kombi basınç ayarı nasıl yapılır / Baymak Kombi Su Basıncı Kullanıcı Rehberi | BAYMAK

Kombi Basınç Ayarı Nasıl Yapılır

kombi basınç ayarı nasıl yapılır

Atromix Kombi Bar Ayarı Nasıl Yapılır?

20 Şubat Kombi Okuma

Demirdöküm Atromix Kombinin su basıncı 1 -2 bar arasında olmalıdır. Su basıncı ile ilgili sorun olduğunda kombinin ekranında F22 hata kodu yanıp söner. F22 hatasını gördüğünüzde veya kombinizin basıncının 1 bar altına düştüğünde kombiye su doldurmanız gerekiyor.

Atromix Kombi Su Basıncını Nasıl Görebilirim?

Kombinin su basıncını görmek için kombinin petek ayar düğmesi ile sıcak su ayar düğmesini kapalı konuma getirdiğinizde kombi ekranında su basıncını göstermektedir.

Atromix Kombiye Su Nasıl Doldurulur?

Atromix kombiye su doldurmadan önce su basıncının 1 bar altında olduğunu kontrol edin. Su basıncını kontrol etmek için kombinin petek ayar düğmesi ile sıcak su ayar düğmesini kapalı konuma getirdiğinizde kombi ekranında su basıncını göstermektedir. Su Basıncı 1 bar altında ise kombinin altında bulunan mavi su doldurma vanasını açarak kombinin su basıncını 1,5 bar seviyesine kadar doldurun ve su doldurma vanasını tekrar kapatın. Su doldurma işlemini yaptıktan sonra ihtiyaca göre sıcak su ve petek derecesini ayarlayabilirsiniz.

Bunu Biliyor musunuz?

Atromix kombinin su basıncını ayarladıktan sonra kombi bir süre kendiliğinden işlem yapmakta ve bu süre boyunca sıcak su ve petekleriniz ısınmayacaktır. Su doldurduktan sonra yaklaşık 10 dk kombide bir işlem yapmayınız. Ekranda basınç yanıp sönmesi bittikten sonra kombiyi kullanabilirsiniz.

İlgili EtiketlerAtromix Kombi AçmaAtromix Kombi Bar AyarıAtromix Kombi F22Atromix Kombi Hata KodlarıAtromix Kombi Nasıl ÇalışırAtromix Kombi Su Basma

Web Tasarımı , SEO , SEM Hizmetleri Özel bir firmada teknisyen olarak çalışmaktayım. Boş vakitlerimde web tasarım, SEO alanlarında kendimi geliştiriyor ve bir çok projeye ortak oluyorum. Aynı zamanda şuanda bulunduğunuz blog sayfasında makaleler yayınlayarak sizlere bilgiler paylaşıyorum.

@hasanali

BU YAZIMIZI OKUDUNUZ MU?

Soğuk Su Açıldığında Kombi Devreye Giriyor Çözümü

Soğuk Su Açıldığında Kombi Devreye Giriyor Çözümüni merak eden arkadaşlar bugün sizlere kombilerde zaman zaman …

Kombinin hata vermeden düzgün bir şekilde çalışması için kombinin belli bir miktarda su basıncına sahip olması gerekir. Eğer basınç değeri barın altında ise Baymak marka kombi F7 adlı hata kodunu verir. Bu durumda da kombiden hiçbir şekilde verim alınmaz.

Bu noktada kullanıcılar Baymak Kombi Basınç Ayarı kontrolünü belirli periyotlarda yapmaları gerekir. Kontrol sırasında basınç değerinin düşük olduğu gözlemlendiğinde; Kombi bara gelene kadar su basılır. Su doldurma musluğu kombilerin alt kısmında bulunur ve Baymak kombilerde ekseriyetle mavi renkte olmaktadır. Sola çevrildiği taktirde sus sesi gelir ve bu suyun doldurulduğu anlamına gelir.

Aynı şekilde kombinin basınç değeri barın üzerinde ise kombiye en yakın kaloriferin üst yan kısmı (hava alma müşürü) açılır oradan su alarak basıncı ideal konuma ayarlanabilir. Ayrıca eğer Baymak Kombi Basınç Ayarı kendiliğinden çok sık bir şekilde düşüyor, sürekli su basmak zorunda kalınıyor ya da basınç kendiliğinden çok sık bir şekilde yükseliyor ve sürekli fazla su alınmak zorunda kalınıyorsa mutlaka Baymak teknik servisinden yardım talebinde bulunulmalıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

Baymak kombimin basınç ayarını nasıl yapabilirim?

Baymak kombi basınç ayarını yapmak için öncelikle kombinin altında yer alan dolum musluğunu açmanız gerekiyor. Dolum musluğu açıldığında, kombinin basıncını ölçmek için bir manometre kullanarak basınç seviyesini kontrol edin. Eğer basınç 1,5 barın altındaysa, musluktan su doldurarak basıncı artırın. Basınç 2,5 barın üstüne çıkmamalıdır. İşlem tamamlandığında, musluğu kapatmayı unutmayın.

Kombimin basıncı neden düşer?

Kombinin basıncı, su kaybından dolayı düşebilir. Su kaçağı, hatalı bir conta, bozuk bir vana veya tesisat sorunlarından kaynaklanabilir. Bunun yanı sıra, bir petekte hava varsa, kombinin basıncı da düşebilir.

Basınç ayarı için hangi araçları kullanabilirim?

Basınç ayarını yapmak için bir manometre kullanmanız gerekir. Bu araç, kombinin basıncını ölçmenize ve gerekirse basıncı ayarlamanıza yardımcı olur.

Kombinin basınç ayarını ne sıklıkla kontrol etmeliyim?

Kombinin basınç ayarını en az bir kez yılda kontrol etmeniz önerilir. Ayrıca, ısıtma sezonu boyunca kombinin basıncını düzenli olarak kontrol etmelisiniz.

Baymak kombimin basıncı çok yüksek, ne yapabilirim?

Eğer Baymak kombinizin basıncı çok yüksekse, öncelikle kombinin dolum musluğunu kapatın. Daha sonra, kombinin basıncını düşürmek için radyatörleri havalandırın. Eğer bu işlem basıncı düşürmezse, kombinin servisine başvurmanız gerekebilir.

Kombiye Su Basma Nasıl Yapılır
Kombinin Sürekli Su Alma Durumu
Kombi Su Basınç Ayarı

kombideki-su-seviyesinin-surekli-dusmesinin-nedenleri

ARTIK HERKES KENDİ KOMBİSİNDEN SORUMLU!
Yaz ayları bitti, kış kapımıza dayandı. Hava buz gibi, akşam işten eve geliyoruz, bir de ne görelim? Ev buz gibi… Sebebi ne olabilir? Dışarısının çok soğuk olması mı?

Mantıklı düşünürsek; soğuk havalar her kış yaşanılan bir durum. Sıkıntı havanın çok soğuk olmasında değil kombinizde. Bu sorunun kaynağı yüksek olasılıkla kombinizin su basıncının düşmesindedir. Unutulmamalıdır ki; kaloriferler sıcak suyun peteklerde dolaşmasıyla evimizi ısıtır
Avrupa 10 10 Anadolu 55 55

Kombiye Su Basma Nasıl Yapılır?

Vefakâr kombinizin yanına gittiğinizde, kafanızı ister altına sokun ister sokmayın, elinizle şöyle ön kısmı yokladığınız zaman, eliniz küçük bir mandala değecek. Eğer mandalınız düşmüşse bir düz tornavida kullanmak çözüm olacaktır. Mandalla ya da tornavida yardımıyla çevirdiğinizde, kombinizin üstündeki su sayaç göstergesindeki ibre kıpırdayacaktır. Kombilere su basma bu şekilde yapılır. Eğer kombinizin suyu eksildiyse bu işlemi uygulayabilirsiniz. Kombiye su basan doldurma musluğunda bir sorun varsa mutlaka servisi aramalısınız.

kombi-kacaklarini-ilac-ile-kapatma-yontemi-kullanan-firmalar

Kombinin Sürekli Su Alma Durumu-Kombinin Su Basıncı Kaç Olmalı?

Kombinizin su basıncının kaç bar olması gerektiği en çok merak edilen sorulardan biridir. Kombiniz su basıncını ile 2 bar arasında tutarsanız bir sıkıntı olmaz. Ancak 2’nin üstüne çok çıkarmamaya çalışın. Bir iki defa, az da olsa çıkabilir. Bu çok büyük bir problem değil, zaten bir süre sonra kendiliğinden inecektir. Basınç 1 barın altına düşerse; kombiniz çalışmaz ve ev buz gibi olur. Basınç 3 barın üstüne çıkarsa da kombiniz fazla suyu kendi akıtır. Gelişen teknoloji sayesinde kombiler akıllıdır ve fazla müdahale gerektirmez. Kombi su basıncı verimli bir ısıtma için oldukça önemlidir.

kombi-su-doldurma-vanasi-nerede

Kombi Su Basınç Ayarı

Kombinizin su basıncını kontrol ederken su vanasını iyice sıkıştırmazsanız kombi basıncı düşmesi gibi durumlarla karşılaşırsınız. Zaten kombi su basıncı genel de düşer, artması durumunda müdahale gerekir. Kombi basıncı düştüğünde vanayı kontrol edin.

Kombiniz Sürekli Su Eksiliyorsa;

Eğer kombiniz sürekli su eksiltiyorsa problemin kaynağını kendi başınıza anlamanız çok zordur. Ancak uzman bir tesisatçı anlayabilmektedir. Kombiniz sürekli su eksilttiği için sürekli arıza verir ve kapanır. Genellikle bu durumun evdeki su tesisatındaki problemden kaynaklandığı düşünüldüğünden boş yere endişe edilir. Çünkü su tesisatındaki bir problem evde tadilat yapılması gerektiği düşüncesine neden olmaktadır. Ama genel kanının aksine hiçbir tadilata gerek kalmadan, son teknoloji cihazlar ve bazı kimyasalları kullanarak tesisattaki tüm gedik ve kaçakları bularak kapatabilmekteyiz. Böylelikle su eksiltme sorununu çözmüş ve sizi tadilat endişesinden kurtarmış oluyoruz.

Tüm bu işlemleri yapmanıza rağmen kombiniz su eksiltmeye devam ediyorsa mutlaka kombinin içindeki parçalarda bir sıkıntı vardır. Çünkü daha önce bahsettiğimiz adımları kusursuz bir şekilde yerine getirdiyseniz kombiniz üzerinde yapabileceğiniz bir işlem kalmamıştır.
Bu durumu çözmek için bizi arayabilirsiniz. İstanbul Tesisat uzman kadrosu hemen gelir ve sorununuzla ilgilenmektedir. Çünkü bizim vizyonumuz daima iş yönetimimizi kaliteli, dürüst ve samimi bir çerçevede tutmaktır. Siz sadece tek tıkla, anında profesyonel çalışma arkadaşlarımızdan birinin yardımına kavuşurken, biz de sizi bu kış günlerinde soğukta kalmaktan kurtarmış olacağız.
kombiye-su-nasil-doldurulur

Kombi deyip geçmeyin, kombi bozulursa:

  • Kaloriferler çalışmaz ve ev buz gibi olur.
  • Banyoya sıcak su gelmez. Eğer duş almadan dışarı çıkamayan insanlardansanız, o gün size zehir olur.
  • Genelde kombi bozulmaları, tam da siz duştayken veya bulaşık yıkarken olduğu için, her defasında hem işiniz yarım kalır. Bu durumda üşütüp hasta olursunuz.

Sözün kısası, kombinizi sevin, onun dilinden anlayın. Unutmayın ki; biz size bu konuda her türlü yardımı sunuyoruz. Diğer makalelerimize de göz atmayı sakın unutmayın.

Kombiye Nereden Su Verilir?

Kombinizin sorunsuz bir şekilde çalışması için kombiye su vermeniz şarttır. Bunun için cihazınızın hemen alt kısmında yer alan su vanasını açarak kombiye su dolmasını sağlamalısınız. Bu işlem su basıncını arttırmak ve verimli bir kombi performansı elde etmek için önemlidir. Peki, kombiye su basarken su miktarı ne olmalıdır? 

Kombiye su basarken vanayı sonuna kadar açmamaya dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra su basarken bar seviyesinin ortalama 1,5 düzeyinde olması gerektiğini de bilmelisiniz. Basıncın aşırı yükselmesi verimliliği düşüreceği gibi kombinizde farklı hasarlara da neden olabilmektedir. Vanayı bulamadığınız ya da kombide farklı sorunlarla karşılaştığınız hallerde İstanbul Tesisat’ı arayabilirsiniz.

Kombi Su Basıncı Ne Kadar Olmalı? Basınç Seviyeleri Ne İfade Eder?

Kombiye nereden su basarım? sorusu kadar önemli bir husus da kombi basıncının seviyeleridir. Bu kapsamda 3 farklı seviyeden söz etmek mümkündür. Kombinizde su seviyesi 0 ile 1 arasındaysa basınç düşük demektir. Bu durumda su basmalısınız. 1 ile 2,5 arası kombi basıncı idealdir. Ancak 1,5 seviyesi optimum düzeydir. Kombi basıncının 2,5 ile 4 arasında olması ise yüksek basıncı ifade eder. Bu durumda peteklerden su boşaltmanız gerekir. 

Kombi basıncının ve su seviyesinin ayarlanması konusunda doğru bir çözüm için mutlaka profesyonel destek almalısınız. İstanbul Tesisat ekibi bu konuda size en iyi hizmetleri vadetmektedir. 

Kategoriler Tesisat Temizliği

Kombi Bar Ayarı

Kombi Bar Ayarının Önemi

Kombilerde su basıncı “bar” olarak belirtilmektedir. Belirtilen bu basınçta ideal birim 1,5 ila 2 bar arasındadır. Basıncın düşük olması, sıcak su oluşturmada kombinizin performansını etkileyeceğinden, ısınma ve musluktan akan sıcak su performansı için de olumsuz etki oluşturacaktır. Yüksek su basıncı ise güvenliğinizi açısından tehlikelidir

Kombi Bar Ayarı Kaç Olmalı?

Kombi bar ayarı için pek çok farklı seçenek ve pek çok farklı değişken söz konusudur. Fakat bununla birlikte ortalama olarak 1,5 – 2 Bar olarak ayarlanması, ısınma ve sıcak su performansı açısından optimum genellikle düzeydir.

Kombi Bar Ayarı Neden Değişir?

Kombi bar ayarının neden değişkenlik gösterdiği de kullanıcıların aklını sıklıkla kurcalayan ve güncel hayatta sürekli karşılaşılan durumlardan biridir. Bu değişimin 2 nedeni olabilir. “Kombideki Su Eksilmesi” veya “Kombinin Su Akıtması”

Kombideki Su Eksilmesi 

Bu eksilme çoğu zaman anlaşılmaz ancak kombi arızaya geçince çağrılan servis bunu söyler. Sistemdeki su bittiği için kombi arızaya geçmiştir. Kombiler çok fazla su boşalmasına gerek kalmadan arızaya geçebilir. Örneğin litre su kaybı kombinin kapanmasına yeter. Bu nedenle kombiyi kullanmazsınız. Çözümü ise artık çok basit, hiç bir yeri kırmadan uygulamış olduğumuz kimyasallar sayesinde, nerede kaçak varsa hepsi kapanır. Siz de kombinin sürekli su eksiltmesinden kurtulursunuz.

Kombinin Su Akıtması

Bu durum kombide olabilecek akıntılar, bağlantılar veya çürümüş baz aksamlardan kaynaklabilir. Bağlantıların değişmesi veya çürük bir kısım varsa, gerekirse kombinin değişmesi sağlıklı olacaktır. Bazen su akıntılarının sebebi kombiye doldurulan fazla su da olabilir. Kombiler yüksek basınçtan zarar görmemek için, gelen fazla suyu altındaki otomatik tahliye vanasından dışarı atar. Böyle bir fazla basınç durumu varsa, damlamaya sebep olabilir.

Kombi Bar Ayarı Nasıl Yapılır?

Kombinizin genellkle alt kısmında yer alan(modellere göre değişiklik gösterebilir) küçük vana sayesinde kombi bar ayarınızı yapabilirsiniz. Bu vana sayesinde kombi içerisine su basarak kombinizin barını artırabilirsiniz. Bu işlemi dikkatli bir şekilde yapmak önemlidir. Şayet su basıncı çok fazla bir şekilde artırılırsa basınca neden olan fazla su, yukarıda bahsettiğimiz “petek havası alma” işlemine benzer bir işlem uygulanarak, peteklerden dışarıya akıtılması ile ayarlanabilir.

Evde Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Evde su kaçağı olup olmadığını aşağıdaki kontrolleri sağlayarak anlayabilirsiniz;

  • Alt katımızdaki dairenin tavanında beliren, bazen kötü kokulu akıntı ve koyu renkli kabarıklık,
  • Fayansla kaplı alanlardaki fayanslardan bir ya da birkaçının dökülmesi,
  • Derz boşluklarındaki sararma,
  • Parke gibi ahşap yüzeylerin kabarması,
  • Duvarların kabarması ya da nemlenmesi,
  • Evde rutubet oluşması,
  • Evde su kullanımı yapılmadığı halde sayaçtaki rakamların değişmeye devam etmesi,
  • Su faturanızın anlamsız şekilde artması,
  • Kombideki bar ayarının sürekli olarak düşmesi,

Buradaki yöntemler su kaçağının olup olmadığı konusunda size fikir verecektir ancak su kaçağının tam olarak nerede olduğu konusunda mutlaka alanında uzman kişilere başvurulmalıdır.

Su Kaçağı Nasıl Tamir Edilir?

Gizli su kaçaklarını bulmak konusunda kullanılan gelişmiş cihazlar sayesinde boruların içinde hareket eden ve termal özelliğe sahip kameralar, kimyasal maddelerle yapılan uygulamalar, nem ölçer ve akustik dinleme cihazları ile artık parkeleri kaldırmadan, fayansları ve duvarları kırmak zorunda kalmadan çok kısa süreler içinde tamir etmek mümkündür.

Su Kaçağı Varsa Ne Yapılmalı?

Tespit edilen su kaçağı küçük ölçekli olduğunda hatta çevredeki komşulara rahatsızlık verecek boyuta gelene kadar görmezden gelinebilir. Birçok kişi su kaçağının tamiri sonucunda büyük miktarlarda masraf çıkacağını ve inşaat yüküyle uğraşacağını düşünerek çözüm aramayı erteler. Fakat günümüzde gelişen bölgesel su kaçağı tespiti tespit teknolojileri sayesinde tespit ve tadilat aşaması çok daha zahmetsiz şekilde çözülebilmektedir.

Su kaçağı olduğundan şüphelendiğiniz durumlarda noktasal su kaçağı bulma konusunda deneyimli bir ekiple çalışmak zaman, enerji ve para açısından avantaj sağlayacaktır. Oktay Tesisat ekibi çağrınızı aldıktan sonra 30 dakika içerisinde profesyonel ekip ve ekipmanı ile size ulaşır ve çok kısa süre içerisinde su kaçağı tespitini gerçekleştirir

Pis Su Gideri Neden Tıkanır?

Pis su yani atık su pimaşları, sert cisim, peçete, poşet, temizlik bezleri, rulo peçeteler, atık yağlar, salata taneleri, çay, yemek atıkları, alçı, boya, kum gibi maddeler yüzünden tıkanmaktadır.

adilat yapılırken dikkat edilmesi gereken husus; alçı, çimento, tuğla vb. cisimlerin tuvalete kaçırılmamasıdır.

Atık su pimaşalarında eğim (meyil) olmazsa pimaş hattı belli bir süre içinde dolar ve tıkanıklığa sebep olur.

Pis Su Gideri Tıkanıklığı Nasıl Açılır?

Teknolojinin de gelişmesi ile robotlu ve kameralı cihazlar ile kırmadan, tadilat yapmadan yerinde müdahaleler ile tıkanıklığı açmak bir faciaya dönüşmeden tıkanıklığı açmak mümkündür.

Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

Petek temizliği yapılması için kombi bağlantıları sökülür ve yıkama ve temizleme işlemi yapacak olan cihazla bağlantısı yapılır.

Bu işlem yapılırken hiçbir petekte sökülmeden tüm petekler teker teker temizlenir. Bu yöntem işlemin daha temiz ve verimli olması için firmamızın uyguladığı bir tekniktir.

İşlem bittikten sonra gerekli testler yapılır ve teslim edilir.

Petek Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Petek temizliğinde ilk dikkat edilmesi gereken peteğin kaç yıllık olduğudur. Eğer petek eski ise düşük bir basınçta yıkanması gerekmektedir.

Petek temizliğinde ilk dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kimyasallar ve antifriz kullanılmamasıdır. Kimyasallar petekleri temizlese de kombi ve peteklere bir süreden sonra zarar vermeye başlar. Buda kombinin sağlıklı çalışmasına engel olur. Oktay tesisat olarak ilaçlı yıkamayı tavsiye etmiyor ve işlemlerimizde de kesinlikle uygulamıyoruz.

Kombi Bay Ayarı Neden Önemlidir?

Kombilerde su basıncı “bar” olarak belirtilmektedir. Kombi bar ayarı olması gerekenin üzerinde olursa kombi fazla suyu emniyet ventili dediğimiz parça üzerinden dışarı atar, olması gerekenin altında olursa kombi yeteri kadar su almadığı için çalışmaz ve arıza verir. Yüksek su basıncı ise güvenliğinizi açısından tehlike olup düşük basıncında ise ısınma ve musluktan akan sıcak su performansı istenilen düzeyde olmayacaktır.

Kombi Bar Ayarı Nasıl yapılır?

Kombi barını yükseltmek için kombinin altında dolum muslukları bulunmaktadır. Musluğu saat yönünün tersine çevirerek dolum yapılabilir. Kombi dolumu yapılırken bar saati ’ı geçmemelidir

Kombi Bar Ayarı Neden Değişir ve Kaç Olmalıdır?

Komi barı arasında olmalıdır. Şayet kombi çalıştığında normal bir şekilde yükseliyorsa problem yok demektir. Şayet çok yüksek bir yükselme varsa kombide genleşme arızası var demektir.

Eğer kombiye su doldurduğumuzda kombi çalışmıyorsa ve su basıncı düşüyorsa tesisatta kaçak vardır ya da kombinin Eşenjöründe arıza var demektir. Bu da bar ayarının değişmesine neden olur.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır