demir jop nasıl kapanır / Jop Taşımak Yasak mı? | DonanımHaber Forum

Demir Jop Nasıl Kapanır

demir jop nasıl kapanır

Tahancı Hukuk Bürosu olarak kanunun dördüncü ve beşinci maddelerinde üretilmesi, satılması, satın alınması, taşınması ve bulundurulması yasaklanan bıçak ve aletleri fotoğraflarla anlattık.

Yazımızı fotoğraflarla anlatma sebebimiz kişilerin bu bıçak ve aletleri tanıyarak yanlışla ya da bilmeyerek dahi olsa edinmelerinin önüne geçmektir. Bu yazımızda ateşli silahlar üzerinde durulmamıştır.

Madde 4 – (Değişik: 12/6/ &#; /5 md.)
Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.

Bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına İçişleri Bakanlığınca yapılacak bir yönetmelikte belirlenen kurallara göre izin verilir.

(Değişik fıkralar: 23/6/ &#; /2 md.): Yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz tüfekler ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması bu Kanun hükümlerine tabi değildir.

Madde 5 – (Değişik: 12/6/ &#; /6 md.)
Yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4 ncü maddenin 1 nci fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması, satınalınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır.

Bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılmasına 4 ncü maddeye göre izin verilen bıçaklar bu yasağın dışındadırlar.

Yukarıda dördüncü maddede sayılan kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı, satılması, satın alınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır. Şimdi sırası ile sayılan bıçak ve türlerini görseller ile inceleyelim.

İlginizi çekeibilir: Muhdesat

Sayılı Kanun Bıçak Taşıma Cezası

Toplumun barış, huzur, güvenliğini sağlamak adına bazı aletlerin taşınması, satılması, üretilmesi gibi fiiller suç olarak düzenlenmiştir. Bu düzenlemeler sayılı kanun bıçak Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun ile yapılmıştır.

Sayılı Kanun’un maddesine göre “Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak 4 üncü maddede yazılı olan bıçak veya diğer aletleri veya benzerlerini satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmi beş günden az olmamak üzere adlî para cezasına hükmolunur.”

4. maddede “Kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletler” sayılmıştır.

Madde 15’ e göre bu sayılan aletleri satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmi beş günden az olmamak üzere adli para cezasına hükmolunur.

sayılı Kanunun maddesinin 2. fıkrasına göre “Bu madde kapsamına giren bıçak veya diğer aletlerin veya benzerlerinin sayı veya nitelik bakımından vahim olması halinde yukarıdaki fıkraya göre hükmolunacak cezalar yarıdan bir katına kadar artırılır.”

sayılı kanunun maddesinin 3. fıkrasına göre “Bu Kanunun 4’üncü maddesine göre yapımına izin verilen bıçakları veya diğer aletleri veya benzerlerini kullanma amacı dışında satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında birinci fıkradaki; o bıçak veya diğer aletlerin veya benzerlerinin sayı ve nitelik bakımından vahim olması halinde de ikinci fıkradaki cezalar hükmolunur.”

İlginizi çekebilir: Satış Vaadi Sözleşmesi

sayılı kanunun 4. maddesine göre yapımına izin verilen bıçakları veya diğer aletleri veya benzerlerini kullanma amacı dışında satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar sayılı kanunun 1. fıkrasına göre cezalandırılır. Yani altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmi beş günden az olmamak üzere adli para cezasına hükmolunur.

Bıçak veya diğer aletlerin veya benzerlerinin sayı ve nitelik bakımından vahim olması halinde ikinci fıkradaki cezalara hükmolunur. Yani 1. fıkraya göre verilecek cezalar yarıdan bir katına kadar artırılır.

sayılı kanunun maddesinin 4. fıkrasına göre “Bu Kanunun 4’üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yazılı olan yivli ve yivsiz silahlarla bıçak ve diğer aletleri, hal ve şartlara göre sırf saldırıda kullanmak amacıyla taşıyanlar, üç aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.”

sayılı kanunun 4. maddesinin 3. fıkrasında “Yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz tüfekler ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerleri&#;” şeklinde sayılmıştır. Bu fıkrada belirtilen yivli ve yivsiz silah, bıçak ve diğer aletleri hal ve şartlara göre sırf saldırıda kullanmak amacıyla taşıyanlar üç aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.

Bıçak Taşımak Yasak mı , Bıçak Taşımak Suç mu ?

sayılı Ateşli Silah ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun 4/1 maddesi uyarınca “Ülke içinde kama, hançer, saldırma, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.”

Aynı Kanunun 5. maddesine göre ise yukarıdaki madde 4/1 kapsamında belirtilen bıçak ve aletlerin taşınması ile bulundurulması yasaktır. Buna göre, kama, hançer, saldırma, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ve buna benzer saldırı veya savunmada kullanılan aletlerin taşınması ve bulundurulması yasaktır.

Ancak, madde 5/2 hükmüne göre, “Bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılmasına 4 ncü maddeye göre izin verilen bıçaklar bu yasağın dışındadırlar.”  Yine madde 4/3 hükmüne göre, “Yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz tüfekler ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması bu Kanun hükümlerine tabi değildir.” Buna göre, bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması kapsamında; jilet, neşter, döner bıçağı, ekmek bıçağı gibi aletlerin taşınması ve bulundurulması yasak değildir. Ancak, Kanunun maddesi, kullanım amacı dışında taşınması veya bulundurulmasını yaptırıma bağlamıştır.

Yukarıda belirtilen kama, hançer, saldırma, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta gibi aletleri taşıyan veya bulunduranlar ve bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılmasına izin verilen bıçak ve aletleri kullanım amacı dışında taşıyan veya bulunduranlar hakkında sayılı Kanunun maddesine göre altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ve yirmi beş günden az olmamak üzere adli para cezası öngörülmektedir. Yine, Kanunun 4/3 maddesindeki aletleri sırf saldırıda kullanmak üzere taşıyanlar hakkında üç aya kadar hapis veya adli para cezası öngörülmektedir.

Muşta Cezası , Muşta Taşımanın Cezası

sayılı Ateşli Silah ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun 4/1 maddesi uyarınca “Ülke içinde kama, hançer, saldırma, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.” Aynı Kanunun 5. maddesine göre, madde 4/1 kapsamındaki bıçak ve aletlerin taşınması ve bulundurulması yasaktır. Buna göre, sayılı Kanun kapsamında muşta yapımı yasak olduğu gibi taşınması ve bulundurulması da yasaktır.

Kanunun maddesi uyarınca, dördüncü madde kapsamında taşıması veya bulundurulması yasak olan aletleri taşıyan veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmi beş günden az olmamak üzere adli para cezası öngörülmektedir. Buna göre, muşta taşıyan veya bulunduran kişi hakkında da altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmi beş günden az olmamak üzere adli para cezasına hükmolunabilecektir. 

Sayılı Kanun Taşınması Yasak Olan Bıçaklar

Sayılı Kanun çerçevesinde, taşınması yasak olan bıçaklar aşağıdaki gibidir.

Kama

Silah olarak kullanılan, ucu sivri, iki ağzı da keskin uzun bıçak türüdür.
&#;Bu bıçak, sapına bez sarılmış, küçük çapta bir kamaydı.&#; &#; S. F. Abasıyanık

sayili-kanun-kama-bicak-ankara-ceza-avukati
sayili-kanun-kama-bicak-ankara-ceza-avukati-2
sayili-kanun-kama-bicak-ankara-ceza-avukati-3
sayili-kanun-kama-bicak-ankara-ceza-avukati-5

Hançer

Ucu eğri ve sivri, kamaya benzer, silah olarak kullanılan büyükçe ve katlanmaz bir bıçak türüdür.

sayili-kanun-hancer-bicak-ankara-ceza-avukatijpg
sayili-kanun-hancer-bicak-ankara-ceza-avukati-2
sayili-kanun-hancer-bicak-ankara-ceza-avukati-3
sayili-kanun-hancer-bicak-ankara-ceza-avukatijpg

Saldırma

Bir tür büyük bıçaktır.
&#;Hele Üsküdar gibi bıçkını fazla semtlerde on çocuktan üç dördünde bir bıçak, bir sustalı, bir usturpa hatta bir saldırma bulunurdu.&#; &#; B. Felek

sayili-kanun-saldirma-bicak-ankara-ceza-avukati-4
sayili-kanun-saldirma-bicak-ankara-ceza-avukati-3
sayili-kanun-saldirma-bicak-ankara-ceza-avukati-2
sayili-kanun-saldirma-bicak-ankara-ceza-avukati-1

Şişli Baston

Baş kısmı gövdesinden ayrıldığında baş kısmına sabitlenmiş halde içerisinde şiş bulunduran baston türüdür.

sayili-kanun-sisli-baston-bicak-ankara-ceza-avukati-4
sayili-kanun-sisli-baston-bicak-ankara-ceza-avukati-3
sayili-kanun-sisli-baston-bicak-ankara-ceza-avukati-2
sayili-kanun-sisli-baston-bicak-ankara-ceza-avukati-1

Sustalı Çakı Taşımak Yasak mı ?

Sustalı çakı sayılı kanunun 4. maddesinin 1. fıkrasında sayılan aletler arasında yer alır. sayılı kanunun maddesine göre “Bu Kanun hükümlerine aykırı olarak 4 üncü maddede yazılı olan bıçak veya diğer aletleri veya benzerlerini satanlar, satmaya aracılık edenler, satın alanlar, taşıyanlar veya bulunduranlar hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmi beş günden az olmamak üzere adlî para cezasına hükmolunur.” Sustalı bıçak da yukarıda belirtildiği gibi kanunun 4. Maddesinde sayıldığı için sayılı kanun maddesine göre cezalandırılır.

Sustasına basılarak açılan, açıldıktan sonra sustasına basılmadıkça kapanmayan bir tür büyük çakıdır.
&#;Babamın mendilinden bir sustalı çakı ile bir altın halka, bir de meşin kaplı defter çıktı.&#; &#; R. N. Güntekin

sayili-kanun-sustali-caki-bicak-ankara-ceza-avukati-1
sayili-kanun-sustali-caki-bicak-ankara-ceza-avukati-4
sayili-kanun-sustali-caki-bicak-ankara-ceza-avukati-3
sayili-kanun-sustali-caki-bicak-ankara-ceza-avukati-2

Pala

Kavisli, kısa, uç bölümü geniş, kabzasına doğru daralan bir kılıç kılıç
&#;Belindeki kısa palasıyla ve omuzunda gri tüfeğiyle masanın kenarına oturdu.&#; &#; F. R. Atay

sayili-kanun-pala-bicak-ankara-ceza-avukati-4
sayili-kanun-pala-bicak-ankara-ceza-avukati-3
sayili-kanun-pala-bicak-ankara-ceza-avukati-2
sayili-kanun-pala-bicak-ankara-ceza-avukati-1

Kılıç

Uzun, düz veya eğri, ucu sivri, bir veya her iki yüzü keskin, kın içinde bele takılan, çelikten silah
&#;Zırhları biraz paslanmış ve yaldızları bir hayli solmuş eğri kılıçlar asılıydı.&#; &#; A. Ş. Hisar

sayili-kanun-kilic-bicak-ankara-ceza-avukatijpg
sayili-kanun-kilic-bicak-ankara-ceza-avukatijpg
sayili-kanun-kilic-bicak-ankara-ceza-avukati-3
sayili-kanun-kilic-bicak-ankara-ceza-avukati-4

Kasatura

Süngü gibi tüfeğin namlusu ucuna takılan veya bel kayışına asılı olarak taşınan bir bıçak türüdür.
&#;Haydi yürü, dedikçe kasaturanın sırtını da yapıştırıyordu.&#; &#; E. İ. Benice

sayili-kanun-kasatura-bicak-ankara-ceza-avukati-1
sayili-kanun-kasatura-bicak-ankara-ceza-avukati-2
sayili-kanun-kasatura-bicak-ankara-ceza-avukatijpg
sayili-kanun-kasatura-bicak-ankara-ceza-avukati-4

Süngü

Tüfek namlusunun ucuna takılan küçük kılıç biçiminde delici silahtır.
&#;Cephane suyunu çekti. Süngü hücumuna kalkılacak.&#; &#; A. İlhan

sayili-kanun-sungu-bicak-ankara-ceza-avukati-4
sayili-kanun-sungu-bicak-ankara-ceza-avukati-3
sayili-kanun-sungu-bicak-ankara-ceza-avukati-2
sayili-kanun-sungu-bicak-ankara-ceza-avukati-1

Sivri Uçlu ve Oluklu Bıçaklar

sayili-kanun-sivri-uclu-oluklu-bicak-ankara-ceza-avukati-4
sayili-kanun-sivri-uclu-oluklu-bicak-ankara-ceza-avukati-3
sayili-kanun-sivri-uclu-oluklu-bicak-ankara-ceza-avukati-2
sayili-kanun-sivri-uclu-oluklu-bicak-ankara-ceza-avukati-1

Topuz

Bir sap ve ona zincirle bağlı dikenli bir toptan oluşan eski bir silah türüdür.

sayili-kanun-topuz-ankara-ceza-avukati-1
sayili-kanun-topuz-ankara-ceza-avukatijpg
sayili-kanun-topuz-ankara-ceza-avukati-3
sayili-kanun-topuz-ankara-ceza-avukati-4

Topuzlu Kamçı

Demir, bakır veya ağaç bir sapın ucuna bir zincir yardımıyla genellikle yuvarlak yapıda olan bir baş (topuz) takılmış, baş kısmı demirden, bakırdan veya ağaçtan olabilen, içi boş veya dolu olabildiği gibi, dış yüzeyi düz veya çok sayıda müteaddit yapıda sivriltilmiş de olabilen bir tür alettir.

sayili-kanun-topuzlu-kamci-ankara-ceza-avukatijpg
sayili-kanun-topuzlu-kamci-ankara-ceza-avukati-2
sayili-kanun-topuzlu-kamci-ankara-ceza-avukati-3
sayili-kanun-topuzlu-kamci-ankara-ceza-avukatijpg

Boğma Teli ve Zinciri

Her iki tarafında tutma yeri olan ve boğma işleminde kullanılmak üzere tel veya zincirden imal edilmiş ateşsiz bir silah türüdür.

sayili-kanun-bogma-teli-zinciri-ankara-ceza-avukati-2
sayili-kanun-bogma-teli-zinciri-ankara-ceza-avukati-4
sayili-kanun-bogma-teli-zinciri-ankara-ceza-avukati-3
sayili-kanun-bogma-teli-zinciri-ankara-ceza-avukati-1

Muşta

Karşısındakine vurmak için özel olarak açılmış deliklerine parmakların geçirilmesi ile kullanılan demir parçasıdır.

sayili-kanun-musta-ankara-ceza-avukati-4
sayili-kanun-musta-ankara-ceza-avukati-3
sayili-kanun-musta-ankara-ceza-avukati-2
sayili-kanun-musta-ankara-ceza-avukati-1

Salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki yukarıda sayılan bıçak ve aletlerin benzeri aletlerin nitelendirilmesi Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal birimleri ile Adli Tıp Kurumu ilgili ihtisas dairesince gerçekleştirilmektedir. Çivili demir, özel üretilmiş mızrak vb. bunlara örnek gösterilebilir&#;.

Ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzeri kesici ve delici aletlet sayılı kanun çerçevesinde yasaklanan bıçak ve aletler arasında değildir. Örneğin; meyve bıçağı, ekmek bıçağı, döner bıçağı, neşter, jilet, mangal şişi, buğday orağı vb. diğer kesici ve delici aletler sayılı kanun kapsamında değildir.

Antika ve Hatıra Niteliğindeki Bıçak ve Aletler

Kanun koyucu ayrıca hatıra teşkil eden veya antika niteliği bulunan bıçak ve aletlerin bulundurulmasına izin vermiş ancak üstte taşınmasını yasaklamıştır.

Madde 11 – (Değişik: 23/6/ &#; /5 md.)
Hatıra teşkil eden veya antika olan ateşli silahlarla bıçakların bulundurulmasına izin verilmesi zorunludur.
Ancak, görevleri nedeniyle Devletçe verilen veya kendilerince bu amaçla temin edilen ve bu görevleri sona erdikten sonra meskenlerinde kalan veya kanuni yakınlarına intikal eden kılıç, meç ve benzeri aletler için izin belgesi aranmaz.

Antika olan ateşli silahlarla bıçaklar için verilen izin bunların yalnız sahibine bırakılmasına veya nakline müsaadeyi tazammun edip üstte taşımaya cevaz vermez. Antika olan ateşli silahlarla bıçakların izin vesikalarıyla birlikte satışı serbesttir.

Bu Kanunun uygulanmasında hatıra silah deyimi:

a) Yurt içinde ve yurt dışında yabancı Devlet veya hükümet başkanları ya da hükümet üyeleri tarafından ya da hükümet adına kendilerine hediye edilip, hediye edildiği usulüne göre belgelenmiş olan,
b) Devlet Başkanı, Başbakan veya Genelkurmay Başkanı tarafından hediye edilen ve hediye edildiği belgelendirilen,
c) , , ve sayılı kanunların geçici maddeleriyle belirlenen süreler içinde başvurularak vesikaları alınmış olması koşulu ile;

1. Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi azalarına zafer hatırası olarak verilen veya miras-çılarına intikal eden muayyen alameti havi bulunan,
2. İstiklal Savaşından önceki savaşlardan yanlarında kalan veya mirasçılarına intikal ettiği belgelendirilen,
3. İstiklal Savaşına katılan subay ve erat ile cephe gerisinde ulvi maksadın husulü için gayret gösterenlerin ellerinde kaldığı veya mirasçılarına intikal ettiği tespit olunan,
4. İstiklal Savaşında cephe komutanları tarafından hizmetlerine karşılık hatıra olarak verildiği veya mirasçılarına intikal ettiği tespit edilen,

Ateşli veya ateşsiz silah ve bıçakları ifade eder.

(Mülga beşinci fıkra: 23/1// md.)

Antika silah deyimi; eskiden kalma, değerli belli bir özelliği olan, benzerlerine az rastlanan ve artık imal edilmeyen ateşli, ateşsiz silah ve bıçakları ifade eder. Silahın antika olup olmadığı çıkarılacak yönetmelikte belirlenecek usul ve esaslara göre tespit olunur.

TCK

TAŞINMASI YASAK OLMAYAN BIÇAKLAR

Sayılı Kanun Bıçak Taşımak Suç mu ?

Sonuç

Yukarıda sırasıyla incelediğimiz üzere sayılı kanun yasaklanan bıçak ve aletleri önce tahdidi olarak saymış daha sonra da &#;salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki bıçak ve aletler” ibaresi ile ayrıca yasaklanan bıçak ve aletleri bir kat daha genişletmiştir. Özetle yukarıda sayılan bıçak ve aletletlerin yapımı, satılması, satınalınması, taşınması ve bulundurulması, ithalatı yasaklanmıştır.

Muşta bulundurmak suç mu?

Muşta taşıyan veya bulunduran kişi hakkında da altı aydan bir yıla kadar hapis ve yirmi beş günden az olmamak üzere adli para cezasına hükmolunabilecektir.

Bıçak Taşımak Yasak mı ?

sayılı Ateşli Silah ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanunun 4/1 maddesi uyarınca “Ülke içinde kama, hançer, saldırma, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.”

Çakı taşımak yasak mı ?

Kama, hançer, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı, satımı, yurda sokulması, taşınması ve bulundurulması kanunen yasaktır.

Kaç cm bıçak taşımak suç?

Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.

Sustalı Bıçak Cezası Ne Kadar?

Kanun nezdinde ele alındığı vakit sustalı bıçak taşıyan ve bulunduran kişiler için 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir.

Neptüns Çelik Jop Teleskobik Açılır Kapanır

Neptüns Çelik Jop Teleskobik Açılır Kapanır

Satıcı :

Koleksiyona Ekle

favori

  • Bu ürün tarafından gönderilecektir.
  • Spesifikasyonlar :
  • Çelik materyaldir.
  • Teleskopiktir, kolayca saklanablir.
  • Saklama kılıfıyla birlikte gönderilir.
  • Açık 40x kapalı 15cm’dir.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Neptüns Çelik Jop Teleskobik Açılır Kapanır

  • Spesifikasyonlar :
  • Çelik materyaldir.
  • Teleskopiktir, kolayca saklanablir.
  • Saklama kılıfıyla birlikte gönderilir.
  • Açık 40x kapalı 15cm’dir.

sayılı kanun bıçak hakkında olup, tarihli sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun’la Ateşli silahlarla mermilerinin ve bıçaklarla salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel olarak yapılmış bulunan diğer aletlerin memlekete sokulması, yapılması, satılması, satın alınması, taşınması veya bulundurulması düzenlenmiştir.

Sayılı Kanun Bıçak &#; Kullanılması Taşınması Yasak Olan Bıçaklar &#; Oluklu Oluksuz Bıçak &#; giren bıçaklar &#; Yasak Bıçaklar konuları çerçevesindeki yazımızda Ankara Ceza Avukatı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir