egede gezilecek tatil yerleri / Ege'de Az Bilinen Olağanüstü 12 Rota

Egede Gezilecek Tatil Yerleri

egede gezilecek tatil yerleri

Ege’nin EN popüler kıyıları ve tatil yerleri

Çeşme, İzmir

çeşme

Ege Bölgesi ve tatil deyince akla ilk olarak Çeşme geliyor. Ege tatil yerleri arasında en çok tercih edilen destinasyon olan Çeşme, her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Masmavi denizi ve tertemiz plajlarıyla deniz tatilinden tüm beklentilerini karşılayan Çeşme, beach clubları ve eğlence mekanlarıyla tatilde eğlencenin tadını çıkarmak isteyenler için de Türkiye’deki en iyi adreslerden biri.

Çeşme’ye gittiğinde Ege kıyılarının tadını çıkarmak için Ilıca Plajı, Boyalık Koyu, Pırlanta Plajı ve Delikli Koy’da mutlaka yüzmelisin. Tertemiz denizlere ve beyaz kumlara sahip olan bu plajlarda rüzgar sörfü de yapabilirsin. Denizin tadını çıkardıktan sonra tarihi bir gezi yapmak istersen Çeşme Kalesi’ne gidebilirsin. İlçenin merkezinde bulunduğu için kaleye giderken göreceğin meşhur dondurmacılarda meşhur sakızlı dondurmasının da tadına bakabilirsin.

Çeşme’de konaklama tesisleri oldukça fazla. Denize sıfır İzmir otelleri ve butik oteller Çeşme’de en çok tercih edilen konaklama seçenekleri arasında. İlçe merkezinde bulunan oteller arasından seçim yaparsan farklı Ege kıyılarına da kolayca ulaşabilirsin. Tabii Çeşme'de gezilecek tüm cazibe merkezlerini keşfetmek istersen de Çeşme'de gezilecek yerler içeriğimizi okuyabilirsin.

Alaçatı, İzmir

Alaçatı

Alaçatı, Çeşme ilçesine bağlı bir belde olsa da Ege tatil yerleri arasında o kadar popüler ki ayrı bir başlığı hak ediyor. Alaçatı, Arnavut kaldırımlı sokaklarını süsleyen begonvilleriyle tam bir Ege destinasyonu. Alaçatı, rüzgar sörfüne en elverişli Ege kıyıları arasında ilk sırada bulunduğu için buraya geldiğinde mutlaka rüzgar sörfü yapmayı denemelisin. Daha önce hiç denemediysen ya da amatörsen burada bulunan sörf okullarından ders de alabilirsin.

Gündüz deniz keyfi yaptıktan sonra Alaçatı’nın meşhur gece hayatını da deneyimlemelisin. İstersen Alaçatı’nın renkli sokaklarındaki barlar ve restoranlara gidebilirsin istersen de belde de geç saatlere kadar eğlenebileceğin mekanları tercih edebilirsin.

Alaçatı’da konaklayacak bir tesis ararsan restore edilen taş evlere kurulan butik otellerde kalabilirsin. Alaçatı’da bulunan butik oteller sıcak ve romantik bir atmosfere sahip olduğu için Ege balayı otelleri arasında en çok tercih edilenler oluyor. Tabii bu otellere mutlaka erken rezervasyon yaptırmalısın. Özellikle bayram tatilleri gibi dönemlerde Alaçatı çok kalabalık olduğu için yer bulmak çok zorlaşabilir.

Alaçatı'ya gitmişken şehri de doyasıya deneyimlemek istersen seni İzmir'de yapılacak en güzel 48 aktivite yazımıza davet ediyorum.

Bodrum, Muğla

bodrum

Ege tatil yerleri arasında en popüler olan adreslerden bir diğer ise Bodrum. Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil beldelerinden olan Bodrum’da her tatil anlayışına göre bir seçenek bulmak mümkün. Eğer bu yaz Ege kıyılarının tadını sonuna kadar çıkarmak istiyorsan hemen Bodrum uçak bileti almalısın.

Her bir beldesi ayrı güzel olan Bodrum’da hangi beldeye gideceğini seçmek çok zor ama en çok tercih edilenler arasında Gümbet, Yalıkavak, Türkbükü, Gümüşlük ve Akyarlar bulunuyor. Bu beldelerin her birinde bulunan Bodrum otelleri, oldukça çeşitli. İstersen her şey dahil konseptli otelleri tercih edebilirsin istersen butik ya da apart otellerde konaklayabilirsin.

Kaldığın beldenin en güzel plajlarında denize girdikten sonra tüm Bodrum’un en güzel plajlarına gitmek istersen Kargıcak Koyu, Mazı Köyü, Cennet Koyu ve Camel Beach’i tercih edebilirsin. Hangi beldede tatil yaparsan yap Bodrum merkezine mutlaka gitmelisin. Bodrum merkezde gündüz Bodrum Kalesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ve Zeki Müren Sanat Müzesi’ni gezip akşamda eğlencenin kalbinin attığı mekanlarda geç saatlere kadar eğlenebilirsin.

Akyaka, Muğla

akyaka

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka, son yıllarda en popüler Ege tatil yerlerinden biri haline geldi. Gökova Körfezi’nin el değmemiş koyları arasında, doğanın tam kalbinde bulunan belde Türkiye’nin sakin şehirlerinden biri aynı zamanda.

Akyaka’da en meşhur olan nokta Azmak Nehri. Suyu buz gibi olan nehir üzerinde tekne turuna çıkmadan dönmemelisin. Nehir boyunca tekneyle dolaşırken huzur bulacağına eminim. Eğer buz gibi suya dayanabileceğini düşünüyorsan nehirde yüzebilirsin. Ancak teknelerin güzergahlarının olduğu bölgelerde yüzmemen lazım, yüzmek için ayrılmış alanda suya girmelisin. Soğuk suya giremediysen ama yüzmek istiyorsan Akyaka Plajı seni bekliyor. Buradaki deniz oldukça sığ ve plaj mavi bayrak ödüllü.

Akyaka’ya gelenler genelde doğanın kucağında kamp yapmayı tercih ediyorlar. Sen de buraya kamp yapmak için hazırlanarak gelebilirsin ama eğer yanına çadırını almadıysan burada çadır da kiralayabilirsin. Otelde kalmak istersen burada bulunan Muğla otelleri arasından seçim yapabilirsin. Akyaka hakkında daha detaylı bir keşif için Tüm detaylarıyla Akyaka gezi rehberi içeriğimizi okuyabilirsin. 

Ayvalık, Balıkesir

ayvalık

Balıkesir sınırlarında bulunan Ayvalık, en tatlı Ege destinasyonlarından biri. Özellikle İstanbul’dan çok uzaklaşmadan Ege tatili yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri oluyor. Özellikle yaz aylarında binlerce turisti ağırlıyor.

Ayvalık zeytin kokan sokakları ve tarihi yerleriyle sadece deniz tatili değil, güzel bir bahar tatili için de ideal bir destinasyon. Ayvalık’a gittiğinde Şeytan Sofrası ve Cennet Tepesi’nde gün batımını izlemeden dönmemelisin. Aynı zamanda Ayvalık tostu yemeden ve Ege mutfağının nefis lezzetlerini tatmadan dönersen Ayvalık’a gitmiş sayılmazsın. Ayvalık’ta denize girmek için meşhur Sarımsaklı Plajı ve Badavut Sahili’ni tercih edebilirsin.

Ayvalık tatilin için kesinlikle 2 ya da 3 gün ayırmalısın. Bu nedenle de konaklamaya ihtiyacın olacak ama merak etme Ayvalık’ta konaklama seçenekleri gayet uygun fiyatlı. Her şey dahil konseptli lüks otellerin pek yaygın olmadığı Ayvalık’ta bütçene uygun bir seçenek bulacağına eminim.

Cunda Adası, Balıkesir

Cunda

Cunda Adası’na Ayvalık üzerinden ulaşıldığı için genelde Ayvalık’ta gezilecek yerler arasında geçebiliyor ama kesinlikle ayrı bir başlığı hak ediyor. Alibey Adası olarak da bilinen ada, Ege’nin diğer tatil yerlerinden farklı bir yere sahip. Burada yapacağın tatil tam bir keyif tatili oluyor.

Sokaklarında yürürken kendini bambaşka bir yerde gibi hissedebileceğin adada gezilecek yerler çok fazla değil ama zaten buraya keyif tatili yapmaya gelmelisin. Kavunlu dondurma eşliğinde adada keyif turuna çıktıktan sonra meşhur Taş Kahve’de oturup sakızlı Türk kahvesinin keyfini çıkarmalısın. Denize girmek için Ortunç Koyu’na gidip yeşil ve mavinin büyüleyici manzarasına hayran kalmalısın. Tekne turuna çıkıp Cunda’nın çevresindeki diğer adaları keşfetmelisin. Akşam ise Cunda’nın meşhur restoranlarda Girit mutfağının leziz yemeklerini tatmalısın.

Cunda’da kalmayı planlamadan gelmiş olsan bile tüm gün adanın keyfini çıkardıktan sonra burada kalmak isteyeceksin. Cunda Adası’nın taş evlerine inşa edilmiş butik oteller seni bekliyor olacak. Detaylı bilgi Tüm detaylarıyla Cunda Adası gezi rehberi içeriğimizde!

Kuşadası, Aydın

Kuşadası

Kuşadası uzun yıllardır Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri olmayı sürdürüyor. Hatta Kuşadası, Türkiye’nin ilk turizm merkezleri arasında bulunuyor. Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kuşadası, Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi’ne çok yakın olduğu için de çok sık tercih ediliyor.

Kuşadası’na gittiğinde gezine adanın sembolü olan Güvercinada ile başlayabilirsin. Kuşadası’na kara bağlantısı olduğu için merkezden yürüyerek kolayca ulaşabileceğin Güvercinada’da denize girebilirsin ya da düzenlenen tekne turlarıyla keşfe çıkabilirsin. Güvercinada’yı gezdikten sonra merkeze yürüyerek Kuşadası Çarşısı’nı turlayabilirsin.

Kuşadası’nda denize girebileceğin birbirinden güzel noktalar bulunuyor. Kadınlar Denizi’ne gittiğinde mutlaka gün batımı saatlerini beklemelisin çünkü burada güneş çok güzel batıyor. Dilek Yarımadası Milli Parkı’na ise 1 gün ayırmanı öneririm. Milli parkta İçmeler, Aydınlık, Kavaklıburun ve Karasu Koyu olmak üzere 4 ayrı koy bulunuyor ve tüm koylarda deniz bir başka güzel. Ancak farklı koylara ya da plajlara gitmekle uğraşmayı sevmeyenlerdensen kendine ait plajı olan Kuşadası otelleri arasından seçim yapabilirsin.

Didim, Aydın

didim

Aydın’da bulunan Didim, uzun plajları ve berrak deniziyle Ege Bölgesi’nden tüm beklentilerini karşılayacak bir tatil destinasyonu. Ülkemizin birçok şehrinden ve dünyadan turistleri ağırlayan Didim, çevresindeki antik kentlerle tarihi bir gezi imkanı da sunuyor.

Didim’deki gezine beldenin simgesi olan Medusa heykelini görebileceğin Didyma Antik Kenti ile başlayabilirsin. Bu antik kentte bulunan Apollon Tapınağı da turistlerin ilgisini çekiyor. Neredeyse yıllık bir yapı olmasına rağmen günümüze çok iyi bir şekilde korunarak gelmiş olması çok etkileyici. Didyma Antik Kenti’ni gezdikten sonra Milet Antik Kenti’ne gidebilirsin. Geçmişte birçok filozof bu antik kentin bulunduğu bölgede yaşadığı için antik kent filozoflar şehri olarak da biliniyor.

Tarih turunu tamamladıysan sıra geldi denize girmeye. Didim’in en popüler plajı olan Altınkum Plajı’yla başlayabilirsin. Mavi bayrak ödüllü olan plaj hafta sonları çok kalabalık olabiliyor. Bu nedenle erken saatte gelmeni öneririm. Manastır Koyu, Cennet Koyu, Akbük Plajı ve Dalyanaki Koyu denize girebileceğin diğer noktalardan. 

Gökçeada, Çanakkale

Gökçeada

Biraz da Kuzey Ege tatil yerlerinden bahsedelim. Kuzey Ege’nin en popüler destinasyonlarından biri olan Gökçeada, genelde kısa süreli kaçamak tatillerin adresi. Şehir yaşantısından sıkılanların tercih ettiği adaya gitmek için en iyi ay ise Eylül.

Gökçeada’daki tatiline meşhur köylerini gezerek başlamalısın. Bademli, Zeytinliköy, Tepeköy ve Kaleköy’ü mutlaka görmelisin. Bu köylerde yaşayan adalıların hepsi çok sıcak ve kibar insanlar. Onlarla sohbet ederek kendini yerli gibi hissedebilirsin. Ayrıca bu köylerdeki pazarlardan organik ürünler satın alabilirsin.

Gökçeada’da denize girmek için Aydıncık Plajı, Laz Koyu, Uğurlu Plajı ve Yıldız Koy’u tercih edebilirsin. Eğer farklı bir deneyim yaşamak istersen Aydıncık Plajı’nda sörf yapmayı deneyebilirsin. Sörf için çok elverişli rüzgara sahip olan plajda eğitim alıp denizin tadını sörf yaparak çıkarabilirsin. Sörften hoşlanmıyorsan ama yine de farklı bir aktivite arıyorsan Yıldız Koyu’nda Türkiye’nin ilk ve tek sualtı milli parkını keşfedebilirsin. Şnorkelle ya da profesyonel bir ekiple dalış yaparak farklı bir deneyim yaşayabilirsin.

Bozcaada, Çanakkale

Bozcaada

Bozcaada da Gökçeada gibi Kuzey Ege’nin en çok tercih edilen destinasyonlarından biri. Bozcaada’da denize girmek istersen Ağustos ayının sonlarıyla Eylül ayının başı deniz suyunun en sıcak olduğu zamanlar. Bu dönem dışında deniz suyu biraz soğuk olabiliyor.

Denize girmek için gidebileceğin en güzel plaj ise Ayazma Plajı. Adanın en meşhur plajı olduğu için biraz kalabalık olabiliyor. Bu plajdaki tertemiz denizin tadını çıkardıktan sonra Bozcaada’nın en güzel koyu olan Akvaryum Koyu’na da gidebilirsin. Burası da çok fazla turistin ilgisini çektiği için kalabalık olmasından rahatsız olabilirsin. Eğer sakin bir plaja gitmek istersen Beylik Koyu’nu öneririm.

Bozcaada’da gezmek için Bozcaada Kalesi, Rum Mahallesi, Meryem Ana Kilisesi ve Saat Kulesi’ne gidebilirsin. Adadaki gezi planına buranın meşhur üzüm bağlarını ve şarap üretim tesislerini de dahil edersen farklı bir deneyim yaşayabilirsin. Bozcaada’da Eylül ayında düzenlenen Bağ Bozumu Festivali de oldukça meşhur ama bu festival döneminde Bozcaada otelleri çok rezervasyon alıyor. Festival döneminde adaya gidersen erken rezervasyon yaptırmayı unutma.

Ege Gezilecek Yerler - Yazın ve Kışın Ege’de Gezilecek Yerler ve Fotoğraf Çekilecek Mekanlar

Ege'de gezilecek yerler arasında ilk akla gelen hem koylar ve plajlar hem de tarihi mekanlardır. Ege Bölgesi'nin neyi meşhur sorusuna yanıt verirken birçok şehri dikkate alarak yanıt verilmelidir. Bu nedenle tatilin tam olarak keyfini çıkarabilmek için Ege'de kaç gün kalmalı sorusuna gezilecek yerlerin sayısına göre yanıt verilir. Yazın ve kışın Ege'de ne yapılır, gezilecek ve fotoğraf çekilecek tarihi yerler nereler, neyi ile meşhur, kaç gün kalmalı sorularının yanıtları yazımızın devamında.

Ege'de Gezilecek Yerler

Ege gezilebilecek yerleri en ünlü bölgeler arasında yer alır. Uzun ve temiz kumsalları, bol yeşili olan alanlar ve tarihi dokusunu koruyan yapıları ile her kesimden tatilciye hitap eden yerler arasındadır. Ege'de hemen her tatilci keyifli zaman geçirebilir. Özellikle yaz aylarında dışarıdan gelen insan sayısı ile bölgenin nüfusunda ciddi bir artış meydana gelir. Bunda Ege'deki gezilecek yerler ve güzel koylar en önemli nedenlerdir. Ege'de gezebileceğiniz alanlar arasında şunlar yer alır:

  • Gelibolu
  • Kazdağları
  • Adatepe ve Yeşilyurt Köyleri
  • Behramkale ve Assos
  • Ayvalık
  • Cunda Adası
  • Bergama
  • Dikili
  • Artemis Tapınağı ve Sardis

Görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Bunların yanında Foça, Urla, Seferihisar, Karaburun, Çeşme ve Alaçatı gibi tatil lokasyonları da oldukça ilgi çeken yerler arasında bulunur. Hem yerli hem de yabancı birçok turist burada zaman geçirebilme imkanına erişebilmektedir.

Ege'de Kışın Gezilebilecek Yerler Nereler?

Ege birçok tatilcinin yaz aylarında ziyaret ettiği bir bölgedir. Ancak kış aylarında gezmek isteyenler için de oldukça fazla görülmesi gereken lokasyonu bulunur. Kışın Ege'de görebileceğiniz yerler arasında Ayvalık ilk sıralarda gelir. Aynı zamanda Şirince'yi ziyaret edebilirsiniz. Büyülü Herakleia ve Denizli Nikfer merak edilen yerler arasında bulunur.

Ege'nin Neleri Meşhur?

Ege birçok farklı özelliği ile öne çıkan bölgeler arasındadır. Bazı tarım ürünlerinde ilk sıralarda gelir. Aynı zamanda oldukça geniş bir mutfak kültürü vardır. El sanatlarında da belli yörelerin oldukça öne çıktığı söylenebilir. Yemekleri arasında İzmir Köfte oldukça sevilen bir tattır. Bunun yanında otlu börek, Ege keşkeği, Şevketi Bostan, fava sevilen tatları arasında bulunur.

Ege'de Fotoğraf Çekilebilecek Alanlar

Ege'yi ziyaret ederken en çok merak edilen alanlardan birisi de fotoğraf çekilebilecek alanlardır. Fotoğraf çekmek için çeşitli yerleri tercih etmek mümkündür. İzmir'de birçok fotoğraf çekebileceğiniz lokasyon bulunur. Balçova Teleferik, Belkahve, Varyant, Seyirtepe, Alaçatı, Sultanlar Vadisi ilk sıralarda gelir. Özellikle Efes tarihi fotoğraflar çekmek isteyen kişilerin ilk ziyaret ettikleri alanlar arasında yer alır. Dario Moreno Sokağı da yine fotoğraf çekmek için son derece güzel yerlerden biridir.

Ege'nin En Güzel Koyları

Ege Bölgesi koyları ile meşhur bölgelerden biridir. Özellikle kıyı yapısının girintili ve çıkıntılı olması birçok koyun bulunmasını sağlamıştır. En önemli koyları arasında şunlar yer alır:

  • Akvaryum Koyu
  • Bencik Koyu
  • Mersincik Koyu
  • Patricia Koyu
  • Bademli Koyu
  • Delikli Koy
  • Küfre Koyu
  • Kavalıburun Koyu
  • Torba Koyu
  • Assos Sivrice Koyu
  • Cennet Koyu

Gibi birçok alternatif bulunur. Koylarda denize girmek ya da tekne turlarına girmek gibi farklı aktiviteler değerlendirilebilir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır