ikametgah değiştirmezsek ne olur / Kimlik Kartı İle Gelen PIN Zarflarını Saklamak Zorunlu Mu? - Foto Galeri - seafoodplus.info

Ikametgah Değiştirmezsek Ne Olur

ikametgah değiştirmezsek ne olur

Evlendikten Sonra İkametgah Değişikliği Zorunlu Mu? Evlilik Sonrası Adres Değişikliği Nasıl Yapılır, E-Devlet’ten Başvurulur Mu?

Evlilik süreci tatlı telaşların olduğu, önemli bir merasimdir. Çiftler için yeni bir dünyaya kapı aralayan bu dönemde çiftler tarafından ikametgâh konusu çok sık araştırılmıştır. Evlendikten sonra ikametgâh değişikliği zorunlu mu sorusuna cevap aramak isteyen evli çiftler internete başvurmuştur. İkametgâh için kişiler, nüfusa gitmeden adres değişikliği yapılıp yapılmayacağı konusunda da kafa karışıklığı yaşamıştır. Resmi veri tabanlarında da kullanılan bu durum kişilerin yaşadığı alanı değiştirmek durumundadır. Kadın ve erkek daha önce yaşadığı evde hayatlarını birleştirmiyorsa ikametgâh değişikliği yapmaları zorunludur. Peki evlilik sonrası ikametgâh değişikliği nasıl yapılır ve E-devletten yapılır mı? Evlendikten sonra ikametgâh değişikliği zorunlu mu soruları çerçevesinde merak edilen bilgileri sizler için derledik.


Evlendikten Sonra İkametgâh Değişikliği Zorunlu Mu?

Kadın ve erkeğin resmi olarak hayatını birleştirmesi için evlilik birliğinin belirli kurallarına da uymalıdır. Bu kurallardan birisi de ikametgâh değişikliğidir. Evlendikten sonra ikametgâh değişikliği zorunlu mu sorusu da bu durumda önem kazanacaktır. Yeni evli çiftler, daha resmi olarak bir araya gelmek için ikametgâh değişikliği yapması zorunludur. Bunun için kişilere resmi nikah günü itibariyle 30 gün tanınmıştır. Bu süre içerisinde değişiklik yapmayan kişiler para cezası ödemek zorunda kalacaktır. Bunun için kişiler yanında nüfus cüzdanı ve yeni adresine kesilmiş bir fatura bulundurması yeterli olacaktır.

Nüfusa Gitmeden Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

İnternetin gelişmesiyle beraber pek çok işlem uzaktan da gerçekleşebilmiştir. Nüfusa gitmeden adres değişikliği nasıl yapılır sorusu yeni evli çiftlerin sorduğu sorular arasındadır. Evlendikten sonra ikametgâh değişikliği e-devlet üzerinden yapılır mı sorusunu soran kişiler, bu soruya da cevap aramıştır. Son zamanlarda sıklıkla kullanılan bu uygulama ile kişiler vakit kaybetmeden pek çok işini uzaktan yürütmüştür. E-devlet üzerinden yapılacak işlemde Adres Değişikliği Bildirimi alanında yerleşim adresinin değişikliğini yapabilmek mümkün.

Evlendikten Sonra Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

Evlilik merasiminden sonra evli çiftler, evlendikten sonra adres değişikliği nasıl yapılır sorusuna cevap aramıştır. Evlilik sonrası ikametgâh değişikliği yapacak kişiler, oturacağı evin bağlı olduğu nüfus ve vatandaşlık işleri dairesine başvurması gerekecektir. Eğer ikametgâh değişikliği belirli süre içerisinde yapılmazsa bunun para cezası vardır. İkametgâh adresini resmî kurumlara bildirmeyen çiftler için 94 TL para cezası uygulanır. Bu durumların yaşanmasını istemeyen evli çiftler adres değişikliğini nikah günü itibariyle 30 gün içerisinde yapması gerekecektir.

İkametgah adresi değiştirenler DİKKAT! Bunu yapanlara 2 bin TL idari para cezası! e-Devlet ikametgah değişikliği nasıl yapılır?

Taşınma sebebiyle adresini değiştiren milyonlarca vatandaş bulunuyor. Bu kişilerin ikametgah değişikliğini 20 iş günü içerisinde e-Devlet’ten ya da ilçe nüfus müdürlüklerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Zamanında bildirim yapılmazsa TL idari para cezası kesiliyor. Sahte adres bildirimi yapılması durumunda ise tam TL para cezası işleme giriyor. Peki, e-Devlet ikametgah başvurusu ve değişikliği nasıl yapılır? İşte, e-Devlet ikametgah sorgulama ekranı ve daha fazlası…

İKAMETGAH ADRESİ DEĞİŞTİRMEYENLER DİKKAT!

Ev değiştirip taşınmak zorunda kalan vatandaşlar, taşındıkları ve yaşadıkları yerin adresini, ilçe nüfus müdürlüklerine ya da e-Devlet kapısında “Adres Değişikliği Bildirimi” sayfasından başvurmaları gerekiyor. Nüfus Müdürlüklerinden başvuru yaparak adres değişikliği bildirimi yapmak isterseniz, ilçe Nüfus Müdürlüğü’nden randevu almanız gerekiyor. Daha hızlı ve kolay bir şekilde ikametgah bildirimi yapmak isterseniz e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.

BUNU YAPANLARA 2 BİN TL İDARİ PARA CEZASI

Adres değişikliğini e-Devlet üzerinden ya da İlçe Nüfus Müdürlüklerinden taşındığınız andan 20 iş günü içerisinde bildirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde zamanında bildirim yapmadığınız için TL para cezası veriliyor. Bunun yanı sıra sahte ya da gerçeğe aykırı adres beyanında bulunursanız 2 bin TL idari para cezası ile karşılaşabilirsiniz.

E-DEVLET İKAMETGAH DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

e-Devlet kapısı ile her işlemi yapmak artık çok daha kolay. İkametgah değişikliği bildirimi için e-Devlet’ten başvuru yapmak istiyorsanız, e-Devlet’e giriş yapıp ardından arama kısmına “Adres Değişikliği Beyanı” yazmanız gerekiyor. Önünüze açılan sayfada sizden istenilen bilgileri eksiksiz doldurup bildirimde bulunabilirsiniz.

Aynı konutu paylaşan ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanında bulunabilirler. Bildirim ilçe nüfus müdürlüklerine veya dış temsilciliklere şahsen başvuru yapılarak ya da internet üzerinden adres bildirimleri GSM operatörleri tarafından sağlanan mobil imza ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş elektronik sertifika hizmet sağlayıcısından edinilmiş geçerli ve nitelikli bir elektronik sertifika ile e-Devlet Kapısı kullanıcı şifreniz ile SMS doğrulama yöntemini kullanarak yapabilirsiniz.

E-DEVLET İKAMETGAH DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİMİ İÇİN TIKLAYIN.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir