yabancı plaka hgs sorgulama / Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama

Yabancı Plaka Hgs Sorgulama

yabancı plaka hgs sorgulama

Yabancı Plaka Hgs Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? Yabancı Ara&#;lar İ&#;in Hgs Nasıl Alınır

Haberin Devamı

Yaz tatili ya da farklı sebeplerden dolayı Türkiye'ye gelen gurbetçiler için, yabancı plakalı araç dahilinde HGS üzerinden geçiş yapılması gerekmektedir. Bu bağlamda otoyol ve köprüler kullanılırken bunu nasıl yapılacağına dair bilgi alınmaya çalışılıyor. Özellikle yabancı plaka araçlar için HGS alımı ile beraber köprü ve otoyollar güvenli şekilde kullanılabilir.

Yabancı Araçlar İçin HGS Nasıl Alınır?

 Farklı sebeplerden dolayı Türkiye yabancı plaka üzerinden giriş yapan gurbetçiler, otoyol ve köprüleri kullanabilmek için mutlaka HGS’ye sahip olması gerekmektedir. Önceleri yabancı plakalar için bu konuda sorunlar yaşanırken, günümüzde alınan önlemler ile beraber artık kaçak girişlerin önüne geçilmiş durumdadır. Bu konuda saatlerce yol kat ettikten sonra Türkiye'ye giriş yapmak isteyen gurbetçiler, farklı yolları kullanmak suretiyle yabancı plakalı araçlar için HGS’yi satın alabilir.

 - PTT şubeleri,

 - Sınırlardan,

Haberin Devamı

 Özellikle eğer bu bölgelerde sıra beklemek istemiyorsanız doğrudan geçiş yaparak daha sonra ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Bulunduğunuz bölge itibariyle 15 günü geçirmeden PTT şubelerinden alacağınız HGS kartı ile beraber ödemeyi yapabilirsiniz. Bu ücret otoyol ya da köprü ücretleri ile aynı fiyata dahildir.

Yabancı Plaka HGS Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

 Yabancı plaka araçlar için HGS sorgulama iki farklı işlem üzerinden yapılmaktadır. Bu işlemlerden biri HGS kartı diğeri ise HGS etiketi ile sağlanır. Ancak özellikle gurbetçilerin memlekette geçirdikleri süre boyunca, farklı otoyol ve köprüler sırasında sürekli uğraş vermemek adına etiket en doğru tercihtir.

 Sticker şeklinde aracınızı etiketi yerleştirmek suretiyle güvenli şekilde beklemeden giriş çıkış yapabilirsiniz. Özellikle HGS kart almak üzere 1 yıllık dolum ile beraber güvenli şekilde her sene rahatlıkla geçiş sağlayabilirsiniz. Bu işlemi de aynı şekilde sınırdan ya da PTT şubelerinden yapmanız mümkün.

Yabancı Plakalı Araçlar HGS ve Trafik Cezaları

Yabancı Plakalı Araçlar HGS ve Trafik Cezaları


Ülkemizdeki geçişi ücretli olan Otoyol ve Köprülerden geçiş yapan yabancı plakalı araçların cezalı duruma düşmemeleri için HGS abonesi olmaları ve HGS hesaplarında en az geçiş ücretini karşılayacak kadar bakiye bulundurmaları zorunludur.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyol ve köprülerden HGS hesabı olmadan yada hesaplarında yeterli bakiyesi bulunmadığı halde kaçak geçiş yapan araç sahiplerinin cezalı duruma düşmemeleri için, geçiş tarihinden itibaren 15 gün içerisinde HGS hesabı açtırmaları, hesaplarına en az geçiş ücretini karşılayacak şekilde yeterli bakiye yüklemeleri veya İnteraktif Vergi Dairesi (seafoodplus.info) ana sayfasında; &#;Hızlı Ödeme&#; bölümünde &#;Yabancı Plakalı Araç Ödemeleri&#; menüsü aracılığı ile yabancı plakalı araçlara ait geçiş ücretlerini ödemeleri gerekmektedir.

Aksi taktirde bu araçların kaçak geçiş tarihinden itibaren 15 gün içerisinde gümrük kapılarından çıkış yapmaları halinde geçiş ücretlerini ödemeden ülkeyi terk etmelerine gümrük kapılarında izin verilmeyecektir.

Ayrıca, kaçak geçiş tarihinden itibaren 15 gün içerisinde geçiş ücretlerini ödemeyen yabancı plakalı araç sahiplerinin de yine İnteraktif Vergi Dairesi (seafoodplus.info) ana sayfasında; &#;Hızlı Ödeme&#; bölümünde &#;Yabancı Plakalı Araç Ödemeleri&#; menüsü aracılığı ile yabancı plakalı araçlara ait geçiş ücretlerini ve idari para cezalarını ödemeleri gerekmektedir.

Aksi taktirde bu araçların geçiş ücreti ve idari para cezalarını ödemeden ülkeyi terk etmelerine gümrük kapılarında izin verilmeyecektir.

İhlali geçiş yapan yabancı plakalı araçların gümrük kapılarında sıra beklememeleri ve uzun kuyruklara sebep olmamaları için gümrük kapılarına gelmeden önce yukarıda anlatıldığı şekilde İnteraktif Vergi Dairesi aracılığı ile geçiş ücretlerini ve idari para cezalarını ödemeleri gerekmektedir.

Trafik Cezaları

OGS/HGS cezalarının yani sıra İnteraktif Vergi Dairesi (seafoodplus.info) sayfasında trafik cezaları da ödenebilmektedir. Sisteme yansıyan trafik cezalarını ödemeden ülkeyi terk etmenenize gümrük kapılarında izin verilmeyecektir.


İnteraktif Vergi Dairesi (seafoodplus.info)

HGS - Hızlı Geçiş Sistemi

Bu uygulama hakkında

HGS’nize bakiye yüklemek ve araç KM sorgulamak artık çok kolay!

HGS Mobil Bakiye Yükleme uygulaması ile plaka numaranız, T.C. kimlik numaranız, vergi numaranız veya HGS etiket numaranızı kullanarak tüm HGS ürünlerinizin bakiyesini görüntüleyebilir, kredi kartınız ile kolay ve hızlı bir şekilde yükleme yapabilirsiniz. HGS bakiye yüklemek için PTT şubelerine gitmeye son!

Uygulamaya PttAVM kullanıcı adınız ile giriş yapabilirsiniz. PttAVM müşterilerine ilk yükleme ise ÜCRETSİZ!

Uygulamanın diğer özellikleri;

- Aracınızın HGS etiketinde ne kadar bakiye olduğunu görüntüleyebilir ve bakiye yükleyebilirsiniz.

- Aracınızın HGS etiketi için minimum bakiye limiti belirleyerek, otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Bu sayede belirlediğiniz minimum limite ulaştığınızda bakiyeniz otomatik yüklenir.

- Kolay yükleme için kayıtlı etiketler: Sık kullandığınız araçlarınızın HGS etiketlerini uygulamaya kaydedebilir, böylece sadece bir kaç dokunuşta HGS bakiye yüklemesi gerçekleştirebilirsiniz.

- İkinci el araçlar için KM/Muayene, Hasar ve Araç Detay Sorgulama yapabilirsiniz.

- Geçmiş yüklemelerinizi, geçişlerinizi ve ihlallerinizi görüntüleyebilir, tarih aralığı ile filtreleyebilirsiniz.

- Canlı Destek ile anında müşteri temsilcisi ile yazışabilirsiniz.

Güncellenme tarihi

16 Haz

İHLALLİ GEÇİŞ SORGULAMA VE ÖDEME

Sayın Otoyol Kullanıcılarımız: 5 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren sayılı Kanun uyarınca ücretli köprü, tünel ve otoyollardan yapılan ihlalli (ödemesiz) geçişlere uygulanan ceza tutarlarında değişikliğe gidilmiştir. Bu kapsamda; İhlalli geçişlerde, geçiş tarihini izleyen ilk 15 gün içerisinde yapılan ödemeler için daha önce olduğu gibi para cezası uygulanmayacaktır. 15 gün içinde ödeme yapılmaması halinde geçiş ücretine 1 kat ceza eklenecektir. Ödemenin 45 gün içerisinde yapılmaması halinde ise geçiş ücretinin 4 katı tutarında para cezası uygulanacaktır. İhlalli geçiş ödemelerinizi web sitelerimizden, QNB Finansbank Şubeleri, İnternet bankacılığı, ATM ve Türkiye İş Bankası Şubeleri, İnternet bankacılığı, İş Cep, ATM’leri üzerinden yapabilirsiniz.

SON GÜNE KALAN ihlalli geçiş ödemelerini mutlaka alternatif ödeme kanalları olan seafoodplus.info ve seafoodplus.info web sitelerimizden, QNB Finansbank Şubeleri, İnternet bankacılığı, ATM ve Türkiye İş Bankası Şubeleri, İnternet bankacılığı, İş Cep, ATM’leri üzerinden yapınız!

HGS hesabına yapılan ödemenin o güne ait otomatik tahsilat sorgusu sonrasına denk gelebileceği ve bu nedenle tahsilatın yapılamayabileceği için etiket hesabına yapılacak ödemelerin son güne bırakılmaması çok önemlidir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir