idris özbir / İdris Özbir - Vikipedi

Idris Özbir

idris özbir

Kürt İdris Kimdir? Hayatı

Kürt İdris lakabıyla bilinen ünlü Kürt kabadayı olan İdris Özbir kimdir? nereli ve hayatına dair araştırma yazımızı sizlerle paylaşacağız.

Kürt İdris Nerelidir?

Kürt İdris tam ismi ile İdris Özbir yılında Kars&#;ta doğmuştur.6 yaşında annesinin vefat etmesiyle Kürt İdris&#;i ve kardeşi Yusuf Özbir&#;i  dedesi büyütmüştür.

Kürt İdris

Kürt İdris&#;in İstanbul Macerası

İdris Özbir &#;li yılların başlarında İstanbul&#; taşınmaya karar vermişmonash.pw tarihten sonra adı Kürt İdris olarak anılmaya başlanacaktır.

İstanbul&#;a yerleşen Kürt İdris Aksaray&#;daki mekanlarda komi olarak çalışamaya başlamıştımonash.pwul&#;a geldiği ilk yıllarda hiç Türkçe bilmediği için lakabı &#; Kürt İdris&#; olarak anılmaya başlanmıştır.

Kürt İdris barlarda bodyguardlık yapmıştımonash.pw işinden dolayı birçok mafya babasıyla tanışma imkanı bulmuştur.

Kürt İdris

Kürt İdris&#;in Kabadayı Hayatı

Kürt İdris işlediği çeşitli suçlarla mafya alemine ismini duyurmuştur yılında artık Kürt İdris birçok kesim tarafından tanınan bir isim haline gelmiştir.

Kürt İdris , Kabadayı Kürt Cemali Çoşanadlıyazımızda ismi geçen diğer bir mafya babası olan Dündar Kılıç ile arkadaşlığı olduğu söylenmektedir.

Resmi kayıtlara göre işlediği Suçlar

Suç örgütü yöneticiliği yapmak

Silahla tehdit Çek – senet işleri
Ufak çaplı silah kaçakçılığı
Arazi mafyacılığı

Kürt İdris&#;in Ailesi Eşi ve Çocukları

Kürt İdris&#;in Yunan kökenli olan Marika Özbir&#;den Ali Özbir,Rüstem Özbir Murat Özbir,Doğan Özbir adında 4 erkek ve Kudret Özbir,Şafak Özbir adında 2 olmak üzere toplam 6 çocuğu vardımonash.pwi eşinden de çocukları olduğu iddia edilmektedir.

Kürt İdris&#;in oğlu Ali Özbir ünlü sunucu Esra Erol ile evlidir.

Ayrıca kızı Şafak Özbir de ünlü oyuncu Mesut Akusta ile evlidir.

Kürt İdris&#;in Sanatçılarla Dostuluğu

Kürt İdris,Bülent Ersoy,Yılmaz Güney ve İbrahim Tatlıses olmak üzere birçok sanatçı ve siyasetçiyle dostluğu bilinmektedir.

İbrahim Tatlıses’i himayesine almıştır. Tatlıses,Özbir sayesinde birçok mafya liderini tanıma fırsatı bulduğu bilinmektedir. Kürt İdris&#;in müziğe ilgisi herkes tarafından bilinmekteydi.

yılmaz güney kürt idris

Kürt İdris Çukur&#;daki İdris Koçovalı mı?

Çukur dizisiyle beraber İdris Koçovalı namıdiğer İdris Baba karakteri,Kürt İdris mi sorularını beraberinde getirmiştir.Kürt İdris&#;in oğlu Ali Özbir senaristlerle görüşmüş bu iddiaları doğrulayarak İdris Koçovalı karakterinin Kürt İdris&#;in hayatından esinlendiğini açıklamıştır.

Çukur dizisinde İdris Koçovalı&#;nın Bülent Ersoy ile münasabeti Kürt İdris ile birebir örtüşmonash.pw Bülent Ersoy&#;unda Kürt İdris&#;e özel konser verdiği bilinmektedir.

Yine sanat ve müzik tutkunu olan İdris Özbir’ in ünlü şarkıcı Bülent Ersoy’la birlikte birçok anısı bulunuyor. Bülent Ersoy için; ‘Bülent Ersoy yiğittir, eski zamanlarda Başkent Gazinosu’nda eğleniyoruz, yanımda iki profesör- üç milletvekili var,  polis mekana baskın yaptı,  Bülent Ersoy yanıma gelip; ‘silahınız varsa verin saklayayım’ dedi, çok duygulandım, olsa da sana vermem deyip teşekkür ettim’ şeklinde bir anısını anlatmıştır.

Ayrıca dizide geçen İdris babanın uyuşturucuya karşı duruşu yine Kürt İdris&#;i işaret etmektedir.Çünkü Kürt İdris&#;te yaşamı boyunca uyuşturucu işine girmemiş ve her zaman karşı duruşu ile bilinmektedir.

Kürt İdris&#;in Mahkumiyeti ve Ölümü

Avukatı Burhan Apaydın&#;ın verdiği bilgilere göre Kürt İdris&#;in bir tane hükmü vardı o da bir kavga sırasında meydana gelen cinayetten, diğer tüm davalarından beraat ettiğini açıklamıştır.

En son İstanbul DGM&#;de yıldırma ve korkutma gücünü kullanarak çek-senet tahsilatı ile arazi ihtilaflarında aracılık yapmakla suçlanıp 8 ay hapis yatan Özbir, 10 Nisan tarihinde serbest bırakılmıştı.

Kürt İdris 19 Aralık yılında Sarıyer&#;deki evinde akciğer kanserinden hayatını kaybetmiştir.Kürt İdrisZincirlikuyuMezarlığı&#;na defnedilmiştir.

kürt idrisin mezarı nerede

65 yaşında hayatını kaybeden Kürt İdris&#;in cenaze törenine sanatçılar,siyasetçiler,devlet görevlilerinde aralarında bulunduğu birçok kesimden insan katılmıştır.

 

‘Son kabadayı’ K&#;rt İdris &#;ld&#;

Güncelleme Tarihi:

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Oluşturulma Tarihi: Aralık 20,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Yeraltı dünyasının tanınmış isimlerinden ‘‘Kürt İdris’’ lakaplıİdris Özbir, karaciğer kanserine yenik düştü. Uzun süredir tedavi gören Özbir dün Sarıyer'deki evinde hayatını kaybetti.

Kars doğumlu İdris Özbir, İstanbul'a geldikten sonra 70'li yıllarda kumar, dolandırıcılık, bıçakla ve tabanca ile adam yaralama gibi suçlarla adını duyurdu. Bundan sonra yer altı dünyasının sözü geçen isimlerinden biri haline gelen ‘‘Kürt İdris’’ değişik tarihlerde suç örgütü yöneticiliği yapmak, silahla tehdit, zorla senet imzalatmak, zorla para almak, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve arazi mafyacılığı gibi suçlardan yargılandı.

İdris Özbir en sonİstanbul DGM'de görülen davada, diğer sanıklarla birlikte yıldırma ve korkutma gücünü kullanarak çek-senet tahsilatı ile arazi ihtilaflarında aracılık yapmakla suçlanıyordu. 8 ay hapis yatan Özbir, 10 Nisan tarihinde serbest bırakılmıştı.

Üçü kız altı çocuk sahibi İdris Özbir 7 aydır karaciğer kanseri ve karaciğer yetmezliği tedavisi görüyordu. 65 yaşındaki İdris Özbir eşi Meri ve çocuklarıyla birlikte oturduğu Sarıyer, Rumelifener Yolu Kasapçayırı mevkii, Vadi Evleri Defne apartmanı B Blok 20 no'lu dairede dün saat sıralarında öldü.

Özbir'in cenazesi yarın öğle namazında Şişli Camii'nden kaldırılarak, Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verilecek.

Avukatı: Sadece bir kez mahkum oldu

Avukatı BurhanApaydın, Kürtİdris ile yılında Beşiktaş Yıldız'da bulunan askeri cezaevinde aynı koğuşta kaldıklarını belirterek ‘‘Birtanehükmüvardıo dabirkavgasırasındameydanagelencinayetten, diğertümdavalarındanberaatetmişti' dedi. Apaydın, Kürtİdris'in en son Bursa'daki bir arazi anlaşmazlığını oğlu RüstemÖzbir ile birlikte 'Çıkaramaçlısuçörgütükurarakçözmeyeçalıştıkları gerekçesiyle' İstanbul DGM'de hakkında dava açıldığını ve tutuklanarak Tekirdağ F Tipi cezaevine gönderildiğini burada kanser teşhisi konduğunu ve 2 yıl önce tahliye olduğunu tedavisine devam edildiğini ve hakkında açılan çete davasının DGM'de halen devam ettiğini belirtti.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır