whatsapp fotograf inmiyor / Whatsapp Fotoğraf, Video Gönderemiyorum ve İndiremiyorum ? - Hata Verdi | Çözülmedik Sorun Kalmasın

Whatsapp Fotograf Inmiyor

whatsapp fotograf inmiyor

WhatsApp medya dosyası indirme başarısız hatası nasıl çözülür? WhatsApp indirme başarısız hatası neden olur?

WhatsApp uygulamas&#; internet üzerinden ücretsiz bir &#;ekilde cihazlara indirilip kullan&#;lan bir uygulamad&#;r. Uygulamay&#; kullan&#;rken kullan&#;c&#;lar baz&#; hatalarla kar&#;&#;la&#;abilir. Whatsapp medya dosyas&#; bulunamad&#; gibi, indirilen dosyalar&#;n bulunamamas&#; da kar&#;&#;la&#;&#;lan hatalardan biridir.

Whatsapp &#;ndirme Ba&#;ar&#;s&#;z Hatas&#; Neden Olur?

Whatsapp'ta baz&#; hatalarla kar&#;&#;la&#;ma olas&#;l&#;&#;&#; vard&#;r. Bunlardan bir tanesi de indirme ba&#;ar&#;s&#;z hatas&#;d&#;r. &#;ndirme ba&#;ar&#;s&#;z hatas&#; hemen herkesin ba&#;&#;na gelebilir. Hatan&#;n nedeni bilinirse çözümü daha kolay olur. Örne&#;in; internet sorunlu bir hata ise çözmek hem kolay hem de sorunsuz bir &#;ekilde gerçekle&#;ir.

Telefondan ya da uygulamadan kaynakl&#; bir sorun var ise hatan&#;n kayna&#;&#;na göre farkl&#; farkl&#; çözüm yollar&#; aranmas&#; gerekebilir. WhatsApp medya dosyas&#; indirme hatas&#; nas&#;l çözülür sorusu birçok ki&#;i taraf&#;ndan merak edilir. WhatsApp uygulamas&#;n&#; kullananlar&#;n s&#;kl&#;kla kullan&#;c&#;lar&#;n ba&#;&#;na gelen bu durum h&#;zl&#; ve kolay bir &#;ekilde çözülebilir.

Whatsapp Gelen Foto&#;raflar&#; Neden Kaydetmiyor?

Teknoloji geli&#;tikçe telefon üzerinden kullan&#;lan uygulamalar da her geçen gün geli&#;iyor. WhatsApp dünyada en fazla kullan&#;lan uygulamalar aras&#;nda yer al&#;yor. Hem yaz&#;l&#; ve sözlü mesaj, hem görüntülü ve sesli arama, hem de foto&#;raf ve video özelli&#;i bulunan uygulama baz&#; durumlarda indirme ya da kaydetme hatas&#; ortaya ç&#;kabilir. Bu hatalardan biri olan foto&#;raflar&#; kaydetmeme durumu baz&#; sebepler yüzünden olabilir. Sebepleri &#;u &#;ekilde s&#;ralamak mümkündür:

  • Uygulama kullan&#;c&#;s&#; foto&#;raf ya da videoyu gönderdikten sonra silmi&#; olabilir ve bu yüzden foto&#;raf kaydedilmemi&#; olabilir.
  • WhatsApp kullan&#;lan cihazda yeterli alan olmayabilir.
  • &#;nternet ba&#;lant&#;s&#;ndan kaynakl&#; bir hata olabilir.
  • WhatsApp uygulamas&#;nda foto&#;raflar&#; kaydetme i&#;lemine izin verilmemi&#; olabilir.
  • Telefon veri tasarruf modunda kullan&#;l&#;yor olabilir.

Foto&#;raflar&#;n kaydedilmemesi sorununu çözebilmek için öncelikle bu sebeplerden hangisi yüzünden foto&#;raf&#;n kaydedilmedi&#;i bilinmelidir. E&#;er sebep kolayl&#;kla bulunabilirse ona uygun çözüm yollar&#;na gidilebilir.

Kaydetme sorununu çözebilmek için;

  • Görüntünün silinmedi&#;inden emin olmak,
  • Cihazda yeterli alan&#;n olup olmad&#;&#;&#;n&#; bilmek ve
  • &#;nternet ba&#;lant&#;s&#;n&#; kontrol etmek gerekir.

E&#;er foto&#;raflar otomatik olarak kaydedilmek isteniyorsa WhatsApp uygulama ayarlar&#;ndan otomatik indirme ayarlar&#;na girip foto&#;raf ve video indirme aktifle&#;tirilmelidir. Film rulosuna kaydet seçene&#;inin aç&#;lmas&#; durumunda foto&#;raflar otomatik olarak kaydedilir.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Bu sorun giderme kılavuzu, WhatsApp'tan tekrar medya indirmenizi sağlamalıdır.

Android veya iOS'ta WhatsApp aracılığıyla aldığınız medyaları (fotoğraflar ve videolar) indirmekte sorun mu yaşıyorsunuz? Arkadaşlarınızın WhatsApp'ta size gönderdiği bazı komik memleri veya videoları kaydetmeye mi çalışıyorsunuz, ancak boşuna mı? Neyse ki, bu kolay bir düzeltme olmalı.

Bu yazıda, bu sorunu gidermek için atmanız gereken adımlar konusunda size rehberlik edeceğiz. Umarız, makalenin sonunda WhatsApp'tan sorunsuz bir şekilde medya indirebileceksiniz.

1. İnternet bağlantınızı kontrol edin

İnternetin çalışmasını gerektiren bir uygulamayı kullanırken zorluklarla karşılaştığınızda, İnternet bağlantınızın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz.

Bunu yapmanın iyi bir yolu, telefonunuzdaki diğer uygulamaları kullanmak ve internete erişip erişemediklerini kontrol etmektir.
Favori tarayıcınızda bir web sayfasını ziyaret etmeyi de deneyebilirsiniz.

Diğer uygulamalar da benzer bağlantı sorunları yaşıyorsa, internete bağlı olup olmadığınızı kontrol edin.

 

Wi-Fi bağlantı sorunlarını düzeltin

Yönlendiriciyi yeniden başlatın. Yönlendirici yeniden başlatıldığında bağlantı sorunu devam ederse.

WhatsApp'ta hala medya dosyalarını indiremiyorsanız (bir veri planına sahip olmanıza rağmen), deneyin Mobil veri bağlantınızı hızlandırın.

2. Cihazınızın depolama alanını kontrol edin

Telefonunuzun dahili veya harici depolama alanında yeterli alanınız yoksa WhatsApp ve diğer uygulamalardan dosya indiremezsiniz.
Diyelim ki 50 MB'lık bir video indirmeye çalışıyorsunuz ve cihazınızda yalnızca 40 MB boş depolama alanı var, WhatsApp indirme işlemini tamamlamayacaktır.

Gelince Android işletim sistemi , Bir uygulama çalıştırın Dosya Yöneticisi telefonunuzda bulunan boş depolama alanını kontrol edin. Alternatif olarak, şuraya da gidebilirsiniz: Ayarlar > Depolama.

İdeal olarak, telefonunuzdaki kullanılabilir depolama alanı, indirmek istediğiniz medya dosyasını barındırmak için yeterli olmalıdır.

 

3. Cihazınızda Depolama/Medya İzni'ni kontrol edin

Bu, WhatsApp'ta (veya gerçekten başka bir uygulamada) medya dosyalarını indiremiyorsanız yapmanız gereken bir başka önemli depolama kontrolüdür. WhatsApp'ın telefon belleğine veya fotoğraflara erişimi yoksa medya dosyalarını kaydetmeye çalışırken bir hata mesajı alabilirsiniz.

Bu durumda, WhatsApp depolama izni vermeniz gerekir.

Android'de WhatsApp Depolama İzni Nasıl Verilir

Adresine git Ayarlar > Uygulamalar ve bildirimler > WhatsApp > İzinler > Depolama Ve tıklayın izin vermek.

IOS'ta Fotoğraflara Erişmek İçin WhatsApp İzni Nasıl Verilir?

  • Bir uygulamayı başlat الإعدادات Ve seçin Gizlilik.
  • Bundan sonra, Resimler , Ve seç WhatsApp Uygulamalar listesinden, seçtiğinizden emin olun. tüm resimler.

 

4. WhatsApp'ı kapatmaya zorlayın

Bir uygulama çöktüğünde veya bazı özellikleri düzgün çalışmadığında, uygulamayı zorla kapatmak, uygulamanın çökmesine neden olan engellerden kurtulmanın etkili bir yoludur. Akıllı telefonunuzdaki uygulamaları kapatmaya zorlamak için aşağıdaki adımları izleyin.

Android'de WhatsApp'ı kapatmaya zorlama

  • Oynatma Listesi الإعدادات telefonunuzla ve dokunun Uygulamalar ve bildirimler.
  • Bundan sonra, WhatsApp Son Açılan Uygulamalar bölümünden, öğesine dokunun. Tüm uygulamaları görüntüle Tüm Uygulamaları Gör Yüklü uygulamalar listesinden WhatsApp'ı seçin.
  • Son olarak, bir sembole tıklayın askıya alma Durmaya Zorla Ve seçin Katılıyorum Onay isteminde.

iOS'ta WhatsApp'ı kapatmaya zorlama

  • .düğmesine çift tıklayın الصفحة الرئيسية (iPhone 8 veya öncesi ve iPhone SE için) veya cihaz ekranınızın altından yukarı kaydırın ve ekranda uygulama önizleme kartları göründüğünde parmağınızı bırakın.
  • Kapatmak için WhatsApp önizlemesini yukarı sürükleyin.
  • WhatsApp'ı tekrar başlatın ve medya dosyalarını indirip indiremediğinizi kontrol edin.

5. Cihazınızı yeniden başlatın

Telefonunuzu kapatıp açmak da bu sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Cihazınızı kapatın ve tekrar açıldığında WhatsApp medya indirme işlevinin geri yüklenip yüklenmediğini kontrol edin.

6. WhatsApp'ın kapalı olup olmadığını kontrol edin

Sorun WhatsApp'tan kaynaklanıyor olabilir. Bazen, WhatsApp sunucuları kapalı olduğunda, uygulamanın bazı özellikleri ve işlevleri çalışmayabilir.
gibi güvenilir üçüncü taraf platformlarını kullanabilirsiniz. DownDetector أو Kesinti Raporu WhatsApp sunucularıyla ilgili olası sorunları kontrol etmek için.

 

7. WhatsApp'ı mevcut sürüme güncelleyin

Kontrol etmeniz gereken başka bir şey de, cihazınızda WhatsApp'ın en son sürümünü çalıştırıyor olmanızdır. Uygulamanın eski sürümlerinde bazen bazı özelliklerin başarısız olmasına neden olan hatalar olabilir. Yeni sürümler, uygulamayı normale döndüren hata düzeltmeleriyle birlikte gelir. Cihazınızda WhatsApp'ı güncellemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

yükle ve indir: Sistem için WhatsApp Android 

Kullanıcılar, WhatsApp'ta başkası tarafından gönderilen medya dosyalarının otomatik olarak galeriye kaydedilmemesi durumunda WhatsApp gelen fotoğraflar galeride gözükmüyor, çözümü nedir sorusunun cevabını araştırıyor.

Çok sayıda kullanıcı, anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden gelen görsellerin galeride görünmediğini söylüyor. WhatsApp Messenger dünya çapında popüler bir anlık mesajlaşma uygulaması olduğu için bu tür bir sorunla karşılaşan binlerce kullanıcının olduğunu söylemek doğru bir tahmin olacaktır.

Bu içeriğimizde WhatsApp gelen fotoğrafları galeriye kaydetme sorununun neden olduğunu ve nasıl çözüleceğini açıkladık. Rehberimizde yer alan adımlar, karşılaşılan problemin düzelmesini sağlayabilir.

WhatsApp Gelen Fotoğraflar Galeride Gözükmüyor, Nasıl Düzeltilir?

  • İlk olarak WhatsApp uygulamasını açın.
  • Daha sonra sağ üst köşede bulunan üç noktaya dokunun. 
  • Açılan pencereden ayarlar seçeneğini seçin.
  • Sohbetler kısmına girin.
  • Sohbet ayarları kısmındaki; "Medya görünürlüğünü" pasif halden aktif hale getirin.
  • İşlem tamamlanmış olacaktır.

Eğer WhatsApp'ta çok fazla fotoğraf geliyor ve gelen fotoğrafları galeriye kaydetmek istemiyorsanız medya görünürlüğünü pasif hale getirebilirsiniz ya da gelen fotoğrafları galeriye eklenmesini istiyorsanız medya görünürlüğünü aktif hale getirebilirsiniz. 

Birçok WhatsApp grubundan gelen fotoğraf ve video birçok insanın galerisini doldurmakta ve depolama alanında sıkıntılar çıkarmaktadır. Bu durum ilerleyen günlerde telefonun ısınmasına ve yavaşlamasına neden olmaktadır.

iPhone'da WhatsApp'tan Atılan Görüntüleri Kaydetme

  • WhatsApp'ı açın.

  • Uygulamayı açtıktan sonra uygulama ayarlarına gidin.

  • Sohbetler seçeneğine dokunun.
  • "Film Rulosuna Kaydet" seçeneğini etkin hale getirin.
  • İşlem tamamlanmış olacaktır. 

WhatsApp Gelen Fotoğraflar Neden Galeride Gözükmüyor?

  • Kullanıcı, fotoğrafı veya videoyu gönderdikten kısa bir süre sonra silmiş olabilir.
  • Cihazınızda yeterli depolama alan olmayabilir.
  • WhatsApp Messenger uygulamasına bu işlem için izin vermemiş olabilirsiniz.
  • İnternet bağlantısı olmayabilir.
  • Veri tasarruf modu açık olabilir.

WhatsApp'ta görüntülerin galeriye otomatik olarak kaydedilmemesi sorununu çözmeden önce bu probleme yol açan faktörlerin neler olduğunu bilmek gerekir. WhatsApp'ta tarafınıza gönderilen fotoğraf ve videoların galeriye kaydedilmemesinin birden fazla nedeni bulunuyor.

Kullanıcı, Fotoğrafı veya Videoyu Gönderdikten Kısa Bir Süre Sonra Silmiş Olabilir.​

Size fotoğraf veya video gönderen birisi, görüntüyü iki taraftan da silme seçeneğini kullanırsa bu görüntü sadece sohbetten değil aynı zamanda galerinizden de silinir.

Cihazınızda Yeterli Depolama Alanı Olmayabilir.

Medya dosyalarının galerinize kaydedilmemesinin nedenleri arasında yeterli kullanılabilir alanın olmaması yer alıyor. Akıllı telefonunuzda yeterli depolama alanı yoksa anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden gelen fotoğraf ve videolar otomatik olarak kaydedilmez.

İnternet Bağlantısı Olmayabilir.

Dünya çapında çok büyük bir popülerliğe sahip olan anlık mesajlaşma uygulaması, görselleri ve videoları galeriye otomatik olarak kaydedebilmek için internet bağlantısına ihtiyaç duyar. İnternet bağlantısı yoksa galeriye otomatik kaydetme işlemi gerçekleşmez.

WhatsApp'a Bu İşlem İçin İzin Vermemiş Olabilirsiniz.

Fotoğraf ve videoların otomatik olarak galeriye kaydedilebilmesi için kullanıcının uygulama üzerinden izin vermesi gerekir. Eğer bu işlem için izin verilmemişse söz konusu problem ile karşı karşıya kalınır.

Veri Tasarruf Modu Açık Olabilir.

Milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan anlık mesajlaşma platformunda otomatik kaydetme işleminin gerçekleşmemesine yol açabilecek bir faktör daha mevcut. Veri tasarruf modu açık olabilir. Uygulamanın ayarlarından bu seçeneği etkinleştirmişseniz görüntüleri manuel olarak indirmeniz gerekir. İndirmediğiniz görüntüler, galerinize de otomatik olarak kaydedilmez.

Sıkça Sorulan Sorular

WhatsApp uygulamasındaki fotoğraflar ile ilgili merak edilen bazı soruları cevaplayacağız.

WhatsApp'taki Fotoğraflar Galeriye Nasıl İner?

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta fotoğrafların galeriye inmesini sağlamak için uygulamanın ayarlar penceresini açın. "Sohbetler" kategorisine girin ve hemen ardından "Medya görünürlüğü" seçeneğini aktif hâle getirin.

WhatsApp Gelen Fotoğrafları Nereye Kaydediyor?

WhatsApp uygulamasında "Medya görünürlüğü" seçeneği etkinleştirilmişse fotoğraflar akıllı telefonun galerisine kaydedilir. Dolayısıyla WhatsApp'tan gelen fotoğraflara galeri üzerinden erişebilirsiniz.

WhatsApp'tan Gelen Fotoğrafların Galeriye Kaydedilmesi Nasıl Engellenir?

Anlık mesajlaşam hizmeti WhatsApp'tan gelen fotoğrafların galeriye kaydedilmesini önlemek için öncelikle uygulamanın ayarlar sayfasını görüntüleyin. Daha sonra "Sohbetler" kategorisini açın. Son olarak "Medya görünürlüğü" seçeneğini devre dışı bırakın.

Bu içeriğimizde popüler anlık mesajlaşma uygulamasında çok sayıda kullanıcının karşılaştığı problemin neden meydana geldiğini ve sorunu çözmek için hangi yöntemlerin uygulanması gerektiğini açıkladık. Ayrıca WhatsApp'ta duvar kağıdı değiştirme işlemini uygulayarak istediğiniz resmi arka plan olarak ayarlayabilirsiniz.

Whatsapp gelen resimler indirilmiyor sorunu

Whatsapp son dönemlerin en popüler mesajlaşma uygulaması olarak neredeyse herkesin kullandığı bir uygulamadır. Bu kadar yaygın kullanılması nedeniyle gelişen Whatsapp gelen güncellemeler ile farklı işlevler için de kapısının açık olduğunu bizlere gösteriyor.

Yalnızca metin mesaj göndermek yerine, fotoğraf, ses dosyası, hatta .pdf formatındaki dosyaları dahi arkadaşlarınızla Whatsapp'tan paylaşabiliyorsunuz.

Ancak bu durumlar oluşabilecek sorunları da beraberinde getiriyor. Bazı kullanıcılar zaman zaman Whatsapp üzerinden gelen medyaları telefonuna indirmekte sorun yaşayabiliyor. Biz de aşağıda bu sorunu çözmek için yapılabilecek çözüm yollarını sizlerle paylaştık.

Whatsapp gelen resimler indirilmiyor sorunu nasıl çözülür?

Whatsapp gelen resimler indirilmiyor sorununun pek çok farklı nedeni olabilir. Bu nedenler doğrultusunda yapılabilecek işlemleri sizinle paylaşacağız. Sırasıyla deneyerek Whatsapp gelen resimler indirilmiyor sorununu çözebilirsiniz.

1. Telefonunuzun internet bağlantısını kontrol edin. Bu sorunu yaşıyor olmanızın sebebi yeterli internete sahip olmamanız olabilir. Başka bir web sayfası açarak internetiniz olduğundan emin olabilirsiniz. Bu durumda aşağıdaki çözüm önerilerini denemeye geçebilirsiniz.

2. Telefonunuzun saat ve tarih ayarı yanlış olabilir. Eğer telefonunuzun saat ve tarih ayarı yanlışsa böyle bir sorunla karşılaşıyor olabilrsiniz. Bu durumda doğru tarih ve saatin ayarlı olduğundan emin olun. Değiştirmek için:

  • Telefonunuzun ayarlar bölümüne girin.
  • Bu bölümde Tarih ve Saat başlığına tıklayın.
  • Saat dilimini ayarla'yı seçin ve ayarlamayı yapın.

3. Whatsapp medyalarının telefonunuza kaydedilmeme sebebi SD kartınızda yeterli alan olmaması olabilir. SD kartınızda boş alan olup olmadığını kontrol edin. Eğer SD kart dolu ise bu sorunu yaşamanız normal. Daha büyük boyutta bir hafıza kartı ile veya gereksiz dosyaları silerek bu sorunu çözebilirsiniz.

Bu adımlardan sonra Whatsapp resimler indirilmiyor sorununun çözülmüş olması gerekmekte. Eğer hala bu sorunu yaşıyorsanız bu sorunu yalnızca sizin yaşadığınızdan emin olun, genel bir sorun ise beklemekten başka bir şey yapamazsınız. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.