çift altyazı ekleme / filmlere aynı anda iki altyazı eklemek

Çift Altyazı Ekleme

çift altyazı ekleme

[]

Çift Altyazı

Yaklaşık 2 hafta öncesine kadar filmleri orijinal ses ve türkçe altyazı ile izliyordum. 2 haftadır orijinal ses ve ingilizce altyazı ile izliyorum, fakat şöyle bir sorun var ki, anlamadığım bir cümle veya sözcük olduğunda şansıma küsmekten başka çarem yok. Her anlamadığım kelimeye filmi durdurup internetten bakmaya kalksam 2 saatlik film olur 3 saat.

Kendimce çözüm ararken, dedim neden hem türkçe hem de ingilizce altyazı ile izlemeyeyim ki? Biri ekranın alt tarafında, diğeri de üstte. İnternetten araştırdım soruşturdum ancak bir sonuca ulaşamadım. Daha doğrusu ulaştığım çözümler, anladığım kadarıyla, direkt olarak DVD'den izlenen filmlerde DVD'deki iki farklı altyazıyı ekrana yansıtmak üzerineydi. Ben filmleri internetten edindiğim için altyazılar film dosyasından bağımsız ve .srt uzantılı.

VLC Player'ı pek sevdiğim için ona özgü çözümler aradım ama kendi forumlarında da aynı mesele tartışılmış, böyle bir özellik geliştirilmemiş. Geliştirilecek gibi de gözükmüyor..

Herhangi bir şekilde iki farklı altyazıyı görüntüleyebileceğim bir program/yol var mıdır?

 

  • Holy # 

Altyazılar, birçok insanın film veya dizi izlerken kullandığı şeylerden biridir. Neler olup bittiğini daha iyi anlamak için kullanmaya başladığınızda, bırakmak zor. Yabancı dilde bir film izliyorsanız, altyazı kullanmaktan başka seçeneğiniz de olmayabilir.

Bu makalede, bilgisayarınızdaki filmlere veya TV dizilerine nasıl altyazı ekleyeceğinizi göstereceğiz. Hızlı, kolay ve tamamen ücretsizdir.

Yabancı dilde bir film izliyorsanız, olayları anlamak için çevrilmiş altyazıları kullanmanız gerekir. Çoğu insanlar için altyazılar, dublaj seçeneğinden daha iyidir çünkü aktörlerin orijinal olmayan seslerini duymak garip gelebilir.

Veya film ve TV dizilerini çevrimdışı izlemek için indirdiğinizde, her zaman altyazı ile gelmezler. Bu yüzden kendiniz eklemeniz gerektiği anlamına gelir ve yapması da kolaydır.

Filmlere veya TV Dizilerine Altyazı Ekleme

Artık filmlere veya TV dizilerine altyazı eklemeyi gerektiğini bildiğinize göre, bunları ekleme işlemine geçebiliriz.

Kaliteli Altyazıları Nereden İndirebilirim?

İndirilen bir filme veya TV dizisine altyazı uygulamadan önce, altyazı dosyası o filme ait olduğundan emin olun ve indirin. Mümkünse, altyazıları filme sahip olduğunuz yerden indirmek en iyisidir. Bu şekilde video dosyanızla senkronize olma olasılıkları yüksektir.

Ancak, aynı siteden indirilebilecek bir altyazı yoksa, altyazıları indirmek için başka web sitelerini kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki üç siteyi öneriyoruz:

  • subscene: İzlemeye çalıştığınız film veya TV şovu nadir veya onlarca yıllık olmadığı sürece, Subscene&#;de çalışan altyazıları bulmanız neredeyse garantilidir. Altyazılar, işitme engelli kişiler için başlık, dil ve altyazılara göre sınıflandırılır.
  • opensubtitles: Bu, altyazıları bol olan ve bazıları Subscene&#;de olmayanlar da dahil olmak üzere büyük bir veritabanıdır, ancak reklamlar üzerinde çok ağırdır. Hangi indirme bağlantılarının orijinal ve hangilerinin spam olduğunu anlamaya çalışırken altyazıları indirmek sizi zorlayabilir.
  • turkcealtyazi: İki global sitenin ardından bir tane de Türk sitesini eklemeyi de unutmayalım. Bu sitede detaylı şekilde kategorilere ayrılmış altyazılar bulunmakta ve aklınızda film olmasa bile buradan yeni film bulabilirsiniz muhtemelen. Altyazıyı Türkçe olarak bulabileceğiniz geniş bir veritabanına da sahiptir.

En iyi modern video oynatıcıların tümü çoğu altyazıları destekler. Bu, indirilen bir filme istediğiniz kadar altyazı parçası ekleyebileceğiniz ve altyazı menüsünden istediğiniz zaman bunlar arasında geçiş yapabileceğiniz anlamına gelir.

Ücretsiz, açık kaynak, çapraz platform ve en yaygın kullanılan video oynatıcı olan VLC Media Player&#;ı kullanarak altyazıların nasıl ekleneceğini göstereceğiz. Ancak diğer video oynatıcıların çoğu aynı şekilde çalışır.

Bir Filme veya TV Şovuna Manuel Olarak Altyazı Ekleme

Aynı filme eklemek istediğiniz birden fazla altyazı parçanız varsa, bu en iyi yöntemdir.

VLC&#;ye altyazı eklemek için kullanabileceğiniz iki manuel yöntem vardır.

Önce video dosyasını VLC&#;de açın, ardından menü çubuğundan Altyazılar> Altyazı Dosyası Ekle&#;ye gidin ve eklemek istediğiniz altyazı dosyasını seçin.

Diğer bir yöntem, video dosyasını VLC&#;de açın, ardından altyazı dosyasına tıklayın VLC penceresine sürükleyin ve bırakın.

Birden fazla altyazı parçası eklerseniz, bunlar arasında geçiş yapmak için menü çubuğundaki Altyazılar seçeneğini kullanın.

Bir Filme Otomatik Olarak Altyazı Ekleme

Bir filme altyazı eklemenin en kolay yolu, altyazı dosyasına ve video dosyasına tam olarak aynı adı verin (biçim uzantısı hariç). Ardından her iki dosyayı da aynı klasörde tutun. Filmi VLC gibi bir medya oynatıcıda açtığınızda, videoyla birlikte altyazıları otomatik olarak yükler.

Yani video dosyanızın adı:

Ardından, altyazı dosyasının adlandırıldığından emin olmanız gerekir:

Altyazı dosya adınıza belirli bir dil eklemenize izin vermediğinden, bu yöntem yalnızca tek bir dilde altyazı eklemek istiyorsanız yapılabilir.

Bir filme veya TV dizisine altyazı eklemeyi öğrendiniz, yapamadığınız bir kısım olursa yorumlarda sizleri bekliyor olacağım size iyi seyirler.

Dizi ve filmlere altyazı nasıl eklenir? Filmlere altyazı ekleme nasıl yapılır? Bu ve buna benzer cevabı merak edilen soruları ayrıntılı bir şekilde ele aldık.

Alt yazılı film ya da dizi izlemeye birçok insan ön yargılı yaklaşır ancak filmleri veya dizileri alt yazılı izlemeye başladıktan sonra bundan vazgeçmek oldukça zor olabiliyor.

Kötü dublajlı bir film ya da dizi izlemek yerine altyazılı bir şekilde izlemek çoğu insan için daha keyifli oluyor. Bizler de bu makalede dizi ve filmlere alt yazı yükleme işleminin nasıl gerçekleştirileceğine dair soru işaretlerini gidereceğiz.

Dizi ve Filmlere Altyazı Ekleme Adımları

  • Alt yazı sitelerinden birine girin.
  • İstediğiniz filmin Türkçe alt yazısını indirin.
  • VLC Media Player'ı indirin.
  • Medya oynatıcısını yükledikten sonra açın.
  • "Altyazı > Altyazı Dosyasını Ekle" yolunu takip ederek indirdiğiniz alt yazıyı yükleyin.
  • Pratik yöntem isterseniz alt yazı dosyasını doğrudan medya oynatıcısına sürükleyip bırakabilirsiniz.

Çoğu video oynatıcısında dosya tabanlı altyazı ekleme özelliği bulunuyor. Yukarıda örnek olarak VLC Media Player'ı verdik. VLC medya oynatıcısı ücretsiz, açık kaynaklı ve en çok kullanılan video oynatıcılardan bir tanesidir.

Video oynatmak için tercih edilen bu programa sahip değilseniz aşağıdan indirebilirsiniz.

Altyazı dosyasının adını video dosyasının tam adıyla değiştirdiğinizde (dosya formatı hariç) her iki dosya aynı klasördeyse VLC Player’da videoyu açar açmaz altyazı dosyası yüklenecektir. Bu sadece VLC Media Player'da değil, diğer pek çok video oynatıcısında da geçerlidir.

Örneğin videonun adı "seafoodplus.info4" ise altyazı dosyasının adı "seafoodplus.info" olmalıdır. Bu altyazı dosyalarına ulaşabileceğiniz web siteleri ise aşağıda sıralanmıştır.

En İyi Türkçe Altyazı Siteleri

  • OpenSubtitles: Büyük bir altyazı veri tabanı vardır. Sayısız film veya dizi için Türkçe altyazıya sahiptir.
  • seafoodplus.info: En çok kullanılan altyazı arama sitelerinden biridir. OpenSubtitles gibi içerik bakımından zengindir.

Videoya Altyazı Gömme Nasıl Yapılır?

  • HandBrake'i indirin.
  • Video dosyasını kaynak olarak seçin.
  • Altyazılar bölümünde "Harici SRT ekle" seçeneğine tıklayarak altyazı dosyasını seçin.

Dizi, animasyon, anime ya da bir filme altyazı gömme işlemini gerçekleştirebilecek çok sayıda uygulama bulunuyor. HandBrake ise yukarıdaki yöntemlerin aksine altyazıyı doğrudan videonun içine gömmenizi sağlayan ücretsiz bir programdır.

İşlemin nasıl gerçekleştirileceği hakkında kafalarda soru işareti kalmaması için aşağıda yer alan nasıl yapılır videosunu izleyebilirsiniz.

Türkçe Dublaj mı, Türkçe Altyazı mı?

  • Türkçe dublajda diyaloglar anlaşılmayabilir. İyi ayarlanmış altyazı ise bunu bir sorun olmaktan çıkarır.
  • Film ya da diziler Türkçe altyazı ile izlendiğinde replikler daha iyi yakalanabiliyor ve akılda kalıcı olabiliyor.
  • Orijinal ve Türkçe altyazı kullanarak yeni bir dil öğrenebilirsiniz.
  • Altyazılı film izlerken dublajlıda olduğu gibi rahatsız edici senkronizasyon sorununu yaşamazsınız.

Türkçe altyazılı film izleme, Türkçe dublajlı film izleme ile kıyaslandığında belli başlı üstünlükleri açık bir şekilde görülür. Altyazının dublaja olan üstünlüklerini yukarıda sıraladık.

Altyazısı olmayan videoya altyazı ekleme işlemi nasıl gerçekleştirilir? Dizi ve filmlere altyazı nasıl indirilir, nasıl gömülür ve nasıl izlenir? Dizi, anime ve filmlere altyazı ekleme işlemini detaylı şekilde ele alarak bu soruları yanıtladık. Kafanızda hâlâ bir soru işareti varsa yorumlar kısmından sorunuzu belirtmeyi unutmayın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir