instagram şifresi unutulunca nasıl değiştirilir / Instagram Şifremi Unuttum Nasıl Kurtarabilirim? [RESİMLİ]

Instagram Şifresi Unutulunca Nasıl Değiştirilir

instagram şifresi unutulunca nasıl değiştirilir

Ki&#;ilerin sosyal medya hesaplar&#; dönem dönem sald&#;r&#;lara u&#;rayabiliyor. Kimi zaman da kullan&#;c&#;lar kendileri &#;ifrelerini unutabiliyor. Bu makalede Instagram'da &#;ifre unutulmas&#; durumunda neler yap&#;labilece&#;inin yan&#;tlar&#;na bak&#;yoruz. Intagram &#;ifremi unuttum, nas&#;l de&#;i&#;tirebilirim? Unutulan Instagram &#;ifresi nas&#;l al&#;n&#;r? sorusuna yan&#;t ar&#;yorsan&#;z ister bilgisayar&#;n&#;zda ister mobil cihaz&#;n&#;zda Instagram &#;ifrenizi de&#;i&#;tirmek birkaç i&#;lem var. Facebook'u kullanarak Instagram'a giri&#; yaparsan&#;z, &#;ifrenizi Instagram üzerinden de&#;il Facebook ayarlar&#;ndan de&#;i&#;tirmeniz gerekir. (Bu makalenin ard&#;ndan Instagram hesab&#; nas&#;l dondurulur? ba&#;l&#;kl&#; yaz&#;m&#;za da bakabilirsiniz)

INSTAGRAM &#;&#;FREM&#; UNUTTUM, NE YAPAB&#;L&#;R&#;M?

Öncelikle &#;unu söyleyelim, e&#;er Instagram &#;ifrenizi unutursan&#;z, e-posta adresinizi, telefon numaran&#;z&#; ya da facebook hesab&#;n&#;z&#; kullanarak &#;ifrenizi s&#;f&#;rlayabilir ve de&#;i&#;tirebilirsiniz. &#;imdi ayr&#; ayr&#; masaüstü ve uygulamalarda Instagram &#;ifresini de&#;i&#;tirme ad&#;mlar&#;na bak&#;yoruz:

MASAÜSTÜNDEN UNUTULAN INSTAGRAM &#;&#;FRES&#;N&#; DE&#;&#;&#;T&#;RME

Masaüstünden &#;ifrenizi s&#;f&#;rlamak için bu linke (monash.pw?hl=tr) t&#;klayabilir ve kar&#;&#;n&#;za ç&#;kacak ad&#;mlarla ilerleyebilirsiniz. Ya da a&#;a&#;&#;daki ad&#;mlarla ayn&#; yere ula&#;abilirsiniz.

1. Bir web taray&#;c&#;s&#;ndan Instagram web sitesine gidin ve oturum açma ekran&#;nda, kullan&#;c&#; ad&#; ve parola alanlar&#;n&#;n alt&#;nda &#;ifrenizi mi unuttunuz? seçene&#;ine dokunun.

instagram &#;ifremi unuttum, ne yapabilirim


2. Kar&#;&#;n&#;za ç&#;kan ekranda E-posta adresinizi, telefon numaran&#;z&#; veya kullan&#;c&#; ad&#;n&#;z&#; girin ve Giri&#; Ba&#;lant&#;s&#;n&#; Gönder ö&#;esine dokunun.

instagram &#;ifremi unuttum, ne yapabilirim


3. Parolan&#;z&#; s&#;f&#;rlamak için talimatlar&#; içeren bir mesaj alacaks&#;n&#;z.

ANDROID'DEN UNUTULAN INSTAGRAM &#;&#;FRES&#;N&#; ALMA

  • Uygulamay&#; aç&#;n

  • Giri&#; ekran&#;nda 'Giri&#; detaylar&#;n&#; m&#; unuttun?' ifadesinin yan&#;ndaki Giri&#; yapmak için yard&#;m al k&#;sm&#;n&#; t&#;klay&#;n. (Facebook &#;ifrenizi biliyorsan&#;z Facebook ile Giri&#; Yap yaz&#;s&#;n&#; t&#;klayabilirsiniz)

  • Hesab&#;n&#;za ba&#;l&#; kullan&#;c&#; ad&#;n&#;, e-posta adresini veya telefon numaran&#;z&#; girin ve &#;leri'ye dokunun. Örne&#;in telefon numaran&#;z&#; girerseniz mesajla bir numara gelecektir.

  • Baz&#; ki&#;iler ise kullan&#;c&#; ad&#;n&#; bilmediklerini söylüyor. E&#;er &#;üphelendi&#;iniz bir durum varsa hesap bilgilerinizin de&#;i&#;tirildi&#;ini bildiren bir e-posta al&#;p almad&#;&#;&#;n&#;z&#; kontrol edin. Bir di&#;er ad&#;m olarak da Instagram kullanan bir tan&#;d&#;&#;&#;n&#;zdan profilinizi ziyaret edip geçerli kullan&#;c&#; ad&#;n&#;z&#;n görüntüsünü almas&#;n&#; isteyebilirsiniz.

iPHONE &#;Ç&#;N UNUTULAN INSTAGRAM &#;&#;FRES&#;N&#; ALMA

instagram &#;ifre unuttum
  • Ad&#;mlar yine birbirine benziyor. Giri&#; ekran&#;nda Giri&#; yap seçene&#;inin üstündeki &#;ifremi unuttum'a dokunun.

  • Kullan&#;c&#; ad&#; veya Telefon'a dokunun.

  • E-posta adresinizi, kullan&#;c&#; ad&#;n&#;z&#; veya telefon numaran&#;z&#; girdikten sonra, &#;leri'ye dokunun.

E-POSTAMI B&#;LM&#;YORUM VE TELEFON NUMARAMI UNUTTUM

Yukar&#;da unutulan Instagram &#;ifremi unuttum, ne yapabilirim sorusunun yan&#;tlar&#;n&#; payla&#;t&#;. Instagram &#;ifresini s&#;f&#;rlamak için e-posta ve SMS yolunu denemek mümkün. Ancak bazen kullan&#;c&#;lar "Instagram &#;ifremi unuttum, e-postam&#; bilmiyorum, telefon numaras&#;n&#; de&#;i&#;tirdim" ne yapabilirim diye de soruyor.
Instagram'&#;n bu soruya verdi&#;i yan&#;t &#;öyle: Instagram'a kaydolurken kulland&#;&#;&#;n&#;z e-posta adresine veya telefon numaras&#;na eri&#;iminizi kaybettiyseniz e-postaya veya telefon numaras&#;na yeniden eri&#;im sa&#;lamay&#; deneyebilir ya da yeni hesap bilgileriyle profilinizi güncelleyebilirsiniz. Ne yaz&#;k ki, kaydolurken kulland&#;&#;&#;n&#;z e-posta hesab&#;na eri&#;emiyorsan&#;z ve Instagram ve Facebook hesaplar&#;n&#;z&#; birbirine ba&#;lamad&#;ysan&#;z bu hesap için size eri&#;im veremeyiz"

Bu konuda ise yap&#;labilecekler &#;öyle:

1-E-posta hesab&#;n&#;za yeniden ula&#;maya çal&#;&#;&#;n. Bu noktada e-posta hizmet sa&#;lay&#;c&#;lar&#;, &#;ifresi unutulan e-posta hesab&#;n&#;za yeniden ula&#;abilmeniz için baz&#; çözümler sunabilir. Örne&#;in telefon numaras&#; girerek ya da güvenlik sorular&#;n&#; cevaplayarak e-posta &#;ifrenizi yenileyebilirsiniz.
2-E&#;er Instagram hesab&#; açarken kulland&#;&#;&#;n&#;z e-posta ya da telefon numaras&#;ndan birine ula&#;am&#;yorsan&#;z, giri&#; yapt&#;ktan sonra profilinizdeki e-postay&#; ya da telefon numaras&#;n&#; de&#;i&#;tirin.
3- Telefon numaran&#;z ya da e-posta adresini de&#;i&#;tirmek için Instagram'a eri&#;emiyorsan&#;z a&#;a&#;&#;daki ad&#;mlar&#; deneyebilirsiniz.

  • Mobil cihaz&#;n&#;zda Instagram uygulamas&#;n&#; aç&#;n ve bilinen en son e-posta adresinizi veya telefon numaran&#;z&#; girin.

  • &#;ifreni mi Unuttun? seçene&#;ine dokunun.

  • Daha fazla yard&#;ma m&#; ihtiyac&#;n&#;z var? seçene&#;ine dokunun.

  • Destek talebi göndermek için ekrandaki talimatlar&#; izleyin.

&#;&#;FRE YEN&#;LEME MA&#;L&#; GELM&#;YORSA NE YAPILIR?

Unutulan Instagram &#;ifreleriyle ilgili bir di&#;er soru ise &#;ifre yenileme mailinin kullan&#;c&#;lar&#;n e-posta adreslerine gelmemesi. Bunun farkl&#; nedenleri olabilir. Örne&#;in Instagram'a kay&#;t olurken e-posta adresini yanl&#;&#; yazm&#;&#; olabilirsiniz. Mail, spam filtrenize tak&#;l&#;yor, spam maillere dü&#;üyor olabilir. Ya da çal&#;&#;t&#;&#;&#;n&#;z kurumun spam filtresi engelliyor olabilir. Bu noktada e-posta servis sa&#;lay&#;c&#;n&#;zla ileti&#;ime geçerek @monash.pw alan&#;ndan mail alabildi&#;inize emin olun. Instagram bu konuda "Daha önce Instagram ve Facebook hesaplar&#;n&#;z&#; ba&#;lad&#;ysan&#;z, &#;ifrenizi Facebook do&#;rulamas&#;yla yenileyin" önerisini de getiriyor. Ancak hesaba kaydolurken e-posta adresinizi yanl&#;&#; yazd&#;ysan&#;z, Instagram bu hesaba eri&#;menize izin vermiyor.

Netflix &#;ifremi Unuttum Nas&#;l Ö&#;renebilirim? Unutulan Netflix &#;ifresi Nas&#;l De&#;i&#;tirilir?ba&#;l&#;kl&#; yaz&#;m&#;z da ilginizi çekebilir.

u yaz&#;lar&#;m&#;z da ilginizi çekebilir:

Instagram Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim?

Sosyal medya uygulaması Instagram hesabınızı kullanabilmeniz için kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizi hiçbir zaman unutmamanız gerekir. Ancak buna rağmen instagram şifremi unuttum nasıl bulabilirim gibi bir sorunun cevabını arıyorsanız, çözümü de çok pratik bir şekilde bulabilirsiniz. Bu içeriğimizde web tasarımcı olarak sizler için instagram şifremi yenile ve yeniden giriş işlemlerini gerçekleştirmenin yollarını anlatıyoruz.

İnstagram Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim

Standart olarak instagram şifremi yenile işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız, öncelikle Instagram&#;ın size sunduğu pratik yöntemleri kullanabilirsiniz. Sırasıyla bu yöntemler incelenirse;

1)İlk yöntem olarak, eğer şifrenizi biliyorsanız, uygulama içerisine girdikten sonra şifrenizi değiştirme işlemini tercih edebilirsiniz. Bu yöntemde;

  • Öncelikle telefon üzerinden Instagram uygulamasını açmanız gerekir.
  • Sonrasında profil sayfanıza giriş yapmalısınız.
  • Ekranda sağ üst kısımda bulunan “üç çizgi” işaretine tıklamanız gerekir.
  • Ardından sıra ile Ayarlar-Güvenlik-Şifre menülerine giriş yapmanız gerekir.
  • Karşınıza çıkan ekranda mevcut şifreyi ve değiştirmek istediğiniz yeni şifreyi girerek, sağ üstte bulunan “mavi tik” simgesine tıkladığınızda işlem tamamlanacaktır.

Telefondan Şifre Yenileme

2)İlk yöntemin bilgisayar üzerinden gerçekleştirilmesi açısından da

  • Instagram internet sayfasına giriş yapmanız gerekecektir.
  • Sonrasında sayfada üstte bulunan profil resmine tıklamanız gerekir.
  • Ardından Ayarlar bölümüne giriş yapmalısınız.
  • Menü içerisinde “şifre değiştir” seçeneğine tıklayarak, açılan sayfada mevcut şifre ve yeni şifre girilmesi ile “şifreyi değiştir” butonuna tıkladığınızda işlem tamamlanacaktır.

Bilgisayardan Şifre Yenileme

Bilgisayardan Şifre Yenileme

 

 

Bilgisayardan Şifre Yenileme

3)İkinci bir yöntem olarak eğer instagram şifremi unuttum nasıl yenileyebilirim problemi ile karşılaştıysanız, uygulamada şifremi unuttum seçeneği ile ilerleyebilirsiniz. Bu işlem sıralamasında da

  • Öncelikle telefondan Instagram uygulamasına girmeniz gerekecektir.
  • Sonrasında giriş ekranından “giriş yapmak için yardım al” butonuna tıklayabilirsiniz.
  • Ardından açılan ekranda hesabınıza ait telefon numarasını girebilirsiniz. Sonrasında telefon numarası girildiğinde, uygulama size tek seferlik bir kod gönderecektir. Bu kodu kullanmanız vasıtasıyla yeni bir Instagram şifresi oluşturabilirsiniz.
  • Eğer hesabınıza bir telefon numarası bağlı değilse, kullanıcı adınızı girebilirsiniz. Bu durumda da kayıtlı e-posta adresine instagram şifre unuttum link bilgisi gelecektir. Bu link üzerinden de şifre değiştirme sayfasında işlem yapılabilir.

Telefondan Şifre Unuttum

 

Bugün sadece Türkiye&#;de dahi on milyonlarca kullanıcıya hizmet veren Instagram uygulamasında, birçok kullanıcı şifresini unutmakta veya değiştirmek istemektedir. Bu açıdan bahsedilen yöntemler ile kolayca sonuç elde edilebilir. Ancak bazı kullanıcılar şifre değişme veya yenileme işlemleri için gerekli bilgilere sahip olmamaktadır. Bu durumda instagram hesap şifre değiştirme işlemi için farklı yöntemleri deneyerek, çözüme ulaşma ihtimali bulunmaktadır. Çünkü Instagram uygulaması bu sorunlarla karşılaşan kişiler için birçok farklı pratik çözüm sunmaktadır.

Eğer instagram dondurma işlemi yapmak isterseniz de bu adımları yaptıktan sonra hesabınızı geçici veya kalıcı olarak dondurabilirsiniz.

Instagram Şifremi Unuttum, E-Postamı Bilmiyorum

Instagram uygulamasında şifre yenileme gerçekleştirmek için sadece kayıtlı olduğunuz telefon numarası ya da kayıt için kullandığınız e-mail adresini dahi kullanmayı seçebilirsiniz. Eğer sıfırlama ve sonrasında yenileme işlemi için Instagram’da kayıtlı e-posta adresinizi kullanırsanız, uygulama tarafından size gönderilen link üzerinden işlem gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bazı durumlarda da instagram şifremi ve e-postamı unuttum sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

Eğer Instagram şifrenizi unutmuş olmanız ile birlikte üstüne e-posta adresinizi de hatırlamıyorsanız veya hangi e-posta adresiyle kayıt yaptığınızı hatırlamıyorsanız, yine de panik yaşamanıza gerek yoktur. Çünkü şifre sıfırlama işlemi için e-posta adresinize bir link gönderilse de ve bu linki hatırlamadığınız adres nedeniyle alamazsanız dahi işlemleri farklı yollar ile gerçekleştirebilirsiniz.

Aslında instagram şifremi unuttum şifre sıfırlama işlemlerinde birçok kişi e-posta adresi ile çözüm elde edebilmektedir. Ancak e-posta adresi de unutulduğunda instagram giriş için öncelikle iki farklı yöntemden birini denemeniz gerekecektir. Bu yöntemler de sırayla incelenebilir.

1)İlk yöntemde; tahmini bir işlem gerçekleştirilerek instagram şifre yenileme sorunu üstesinden gelinebilir. Yöntem için unutmuş olduğunuz e-posta adresine karşılık bir tarayıcı veya telefon üzerinden internete bağlanma imkanına sahip olmalısınız. 

  • Sonrasında tarayıcıda adres satırına monash.pw adresini girerek bir çözüm sayfası açabilirsiniz.
  • Eğer kullanıcı adınızı halen hatırlıyorsanız veya farklı bir arkadaş hesabınızdan kullanıcı adınızı öğrenebiliyorsanız, bu yol ile çözüme ilerleyebilirsiniz. 
  • Girdiğiniz bilgi ve yaptığınız onay işlemi ile birlikte şifre yenile butonuna basmanız gerekir. 
  • Ardından uygulama size tekrar şifre değiştirme bağlantısı gönderecektir ve bu noktada bağlantının hangi mail adresine gönderildiği ifade edilecektir. Yani ekranda f********h***[email&#;protected] gibi bir e-posta adresi görülecektir. 
  • İşte bu sayede yöntemin adında bahsedildiği şekilde karşınıza çıkan bu e-posta adresinde yer alan “*” işareti bulunan eksik noktaları tahmin ederek, işlemlerinize normal yoldan devam edebilirsiniz.

İnstagram Şifre Yenileme Link

2)İkinci yöntemde; Instagram kullanımı için Facebook hesabınızı bağladığınızı akla getirebilirsiniz. Birçok kişi Instagram uygulama hesabı açmak için bir Facebook hesabı ile bağlantı gerçekleştirmektedir. Hatta bazen Instagram hesabı oluşturma sırasında siz fark etmeseniz dahi Facebook ile bağlantı yapılarak otomatik senkronizasyon oluşturulmaktadır. Siz daha önceden bilinçli şekilde Facebook bağlantısı yapmadıysanız dahi yine de bu yöntemi deneyebilirsiniz.

  • Yöntemi uygulamak için öncelikle telefonda Facebook uygulamasını açmanız gerekir.
  • Facebook uygulamasında menü içerisinde Instagram sekmesini bularak uygulamayı aç işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 
  • Bu sayede Facebook üzerinden Instagram hesabı otomatik şekilde açılarak giriş yapılacaktır.
  • Facebook üzerinden Instagram hesabı açıldıktan sonra Instagram ayarlarına girerek, e-posta adresinizi güncel bir e-posta adresi ile değiştirebilirsiniz. 
  • Bu işlem sonrasında kolaylıkla instagram şifremi unuttum yeni şifre alma işlemini gerçekleştirebileceksiniz.

Ayrıca Facebook hesap dondurma işlemi yapmak isterseniz link üzerine tıklayabilirsiniz.

Instagram Şifremi Değiştiremiyorum, Hata Veriyor

Instagram şifrenizi unuttuğunuz zaman kullanıcı adı, telefon numarası ve e-posta adresi gibi bilgilere sahip olarak, şifrenizi güncelleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu konuda instagram şifremi unuttum nasıl yenileyebilirim sorusu karşılığında daha önce anlatılan yöntemler ile benzer şekilde şifrenizi unuttuğunuzu ifade ederek, açılan sayfada kayıt telefonu veya e-posta adresini girmeniz gerekir.

Şifre unutma işlemi sonrasında telefon veya e-posta adresi bilginizi girerek link talep ettiğinizde, uygulama size instagram şifre unuttum link gönderimi gerçekleştirecektir. Ancak bazı kullanıcılar bu durumda gönderilen linki kullanamadıklarını ve bu nedenle yine değiştirme işlemini gerçekleştiremediklerinin ifade etmektedir. Çünkü bazı durumlarda da kullanıcılar instagram şifre yenileme linki açılmıyor şikayetlerinde bulunmaktadır. Böyle bir problem yaşadığınızda yine farklı bir çözüm yolu sayesinde şifre yenileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Şifremi Değiştiremiyorum, Hata Veriyor

Instagram uygulamasında yaşadığınız bu problemin altında birçok farklı sebep yer alabilir. Örneğin, bazen internetinizde bir sıkıntı olduğunda şifre değiştirme sırasında bir hata işlemi ile karşılaşabilirsiniz. Bazen ise sorun internet kaynaklı olmadığında bir önbellek hatası ile karşılaşıyor olabilirsiniz. Bazı kullanıcılar ise bu hata ile karşılaştığında yaşadıkları ve kullandıkları bölgedeki Instagram sunucusunun çökmesi nedeniyle hata alıyor olabilir.

Eğer şifre değiştirme işlemlerini gerçekleştirirken bu tarz hatalar ile karşılaşıyorsanız, çözüm elde etmek için ilk aşamada telefonunuzu kapatıp tekrar açmayı deneyebilirsiniz. Çünkü bu işlemi gerçekleştirdiğinizde telefon otomatik olarak yeniden internet bağlantısı gerçekleştirir ve uygulama tekrardan açılarak karşılaştığınız hata otomatik bir şekilde çözülebilir.

Sadece telefonun yeniden açılması ile sorun ortadan kalkmıyorsa, telefonun ayarlar kısmında yapılabilecek bazı işlemler bulunmaktadır. Telefon ayarlar menüsüne girdikten sonra öncelikle kullandığınız internet tarayıcısının ayarlarına girerek, önbellek temizleme işlemini yapabilirsiniz. Sonrasında telefondaki Instagram uygulamasının önbellek verilerini de temizleyerek tüm temizlik işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Önemli bir nokta olarak tarayıcı ve Instagram uygulamasında önbellek temizleme işlemi yaparsanız, Instagram uygulaması daha önceden hazır bir şekilde girilmiş şifre ve kullanıcı adını da belleğinden silecektir. Bu durumda karşınıza instagram giriş için bir oturum açma ekranı gelecektir. Eğer Instagram şifre ve kullanıcı adınızı zaten biliyorsanız ve sadece şifre değiştirme işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız, bu durum sizin için bir sorun olmayacaktır.

İnstagram Giriş

Önbellek temizleme işlemlerini yapacaksanız öncelikle bilmeniz gereken nokta şu ki zaten daha önceden Instagram şifrenizi unutmuş iseniz bu işlemi yaptıktan sonra yine aynı sayfa ile karşılaşarak instagram şifremi unuttum ve yeni şifre alma işlemlerini yeniden yapmanız gerekecektir. Ancak gerçekleştirdiğiniz bu işlemler sayesinde karşılaştığınız sorun ortadan kalkabilir ve instagram şifremi değiştiremiyorum problemi ile karşılaşmadan çözüm elde edebilirsiniz.

Instagram Hesabım İçin Nasıl Güçlü Bir Şifre Oluşturabilirim?

Instagram uygulaması çok popüler ve birçok kişinin önemli gelirler elde ettiği bir sosyal medya yönetim uygulamasıdır. Günümüzde bu uygulama üzerinde her kullanıcı çok yoğun bir şekilde etkileşim gerçekleştirirken; onlarca hesabı takip etmekte, takipten vazgeçmekte veya her gün birçok paylaşım yapmaktadır. Tüm bu durumlar sonrasında Instagram hesaplarında her zaman farklı tehlikeler yaşamak mümkündür.

Uygulamada beklemediğiniz bir anda uzun süredir kullandığınız Instagram hesabınızda şifrenizin çalınması, değiştirilmiş olması veya hesabınızın başka biri tarafından ele geçirilmiş olması gibi bir problem ile karşılaşabilirsiniz. Çünkü milyarlarca kullanıcısı bulunan bu uygulamada bu tarz problemlere neden olan ve özellikle bu tarz korsan faaliyetler ile uğraşan yine milyonlarca kullanıcı yer almaktadır. 

Karşılaşabileceğiniz hesap çalınması, hesabın başka birinin eline geçmesi ve şifresinin değiştirilmesi gibi problemler doğrultusunda öncelikle çok güvenilir bir Instagram şifresi belirlemeniz gerekecektir.

Bu durumda en pratik çözümlerden biri olarak bir instagram hesap şifre değiştirme işlemini gerçekleştirerek, daha güvenilir bir şifreye geçiş yapabilirsiniz. Bu işlem açısından daha profesyonel ve faydalı bir yere sahip olan instagram şifre YENİLEME programı gibi yazılımlardan yararlanabilirsiniz.

İnstagram şifre YENİLEME programı gibi bir sistemi kullanarak, daha güvenilir bir şifreye geçiş gerçekleştirmeniz çok kolay bir şekilde sağlanabilir. Bu açıdan instagram şifre sıfırlama işlemi nasıl yapılır sorusunun karşılığı olarak, aslında geliştirilmiş bu tarz bir uygulama yer almasa da bugün internet üzerinde profesyonel şifreler geliştirmek için kullanabileceğiniz yazılımlar ve sayfalar yer almaktadır.

Şifreler, sadece Instagram gibi sosyal medya hesaplarında değil bugün bankalar, diğer sosyal medya uygulamaları, web sayfaları ya da resmi sayfalar gibi her noktada temel dijital ihtiyaçlarından birisidir. Ancak şu an temel konumuz instagram giriş işlemi olduğu için bu açıdan kullanılabilecek bir sistemden bahsedilmesi gerekebilir. Bu noktada güvenilir şekilde instagram hesap şifre değiştirme işlemi için de bazı özel noktalardan bahsederek size ipuçları verebiliriz.

Eğer Instagram uygulaması hesabınız için güçlü bir şifre oluşturmak istiyorsanız, bahsedeceğimiz bu noktaları göz önüne alarak en güvenilir şifreleri sağlayabilirsiniz. Güvenli bir şifre oluşturmak için öncelikle güçlü şifrenin ne olduğunu da bilmeniz gerekir. Güçlü şifre; herkes tarafından kolayca tahmin edilemeyecek ve deneme yanılma yöntemleri ile kolaylıkla çözülemeyecek şifrelerdir.

Güçlü bir şifrenin içerisinde en az 1 adet küçük harf, en az 1 adet büyük harf ve en az 1 adet rakam olmak üzere her tipte karakter yer almalıdır. Hatta güçlü bir şifre içerisinde özel karakterler de kullanılabilir. Kendi başınıza oluşturabileceğiniz şifreler gibi örnek bir instagram şifre YENİLEME programı olarak monash.pw gibi profesyonel adreslerde sunulan imkanları kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

İnstagram Güçlü Şifre Oluşturma

Güçlü bir şifrenin oluşturulması için dikkat edilmesi gereken noktalara bakılırsa;

  • Öncelikle şifrenin maksimum uzunluğa sahip olması gerekir. Genellikle Instagram&#;da birçok kişi minimum sayıda yani 8 karakter ile şifre oluşturmaktadır. Ancak Instagram&#;da 16 veya daha uzun hatta 32 karaktere kadar şifre oluşturabilirsiniz. İdeal olarak birçok kişi bu uygulamada 10 karakterli parolaları seçmektedir.
  • Şifre oluştururken, içerisinde yer alan kelimelerin anlamlı olmaması büyük bir fayda sağlar. Genellikle dağınık ve alakasız harfler kullanarak, sahtekarları şifrenizi çözmekten uzaklaştırabilirsiniz.
  • Yeni ve güçlü bir şifre oluştururken, daha önce kullandığınız karakterleri ve şifreleri tekrar kullanmak zararlı olacaktır. Yani her seferinde farklı bir kombinasyon düşünmeyi seçebilirsiniz.
  • Genellikle yapılan bir hata olarak birçok farklı noktada ve uygulamada kullanılan şifrenin aynısını Instagram için kullanmayı seçmemeniz gerekir. Güvenilir şifre için Instagram&#;da tüm sitelerden farklı ve kolay ele geçilmeyecek ve karmaşık ama sizin hatırlayacağınız bir şifre girmek faydalı olacaktır.
  • Bu işlemi gerçekleştirirken, kendiniz için farklı bir yöntem geliştirebilirsiniz. Mesela sizin için “her gün 40 dakika yürüyorum” gibi bir ifade anlamlı olabilir. Bu tarz bir ifadeyi kimsenin tahmin edemeyeceği bir şifreye de dönüştürebilirsiniz. Bu durumda oluşturacağınız şifre; “her gün 40 dakika yürüyorum” ifadesi karşılığında &#;HG40Dyryrm&#; şeklinde geliştirilebilir. Bu yöntem ile sadece sizin için anlamlı olan ve birçok kimsenin tahmin edemeyeceği şifreler elde edebilirsiniz.

Güçlü bir Instagram şifresi oluşturmak kadar bu şifreyi korumak ve insanların eline geçmesini engellemek de önemlidir. Çünkü tahmin edilmesi zor bir şifre oluşturduğunuz için bu şifreyi ancak onların eline geçebilecek şekilde yanlış bir noktada açığa çıkarmanız büyük bir soruna yol açabilir. 

Instagram şifrenizin insanlar tarafından bilinen bir hale gelmemesi için öncelikle mutlak olarak şifrenizi kardeşiniz, yakın arkadaşınız veya eşiniz gibi kimseyle dahi paylaşmamanız gerekmektedir. Birçok kişinin tahmin edemeyeceği şifreler oluşturduğunuz için bu şifreye çok güvenerek, her uygulamada veya sitede aynı şifreyi kullanmaktan kaçınmanız gerekir.

Her ne kadar güçlü bir Instagram şifresi oluşturtursanız dahi bu şifreyi kendi telefon veya bilgisayarınız dışında hiçbir cihazda kullanmamanız gerekir. Çünkü bir arkadaş veya yakınınızın telefon ya da bilgisayarını kullanarak, instagram giriş işlemi gerçekleştirdiğinizde, eğer güvenli çıkış yapmazsanız, bu şifre cihaza kayıtlı kalabilir. Özellikle bu tarz işlemlerde kullandığınız tarayıcı veya uygulamada “Beni Hatırla” kutucuğunu asla işaretlememeniz gerekir.

Sıkça Sorulan Sorular

Instagram Şifresi Unutulunca Ne Yapılır?

Eğer düzenli olarak kullandığınız Instagram uygulamasında şifrenizi unutursanız, telefon uygulaması veya bilgisayar üzerinde şifre sıfırlama işlemi yapabilirsiniz. Bu açıdan telefon uygulamasında “giriş yapmak için yardım al” ve bilgisayar tarayıcısında da “şifreni mi unuttun” butonlarına tıklamanız gerekir. Sonrasında yönlendirmelere uygun bir şekilde şifre değişikliği sağlanabilir.

Instagram Şifresini Unuttum Telefon Numaramı Da Değiştirdim Ne Yapabilirim?

Instagram şifrenizi unuttuğunuz durumlarda bağlı telefon numaranız mevcut değilse; Akıllı telefon veya bilgisayar tarayıcısında Instagram uygulamasını açmanız gerekir. Sonrasında Android uygulamada “giriş yapmak için yardım al” veya bilgisayarda “şifreni mi unuttun” sekmesine tıklamanız gerekir. Açılan sayfada kullanıcı adınızı girerek yardım istediğinizde, kayıtlı e-posta adresinize gönderilen şifre değiştirme linki sayesinde işlem yapabilirsiniz.

Instagram Giriş Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram giriş sorunları; yanlış hesap bilgileri, hesabınızın devre dışı kalması, uygulamanın güncel olmaması veya sunucu sorunları kaynaklı olabilir. Bu durumda; İnternet bağlantınızın kontrolü yaptıktan sonra cihazın tarih ve saat kontrolünü de yaparak, uygulama güncellemelerini kontrol edebilirsiniz. Uygulama ve cihazı tekrar başlatabilirsiniz. Android uygulamalarda Instagram önbelleğini silmeyi veya Instagram hesap şifresini sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

İnstagram Yeni Şifre Alma

İnstagram Şifre Değiştirme

Instagram Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Kullanıcı sayısı bir milyarı aşan (evet, milyar) Instagram’ı sizin de kullanıyor olma ihtimaliniz bir hayli yüksek. Artık hayatımızın her alanına nüfuz etmiş olan sosyal medya platformlarının şüphesiz en güçlüsü olan Instagram, anlık olarak konumumuz dahil özel hayatımıza dair çok ayrıntılı bilgilere sahip. Böyle bir durumda da kendi güvenliğimize sorumluluk duygusuyla yaklaşmak olmazsa olmaz bir şart.

İşte tam da bu yüzden sağlamlığından şüphe duyduğunuz Instagram şifrenizi yenileme işleminin nasıl yapıldığını merak etmiş olabilirsiniz. Buna ek olarak Instagram şifrenizi unuttuğunuz için hesabınıza erişemiyor olabilirsiniz. İki ihtimali de ele alıyor, birkaç dakikanızı alacak adımlarla size Instagram şifresi nasıl değiştirilir onu anlatıyoruz.

instagram logo

Instagram şifre yenileme yöntemleri:

  • Yöntem #1: Şifrenizi biliyorsanız uygulama içinden şifre değiştirme,
  • Yöntem #2: Şifrenizi bilmiyorsanız Instragram'ın “şifremi unuttum” seçeneğiyle şifre yenileme

Yöntem #1: Instagram hesabı içinden şifre değiştirme:

instagram şifre değiştirme ekranı

  • Adım #1: Telefonunuzdan Instagram uygulamasını açın,
  • Adım #2: Profil sayfanıza girin,
  • Adım #3: Sağ üstte bulunan üç çizgiye tıklayın,
  • Adım #4: Sırayla “Ayarlar>Güvenlik>Şifre” seçeneklerine tıklayın,
  • Adım #5: Mevcut şifrenizi ve yeni şifrenizi girin,
  • Adım #6: Sağ üstte yer alan mavi tik simgesine tıklayın.

Şifrenizi unutmadıysanız bile Instagram ve benzeri platformların şifresini düzenli aralıklarla değiştirmenizde fayda var. Özellikle de her platformda aynı şifreyi kullananların ilk olarak her platformda farklı bir şifre kullanmaya geçiş yapmasını, sonrasında ise bu platformlardaki şifreleri her ne kadar güvenli durursa dursun düzenli aralıklarla değiştirmesini öneriyoruz. Kendimizle ilgili en hassas bilgileri depoladığımız bu platformlarda en büyük önemi güvenliğe vermeliyiz.

Yeni bir şifre belirlerken Instagram’ın politikaları gereği en az altı karakter kullanmalısınız. Webtekno olarak sizlere mümkünse daha uzun bir şifre kullanmanızı ve aynı zamanda şifrenizde en azından bir büyük harf, bir küçük harf, bir rakam ve bir sembol (ünlem işareti veya soru işareti gibi) kullanmanızı öneriyoruz. Böylelikle şifrenizi kırmaya çalışanların çok zor anlar yaşamasına sebep olacaksınız.

Dileyenler Instagram şifresini değiştirme işlemini bir bilgisayar üzerinden de gerçekleştirebilir. Instagram’ın resmî internet sitesi de yukarıdaki adımlara çok benzer bir şekilde şifre değiştirmeye izin veriyor. O adımları da kısaca aktaralım.

Bilgisayar üzerinden Instagram şifre değiştirme işlemleri:

instagram bilgisayar

  • Adım #1:Instagram internet sitesine girin,
  • Adım #2: Sağ üstte bulunan profil resminize tıklayarak profilinize girin,
  • Adım #3: Ayarlar simgesine tıklayın,
  • Adım #4: Şifreyi Değiştir seçeneğine tıklayın,
  • Adım #5: Mevcut şifrenizi ve yeni şifrenizi girin,
  • Adım #6: Şifreyi Değiştir butonuna tıklayın.

Gördüğünüz gibi aynı işlemleri bilgisayar üzerinden de kolayca yapmak mümkün. Burada bir hatırlatma yapmak gerek. Eğer Instagram şifrenizi değiştirmenizin sebebi akıllı telefonunuza ya da bilgisayarınıza yapılan saldırı sonucu yaşadığınız bir sızıntıysa aynı cihazı kullanarak şifrenizi değiştirmeyin. Çünkü böyle bir durumda cihazınıza sızan kişi çok basit bir şekilde yeni şifrenizi de görebilecek.

Yöntem #2: Instagram “şifremi unuttum” seçeneğini kullanma:

instagram şifremi unuttum

  • Adım #1: Telefonunuzdan Instagram uygulamasına girin,
  • Adım #2: Giriş yapma ekranında “giriş yapmak için yardım al” seçeneğine tıklayın,
  • Adım #3: Hesabınıza bağladığınız telefon numarasını girin,
    • Eğer telefon numarası ilişkilendirmediyseniz kullanıcı adınızı da girebilirsiniz.

Telefon numaranızı girdiğiniz takdirde telefonunuza tek seferlik bir parola gönderilecek. Daha sonra bu parolayı kullanarak giriş yapacak ve yeni Instagram şifrenizi oluşturabileceksiniz. Eğer kullanıcı adınızı girerseniz de Instagram hesabınızı oluştururken kullandığınız e-posta adresinize bir Instagram şifre sıfırlama linki gönderilecek. Bu linke tıkladığınız takdirde Instagram’ın şifre değiştirme sayfasına yönlendirileceksiniz.

Eğer kullanıcı adınızı girmenize rağmen bir e-posta almadıysanız ilk olarak e-postanızdaki “Gereksiz” klasörünü kontrol edin. Daha sonra bu e-postanın gereksiz olmadığını belirtirseniz e-postanız ana klasöre taşınacak. Buradan linke tıklayabilirsiniz. Eğer linki Gereksiz klasöründe de bulamazsanız Instagram’a verdiğiniz e-posta adresinin doğru olup olmadığını kontrol edin.

İlk yöntemi okumayıp direkt buraya atlayanlar için hatırlatalım. Şifrenizde en az bir büyük harf, bir küçük harf, bir rakam ve bir sembol olduğundan emin olun. Aynı zamanda şifreniz ne kadar uzun olursa o kadar iyi. Eğer yeni ve güvenli olduğundan emin olduğunuz bir şifre yaratmakta sorun yaşıyorsanız sizi bir sonraki başlığa alalım.

Güvenli bir şifre oluşturmak ve bu şifreleri unutmamak düşündüğünüzden daha kolay:

siber güvenlik

Facebook, Twitter ve Instagram gibi çok kullandığımız ve her kullanacağımızda şifre girmemizi gerektirmeyen platformlarda şifreleri unutmak oldukça yaygın bir sorun. Bu yüzden de şifre yönetimini bizim yerimize yapan bir çok uygulama mevcut. Daha önce bu tarz uygulamaları derlediğimiz şifre yönetici uygulamaları yazımıza göz atabilirsiniz.

Kısaca bahsetmek gerekirse bu uygulamalar telefon ve internet tarayıcısıyla tümleşik bir şekilde çalışarak o anda girdiğiniz uygulamayı veya internet sitesini tanıyor ve ilgili kullanıcı adını ve şifreyi direkt olarak önünüze çıkarıyor. Size de yalnızca tuşlara tıklamak kalıyor. Daha da güzeli, yeni bir şifre oluşturacağınız zaman yine bu uygulamalar devreye girerek rastgele ve güvenli bir parola oluşturuyor.

Eğer harici bir uygulama kullanmak istemiyorsanız çoğu akıllı telefonda yer alan şifre deposu özelliğini de kullanabilirsiniz. Ancak böyle bir durumda bilgisayar ve telefonunuz arasında senkronize olarak aynı uygulama üzerinden şifrelerinizi yönetme şansından feragat etmiş oluyorsunuz. Bilgisayar üzerinden bir şifre girmeniz gerektiği zaman akıllı telefonunuzdan bakarak elinizle yazmanız gerekiyor.

BONUS VİDEO: Instagram'da Mavi Tik Nasıl Alınır? 

Instagram takipçi artırma yöntemleri:

Emoji İle Tepki Ver

29

Instagram şifremi unuttum &#;&#;z&#;m&#;: Instagram şifre değiştirme ve yenileme linki

“Instagram hesap şifremi unuttum, nasıl değiştirebilirim?” sorusu size biraz garip gelebilir. Instagram şifre değiştirme veya şifre yenileme adımları ne kadar zor olabilir ki? diye kendinize sorabilirsiniz ancak şifre değiştirme aşamasında hatayla karşılaşan kullanıcıların sayısı bir hayli fazla. Bu rehber yazıda telefondan Instagram şifresi nasıl değiştirilir? anlatıyoruz.

Instagram şifre değiştirme nasıl yapılır ❓

Bazı kullanıcılar, Instagram şifre yenilemenin yalnızca mail adresiyle yapılabildiğini sanıyor olacak ki “Instagram şifremi unuttum e-postamı bilmiyorum” vb. cümlelere sıkça rastlıyoruz. Mail adresinizi hatırlamıyorsanız, Instagram, telefon numarası ve hatta Facebook’dan şifre yenileme imkanı da sunuyor. Instagram şifremi unuttum nasıl değiştirebilirim? diyenler 'te hala var ve işte onlar için en kolay ve hızlı yoldan Instagram şifre değiştirme:

  1. Instagram uygulamasını açın.
  2. Sağ alt köşede profil simgesine dokunun.
  3. Ayarlar - Güvenlik - Şifre yolunu izleyin.
  4. Mevcut şifrenizi girin, ardından yeni şifrenizi girin.
  5. Sağ üstte Kaydet’e dokunun.
Tam Boyutta Gör

Instagram şifre yenileme nasıl yapılır? (Android 📱)

Şifrenizi yenilemek için ilk olarak Instagram uygulamasını açın, ardından şu adımları takip edin:

  1. Giriş sayfasında Giriş yap kısmı altında Giriş yapmayla ilgili yardım al’a dokunun.
  2. Kullanıcı adı, mail adresi veya telefon numarasını girin ya da Facebook ile giriş yap’a dokunun.
  3. İleri’ye dokunun ve yönergeleri takip edin.

Instagram şifre yenileme nasıl yapılır? (iPhone 📱)

Şifrenizi hatırlamıyor musunuz? 3 adımda Instagram şifre yenileme:

  1. Giriş sayfasında Giriş yap seçeneğinin üstünde Şifremi unuttum’a dokunun.
  2. Kullanıcı adı veya telefona dokunun.
  3. E-posta adresinizi, kullanıcı adınızı veya telefon numaranızı girip İleri’ye dokunun.
Tam Boyutta Gör

Instagram şifre yenileme linki 🔗

Instagram şifre yenileme linki , Instagram’a giriş yaparken sorun yaşayanlar için en hızlı çözüm. Şifre yenileme linki ile Instagram hesap kurtarma adımları:

  1. Mail adresiniz, telefon numaranız veya kullanıcı adınızı girip “Giriş bağlantısı gönder” butonuna tıklayın.
  2. Güvenlik doğrulamasını geçin.
  3. E-posta adresinizi kontrol edin.
  4. Gelen mail üzerinden, hesabınıza doğrudan giriş yapabilir veya şifrenizi yenileyebilirsiniz.

Instagram şifre yenileme linki gelmiyor veya açılmıyorsa ne yapmalısınız? Şifre yenileme e-postasını almıyorsanız, mail, spam filtrenize takılmış olabilir. E-posta hesabınızın spam klasörünü kontrol edin. Instagram ve Facebook hesaplarınızı bağladıysanız, şifrenizi Facebook doğrulamasıyla yenileyebilirsiniz.

Giriş bilgilerini unutmak can sıkıcı ve kullanıcılar şifrelerini hatırlayamadıklarında "Instagram şifremi unuttum ne yapabilirim?" vb. sorularla Instagram destek ekibine başvuruyor ancak gördüğünüz üzere Instagram şifre değiştirme ve yenilemeyi (sıfırlama) kendiniz de yapabilirisiniz. Hesabınızın güvenliği için, Instagram hesabınızın şifresini unutmasanız dahi belli aralıklarla değiştirin ve iki adımlı kimlik doğrulamayı açık tutun.

Eposta ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayımonash.pw haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır