seyahat izin belgesi 20 yaş altı / 20 yaş altı seyahat edebilir mi? 20 yaş altı seyahat izin belgesi nasıl alınır? - Takvim

Seyahat Izin Belgesi 20 Yaş Altı

seyahat izin belgesi 20 yaş altı

Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Seyahat izin belgesinin elektronik ortamdan alınması, seyahat etmek için ilgili belgeye ihtiyacı olan ancak belge başvurusu yapmak için şahsen bir kuruma gidecek zamanı olmayan kişiler tarafından sıklık ile sorgulanan konu başlıkları arasında yer almaktadır.

2 yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hem ülkemizde hem de dünya genelinde pek çok kaybın yaşanmasına sebep oldu. Hala etkileri oldukça yoğun bir şekilde görülmeye devam eden Covid salgını, dünya ülkelerinin kapılarını diğer ülke vatandaşlarına kapatmasına sebep oldu. Salgınının etkilerini azaltmak ve daha fazla yayılmasının önüne geçmek amacı ile alınan uluslararası tedbirlere, yurtiçi tedbirlerde eşlik etti. Sokağa çıkma yasağı, belirli saatlerde belirli yaş grubunun dışarı çıkabilmesi ya da belirli meslekler için sokağa çıkma yasağının esnetilmesi gibi pek çok tedbir, ülkemiz sınırları içerisinde uygulanan pandemi tedbirleri arasında yer aldı.

Sokağa çıkma yasağının olduğu dönem içerisinde en çok sorulan sorulardan biri, iş, okul, hastalık ya da herhangi bir özel sebepten ötürü dışarı çıkmak zorunda olan ya da şehir değiştirmek zorunda olan kişilerin seyahat belgesine ihtiyacı olup olmadığı başlığı altında sıralandı. Konu ile ilgili sorulan sorular, yetkili isimlerin açıklamaları ile cevap buldu. Yapılan açıklamalara göre ile saatleri arasında, gerekli izinleri almadan sokağa çıkan ya da bir yerden bir yere seyahat etmek isteyen kişilere idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Seyahat İzin Belgesi Nedir, Kimler Almalıdır?

Seyahat izin belgesi ve kimlerin bu belgeyi alması gerektiği, koronavirüs tedbirlerinin artması ile birlikte, vatandaşlar tarafından en sık sorulan sorular arasında yer alıyor.

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs etkilerinin azalması ve yayılımının önüne geçilmesi amacı ile çeşitli tedbir paketleri yayınlamıştır. Bu tedbir paketlerinin içerisinde yer alan maddelerden biri ise saat ile arasında uygulanan sokağa çıkma yasağıdır. Ayrıca tedbir paketinin içerisinde 65 yaş üstü vatandaşları için özel kısıtlamalar, hafta sonlar 24 saat boyunca sokağa çıkma yasağı gibi çeşitli maddeler de yer almaktadır. Bu maddeler içerisinde en çok göze çarpanı ve vatandaşların aklını en çok kurcalayanı, seyahat izin belgesi olmuştur. Seyahat izin belgesinin, yalnızca yurtdışı seyahatleri için mi yoksa yurtiçi gidilecek olan bütün adresler için de mi alınması gerektiği, en çok sorgulanan koronavirüs tedbirleri arasında yer almıştır.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geliştirilmiş olan seyahat belgesi alma kuralı yurtiçinde seyahat gerçekleştirecek olan vatandaşlar için zorunlu tutulmuştur. Çeşitli sebeplerden ötürü şehir dışına seyahat etmesi gereken bazı kişiler, bu belgeyi mutlaka almalıdır.

Seyahat Belgesi Nasıl Alınır?

Seyahat belgesinin nasıl alınacağı, ilgili koronavirüs tedbirleri maddeleri içerisinde seyahat belgesi alma zorunluluğu bulunan kişiler tarafından sıklık ile sorgulanmaktadır. Bu belgenin alınması için farklı yollar ile başvuru yapmak mümkündür.

Çeşitli sebeplerden ötürü başka bir şehre gitmek zorunda olan vatandaşlar ya da sokağa çıkma yasağının geçerli olduğu saatler içerisinde dışarı çıkma zorunluluğu bulunan vatandaşlar için seyahat izin belgesi alma zorunluluğu bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs tedbirleri kapsamında geliştirilmiş olan seyahat izin belgesine sahip olmak için birden farklı yol ile ilgili belgeye başvuru yapmak mümkündür. Bu kapsamda seyahat izin belgesi almak için başvuru yöntemleri, şu şekilde belirlenmiştir:

- İkametgâh bölgesi içerisinde yer alana valiliklere ya da kaymakamlıklara şahsen başvuruda bulunulabilir.

- Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünün Alo hattı aranarak başvuru yapılabilir.

- E-Devlet Kapısı aracılığı ile başvuru yapılabilir. 

E-Devlet Kapısı’ndan Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Seyahat belgesini e-Devlet Kapısı’ndan almak için öncelikle belgeyi almak isteyen kişinin T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi aracılığı ile sisteme giriş yapılması gerekmektedir. Daha sonra sistem içerisinde yer alan “İçişleri Bakanlığı” bölümünden “e-başvuru” yazan bölüme giriş yapılır. Açılan ekranın sağ üst kısmında yer alan “+” sembolüne basılarak, yeni başvuru ekranının açılması sağlanır ve açılan başvuru ekranından “seyahat izin işlemleri” sekmesine tıklanır. Açılan alt kategoride “seyahat türü” belirlenir.

Seyahat türü seçiminin de yapılmasından sonra ekranda, başvuru formu belirecektir. Başvuru formunda istenen bilgiler hem seyahat edecek kişi için hem de seyahate katılacak olan diğer kişiler için eksiksiz olarak doldurularak, sayfa sonunda yer alan “BAŞVUR” butonunda, formun ilgili kurumlara gönderilmesi sağlanır.

E-Devlet Şifresi Nereden Alınır?

E-Devlet şifresinin nereden alınacağı, sisteme ilk kez giriş yapacak olan vatandaşlar tarafından sorgulanmaktadır. Eğer kişinin e-devlet sistemine kaydı bulunmuyor ve sisteme giriş yapmak için ilk kez şifre oluşturması gerekiyorsa, PTT şubelerinden e-devlet şifresi alınmalı ve ilgili şifre şahsen belirlenmiş olan başka bir şifre ile değiştirilmelidir.

Eğer vatandaş, daha öncesinde e-devlet sistemine giriş yapmış ancak şifresini unuttu ise “şifremi unuttum” kısmından şifresini tekrar yenileyebilir. Ancak bu işlemin yapılabilmesi için sisteme kayıtlı olan kullanıcı numarasının güncel olması gerekmektedir. Çünkü “şifremi unuttum” butonuna tıklandıktan sonra açılan ekranlar, vatandaşın telefonuna doğrulama kodu göndermektedir.

Telefon ile Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Telefon aracılılığı ile seyahat izin belgesi almak, çeşitli nedenlerden ötürü internet platformu aracılığı ile işlem yapamayan kişiler tarafından sıklık ile sorgulanmaktadır. Seyahat izin belgesine telefon ile başvuru yapabilmek için Alo hattı aranmalıdır.

Müşteri temsilcisi, seyahat izin belgesi başvuru yapılabilmesi için gereken tüm soruları yönelterek, izin belgesi başvuru formunu vatandaşın yerine doldurmaktadır. Bu noktada önemli olan müşteri temsilcisinin sormuş olduğu tüm sorulara, eksiksiz ve doğru bir şekilde cevap vermektir. Başvuru sonucu, SMS ile bildirilmektedir. Bu neden ile telefon numarasının güncel olması önemlidir.

Seyahat İzin Belgesi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Seyahat izin belgesi hakkında sık sorulan sorular, genel olarak kimlerin bu belgeyi almak ile zorunlu tutulduğu ile ilgilidir. Sokağa çıkma kısıtlamasının bulunduğu zaman dilimleri içerisinde şehir dışına çıkmak isteyen 65 yaş üstü kişiler ve 20 yaş altı gençler, seyahat izin belgesine sahip olmak zorundadır.

Seyahat izin belgesi ile ilgili sıklık ile sorulan bir diğer soru da ilgili belgenin, her türlü ulaşım aracı ile yapılacak olan seyahatler için alınma zorunluluğunun bulunup bulunmadığıdır.

65 Yaş Üstü Vatandaşlar Seyahat İzin Belgesini Nasıl Alabilirler?

65 yaş üstü seyahat izin belgesi başvurusu yapabilmek için geliştirilmiş olan başvuru yöntemleri, diğer vatandaşlar için geçerli olan başvuru yöntemleri ile aynıdır. Buna göre ilgili yaş aralığı içerisinde bulunan vatandaşlar, e-Devlet Kapısı sistemi ya da Alo hattı aracılığı ile seyahat izin belgesi başvuru yapabilmektedirler.

65 Yaş Üstü Vatandaşlar İçin Seyahat İzin Belgesi Kaç Gün Geçerlidir?

65 yaş üstü seyahat izin belgesi geçerliliği, ilgili yaş gurubu içerisinde yer alan vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Bu başlık altında vatandaşlara verilen şehir dışı seyahat izin belgesi, bir ay geçerliliğini korumaktadır. Yani bu belge aracılığı ile seyahat gerçekleştirecek olan 65 yaş üstü vatandaşlar, gittikleri şehirlerde 1 ay kalmak zorundadır.

Seyahat izin belgesi aracılığı ile ziyaret edilen adresin bir otel olması durumunda, rezervasyon bitimi sonrasında seyahat izin belgesi ibraz edilmesi gerekmektedir. Belgenin ibraz edilmesi durumunda, ilgili ikametgâh adresine geri dönüş yapılabilir.


Seyahat İzni Olan 65 Yaş Üstü Vatandaşlar HES Kodu Almak Zorunda Mı?

Seyahat izinli 65 yaş üstü vatandaşların HES kodu zorunluğu sıklık ile sorgulanan konu başlıkları arasında yer almaktadır. HES kodu zorunluluğu, seyahat izni bulunmasına rağmen mevcut olan bir durumdur. Bu neden ile 65 yaş üstü vatandaşların, uçak, otobüs, tren ve diğer toplu taşıma biletlerini satın almadan önce HES kodu almaları gerekmektedir.

20 Yaş Altı Gençler Seyahat İzin Belgesini Nasıl Alır?

Seyahat izin belgesi alacak olan 20 yaş altı gençler, tıpkı 65 yaş üstü vatandaşlarda olduğu gibi e-Devlet aracılığı ile seyahat izin belgesi başvurusunda bulunmalıdırlar. yaş aralığında yer alan vatandaşlar seyahatlerini velileri olmadan gerçekleştirebilirken, 18 yaşın altında olan vatandaşlar seyahat esnasında velileri ile olmalıdırlar.

Seyahat İzni Belgesi İçin İstisna Durumlar Hangileridir?

Seyahat izin belgesi bulundurma zorunluluğunda istisnai durumlar, çeşitli özel sebeplere sahip olan vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Bu kapsamda, ilgili izin belgesi için belirlenmiş olan istisnai durumlar şu şekildedir:

- Son 3 yıl içerisinde organ nakli ameliyatı geçirmiş olanlar,

- Bağışıklık sistemi ile ilgili sorun yaşayan vatandaşlar,

- Diyaliz hastası olan 65 yaş üstü kişiler seyahat izin belgesi başvurusunda bulunamazlar. 

Uçak, Otobüs ve Tren Yolculuğu Sokağa Çıkma Yasağında Yapılabilir Mi?

Sokağa çıkma yasağında uçak, otobüs ve tren ile yolculuk yapma durumu, ilgili yasaklara tabii tutulmayan kişiler için serbesttir. Ancak bu durumda yolcuların, PNR numaralarını ve HES kodlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca seyahat edecek olan kişinin 18 yaşın altında olması durumunda kişinin yanında yasal velisinin bulunması zorunludur.

Otogar, Havalimanı ve Tren İstasyonları Sokağa Çıkma Yasağında Açık Mı?

Sokağa çıkma yasağında otogar, havalimanı ve tren istasyonlarının açık olma durumu, ilgili merkezlerden seyahat edecek olan kişiler tarafından merak edilmektedir. Bu merkezler, ilgili sokağa çıkma yasağı kararları kapsamında, belirli bir kapasite ile hizmet vermeye devam etmektedirler. Yolcular ve merkezlerde görevli olan personeller, bu merkezlere erişim sağlayabilmektedirler.

Seyahat İzin Belgesi Başvuru Sonucu Ne Kadar Sürede Açıklanıyor?

Seyahat izin belgesi başvuru sonucu süresi, ilgili belgeye ihtiyacı olan kişiler tarafından merak edilmektedir. E-Devlet Kapısı ya da Alo hattı aracılığı ile yapılan seyahat izin belgesi başvuruları, en geç bir gün içerisinde sonuçlanmaktadır.


Seyahat İzin Belgesi Almak Zorunda Olmayan Kişiler Kimlerdir?

Seyahat izin belgesi alma zorunluluğu bulunmayan kişiler, çeşitli noktalara seyahat gerçekleştirecek olan kişiler tarafından merak edilmektedir. İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında, seyahat izin belgesi alma zorunluluğu olmayan kişiler, şu şekilde belirlenmiştir:

- Askerden terhis olan ve ikametgâh adresine dönüş yapacak olan kişiler

- 5 gün önce şehir değişikliği yapan ve ikametgâh adresine dönüş yapmak isteyen kişiler

- Hastanelerden taburcu olan kişiler

- Doktor randevusu ya da doktor kararlı sevki bulunan kişiler

- Birinci dereceden yakını ağır hasta olan ya da birinci dereceden yakını vefat etmiş olan kişiler

- Tahliye edilen kişiler

- ÖSYM sınavlarına giriş yapacak olan kişiler

- Yurtdışı seyahatleri dönüşünde karantinaya alınan ve ilgili karantina süresini doldurmuş olan kişiler 

65 yaş üstü ve 20 yaş altı için seyahat yasağı var mı?

Corona virüsü riskini yüksek ve çok yüksek olduğu şehirlere gidecek olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için vatandaşlar için seyahat izin belgesi alınması gerekiyor. Düşük ve orta risk grubundaki illere ise seyahat yasağı bulunmuyor.

Yayınlanma:

65 yaş üstü ve 20 yaş altı için seyahat yasağı var mı?

İçişleri Bakanlığı'nca corona virüsü tedbirleri kapsamında birçok il için seyahat izin belgesi istiyor. Genelgeye göre, sokağa çıkma yasağı devam edecek illerde seyahat kısıtlamaları da devam edecek.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI İÇİN SEYAHAT YASAĞI VAR MI?

Çıkış, varış ve güzergah illerinde yüksek ya da çok yüksek risk grubundaki iller bulunması halinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı çocuklarımız/gençlerimizin şehirlerarası seyahatleri halihazırdaki uygulamadaki gibi izne tabi olup tarih ve sayılı Genelgemizle belirlenen esaslar çerçevesinde seyahat izin kurullarından seyahat izin belgesi düzenlenmesi uygulamasına devam edilecektir.

Çıkış, varış ve güzergah illerinde sadece düşük ve orta risk grubundaki illerin bulunması halinde ise bu yaş grubundaki vatandaşlarımızın şehirlerarası seyahatleri için izin alınmasına gerek bulunmamaktadır.

Ayrıca 20 yaş altı gençler ve çocuklarımız yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir risk grubu ayrımı yapılmaksızın ve izne tabi olmaksızın şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir.

SEYAHAT YASAĞI BULUNAN VE BULUNMAYAN İLLER

*Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van. (14 İl)

*Orta Risk Grubunda Yer Alan İller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat. (28 İl)

*Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. (22 İl)

*Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon. (17 İl)

İçişleri'nden 'sokağa çıkma yasağı' genelgesi! 4 gün muaf olacaklarİlginizi Çekebilirİçişleri'nden 'sokağa çıkma yasağı' genelgesi! 4 gün muaf olacaklar

Seyahat izin belgesi alma ekranı: E-Devlet ile seyahat izin belgesi nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 03,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Seyahat izin belgesi e Devlet ve telefon üzerinden alınıyor. Sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından iller arası geçiş yapacak olan vatandaşlar, seyahat izin belgesi nasıl alınır? sorusunun yanıtına odaklandı. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan iller için seyahat yasağı geçerli olacak. Bu illere gidecek olan 20 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşların da seyahat belgesi başvurusu yapması gerekecek. İşte, seyahat belgesi alma ekranı ve seyahat izin belgesi başvurusu hakkında ayrıntılar.

1/5Seyahat izin belgesi alma ekranı: E-Devlet ile seyahat izin belgesi nasıl alınır
2/5ŞEHİRLERARASI SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR
3/5Seyahat izin belgesi alma ekranı: E-Devlet ile seyahat izin belgesi nasıl alınır
4/520 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜZERİ
5/5Seyahat izin belgesi alma ekranı: E-Devlet ile seyahat izin belgesi nasıl alınır

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır