çabalama ile çarık yırtılır / çabalama ile çarık yırtılır - BilginCin

Çabalama Ile Çarık Yırtılır

çabalama ile çarık yırtılır

Çabalama ile çarık yırtılır; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.

Çabalama ile çarık yırtılır.
Olmayacak işi zorla yapmaya çalışan zarara uğrar. Örneğin kaldıramayacağı bir yükü kaldırmaya çalışan biri, kendinden hızlı giden bir şeyi yakalamaya çalışan birinin eline ne geçer ki, boş çabadan başka.

Kısaca anlamı : “İnsan enerjisini ve imkanlarını olabilecek şeylere yöneltmelidir. Olmayacak işi zorla yapmaya kalkışan kimse zarara uğrar.

Cümle İçinde Örnek Kullanımı : Olmayacak işin peşinden koşma zarara uğrarsın.

Cümle : Abim mobilyacı işi yapacam dediğinde babam bu işe çabalarsan çarığın yırtılır.

Açıklama ve kompozisyon : İnsanlar olabilecek amaçlar için çalışılmalı yani gerçekçi olunmalı, gerçekleşmeyecek hayaller veya olmayacak işler peşinden koşulmamalıdır. Aksi takdirde hem zaman hemde kendi enerjişini hatta bu yolda verdiği emek, veya mal heba olabilir. Örneğin kaldıramayacağı bir yükü kaldırmaya çalışan biri, kendinden hızlı giden bir şeyi yakalamaya çalışan birinin eline ne geçer ki, boş çabadan başka. Bu yüzden olmayacak iş zorla yapılmaya çalışılmamalıdır.

Not:Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz.Secdem.net

Secdem

çabalama ile çarık yırtılır atasözü ne demek atasözünün sözlük anlamı ve açıklaması nedir?

").addClass("theiaStickySidebar").append(e.sidebar.children()),e.sidebar.append(e.stickySidebar)}e.marginBottom=parseInt(e.sidebar.css("margin-bottom")),e.paddingTop=parseInt(e.sidebar.css("padding-top")),e.paddingBottom=parseInt(e.sidebar.css("padding-bottom"));var a,s,n,d=e.stickySidebar.offset().top,c=e.stickySidebar.outerHeight();function p(){e.fixedScrollTop=0,e.sidebar.css({"min-height":"1px"}),e.stickySidebar.css({position:"static",width:"",transform:"none"})}e.stickySidebar.css("padding-top",1),e.stickySidebar.css("padding-bottom",1),d-=e.stickySidebar.offset().top,c=e.stickySidebar.outerHeight()-c-d,0==d?(e.stickySidebar.css("padding-top",0),e.stickySidebarPaddingTop=0):e.stickySidebarPaddingTop=1,0==c?(e.stickySidebar.css("padding-bottom",0),e.stickySidebarPaddingBottom=0):e.stickySidebarPaddingBottom=1,e.previousScrollTop=null,e.fixedScrollTop=0,p(),e.onScroll=function(e){if(e.stickySidebar.is(":visible"))if(i("body").width()

Çabalama ile çarık yırtılır. atasözünün anlamı, açıklaması... TDK Açıklamalı Atasözleri Sözlüğü


Küçük harfle, sayı ve noktalama işareti kullanmadan arama yapın...


TÜRK ATASÖZLERİ SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN
TÜRKÇE DEYİMLER SÖZLÜĞÜ İÇİN TIKLAYIN

Atasözü Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Atasözleri hakkında detaylı açıklama ve bilgi için TIKLAYIN

Deyim Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Tanımı:Çoğunlukla gerçek anlamından ayrı bir anlam taşıyan, en az iki sözcükten oluşan kalıplaşmış söz ya da sözcük grupları.eş.Tabir. Genellikle gerçek anlamından az çok ayrı bir anlamı olan, ilgi çekici bir anlatımı bulunan, ifadeyi daha zengin kılan, iki veya daha fazla kelimeden meydana gelen, kalıplaşmış söz topluluklarına "deyim (tabir)" denir.

Deyimler hakkında detaylı bilgi için TIKLAYIN


TDK Güncel Türkçe Atasözleri Sözlüğü

Kuru gayret çarık eskitir
* Bir iş rastgele bir çabayla değil amaca doğru planlı bir biçimde yürümekle başarılır.
* Gelişigüzel bir çaba göstermek, bir işi başarmaya yetmez. Bir işi başarmak ya da amaca ulaşmak için bir yöntem geliştirmek ve o yolda yürümek gerekir. Yoksa bütün çabalar boşa gider ve sonuç başarısız olur.

Çarık çarıkla sarık sarıkla
* Kişi, kendi düzeyindeki kimselerle arkadaş olur.
* İnsan, bilgi, beceri, yetenek vb. bakımdan kendi düzeyindeki ve kendisiyle ortak özellikleri taşıyan kişilerle arkadaş olur. Çiftçinin çiftçiyle, memurun memurla, öğrencinin öğrenciyle arkadaşlık etmesi gibi.

Çobanın yağı çok olursa çarığına sürer
* varlıklı ama akılsız ve hesapsız kişi malını gereksiz yerlere harcar, telef eder.
* Yokluk içinde büyümüş cahil ve bilgisiz kişi, herhangi bir şekilde maddi varlık elde ettiğinde malının kıymetini bilemez ve değerlendiremez. Sahip olduklarını boşa harcayıp heba eder.

Çabalama ile çarık yırtılır
Olmayacak işi zorla yapmaya çalışan zarara uğrar. Örneğin kaldıramayacağı bir yükü kaldırmaya çalışan biri, kendinden hızlı giden bir şeyi yakalamaya çalışan birinin eline ne geçer ki, boş çabadan başka.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır