gebelikte pembe kanama / Hamilelikte Kanama: Belirtileri ve Nedenleri - seafoodplus.info

Gebelikte Pembe Kanama

gebelikte pembe kanama

3 aylık hamilelikte kanama neden olur? Hamilelikte rahim içi kanama nedenleri

NEDENLERİ NELERDİR?

İmplantasyon kanaması;

İmplantasyon embriyonun rahime yerleşmesi, yuvalanması demektir.Tüplerde döllenen yumurta yaklaşık gün içinde rahime ulaşıseafoodplus.info içine ulaşan embryo gerekli besinleri anneden alabilmek için rahim iç duvarına gömülmeye başseafoodplus.info dönemlerde lekelenme tarzında birkaç gün süren kanamalar seafoodplus.info döneminde karşılaşılan kramp tarzı ağrılar, bulantı,hafif bel ağrısı,göğüslerde gerginlik şikayetleride eşlik seafoodplus.info dönem genellikle beklenen adet zamanına denk geldiği için, gebe kaldığını bilmeyen birçok kadın adet göreceğini düşüseafoodplus.info kanamalar,daha açık pembe-kahverengidir ve lekelenme tarzında seafoodplus.infoğin gidişatını ve bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkilemez.

Düşükler

Gebeliklerin yaklaşık %15 i İlk 3 ayda kendiliğinden düşseafoodplus.info engellenemeyen düşüseafoodplus.infoikle bebekteki bir probleme bağlıdıseafoodplus.infoa bağdaşmayan bir problem yaşayan embriyoyu rahim atacaktır(doğal seleksiyon).Lekelenme tarzında başlayıp artan bir kanama veya aniden fazla miktarda kanama,şiddetli kramplar ve parça düşürme şeklinde görülebilir.

Çoğul gebelikler

İkiz veya çoğul gebelikler gebeliğin ilk 3 ayında kanama olasılığını arttırıseafoodplus.info kanamaların çoğu implantasyon kanamasıdır ve genellikle gebeliğin gidişatını olumsuz etkilemez.Özellikle tüp bebek tedavileri çoğul gebelik şansını arttırdığı için ,infertilite tedavisi görenlerde daha sık görülür.

Ektopik(dış) gebelik

Embriyonun rahim dışında bir yerde,sıklıkla tüplerde yerleşmesi ile oluşan seafoodplus.info yada şiddetli kanamayla birlikte, bıçak batar tarzda keskin karın ağrısı, şiddetli kramplar, bulantı,kusma, baygınlık hissi görüseafoodplus.info dönemlerde teşhis edilebilirse tıbbi tedavi, anne sağlığını tehdit eder düzeydeyse cerrahi yöntemlerle tedavi edilmelidir.

Molar(üzüm) gebelik

Genetik bir takım hatalara bağlı, plasental dokuların anormal gelişmesi sonucu oluşseafoodplus.infoüs hiç oluşseafoodplus.info gebelikte 1 görüseafoodplus.info kanamalara yol açseafoodplus.info içinin vakum kürtaj ile dikkatlice boşaltılması gerekir ve sonrasında tıbbi tedavi önerilebilir.

Subkorionik kanamalar

Plasentanın hafifçe ayrılmasına bağlı, gebelik kesesi ve rahim duvarı arasına kanayıp,oluşmuş hematomlardır .Genellikle hafif kanamalar şeklinde olup,bir problem oluşseafoodplus.info çok büyük hematomlar , gebeliğin ilk ayında düşük riski oluşturabilir.

Enfeksiyon

Özellikle vajinal mantar enfeksiyonları ,gebelikten tamamen bağımsız olarak vajinal irritasyona ve hafif lekelenme tarzı kanamalara neden seafoodplus.infok hormonları rahim ağzı(serviks) ve vajinayı hassas hale getirdiği için,enfeksiyon olmaksızın servikal polipler, servikal erozyonlar da kanamaya eğilim seafoodplus.info nedenle cinsel ilişki ve ağır fiziksel egzersizlerden sonrada hafif lekelenme tarzında,çok kısa süreli kanamalar görülebilir.

Dünyanın en faydalı besini olduğu ortaya çıktı!
bebegimvebiz

Gebelikte Kanama Normal midir?

Gebeliğin farklı dönemlerinde kanama yaşayan kadınlar; “5 aylık hamilelikte kanama olur mu?”, “1 aylık hamilelikte kanama olur mu?” ya da “5 haftalık gebelikte kanama normal mi?” gibi sorulara öncelik veriyor. Bu tip soruların cevaplarıyla beraber hamilelikte kanamanın belirtilerine ve nedenlerine yakından bakalım.

Medicabil Randevu Al

Hamilelik esnasında gerçekleşen vajinal kanamalar, kadınlar için genellikle ürkütücü olabilmektedir. Fakat söz konusu kanamalar, her zaman ciddi bir probleme işaret etmez. Özellikle gebeliğin ilk 12 haftasında bu tip kanamalar rutin şekilde gerçekleşir. Hatta hamilelik sürecinde kanama yaşayan kişilerin önemli bir kısmı sağlıklı bebekler doğurabilir. Buna rağmen hamileliğin farklı dönemlerinde ve sıklıkla kanama problemiyle karşı karşıya kalan kadınların bu durumu ciddiye alması gerekebilir.

Hamilelikte Kanama Olur mu?

Hamilelikte kan gelmesi özellikle ilk haftalarda yoğun şekilde karşılaşılan bir durumdur. Gebelikte kanama çoğunlukla kahverengi leke biçimindedir. Hamileliğin başında oldukça normal bir durum olarak kabul görmesine rağmen kadınlar, söz konusu durum karşısında endişelenir ve “Hamilelikte kanama olur mu?” sorusuna yanıt aramaya başlar.

Hamilelikte gerçekleşen kanamaların sebebi, hamileliğin evresine göre farklılık arz eder. Örneğin 5 haftada kanama oluşmasının nedenleri ile 4 aylık gebelikte kanama nedenleri birbirinden farklıdır. Hamileliğin ilk 6 haftasında kanama çok doğaldır. Bu nedenle söz konusu dönemler, özel bir duruma işaret etmez. Gebelerin ortalama %25’inde kanama durumu ortaya çıkabilir. Vajinal kanamaları korkutucu bir durum olarak lanse etmek doğru olmayacaktır. Buna rağmen çok sık tekrar eden ve ilerleyen dönemlerde de kendini gösteren kanamaları ciddiye almak doğru bir yaklaşımdır.  

Kan gelmesi durumunda ped kullanmalı ve kanamanın devinimi, yoğunluğunu, rengini takip etmelisiniz. Kanama sonrasında eğer şişlik ve yoğun bir ağrı oluşuyorsa vakit kaybetmeden hekiminize başvurmalısınız. Hafif olan gebelik kanamaları çoğunlukla kendi kendine durmaktadır. Yoğun kanamalar ise erken doğumun sinyalcisi olabilir.

Gebelikte Kanama Neden Olur?

Gebelikte kan gelmesi pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilir. Yukarıda da belirttiğimiz üzere ilk 4 haftalık gebelikte kanama oldukça normal karşılanmalıdır. Hamileliğin ilk haftalarında kanama, ciddi rahatsızlıkların ya da bebeğin gelişimine ilişkin önemli problemlerin habercisi olarak algılanmamalıdır. Gebelikte gerçekleşen kanamaların öncelikli nedenlerinden biri ektopik gebelik ya da dış gebelik (döllenmiş yumurtanın, rahim dışında farklı bir yere tutunması durumu) adı verilen durumdur.

Döllenen yumurta, rahmin dışında yerleşir ve büyürse, söz konusu kanama gerçekleşebilir. Öte yandan implantasyon kanamaları (yerleşme kanamaları) döllenen yumurtanın rahim zarına yerleşmesini takiben 2 hafta içinde oluşur. Yerleşme kanaması ve düşük temelli kanamalar ile beraber rahim ağzı enfeksiyonlarını kanama nedenleri arasında göstermek mümkündür. Bu arada erken doğuma bağlı kasılmalar ve sırt ağrılarıyla beraber ortaya çıkan hafif kanamaları da unutmamak gerekir.

Gebelikte Kanama Belirtileri

Kimi kadınlar gebe olduklarının farkında olmadan adet gördüklerini düşünüp gebeliğin başında kanamalar yaşayabilir. Bu tip durumlar özellikle 5 haftalık gebelikte kanama yaşayanlar için geçerlidir. Yaşanan kanamanın adet kanaması olmadığı, gerçekleştirilen ilk basit testle beraber ortaya çıkmaktadır.

İlk haftalık gebelikte kanama, halk arasında çoğu zaman “yerleşme kanaması” olarak da ifade edilir. Buna rağmen kanamanın nedenini tam anlamıyla teşhis etmek adına doktorunuza başvurabilirsiniz. Kanamanın düzeyi haricinde ağrı, baskı benzeri belirtiler doktorunuz tarafından değerlendirilir.

Gerekli görülmesi durumunda vajinal muayeneye başvurulabilir. Kanda beta HCG ölçümü ile beraber sağlıklı bir durum değerlendirmesi yapılır. Gebelikte ortaya çıkan kanamaların genel anlamda belirtileri şu şekildedir:

  • İç çamaşırında leke formunda kahverengi ve hafif bir sıvı görebilirsiniz.
  • Aktif kanamaların taze kırmızı renkli olduğu görülebilir.
  • Kimi hastalarda kanama öncesinde kramp oluşumları söz konusu olabilir.
  • Duygu durumlarında değişiklikler yaşanabilir.
  • Bulantı ve kusma problemleri baş gösterebilir.
  • Baş ağrısı, kabızlık ve hazımsızlık gibi problemler meydana gelebilir.
  • Meme dokularında hassasiyet oluşabilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir