patates graten video / Au Graten Patates Tarifi (VİDEO) - Nasıl Yapılır - Yemek Resepti

Patates Graten Video

patates graten video

Patates Graten

Side dish – 4 portions

Porsiyon4 kisilik,Hazırlama süresi dakika,Pişirme süresi15 dakika

Malzemeler

  • gr patates, soyulmuş
  • 50 ml süt
  • 50 ml krema
  • Taze karabiber
  • Küçük hindistan cevizi
  • 40 gr Gravyer peyniri veya kısmen-olgun peynir, rendelenmiş

Yapılışı

  • AirFryer’I önceden derecede ısıtın. Patatesleri ince ince dilimleyin.
  • Bir kapta, sütü ve kremayı karıştırın ve tuz, biber ve hindistan cevizini ekleyin. Patatesleri bu karışımla kaplayın.
  • Patates dilimlerini ızgara tavasına aktarın ve krema karışımının geri kalanını kaseden patateslerin üzerine dökün. Peyniri patateslerin üzerine eşit dağıtın.
  • Hazırladığınız patatesleri Airfryer pişirme sepetine yerleştirin ve sepeti kapatın. Zamanlayıcıyı 15 dakikaya ayarlayın.
  • Dilerseniz balık veya ızgaralarla ile servis edebilirsiniz.
Patates Graten

kremsi Au Graten Patates her yıl yaptığımız kolay, etkileyici bir Şükran Günü veya Noel yemeğidir. İnce dilimlenmiş patatesler, zengin ve kadifemsi bir peynir sosuna atılır ve kabarcıklı ve altın rengi olana kadar pişirilir. Her lokma lezzetli!

Au Graten Patates VideosuAu Graten Patates TarifiTaraklı ve Graten Patates Arasındaki Fark Nedir?İçindekilerPatatesleri İnce DilimlemeEn İyi Patates Graten Nasıl Yapılır?Yaygın sorularPatates graten yanında ne servis edilir?İleriye DönükDaha Fazla Patates TarifiAu Graten Patates Tarifi

Bu gönderi bağlı kuruluş bağlantıları içerebilir. Bilgilendirme politikamı okuyun.

Taraklı Patatesleri seviyorsanız, bol miktarda eritilmiş peynirle yapılan en kremamsı Au Graten Patatesler için bu seviyelendirilmiş tarife bayılacaksınız.

Au Graten Patates Videosu

Natasha&#;nın bu kremalı ve peynirli graten patatesleri yapmasını izleyin. Bu patatesler çok lüks ama yapması çok kolay! İşte bu yüzden onları da seveceksiniz:

  • Gravyer peyniri Gruyere peyniri, bu süper basit patates tarifine sofistike bir tat katıyor. Gruyere&#;yi daha önce hiç denemediyseniz, bir ziyafet içindesiniz.
  • Kolay Teknik – İnce dilimlenmiş patatesleri güveç kabına eklemeden önce krema sosla karıştırmak, en lezzetli graten patatesler için her patatesin sosla kaplanmasını sağlar.
  • Tatil için mükemmel &#; Peynirli patates graten, lezzetli bir Şükran Günü veya Noel garnitürünün öncesinde yapmak için harikadır.

Au Graten Patates Tarifi

Bu Au Graten Patates tarifi, her yıl bayram mevsimi için yaptığımız gösterişli bir patates garnitürüdür. Tıpkı Kremalı Patates Püremiz gibi, bu patates güveci kesinlikle tatile layıktır, ancak özellikle patatesleri ince ince dilimlemek için hızlı yöntemimizle hazırlaması kolaydır (buna daha sonra değineceğiz).

Bir sonraki tatil yemeğiniz için bu lezzetli Patates Gratenini servis edin. Herkesin etkileneceğini garanti ediyoruz.

Taraklı ve Graten Patates Arasındaki Fark Nedir?

İkisi çok benzerdir ve genellikle birbirinin yerine kullanılır, ancak teknik olarak taraklı patatesler, basit bir süt ve ağır krema karışımı içinde pişirilmiş dilimlenmiş patateslerden yapılır. Bu arada, &#;au gratin&#; (Gratin Dauphinois olarak da bilinir), patatesleri krema içinde ve çökmüş rendelenmiş peynir katmanlarıyla birlikte pişirmeyi içeren bir Fransız pişirme tekniğidir.

Bir kutu rende yanında bir tabakta taze rendelenmiş Gruyere peyniri.

İçindekiler

Mükemmel graten patates yapmanın sırrı, bu tarifin basit ama lezzetli bileşenlerinde. Aşağıda, tarif kartında bulunan tüm ayrıntılarla birlikte neye ihtiyacınız olduğuna dair bir genel bakış yer almaktadır.

  • Tereyağı ve Un – Eritilmiş tereyağı ve unu karıştırarak krema sosunun tabanı olan bir meyane oluşturacaksınız. Tarifin tuzluluğu üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmamı sağladığı için tuzsuz tereyağı ile pişirmeyi tercih ediyorum.
  • Süt ve Ağır Krem Şanti – Süt ve ağır krema kullanmak peynirli sosu çok ağırlaştırmadan zengin ve kremsi yapar.
  • Baharat – Kremalı sosu soğan tozu, sarımsak tozu, tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz.
  • Gravyer peyniri – Taze rendelenmiş en iyisidir. Gruyere yoksa rendelenmiş kaşar peyniri kullanın.
  • Patates &#; Bu graten tarifi için Yukon altın patateslerini kullanmayı seviyoruz, ancak kızılcık gibi diğer nişastalı patatesler de işe yarayacak. Patatesleri soyabilir veya soymadan bırakabilirsiniz, size kalmış.
Patates kızartması için malzemeler.

Profesyonel İpucu: Costco&#;nun Gruyere&#;de en iyi fiyatlara sahip olduğunu bulduk, ancak çoğu marketin peynir bölümünde mevcut. Gruyere&#;yi bloktan satın alacağım ve sonra onu büyük delikleriyle parçalayacağım. kutu rende.

Patatesleri İnce Dilimleme

Bu tarif için mükemmel, ince dilimlenmiş patatesler elde etmek için denenmiş ve gerçek yöntemlerimiz aşağıdadır:

  • Bıçak – Biz bizimkileri seviyoruz santoku patates dilimlemek için. Patateslerin bıçağa yapışmasını engelleyen kullanışlı oluklara sahiptir.
  • Mutfak robotu – Mutfak robotu bizim favori yöntem ince dilimlenmiş patatesler için. Kesinlikle en hızlı ve en verimli olanıdır. Seviye 1&#;i bilgisayarlarımızda kullanıyoruz. mutfak modeli ayarlanabilir bir bıçağa sahiptir.
  • Mandolin Dilimleyici – Birlikte verilen mama tutucuyu kullanmanızı tavsiye ederiz. mandolinayrıca bir güvenlik eldiveni Bu bıçaklar keskin olabileceğinden parmaklarınızı korumak için! Tutacağın tutunabileceği düz bir yüzey oluşturmak için patatesin bir ucunu dilimleyerek başlayın ve dilimlerken üreticinin talimatlarına uyduğunuzdan emin olun.
Bir mandolinin altındaki ahşap kesme tahtası üzerinde ince patates dilimleri.

En İyi Patates Graten Nasıl Yapılır?

Kremalı Au Gratin Patates (veya Gratin Dauphinois) yapmanın ne kadar kolay olduğu aşağıda açıklanmıştır:

  1. Peynir Sosu Yapın – Geniş bir tencerede tereyağı ve unu çırpın veya Hollanda fırını altın kadar. Süt ve kremayı çırpın, ardından tadına bakın ve sos koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra, rendelenmiş Gruyere&#;nin yaklaşık yarısını ekleyin.
  2. Patatesleri Dilimleyin – Soyulmuş veya soyulmamış patateslerinizi yaklaşık ⅛” kalınlığında yuvarlak dilimleyin (yukarıya bakın).
  3. birleştir – Patates dilimlerini iyice kaplanana kadar peynir sosuna bulayın, ardından patatesleri tereyağlı bir fırın tepsisine aktarın. güveç tabağı. Her şeyi kalan rendelenmiş peynirden cömert bir tabaka ile kaplayın.
  4. Pişirmek – Patatesleri folyo ile kaplayın ve ºF&#;de 1 saat pişirin, ardından üstü açık olarak dakika yumuşayana kadar pişirin.
Au graten patates yapma sürecini gösteren fotoğraf kolajı.

Profesyonel İpucu: Graten patateslerinizin üzerinin daha da fazla kızarması için fırını son bir veya iki dakika kızartmaya ayarlayın. Yanmalarını istemediğiniz için yakından takip ettiğinizden emin olun.

Yaygın sorular

Gruyere nedir?

Gruyere (&#;groo-yehr&#; olarak telaffuz edilir), inek sütünden yapılan sert bir İsviçre Alp peyniridir. Pürüzsüz ve eritmek için harika.

Farklı bir peynir kullanabilir miyim?

Orta veya keskin çedar peyniri burada iyi iş görecektir. Ayrıca beyaz çedar veya mozzarella ve parmesan karışımı ile de değiştirebilirsiniz.

Soğan ekleyebilir miyim?

Öğütülmüş soğan tozu eklemenin pişirmeyi kolaylaştırdığını ve doğru miktarda soğan aroması verdiğini gördük. Ancak dilerseniz kavrulmuş soğan ekleyebilirsiniz.

Taze sarımsak ekleyebilir miyim?

Evet, unu eklemeden önce taze kıyılmış sarımsağı tereyağında saniye soteleyebilirsiniz.

Ağır kremayı atlayabilir miyim?

Daha hafif bir sos tercih ederseniz, ağır krema yarım buçuk veya daha fazla sütle değiştirilebilir.

Patates graten yanında ne servis edilir?

Bu graten patatesleri, bir tutam taze frenk soğanı ile, tatmin edici bir Şükran Günü veya Noel garnitürü olarak veya daha soğuk aylarda aile yemekleriyle birlikte servis etmeyi seviyoruz. İşte menünüzü oluşturmak için bazı fikirler:

Bir çatal ile beyaz bir tabakta Au graten patates.

İleriye Dönük

Bu peynir dolgulu patates fırını, ileride yapmak için mükemmel ve lezzetli yemek artıkları için saklaması kolay.

  • Soğutmak için: Pişmiş güveç soğuduktan sonra üzerini kapatın ve güne kadar buzdolabında saklayın.
  • Donmak: Fırında ve soğutulmuş graten patatesler sıkıca sarılabilir ve 2 aya kadar dondurulabilir. Yeniden ısıtmadan önce patatesleri buzdolabında çözün.
  • Yeniden Isıtmak için: Folyo kaplı fırında pişmiş graten patatesleri ºF&#;de yaklaşık 20 dakika kadar, tamamen sıcak olana kadar yeniden ısıtın.
Bir fırın tepsisinde altın pişmiş graten patates.

Doyurucu ev yapımı Au Graten Patatesler en iyi konfor yiyecekleridir. Bu tatil sezonunda ve tüm kış boyunca bunları yapmaya bayılacağınızdan eminiz!

Daha Fazla Patates Tarifi

Bu graten tarifini seviyorsanız, aşağıda daha fazla olması gereken patates tarifleri var.

Au Graten Patates Tarifi

Hazırlık zamanı: 20 dakika

Pişirme Süresi: 1 saat 30 dakika

Toplam zaman: 1 saat 50 dakika

Dikdörtgen bir fırın tepsisinde altın fırında graten patates.

Kolay Au Gratin Patates veya Gratin Dauphinois, ince dilimlenmiş patateslerin zengin ve kadifemsi bir peynir sosuna atılmasıyla yapılan ve ardından kızarana kadar pişirilen rahatlatıcı bir garnitür. Her lokma lezzetli!

Yazar: Nataşa Kravçuk

Yetenek seviyesi:

Kolay

Yapma Maliyeti:

dolar

anahtar kelime:

patates graten, patates graten, patatesli tarifler

Yerel mutfak:

Amerikan

Kurs:

Akşam Yemeği, Garnitür

kalori:

Porsiyon: 12 porsiyon

  1. Fırını ̊F&#;ye ısıtın. 3 litre yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağı kullanın (9×13) güveç yemek.
  2. Orta ateşte büyük bir tencerede veya hollandalı fırında 4 yemek kaşığı tereyağını eritin. Un tadının kaybolması için 2 dakika un ekleyin. Çırpmaya devam ederken yavaş yavaş sütü ve ardından kremayı ekleyin. Tuz, karabiber, soğan tozu ve sarımsak tozunu ekleyin ve sos koyulaşana kadar çırpmaya devam edin. Tatmak için daha fazla baharat ekleyin. Ateşten alın ve rendelenmiş peynirin yarısını eriyene kadar karıştırın.
  3. İstenirse patatesleri soyun ve 1/8 ”kalınlığında ince dilimleyin (bir mutfak robotu bunu hızlı ve kolay hale getirir). Patatesleri peynir sosuna ekleyin ve kaplamak için karıştırın, ardından patatesleri hazırlanan pişirme kabına eşit şekilde yayın ve kalan rendelenmiş peynir ile üstüne koyun.
  4. Alüminyum folyo ile örtün ve 60 dakika pişirin. Folyoyu çıkarın ve dakika daha veya üst kısmı altın rengi kahverengi olana ve patatesler yumuşayana ve çatalla kolayca delinene kadar pişirin. Sonunda daha fazla kızarmak istiyorsanız dakika kızartın, ancak yanmamasına dikkat edin. Servis yapmadan önce 15 dakika dinlendirin. İstenirse frenk soğanı ve taze çekilmiş karabiber ile süsleyin.

Beslenme gerçekleri

Au Graten Patates Tarifi

Porsiyon Başına Miktar

kalori
Yağdan Alınan Kaloriler

% Günlük değer*

Yağ 16g%25

Doymuş Yağ 10g%63

Trans Yağ g

Çoklu doymamış yağ 1g

Tekli doymamış yağ 4g

Kolesterol 50mg%17

Sodyum mg%19

Potasyum mg%17

karbonhidratlar 25g%8

Elyaf 3g%13

şeker 4g%4

Protein 11g%22

A vitamini IU%12

C vitamini 22mg%27

Kalsiyum mg%31

Ütü 1mg%6

* Yüzde Günlük Değerler, kalorilik bir diyete dayanmaktadır.

Yemek Resepti - Yemek Tarifleri

Qoç bürcü

21 mart - 20 aprel

Həyat yoldaşı və ya sevgilinizin bəzi sıxıntıları sizi də kədərləndirmiş ola sa, bu həftə onun rahatlanması ilə sizlərə də bir yüngülləşmə gələcək. Özünüzü ortaya qoymaq və hadisələri başlatmaq üçün olduqca istəkli olun və keçmişdəki mənfi şeyləri yaddan çıxarın getsin. Bəxtinizi bu həftə doğru yönləndirməsəniz həyatınızı dəyişdirmək məcburiyyətində qala bilərsiniz.
 
Köhnə sevgililərlə əlaqədar mövzuların yenidən gündəmə gəlmə şansı var. Bu əlaqələrin davam edib etməməsi sizdən asılı olacaq.

Buğa bürcü

21 mart - 20 aprel

Gözlənilməyən bir işə girmək ya da gözləmədiyiniz birinin sizinlə bağlantı qurması ya da bir hekayəyə başlamağınız mümkün ola bilər.
 
Ala bilmədiyiniz bir pulunuz ya da ödəmələriniz varsa, burada şanslı irəliləyişlər ola bilər. Eqolarınızın qırılması və həyata baxışınızın dəyişməsi vacib olan bir həftə içindəsiniz.
 
Sizə edilən açıqlamalardan bəzən şübhəli qala bilər və narahat ola bilərsiniz. Bəzi şok edici mənfi şeylər yaşayırsınızsa bunun üçün geriyə baxıb keçmişdəki səhvlərindən nəticə çıxartmağı yoxlayın.

Əkizlər bürcü

21 mart - 20 aprel

Lakin yaxşı xəbər, planetimiz Merkurinin irəli hərəkətlərinə keçmiş olmasıdır. İşlər bir az yoluna düşməyə başlayır. Yeni başlanğıclar sizi xoşbəxt edə bilər. Maddi mövzularla əlaqədar olduqca aktiv bir həftə içindəsiniz.
 
Mövcud olan bir maddiyyat sıxıntısı ilə bağlı risk ala bilərsiniz. Sevgi həyatınızda mövcud olan bəzi problemlərin öhdəsindən həftənin ortalarında gələ bilərsiniz. Köhnə sevgilərdən aldığınız addımlar hədəflərinizə uyğun olmaya bilər.
 
Bu səbəbdən də bu nöqtədə lazımsız vərdişlərinizi geridə qoymalısınız.

 

Xərçəng bürcü

21 mart - 20 aprel

Haq və haqsızlıq mübahisələrinizi sakit və səssiz bir şəkildə etməli, hadisələri nəticəyə çatdırmalısınız. İş layihəlriniz və uğurunuzu ölçən bir hadisələrin içindəsinizsə bu həftə uğurlu bir nəticə ala bilərsiniz. Gözləmədiyiniz sürpriz dəstəklərlə bunu taclandıra bilərsiniz. Sizi mənfi təəccübləndirəcək şeylər olubsa, bu həftə ruhi gücünüzü toplaya biləcəksiniz.
 
Duyğusal gözləndirələrinizin yoluna düşməsi və sevgi məsələlərində gözlədiyiniz yerlərə yaxınlaşa bilərsiniz. Bu vəziyyət sizi həyata qarşı motivasiya edəcək. Keçmiş hadisələrin gündəmə gəlməsi yoluna qodyğunuz vəziyyətə yenidən zərər verməməsi üçün diqqətli olmalısınız.
 

Şir bürcü

21 mart - 20 aprel

Bu həftə, yaxşı tərəfləriniz və pozitiv enerjinizin yerində olması sizi sosial çevrənizin içində olduqda populyar bir hala gətirəcək. Lakin, sevgi məsələlərində qarşısınızdaki insan keçmişə ilişib qalıbsa, sizi bu mənada narahat edən bəzi fikirləri ola bilər. Bunları anlayışla qarşılayıb yolunuza davam edin və üzüntülərə qapılmayıb.
 
Alacağınız sürpriz xəbərlərlə özünüzü çox şanslı hiss etmiş olacaqsınız.

Qız bürcü

21 mart - 20 aprel

İçindən heç bir şey etmək istəmirsən və ya qolun qırıldığını hiss edə bilərsən. İnsanların sənin haqqında düşüncələri fərqli ola bilər və bu vəziyyətdən narahat ola bilərsən.
 
Avtoritar fiqurlarla ünsiyyətinizə xüsusi diqqət yetirməlisiniz. İnanılmaz ifadələr altında heç gözləmədiyiniz nəticələrlə üzləşə bilərsiniz. Gizli məsələləri açmaq istəyə bilərsiniz. Ancaq insanların yanaşmalarına qarşı daha dominant və tənqidi bir üslub nümayiş etdirməli ola bilərsiniz.
 
Sizi bu nöqtəyə cəlb edə biləcək məsələlərdən uzaq olmalı və daha çox layihələrdə iştirak etməlisiniz. Xüsusilə çərşənbə və cümə axşamı günləri həm pul, həm də sevgi münasibətlərində əhəmiyyətli bir müvəffəqiyyətə nasil ola bilərsiniz. Yeni başlanğıclarınız üçün şərtləri itələməməyə çalışın. Münasibətlərinizlə bağlı ani bitişlərə və ya əksinə, başlanğıclarına açıq ola bilərsiniz.

Tərəzi bürcü

21 mart - 20 aprel

Bu sizi qorxutmamalıdır, amma keçmiş problemlərdən dərs almaqla fərqli bir davranış sizə daha güclü bir münasibət gətirəcəkdir. Həm də bu effekt sizə orijinal və yeni sürpriz biznes layihələri gətirəcəkdir. Daşınmaz əmlak və maliyyə qoyuluşları ilə bağlı məsələlərin aktivləşəcəyi bir həftə ola bilər.

Əqrəb bürcü

21 mart - 20 aprel

Keçmiş münasibətlərinizin arzuolunmaz görünüşü sizə bir daha obsesyonlarınızı xatırlata bilər. Obsesyonlarınızla hərəkət etməməyi və bu hadisəni arxa plana keçirmək istəyəcəksiniz. Bəlkə də bu hadisələri ətrafınızdan gizlətməyə və bir müddət gizli saxlamağa meyllənə bilərsiniz. Maliyyə ilə bağlı məsələlərinizdə bir az daha araşdırmalısınız.

Oxatan bürcü

21 mart - 20 aprel

Bu həftəyə sürətli başlayan kimi, sosial mühitdə populyarlığınız artacaqdır. Ünsiyyətdəki problemlər kiçik balans problemlərinə səbəb ola bilər. Bəzi həqiqətləri görməkdən bezmiş olsan da, sən artıq buna öyrəşmişsən. Rəqabət problemlərini şəxsi ambisiyanızla birləşdirməmək üçün diqqətli olmalısınız.

Oğlaq bürcü

21 mart - 20 aprel

Bu cür vəziyyətlərdə çox diqqətli olmalısınız. Keçmiş münasibətlərlə əlaqəli mövzuların tətbiqi həyatla bağlı baxışlarınızı dəyişdirməyə imkan verəcəkdir. Keçmişlə bağlı bu məlumatla ya tamamlamağa ya da davam etdirməyə qərar verə bilərsiniz. Hər bir halda, düzgün qərarı verəcəksiniz.

Dolça bürcü

21 mart - 20 aprel

Köhnə münasibətləriniz yenidən gündəmə gələ bilər. Həftənin ortalarından başlayaraq ev və ailə həyatınızla bağlı bəzi məsələlər gündəmdə ola bilər. Ailəniz üzvlərindən aldığınız maliyyə dəstəyi ilə problemlərinizə həll yolu tapacaqsınız. Həftənin sonuna yaxın sevgi həyatınızdakı bəzi problemlər sizi qərarsızlığa sala bilər. Şərtlərin yaxşılaşmasını gözləməlisiniz.

Balıqlar bürcü

21 mart - 20 aprel

Evlisinizsə, evliliklə bağlı məsələlər daha vacib ola bilər. Münasibətlərdə aydın olmayan məsələlər həllini tapmış olacaq. Heç bir münasibətiniz yoxdursa, həyatınıza yeni bir münasibət daxil ola bilər. Keçmişdə yaşadığınız bir sevgi hekayəsi bu günlərdə sizi yenidən yoxlaya bilər və siz də şərtləri öz xeyrinizə həll edibqarşı tərəfə təqdim edə bilərsiniz.
 
Əvvəllər yaşadığınız bir maliyyə probleminiz varsa, keçmiş tərəfdaşla bu vəziyyəti həll etmək üçün ilk addımları ata bilərsiniz. Bəzi şeylər bu həftə daha çox məna qazanacaq.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir