kars büyükbaş hayvan satışı / Türkiye’nin büyükbaş hayvan ihtiyacını kars karşılıyor - Kars Haberleri

Kars Büyükbaş Hayvan Satışı

kars büyükbaş hayvan satışı

Kurbanlık satışı Kars ve Sarıkamış'ta arttı

Kars ile Sarıkamış ve Selim ilçelerindeki canlı hayvan pazarlarında, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık satışı hareketliliği arttı.

Tadilat ve şap hastalığından dolayı kapalı olan kentteki hayvan pazarlarının açılmasıyla hareketlilik başladı.

Erken saatlerde hayvanlarını pazar alanına getiren besiciler, büyük bir umutla kurbanlıklarının satılması için mücadele ediyor. Sıkı pazarlıklar sonucu besici ile fiyatta anlaşabildiği alıcıya satış yapıyor.

Sarıkamış ilçesinde ise bir süredir kapalı olan hayvan pazarında kurbanlıklar satışa çıkarıldı.

Kars Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda hayvanlarını satan Büyük Boğatepe köyü muhtarı Yener Koçulu, AA muhabirine, hayvan fiyatlarının pahalı olmasına rağmen satışların iyi durumda olduğunu, büyükbaş hayvanların kilogramının 100-130 lira arasında değiştiğini söyledi.

Sarıkamış'ta büyükbaş hayvan satıcısı Vahiyettin Aslan, yaklaşık 6 ay besleyerek hayvan pazarına getirdiği 600 kiloluk boğanın 67 bin liraya alıcısını beklediğini söyledi.

Koyun besicisi Halis Gültekin de hareketliliğin arttığını alıcı beklediklerini, hayvanların iyi fiyatlarının uygun olduğunu anlattı.

Kurbanlık almaya gelen vatandaşlardan Alaattin Avınca, önceki yıllara göre fiyatların çok arttığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika›Ekonomi›Kurbanlık satışı Kars ve Sarıkamış'ta arttı - Son Dakika

Türkiye’nin büyükbaş hayvan ihtiyacını Kars karşılıyor

Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olan Kars, 80 ilin büyük ve küçükbaş hayvan ihtiyacı Kars’tan karşılıyor.
Hayvancılıkta Türkiye’de iller arasında ilk 5’te yer alan Kars, 80 ile yıllık 200 binin üzerinde büyükbaş ve 150 binin üzerinde küçükbaş hayvan sevki yapıyor.
Kars Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Kars’ın gerek besilik ve gerekse kurbanlık hayvan satışı yapan iller sıralamasında en üst sıralarda yer aldığını söyledi.
Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Türkiye’de şuan ilk 5’te hayvan varlığına sahip bir iliz. 18 milyonluk hayvan varlığımıza göre Türkiye’nin yüzde 3 hayvanını, 600 bin büyükbaş hayvan ile Kars karşılamaktadır. Bu rakam her ne kadar Türkiye’de hayvan sayısı olarak 5’inci sırada olsak ta, 80 vilayetimize gerek besilik, gerekse kurbanlık olarak, hayvan satışı yapan iller sıralamasında en üst sıralarda olan iliz. Yıllık olarak 200 binin üzerinde büyükbaş, 100150 bin arasında da küçükbaş hayvan sevki yapan nadir illerden biriyiz” dedi.
Düzgün, “Genel bir ortalama verecek olursak, bölge olarak ülkemizin genel besilik hayvanının yüzde 20’isini, bölgemiz karşılarken, bu yüzde 20’inin yüzde 10’luk kısmını Kars karşılamaktadır. Bu manada ülkemizin besilik hayvanını karşılayan en üst sıradaki iller içerisinde gelmekteyiz. Tabi yetiştiricimizin hem geçmişe dayalı bir hayvancılık tecrübesi, hem de ilimizin coğrafi yapısının, meralarının iklim koşullarının hayvancılık yapmaya uygun oluşundadır” diye konuştu.
Öte yandan, hayvan varlığı bakımından Türkiye’nin ilk 5 kenti arasında yer alan Kars, başta İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Tekirdağ olmak üzere 80 kente büyükbaş ve küçükbaş hayvan gönderiyor.

Anadolu Ajansı, DHA, İHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır