kütahya bilsem sınav sonuçları / BİLSEM sınav tarihleri belli oldu! BİLSEM sınavı ne zaman ?

Kütahya Bilsem Sınav Sonuçları

kütahya bilsem sınav sonuçları

kaynağı değiştir]

DPÜ logosuna kaynaklık eden Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin adı, bugün Kütahya ilinin güneyinde yer alan Dumlupınar ilçesinin yakınlarında Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan ve Türk Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında büyük bir öneme sahip olan Dumlupınar Meydan Muharebesi'nden gelmektedir.

Üniversitenin logosu, dışı lacivert çerçeve ile sarılmış beyaz bir daire biçimde tasarlanmıştır. Lacivert çerçeve içinde beyaz renkli yazılarla üst kısımda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yazısı, alt kısımda üniversitenin kuruluş tarihi olan ve bu yılın iki yanında birer yıldız bulunmaktadır.

Beyaz daire içinde ise üniversiteye adını veren Dumlupınar Meydan Savaşı'nın sembolü olan Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı'nın çizimi ve bu çizimin solunda ay, sağında ise yıldız yer almaktadır.

Yerleşkeler[değiştir kaynağı değiştir]

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin akademik yapısı 1 enstitü, 11 fakülte, 1 yüksekokul 14 meslek yüksekokulu, rektörlüğe bağlı 3 bölüm ve 27 araştırma merkezinden oluşmaktadır.

Üniversitenin akademik yapısı ilk olarak üniversiteyi kuran sayılı kanunla oluşturulmuştur. Bu kanuna göre Anadolu Üniversitesine bağlı olarak yılında kurulan İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi ile YAYKUR'a bağlı olarak yılında kurulan Kütahya Meslek Yüksekokulunun üniversiteye bağlanmasına ek olarak, söz konusu kanunla kurulan Fen Edebiyat, Mühendislik, Simav Teknik Eğitim Fakültesi, Bilecik İktisadi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü ile Dumlupınar Üniversitesinin akademik yapısı oluşturulmuştur.

Sonraki yıllarda Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü kurulmuş, Sağlık Bilimleri Enstitüsü yılında Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne devredilmiştir. yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü birleştirilerek Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne dönüştürülmüştür.

Kuruluşta sayısı 5 olan fakültelerin sayısı da Güzel Sanatlar, Eğitim, Tıp, Simav Teknoloji, Diş Hekimliği, Mimarlık ve İslami İlimler Fakültelerinin kurulmasıyla artsa da, Simav Teknik Bilimler Fakültesinin kapatılması ve Bilecik İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin 'de Bilecik Üniversitesine, Tıp ile Diş Hekimliği Fakültelerinin yılında Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine devredilmesiyle 8'e düşmüş, 'da Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesine, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesine, 'de de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Spor Bilimler Fakültesine dönüştürülmesiyle 11'e yükselmiştir.

Bugüne kadar yüksekokulların hiçbirini kapatmayan ya da devretmeyen Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin, Kütahya Sağlık Meslek Yüksekokulu, Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Simav Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 'de Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlanmıştır.

Bunun yanında üniversitenin doğrudan rektörlüğe bağlı olan üç bölümü ve 27 araştırma merkezi akademik yapının diğer unsurlarıdır.

Araştırma ve Uygulama Merkezleri[değiştir

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir