köpeğim sürekli ısırıyor / ​Yavru Köpeklerde Çiğneme ve Isırma Sorunu

Köpeğim Sürekli Isırıyor

köpeğim sürekli ısırıyor

Çalışma Saatlerimiz

Anasayfa › Makaleler › Köpekler › Köpeklerde ısırma problemi

Köpeklerde ısırma problemi

Isırma bir köpek sahibinin karşılaşabileceği en ciddi problemdir. Köpekler genelde çeşitli nedenlerden dolayı ısırdıkları için bu davranışı anlamak her zaman kolay olmayabilir. Nedeni bir kez anlaşıldıktan sonra, ileride olabilecek daha başka ısırma olaylarını önlemek ve köpeğin agresif davranışlarının düzeltmek için gerekli şeyler yapılabilir.

Çocuklar, bedensel olarak küçük olmaları ve köpeklerle ilişkide deneyimsiz olmalarından dolayı, ısırmalara karşı en savunmasız durumdadırlar. Küçük çocukların büyüdükçe, köpekler üzerinde daha baskın hale geldikleri gözlenmiştir. Çocuğun davranışına bağlı olarak, köpek küçük birini kabul etmeyebilir. Köpekler aynı zamanda aileden olmayan çocukları ısırmaya daha meyillidirler. Köpekler ailenin bekçisi olarak cesaretlendirilirken, aynı zamanda da küçük çocukların arkadaşı olmaları istenirse kafaları karışabilir.

Köpeklerin ısırmasına yol açan daha pek çok psikolojik sebep vardır. Yaralı köpekler genellikle kendilerine yardım etmeye çalışan kişileri ısırabilirler. Katarak sebebiyle görme yetenekleri bozulan köpeklerde genellikle güvensiz ve saldırmaya hazır olurlar. Bu durumdaki köpek korktuğu zamanda ısırabilir. Karın ağrısı çeken bir köpekte saldırgan olabilir. Bazen ısırmanın hiçbir tıbbı nedeni olmayabilir. Köpeğiniz ısırıyorsa sağlığından emin olmak için bir veteriner hekime muayene ettirmelisiniz.

Köpeklerle ilişki kuran çocukları, köpeklere insanca davranmaları sağlamak için eğitmeliyiz. Çocuklar köpeklerin oyuncak olmadıklarını ve oyuncakmış gibi davranmamaları gerektiğini öğrenmeliler. Çocuklar anne ve babalarını taklit ettiklerinden, ailenin köpeğe karşı davranışı çok önemlidir. Çocuklar daha küçük ve otoritesiz olduklarından, köpeğe yetişkinlerin yaptığı gibi vurur yada azarlarsa ciddi bir tehlikeye maruz kalabilirler.

Köpeğinizle sürekli ilgilenmeniz önemlidir. Yavru bir köpeğin oyun sırasında sinirli olmasına izin vermeyin onu cesaretlendirmeyin ve çocuklara nazik olmasını öğretin ve isteyin.

Katkılarından dolayı Prof. Dr. Kürşat ÖZER’e teşekkür ederiz.

Yavru köpeğim neden elimi ısırıyor

Öncelikle yavru köpeklerin ellerinizi ısırmasının tamamen normal olduğunu söylemeliyim. Bu onların büyüme sürecinin bir parçası ve bu, asla sizin agresif bir hayvan yetiştirdiğiniz anlamına gelmez. Yavru köpeklerin dişleri çıkarken, bir şeyleri çiğnemeye gereksinim duyarlar. Ellerinizi kurtarmak için yaşamlarının bu dönemine uygun çiğnenebilir oyuncaklar bulabilirsiniz.

Nesneleri ısırma ve çiğneme, yavru köpeğiniz için etrafındaki dünyayı ve çevreyi keşfetmesinin bir yoludur. Bunun için ona asla kızmayın ve köpeğinizin dişlerinin tamamlandığı dönem olan 18. Ay civarında bu davranışın daha az, daha seyrek olacağını ve kaybolacağını unutmayın. Isırmaya meraklı olan yavru köpekler, genelde annelerinden daha iyi aylık olmadan ayrılanlardır; bu erken dönemde yetişkin köpekler genellikle yavrularına ısırmamayı ve ne zaman ısırmayı bırakması gerektiğini öğrettikleri için bu dönem onların eğitimi için önemlidir.

Her halükarda, bir yavru köpeğin ellerinizi ısırdığını gördüğünüzde yapmanız ve yapmamanız gereken şeyler şunlardır:

Ona kızmayın. Eğer gerekirse, sert bir şekilde HAYIR deyin. Ellerinizi yavru köpeğin önünde sallayarak onunla alay etmeyin. Kısacası, onun bu davranışına çok fazla önem göstermeyin. Ayrıca BIRAK gibi bir sesli komut da belirleyebilirsiniz ve yavru köpeğiniz avını bıraktığında ona bir ödül verebilirsiniz.

Köpeğinizin dikkatini o an yaptığı şeyden farklı bir yöne çekmek için beklenmedik bir ses çıkarmayı deneyin. Yavru köpeğiniz ısırmaya başlamadan hemen önce elinize GoodBite Natural kemikleri ya da çubukları gibi bir oyuncak alın. Sizi ısırdıktan SONRA ona oyuncak vermeyin zira oyuncağın iyi davranışın ödülü zannedebilir. Yavru köpeğinizin ayakkabı ya da giyecek gibi oyuncak dışı nesnelerle oynamasına asla izin vermeyin, HERHANGİ BİR ayakkabı ya da giyecekle oynamanın doğru bir şey olduğunu düşünebilir.

Eğer ellerinizi ısırmaya devam ederse, ayağa kalkın ve onunla oynamayı bırakın. Oyunun bittiğini göstermek için kollarınızı bağlayın ve gerekirse odadan ayrılın.

YAVRU KÖPEKLERDE ÇİĞNEME VE ISIRMA

YAVRU KÖPEKLERDE ÇİĞNEME VE ISIRMA

YAVRU KÖPEKLERDE ÇİĞNEME VE ISIRMA

YAVRU KÖPEKLERDE ÇİĞNEME VE ISIRMA

YAVRU KÖPEKLERDE ÇİĞNEME VE ISIRMA

YAVRU KÖPEKLERDE ÇİĞNEME VE ISIRMA

YAVRU KÖPEKLERDE ÇİĞNEME VE ISIRMA

Share

Pek çok yavru köpek büyüdükçe baze şeyleri çiğnemeyi sever. Bu çevrelerini ve yeni şeyler keşfetmenin bir yoludur. Yavru köpekler aynı zamanda "diş çıkarma" evresi geçirirler, bu nedenle yavru köpeğiniz için en sevdiği oyuncakları ısırması doğal ve güvenlidir.

İlk başta yavru köpeğinizin çiğnemesini hemen kesmeye çalışabilirsiniz. Fakat çiğneme işlemi güvenli oyuncaklarla yapıldığında ve aşırı olmadığında, tamamen sağlıklıdır.

Çiğneme problemi nedir?

Çiğneme problemi nedir?

 

Eğer yavru köpeğiniz her zaman bir şeyler çiğniyorsa - ya da çiğnedikleri şeyler tehlikeli veya sınırsızsa - bu davranışı yönetmeniz gerekir. Aşırı çiğneme can sıkıntısı ya da stres nedeniyle olabilir, bu nedenle bu ana nedenleri ele almak sadece çiğnemeyi durdurmakla kalmayacak, aynı zamanda genel iyiliği de iyileştirecektir.

Veterineriniz aşırı çiğneme nedenini bulmanıza yardımcı olabilir. Ama bu arada, çiğnemeyi güvende tutmaya yardımcı olabilecek bazı genel ipuçlar:

  • Evinizden ayrılırken yavru köpeğinizi yatağında kalması için teşvik edin. Yatağın içinde kalırlarsa, çok fazla yaramazlık yapamazlar.
  • Köpeğinize sıkıntıyı hafifletmeye yardımcı olan güvenli çiğneme oyuncaklarından verin. Çiğnemeyi bu oyuncaklara yönlendirebilirseniz, sınırsız öğelere çok fazla odaklanmayacaklardır.
  • Köpeğinizin sınırsız bir şey çiğnediğini gördüğünüzde, uygunsuz davranışları bildirmek için "Hayır" deyin. Güvenli bir şekilde çiğneyebilecekleri bir oyuncağına dikkat çekin.
  • Güvenli ve uygun bir oyuncağı çiğnediklerinde yavru köpeğinizi takdir edin.
  • Evde yavru köpeğiniz oyun alanındayken ve siz onu her an izleyemezken onlara bazı güvenli çiğneme oyuncakları bıraktığınızdan emin olun. Bu şekilde hem oyun oynayacaklar hem de istemediğiniz şeyleri çiğneyemeyecekler.

PAYLAŞ

ShareEmailtwitterFB

Saldırgan davranışın ortadan kaldırılması

Sevimli yavru köpeğinizi saldırgan bir köpeğe dönüştürmeyinDog image

Pek çok insan, köpeklerin “ısırmak istediği için” ısırdığını düşünür. Ancak köpekler, iyi bir neden olmadıkça saldırganlaşmaz ve köpeklerin çoğu, kendilerini stresli bir durumda hissettikleri için saldırganlık gösterirler. Bu nedenle, onun stresli durumlardan kaçınması ya da tolere etmesine yardımcı olmanın, yavru köpeğinizin daha sonra sinirli ya da saldırgan bir köpek olmasını önlemek için kullanılan iyi yöntemin olması mantıklıdır. Bir köşeye sinmesi ya da tasma kayışıyla sınırlanmış hissetmesi gibi korku belirtilerini tanımayı öğrenmeniz gereklidir.

 

Korku çok sık görülür

Korkmaları için, köpeklerin kötü bir deneyim yaşamış olmaları şart değildir. Korku yaşayan köpekler, yeterince insanla arkadaşlık fırsatı bulamamış olanladır. Dolayısıyla sosyalleşme son derece önemlidir – sosyalleşmeyle ilgili tavsiyeler için buraya tıklayınız. Yavru köpeğiniz insanları (yetişkinler ve aynı şekilde çocuklar) eğlence, övgü ve ödül mamaları sunan kişiler olarak görecek şekilde yetiştirilirse, tehdit edici davranış göstermesi gerekmez.

Ayrıca, korkularını yenmelerine yardımcı olmak için, küçük yaştan itibaren yavru köpeğinizin korkutucu olabilen seslere ve durumlarla karşı karşıya kalmasını da sağlamalısınız. Elektrik süpürgesi, trafik ya da postacı gibi potansiyel olarak korkutucu olan şeyler, doğal karşılanan günlük olaylar halini alır.

 

Yavru köpeğiniz ve diğer insanlar

Tüm insanlar farklıdır - ister arkadaşlarınız olsun, ister aileniz, ister yabancılar - ve yavru köpeğinizin gözünde, farklı yaşlarda, biçimlerde ve büyüklüklerde görünen biz insanlar son derece kafa karıştırıcı olabiliriz. Dolayısıyla, küçük yaştan itibaren, mümkün olduğunca fazla insanla karşılaşmasını sağlamalısınız. Bu şekilde, yabancılar daha az tuhaf karşılanacak ve o da, kısa bir süre içinde daha sakin ve daha güven verici olmayı öğrenecektir. Yalnızca bu yeni arkadaşlarınızın coşkulu sevgi gösterileriyle onu bunaltmamalarını sağlayın.

Yavru köpeğinizin çocuklarla tanışması da önemlidir. Bazı çocuklar bir yavru köpeği sevme konusunda direnç gösterebilir ve zarar vermek gibi bir amaçları olmamasına karşın, bu durum köpek için endişe verici olabilir. Yavru köpeğinizi yürüyüş için yerel bir okulun yakınlarına götürmeniz iyi bir fikirdir; çocukların yaklaşarak merhaba demek için cesaretlendirilmelerine gerek kalmayacaktır. Ancak yavru köpeklerin çabuk yorulabildikleri unutulmamalıdır; dolayısıyla tanışma sürelerini oldukça kısa tutmalı ve yavru köpeğinize dinlenmesi için zaman tanımalısınız.

 

Oyun amaçlı ısırma kontrolden çıkmamalıdır

Yeni yavru köpeğinizi almanızdan önce, o kendi kardeşleriyle oynamaya alışmıştır. Ve oyun amaçlı ısırma, bir yavru köpeğin doğal oyunudur. Bu nedenle yeni evine alıştığında, sizinle ısırma oyunu oynamak isteyecektir. Ancak çok fazla ısırmasını önlemek için, onun dikkatini ellerinizden oyuncaklarına yöneltmeniz gerekecektir.

Yavru köpeğinizle birlikte zaman geçirdiğinizde, onu her okşadığınızda ve her gerilim yaşadığında, ellerinizi çiğnemek isteme olasılığı vardır; bu nedenle, oyuncaklarından birini hazır bulundurmayı unutmayın. Elinizi yumruk yaparak ve bunun yerine bir oyuncak vererek, dalgalandırma hareketi yaparak ve onun etrafında döndürerek elinizi ısırmasını güçleştirin. Oyuncaklarla oynamanın ve onları çiğnemenin, kocaman bir yumruktan çok daha eğlenceli olduğunu öğrenmesi uzun sürmeyecektir.

 

 

Yavru köpeğinizin bildikleri yalnızca ona öğrettiklerinizdir

Yavru köpeğinize şu anda öğrettiğiniz her şeyin, büyüdüğünde onun için normal davranış olacağını unutmamanız önemlidir. Bu nedenle henüz yavru bir köpekken oyun oynadığında, onu olgun bir köpek olarak düşünmeye çalışın ve davranışının kabul edilebilir olup olmadığına karar verin. Hırlamaya başlar ya da oyuncağı tutan elinizi ısırmaya çalışırsa veya oyun sırasında küçük bir çocuğun üstüne atlarsa, hemen oyunu durdurun ve oyuncağı alarak uzaklaşın. Eğlencenin niçin kesildiğini ve buna neden olan davranıştan kaçınması gerektiğini hemen öğrenecektir.

 

Yavru köpeğinizin davranışları konusunda herhangi bir endişeniz varsa ya da mevcut olan kitaplar, eğitim kursları ya da sınıflar konusunda daha fazla bilgi almak isterseniz, veteriner hekiminiz memnuniyetle size tavsiyede bulunacaktır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır