

Yazımızın devamında elma sirkesiyle cilt beyazlatıcı maske tarifi sizi bekliyor.
İşte, tüm detaylar…

&#; 2 yemek kaşığı ev yapımı elma sirkesini 2 yemek kaşığı suyla karıştırın
ve bekletin.

&#; Hazırladığınız karşımı temizlediğiniz cildinize bir pamuk ya da sprey
yardımıyla uygulayın.

&#; Hassas bir cilde sahipseniz 20 dakika bekletip yıkayın. Normal bir cilde
sahipseniz uykudan önce uygulayıp sabah yıkayabilirsiniz.

&#; Haftada 2 gece olmak üzere düzenli olarak uygulayın.

&#; 1 ay içerisinde cilt problemlerinden kurtulduğunuzu, cildinizin renginin
açıldığını görebilirsiniz.

Su Yerine Hangi Malzemeler Kullanılabilir?

Elma sirkesiyle cilt beyazlatma maskesine su yerine farklı malzemeler
ekleyerek de sağlıklı sonuçlara ulaşmanız mümkündür. Peki, o malzemeler
nelerdir? İşte, elma sirkesinin beyazlatıcı etkisini cildi güzelleştiren etkileriyle
destekleyen malzemelerden bazıları:

&#; Zeytinyağı: İçeriğindeki yoğun E vitamini sayesinde cildi besler.

&#; Yarım tatlı kaşığı soğan suyu: İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde cildi
temizler, C vitaminiyle sağlık verir.

&#; 1 yemek kaşığı bal: Anti bakteriyel gücüyle cildi temizler, vitaminleriyle
besler.

&#; 1 yemek kaşığı karbonat: Beyazlatıcı etkisiyle doğrudan etkiler.
Siz de güzellik salonlarına gitmeden evde kolayca uygulayabileceğiniz elma
sirkesi maskesi sayesinde mutlu edici sonuçlara kavuşabilirsiniz.

 

Simple Pürüzsüzleştirici Peeling ile daha güzel bir cilde sahip olabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

Diadermine Peeling Mousse ile işleminizi çok daha doğru bir şekilde uygulayabilirsiniz. Satın almak için hemen tıklayın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir