ruhsal bunalımdan kurtaran dua / One moment, please...

Ruhsal Bunalımdan Kurtaran Dua

ruhsal bunalımdan kurtaran dua

Sıkıntıya üzüntüye dertlere huzursuzluğa iç sıkılmasına iyi gelen dua?

Pek çok kişi sıkıntılı gergin yorgun çaresiz hissettiği anlarda dualara sığınmak ister. Sıkıntı anlarından kurtulmak, ferahlamak ve yeniden rahatlamak için dua etmek etkili bir yöntem olabilir. Sıkıntı duası, Allah'ın rızası bir yana Ademoğlu olan her canlının Allah'tan huzur dilemesi ve sıkıntılarına çare araması için bulunan bir duadır. Duanın rahmetinin farkında olan ve olmayan ilim sahibi olan veya olmayan kimselerin dahi ihtiyaç duyduğu sıkıntı duası her vakit uygun şekilde okunan duaların arasındadır. Enbiya Suresi 87. Ayet başta olmak üzere pek çok dualar ile sıkıntılı zamanlar için 'sıkıntı duaları' bulunmaktadır.
TÜM SIKINTILARA ÇÖZÜM OLACAK DUA

"Rabbi edhılni müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultanen nasira." (10 Kere) (İsra suresi 80. ayet)

ANLAMI: "Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle."

"Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli " (10 Kere)

ANLAMI: "Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle."

"Ya Hayyu Ya Kayyum, Birahmetike esteğisu." (10 kere)

ANLAMI:"Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum."


Kur'an'da geçen sıkıntıdan kurtulmak için dualar
Sıkıntıda okunacak dua İnşirah Suresi
Peygamberimizin (s.a.v) tavsiye ettiği sıkıntı duası
Şiddetli sıkıntılı zamanda okunacak tesirli sıkıntı duası
Hz. Yunus'un (a.s) sıkıntılı zamanda okuduğu dua
Gam ve sıkıntı basınca okunacak dua
Sıkıntıdan kurtulmak için sabah akşam 7 defa okunacak dua
Belaya uğrayınca okunacak dua
Peygamberimizin (s.a.v) sıkıntılı ve üzüntülü zamanlarda okuduğu dua
Gam keder musibet zamanında okunacak dualar
Helal rızık ve bereket duası
Sürekli üzüntüye uğrayan kimsenin okuyacağı dua
Üzüntü, keder, hastalık veya zorluk isabet eden kimsenin okuyacağı dua
Rızkın artması ve borçtan kurtulmak için okunacak duâlar
Salât-ı tefrîciyye (nâriye) ve salât-ı münciye duâları
Hastalara şifa veren dualar
Nazara karşı okunacak dualar



DERTLERDEN SIKINTILARDAN KURTULMAK İÇİN DUALAR, HADİSLER

Sıkıntıdan kurtulmak için sebeplere yapışmak gerekir. (Çalışmadan dua eden, silahsız savaşa giden gibidir) hadis-i şerifi de sebeplere yapışmayı emretmektedir. Kur'an-ı kerimde mealen, (Her zorluğun bir kolaylığı vardır) buyuruluyor. Sıkıntıdan kurtulmanın da çaresi vardır. Hiç boş vakit geçirmemeli, kendine faydalı bir meşgale bulmalıdır. (Sabır kurtuluşun anahtarıdır) sözüne uymalı, çalışıp sabrederek bir çıkış yolu aramalıdır.

Psikolog doktorlar, sıkıntının başlıca çaresinin meşgale olduğunu söylüyorlar. Kendinize severek yapacağınız işler bulursanız, rahatlarsınız. Ayrıca manevi yönden, bazı dualar okumanız da faydalıdır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Her gün sabah akşam yedi kere, "Hasbiyallahü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabb-ül arşil azim" okuyan, dünya ve ahiret sıkıntısından kurtulur.) [İbni Sünni]

(La havle ve la kuvvete illa billah okumak, 99 derde devadır. Bunların en hafifi sıkıntıdır.) [Hakim]

(Bir sıkıntıya düşünce, "Bismillâhirahmanirrahim velâ havle velâ kuvvete illa billâhil aliyyil azim" diyeni Allahü teâlâ, sıkıntı ve belalardan muhafaza eder.) [Deylemi, İbni Sünni]

(Rızka kavuşan çok Elhamdülillah desin. Rızkı azalan çok istigfar etsin. Üzülüp sıkılan, la havle vela kuvvete illa billah desin.) [Beyheki, Hatib]

(Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.) [Şir'a]

(Sıkıntılı iken "Hasbünallah ve ni'mel-vekil" deyiniz!) [İ. Merdeveyhi]

(Yasin okuyanın sıkıntısı gider.) [Deylemi]

(La ilahe illallah kable külli şey'in, La ilahe illallah ba'de külli şey'in, La ilahe illallah yebka Rabbünâ ve yefni küllü şey'in diyen sıkıntıdan kurtulur.) [Taberani]

(Cuma namazından sonra, İhlâs, Felak ve Nas'ı yedişer defa okuyan, bir hafta, kaza, bela ve sıkıntılardan kurtulur.) [İ.Sünni]

("La ilahe illa ente, sübhaneke inni küntü minezzalimin" diyen, uğradığı beladan kurtulur.) [İ. Sünni]

SIKINTILARDAN KURTULMAK İÇİN HANGİ DUALAR OKUNUR?

(Sıkıntı için şu duayı okuyun: La ilahe illallahülazim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-ilazim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdi Rabbül Arşil-kerim.) [Müslim]

(Sıkıntıya düşen 7 defa Allah, Allahü Rabbi, lâ üşrikü bihi şey'a desin!) [Nesai]

(Sıkıntı için, "Allah, Allah Rabbünâ lâ şerikeleh" deyin!) [Beyheki]

Sıkıntıdan kurtulmak için, Allahü teâlâya kalbinden yalvararak, 14 secde âyetini [ezberden, ayakta] okuyup, her birinden sonra, hemen secde etmelidir. (Nur-ül-izah)

(Bismillâhirrahmânirrahim ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil' aliyyil'azim) okumak, sinir hastalığına ve bütün sıkıntılara iyi gelir.

İmam-ı Cafer hazretlerinin sıkıntıya düşünce, okuyup, sıkıntıdan kurtulduğu dua şöyledir:
(Yâ uddeti ınde şiddeti, ve yâ gavsi ınde kürbeti! Ührüsni bi-aynikelleti lâ tenâmü vekfini birüknike ellezi lâ yürâmü)
Anlamı şöyledir:
Güçlükte desteğim, sıkıntıda imdâdıma yetişen, her an görüp gözeten Rabbim, beni muhafaza et, sonsuz kudretinle, bana yardım eyle!

Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istigfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, şu mealdeki âyet-i kerimeleri okudu:
(Çok affedici olan Rabbinize istigfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]

Bir hadis-i şerif meali de şöyledir:
(İstigfara devam edeni, Allahü teâlâ, her sıkıntıdan, üzüntüden, dertten, geçim darlığından kurtarır, ferahlığa çıkarır ve ummadığı yerden rızıklandırır.) [Nesai, Ebu Davud, İbni Mace]

Cepte altın taşımak da sıkıntı için faydalıdır. Sadaka vermek ve 70 kere (Estagfirullah min külli mâ kerihallah) demek, sıkıntıları giderir. Bu istigfarın anlamı, "Ya Rabbi, razı olmadığın şeylerden ne yapmışsam hepsini affet, yapmadıklarımı da yapmaktan koru" demektir.

Sıkıntı için şunlara da riayet edilmelidir. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Sıkıntıları sadaka ile önleyin.) [Deylemi]

(Tarak kullanmak, sıkıntıyı giderir.) [Deylemi]

(Güzel koku ve temiz elbise sıkıntıyı azaltır.) [Bostan]

(Abdestten artan suyu içmek sıkıntıyı giderir.) [Deylemi]

(Akik yüzük sıkıntıyı giderir.) [Ukayli]

(Başkasının sıkıntısını giderenin sıkıntısı gider.) [İ. Ahmed]

(Sıkıntıda duam kabul olsun diyen, genişlikte çok dua etsin.) [Tirmizi]



SIKINTI ANLARINDA HANGİ DUALAR EDİLEBİLİR?

Sıkıntılı zamanlarda okunması gereken üç farklı dua belirtilmiştir. Kimi zaman üzüntüye kimi zaman da sıkıntının tümüne iyi gelen bu dualar sıkıntı anında da okunacak dualar olmaktadır. Sıkıntılı anlar yaşandığı o zamanda; Enbiyâ Suresi 87. Ayet ve İnşirah Suresi okunacak sıkıntı duaları olarak belirtilmektedir.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

Depresyonu bitiren dua

Depresyonu bitiren dua , depresyona iyi gelen dualar , artık günümüzde çocuklarda bile görülen depresyon, duygusal olarak çökme, karamsarlık, sürekli olarak olumsuz düşünceler, hayattan zevk alamama, hiçbir iş yapmak istememe hali, duygusal olarak çökme durumudur. Depresyondan kurtulmak için gerekli çaba gösterilmez ise etkileri artan bir şekilde görülmeye başlanır ve adeta hayatımızı kabusa çevirmeye başlar. Bu ruh hali 2 haftadan fazla sürüyor ise gerçekten depresyondasınız demektir.

Depresyonu bitiren dua - depresyondan kurtulmak için dua - depresyondan kurtulma duası - depresyon için şifalı dualar - depresyondan kurtulmak için okunacak dualar - depresyona iyi gelen dua - depresyondan kurtuldum - depresyondan çıkmak için

Depresyonun nedenleri

Depresyonun nedenleri, genetik, vücudumuzda bazı enzimlerin eksik olması, bazı organların fonksiyonlarını tam yapamaması, gibi nedenlerin yanı sıra tamamen psikolojik, hayatın anlamını anlayamama olabilir. Sebebinin doğru tespit edilip uygun tedavinin uygulanması gerekir.

Toplumumuzda yaygın olarak görülen depresyonun sebebi insanların yaratılış fıtratlarına uygun yaşamamaları, yaratılış gayelerini bilmeden sağa sola savrulur bir şekilde maddi emellere ulaşma peşinde koşarak yaşamalarından kaynaklanmaktadır.

Kendinizi test edin:
En az iki hafta boyunca aşağıdaki durumlardan en az beşini yaşıyorsanız depresyonda olabilirsiniz;

  • Kendini üzgün ve boş, faydasız  hissetme,
  • Kendini değersiz hissetme ve suçluluk duygusu,
  • Hayata olan ilginin azalması ve zevk alamama,
  • Nedensiz kilo alma veya kaybetme,
  • Uyuyamama veya aşırı uyuma,
  • Yersiz yere aşırı hareketlilik veya uyuşukluk,
  • Sürekli, nedensiz yorgunluk hissi ve enerji kaybı,
  • Sürekli düşünme, konsantre olma yetisinin azalması,
  • Ölüm ve intihar etme düşünceleri.

Depresyondan kurtulmak için neler yapmalı

  • Depresyondan kurtulmak için ilk yapılması gereken, Yaratılış gayemizi kavramak ve İlahi Kanunlara uygun bir yaşam tarzına geçmek.
  • Mümkünse yapmaktan zevk aldığımız bir iş bulup çalışmak.
  • Kendimize kısa vadeli ve uzun vadeli hedefler belirlemek. Bu hedeflerimiz içerisinde, yeteri kadar para kazanmak, iyi bir arabaya binmek, iyi bir evde yaşamak, iş bir eş ile evlenmek tabi ki olacak. Ama, bunlar asıl hedefe ulaşmak için araç olmalı amaç değil. Örneğin, çok para kazanıp kimsesiz çocuklara destek olmak için bir dernek kurmak gibi. 
  • Ben merkezli yaşamayı bırakıp çevremizde olup bitenlere bakmalıyız. Çalışıp para kazanabilecek kadar sağlığımız yerinde, sevdiklerimiz hayatta, bizim yanımızda ise depresyona girmek gibi bir lüksümüz olmalı. 
  • Hayatta sorunlar tabi ki karşımıza çıkacak. Soruna değil, çözümüne odaklanmalıyız.
  • İşlerimizi organize etmeliyiz. Yapacaklarımızı gerçekçi bir şekilde planlamalıyız. 
  • Gelirimizden fazla harcama yapmamalıyız.
  • Yürüyüş ya da spor yapmalıyız.
  • Çevremizde bizden daha zor durumda olan insanlara yardım etmek bizlere adeta şifa olacaktır.
  • İbadetlerimizi aksatmamalıyız.
  • Dua etmeyi, Esmaül Hüsna zikirlerini hayatımızın merkezine koymalıyız. Yapılan araştırmalar, manevi olarak güçlü kişilerin depresyonla daha hızlı baş edebildiklerini tespit etmişlerdir.

Depresyonu bitiren dua

  • Depresyondan yakınan kişi, 3 defa Bakara Suresi’ni okursa bu hastalığın zararlarını hafifletmiş olur. Etkisi geçtikten sonra tekrar bu sureyi okumaya devam etmelidir.
  • 57 defa Ya Mecidü ismi şerifini her gün zikretmek depresyondan kurtulmaya vesiledir.
  • Güneş doğmadan 500 defa Ya Hayyü ismi şerifini zikreden depresyon hastası şifa bulur.
  • Her gün 700 defa Ya Bediu ismi şerifini zikretmek stresten kurtarır.
  • Temiz bir tabağa 66 defa Ya Rahman ismi şerifi yazılıp zemzem suyu ile silindikten sonra, bu suyun üzerine 298 defa Ya Rahman ismi şerifi okunup üflenip hastaya içirilir. Kısa zamanda şifa bulur bi’iznillah.
  • Hz. Yunus Aleyhisselam’ın balığın karnında iken yaptığı zikir hem bela ve musibetleri önleyici ve ortadan kaldırıcı hem de ruhsal sıkıntılara karşı büyük bir şifadır. (Günde 100 kere okunması tavsiye olunur.) : “La ilahe illa ente subhaneke inni küntü minezzalimin” (Allah’tan başka ilah yoktur. Sen kusurdan, hatadan uzaksın. Kuşkusuz ben zalimlerden oldum.)
  • Kelime-i tevhid zikrinin de (la ilahe illallah) ruhsal hastalıklara ve sıkıntılara karşı iyi geldiğini özellikle belirtelim. (Günde 100 kere okunması tavsiye olunur.)
  • Depresyondan kurtulmak için dua Şahmeran duasını 21 gün okumak panik atak ve depresyondan kurtulmak için çok etkilidir. Bu dua kelime-i tevhid ve Esmaül Hüsna’dan meydana gelmektedir. Bu dua depresif hallere ve panik atağa iyi  gelmektedir.Okuma Şekli: Günde 3 defa sabah, ikindi ve öğle namazlarından sonra 21’er defa olmak üzere  okunur. Bu terkibe 21 gün boyunca devam edilmelidir.

Instagram’dan bizi takip etmek için tıklayın lütfen : https://www.instagram.com/ilahisifa/

Tavsiye Yazılar

Ben neden mutsuzum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz. https://www.hayatvesaglik.net/ben-neden-mutsuzum/

Satın almak için linki tıklayın: shopier.com/14668678

Kadim kozmik bitkilerin enerjilerinin tezahürü ile 2023 yılına siz de bolluk bereket içerisinde girmek ister misiniz? Kozmik bolluk bereket bitkilerinin ve kozmik bolluk bereket tılsımının yer aldığı kese + İlahi Dokunuş Şifanın Şifresi kitabı arayan ilk 72 kişiye kargo dahil 200 TL. Kese, yazarımız tarafından kişinin ismi ile kişiye özel kozmik bolluk bereket, kısmet, şifa frekans enerjisi ile kodlanacaktır. Allah’ın izni ile bu kese, ruhsal negatif enerjilerden arınmanıza, maddi manevi hayatınızdaki blokajların kaldırılmasına, hayatınıza bolluk, bereketi, huzuru, sağlığı çekmenize, iş, evlilik kısmetinizin açılmasına vesile olacaktır. Kese sınırlı sayıda hazırlanacaktır. Sipariş için tel 0212 284 19 41-0532 547 99 57 (WhatsApp)

Evinizde, arabanızda, iş yerinizde, çalışma masanızda, kol çantanızda bulundurmanız için “bolluk bereket, sağlık, huzur, celbi rızk, kısmet, ruhsal negatif enerjilerden arınma, blokajların kaldırılması için kese”.

Evrende herkese yeter kadar bolluk ve bereket var. Yeter ki, biz istemesini ve çekmesini bilelim, vesilelere sımsıkı sarılalım. Sahip olmayı istediğiniz gerçekliğin frekansına kodlanarak uyumlandığınız zaman artık o gerçeklik size ait olur.

Hayatınızdaki Değişiklikleri Şaşkınlıkla İzleyeceksiniz!

Tavsiye Yazılar

http://bimaktuel.net/

depresyondan kurtulmak için duadepresyondan kurtulma duası , depresyon için şifalı dualar , depresyondan kurtulmak için okunacak dualardepresyona iyi gelen dua , depresyondan kurtuldum , depresyondan çıkmak için .

depresyon için esmaül hüsna , depresyonu bitiren dua , depresyon için tesbih , depresyona iyi gelen dua , depresyondan kurtulmak için dua , depresyon için dua .

depresyon için zikir , hayattan zevk almak için dua , depresyondan kurtulma duası , depresyon duası , depresyon için okunacak dua , depresyona karşı dua , depresyondan çıkma duası .

depresyona dua , depresyonda okunacak dualar , depresyon dua , depresyon için esma , depresyon için suya okunan dua , bunalıma iyi gelen dua , depresyon icin etkili dua .

bunalımdan kurtulmak için duabunalımdan çıkmak için dua , depresyondan çıkmak için dua , depresyon için esmaül hüsnadepresyondan kurtulma duası

Depresyonu bitiren dua , depresyona iyi gelen dualar , umarız dualar ve yaşam felsefenizde yapacağınız değişiklikler ile kısa sürede depresyondan kurtulursunuz.

bunalıma iyi gelen duabunalımdan çıkmak için duabunalımdan kurtulmak için duadepresyon duadepresyon duasıdepresyon için duadepresyon için esmadepresyon için esmaül hüsnadepresyon icin etkili duadepresyon için okunacak duadepresyon için suya okunan duadepresyon için tesbihdepresyon için zikirdepresyona duadepresyona iyi gelen duadepresyona iyi gelen dualardepresyona karşı duadepresyonda okunacak dualardepresyondan çıkma duasıdepresyondan çıkmak için duadepresyondan kurtuldumdepresyondan kurtulma duasıdepresyondan kurtulmak için duadepresyonu bitiren duahayattan zevk almak için dua2023-04-03

admin

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır